Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos vagyok, viszont a (10 db)

Babaágy fejvédő nélkül veszélyes? Megüti magát? 3 hónapos kisbabám belefúrja a buksiját éjszaka, ezáltal egy nyugodt percem sincs. Viszont keresztbe is fekszik, ficánkol és ha leveszem, félek beüti magát vagy beragad a rácsok közé.

Legjobb válasz: Anyumat kérdeztem a védõpárnáról, mert babát várok, de azt mondta, attól nem láttunk ki sosem, és tök ingerszegény környezet lett volna nekünk, így megvették, de végül nem használták. Mondta, hogy kidugdostuk kezünk lábunk, be is akadtunk néha, de ez senkit sem zavart, néha a fejünket is bevertük, de csak a koponyánk vastagodott és erõsödött tõle. 4 gyereket nevelt fel drága édesanyám, szerintem tudja, mirõl beszél. Én nem fogok ilyen rácsvédõt venni. Tudod, ami nem öl meg, az megerõsít ;)

Anyumat kérdeztem a védõpárnáról, mert babát várok, de azt mondta, attól nem láttunk ki sosem, és tök ingerszegény környezet lett volna nekünk, így megvették, de végül nem használták. Mondta, hogy kidugdostuk kezünk lábunk, be is akadtunk néha, de ez senkit sem zavart, néha a fejünket is bevertük, de csak a koponyánk vastagodott és erõsödött tõle. 4 gyereket nevelt fel drága édesanyám, szerintem tudja, mirõl beszél. Én nem fogok ilyen rácsvédõt venni. Tudod, ami nem öl meg, az megerõsít ;)
semmi baja nem lesz fejvédõ nélkül.
Az én kislányom is belefúrta a fejét. Paráztam is emiatt eleget, de mikor kivettem a fejvédõt állandóan arra ébredtem, hogy beütötte a fejét, kezét a rácsba.
nem lesz nélküle semmi baja. Ha többször is beüti a fejét, akkor majd vigyázni fog. Csak nagyot koppan de nem igazán fáj neki. A babaágyak rácsai nem szoktak olyan távolságra lenni, hogy a feje beleszoruljon a babának. A rácsvédõ csak arra jó, hogy amikor nézelõdne, csak a mennyezetet látja. Értelmetlen valami.
Egyik gyerekemnél sem volt. Be is ütötték a fejüket nagyot koppant, de annyira nem fájt nekik, hogy fel sem keltek. Inkább csak a hangja nagy.
Nem volt fejvédõnk. A fejét nem ütötte be soha, de néha, mikor keresztben feküdt, kilógott a rácsokon a lába. Hamar megtanulta, hogy hogyan húzza vissza úgy, hogy ne fájjon. Egy-két eset volt, mikor picit nyikorgott, mert nem boldogult olyan gyorsan, ahogy szerette volna, de baleset, vagy sérülés soha nem volt.
Semmi baja nem lesz, mi is kivettük elég korán. Anyukám azzal nyugtatott, hogy nekünk sem volt, mégis felnõttünk :)
Szia, nekem körbe van szivacsozva a kiságy mert a kicsi bejárja Tolnát-Baranyát benne. Ha csak rács lenne, tuti beakadna a keze-lába és arra ébredne fel. Néha befúrja a fejét a szivacsba, akkor kicsit megizzad, de más baja nem lesz tõle.

3 hónapos terhes vagyok, viszont a bal mellemen nem nagyon látszik a bimbó, de jobb mellemen igen. Hogy fog igy szopizni a babám? Fogja tudni használni, amiért nem naon van? Mit csináljak?

Mert ugye mindig nem szopizhat egy mellemen. 21éves vagyok

Legjobb válasz: De van azon is és az a lényeg.Szerintem befelé forduló és általában ezt a védõnõ meg is szokta kérdezni.Vannak bimbókiemelõk,ha legközelebb mész a védõnõhöz kérj tanácsot,hogy mit érdemes venni.

De van azon is és az a lényeg.Szerintem befelé forduló és általában ezt a védõnõ meg is szokta kérdezni.Vannak bimbókiemelõk, ha legközelebb mész a védõnõhöz kérj tanácsot, hogy mit érdemes venni.
szia, Ne izgulj, a baba meg fogja szívni annyira, hogy fog tudi belõle enni. Ha mégis szükséges lenne, akkor lehet alkalmazni a fent említett kiemelõt, de biztos nem lesz rá szükség. Sok sikert.

A kisfiam 3 és fél hónapos. Kevés neki a tejem, viszont nem szeretném tápszerrel pótolni. Adhatok már neki almapépet vagy esetleg valami mást ilyen idősen?

Legjobb válasz: Miért gondolják anyukák azt hogy az ördögtöl való a tápszer???? Természetesen jobb az anyatej, de ha az nincs akkor muszáj a tápszer. Semmi baja nem lesz tõle, a túl korai hozzátáplálástól viszont lehet.

Miért gondolják anyukák azt hogy az ördögtöl való a tápszer???? Természetesen jobb az anyatej, de ha az nincs akkor muszáj a tápszer. Semmi baja nem lesz tõle, a túl korai hozzátáplálástól viszont lehet.
ha nem lett volna tejed akkor sem adtál volna neki tápszert? vannak már manapság nagyon jó tápszerek nem kell tõle félni.
Szerinted jobb elkezdeni hozzátáplálni 3 hósan, mint tápszerezni? Szerintem várj még ezzel. Vagy tápszerezz, vagy szaporíts.
az almával többet ártasz mint a tápszerrel. ne idegenkedj tõle az teljesne megfelelö neki. viszont az idõ elötti hozzátáplálás miatt késöbb lehet étel allergiája. A tápszertöl nem lesz semmi baja azt add neki. Tedd minél többet mellere hogy több tejed legyen vagy fejd.
A tápszerben több a vitamin, mint az almában. Válassz megfelelõ tápit, nem mumus! Szüksége van a babádnak erre.
Még nagyon korai lenne az emésztésének.
Anyatejes babát 6 hós korban szokás hozzátáplálni, a tápost pedig 5 hósan. 3 hónaposan szerintem ez még korai.
tnka is csak 4 hót betöltve szabad elkezdeni, de akkor is jobb ha nem gyümölcssel kezded. Ha eddig Volt tejed és tudtad szoptatni, akkor szporits tejet a net tele tele van hogyan is kell. Ha más miatt kevés, vagy nincs kedved már szoptatni akkor adj neki start tápszert.
Ki pontozta le azokat a válaszokat, hogy korai még a hozzátáplálás??? Pörkölttel etetted a kölyköd 2 hónaposan, vagy mi??
6 hónapos korig káros a hozzátáplálás. Viszont gyakori mellre tevéssel szaporítható a tej.
Nem tûnt fel Utolsó, hogy minden választ lepontoztak? Mellesleg a "kölyköd" kifejezés nagyon bunkó volt, Téged minõsít. Kérdezõ! A hozzátáplálás korai és nem mennél vele semmire. Nem egyik napról a másikra tudsz étkezést kiváltani, hanem akár hetek is kellenek hozzá, arról nem beszélve, hogy egy kis almától nem fog jóllakni. Tessék annak a gyereknek tápszert adni, ha valóban nem elég a tejed.


Lassan 3 hónapos kislányom nem szeret hason lenni, ha mégis úgy teszem forgatja a fejét vagy nyalogatja a takarót. A fejét nem nagyon emelgeti hason, viszont a korához képest erős, fejlett baba. Baj ha nem emelgeti hason a kis fejét?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták hogy baj.viszont az én lányom is utált hason lenni de napjában többször kis idõre ugy raktam, és elég szépen tartja már a fejét és már az idõ is kitolódott.Próbáld meg te is nekünk bevált.:)

Nekem azt mondták hogy baj.viszont az én lányom is utált hason lenni de napjában többször kis idõre ugy raktam, és elég szépen tartja már a fejét és már az idõ is kitolódott.Próbáld meg te is nekünk bevált.:)
Sajnos baj, mert igy erõsödik a nyakizma, és a hátizma. Az én kislányom sem szeret hason lenni, de minden nap, mikor tudom, hogy nem éhes, nem fáj poci sem, nem álmos, hasra teszem, és picit nézelõdik, õ is azt csinálta, mint a te kisláynod, de mostmár szépen tartja a fejét, pedig naponta max 10-15 percet van hason. Szépen lassan róbáld meg, menni fog. 10 hetes kislány anyukája
Az én lányom is utál hason lenni, mindig üvölt, de muszáj, mert 3 hónapos és már kéne tartania a fejét. Amikor mondtam a doktornõnek, hogy mindig sír és csak a fejét nyomja bele az ágyba, akkor elcsodálkozott, hogy "Nem szeret hason feküdni?! Hát az meg hogy lehet? Hiszen minden kisbaba szeret hason feküdni!" Ennyit a doktornõrõl. A védõnõ pedig semmit se szól, csak idétlenül vigyorog... Amúgy Lilla se emelgeti nagyon a fejét, csak akkor, ha rajtam fekszik hason, azt nagyon szereti, mert én puhább vagyok, mint az ágy, de ez meg a gerincének nem tesz jót. :(

4 napja a kislányom napi 4-5 kaki helyett csak kétszer kakil, viszont 2 napja semmi. Csak anyatejes.3 és fél hónaposak vagyunk. Mit tehetek, hogy tudjon kakilni?

Legjobb válasz: Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)

Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ
Anyatejes babáknál elõfordul hogy pár napig nem kakilnak. Ha ez nem okoz nála poci fájást akkor ne aggódj miatta, ha pedig mégis kellene valami akkor vagy ritka esetekben használhatsz szélcsövet vagy adhatsz neki kevés kamilla teát.

Már 2 3 honapja nincs menszeszem! Csináltam tesztet de negatív! Ilyenkor mi a teendő! De viszont állítolag két vagy három honapos vagyok a joslat szerint! Ilyen lehet?

Legjobb válasz: Milyen jóslat? Ha negatív a teszt akkor nem vagy terhes, ennyi. Nem mondod, hogy ilyen hülyeségekben hiszel...

Milyen jóslat? Ha negatív a teszt akkor nem vagy terhes, ennyi. Nem mondod, hogy ilyen hülyeségekben hiszel...

Megtarthatom? Magára hagyott amstaff kiskutyát találtam. Kb.3 hónapos, fekete-fehér tündéri. Nekem már vam egy beagle kutyám 9 éves. Nem vagyok túl fiatal, de most kisértésbe estem, hogy megtartom. Viszont félek a fajtától, mi lesz ha megnő.

Legjobb válasz: Jó lenne elõször keresni a gazdát...lehet hogy nagyon várja haza. Nézz chippet, hirdetéseket. Úgy etikus. A fajtával nincs gond, ha tudsz vezér lenni, tökéletes kutya. Ha megnõ, akkor csak annyi változik, hogy nagyobb lesz:)))

Jó lenne elõször keresni a gazdát...lehet hogy nagyon várja haza. Nézz chippet, hirdetéseket. Úgy etikus. A fajtával nincs gond, ha tudsz vezér lenni, tökéletes kutya. Ha megnõ, akkor csak annyi változik, hogy nagyobb lesz:) ))
Elõttem szólónak igaza van. Lehet, hogy valaki nagyon várja haza! Vidd el orvoshoz, nézesd meg, van-e benne chip. Ha van rá lehetõséged, tegyél ki plakátot stb. Egyszer mi is fogadtunk be talált kutyust. Kb. két hétig volt nálunk, nagyon megszerettük. Végül elõkerült a gazda. Akkora boldogságot ritkán lát az ember, mint amikor újra találkoztak!
A kérdező hozzászólása: Az állatorvoson túl vagyok, a gazdi keresésen is, meghírdettem több helyen is de semmi , de egyébként megtatálás körülményei is arra utaltak, hogy nem eltévedt, elveszett kutyáról van szó. Minden esetre tényleg furcsa, hogy egy ilyen faj kutya, hogy kerül ilyen helyzetbe. Egy hónapja már velem van.. a szívemhez nõtt, de tudom ez nem elég.Ez egy karakteres fajta.
Légy vele határozott és következetes már a kezdetektõl, és nem lehet gond. Jan Fennell könyvei is segítséget nyújthatnak a neveléssel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Jan Fennel a csodálatos kutya doki úgye? Biztos, hogy minden infot megpróbálok beszerezni a fajtával kapcsolatba nagy szükségem lesz rá, épp úgy mint a tapasztalatokra, tanácsokra.
Hát, az inkább Cesar Millan, de mindkettõjüktõl lehet hasznos dolgokat tanulni.
Kétlem hogy fajtatiszta amstaff kiskutyák kódorogjanak az utcán. Lehet, hasonlít a talált a fajtára. de bõven benne van, hogy keverék.Ha úgy neveled, mint bármely más kutyával tennéd, semmivel sem lesz több gondod vele. Viszont, ha nem tudsz a fajtától való félelmedtõl szabadulni, most keress neki másik gazdát. Úgy nem lehet kutyát tartani és nevelni, hogy félelem van benned vele szemben.
A kérdező hozzászólása: Szívesen átlinkelnék egy képet róla a meggyõzés érdekében, (csak nem tudom, hogy lehet)Az állatorvos szerint is fajtiszta.Tudom, hogy fura eset én sem értem.Abban nagyon igazad van, hogy úgy nem lehet kutyát nevelni, hogy eleve félek a fajtától.Ismerkedünk és feszívom magam..
Egy régi kutyás könyvben azt olvastam (dr. Kováts Zsolt – Kutyaiskola), hogy a hozott és szerzett dolgok 50-50%ban vannak. Bár ezt a fajtát nem ismerem, de úgy gondolom, hogy jó neveléssel ellensúlyozhatók a fajtából adódó nehézségek. Legyél te a domináns – határozott fellépés és semmi félelem – és akkor nem lesz gond. Ha õ lesz az úr a háznál, sírva fogsz zokogni. Bár ez minden kutyafajtánál igaz.

Mit tegyek? Lehet hogy terhes vagyok, viszont van egy kisfiam aki 3 hónapos, és még nem állok készen egy másik babára, mert még a piurit sem ismerem igazán.

A párom sncs még kész egy másik babára, f?leg, hogy gyógzer mellett estem teherbe. Most is gyógyszert szedtem, és m volt egy halvány poz. Tesztem, csak remélem, hogy fals. Szeretnénk még babát, de nem most, szeretnénk eltervezni. Abortuszt nem szeretnék, mert már vol 1 és azt hittem nem élem túl, annyira fáj a szívem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: szia sztem tartsd meg, ha már megvan,, semmi képpen ne vetesd el, mire megszületik a másik baba is nagyobb lesz. sztem nagyon fogtok neki örülni, és a babáknak is jo lenne ha nem lenne sok idö köztük. én is kettöt szeretnbék, és ha igy alakulna én megtartanám. az eljén biztos nehéz lesz, de meglátod belejössz.. drukkolok és sok sikert. gratulálok. 32

szia sztem tartsd meg, ha már megvan, , semmi képpen ne vetesd el, mire megszületik a másik baba is nagyobb lesz. sztem nagyon fogtok neki örülni, és a babáknak is jo lenne ha nem lenne sok idö köztük. én is kettöt szeretnbék, és ha igy alakulna én megtartanám. az eljén biztos nehéz lesz, de meglátod belejössz.. drukkolok és sok sikert. gratulálok. 32
Igazából ebben mi a kérdés? :) Ha terhes vagy, akkor két lehetõséged van tudtommal, megszülsz, vagy abortusz. Mivel abortuszt nem akarsz ezért 1 lehetõség marad. Ha meg nem vagy terhes akkor meg nincs mirõl beszélni!
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy szerinted egyszerû, én egy kicsit másképp élem meg a helyzetet, mivel nem szeretnénk még babát, de az aburtuszra is szomorúan emlékszünk vissza.Bár tanácsra volt szükségem, azért köszi.
Szerintem, ha már így "jártál" ne vetesd el. Végülis 1 év korkülönbség lesz, olyan lesz, mintha ikrek lennének. Persze eleinte biztos nagyon nehéz lesz. De jól értem, hogy mindkétszer gyógyszer mellett estél teherbe? Mit szedsz? Rendesen szedted? Ez elég érdekes!
Szia! Szerintem is tartsd meg a picurit, fõleg ha egyébként is szeretnétek még babát. Az én kisfiam másfél éves, kb 2 lesz mire megszületik a kistesó! :) Tudom hogy nem lesz könnyû, de szerintem nincs az életben csodálatosabb dolog az anyaságnál! :) Sok kitartást és minden jót kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, elõszõr yadine-t szedtem, aztám most azaliat. Szerintem is érdekes. :( majd reggel csinálok még 1-et, aztán kiderül...
Hát akkor sok sikert, és kívánom hogy azt mutassa a teszt amit szeretnél! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

3 hónapos babám nem fogadja el a cicit, a tápot, ill. fejt tejet a cumisüvegből viszont igen. Mi lehet? Csak átmeneti, vagy rendezkedjek be az állandó fejésre?

Legjobb válasz: Szia, azt hiszem, a babád elkényelmesedett. A cumisüvegbõl sokkal könnyebben jön a tejcsi, mint a cicibõl.

Szia, azt hiszem, a babád elkényelmesedett. A cumisüvegbõl sokkal könnyebben jön a tejcsi, mint a cicibõl.

Mennyi folyadékra van szüksége egy 14 hónapos gyerkőcnek? A kislányom cumisüvegből megivott akár 5-6 dl teát, vagy gyümölcslevet egész nap, viszont most, hogy csőrös pohárra váltottunk jó ha megiszik 2-3 dl-t.

gondolom elveszett a szopizás élménye, és csak akkor iszik, ha szomjas. Elég lehet ez? Vagy adjam még vissza neki a cumisüveget? Kinek mennyit iszik 1 év körüli babája?! Sógornőmnek döbbenet, de azt meséli, napi 3 liter teát iszik a másfél éves kisfia, és azt is csak a Hipp instant teából. Szerintem ez túlzás, szerintetek?!

Legjobb válasz: Amíg nincs az a nagy meleg, addig elég lehet. Ez a dolog nálunk is megfigyelhetõ, ezért én a cumisüvegébe vizet szoktam tenni, a csõrösbe pedig ízesített valamit (nagyon hígítva). Ha szomjas tud inni, ha édesre vágyik (már pedig azt szereti minden gyerek... ezért adom amúgy csak 1:3-1:4 arányban hígitva, ne szokjon hozzá), akkor pedig ott a csõrös. Hipp teák nagyon édesek...kóstold majd meg te is, ha alkalmad nyílik rá, és így nem is csodálom, hogy sokat iszik. A 3 litert azért én csak fél füllel hallok meg, mert az szinte folyamatos teltségérzetet ad a gyereknek, emiatt meg nem fog enni...

Amíg nincs az a nagy meleg, addig elég lehet. Ez a dolog nálunk is megfigyelhetõ, ezért én a cumisüvegébe vizet szoktam tenni, a csõrösbe pedig ízesített valamit (nagyon hígítva). Ha szomjas tud inni, ha édesre vágyik (már pedig azt szereti minden gyerek... ezért adom amúgy csak 1:3-1:4 arányban hígitva, ne szokjon hozzá), akkor pedig ott a csõrös. Hipp teák nagyon édesek...kóstold majd meg te is, ha alkalmad nyílik rá, és így nem is csodálom, hogy sokat iszik. A 3 litert azért én csak fél füllel hallok meg, mert az szinte folyamatos teltségérzetet ad a gyereknek, emiatt meg nem fog enni...
18 hónapos gyerekem is cumisüvegbõl iszik, így jó sokat megiszik. Csak vizet kap, nem pártolom az instant teáztatást. Add neki vissza a cumisüveget, még pici.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom csajok, nem én voltam, én mindenkinek zöld pacsit adtam!!! Egyébként még az jutott eszembe, hogy veszek egy nagyobb csõrös poharat, mert ez a kezdõ 1, 5 dl-es, és hamar nagyon hátra kell dönteni a fejét és szörcsög, lehet azért is adja fel....vagy még jobb ha egy szívószálast, mert így is tud inni, lehet azt jobban is szeretné Úgyhogy én mindenkinek köszönöm hogy megtisztelt a válaszával!
Kerria, én írtam utánad, hogy már nem adnám vissza a cumisüveget. Én nem pontoztalak le, és valóban semmi olyat nem írtál, ami erre okot adott volna. De én már megszoktam itt a lepontozást, az ember nem tudja, kibõl mit vált ki...
Õszinte szívvel szeretném megkérdezni miért lettem lepontozva? Mert 1 év körülim iszik cumisüvegbõl, csõrösbõl és sima pohárból is? Nem haragszom érte, nem ez a lényeg, csak szerintem semmi olyat nem írtam, ami bántó/sértõ/ vagy teljesen hülyeség volna...
Szia! Szerintem is eleget iszik a lányod, unokaöcsém is ennyiket iszik egy nap. Sógornõd fia nem cukorbeteg? Nem normális, hogy ennyit iszik. 33 h km
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem, akkor ha napi 4 dl tejital mellett megiszik 2-3 dl egyéb folyadéket, akkor az elég egy 1 év körülinek a cikk szerint.... Az megvan, ha melegebb lesz, gondolom lecsúszik azért még több is, meglátjuk... És sajnos elhiszem a napi 3 litert, csak egyszerûen nem értem, mert panaszkodik, hogy nem eszik a gyerek, viszont gyümölcsbõl meg irdatlan mennyiséget képes felfalni. Sorolta nekem, hogy mennyi evett meg egyik nap ebédre, és én nem bírtam volna megenni, nem is értettem... Úgyhogy szerintem ki is van tágulva a gyerkõcnek a gyomra, és mivel egész nap rohanna, nem lehet leültetni enni sem, egész nap a szájában van a cumisüveg... 2-3 naponta megiszik egy doboz Hipp granulátumot. Beleszólni nem akarok, mindenki úgy csinálja, ahogy tudja vagy gondolja, de szerintem az sem normális. Hiszen a túlzott folyadékfogyasztás sem egészségek, kimossa az ásványi sókat a szervezetbõl... Én egyébként mindent hígítva adok a lányomnak, 100%-os gyümilevet, a Hipp teát is hígabban adom, mint az elõírás, nagyon pici íze van... Köszönöm a válaszokat! Mentek a zöld kezek!
Utolsónak köszi a cikket!
Én nem adnám már vissza a cumisüveget. Az enyém is kb. 4-5 dl folyadékot ivott meg ennyi idõsen, és mostanában (21 hónapos) is örülök, ha napi 7 dl folyadékot+tej (kb. 3 dl) megiszik. Nem száradt még ki, él, virul, egészséges. Nyáron nyilván többet kínálgatom majd, és többet is fog kérni. Amúgy a napi folyadékhoz számold bele az elfogyasztott tejet/tápszert, levest is. Ha szomjas, úgyis iszik, esetleg kínálgasd sûrûbben. A 3 liter instant tea pedig hihetetlen...
Nem kell sajnálni, csak én annyira nem értem... ilyenkor örülnék egy válasznak, hogy mit csinálhatok rosszul... vagyis inkább más szerint, mert ugye ez az egész mindenkinél mindig másképp zajlik. Mindig vannak ilyenek, már megszoktam én is... csak most még csak nem is kötekedtem, vagy ilyesmi, ezért nem értettem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!