Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos után (157 db)

Az enyém sokat aludt oltás után.
Szia! a kislányom mindkét oltás után aluszékony lett és az elsõ után alig akart enni, estére belázasodott mindkettõ után, nyûgös volt és ha tisztába akartam tenni üvöltött és feszítette magát, én meg kész voltam idegileg mikor ennyire nehezen viselte , nagyon sajnáltam szegénykémet.
Hát én fiam még az oltás alatt sem nagyon sírt, egybõl felkaptam , és nevetgélt tovább mint elõtte. 2hós után belázasodott, de a 3hós után még ez sem, amúgy ugyanolyan jókedvû kis maszat maradt. :)
Délelõtt kapta az oltást, aluszékony lett, de egyben nyûgös is, és estére belázasodott. A 2 és 4 hónaposnál is (mindkétszer kettõt kaptunk). De másnapra mintha már mi sem történt volna. :-)
Mind a kettõ gyerekem átaludta az éjszakát az oltás után. Más bajuk nem lett, szerencsére.

Szerintetek mikor lehet és érdemes gyerekekkel hosszú (2-3 hónapos) útra menni?

A gyerekeink most 9 és 10 évesek. Szoktunk persze nyaralni velük, de csak pár hetet, max egy hónapot voltunk eddig távol. Még sok tervünk van amit velük nem tudnánk megvalósítani. Körbejárni Ázsiát, Dél- és Észak-Amerikát. Már van letéve alap, régóta gyűjtögetjük. És persze még majd teszünk félre rá, nem tudnánk minden nyáron ilyen hosszú időt külföldön tölteni, 2-3 évente akarunk utazni. Férjem már jövő nyáron indulna, Dél-Amerika az első cél, mert annak még egyik országában sem jártunk. Azt mondja, hogy mivel sok a tervünk, a gyereket sem akarjuk kihagyni, lássanak ők is világot, már most el kell kezdni, mert huszonévesen már nem utazgatnak velünk minden nyaranta. Szerintem viszont még jövőre is kicsik lesznek. Ahogy néztem 2-3 hónapot tényleg igénybe venne az út. Lehetne persze rövidebb, de ha már egyszer elmegyünk, akkor így érdemes. Szerintetek bele lehet már vágni velük? Élveznék, vagy nagyon elfáradnának, elmenne az egész nyár? Tudnák már értékelni a látottakat? Azt még hozzátenném, hogy amúgy sportos és kirándulós család vagyunk alapból, így hozzá vannak szokva, de ezt így mégis sokallom? Mikor lenne érdemes velük ilyet tervezni?

Legjobb válasz: Jövõre már 10 és 11 évesek lesznek. Szerintem már bõven elmehetnek veletek, tudják már élvezni és értékelni az utazást. Biztosan nem hagynám már õket itthon.

Jövõre már 10 és 11 évesek lesznek. Szerintem már bõven elmehetnek veletek, tudják már élvezni és értékelni az utazást. Biztosan nem hagynám már õket itthon.
Szerintem bõven nem kicsik hozzá már most sem, én jövõ nyáron elvinném õket 2-3 hónapra biztosan nagyon fogják élvezni :)
Én már idén is elvinném õket:)
Biztos élveznék, de szerintem 1 hónap után azért hiányozna Nekik az otthon. Én 1 hetet sem szeretek nyaralni, mert nekem kell a megszokott környezetem.
A kérdező hozzászólása: Itthon biztos nem hagyjuk õket, hanem halasztanánk. Lehet tényleg én parázom túl, csak félek, hogy hamar elfáradnak stb.
Szerintem már simán el lehet vinni õket ebben a korban. Próbáljátok meg jövõre esetleg nem a "legnagyobb falattal" kezdeni, mondjuk csak 1-2 hónapos úttal és kiderül, mennyire bírják.
Elég egzotikusak az úticéljaitok, én biztos azzal kezdeném, hogy utána néznék, hogy a szükséges védõoltások hány éves kortól adhatóak, beszélnék orvossal, hogy a gyerek immunrendszere mikortól elég erõs.
Én meg biztosan nem vinném õket. Amit a férjed kitalált, az nem gyerekeknek való program, sok felnõtt sem bírná.
És ne is várjátok, hogy egy tízéves gyerek ugyanúgy értékelje a látottakat, mint egy felnõtt, aki erre vár évek óta, nekik egy nyûg lesz az egész. Én is imádok utazni, de ennek nem tenném ki a gyereket, ki fognak borulni.

Rota virus oltást hány honaposan szokják beadni? A fiam 2 hét mulva lesz 3 honapos, de már akkor beadják neki a rotát. Nem 3 honapos kor után kéne?

Legjobb válasz: Legkorábban 6 hetesen lehet beadni a babáknak. Mi 3-4 hónaposan kaptuk. Szerintem nincs korán. Ezt amúgy is a dokinak kell tudni. Az a lényeg, hogy a másodikat 6 hónapos koráig megkapja. -6 hónapos baba anyukája-

Legkorábban 6 hetesen lehet beadni a babáknak. Mi 3-4 hónaposan kaptuk. Szerintem nincs korán. Ezt amúgy is a dokinak kell tudni. Az a lényeg, hogy a másodikat 6 hónapos koráig megkapja. -6 hónapos baba anyukája-
Kisfiam is így kapta, két és fél hónaposan. Kéthónapos kötelezõk, aztán rota+prevenar, aztán három hónapos oltás. Most megint a rota jön, annak mellékhatásaival.. :(
Kisfiam 6 hetesen kapta az elsõ rotát, a másodikat 4 hét múlva. B.

Szeretnék 3 hónapos kora után szilárd ételeket kóstotltatni a babámmal. Melyik a leghamarabbi időpont, ahonnan lehetséges?

Nem szeretném sokáig szoptatni. A reggeli és az esti szopizást szeretném meghagyni, és közben milyen szilárd kajákkal kezdjem? Egyébként 2 és fél hónapos és már 5ször eszik.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem meg örülj,ha tudod szoptatni,és szoptasd is ameddig csak lehet.Neki,és neked is ez a legjobb. Adj neki 3 hónapos kora után gyümölcsöket,ha szereti,de kis adagokban,és fokozatosan szoktasd hozzá mindenhez. 4 hónapos korától elkezdheted a mellétáplálást,ha akarod. Adhatsz neki tejpépeket,fõzhetsz fõzelékeket neki,de a helyedben akkor is szoptatnám még,ameddig csak igényli. Gondolom azért szülted,mert õ a legfontosabb az életedben,és az õ igényeit helyezed a magadé elé. Szerintem ez így természetes. Üdv

Szia! Szerintem meg örülj, ha tudod szoptatni, és szoptasd is ameddig csak lehet.Neki, és neked is ez a legjobb. Adj neki 3 hónapos kora után gyümölcsöket, ha szereti, de kis adagokban, és fokozatosan szoktasd hozzá mindenhez. 4 hónapos korától elkezdheted a mellétáplálást, ha akarod. Adhatsz neki tejpépeket, fõzhetsz fõzelékeket neki, de a helyedben akkor is szoptatnám még, ameddig csak igényli. Gondolom azért szülted, mert õ a legfontosabb az életedben, és az õ igényeit helyezed a magadé elé. Szerintem ez így természetes. Üdv
Mindenhol azt lehet olvasni, hogyha az anyukának van teje az elsõ 6 hónapban csak anyatejet kapjon, mert nagyon fontos az immunrendszere számára.Valamint ez az a tápanyag, amit a gyomra gond nélkül el tud emészteni. Elõszõr almával szokták kezdeni. Lehet mág répa, burgonya. Lehet, hogy kell egy kis idõ mire megszokja az új dolgok ízét.Ezért az elején egyszerre csak egy dologgal próbálkozz.Például csak almalé és abból is pár kanálnyi, majd egy hét múlva keverheted hozzá a répalevet/pürét is és így tovább. De szerintem még egy kicsit korai.
http://anyaegyedul.blog.hu/2008/02/10/a_szilard_etel_nem_mereg Amúgy saját. Remélem kiigazodsz rajta :)
Szia! 4 hónapos kortól lehet bevezetni.Elõszõr alma, sütõtök, répa, burgonya. Ezeket ajánlják. Nekem 7 hónaposan kezdett átállni mind a két fiam, hogy már csak 2 szer szopiztak, közte pedig ették a szilárd ételeket. Egyébként 2 és fél hónaposan nekem legalább 8szor ettek. De én nem értem miért nem akarod szoptatni sokáig. A legjobb lenne ha 6 hónapos koráig csak szopizna. De ez a te döntésed.
Nekem az egyik védõnõ azt mondta 3hónaposan már elkezdhetem hozzátáplálni, mondjuk a fiam tápszeres volt.A másik meg közölte, hogy csak 4 hónaposan. Szerintem 3 hónaposan max.kóstóltasd vele az új ízeket és szoptasd. 4hónaposan váltsd ki egy étkezést, 6hósan kettõt... De nálunk a reggeli és esti tápszer, fõleg az esti nagyon sokáig megmaradt. A lányom anyatejes volt mégis csak 5× evett ilyen idõsen, mivel ezzel megvolt a reggeli-10órai-ebéd-uzsi-vacsi, és éjszaka már nem kelt fel.
Szia! Miért nem akarod szoptatni? Én a helyedben addig szoptatnám ameddig csak tudnám! Szerencsés vagy hogy van tejed. Az anyatejben van minden ami ilyenkor még egy kisbabának kell. Vagyis nem bûn ha valaki ki akarja egészíteni az anyatejes táplálást, de 3 hónapos korban leredukálni napi 2 alkalomra...

Akik több órás útra mentek 2-3 hónapos kisbabájukkal 1 hétre (nagyszülők), mit vittek magukkal?

Gondolok itt hordozóra, kengurura, babakocsira. IC-vel utaznék 4 órát, aztán busszal még 20-30 percet. Nagyon messze laknak a szüleim, s mivel apósnál élünk, s após nincs benne, hogy itt aludjanak 1-2 nap is gond neki, így csak 1-2 órára látják az én szüleim. Haza akarnánk menni kicsit kikapcsolódni, mert párommal is após miatt egyre több a vita, feszültség közöttünk. Kipihenni magam. DE nem tudom mit érdemesebb hazavinni. Kengurura s hordozóra gondoltam, de 1-2 napja gondoltam bele abba, hogy ha ki akarom vinni a babát az udvarra, jó lenne babakocsiban feküdne, vagy ha sétálni viszem. AZ azért kényelmesebb. S párom rokonsága, nagyszülei a falu másik végén laknak (szóval a falu két végletén lakunk), s az jó30-40 perc gyalog. Hordozóban nehéz lenne cipelnem, ha nem jön velünk haza a párom, s ill? is lenne levinni vagy szintén a falu másik végén lév? szomszéd kisvárosba át kellene gyalogolnom, a dédmamámhoz. Még senki nem látta a szüleimen s hugaimon kivül a gyerekemet. Kengurura gondoltunk, azt meg is vettem, de nem korai még beletenni? Vagy hordozóba, abba mennyi id?sen lehet hosszabb ideig? Utóbbi kett?t vinném, de nem lesz neki kényelmetlen, s egy hétig még ha nem is minden nap vinném ki, abban lennie? Mert ugye ha jó id? van, kivinném az udvarra. Babakocsit azért nem merem, mert nagy helyet foglal, IC-n nem tudom mennyire kényelmetlen megoldás lenne. Még ha össze is csuknám.

Legjobb válasz: Èn repültem a 3 hónaposommal. Egyedül, mert a férjem kocsival ivtte a cuccokat haza. A repülö út másfél óra volt de 4 órát késett a gép de mindennel együtt 8 órát voltunk uton. Nekem olyan a babakocsim hogy a hordozót rálehet a vázra erösíteni, így abban repült a gyerek. De én babakocsiba vinném, hordozóban nem a helyedben. kengurut is vinném. otthon inkább a rokonok menjenek látogatni (na persze dédihez neked kell menned). gurulós böröndöt vigyél, én vittem a babakocsit hordozóval + egy gurulós böröndöt és egy kézipoggyászt, és nem volt nehéz így közlekedni az egész reptéren. habár a babaokcsink egykézzel is vezethetö, direkt ilyet választottunk.

Èn repültem a 3 hónaposommal. Egyedül, mert a férjem kocsival ivtte a cuccokat haza. A repülö út másfél óra volt de 4 órát késett a gép de mindennel együtt 8 órát voltunk uton. Nekem olyan a babakocsim hogy a hordozót rálehet a vázra erösíteni, így abban repült a gyerek. De én babakocsiba vinném, hordozóban nem a helyedben. kengurut is vinném. otthon inkább a rokonok menjenek látogatni (na persze dédihez neked kell menned). gurulós böröndöt vigyél, én vittem a babakocsit hordozóval + egy gurulós böröndöt és egy kézipoggyászt, és nem volt nehéz így közlekedni az egész reptéren. habár a babaokcsink egykézzel is vezethetö, direkt ilyet választottunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, jó tudni, hogy van ilyen:)
Így szól pontosan: 33%-os kedvezmény: Családi kedvezmény: 18 év alatti gyermekkel utazó 1 vagy 2 kísérõ, a gyermekek a saját kedvezményüket vehetik igénybe. Tehát ha mindketten a gyerekkel vagytok, mindkettõtöknek jár. Sõt, mivel a családi kapcsolatot nem nézik, ha úgy utaztok, hogy pl. Te, a gyerek és a mama, akkor a mamának és neked is jár. És a gyereknek ne feledd a regisztrációs jegyet, mert keményen büntetik, ha belefutsz egy ellenõrbe!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, s a tájékoztatást a jegyrõl. Annyi kérdésem lenne még, ha idõvel úgy mennénk haza, hogy a férjem is jön velünk. Én a gyereknél akkor is felvehetem a kedvezményt? Gondolom, a férjem a teljes jegyárat fizeti ki.
A 33%-os kedvezmény automatikusan jár a vonaton egy gyerekkel utazó szülõnek. Több gyerek esetén más kedvezmény van, de ez nem érint téged. Így kérjed eleve a jegyet. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: A pelenkákat, stb. nem biztos meg tudnák oldani a szüleim, mert ahol laknak, ott a boltokban szinte semmi sincs. Be kell utazni nagyobb városokba, vagy a szomszéd kisvárosba bemenni. Itt, ahol én élek, mindent egyszerûbb beszerezni, s olcsóbb is jóval.
A kérdező hozzászólása: Babakocsi még nincs 100%-ra eldöntve. Olyanok válasza is érdekel, akik azzal mentek haza. Megbánták, hogy nem vittek magukkal babakocsit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még várnék. Utolsó, ez a 30%-os kedvezményt mire lehet igénybe venni? Kismamajegy? A vonaton való utazáskor lehet ilyet kérni? Gurulos böröndöt nem viszek, van itthon, de elég nagy. "Barátnõm" pld. úgy oldotta meg, hogy 1 háti s egy kézi táska. Én is erre gondoltam, plusz ha babakocsival mennék, egy nagyobb válltáskára gondoltam, amit fel tudok tenni a babakocsira. A hordozót is onnan gondoltam, hogy azzal mennék, mert bnõm babája egész nap abban volt, mikor náluk voltam, s õ is mindig abban vitte haza. CSak tõle hiába kérdezem, mióta megszültem, még meg sem látogatott, pedig úgy beszéltük szülés után õ jön majd a kislányával, aki már 6-7 hónapos körül van. Csak aztán gondolkoztam, az okés, hogy szüleim szereztek kiságyat, de napközben, ha kiviszem az udvarra, lehet-e egyáltalán hosszabb idõt hordozóban, attól, hogy másnak is úgy van a babája, mennyire egészséges, s ezért jutott eszembe, hogy megkérdezek másokat is. Hát akkor valószínû babakocsi lesz, de hordozót akkor nem viszek. A gurulos táskát nem akarom vinni. Mivel anyagiak miatt ritkán fogunk hazajárni, s többnyire párpommal, csak most jött ki így, csak mi megyünk, így kis gurulos táskát feleslegesnek tartok venni. A nagy meg olyan nagy, hogy ha párommal utaztunk, s azt vittük, a IC-n mindenhol útban volt, s páromnak is elég volt cipelni. Egy gyerekkel egyedül, hát nem merném megkockáztatni. Akinek olyan babakocsija vna, hogy hordozót is fel lehet rá tenni, Õ csak a hordozót vitte haza magaddal vagy a babakocsi egész tartozékát, mikor egyedül utazott? Hogy oldottad meg a babát, ha csak hordozóval mentél?
Kenguruhoz nagyon pici még, hordozó jó leugrani valahova, de 30-40 perces séta... babakocsit oldjad meg valahogy, ha szeretnéd, hogy kényelmes legyen
szerintem is babakocsiban vidd a babád és tedd be a kengurut is (illetve inkább rugalmas hordozókendõt a kora miatt, ha van olyanotok).
Anyagilag nem tudom mennyi lenne, de fel lehetne adni a babakocsit összecsukva postán vagy futárral a családnak pl. Aztán utolsó nap hazaküldeni. Babakocsi kényelmes lenne. Vagy család nem tud valakitõl kölcsönkérni babakocsit? Melyik városba utaztok?
Mi kocsival utaztunk 6 órát a 10 hetes kislányunkkal. Vittük a babakocsinkat, de még a bölcst is szétszedve, ágynemüt, stb. :) Egyedül utazni vonaton nem egyszerû, de le és felszállásnál nem szégyen segítséget kérni. A babakocsit szerintem se ne hagyd otthon. Jót fog aludni benne a kicsi a vonaton. Pelenkázáshoz, fürdetéshez szükséges dolgokat megvásárolhatják a nagyszülõk, hogy ne kelljen cipelni. A gurulos bõrönd is jó ötlet. A kenguru nem igazán jó ilyen korban. Az én babám nem is szerette. A hordozóra nincs szükséged, ha ott a babakocsi. Jó utat és jó pihenést!
Szia! Mi is pont így voltunk pár hete a párom szüleinél! Mi Deszken élünk (Szeged mellett), a párom rokonai viszont Nyíregyházán élnek. A mi útitervünk így nézett ki: * Deszk - Szeged --> 20 perc busszal * Szeged buszmegálló - Szeged vasútállomás --> 10 perc villamossal * Szeged - Nyíregyháza --> Végig IC-n, 1 átszállással Cegléden, amire 5 percünk volt, 3, 5 óra A mai tömegközlekedési eszközök (legalábbis a legtöbbje) már babakocsi kompatibilis, apa szépen megoldotta a fel-le vételeket. Hordozót ekkora távra mindenképp felejtsd el, hacsak nem 10-20 perces utakról van szó! A babáknak a legideálisabb fekvõ felület 5-6 hónapos korig a teljesen egyenes, keményebb felület, a hordozóban lévõ görnyedés a gerincgörbületek kialakulásában deformitást is létrehozhat! Továbbá szerettük volna a babánkat az egyik megszokott kis helyére fektetni éjszaka is, és az alvás idõkben is, továbbá ugyebár a séták. Az IC-n egyszerû a babakocsi szállítása, mi egy négyes fakkot kaptunk, ahova az asztal mellé kényelmesen befért a kocsi. Jó is volt, mert a kicsink végigaludta az utat, így legalább kényelemben volt. Egyébként a babánk most 4 hónapos. A kenguru jó ötlet, de szerintem szükséged lenne a babakocsira is.
Nagyon szívesen! Jó utat nektek!

Van okom aggódni? Kisfiam 17. -én 3 hónapos. Állítólag a babák 3 hónaposan stabilan tarják a fejüket, és tárgyak (játékok) után nyúlnak. Az én fiam még nem nyúl játék után, a fejét tartja, de korán sem stabilan.

Ha ül? helyzetbe húzom, szépen emeli a buksiját, tehát a hypotomia kizárt, de hason nem emeli rendesen, csak a lábával tolja magát el?re. Egyébként minden dolgot "produkál" amit ilyen korban kell. Normális ez? Csak én aggódom túl?

Legjobb válasz: szia, csak megyjegyzem, az enyém tartotta a fejét amikor ülésbe húztam, mégis hipotón volt....generalizált hipotónia testszerte. ha hason nem emeli, én gyanakodnék. fõleg ha utál hason lenni, az enyém 10 mp után méregbe gurult, nem is csoda, nem volt neki kényelmes.

szia, csak megyjegyzem, az enyém tartotta a fejét amikor ülésbe húztam, mégis hipotón volt....generalizált hipotónia testszerte. ha hason nem emeli, én gyanakodnék. fõleg ha utál hason lenni, az enyém 10 mp után méregbe gurult, nem is csoda, nem volt neki kényelmes.
De, a 6hetes kontrollon lustának számított. Az nem volt lényeges, hogy én mit mondok, az számított amit a doki látott. Ülésbe húzásnál lógott a feje, lebegõülésben csuklott össze mint a colostok, levegõbe tartva lógott a kis feje mint egy rongybabának. Mondhattam én, hogy forog a saját tengelye körül. Na de onnantól kezdve jól belehúztunk és tényleg szuper baba :) Imádom!
Szia!Semmi okod aggódni szerintem.Nekem tegnap volt 3 hónapos a lányom, és hason õ sem nagyon emelgeti magát.Ha rajtunk fekszik, szépen tartja a kis fejét jó sokáig, de simán hason csak sir:-(Gondolom a Te kisfiad sem szeret hason lenni.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem szeret hason lenni. Ha tartom, akkor tartja a fejét, nézelõdik, de ha hason van, akkor semmi, csak sír, sõt ordít. :( Tárgyak után nyúl a babád?
Nekünk sem szeret hason lenni, ordít. nem megoldás ordítasni hagyni, de az sem, hogy nem tesszük hasra. Így énekeltem neki, megpróbáltuk szórakoztatni, és a sírás elsõ jelére visszatettük a hátára. Eleinte csak pár másodpercet bírt így ki, most már több tíz percet is, 4, 5 hónapos.
Nyúl a tárgyak után, kicsit megfogja majd elengedi, ellöki.Próbálgasd odatenni pl a csörgõt a hasára, vagy le közvetlen mellé, hátha akkor már nyúl érte.Ne aggódj nincs vele semmi baj, napról napra egyre ügyesebbek a babák.
Mi nagyon nehezen születtünk és nagy súllyal. Hipotóniás a kicsim (vagy már csk volt remélem, kontroll szeptemberben). Nekünk 6 hetesen mondta a gyerekorvos, hogy ez a baba nagyon lusta. (6hetesen!!! Így utólag látom már csak azért mondta, hogy nagyon-nagyon soknál is többet foglalkozzak a kicsivel) hason csak sírt, nem szeretett úgy lenni, persze fájt a kis drágámnak a vállizma, a nyakizma stb. de azt mondta a doki, nem baj ha hagyom sírni, küszködni, úgy fog erõsödni. Nem hagytam sírni, máshogy foglalkoztam vele. Nagyon sokat. most 14hetes és ott tartunk, hogy 8hetesen az oldalára fordúlt, 9hetesen hátról-hasra, 10hetesen már a kezét is kihúzta maga alól amikor hasra fordúlt és gyönyörûen tartja a fejét. Imád hason lenni, állandóan forgolódik. Ja, a saját tengelye körül már 5hetes kora óta forog. Hogy aggódj-e? Nem tudom, mert én minél többet olvasok utána a dolgoknak, annál jobban látom, hogy az én gyerekem még jobban is fejlõdne mint kell. Ja, az még kimaradt, hogy ajátékok után már 7hetesen nyúlt, már most kettõ kézzel játszik :-o. Maga elõtt összekulcsolja a kezeit.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy generalizált hypotoniája lenne, annak sokkal több, és összetettebb tünetei vannak. De ha legközelebb megyünk a védõnõhöz akkor mindenképpen rákérdezek. Az utolsó válaszolónak: tyûû, nem semmi, hogy már ilyen korán tud mindent a babád, õ egy szuper bébi :) Szerintem az enyém még fél évesen sem lesz olyan mint a tiéd 6 hetesen. :) Köszönöm a válaszokat. Jó babázást mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Ja, és ha a saját tengelye körül már 5 hetesen megfordult, akkor nem is volt olyan lusta baba a 6 hetes kontrollon. :)

2-3 hónapos babátok minden evés után alszik?

A nappali evésekre gondolok. Ha nem alszik akkor hogy telik az id? 2 evés között?

Legjobb válasz: enyém már nagy, de 2-3 hónaposan már nem aludt minden evés után :) mikor ébren volt a nappaliban a földön fetrengtünk, csörgõztünk, énekeltem neki, mondókáztam, stb. nagyon sokat volt hason! :)

enyém már nagy, de 2-3 hónaposan már nem aludt minden evés után :) mikor ébren volt a nappaliban a földön fetrengtünk, csörgõztünk, énekeltem neki, mondókáztam, stb. nagyon sokat volt hason! :)
Egyre inkább nem alszik el spontán evés után. Ha igen, akkor már eleve fáradt, mint bármelyikünk teherbíró képessége, egyre jobban fejlõdik. Késõ délután van inkább, hogy szükségképpen hamarabb elalszik szopi után, ha nem közvetlenül, akkor rásegítünk cumival és buksisimogatással. Két evés között reggel még lehet, hogy vissza alszik. Mindig vissza-vissza térek a délelõtti fürdetéshez (hiába próbálom este, nincs szívem felébreszteni, nagyon késõn meg nem kezdek bele)... a fürdetés elõtt nagy "beszélgetés", masszírozás, kicsi tornáztatás, élvezi, telik az idõ. Kellemes fürdés, mindenre hagyok idõt, öltöztetés és a procedúra, amit egyelõre mind-mind idõben nem a családomtól (10 éves tesótól, családomtól veszek el este, amikor egyébként is rengeteg tennivaló van). Amíg ez így megy, addig délelõtti program. Ekkor jól elfárad, épphogynem következik a következõ szopi. Ezután elbóbiskol. Majd dél körül, után, ha jó idõ van, akkor rézsút csecsemõfogásban arccal háttal nekem nekiindulunk világot látni. Ki az udvarra, a papa mûhelyéhez, ahol dolgozgat, a nagymamához (egy telken élünk a szüleimmel külön házban) a kapuig és vissza, a fákat megnézegetjük stb. Elfárad, leteszem pihenni a babzsákjába, amit szinte ülõ helyzettõl fekvõig tudok alakítani. Onnan nézelõdik, nyújtózik vagy elalszik. Ha nem, akkor el kezd sírni, akkor jön a cumi, simi, esetleg bóbiskolás. Délután megyünk a suli elé tesóért, autóval 2-3 percnyi út, de mire elkészülünk és a hordozóban idõzik, általában elalszik. Ha nem mi megyünk, akkor babakocsi és friss levegõn a teraszon, vagy elindulunk a kis utcákba kicsit sétálni. Apa du. hazaér, kicsit át van passzolva, hogy végre-végre-végre sikerüljön egy kicsit fõzni (ha minden jól megy...), aztán váltjuk egymást. Apa inkább mókázik vele, énekel neki :-) szinte megállás nélkül és "beszélgetnek", baba élvezi hallgatni. Addig amíg le nem fárad... :-) Apával együtt. Egy mókuskerék, de valahogy így alakulnak az idõbeosztások. Ügyesnek kell lenni és minden lekötési lehetõséget meg kell találni. Érdekes módon jobban élvezi baba a nézelõdést, világot látni a karomban, mint az ágyforgót bámulni és csodálkozni. Nem kis áldozat az egész, ki is vagyok... :-I
20:10 vagyok. Ma 9 hetes.
Nem igazán... van, amikor elalszik evés után, de ez inkább délelõtt jellemzõ. Délután játszunk a szõnyegen, vagy hintázik, vagy a pihenõ székben ücsörög. Aztán ha megunja, akkor kimegyünk sétálni kicsit. Általában utána már lefárad, és akkor még alszik fürdetés elõtt egyet. 10 hetes volt tegnap
Én lánykám is 3 hónapos. DE már kb 2 hónapos kora óta õ is max 2szer 3 szor alszik csak. Ha ébren van nézelödik, játszunk vele, van egy nõvérkéje is. De szívesen elnézelõdik rövid ideig a kiságyban is vagy pihenõszékben. Mindíg váltogatjuk. HA egyiket megunja jön a másik, sokat beszélünk hozzá, bohóckodunk azt is szereti. Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nálunk nagyjából úgy néz ki a menet, hogy evés után ált. nagyon jó kedve van, büfizik, játszunk az ölemben egy picit, aztán a játszószõnyegén együtt/vagy ha van dolgom akkor egyedül is elvan/ de ez összesen (evés+büfi+tisztábatevés+játszás) együtt kb 1, 5-2 óra. Ezután rendszerint elfárad és olyankor már nagyon nyûgös, így el kell altatnom a következõ evésig :) A Ti babátok simán kibírja 2 evés között sírás és nyûgösség nélkül?

Most szoptatom 3 hónapos fiamat, ha teherbe esnék, szoptathatnék-e egy esetleges abortusz után? 2gyerekem van, nem szeretnénk többet.

Legjobb válasz: Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!

Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!
Ez elég különös kérdés. A meglévõ babád egészsége és fejlõdése miatt aggódsz, hiszen a szoptatásról kérdezel, viszont a következõ elvetetését már most elfogadtad gondolatban. Nem értem én ezt. Ha esély sem lenne arra, hogy most megtartsátok, akkor tegyetek érte, hogy meg se foganjon. Tudom, most nem a kérdésre válaszoltam, de itt nagyon sok kismama van és terhes nõnek feldobni az abortuszkérdést, az olyan, mint egy forradalom. Ezért nem is értem, hogy hogy jut egyáltalán eszedbe hazárdírozni egy következõ baba életével, amikor még nemrég volt a testedben a másik...
Sajnos fogalmam sincs, de szerintem nincs akadálya. Bár a szoptatás méhösszehúzódással jár, lehet, hogy nem tenne jót abortusz után...... Sajnos ebben nem tudok segíteni:( Sokan azt hiszik, hogy szoptatás esetén nem lehet teherbe esni, de sajnos nem egy ismerõsömmel elõfordult. VIGYÁZZATOK!!!!!!
Egyetértek az elõttem szólóval, ne tedd ki magad egy abortusznak; vannak szoptatás alatt is szedhetõ fogamzásgátlók, amik nem zavarnak be se a tej mennyiségébe, se minõségébe!!! Kérdezd meg a dokidat!!!
Gondolkozz el a megfelelõ védekezésen, minthogy elõre felkészülsz az abortuszra meg miegymásra!!!
pontosan igaza van az elõttem szolonak. itt nemcsak kismamák vannak hanem sok-sok olyan nõ akinek nehezen sikerül a baba és sdokat szenvednek emiatt. talán ezt a kérdést a dokitol kellene kérdezned.

Azt mondják, hogy 3 hónapos kor után megszűnik a hasfájás a babáknál. Olyankor már bármit lehet enni? Vagy még akkor is oda kell figyelni?

Legjobb válasz: Szerintem szoptatás alatt azért oda kell figyelni fõleg 6 hónapos koráig vagy amíg nem kap más táplálékot. 3-4 hónapos koráig ha fáj a hasa akkor Colief cseppet kell neki adni és akkor nem fog neki görcsölni a pocakja, mert le tudja bontani a tejcukrot.

Szerintem szoptatás alatt azért oda kell figyelni fõleg 6 hónapos koráig vagy amíg nem kap más táplálékot. 3-4 hónapos koráig ha fáj a hasa akkor Colief cseppet kell neki adni és akkor nem fog neki görcsölni a pocakja, mert le tudja bontani a tejcukrot.
Sok babánál az elejétõl fogva nem kell figyelni, valamelyiknél meg végig a szoptatás alatt. Majd próbáld ki.
babafuggo, nekem 6 honapos koraig szinte mindentol fajt a hasa, aztan lassan ahogy o kezdte enni a dolgokat, ugy en is kezdhettem enni

3 hónapos bébim eddig 2-3 óránként akár fél órán át evett, most meg 4 óránként 5 percet. Eddig fél órákat aludt evés után, most 2-3 órát is. Volt ekkora változás nálatok?

Legjobb válasz: Ugyan ez van nálunk most alig eszünk és többet alszunk, aggódtam emiatt fõleg az evés miatt de úgy látom másnál is ez a helyzet, mondjuk mi 3 és fél hónaposak vagyunk.

Ugyan ez van nálunk most alig eszünk és többet alszunk, aggódtam emiatt fõleg az evés miatt de úgy látom másnál is ez a helyzet, mondjuk mi 3 és fél hónaposak vagyunk.
Nálunk még élesebb volt a váltás. Újszülöttként 2 óránkét 5, max 8 perc szopi. 6 hetesen már 3 óránként 40 perc... majd 4 hós kortól 4 óránként 20 perc. Most kb 5-10 perc egy szopi. 8 hónapos volt tegnap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!