Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos normális, (162 db)

3 honaposan normalis a sulygyarapodas lassulasa?

3 honapos, 3 kg-val szuletett, eddig jol hizott, de most ztan elmult ket hetben csak 13dkg-t, most 5,44 kg. Amugy nem aggodnek, mert vigyori, pirospozsgas, edes kis baba, es orokmozgo is - talan attol? A tieket mikor lassult le es mennyi volt a sulya 3 hosan?

Legjobb válasz: Egy az egyben ugyanez történt velünk is 1 hónapja, szinte dekára pontosan. A doki már riogatott, hogy baj lesz. Ne aggódj, ha jókedvû a babád, semmi gond. :) Azóta nálunk ismét beindult a gyarapodás.

Egy az egyben ugyanez történt velünk is 1 hónapja, szinte dekára pontosan. A doki már riogatott, hogy baj lesz. Ne aggódj, ha jókedvû a babád, semmi gond. :) Azóta nálunk ismét beindult a gyarapodás.
NE adj plussz tápszert, ha szopik!
Jaj, igen. Elsõ vagyok. Igaza van a második hozzászólónak. Én is vacilláltam, adjak-e neki tápszert (anyatejes). Szerencsére kitartottam. Nem volt rá szükség.
Az én babám is 3 kg-mal született. 3 hónaposan 4900 g volt a súlya. Szrintem meg lehetsz elégedve a majdnem 5 és fél kg-mal. Én kevesellettem az enyém súlyát, de a gyerekovos is és a védõnõ is nyugalomra intett és azt mondták, hogy átlagos. Az enyém havi átlag 500-600g-ot hizik. Most 5 hónapos és 6300 g. Hát nem egy dundika, inkább teljesen átlagos a súlya.
A kérdező hozzászólása: Szia, koszi az elsonek, az jo, ha ujra hizik :) A masodiknak: latod csak szopizik, es semmikepp se szeretnek tapszert adni, azert is felek kicsit... Most valahogy tobbet is bukik. Talan tul gyakran etetem? De nem akarom, hogy csokkenjen a tejtermeles, a fejes meg irto munkas (es ha pont akkor akana szopni, es nincs...), meg valamelyik nap probaltuk az uvegbol, hogy az apja is tudja, mikor elmegyek, es el sem fogadta.. Nem akarok tapszert! De akkor adok neki idot, es nem aggodom. A vedono azt mondta, nem aggodik, de... szoval koszi! Van esetleg meg masnak is ilyen tapasztalata 3 honaposan?
A kérdező hozzászólása: Na, akkor jo tudni :) )) Koszi nektek!
Szia, én is pár napja tettem fel ugyanezt a kérdést. Nekem is 3 hónapos a babám és õ is alig hizik mostanában. 1 hét alatt csak 10 dekát hizott. Párszor adtam neki tápszert pótlásként, de mostmár nem adok, mert nem is sir hogy éhes, akkor minek. Teljesen kiegyensúlyozott, ugyanúgy pirosan ragyog a pofija ahogy te irtad, akkor biztos nincs gond.

Nem tudom normális e ez? A kutyámon aki még csak 3 hónapos fiú emlői vannak. Nem tom hogy ez normális ez, ne nézetek hülyének.

Legjobb válasz: a nevébõl ítélve 3 hónaposan azt gondolta azért van mert lány:D de nem hiszem el hogy nem járt még strandon ahol cicis fiúk mászkálnak mindenfelé és már nem 3 hónaposak:D

a nevébõl ítélve 3 hónaposan azt gondolta azért van mert lány:D de nem hiszem el hogy nem járt még strandon ahol cicis fiúk mászkálnak mindenfelé és már nem 3 hónaposak:D
3 hónaposan neked is volt cicid nem? :D
Pontosan XD. Mondjuk egy képet betehettél volna, avgy egy kicsit töbet irni. Ez az elsõ kutyád? nagyok az emlõi vagy mijen? Szerintem teljesen normális. Már az elsõ napján emlõi vannak a kutyáknak, ivartol függetlenül.
mertha te fiú vagy attól még van mellbimbód (emlõd) nem? :D Képzeld nekem is van, pedig nem vagyok már 3 hónapos, sõt! A kan kutyámnak si van, az meg már 3 éves :D
Miért szerinted az emberfiúknak nincs melle?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.gondoltam amúgy csak nem voltam benne biztos.
A fiúknak is van neki miért ne lehetne?
Az enyem 3 honaposan 11-12kg volt, de o kan. Szoval szerintem teljesen normalis a sulya.
Nem a kg számít, hanem az, hogy ne legyen sovány/ne látszódjanak ki a bordái/ és ne legyen pufi sem. De egy staffi felnõtt standard súlya 43-48kg között kell legyen, így sztem ideális a 10kg.
A kérdező hozzászólása: es most a te kan kutyad hany kg??? szoval mennyire szamithatok igazan 45 kg??? Mert a konyvek 25-35 kg irjak
Az enyem most 7 honapos lesz, es kb 28kg. De jelenleg eleg dagi, majd tavaszra formaba hozom. Telen nem baj ha van rajta egy kis zsir. Amugy szukanak a 30kg kornyeke az idealis.


3 hónapos babám az egyik szemére picit bandzsít. Ez normális, el fog múlni, vagy mutassam meg orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Ez még "normális", mivel a szem koordinációja még elég fejletlen ebben a "korban", kb. 4-5 hónaposan "áll be" . Ha 6 hónaposan is bandzsi kicsit, akkor érdemes esetleg megnézetni, de még akkor sem biztos, hogy baj van. lehet hogy még mindig csak alakul!

Szia! Ez még "normális", mivel a szem koordinációja még elég fejletlen ebben a "korban", kb. 4-5 hónaposan "áll be" . Ha 6 hónaposan is bandzsi kicsit, akkor érdemes esetleg megnézetni, de még akkor sem biztos, hogy baj van. lehet hogy még mindig csak alakul!
6 hónapos kor után kell vele szemészetre menni, de addigra el fog múlni. :) Enyém is bandzsított szépen 4-5 hónapos koráig. Már 9 hónapos, rendben van.
1 éves koráig normális, ha itt-ott kancsalit. Ha viszont mindez, csak 6 hós kora után jelentkezik ELÕSZÕR, akkor lehet baj. Addig nem. Üdv
Ez normális, ne aggódj! Valószínûleg el fog múlni. Ezzel még várj pár hónapot és csak utána vidd el orvoshoz. Az én kisfiam is rengeteget bandzsított, de mostanra szerencsére már "kinõtte" (5 hónapos).

Van egy 3 hónapos Border Collie kölyökkutyám és 10 kg az normális?

order collie 3 hónapos és 10 kg az sok vagy jó?

Legjobb válasz: Szerintem kicsit sok. Az enyém 5 és fél hónapos és 8 kg. 3 hónaposan pont fele annyi volt, mint a tiéd.

Szerintem kicsit sok. Az enyém 5 és fél hónapos és 8 kg. 3 hónaposan pont fele annyi volt, mint a tiéd.
Az én border colliem is 10 kg volt 3 hónaposan, most 5 hónapos és 13, 8 kg. A szülei, meg az összes felmenõje sokszoros díjnyertes gyönyörû kutyák. Egyáltalán nem kövér. Egy felnõtt border súlya 16-25 kg között van, ezért a kölykök között is nagy különbség lehet. Ráadásul a borderek 8-10 hónapos koruk körül elérik a felnõtt súlyukat.
Egy border max 20 kiló felnõttként is, tehát olyan 5-6-7 hónaposan kell elérnie a felnõttkori testsúlyának a felét. Az a kutya van nem 3 hónapos, vagy el van hízva, de rettentõen, vagy nem border.Ezek a lehetõségek.
Az én borderem 5 hónaposan 10kg. És valóban egy 3 hónapos kutyán nem lehet ennyi izom.
Ez elég érdekes, mindaz amit leírtatok ide. Az én kutyám 3 hónaposan 7-8 kiló és 39 cm volt, törzskönyvezett szuka border collie. Az meg egy nagy hülyeség, hogy egy éves kora alatt ne vigye agilityre, mert: "1 éves kora elõtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy késõbb mozgásszervi betegségei legyenek"... Ezt hol hallottad? Akkor 1 éves koráig csak feküdjön a kutya, nehogy baja legyen? Az én kutyám 8 hetes kora óta agilityzik, minden rendben van vele, makk egészséges! Eléggé félreértelmeztél valamit.. A lényeg, vidd nyugodtan agilityre! Legalább szocializálódik is! Amire pedig figyelni kell az az, hogy 1 éves koráig ne ugorjon, csak letett léceken fusson át az akadályokon, és a zónásokat ne erõltesd olyan 10 hónapos koráig! Írj nyugodtan, ha kérdésed van. :)
Agilityn meg nem növekszik ilyen ütemben az izomzat, sõt...és nem egy 3 hónapos kutyánál.Ráadásul erre a fajtára, ha megfeszülsz sem pakolsz rá +10 kiló izmot, mert nem erre van kitalálva. Valami nagyon sántít arrafelé.
Az én szukám 2, 5 évesen 16kiló. És tegyük hozzá hogy jó húsban van. Ráadásul hiába megy mint a golyó, 1 éves kora elõtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy késõbb mozgásszervi betegségei legyenek. Mit adsz neki enni?
"már aggilityre lehetne vinni úgy megy." Igen, ez az ösztön. Attól még nem lehet ilyen fiatalon agilityzni vele. De a kedvedért most visszanéztem: az én kan border collie-m 3 hó és 1 naposan pontosan 5, 1 kg volt. Állatorvos mondott rá valamit, vagy nála még nem jártál ezügyben? A szülõk mekkorák voltak?
Tegyél fel róla képet, de tekintve hogy mekkora egy szuka felnõtt súlya eléggé érdekes.
A kérdező hozzászólása: járni? már aggilityre lehetne vinni úgy megy. törzskönyve az oké lehet a mérleggel van baj
Ja, és egy 3 hónapos kölyök amúgy mitõl lenne tiszta izom? Miután az izomzat nagysága összhangban van a sporttal, de 3 hónaposan nyilván nem sportoltok vele, hisz még járni is most tanult meg rendesen.
3 hónaposan nem lehet 10 kiló. 3 hónaposan egy színizom pit vagy staff sincs 10 kiló, egy border meg kisebb nála... Valami nagyon nem jó felétek.Vagy a mérleg, vagy a kutya törzskönyve hazudik.Vagy nincs törzskönyve és akkor megvan a hiba forrása.
Az enyém is tiszta izom. Ráadásul kan kutyus, ami nagyobbra nõ. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: de border collie. és igazából tiszta izom szóval..
tegyél fel róla fényképet!
Nekem így leírva soknak tûnik egy kicsit. De ha nem tûnik kövérnek, akkor nem sok.
Sok. Ha nem látszik kövérnek, akkor gyanítanám, hogy nem border.
Nem árt emlékezni rá, hogy a mostani kiállítási "borderek" már egyre csontosabbak, szõrösebbek és nagyobbak.Szóval egy ilyen vonalból származó kutyánál el tudom képzelni a 25 kilót(kannál). De egy 3 hónapos kölyöknek rettenet sok a 10 kiló.Én nehezen tudom elképzelni, még a show kutyáknál is... Kérdezõ, honnan van a kutyád, kik a szülei? Csak kíváncsiságból kérdem, érdekel, honnan jönnek ilyen méretek.

Normális hogy a 3-hónapos yorkim 2kg?

Pedig van törzskönyve.Royal Canin-nal etetem. A tenyészt?t nem akarom zaklatni még ezzel. Lehet hogy csak gyorsan n??

Legjobb válasz: Szintem nem normális az enyém 16 hetesen 1650 gramm! A standard 2-3 kg között van! Ha így nõ tovább akkor több lesz 3 kg-nál! Egy nap hány grammot adsz neki enni?

Szintem nem normális az enyém 16 hetesen 1650 gramm! A standard 2-3 kg között van! Ha így nõ tovább akkor több lesz 3 kg-nál! Egy nap hány grammot adsz neki enni?
ilyen kis mennyiségben 1 ml= 1gramm és hogy kéne a várható súlyát nézni amikor azt soha nem tudhatod még a szülõkbõl se lehet biztosra következtetni...nem a várható súlyt kell nézni...nem csoda h a 8 hós kutyád 3 kg felett van! De ezt mire alapozod, hogy azt kell nézni?
Utolsó, én ml-it írtam, mint a mérõedényen a értékegység és nem grammot, a másik, pedig, hogy az etetésnél a várható felnõttkori súlyt kell nézni!
a royal szerint napi 50-55 gramm kell egy 2 kilós kutyának! napi 3* 70-75 egy 10 kg-os kutyának kell
elsõ vagyok! ez kb. így van, igaz csiviknek, de az én yorkimra is érvényes! http://www.freeweb.hu/chihuahuaslife/meret.htm
biztos hogy tenyésztõtõl vetted?
Biztos, hogy valami nem stimmel a dologban. Egy telefont biztosan megér, én felhívnám érte a tenyésztõt, õ biztos tudna rá valamit mondani. A standard szerint 3 kg lehet a kutya maximum, és ha így halad, bõven túllépi azt.
a yorkinak maximum 3 kilónak lehet lenni. ez az egészséges testsúlya. szóval baj hogy a 3 hós kutyád már 2 kiló. fogyókúra. az én 6 éves kutyám 2 kiló..
Nem hiszem. Szerintem is kérdezd meg a tenyésztõt. Nézz utána neten, hátha találsz kb súlyt, hogy mennyinek kellene lennie.
Nem tudom, de szerintem 1 kérdést megér(ne) a tenyésztõtõl..Mégis 1 kérdés és ezt is megtudod :)
ha ha :D elírtam! Most nézem! Igen a felnõttet kell nézni, de mivel azt biztosra nem tudhatod...én nem azt a módszert alkalmazom, mert a kutyám úgy nézne ki, mint egy hordó! :D De az tény, hogy a te kutyád nem yorki, vagy pedig csak túlsúlyos! Mindegy kérdezõnek azt javaslom akkor is, hogy napi 70 grammnál ne adjon többet! És még mielõtt bki megvádolna, ez nem éheztetés, meg semmi, bizonyos fokú reklám is van benne a gyártó részérõl! Az én kutyám bírna még enni persze, de melyik nem, ennyi idõsen még nem tudják kordában tartani magukat és bezabálhatnak!

Kisfiam 3 és fél hónapos. A 3 hónapos vizsgálat óta, amióta megmutatta neki a dr-nő, hogy hogyan kell felhúzni magát, állandóan ülni és állni akar. Ez normális?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hós és õ reflexvizsgálat nélkül is rájött, hogy ülni jobb lenne, jobban lát. :) Persze nem hagyom, hogy üljön. Ha fektetve van a karomban, érzem hogy húzná föl magát. Olyan helyesek ilyenkor, mikor próbálkoznak. :)

Az én kisfiam 3 hós és õ reflexvizsgálat nélkül is rájött, hogy ülni jobb lenne, jobban lát. :) Persze nem hagyom, hogy üljön. Ha fektetve van a karomban, érzem hogy húzná föl magát. Olyan helyesek ilyenkor, mikor próbálkoznak. :)
Persze normális :) Úgy jobban lehet nézelõdni! Viszont neked meg nem szabad hagyni, ennyi idõs babát még nem szabad állítani, ültetni (a drnõ csak a reflexeit vizsgálta ezzel)
Normális, már eggyel több dolgot tud :) Ebbõl látszik, milyen kis okos a babád...egybõl rákapott :)

Mennyire normális, hogy a 3 hónapos babám már 8 napja taknyos?

Voltunk dokinál, kapott antibiotikumot, 5 napig szedte, de még mindig szörcsög. Naponta többször szívjuk neki porszívóval, ordít mint a sakál szegény, és kapkodja a fejét, így nem is tudjuk 100 %-osan kiszívni. Olvastam, hogy a csecsem?knél akár 2 hét is lehet egy nátha leforgása. Ez mennyire igaz? Félek visszavinni a dokihoz, mert mindig iszonyat sokan vannak, és most az influenza járvány idején csak rosszat tennék ezzel szerintem. Egyébként kap leveg?t, eszik, alszik rendesen, csak szörcsög.

Legjobb válasz: 2.! Miért,te hogy hívod,ha taknyos a gyerkõc?Ez nem egy csúnya szó,én nem tudom miért kell már az élõ fába is belekötni! Kérdésre válaszolva:kisfiam mikor meg volt fázva,több mint 2 hétig szörcsögött az orra,de majd 3 hétig köhögött még.Szóval teljesen normális. Sajnos pedig minél többet kell szívni az orrát.Érdemes elõtte Sterimar Baby-vel fellazítani a váladékot,majd amennyire csak tudjátok leszívni és naponta 1-2 alkalommal orrcseppet is érdemes használni (én mondjuk csak lefekvés elõtt cseppentettem az orrába,hogy kíméljem valamennyire a nyálkahártyáját).

2.! Miért, te hogy hívod, ha taknyos a gyerkõc?Ez nem egy csúnya szó, én nem tudom miért kell már az élõ fába is belekötni! Kérdésre válaszolva:kisfiam mikor meg volt fázva, több mint 2 hétig szörcsögött az orra, de majd 3 hétig köhögött még.Szóval teljesen normális. Sajnos pedig minél többet kell szívni az orrát.Érdemes elõtte Sterimar Baby-vel fellazítani a váladékot, majd amennyire csak tudjátok leszívni és naponta 1-2 alkalommal orrcseppet is érdemes használni (én mondjuk csak lefekvés elõtt cseppentettem az orrába, hogy kíméljem valamennyire a nyálkahártyáját).
Komolyan kiakadok!Te szerencsétlen 73%-os!A nátha és a taknyosság nem ugyan az!!!!!!Én is olvastam azt a face-es bejegyzést, de a Kérdezõ nem az a kategória, ha nem tûnt volna fel!Menjél máshova, ha csak kötekedni tudsz és érdemben nem tudsz segíteni! Istenem, milyen emberek vannak!
Takonyos, ordít.... Szépen beszélsz..... A nathanak nem leforgása van, hanem lefolyása, ami valóban több het is lehet. Sot, van olyan, hogy "hideg allergia", ami azt jelenti, hogy õsztõl tavaszig folyik a gyerek orra, de semmi más tünete nincs, nem beteg. A gyereket pedig le kell fogni, akkor is ha sír es kapa logók, csak ugy kehet ki szívni az orrát.
Nekünk még mondta a doki a napi 4-5 cebion cseppet. Nálunk is 2 hétig tartott a nátha kb. Anyatejes? Ha igen csöppents anyatejet a nózijába. Meg te is vegyél be c vitamint, ha szoptatsz. Ha nem akkor csak cebion neki :) ! Jobbulást kívánok!
Ez valóban nem az a fórum, de 4-es: igen, a gyerek nem is fingik, hanem pukizik, és az anyának sem csöcse van, hanem melle, vagy cicije. nem [email protected], hanem kakis, kakás. Szerintem az anyatejes cseppentés jó megoldás. Tökre nem jó 3 hónaposnak antibiotikumot adni, mikor még kialakult immunrendszerük sincsen, de már lerombolják. Állj le a gyógykészítményekkel és próbáld természetközelibb módon. Anyatej cseppentés, kamillás fürdõ. És vigyázz jobban, ne fázzon meg újra.
Valadek. Az a neve, hogy valadek.
A kérdező hozzászólása: A nátha más néven heveny orr-garatgyulladást jelent. Neki csak "takonnyal" van tele az orra, más tünete nincs.
Nekünk ha náthás volt, ilyen pici korába, akkor 10-14 napig is eltartott. Cebiont én is adtam neki, csak ilyenkor emelt adagban. Amikor már sûrû volt a váladék az orrában és kevesebb, akkor mindig tudtuk, hogy közel a vége.
Minap olvastam a facebookon egy gyermekorvosi szobába kitûzött felhívást a Kedves szülõknek.A gyerek nem fosik hanem megy a hasa , nem segge van hanem feneke, vagy popsija, nem okádik hanem bukik vagy hany es nem taknyos hanem náthás
A kérdező hozzászólása: Mi az hogy "szépen beszélsz"??? Nem kioktatás kértem, hanem tanácsot. Van elég bajom így is, mert nem tudok szegénynek segíteni, és akkor még te is beszólogatsz? Köszönöm... Cebion cseppek kap már több, mint egy hete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak a hozzászólást, akik a kérdésemre válaszoltak. Sajnos tápszeres a babám, így az anyatejes cseppentést nem tudom megoldani. Minden orrszívózás elõtt befújok Sterimarral, és naponta 3x cseppentek gyógyszertári orrcseppel. Az a baj, hogy egyedül nem tudom lefogni orrszívózás közben, Párom meg dolgozik, majd csak délután lesz itthon. Attól félek, nehogy rámenjen a fülére, vagy az arcüregére. De így, hogy többen is azt írtátok, hogy nálatok is tovább eltartott a VÁLADÉKOZÁS, így megnyugodtam picikét. Köszönöm, minden jót!

Normális, ha a 3 hónapos kiskutyám kb negyed óránként bepisil? (ha ébren van)

Nagyon sokat iszik, mert mindig van friss vize. Talán ez a baj?

Legjobb válasz: friss víz az kell h legyen elõtte. viszont a normálistól eltérõen megnövekedett vízfogyasztás betegséget is jelezhet (állatorvos válaszol erre bõvebben) am a negyed óránkénti bepisilés az necces... bár ha kis testû a kutya akkor éppen határeset. az enyém is 3 hónapos, közepes testû de nem pisil ilyen gyakran.

friss víz az kell h legyen elõtte. viszont a normálistól eltérõen megnövekedett vízfogyasztás betegséget is jelezhet (állatorvos válaszol erre bõvebben) am a negyed óránkénti bepisilés az necces... bár ha kis testû a kutya akkor éppen határeset. az enyém is 3 hónapos, közepes testû de nem pisil ilyen gyakran.
Nem, friss víz mindig legyen elõtte. Felfázás is lehet, vidd el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Kistestû. Amúgy változó, de az elmúlt 1 órában 3x pisilt, elõtte meg kb óránként. Attól felfázhat, hogy a padlón fekszik a lakásban? Nálunk még nincs olyan hideg.
Kövön fekszik? Rakj le neki egy takarót vagy régi szõnyeget.Ha a kõ hideg neki, akkor arra fog feküdni. Ha nem fekszik rá, akkor nem zavarja a kõ. Friss vize mindig legyen, az alap. De negyed óránként egész nap az kicsit soknak tünik.
Nem normális. Vidd el állatorvoshoz.

Normális, hogy 3 hónapos babánk 12-13 órát alszik éjjel?

Már 1 hete nem kel fel szopizni éjszaka.

Legjobb válasz: Szerintem is normális és nagyon irigykedem is, rád is utolsó! :) Az én babám össze vissza alszik, de nem lehet egy szavam sem, mert csak egyszer kel 2, 3, 4 vagy 5 órakor. De bárcsak aludna 8-ig utána... :)

Szerintem is normális és nagyon irigykedem is, rád is utolsó! :) Az én babám össze vissza alszik, de nem lehet egy szavam sem, mert csak egyszer kel 2, 3, 4 vagy 5 órakor. De bárcsak aludna 8-ig utána... :)
Persze, hogy normális. Az én kisfiam nem egész 6 hetes kora óta így végigalussza az éjszakát, most 20 hónapos, és egy mormota. :) Örülj neki, hogy pihenhettek! :) )
Majd felfog :) akkor lesz ám nemulass...:)
A kérdező hozzászólása: :D Akkor jó, csak meglepõdtem Akkor alszom amíg lehet :)
Szombaton lesz 3 hónapos a lányunk, este 8-kor leteszem aludni, és hajnal 5 körül kel (+- félóra)!Elõször én is csodálkoztam, ha felriadtam éjjel, elmentem megnézni, h nincs e baja... Amúgy örülök, h ilyen jól alszik, bár rajtam ez sem segít, mert elég éber alvó vagyok.... :)
Persze hogy normális mi hat hetes korunk óta nem kelünk fel este fél nyolctól reggel nyolcig vagy még tovább is alszik!és egyáltalán nem kelt fel azóta se éjszaka!Max korábban reggel ugy hat körül
A kérdező hozzászólása: én is felkeltem eleinte, hogy miért nem kel:) Elõször 3kor kelt, majd 5kor 7kor és mostanra 9-10 ig durmol. Sajnos az én alvókám már nem ilyen jó, mindig fülelek :)
irigyellek!!! én örülnék ha fele ennyit aludna
De jóóó neked!! Addig aludj amíg tudsz! Nem akarlak megijeszteni de ha elkezd forogni akkor eleinte minden fordulásnál fel fog ébredni, de ne így legyen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!