Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos nem (967 db)

Van egy 3 hónapos német juhász - alaszkai malamut keverék kiskutyám. Hogy taníthatom meg neki, hogy ne menjen az udvar egy bizonyos területére?

A házunk mellett van egy üres telek. Kb 10m-en nincs kerítés, és át tud menni a kutya. Szeretném megtanítani, hogy a mi udvarunkon szaladgálhat, de ne menjem át a szomszéd területre. Hogy tudom ezt megtanítani neki?

Legjobb válasz: Egy 3 hónapos kutyát bûn lenne megkötni. Ha nincs mellette felügyelet, zárd el, vagy legyen veletek a lakásban erre a 2 hónapra. Ha kimegy, bárki elviheti (és nem feltétlenül jó szándékkal!), vagy elütheti egy autó is.

Egy 3 hónapos kutyát bûn lenne megkötni. Ha nincs mellette felügyelet, zárd el, vagy legyen veletek a lakásban erre a 2 hónapra. Ha kimegy, bárki elviheti (és nem feltétlenül jó szándékkal!), vagy elütheti egy autó is.
Amikor elindul a kerítés felé, odaállsz elé, és mondod, hogy nem, nem szabad. A következetesség lenne a legfontosabb. Mivel nem tudsz mellette 0-24 ott állni, így lehetetlen ezt kivitelezni. Pláne egy 3 hónapos kutyával. 10m nem sok, nem hiszem el, hogy ne lehetne oda venni egy tekercs drótkerítést.
Ezt ne várd el tõle fõleg ne ilyen korban. Inkább egy kerítésre lenne szükség.
Az elôzôekkel kell egyet értsek, màrcsak a kutya fajtàjàbòl adòdòan is... elég nagy kettôsség lakhat a kutyiban, biztos tûndérien is fest, de az engedelmes, okos németjuhàsz mellett jò, ha utànanézel mit hoz a màsik oldalròl... 3 malamutot neveltûnk fel, a vilàg leg leg leg imàdnivalòbb kutyài, de az, hogy valamit is megparancsolj neki, az esélytelen! Tanìtani lehet, bàr nem kônnyû, mert rettenetesen ôntôtvényû, de pont ezt lehet benne annyira szeretni, mindegyik egy kûlôn egyéniség, aki ha àt akar menni azon a 10 méteres keristés"rés"en akkor àt is megy... Szerintem sok hasznos dolgot olvashatsz a fajtàròl, de ugyanùgy a njuhàszròl is, hajrà!!! Fogadd baràtoddà, sokkal kônyabb lesz minden! és szeresd :)
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat. Az elsõnek: Ez az elsõ kutyám, nem tudom mit várhatok el tõle, de tudom, hogy a német juhász nagyon okos, gyorsan tanul, ezért gondoltam, h meg lehet neki tanítani.. Kerítés lesz, félig már kész van, festeni, hegeszteni kell még. márciusban elkészül, csak addig nem akartam bezárni, megkötni egy ilyen kis kutyát. Közbe rájöttem, hogy lehet, h mire megtanítanám, már kész lenne a kerítés.. :)

2 hónapos védőoltást 2 és 1/2 - 3 hónaposan? Nem lesz baj?

A kislányom megfázott és hetek óta taknyol. Javul ugyan a helyzet, de már lassan betölti a két és fél hónapot, és még akkorra se biztos, hogy teljesen meggyógyul. Nem baj, ha ekkora csúszással kapja meg? És akkor csúszik majd neki az összes többi is, nem?

Legjobb válasz: Nem baj, ha csúszik. Csak a 2,3,4 havi fog csúszni, a többi nem. Gyógyuljatok meg!

Nem baj, ha csúszik. Csak a 2, 3, 4 havi fog csúszni, a többi nem. Gyógyuljatok meg!
Nem baj, ha csúszik. Viszont így csúszik a 3 és 4 hós oltás is, mivel a két oltás között el kell telnie egy bizonyos idõnek. Mi most karácsony után kaptuk meg a prevenar utolsó oltását, meg a 15 hónapost, legközelebb már csak a 18 hónapos lenne, de még közbe beiktatjuk a meningococcus ellenit is. Annyit mondott a doki, hogy a 15 hós után legalább egy hónap teljen el, de vigyázzunk, hogy a 18 hós elõtt legalább 1 hónappal adassuk be, mert akkor csúszik a 18 hónapos. Tehát a két oltás között 1-1 hónapnak el kell telnie.
nem
Nem baj. Miután minden gyereket beoltanak, nincs igazán esély rá, hogy megfertõzõdjön, így nem probléma, ha késik valamennyit az oltása. A többi nem fog csúszni csak akkor, ha esetleg akkor is épp beteg lenne.
Nem baj, a kéthónapos oltás mi is 2 hét csuszással kaptuk meg de nekünk ezért csuszott a többi is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia! Mi is két hét csúszással kaptuk a 2 hósat!Így ztána 4 hetente kellett újra vinni!Így a 3 hósat 3, 5 a 4 hósat 4, 5 hósan kapta!De a többit már nem érinti! :)

3 hónapos német juhászt már lehet kutyakeksszel nevelni? Vagyis lehet nála már kekszet alkalmazni, vagy egyelõre maradjon a virsli?

Legjobb válasz: Minek a keksz? Azzal rendesen jutalmazni nem lehet. Inkább virsli, sajt, fõtt csirkeszív, ilyesmi.

Minek a keksz? Azzal rendesen jutalmazni nem lehet. Inkább virsli, sajt, fõtt csirkeszív, ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, csak sokan ajánlották, de akkor maradok ezeknél :)
szia szerintem maradj a virslinel es mielott tanitani akarod ehes legyen ugy jobban szot fog fogadni es amit nem tud azt gyorsabban meg fogja tanulni
virsli, parizer, tökéletesen megfelel. legyen puha, kicsi, ne nyammogjon rajta a kutya, hanem azonnal letudja nyelni, így nem tereli el a figyelmét.
Azért jók a puha jutalomfalatok (virsli, sajt, fõtt hús stb.), mert azokon nem kell fél percet rágódni, míg le bírja nyelni, és nem zökkenti ki a kutyát a feladatból. Mondjuk az én kutyáim a velõscsontot is egyben nyelnék le, ha hagynám, de tényleg egyszerûbb virslivel, és ráadásul ezek jóízûbbek is.


3 hónapos német juhászom gyakran nem jön, amikor hívom, vagy nem hozzám hozza a labdát, ilyenkor mi a helyes, mennyire legyek engedékeny, és mennyire következetes?

Sokszor megcsinálja egyébként amit mondok neki, nagyon ügyes, de amikor nem, akkor mit tegyek? Ha hagyom elfutni, akkor nem erõsítem benne, hogy nem kell engedelmeskednie?

Legjobb válasz: Ha hívod, és jön mehet a jutalom falat meg a dicséret. Ha nem jön, akkor fordíts hátat, és menny el valamerre. Ha követ mehet a dicséret, de jutifalat ne. Ezzel azt éred el, hogy úgy fogja gondolni: ha a gazdi szól, akkor el fog menni és követni kell mert az jó, de ha hívásra egybõl oda megyek az még jobb.

Ha hívod, és jön mehet a jutalom falat meg a dicséret. Ha nem jön, akkor fordíts hátat, és menny el valamerre. Ha követ mehet a dicséret, de jutifalat ne. Ezzel azt éred el, hogy úgy fogja gondolni: ha a gazdi szól, akkor el fog menni és követni kell mert az jó, de ha hívásra egybõl oda megyek az még jobb.
El kell bújni a kutya elõl miközben játszik vagy csinál valamit.ha elbújsz hagyd, hogy megkeressen, hs megtalált dicsérd meg!! Ha hívod es nem jön, NE indulj utána ne indulj felé. Fordits neki hátat és kezd el másik irányba sétálni.
3 hónaposnál én bizony még jutalomfalatot adok minden beérkezéshez. Sõt, 4 hónaposnál is. Kicsi még, és a rögzõdés, hogy jó dolog a gazdához menni nem egy hét alatt fog végbemenni.

Van egy fiú nimfa papagájunk. Nagyom szelíd mert a kezemre és a vállamra ül. Csak nem lehet megsimogatni. Amúgy fiú. A kezemből úgy félősen de eszik. Még fiatal. Kb.3 hónapos. Nem tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: szia! 3hónapos,még nagyon fiatal :)mennyi idõt vagy vele naponta? foglalkozz vele minél többet,beszélj hozzá,kerüld a hirtelen mozdulatokat,adj neki finom dolgokat(gyümölcsöket)kézbõl úgy hogy bent van akis ketrecében és akkor oda benyújtod neki meg ilyenek.szreintem egyre szelídebb és bátrabb lesz ahogy telik az idõ,és ha látja hogy nem kell félnie tõled akkor meg fog bízni benned és biztos a simizést is engedni fogja. vagy próbálj neki trükköket tanítani, youtube-on sok videó van : http://www.youtube.com/watch?v=oJElIrxzCs4

szia! 3hónapos, még nagyon fiatal :) mennyi idõt vagy vele naponta? foglalkozz vele minél többet, beszélj hozzá, kerüld a hirtelen mozdulatokat, adj neki finom dolgokat(gyümölcsöket)kézbõl úgy hogy bent van akis ketrecében és akkor oda benyújtod neki meg ilyenek.szreintem egyre szelídebb és bátrabb lesz ahogy telik az idõ, és ha látja hogy nem kell félnie tõled akkor meg fog bízni benned és biztos a simizést is engedni fogja. vagy próbálj neki trükköket tanítani, youtube-on sok videó van : http://www.youtube.com/watch?v=oJElIrxzCs4
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Amúgy amikor tehetem akkor mindig szabadon van. Kb.4-6órát kint van de nem nagyon szokott repdesni csak néha elkezd repdesni. A vállamon szinte szivesen ül. Csak attól fél ha meg akarom simogatni de még akkor se mindig repül el csak megcsíp (ami persze nem fáj)de még szinte szívesem van a közelembe.
A kérdező hozzászólása: Amúgy van egy kis törölközõ abba rakok az ételébõl és arrra ölembe veszem a törölközõt meg a papagájt és úgy eszik meg néha-néha megpróbálom simogatni.

3 hónapos német juhász hajlamos elszökni?

Van egy hatalmas kert, ahol tartjuk, és sajnos sokszor járnak a háziak autóval ki-be. Nem tudom, hogy amíg beáll az autós, és becsukja a kaput, addig kiszökne a kutyám, vagy nem hajlamos a német juhász erre?

Legjobb válasz: Tulajdonképpen minden kutya kipróbálja, milyen a kapun kívül, míg meg nem ismeri a terepet vagy még nincs tanítva.

Tulajdonképpen minden kutya kipróbálja, milyen a kapun kívül, míg meg nem ismeri a terepet vagy még nincs tanítva.
Persze, hogy hajlamos minden kis- és nagy kutya hajlamos elszökni, õk is kíváncsiak mint az emberek. Amig ki-be állnak az autóval célszerû elterelni a figyelmét, vagy megfogni.
1. válaszadó vagyok. Mikor jön haza apósod, akkor te nem vagy otthon ? Lehetne olyan megoldás, hogy mobilon megcsörget , mikor jön haza, és akkor, aki épp otthon van a kutyust megfogja, és már nem szökik el.De idõvel, vagyis minél hamarabb értesd meg vele, jobb neki a kapunk belûl. Remélem segítettem. :$
Rakj ki egy porázt, hozzákötve valamihez (fa, miegymás) és kérd meg apósodat ha jön haza, legyen szives addig megkötni a kutyát amig beáll. Csak nem annyira fafejü, hogy ne értse meg ... mivan ha a kocsi alá keveredik a blöki amikor áll be? Még rá gondolni is rossz.
Elözö vagyok: asszem nálatok apóst is idomitani kell ... normális a kutyával hivd meg egy felesre :D
A kérdező hozzászólása: Csak az a bajom, hogy apósomat nem nagyon érdekli, h elszökik e kiskutyám, vagy sem, és ha egyedül jön haza, akkor nem tudom mi lesz....ha elszökik, akkor fújhatom:((((((
A kérdező hozzászólása: Na az jó lenne majd megpróbálom azt a pórázos témát, csak az a baj, hogy após eleve láncra akarja verni a kis drágámat, de én nem engedem neki.... És amugy tesz rá, hogy mi kértük arra, hogy becsukja maga után a kaput... Megmondom õszintén, hogy néha már rémképeket látok magam elõtt.... De azt is megmondtam a páromnak, hogyha após nem tartja be a dolgokat, akkor nem leszek szalonképes! Sajnos én ugy veszem észre, h após nem nagyon szereti az állatokat....
A kérdező hozzászólása: Asszem nem lesz felesezés apóskával... Nagy ívben [email protected] a kérésemre!!! Azt mondja, hogy ha nem zárjuk be egy 2szer kettes kennelbe, vagy ha nem verjük láncra, akkor õt n em érdekli.... Ez egy érzelem mentes unintelligens ember.. Ma sokat sirtam, mert nem értem, h egy édes kis állatot hogy lehet gyûlölni....
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válasz!!! a jövõ héten elviszem orvoshoz
ha megérte a 3 hónapos kort oltások nélkül, nem igazán van veszélyben a kutyád. Persze, oltatni szükséges. Amúgy nem "hiperaktív", mert ugrál állandóan. Csak egy kölyök, akinek meg kell tanítani, hogyan viselkedjen. A pórázt ráteszed és , ha le akarja szedni, rászólsz, hogy nem!. Utána azonnal akár adhatsz neki jutit, hogy elvond a figyelmét.Úgyis próbálkozni fog újra. Neked kell kitartónak lenned.
A kérdező hozzászólása: hát igyekezni fogok tanítani. És ugy hallotam hogy 1 éves koráig minden hónapban kellesz neki adni oltást, igaz ez ????
4 hónapos koráig túl van a kötelezõ és az ajánlott oltásokon, Még a következõ 6 hónapban kap majd még egy veszettségit. Van orvos, aki a kombináltat megismétli még 1 éves kor elõtt.

Melyik a jobb választás 3 hónapos nem ivartalanított kiscicának, az Eukanuba vagy a Hill's száraztáp?

Legjobb válasz: Macskának? Amelyiket hajlandó megenni! :) Komolyra fordítva, ilyen kis korban mindenképpen junior kaját vegyél neki, ami jó minõségû, ez a legfontosabb.

Macskának? Amelyiket hajlandó megenni! :) Komolyra fordítva, ilyen kis korban mindenképpen junior kaját vegyél neki, ami jó minõségû, ez a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Kölyöktápot kap, az érdekelne, hogy a prémium kategóriás eledelek között van-e különbség a gyártók között az árukon kívül.
Ezen a szinten nincs nagy különbség, bár én za acanát adnám, mert abban nincs gabona, és ráadásul adható minden éltkorban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

3 hónapos Német juhászkutyámnak hány kg-nak kell lennie?

Legjobb válasz: 15 kg -nak tuti kell hogy legyen. de elérheti ha kan kutyáról van szó a 19 et is

15 kg -nak tuti kell hogy legyen. de elérheti ha kan kutyáról van szó a 19 et is
12 KG

A babám 3 és fél hónapos, nem igen eszi a tejcikét, nem szopizik, Nutrilont eszik, hozzátáplálhatom már mondjuk Nestlé kásával?

Legjobb válasz: Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3,5 hónapos, 7,3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!

Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3, 5 hónapos, 7, 3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!
A Nestlé még nagyon korai. Tápszert kellene adni neki. Miért nem szopizik? Nincs tejed, vagy lusta? A cumisüvegen jó a cumi? Én nutrilont sem használnék.
3, 5 hónaposan ne táplálj még hozzá. Ha nincs tej, akkor adj tápszert.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Vigyázz mit adsz neki, nehogy baj legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi rendesek vagytok, képzeljétek nekem a doktornöje mondta, hogy már kóstoltathatok vele ezt-azt :O!!!
A kérdező hozzászólása: jah és a nutrilon az tápszer, nincs tejem és nem is volt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!