Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos milyen kell (21 db)

A börtönőr képzésen, ami 3 hónapos mit kell csinálni? Milyenek a tesi órák? Milyen fizikumnak kell lenni h kibírd ezt a 3 hónapot? Mik az elvárások fekvőt, futás mennyi?

Legjobb válasz: Ez lényegében hasonlít a rendõrtiszti képzésre, csak ez annál egyszerûbb, de lényegében a fizikai alkalmassági dolgok lényegében ugyan azok. Ezeket azoknak ajánlják akik rendõrnek készültek de nem sikerült elegendõ pontot szerezniük hogy bejuthassanak a suliba. Szóval nem egyszerû, ha jó fizikumod van akkor nem lesz vele gondod, de ha rossz akkor nem árt mellette kondiznod is. De ha látják hogy menne csak erõsödnöd kell úgy is javasolni fogják, ha nagyon nem megy akkor azt mondják ne erõltesd mert minek.

Ez lényegében hasonlít a rendõrtiszti képzésre, csak ez annál egyszerûbb, de lényegében a fizikai alkalmassági dolgok lényegében ugyan azok. Ezeket azoknak ajánlják akik rendõrnek készültek de nem sikerült elegendõ pontot szerezniük hogy bejuthassanak a suliba. Szóval nem egyszerû, ha jó fizikumod van akkor nem lesz vele gondod, de ha rossz akkor nem árt mellette kondiznod is. De ha látják hogy menne csak erõsödnöd kell úgy is javasolni fogják, ha nagyon nem megy akkor azt mondják ne erõltesd mert minek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ végülis csakarra vagyok kíváncsi jobban h ha mondjuk nem tudok 40 fekvõtámaszt csinálni csak mondjuk 20-at akkor attól még átengednek? és h erre mennyi juttatást szoktak adni amég a képzés tart?

Ilyen szép napos időben, ha sétálni viszem 3 hónapos babámat, kell védeni az arcát a napfény ellen? Ha igen, hogyan? Ha nem, mikortól kell? Milyen napvédő krémet javasoltok?

Legjobb válasz: Én mindig popsikrémmel kenem be az arcát neki :) bár közvetlenül napra nem szoktam tenni (kisfiam már 8 hós, de 3,5 hós kora óta csak kint alszik napközben).

Én mindig popsikrémmel kenem be az arcát neki :) bár közvetlenül napra nem szoktam tenni (kisfiam már 8 hós, de 3, 5 hós kora óta csak kint alszik napközben).
arra gondolsz, h leég a bõre? nem fog leégni, testápolóval kend be inkább, h a szél ne fújja ki neki. a napsugarak márciusban még nem erõsek, nem tud tõle megégni az arca, csak begyûjt jó sok d vitamint.
egy kis bepanthen, és inkabb a szél szárítja ki a borét
Hidratáló krém pl patikai fürdetõ a kimenetel elõtt és vigyél +ban textilpelust és csipeszt, hogy ha kell elé tudd rakni, mert pl az én kisfiam nem szereti, ha a szemébe süt a nap.

Szerintetek milyen egy jó anya? milyennek kell lennie, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie? (még 1-3 hónapos babák eseténél gondolom).

Csak az a jó anya aki mindig minden percben egyformán örül a babájának?Soha nincsenek negatív gondolatai a babáját illetően?(pl.nincs kedve néha neki megetetni,vagy neki megfürdetni). Vagy már besokall a sok sírás miatt,néha elege van már az egész anyaságból. Tehát Anyukák csak őszintén. Másnak vannak ilyen gondolatai?Ettől már egy anya rossz?

Legjobb válasz: nem tudom milyen a jó anya. de azt gondolom, hogy aki 1-3 hónapos baba mellett besokall és negatív gondolatai vannak a babával kapcsolatban, az vagy depressziós, vagy nem anyának született. én fiam 2 éves, nincs negatív gondolatom vele kapcsolatban, persze 1,5 éves korában már nem volt kedvem felkelni éjjel de ha szüksége volt rám akkor mosolyogva hajoltam fölé éjjel 3kor is mert imádom. akkor is ha fáradt vagyok, akkor is ha éhes vagyok, akkor is mikor 2 órája üvölt

nem tudom milyen a jó anya. de azt gondolom, hogy aki 1-3 hónapos baba mellett besokall és negatív gondolatai vannak a babával kapcsolatban, az vagy depressziós, vagy nem anyának született. én fiam 2 éves, nincs negatív gondolatom vele kapcsolatban, persze 1, 5 éves korában már nem volt kedvem felkelni éjjel de ha szüksége volt rám akkor mosolyogva hajoltam fölé éjjel 3kor is mert imádom. akkor is ha fáradt vagyok, akkor is ha éhes vagyok, akkor is mikor 2 órája üvölt
Elismerem, biztos vagyok benne, hogy nem mindig lesz így, de a kérdésben kisbabákról volt szó, én leírtam amit eddig tapasztaltam. :)
Akkor bizony neked még a java hátravan! Kívánom, hogy 2 év múlva meg a következõk gyerek(ek) után is ugyanígy érezz :) )). Nem gonoszkodom, de amíg volt egy 4 hós angyali babám, hát sokszor még unatkozni is volt idõm meg kedvem. Azóta õ is nagyobb és van kistestvére is. Össze sem lehet hasonlítani. Hogy ha ettõl fásultnak tûnök, mert beismerem, hogy néha fárasztó a korábbi kényelmesnek mondható életemhez képest, azt meg végképp nem tudom és nem is akarom hova tenni. Az meg még szintén az eredeti kérdéshez tartozhat, hogy mi megígértük magunknak, hogy attól, hogy gyerekeink lettek, nem fogjuk feladni magunkat és a hobbijainkat teljes mértékben. Ez mondjuk késõbbi idõkre vonatkozik inkább, de a gyerekeknek is jobb, ha a szülei idõnként mással is foglalkoznak, ami nekik kedvtelés, és ezekbõl feltöltõdve velük is sokkal lelkesebbek.
Nem minden "rózsaszín és púderillatú" csupán megjegyeztem, hogy nekem lett "elegem 4 óra alvás után sem. Nekem olyan életem volt/van ami ennél rosszabb dolgokon is át kellett mennem és engem nem készít ki ez, még nem éreztem úgy a 4 hónap alatt, hogy besokallnék és mindig türelmes voltam. Talán baj, hogy én ilyen vagyok? Vagy ez olyan hihetetlen? Mások vagyunk és kész, nem mondtam h ezért rosszabb anay lenne bárki is.
Látod, pont erre gondoltam :) )) Sajnálom, hogy így érzel, biztos nagyon rossz lehet. Egyébként szerintem az enyhén szólva is túloz, aki több 3-4 órányi alvással átvészelt nap után is azt állítja, hogy minden rózsaszín és hintõpor illatú. Hogy ne térjek el nagyon a kérdéstõl, pont ez a lényeg, hogy az ilyen idõszakokban is legyen az ember türelmes, és tudjon elõre tekinteni, remélem érted ;) Elõzõ voltam.
Azért mert valakinek magasabb a tûréshatára már "õsanya"? Annyira nem értem az ilyen életbe is belefásult embereket...
Nekem éppen most is "elegem van". Az õsanyák általában marhára ki szoktak ettõl borulni, de én vállalom a véleményem, hogy majd akkor lesz jó, ha végre mindkettõ bölcsis és ovis lesz (15 hó van köztük). Persze cukik meg aranyosak, de mikor felváltva ordítanak, mert egyiknek a hasa fáj, a másiknak a foga jön, hát nem éppen az az elsõ gondolatom, hogy most aztán de beteljesült az életem :) . Még mielõtt vki kitalálja, ez messze van a depressziótól, egyszerûen csak olyan idõszak a két picivel, amit át kell vészelni valahogy, késõbb úgyis az marad meg az ember fejében, hogy milyen kis helyesek meg jó fejek voltak.
utolsó én azt mondtam, hogy minden anyának van olyan hogy besokall, nem pont a legelejére gondoltam, hanem az egész gyerekkorra, lehetetlen, hogy 18 év alatt az anyuka nem gondolja egyszer azt hogy na most elegem van..
Kedves Utolsó válaszoló. Nem akarok kötekedni, de ez nem igaz, hogy minden anya besokall az elején csak nem vallja be. Ezt azok mondják akik besokallnak és így "nyugtatják" a lelkiismeretüket. Persze ez nem azt jelenti, hogy õk nem jó anyák, csak mások. Én az a fajta vagyok, aki kb. semmitõl nem készül ki. (Pedig nem egy rózsaszín álom az életem sajnos...) Ezt csak azért mondom, mert rossz hallani, hogy valakinek ezt elmondom és egybõl azzal jönnek, hogy hazudok, nem vallom be h besokalltam. Mindenki magából indul ki..
Szia! Szerintem nem attól lesz valaki rossz anya, hogy az elsõ pár hónapban vannak-e negatív gondolatai vagy nincsenek.Az elsõ pár hónap nehéz, és õszintén rengeteg anyuka lesz depressziós vagy csak pusztán kimerült, fáradt és besokall a monotonitástól, az alváshiánytól, a sok sírástól stb.Nincs olyan anyuka akinek nincs néha elege az egészbõl, csak nem vallja be.Nekem szülés utáni depresszióm volt elég súlyos, nem akartam megfogni a fiam, nem volt kedvem hozzá.Aztán persze idõvel jobb lett, elmúlt, és ettõl nem hittem hogy rossz anya vagyok.Most 9 hónapos, és sokszor leszek türelmetlen, idegesít fel ha már több napja köpi ki amit fõzök neki vagy nem hajlandó aludni amikor nagyon fáradt és hisztizik.De nagyon szeretem, vigyázok rá, gondoskodom róla, sokat foglalkozom játszom vele.Nem hiszem hogy rossz anya lennék pl attól, hogy néha türelmetlen vagyok, hogy néha nagyon fáradt vagyok, és elegem lesz(fõleg így télen, ha nagyon kimozdulni sem lehet), vagy attól, hogy nem hordozgattam kendõben, nem tudtam sajnos szoptatni csak 3 hónapig, nem aludt velem egy ágyban.Szerintem egy jó anya figyel a gyerekre, vigyáz rá, gondoskodik róla, kielégíti a gyermeke igényeit, szereti a gyermekét.Ne érezd magad ettõl rossz anyának mert nem vagy az, csupán fáradt és kimerült vagy, és még össze kell szoknotok, hidd el idõvel minden jobb lesz, fõleg ha már mosolyog gagyog, látod ahogy napról napra ügyesebb lesz.Én azon szoktam nevetni a férjemmel, hogy alig várom hogy a fiam aludjon egyet amikor nyûgös napja van, de ha alszik nagyon hiányzik, már várom hogy felkeljen :D
A türelem a legfontosabb én úgy gondolom. Nekem 3 hónapos a babám, soha nem voltak ilyen gondolataim. Igaz, nem is sírós fajta, de nekem is voltak kemény éjszakáim az elején. De én annyira imádom, hogy nem tudnék ilyeneket gondolni, hogy nincsen kedvem megetetni stb. Nem mondom, hogy rossz anya aki kiborul néha, de én nem tudom elképzelni, hogy ilyen legyek.
Szerintem én jó anya vagyok, mert: - imádom a kisfiam - bármit megtennék érte - igyekszem helyes irányba terelgetni, tanítgatni de legfõképp azért, mert õ érezteti, hogy az vagyok. Ha megkérdezem, hogy szereted anyát, akkor a nyakamba borul és ölelget. Még soha nem volt ehhez hasonló jó érzésem. Igen, voltak negatív gondolataim is. Voltak, vannak és lesznek nehéz idõszakok, amikor idegbajt fogok kapni, amikor felhívom apát, hogy ma ne túlórázzon, siessen. De emberek vagyunk, ez csak azt mutatja. Életünk legnagyobb kihívása a gyereknevelés, nem állhat az egész egy nagy rózsaszín felhõbõl. :)
Ha a nap minden perce csak a babáról szól, akkor nem csoda, ha már pár hét után besokall az ember, akármilyen jó anya is egyébként... Ilyenkor persze, hogy elõfordulhat, hogy nincs kedve pl. megfürdetni a babáját. Ekkor jön jól valami segítség, pl. apuka vagy nagymama, aki 1-2 órára átveszi a babát, amíg anyuka csinál valami olyat, ami csakis neki jó.
2. vagyok. Amúgy szerintem az is fontos, hogy milyen sûrûn jönnek elõ ezek a gondolatok. Mert ha egy kialvatlan, végigsírós, szenvedõs éjszaka után, akkor megértem. De ha rendszeresen, az már depresszió lehet.
Amíg csak a gondolatai negatívak, addig szerintem nincs gond. Mindenki besokall néha, szerintem ez normális. De ha már nem csak kedve nincs megetetni, hanem nem is eteti meg, az már gond. Nagyon nagy gond.
A saját életét adná a gyerekéért, ha szükséges egy válsághelyzetben. A többi, hogy menet közben mi van, coptat nem coptat, hány évet hagy ki a munkából, mit fõzött tegnap stb stb nem lényeg. Az a lényeg, hogy beérjen gondolatban annyira, ha a gyereke és a saját élete között kellene választania, gondolkodás nélkül a sajátját dobná el. Szerintem a nõknek csak 60 %-a jut el jó esetben erre a pontra.


3 hónapos babaám arcát kell naptejjel kennem? Milyet vegyek, ami jó lesz nyárra is.

Legjobb válasz: Szia! Én kentem tavaly nyáron már, amikor 3 hónapos volt a lányom. Niveát és Sundence-t (DM-es) használtunk, ami kifejezetten gyerekeknek való, ha jól emlékszem 50 faktorosak. (A legtöbb, ami kapható volt belõlük)

Szia! Én kentem tavaly nyáron már, amikor 3 hónapos volt a lányom. Niveát és Sundence-t (DM-es) használtunk, ami kifejezetten gyerekeknek való, ha jól emlékszem 50 faktorosak. (A legtöbb, ami kapható volt belõlük)
La Roche Posay 50-essel kentem, gyógyszertárakban lehet kapni.
babé, gyógyszertárban lehet kapni.

Milyan feltételek kellenek ahoz hogy egy 3 hónapos gyerek az annyával maradjon nem vagyunk házasok csak együtt élünk. Ha elvinném tölle mennyi joga van h vele maradjon?

Legjobb válasz: hónapos gyerek,pláne ha szopik 99%,hogy az anyjával marad.Az 1 %,ha bántalmazza,elhanyagolja,nem kell neki,drogos.

hónapos gyerek, pláne ha szopik 99%, hogy az anyjával marad.Az 1 %, ha bántalmazza, elhanyagolja, nem kell neki, drogos.
Nem gondoljátok, hogy az ember nem viccel az ilyen dolgokkal? Hogy a kérdezõnek valószínûleg nem azért jutott eszébe hogy lelépjen egy 3 hónapos gyerekkel, mert nem kapcsolhatott a kedvenc tv sorozatára este? 3 hónapos babával az ember minden csak nem könnyelmû, mi az, hogy próbáljon meg együtt maradni a párjával? Valószínûleg be van sz.rva bokáig valamitõl. Én 4 hónapos babával kellett elköltözzek otthonról, hangsúlyozom, KELLETT, és egyáltalán nem volt szórakoztató. A tejem azonnal elapadt, a hajam kihullott a stressztõl, és hónapokig bõgtem. Kellett vagy fél év, mire nagyjából megnyugodtam. Ez most van. És még mindig sírok néha. Valószínûleg aki azt mondja, hogy szegény gyerek, meg felelõtlen szülõk, annak fogalma sincs, hogy mekkora mázlija van, hogy neki nem kellett hasonlót átélnie. Szóval kedves kérdezõ, tarts ki, és dönts úgy, ahogy neked és a gyereknek a legjobb! A gyerek 100% hogy nálad maradhat. (kivéve valóban drog vagy bántalmazás bizonyítható eseteit, de feltételezzük, hogy ilyenrõl nincs szó) Fel a fejjel!
miért vinnéd el tõle?
Jajj már, nehogy tönkre tegyétek azt a gyereket!!!Még meg sem született de már ilyen hercehurcának akarjátok kitenni? A gyereknek az anyja mellett a helye, ha még ilyen kicsi(ha csak nem bántalmazza) és kész.Esetleg nem próbálnátok meg együtt maradni?Teljesen kizárt?Mert én is éltem át nehéz idõszakot a párommal, de felnõttek vagyunk és megbeszéltük a problémáinkat és azóta minden jó.
Utolsó vagyok: helyesbítek:még csak most született
Kedves utolsó!nem értem minek támadsz, hiszen a kérdezõ nem írt semmit és nem tudjuk a részleteket.Sajnos mostanában nagy divat lett minden szirszarért szétmenni.A gyerek érdekeit kell/kéne szem elõtt tartani.Egyébként másnak is vannak gondjai, de most komolyan ha magadba nézel, akkor azt is tudod, hogy 2 ember felelõs a történtekért.De a gyereket nincs jogunk tönkre tenni!!!Ha üt a férj, akkor biztos voltak elõjelek, miért kell gyereket szülni neki? Vagy ha alkoholista stb.Nem ítélek el senkit, csak sajnálom gyerekeket :(
Kedves utolsó! Neked ugye nincs gyereked? A hozzászólásodból úgy tûnik, hogy még párkapcsolatod sem volt sosem. Problémád meg aztán pláne. Te vagy az az állatfaj, aki megvárja, míg a nagyok elkapják a zsákmányt, és jóllaknak, majd lezabálod a maradékot és diadalittasan állsz a csontok felett. Hát, kell ilyen is...
Kedves Utolsó! De van 2 gyerkõcöm és nem örülök senki problémájának, de mint már írtam, addig felesleges támadni, amíg nem tudjuk a részleteket!Ha nem vennéd észre úgy kötözködsz, hogy közben a kérdezõ még arra sem méltat bennünket, hogy válaszoljon!!!A problémákat megoldani kell és nem sajnáltatni magunkat, én már sok [email protected] megnyaltam és tapasztalatból írtam amit írtam.Az életünknek Mi vagyunk az irányítói és nem más! Üdv

Lehet - e a 3 hónapos németjuhász kutyámat külföldre vinni, ha igen milyen papírok kellenek hozzá?

Kamionsofőr a párom, külföldön .van egy kutyusunk németjuhász . mindig velemegyek az utakra . de most hogy van egy kutyusunk és ő már 2 hét múlva újra dolgozik. a kutyát vinni akarom ő már hozzánk tartozik . miben lehet szállítani , ha lehet.

Legjobb válasz: Oltásokkal hogy álltok, chip rendben van-e? Ezek az alapvetõ kérdések, ha ezekre tudod a választ, meg kell nézni az adott ország(ok) hobbi állat beutaztatására vonatkozó törvényeit - illetve ha leírod, hogy milyen ország(ok)ról van szó, lehet, hogy lesz valaki, aki tudja...

Oltásokkal hogy álltok, chip rendben van-e? Ezek az alapvetõ kérdések, ha ezekre tudod a választ, meg kell nézni az adott ország(ok) hobbi állat beutaztatására vonatkozó törvényeit - illetve ha leírod, hogy milyen ország(ok)ról van szó, lehet, hogy lesz valaki, aki tudja...
Oltás, chip, állatútlevél - EU-n belül. Azon kívül macerásabb. Kérdés, hogy milyen országokba mentek.

3 hónapos kislányomat a bp-i II-es gyerek klinikára (gasztroenterológiára) kell vinnem mert nem hízik úgy ahogy kéne. Kb 1 kilót hízott 3hónap alatt. Milyen vizsgálatokat fognak csinálni?

Legjobb válasz: szia! igen, az elsõ biztosan vérvétel lesz! és egy alapos beszélgetés orvossal, a baba szokásairól, bukik-e sokat, milyen a széklete, milyen gyakran, fáj-e a hasa, ha igen kb. mihez köthetõ (pl. evés után), puffad-e, mit eszik, ha anyatejes, te mit eszel... stb. ezekbõl már tudni foja a szakember, hogy merre induljon el. ne aggódj, biztosan kiderül mi a gond! sok sikert!

szia! igen, az elsõ biztosan vérvétel lesz! és egy alapos beszélgetés orvossal, a baba szokásairól, bukik-e sokat, milyen a széklete, milyen gyakran, fáj-e a hasa, ha igen kb. mihez köthetõ (pl. evés után), puffad-e, mit eszik, ha anyatejes, te mit eszel... stb. ezekbõl már tudni foja a szakember, hogy merre induljon el. ne aggódj, biztosan kiderül mi a gond! sok sikert!
szerintem legelõször vérvétel lesz.utána az eredmény szerint fogják továbbvizsgálni.legalábbis nálunk így volt, igaz az én kisfiam idõsebb volt.
Szerintem ultrahangot is fognak csinálni.

3 hónapos a csődör szamaram, milyen oltás kell neki és mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg az állatorvost, ugyanis nekem pl. fogalmam sincs, mi kell egy szamárnak. A lovat tudom, de a szamárnak lehet más kell - az állatorvos az illetékes, hívd fel és kérdezd meg.

Szerintem kérdezd meg az állatorvost, ugyanis nekem pl. fogalmam sincs, mi kell egy szamárnak. A lovat tudom, de a szamárnak lehet más kell - az állatorvos az illetékes, hívd fel és kérdezd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagy segítség volt! ;-)
Belgiumban elek mar egy jo ideje :) Csaladipotlekot tudsz igenyelni, az havi 96 euro egy gyerekre!! Az elozo hosszaszolot kijavitanam azzal, hogy egy picivel 4 honapot lehet otthon egy anyuka, aztan nem jar semmi fele allami penz!!Ovoda es lehet menni melozni, de persze ha az apuka eltart akkor talan nincs baj!! Viszont indulas elott nezz utana, hogy pontosan hogyan is van, mert van valami fel ev, ami alatt ha nem helyezkedsz el, haza kell menned! Nem tudom pontosan, hogy az apuka eltarthat-e!! Egy ismeros lany egy kis lanyaval eppen most kenyszerult igy haza, mert nem talalt munkat , pedig a parja itt dolgozik !!

3 hónapos kisfiamnak nem elég a tej. Milyen tápszer kell neki? orvos írja fel, vagy gyógyszertárba adnak recept nélkül is. Kb milyen árba vannak?

Legjobb válasz: adnak recept nélkül is,de jobb ha orvos írja fel.Elõször is,ha valamely összetevõre érzékeny a baba,könnyebben indul ki az orvos,ha tudja mit adott neki,másodszor pedig anyagilag sem mindegy.

adnak recept nélkül is, de jobb ha orvos írja fel.Elõször is, ha valamely összetevõre érzékeny a baba, könnyebben indul ki az orvos, ha tudja mit adott neki, másodszor pedig anyagilag sem mindegy.
Mibõl gondolod, hogy nem elég a tej?
3 hónaposan fejlõdési ugrás van. Ha most tápszert adsz neki, akkor jó úton leszel a tejed elapasztása felé. Ha nem és igány szerint pár napig többször szoptatod, akkor megemeli saját magának a mennyiséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!