Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos milyen (215 db)

Amerikai Staffom van most lesz 3 hónapos! Milyen kölyök tápot adjak neki?

Legjobb válasz: nem tudom mennyit szánnál rá.. Brit,Acana,Orijen,Taste of the Wild,Pro plan ezek jó tápok, mindnek vannak kölyök tápjai is :)

nem tudom mennyit szánnál rá.. Brit, Acana, Orijen, Taste of the Wild, Pro plan ezek jó tápok, mindnek vannak kölyök tápjai is :)
Én a britet ajánlom. Azt hiszem, neki ez kéne: https://www.petissimo.hu/kutyaknak/szarazeledelek/brit/brit-..

Kölyökkutyám parvovírusos és még csak 3 hónapos! Milyen jó minőségű tápot vagy konzervet tudnátok ajánlani?

Az ár nem számít!Csak olyan kell amivel tudok rajta segíteni, mert nem biztos hogy holnap is élni fog! :(

Legjobb válasz: Hát kajával nem fogsz tudni segíteni neki, állatorvos kell meg gyógyszer. Ha azt kapott, akkor tolj az orra alá bármit, amitõl felpezsdül kicsit és megeszi, a megfelelõ táplálással ráérsz akkor, ha már túl van az életveszélyen.

Hát kajával nem fogsz tudni segíteni neki, állatorvos kell meg gyógyszer. Ha azt kapott, akkor tolj az orra alá bármit, amitõl felpezsdül kicsit és megeszi, a megfelelõ táplálással ráérsz akkor, ha már túl van az életveszélyen.
Milyen fajta ? szoríttok hogy meggyógyuljon :) )
A kérdező hozzászólása: Most megvan! :) ) Jól bebugyoláltam mert remegett..amikor hoztuk haza akkor lerobbant a kocsi..természetesen a préri közepén..szóval 1 órát álltunk de akkor is sikerült melegen tartanom..a doki nekünk is javasolta a rizst...ha a következõ 3 napot túléli akkor van esélye a meggyógyulásra...majd csinálok róla képeket..Köszönjük a szorítást, mert nagy szükség van rá! :)
Most találtam rá a kérdésedre. Van egy ún. "ûrhajóskaja", a Calo-Pet, amiben minden fontos ásványi anyag, kalória stb. megvan. Beteg kutyusoknak adják, ha nem akarnak enni, mert kb. egy kiskanálnyi kell belõle. Állatpatikában lehet venni, nem annyira vészes, kb. 2000 ft. Kérdezd meg a dokit, hogy jó ötletnek tartja-e. Belinkeltem a leírását: http://www.petdrogeria.hu/web/node/61 Jobbulást kívánok Nektek! Nagyon régen a szüleim kutyája is parvós volt (20éve talán), kitartó orvosi kezeléssel meggyógyult, úgyhogy nektek is van remény!!
Örülök :) Továbbra is szurkolunk :)
Szia! Hogy van a kutyus?
A kérdező hozzászólása: A Calo-Pet ûrhajóskaját próbáltuk! :) De nem akarja megenni! :/ Azért köszönöm! Ma voltunk orvosnál és a doki nagyon csodálkozott hogy már ilyen vidám!!Azt mondja 90% hogy meggyógyul! :D Azt mondja még nem látott ilyen erõs kiskutyát aki ennyire küzd! :D Most nagyon örülök és az az orvos egy aranyember! A szombatot és a vasárnapot is rááldozta a kicsire és azt mondta csak akkor fizethetünk ha meggyógyul! nagyon köszönöm mindenkinek a drukkolt/drukkol
A kérdező hozzászólása: utolsó!Nekünk az 5. nap volt a legrosszabb akkor az orvos nagyon gondolkozott az elaltatáson mert azt mondta az állatnak nagyon rossz ez a szenvedés..de szerencsére nem altattuk el és adtunk neki egy éjszakát..
Ne erõltesd az evést, bármi legyen is az. Beteg kutya nem eszik. Az orvossal pedig pontosan beszéld meg, milyen diétával térjetek majd vissza a megszokott étrendhez. Sajnos, a legtöbbször a nem jó helyrõl gazdához került kiskutyáknak az orvos beadja az elsõ parvót, holott valószínûsíthetõ, hogy férges a kutya. Férges kutyánál pedig nem hasznosul az oltás. Gyors teljes gyógyulást kívánok !!!!
A kérdező hozzászólása: Meghat.. Édesanyám karjaiban! :'( Azért köszönöm mindenkinek a szurkolást, biztatás és tanácsadást! ÍGy is nagyon sokat segítettetek!
Jaj szegénykém :( Nagyon sajnálom :(((
A kérdező hozzászólása: Meghalt*
Én is nagyon sajnálom:(
A kérdező hozzászólása: Most mit csináljak? Olyan..üres vagyok. Eltemettem és mécsest tettem a sírjára, de ez nem elég. Virágot most nem tudok ültetni hiszen este van.De holnap milyet vegyek mai esetleg kibírja télen is?? :( Itt amúgy jobban leírok mindent.... nyolcmancs.blog.hu elkezdtem de nem tudtam írni. most újra nekiállok. de az utolsó bejegyzés szól errõl
Hogy van a kutyus? Jól reagál? Szoritok én is!
Oks :) Hogy van?
A kérdező hozzászólása: Veszprém megyében, Nagy László szülõfalujában! :) Most jólvan alszik..Majd holnap visszük 10 órára! :)
infúzió... nem hiszem, hogy lenne kedve enni.. vízbe tehetsz Nutrisal port az segít a kiszáradásnál és azt adhatod fecskendõvel a kezelés mellé de persze a dokit is kérdezd meg
Hát... Nem a táp gyógyítja meg a parvót.. hanem a védõoltás és/vagy az állatorvos...
De hát a kutyák 3 hónapos korukra már meg kapják a pravo elleni oltást ! Vagy te nem oltottad be a kutyádat ?
Nem számít az ár? Akkor vidd el állatorvoshoz, aki infúzióra köti, és talán túléli az éjszakát...
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy a táp nem gyógyítja meg! ma már voltunk orvosnál aki infúziót adott neki..majd még megyünk 5 óra fele..csak gondoltam van valami táp ami segíthet..vagy bármi!Segítsetek!!!!!!
Nutrisal vagy pl szõlõcukor jó a vízbe mert magas az energia tartalma. Kajának én a tiszta rizst + valami fehér húst mondanék (pl csirke mell) alapból meg kell fogni a kutya székletét amire jó a rizs és mellé a csirke viszonylag könnyen emészthetõ fehérje forrás.
Be van oltva?
Iszonyat mennyi a parvós kutya, pedig az orvosok szerint kevesebb van a védõoltások elterjedése miatt. Ez az egy ami segíthet: http://www.ncp.hu/bodyglob.php .Ez egy vérsavóból kivont ellenanyag szérum.Olyan ellenanyagot tartalmaz, mint ha a kutyád megfelelõen lett volna oltva maga is termelt volna.
Állatorvos mit mondott? Barátnõmék kiskutyája is parvós volt, az 5. napon ment el :( Kapott õ is infúziót, de az orvos megtiltotta, hogy infúzió mellett bármit kapjon (még vizet sem), mert jó eséllyel fog újra hányni/fosni és az infúzióban található hasznos dolgok is kiürülnek! Hányadik napon vagytok?
Õ is kapott ebbõl a szérumból, tényleg jó! Ti kaptatok? Az õ dokijuk azt mondta, hogy nagyon jól reagált a kutyus minden kezelésre, a nagy baj az volt, hogy galandférges is volt a kutya. Ha "csak" parvós lett volna, vagy "csak" galandférges, akkor majdnem biztos, hogy megmaradt volna azok alapján ahogy reagált a kezelésre.
A szérum tényleg jó!! Nekem az mentette meg a kiskutyámat, pedig õ is férges is volt meg parvós is.:( Pedig oltása is megvolt, igaz még csak az elsõ, és féreghajtást is kapott rendszeresen, le is voltam döbbenve, mikor kiderültek a dolgok. Fontos még az infúzió is, a folyadék pótlás miatt. Elõttem valaki irta a csirkehúst meg a rizst, nekünk is ezt ajánlotta az orvosunk, meg levest. De a szérumot tényleg csak ajánlani tudom, nekünk az segitett igazán, ha nem adják be, szerintem nem éli túl.
A kérdező hozzászólása: Igen! Be van oltva! :( Vasárnap kezdõdött az egész..a doki azt mondja hogy ha a mai meg a holnapi napot túléli akkor már könnyebb lesz..de mindig amikor kap infúziót akkor sokkal jobban van
Szorìtok nagyon, ìrj majd hogy van! Merre laktok amùgy?
Emlékezz rá. Emlékezz arra a napokra, amikor még nem volt beteg. Egy kutya addig él a szívedben, míg emlékszel rá.

Milyen ételek lehet adni 3-4 hónapos kortól a tápszeres csecsemőnek? Recepteket írjatok, mit főzzek a mindig éhes 3 hónapos kisunokámnak és hogyan?

Legjobb válasz: Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes,ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék,ha én nem tàplàltam méghozzà,és anyukàm,vagy anyosom azt gondolnà,éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék,bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres,még nem kapott semmit,szépen fejlödik,és ha sir,az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol,akkor legyen az elöbb pürésitett répa,vagy krumpli,esetleg alma,öszibarack,sütötök.,meggy,de ezeket is egyesével bevezetni,külön külön,egy héten csak egy fajtàt.

Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes, ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék, ha én nem tàplàltam méghozzà, és anyukàm, vagy anyosom azt gondolnà, éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék, bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres, még nem kapott semmit, szépen fejlödik, és ha sir, az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol, akkor legyen az elöbb pürésitett répa, vagy krumpli, esetleg alma, öszibarack, sütötök., meggy, de ezeket is egyesével bevezetni, külön külön, egy héten csak egy fajtàt.
Ne fõzz neki semmit!Én sem tûrném el ha a 3(!) hónapos babámat az anyám vagy anyósom bármivel megetetné!Ez az anyja dolga!Neki még csak tápszer való, nem minden sírásnál éhes, talán már a pocakja fáj a sok etetéstõl, vagy szomjas vagy bármi más de ne etesd meg tápszeren kívül semmi mással.Õ még kicsi ehhez.Hagyd hogy az anyja olyan tempóban szoktassa hozzá új ételekhez ahogy Õ azt szeretné, nem kel rábeszélni ilyen hülyeségre hogy egy 3 hónapos babának másra is szüksége van a tápszeren kívül ha csak az orvosa bármi ok miatt nem javasolja! Ha valóban nagymama vagy, akkor pedig tudnod kellene miket lehet adni egy babának és hogy kell elkészíteni, de nem kell siettetni, ez már nem a "Ti" idõtök, és dolgotok.A mai fiatalokra nem kell rá erõltetni a múltat amikor ilyen idõsen már bármit ettek a gyerekek és még tejet is ittak. Ez ma már nem "divat" és nem is ajánlott!
Egy három négy hónapos babának már kellene gyümölcsöket, zöldségeket kapnia! De ezt az anyukájávak megbeszélve kellene bevezetni.Nem biztos, hogy éhezik a tápszertõl, de a tápszer mûkaja, ha van is benne vitamin, az mesterséges, nem olyan mint a gyümölcs-zöldségben levõ természetes vitamin.A tápszergyártókat nem kellene a baba rovására támogatni.Egyébként pedig a liszttartalmú ételeket 4 hónapos korban már be kell vezetni a legújabb kutatások szerint.A tápszerben pedig nincsenek.
Ezt bizd rá a szüleire, hogy mit adnak neki, te ne akarj beleszólni.
Talán elõbb meg kellene beszélnie az anyukával, nem? Amúgy pl. vasárnap húslevesbõl krumplit, répát már lehet neki adni, vagy brokkolit krumplival, répát fõtt csirkemájjal...
A kérdező hozzászólása: Az Anyukával mindent megbeszélünk. Egy hónapig nálam lesz a baba, ezért én fogom gondozni és etetni, ahhoz pedig ételt is készíteni kell. Ezért kértem a tanácsot!! Amugy kösz a hasznos infókat!!! Ezekbõl is látszik, mindenki másképp gondolja a hozzátáplálást!
Huuu egy honapig ràd hagyja? Ne érts félre, nem töled féltem, de én eleve nemadnàm oda fél orànàl tovàbb senkinek a babàmat mig ilyen pici. Na de ebböl làtszik hogy jo kapcsolatod van a baba anyukàjàval, ami tiszteletre mélto. Nos visszatérve a kérdésedre, ha még nincs 4 honapos, akkor én a tàpszer mellé csak leveket adnék neki:tehàtalmalé, répalé, baracklé, körtelé. Ha betöltötte a négy honapot, akkor kezdheted almàval egy hétig(reszelt, pürésitett)a köv héten barack, aztàn körte, esetleg megy. Zöldséggel is kezdhetsz, akkor az legyen répa, majd krumpli, sütötök. De a legegyszerübb ha üveges bébi ételt veszel, arra felvan tüntetve mikor mi adhato. Jo babàzàst!
Ha az anyukája rád bizza, akkor töle kérdezd meg, hogy mit adjál a picinek.


Nekünk már van két kislányunk az egyik 3 éves lesz májusba a másik pedig 15 hónapos, milyen 3 pici babával az élet?

MOST AKARUNK NEKIÁLLNI A HARMADIKNAK!

Legjobb válasz: az 1 válaszolo vagyok nekünk az elsõ 3 éves a második 16 honapos a picink meg 3 honapos de nembántam meg sõt! na persze anyagila nehéz de megéri! éhen meg nemhalunk. Vágj bele te is nincs annál jobb hogy eggyütt játszanak a picik mert nincs köztük nagy korkülönbség?

az 1 válaszolo vagyok nekünk az elsõ 3 éves a második 16 honapos a picink meg 3 honapos de nembántam meg sõt! na persze anyagila nehéz de megéri! éhen meg nemhalunk. Vágj bele te is nincs annál jobb hogy eggyütt játszanak a picik mert nincs köztük nagy korkülönbség?
jo sõt! nagyon jo! hajrá!
A kérdező hozzászólása: SZIA NEKED MENNYI IDÕSEK A GYEREKEK
Drukkolok! Nálunk 4, 5 volt a "nagylány" és 3 éves az öccse, amikor megszületett a harmadik. Sokkal gördülékenyebben mentek a dolgok, mint számítottam :) A pici azonnal beilleszkedett a kialakult életritmusunkba :) Én pedig sokkal rugalmasabb lettem minden téren!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat most egy kicsit megnyugodtam mégegyszer köszi
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm
A kérdező hozzászólása: most már várom hogy jelentkezzen a csöpp szorítsatok

Van okom aggodni egy 3 honapos kutya rosszalkodasaiert? Tanitgatom, roszolok de megis aggodom. Milyenek a 3 honapos kutyak? Ti hogy tapasztoltatok?

Legjobb válasz: 3 hónaposan rágnak mindent amit elérnek, és természetesen szét is hordják, így kénytelen voltam nem meglepõdni mikor a papucsomat a kert leghátsó szegletében találtam meg.

3 hónaposan rágnak mindent amit elérnek, és természetesen szét is hordják, így kénytelen voltam nem meglepõdni mikor a papucsomat a kert leghátsó szegletében találtam meg.
egy kölyökkutya sok bosszúságot tud okozni, de ekkor is nevelni kell, és nem bosszankodni.
Ilyenkor kezdik váltani a fogukat, viszket az ínyük. Vegyél préseltbõr mûcsontot, ezzel sokáig elszórakozik, le is fárad. Játsszatok olyat, hogy virslifalatkákat, vagy a kedvenc játékát eldugod (eleinte úgy, hogy lássa, és könnyû helyre), és neki meg kell keresnie. Ha megtalálta a játékot, nagyon lelkendezz, és adj virslidarabkát. A szimatolás nagyon fárasztó és szórakoztató neki :)
Változó szerintem. Az emberek sem egyformák. Nekem az egyik kutyám 3-4 hónapos koráig megtanulta az ülj, fekszik, láb mellett jön parancsszókat, és már a behívás is ment ha nem volt épp nagy játékban. Játék közben is figyelni rám csak késõbb tanulta meg. Viszont megrágta az összes távirányítónkat, papucs, a laptopomból kiszedegette a billentyûk felét, egy vadonatúj méregdrága cipõmet és egy telefont is, meg persze mindent amit ért. Egy másik kutyámmal még azt sem tudtam megértetni 3 tól 4 hónapos koráig, hogy rossz ha bent vécézik, a kedvenc wc-je a mûbõr kanapénk volt, ki is kellett dobni :S. Se ülj, se állj, se semmi nem ment bele az agyába. Késõn érõ típus volt, de õ nagyon domináns alkat volt már így párhetes korában is. Amstaff mindkettõ, az elsõ lány, a második fiú.
Három hónaposan még nagyon pici, rengeteg lehetõséged és idõd van még õt tanulni, nevelgetni, és természetes az, hogy nem tud még mindent. Alaposan, következetesen, lépésrõl lépésre: http://www.kutyatippek.hu -n megtalálod az alapvetõ nevelési tanácsokat, amik biztosan segítségedre lesznek.

3 hónapos gyerekem 1 hét alatt 40 grmmmot hízott csak de 2 cm-t nőtt. Viszont nem kakilt már egy hete, de sokat pisil. Este pótlást is szoktam adni. Szerintetek ezek milyen számok?

Legjobb válasz: Hasonló cipõben jártam, mikor 3 hónaposak voltunk. Akkor megijedtem, de a kicsi 3,5 hónapos korára meghízta a megfelelõ mennyiséget. Egy fejlõdési szakasznak tudtam be, így már nem aggódok, ha esetleg valamelyik hónapban nem az elõre megírt számokat hízza meg.

Hasonló cipõben jártam, mikor 3 hónaposak voltunk. Akkor megijedtem, de a kicsi 3, 5 hónapos korára meghízta a megfelelõ mennyiséget. Egy fejlõdési szakasznak tudtam be, így már nem aggódok, ha esetleg valamelyik hónapban nem az elõre megírt számokat hízza meg.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi a választ! Nagyon-nagyon sokat teszem mellre, ahogy csak bírom, a jövõ héten újra mérjük!!!

Milyen napirendet sikerült kialakítanotok a 2-3 hónapos babátokkal? Éjszaka hányszor szopiztok?

Legjobb válasz: Olyan napirendje volt, amilyet õ alakított magának, én alkalmazkodtam. Magyarul evett, játszott, aludt. Szerencsére magától beállt 2 hónapos korára a 3-3,5 óránkénti szopira. Nagyon kicsik még napirendhez szerintem. Most 10 hónapos, a mostani napirend is fõleg az õ "mûve" én csak a napközbeni alvásoknál trükközök egy kicsit.

Olyan napirendje volt, amilyet õ alakított magának, én alkalmazkodtam. Magyarul evett, játszott, aludt. Szerencsére magától beállt 2 hónapos korára a 3-3, 5 óránkénti szopira. Nagyon kicsik még napirendhez szerintem. Most 10 hónapos, a mostani napirend is fõleg az õ "mûve" én csak a napközbeni alvásoknál trükközök egy kicsit.
Szia! Az én babám (anyatejes) 6 hetes korától átalussza az éjszakát. Este 8-kor vacsi, reggel 7-kor reggeli. Ez így van most is, már 9 hónapos. 2-3 hónapos korában nem igazán aludt nappal, inkább csak elszuszókált 15-20 percre napi 2-3 alkalommal, és kb 7-8 alkalommal szopizott igény szerint. A nappali alvások kb 6hónapos korára álltak be, délelõtt és délután 1-2 óra, ez azóta is így van.
"-3 hós korában egsz jó volt. Este 7-kor evett, éjjel 2-3-kor és aztán 6 körül. Kicsit aktívkodott, után aludt, aztán kimentünk. Délben volt egy nagy alvása. 4 után megint kimentünk, este fürdés, alvás. Összesen 6 evés. Na ez tartott 3és fél hós koráig, azóta borul minden és még nincs meg az új rend... ÉJszaka 2szereszik, összesen 7-8 szor.
Az én babám sajna nem szopizik. Este fél 9 körül van fürcsi, aztán egy kis torna (játék) ha van türelme, majd kajcsi. az éjszakát átalussza néhány napja. remélem ez így is marad. Nappal egyre többet van fenn. Evés után még 1 órát kb foglalkozok vele, aztán alszik. Délután is elég nagyot alszik. Nálunk néha összeolvad 2 etetés napközben, mert kicsit lusta.
ja és 2.5 hónapos elözõ voltam.

Szerintetek milyen egy jó anya? milyennek kell lennie, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie? (még 1-3 hónapos babák eseténél gondolom).

Csak az a jó anya aki mindig minden percben egyformán örül a babájának?Soha nincsenek negatív gondolatai a babáját illetően?(pl.nincs kedve néha neki megetetni,vagy neki megfürdetni). Vagy már besokall a sok sírás miatt,néha elege van már az egész anyaságból. Tehát Anyukák csak őszintén. Másnak vannak ilyen gondolatai?Ettől már egy anya rossz?

Legjobb válasz: nem tudom milyen a jó anya. de azt gondolom, hogy aki 1-3 hónapos baba mellett besokall és negatív gondolatai vannak a babával kapcsolatban, az vagy depressziós, vagy nem anyának született. én fiam 2 éves, nincs negatív gondolatom vele kapcsolatban, persze 1,5 éves korában már nem volt kedvem felkelni éjjel de ha szüksége volt rám akkor mosolyogva hajoltam fölé éjjel 3kor is mert imádom. akkor is ha fáradt vagyok, akkor is ha éhes vagyok, akkor is mikor 2 órája üvölt

nem tudom milyen a jó anya. de azt gondolom, hogy aki 1-3 hónapos baba mellett besokall és negatív gondolatai vannak a babával kapcsolatban, az vagy depressziós, vagy nem anyának született. én fiam 2 éves, nincs negatív gondolatom vele kapcsolatban, persze 1, 5 éves korában már nem volt kedvem felkelni éjjel de ha szüksége volt rám akkor mosolyogva hajoltam fölé éjjel 3kor is mert imádom. akkor is ha fáradt vagyok, akkor is ha éhes vagyok, akkor is mikor 2 órája üvölt
Elismerem, biztos vagyok benne, hogy nem mindig lesz így, de a kérdésben kisbabákról volt szó, én leírtam amit eddig tapasztaltam. :)
Akkor bizony neked még a java hátravan! Kívánom, hogy 2 év múlva meg a következõk gyerek(ek) után is ugyanígy érezz :) )). Nem gonoszkodom, de amíg volt egy 4 hós angyali babám, hát sokszor még unatkozni is volt idõm meg kedvem. Azóta õ is nagyobb és van kistestvére is. Össze sem lehet hasonlítani. Hogy ha ettõl fásultnak tûnök, mert beismerem, hogy néha fárasztó a korábbi kényelmesnek mondható életemhez képest, azt meg végképp nem tudom és nem is akarom hova tenni. Az meg még szintén az eredeti kérdéshez tartozhat, hogy mi megígértük magunknak, hogy attól, hogy gyerekeink lettek, nem fogjuk feladni magunkat és a hobbijainkat teljes mértékben. Ez mondjuk késõbbi idõkre vonatkozik inkább, de a gyerekeknek is jobb, ha a szülei idõnként mással is foglalkoznak, ami nekik kedvtelés, és ezekbõl feltöltõdve velük is sokkal lelkesebbek.
Nem minden "rózsaszín és púderillatú" csupán megjegyeztem, hogy nekem lett "elegem 4 óra alvás után sem. Nekem olyan életem volt/van ami ennél rosszabb dolgokon is át kellett mennem és engem nem készít ki ez, még nem éreztem úgy a 4 hónap alatt, hogy besokallnék és mindig türelmes voltam. Talán baj, hogy én ilyen vagyok? Vagy ez olyan hihetetlen? Mások vagyunk és kész, nem mondtam h ezért rosszabb anay lenne bárki is.
Látod, pont erre gondoltam :) )) Sajnálom, hogy így érzel, biztos nagyon rossz lehet. Egyébként szerintem az enyhén szólva is túloz, aki több 3-4 órányi alvással átvészelt nap után is azt állítja, hogy minden rózsaszín és hintõpor illatú. Hogy ne térjek el nagyon a kérdéstõl, pont ez a lényeg, hogy az ilyen idõszakokban is legyen az ember türelmes, és tudjon elõre tekinteni, remélem érted ;) Elõzõ voltam.
Azért mert valakinek magasabb a tûréshatára már "õsanya"? Annyira nem értem az ilyen életbe is belefásult embereket...
Nekem éppen most is "elegem van". Az õsanyák általában marhára ki szoktak ettõl borulni, de én vállalom a véleményem, hogy majd akkor lesz jó, ha végre mindkettõ bölcsis és ovis lesz (15 hó van köztük). Persze cukik meg aranyosak, de mikor felváltva ordítanak, mert egyiknek a hasa fáj, a másiknak a foga jön, hát nem éppen az az elsõ gondolatom, hogy most aztán de beteljesült az életem :) . Még mielõtt vki kitalálja, ez messze van a depressziótól, egyszerûen csak olyan idõszak a két picivel, amit át kell vészelni valahogy, késõbb úgyis az marad meg az ember fejében, hogy milyen kis helyesek meg jó fejek voltak.
utolsó én azt mondtam, hogy minden anyának van olyan hogy besokall, nem pont a legelejére gondoltam, hanem az egész gyerekkorra, lehetetlen, hogy 18 év alatt az anyuka nem gondolja egyszer azt hogy na most elegem van..
Kedves Utolsó válaszoló. Nem akarok kötekedni, de ez nem igaz, hogy minden anya besokall az elején csak nem vallja be. Ezt azok mondják akik besokallnak és így "nyugtatják" a lelkiismeretüket. Persze ez nem azt jelenti, hogy õk nem jó anyák, csak mások. Én az a fajta vagyok, aki kb. semmitõl nem készül ki. (Pedig nem egy rózsaszín álom az életem sajnos...) Ezt csak azért mondom, mert rossz hallani, hogy valakinek ezt elmondom és egybõl azzal jönnek, hogy hazudok, nem vallom be h besokalltam. Mindenki magából indul ki..
Szia! Szerintem nem attól lesz valaki rossz anya, hogy az elsõ pár hónapban vannak-e negatív gondolatai vagy nincsenek.Az elsõ pár hónap nehéz, és õszintén rengeteg anyuka lesz depressziós vagy csak pusztán kimerült, fáradt és besokall a monotonitástól, az alváshiánytól, a sok sírástól stb.Nincs olyan anyuka akinek nincs néha elege az egészbõl, csak nem vallja be.Nekem szülés utáni depresszióm volt elég súlyos, nem akartam megfogni a fiam, nem volt kedvem hozzá.Aztán persze idõvel jobb lett, elmúlt, és ettõl nem hittem hogy rossz anya vagyok.Most 9 hónapos, és sokszor leszek türelmetlen, idegesít fel ha már több napja köpi ki amit fõzök neki vagy nem hajlandó aludni amikor nagyon fáradt és hisztizik.De nagyon szeretem, vigyázok rá, gondoskodom róla, sokat foglalkozom játszom vele.Nem hiszem hogy rossz anya lennék pl attól, hogy néha türelmetlen vagyok, hogy néha nagyon fáradt vagyok, és elegem lesz(fõleg így télen, ha nagyon kimozdulni sem lehet), vagy attól, hogy nem hordozgattam kendõben, nem tudtam sajnos szoptatni csak 3 hónapig, nem aludt velem egy ágyban.Szerintem egy jó anya figyel a gyerekre, vigyáz rá, gondoskodik róla, kielégíti a gyermeke igényeit, szereti a gyermekét.Ne érezd magad ettõl rossz anyának mert nem vagy az, csupán fáradt és kimerült vagy, és még össze kell szoknotok, hidd el idõvel minden jobb lesz, fõleg ha már mosolyog gagyog, látod ahogy napról napra ügyesebb lesz.Én azon szoktam nevetni a férjemmel, hogy alig várom hogy a fiam aludjon egyet amikor nyûgös napja van, de ha alszik nagyon hiányzik, már várom hogy felkeljen :D
A türelem a legfontosabb én úgy gondolom. Nekem 3 hónapos a babám, soha nem voltak ilyen gondolataim. Igaz, nem is sírós fajta, de nekem is voltak kemény éjszakáim az elején. De én annyira imádom, hogy nem tudnék ilyeneket gondolni, hogy nincsen kedvem megetetni stb. Nem mondom, hogy rossz anya aki kiborul néha, de én nem tudom elképzelni, hogy ilyen legyek.
Szerintem én jó anya vagyok, mert: - imádom a kisfiam - bármit megtennék érte - igyekszem helyes irányba terelgetni, tanítgatni de legfõképp azért, mert õ érezteti, hogy az vagyok. Ha megkérdezem, hogy szereted anyát, akkor a nyakamba borul és ölelget. Még soha nem volt ehhez hasonló jó érzésem. Igen, voltak negatív gondolataim is. Voltak, vannak és lesznek nehéz idõszakok, amikor idegbajt fogok kapni, amikor felhívom apát, hogy ma ne túlórázzon, siessen. De emberek vagyunk, ez csak azt mutatja. Életünk legnagyobb kihívása a gyereknevelés, nem állhat az egész egy nagy rózsaszín felhõbõl. :)
Ha a nap minden perce csak a babáról szól, akkor nem csoda, ha már pár hét után besokall az ember, akármilyen jó anya is egyébként... Ilyenkor persze, hogy elõfordulhat, hogy nincs kedve pl. megfürdetni a babáját. Ekkor jön jól valami segítség, pl. apuka vagy nagymama, aki 1-2 órára átveszi a babát, amíg anyuka csinál valami olyat, ami csakis neki jó.
2. vagyok. Amúgy szerintem az is fontos, hogy milyen sûrûn jönnek elõ ezek a gondolatok. Mert ha egy kialvatlan, végigsírós, szenvedõs éjszaka után, akkor megértem. De ha rendszeresen, az már depresszió lehet.
Amíg csak a gondolatai negatívak, addig szerintem nincs gond. Mindenki besokall néha, szerintem ez normális. De ha már nem csak kedve nincs megetetni, hanem nem is eteti meg, az már gond. Nagyon nagy gond.
A saját életét adná a gyerekéért, ha szükséges egy válsághelyzetben. A többi, hogy menet közben mi van, coptat nem coptat, hány évet hagy ki a munkából, mit fõzött tegnap stb stb nem lényeg. Az a lényeg, hogy beérjen gondolatban annyira, ha a gyereke és a saját élete között kellene választania, gondolkodás nélkül a sajátját dobná el. Szerintem a nõknek csak 60 %-a jut el jó esetben erre a pontra.

3 hónapos babátok milyen súlyú és mennyivel született?

Kisfiam 3150 g-mal született, 5-én lesz 3 hónapos, most 6 kg és 62 cm. Tápszeres

Legjobb válasz: Kisfiam 3060 grammal született, 3 hónaposan kereken 6 kg és 62 cm volt, pont mint a Te fiad. Most 6,5 kg és 66 cm (7-én lesz 4 hónapos). Szintén tápszeres.

Kisfiam 3060 grammal született, 3 hónaposan kereken 6 kg és 62 cm volt, pont mint a Te fiad. Most 6, 5 kg és 66 cm (7-én lesz 4 hónapos). Szintén tápszeres.
Kislányom 3440gramm volt születésekor, 28.-án volt 3 hónapos, most 6300gramm. A hosszát még nem tudom, de 2hónaposan volt 62cm, de azóta nem nõtt még ki ruhát, szóval szerintem nem sokat változhatott :)
A fiam már 7 hónapos lesz, de 3 hónaposan 7, 5 kg és 66 cm volt. 3900 gramm és 55 cm volt születésekor. Õ is tápszeres.
Kislányom 3100 gr-al és 50 cm-el született. 3 hónaposan 5240 gr és 60 cm volt. Tápszeres.
Az én kis lányom 16.án lesz 3hónapos 3900g 52cm született most 5820g, és kb 60cm körül van csak anyatejes
én kislányom 3500g, 51cm-rel született ma 3 hónapos és 6kg a pontos cm -t nem tudom. csak anyatejes
4100grammal született és 58cm-vel a kisebbik lányom! 3 hósan 6880gramm volt és 64cm! A nagyom 3950nel és 61cm-vel született Õ 6810 gramm és 64, 5 cm volt 3 hóasn! Csak anyatejesek voltak
Kisfiam 4-én lesz 3 hós. 3880grammal és 52 cm-vel született. Most 62cm és 6, 5kiló :)
Utolsó vagyok, csak anyatejes a Fiam.

Mennyit alszik napközben 3 hónapos babátok, és milyen időközönként eszik?

Azért kérdezem, mert az enyém max. 1 órát alszik, de inkább csak 45 percet. Mivel kb. másfél órát van ébren, így túl sűrűek az etetések.

Legjobb válasz: Bár 4 hónapos, de kb ugyan azt csinálja, mint 3 hónaposan. Kicsit össze-vissza, rendszertelen az alvása, étkezése. Talán most, 1-2 napja mintha alakulna valami napirend féleség (nem akarom elkiabálni....) de eddig volt, hogy kétszer aludt 2 órákat, vagy háromszor 1 órákat. Napközben 5-6 alkalommal szopizik, éjszaka egyszer vagy kétszer vagy háromszor :( Reménykedem benne, hogy hamarosan beállunk valami rendre, mert elég nehéz így kiszámítani mondjuk a sétákat - van egy 2 évesem is, vele már jó nagyokat lehet csavarogni, de az öcsike miatt elég nehéz....

Bár 4 hónapos, de kb ugyan azt csinálja, mint 3 hónaposan. Kicsit össze-vissza, rendszertelen az alvása, étkezése. Talán most, 1-2 napja mintha alakulna valami napirend féleség (nem akarom elkiabálni....) de eddig volt, hogy kétszer aludt 2 órákat, vagy háromszor 1 órákat. Napközben 5-6 alkalommal szopizik, éjszaka egyszer vagy kétszer vagy háromszor :( Reménykedem benne, hogy hamarosan beállunk valami rendre, mert elég nehéz így kiszámítani mondjuk a sétákat - van egy 2 évesem is, vele már jó nagyokat lehet csavarogni, de az öcsike miatt elég nehéz....
Lányom 3-4 hónapos koráig nem igazán aludt nappal, talán néha-néha bealudt 20-30 percre, de elég rossz alvó volt. Olyan 3 óránként evett, nem percre pontosan, csak nagyjából.
Kisfism sem jó alvó. A séta kivételével kb 2szer alszik 30 percet, egyszer délben, egyszer 7 körül. 1-2 körül sétálunk, akkor min 2-2, 5 órát, ezt végigalussza. Enni meg általában ébredés után szokott (fél órát még azért próbálok elhúzni), átlag 1-1, 5 órát van ébren, uh van, hogy 2-2, 5 óra múlva, van, hogy csak 4 óra múlva. Viszont reggel 6-7 elõtt nem kukorékol, és még utána is visszaalszik 10-11ig (igaz 11-éjféltõl), de én ezzel ki vagyok békülve :)
A kérdező hozzászólása: Én próbálom tartani az alvás, evés, játék és aztán megint alvás ritmust, mert a nagyobb gyerekemnél bevált. Csakhogy: ha csak 45 percet alszik, akkor még nem éhes ébredéskor. Ha meg várok az etetéssel, akkor egyrészt borul a ritmus :) , másrészt nem fog nyugodtan aludni, mert esetleg felkölti az emésztése.
Kisfiam 3, 5 hónapos, és én sem tudtam tartani a evés játék alvás dolgot, és emiatt káosz volt. Aztán azt mondtam elég és ráhagytam a dolgokat. Mára rendszerezõdött a dolog. Ami nálunk fix az az evések idõpontja és az esti fürdés. Az alvások is kb ugyanakkor vannak, de nem mindig lehet kiszámítani pl ha oltásra vagy babamasszázsra megyünk nem akkor alszik mint mikor otthon vagyunk. Van olyan is, hogy délelõtt 1, 5 órát alszik van, hogy csak 40 percet. Ilyenkor ha hamarabb felkel a következõ etetésik szórakoztatom, de van, hogy elvan magának. Mivel nektek is az alvás van össze-vissza, szerintem te is az etetéseket fixáld.
Elõzõ vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy 4, 8, 12, 15, 18-kor eszik plusz fürdés 8-kor és utána is eszik még egy kicsit, szóval 6-szor egy nap. Az idõpontok természetesen csúszhatnak egy fél órát ide vagy oda.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!