Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos mellett (31 db)

Ha Cerazette és 3 hónapos baba mellett teherbe esnék, és nem tudnám megtartani a babát, akkor mi történne?

ilyen esetben támogatják a terhességmegszakítást, és mennyi idő?

Legjobb válasz: Nem támogatják, mert ezt nem lehet bizonyítani. Akár el is felejthetted beszedni a gyógyszert, ill. attól, hogy 3 hónapos a babád, még teherbe eshetsz újra. Gondolj bele, ha ilyen indokkal támogatnák, akkor mindenki azt mondaná, hogy gyógyszer mellett esett teherbe, azok is, akik valójában nem. Amúgy elméleti a kérdés vagy tényleg terhes vagy?

Nem támogatják, mert ezt nem lehet bizonyítani. Akár el is felejthetted beszedni a gyógyszert, ill. attól, hogy 3 hónapos a babád, még teherbe eshetsz újra. Gondolj bele, ha ilyen indokkal támogatnák, akkor mindenki azt mondaná, hogy gyógyszer mellett esett teherbe, azok is, akik valójában nem. Amúgy elméleti a kérdés vagy tényleg terhes vagy?
Nem támogatják. Körülbelül két hét.
A kérdező hozzászólása: hogy érted, hogy 2 hét? a kórház?
Ja, hát az ügyintézés. Elmész orvoshoz, ad egy papírt, onnan családsegítõ, ott egy hét várakozási idõ, utána vizsgálatok, és utána a mûtét, ami egy nap sincs a legtöbb helyen.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, azért érdekes, hogy a drága bogyó mellett még drága és fájdalmas beavatkozás is elõfordulhat, hogy nincs garancia
A kérdező hozzászólása: csak elméleti, mert annyi helyen olvasom, hogy teherbe estek mellette, nekem meg most nagyon nem hiányzik, amúgy rendesen szedem, egyszer késtem 3 órát
A szülés után a hormon háztartás még eléggé labilis, ezt a szoptatás is befolyásolja. Elõfordulhat, hogy az addig "jól bevált" hormonmennyiség nem fejti ki a remélt hatást - mint tudjuk a mai fogamzásgátlók hormontartalma minimális. Ezért ajánlott mellette valamilyen más védekezési forma is, pláne az elsõ hónapokban.
Én is szedtem a dokim azt mondta hogy nem igazán jo a hatásfoka, havonta menjek uh-ra hogy nem sikerült-e baba... hát örültem neki nagyon.
Én is ezt szedtem a kislányom 1 éves koráig, nem estem mellette teherbe, pedig a menstruációm szülés után 8 héttel visszatért, és rendszeresen jött meg. Ahogy abbahagytam a Cerazette-t, egybõl terhes lettem (már kistesót akartunk), de két hét múlva megjött a menstruációm mégis (pozitív teszt ellenére). 2 hónapra rá sikerült teherbe esni. :-) Na mindegy, csak azt akarom mondani, hogy nekem teljesen megbízható volt. Elsõ babára sem kellett várnunk, csak 2, 5 hónapot, hogy megfoganjon, szóval eléggé összepasszolunk a férjemmel, a Cerazette nekem mûködött rendesen.

Mikortól és mit adhatok a babámnak a tápszer mellett? November 24-én lesz 3 hónapos és a lehető leghamarabb szeretném elkezdeni a mellétáplálást! Ti hogy kezdtétek?

Legjobb válasz: Kedves 4-es, ez anyáink módszere, ahogy te nevezted: 2 hónapos kortól minden étkezés után, akár szoptatott, akár mesterséges, adni kell gyümölcsöt a gyereknek elõször levet, késõbb pürét. De ma már minden orvos és védõnõ azt ajánlja, hogy leghamarabb 4 hónapos kortól kezdje el az anya a hozzátáplálást. Elõször almalével, majd almapéppel 3-5 napig kell egy ízt bevezetni, lehetõleg a délelõtti órákban. Kekszet, glutént 6 hónapos kor elõtt ne adj neki. Én azt ajánlanám, várd meg a januárt a szilárd ételek bevezetésével, de legalább a karácsonyt. Ne tedd tönkre a pici gyomrát. Õ fogja késõbb meginni a levét.

Kedves 4-es, ez anyáink módszere, ahogy te nevezted: 2 hónapos kortól minden étkezés után, akár szoptatott, akár mesterséges, adni kell gyümölcsöt a gyereknek elõször levet, késõbb pürét. De ma már minden orvos és védõnõ azt ajánlja, hogy leghamarabb 4 hónapos kortól kezdje el az anya a hozzátáplálást. Elõször almalével, majd almapéppel 3-5 napig kell egy ízt bevezetni, lehetõleg a délelõtti órákban. Kekszet, glutént 6 hónapos kor elõtt ne adj neki. Én azt ajánlanám, várd meg a januárt a szilárd ételek bevezetésével, de legalább a karácsonyt. Ne tedd tönkre a pici gyomrát. Õ fogja késõbb meginni a levét.
Utolsó!!KEKSZ???A glutént a 7. hónap körül javasolják bevezetni, nem 3 hónaposan!!!Normális vagy??Bármilyen allergiás reakció lehet, akár késõbb is, lehet glutén érzékeny lesz, stb.. Kérdezõ!Nehogy adj neki kekszet!!!!Csak ártol vele.Elõször csak a gyümölcs levével kínáld, aztán fokozatosan jöhetnek a gyümölcsök.
Én nem követtem a mai trendet, hanem anyáink módszerét. De még várj legalább 2 hetet a hozzátáplálással. Elõször adj almát keksszel a babádnak majd.
A kekszet nem a glutén miatt nem kell adni, utolsó! Elég sok más anyag is van benne a liszten kívül, ami tényleg nem való egy 3 hónapos babának!
Csak megjegyzem: A legújabb ajánlások szerint a gluténtartalmú ételeket már 4 hónaposan be kell vezetni! Nyugodtan adhatsz neki kekszet is. Éppen azért van annyi allergiás gyerek, mert késõn kap meg minden ételt. Minél késõbb kap a szervezet valamit, az immunrendszere annál nehezebben tud védekezni az allergén anyagok ellen.
Az én fiam is tápszeres, de a védönö javaslatára csak betöltött 4 hó után kezdtem hozzátáplálni, fokozatosan. Általában akkor javasolják a hozzátáplálás elkezdését, ha már egyszeri 250ml nem elég a tápszerbõl, de 3hónaposan még bõven elég neki a tápszer hidd el, hacsak az ORVOS mást nem javasol..
Én nem értek hozzá, nincs tapasztalatom csak felmerült bennem egy kérdés. Attól , mert tápszeres miért kell már olyan hamar hozzátáplálni? Miért nem elég csak az mondjuk 5hós koráig?
Én babám már 4 hónapos, tápszeres, mi is három hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Elõször õszibarack pépesítve, de nem ette, így alma, ez már jobban lecsúszott neki, de ami bevált igazán azaz alma 100%-os leve, centrifugával.Tegnap volt 4 hónapos, már kap bébiételt, és italt is:)
3 hónaposan egyelõre még csak gyümölcsök levével kezdenék. Max. almát adnák neki. Én 4 hónaposan kezdtem neki a hozzátáplálást, almával. Aztán fokozatosan lehet neki adni pl. sütõtököt, cukkinit, sárgarépát. Õszibaracklé, bár azt barackot most nehéz beszerezni.
Én is azt mondom, hogy tutira ne adj kekszet, a mai gyerekeknél sajnos sokkal többször elõfordulhat allergia.Nem mondanak butaságot se a védõnõ se a gyerekorvos.A kisfiamnak mama tett bele egy almához egy fél háztartási kekszet és máris pöttyös lett az arca tõle, igaz másnapra elmúlt de egy fél keksztõl már ez lett....Keksz helyet tudom ajánlani a Sinlac pépet, kisfiam 6 hónapos és ezt kapja gyümölccsel.Fel lehet íratni. (2. válaszoló)
Szia en reszelt almaval kezdtem, az lett a tizorai.aztan jott a krumpli fove, sajat fozolevevel higitva.szuron attortem aztan higitottam.ezutan jott a sutotok.ezt krumplihoz kevertem az elejen.igaz en 4.5 hosan kezdtem neki, de ha 3ho utan csinaltam volna is ezekkel kezdtem volna.
Miért akarod minél hamarabb elkezdeni? A kisfiam 4 hónapos volt amikor elkezdtem.Két etetés közt kóstoltattam vele almának a levét.Kb. egy hét után a déli tápszer elõtt adtam neki egy kis almapürét 1-2 kiskanállal.Utána szintén kb. 1 hét után már kóstoltattam vele ugyanígy krumplit. 5 hónapos korára kiváltottuk a déli etetést krumpli-répa pürére.Aztán fokozatosan vezetem be neki a zöldségeket, gyümölcsöket.Most 6, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még várok egy picit.

2-3 hónapos babátok mellett mennyire van időtök főzni, takarítani, vasalni?

Én eléggé el vagyok havazva. Csak én bénázok vagy másnak is ilyen nehéz újra belerázódnia a dolgokba?

Legjobb válasz: Szia! Hát nem vagy egyedül....Balázskám junius 02.-án lesz 3 honapos és tulajdonképpen semmire nincs idõm! :-( Amig alszik,ami napközben 1-2 orákat jelent,de inkább 1 ora,akkor rohangálok mint pok a falon,hogy mindennel haladjak,belefogok mindenbe,aztán csodálkozom hogy kivagyok!Sajnos ez igy fog menni szerintem egy darabig,az én babaám egyépként nagyon igényli a társaságot,imád játszani,nézelõdni,de persze Anyával.Amugy meg cipelnem kell mindenhova magammal,a kiságyában max.20 percet nézi csak a csörgõit. :-))) Már eléggé kivagyok,Párom 24 et van itthon,48-at melozik ugyhogy nem könnyü de azért Anyos segit dehát nem egy városban lakunk igy az sem sok! Nektek hogy telnek a napok?Éjszakák?Na most is megérezte hogy gépezni merek és fel is kelt :-)))) Üdv: Anita

Szia! Hát nem vagy egyedül....Balázskám junius 02.-án lesz 3 honapos és tulajdonképpen semmire nincs idõm! :-( Amig alszik, ami napközben 1-2 orákat jelent, de inkább 1 ora, akkor rohangálok mint pok a falon, hogy mindennel haladjak, belefogok mindenbe, aztán csodálkozom hogy kivagyok!Sajnos ez igy fog menni szerintem egy darabig, az én babaám egyépként nagyon igényli a társaságot, imád játszani, nézelõdni, de persze Anyával.Amugy meg cipelnem kell mindenhova magammal, a kiságyában max.20 percet nézi csak a csörgõit. :-))) Már eléggé kivagyok, Párom 24 et van itthon, 48-at melozik ugyhogy nem könnyü de azért Anyos segit dehát nem egy városban lakunk igy az sem sok! Nektek hogy telnek a napok?Éjszakák?Na most is megérezte hogy gépezni merek és fel is kelt :-)))) Üdv: Anita
Ne aggodj, fel eves koraig hasfajos volt a kisfiam - szinte vegig kezben volt - gyakorlatilag semmit nem tudtam csinalni mellette. Mikor 6 hos lett, felult es jobban eljatszogatott, akkor azert egy picivel tobbet tudtam tevekenykedni. De igazabol 2 eves kora ota tudok szinte mindent megcsinalni itthon. Kitartas!
Ma már elraktam a ruháinkat, de a bébiké még szétszórva, nem maradt rá idõm(8*kelt 5perc után a kicsi, és ringathatom, elõtte a nagyot altattam)... Tegnap kinyaltam a lakást, a padló MÉG nem ragad, de már kekszbõl megvan a "járda", a szekrények, és az ajtók MÁR ragadnak:) Este összedobom a cuccokat, reggel7kor 100%hogy egy kisebb katasztrófa nem okozna akkora kupit mint a férjem meg Tökfej(2éves) Nono még csak a hajam tépi 4hónaposként... Rend akkor lesz, ha elköltöznek:P
Szia! Én is azt hittem, hogy csak én vagyok így. Ma azon poénkodtunk, hogy nálunk a játszószõnyeg a büntetõszõnyeg, mert ott üvölt a legjobban. Azt vettem észre, hogy egy kicsit mindig növekszik az idõtartam amit kibír, amíg anya házimunkázik, de eddig 30 perc volt a legtöbb. Ez van, majd lesz jobb is, legalábbis ebben reménykedem.
15.53-as vagyok. + ma jön haza párom külföldrõl. Vasárnap megy vissza. 7 napból 5-öt külföldön van, szombaton a saját gyerekeivel, vasárnap meg velünk. NEHÉZ!!!! Ja és mindemellett megpróbálok elbûvölõ lenni és bájos lenni, és nõ lenni....és stb. És meghalni nincs idõm...csak netezni:-) Kitartást neked!
3 hónapos a lányom. Nagytakarítás sajnos nem volt, mióta megszületett. De azért 2 naponta porszívózok meg felmosok, hetente egyszer törölgetek. Egyszer már ablakot is pucoltam. Fõzni majdnem minden nap szoktam, mindig elõre, hogy a férjem másnap el tudja vinni melóba. Ez azért jó, mert elõfordul, hogy csak délután jutok oda, hogy fõzzek, így meg elõzõ napról ott a kaja, nem halok éhen. :)
Az en kisfiam 15 honapos es en meg mindig benazok. :) 2-3 honaposa mi a hadfajassal kuzdottunk es a kisfiamat alig tudtam letenni. Nagyon igenyelte a kozelsegem igy semmire nem volt idom. Hiaba vittem ki hordozoba magammal a konyhaba... semmi nem valt be. Aztan 4 honapos kora korul jott a forgolodos idoszak. Atfordult hatrol hasra de visszafele nem ment neki igy emiatt sirta el magat folyamatosan + meg mindig nagyon szeretett olben lenni. Aztan jott a maszos idoszak, azutan a lepegetos ramolos, aztan futkoraszos ramolos, most a "nem lehet egydul hagyni mert mindenhova felmaszik es leesik" idoszak, Ugyhogy en mar tobb mint egy eve benazok es semmit nem tudok rendesen elvegezni. Le a kalappal az elott aki tokeletesen tudja vezetni a haztartast. Szerintem ez a baba termeszetetol is fugg. nem mondom, most mar sokkal konnyebb de meg mindig vannak nehezsegek.
Szia! Az enyém 2 hónapos. + van egy 2, 5 éves dackorcakát élõ kis Luciferem. Hát igen...én is nehezen csinálom a dolgom. Megpróbálok olyat fõzni ami hamar kész van. Narancsos kacsa kilõve:-) Takarítani csak szép lassan tudok 1-1 helységet. Nem vasalok:-) nincs mit, és felesleges. Most pl. minden rendben van. Ma ágynemût mostam, húztam. Felsöpörtem, felmostam. WC-t fertõtlenítettem. + boltban voltam a gyerekekkel. + vendég jött hozzánk. Reggel 6-tól fél 8-ig csináltam meg a dolgom. Elmosogatva nincs:-) majd este. de függ a ház méretétõl is. Mi 54 m2 lakunk. Ez könnyebbség.
Eddig azt hittem, csak én vagyok ilyen béna!:) )) Szerintem vagyunk így egy páran, hidd el...Lassan belejövök, de a második gyermekem sokkal több közelséget igényel, mint annak idején az elsõ. Ha alszik végre, akkor azért nem zörgök nagyon, ha meg ébren van, akkor folyton velem szeretne lenni. Nem könnyû, olykor az is elõfordul, hogy sírdogál picit, de felfedeztem pl, hogy a porszívózást nagyon jól tûri, nézelõdik közben, és nem zavarja a hangja. Vasalás közben is ott fekszik mellettem, ahol dolgozom, de kb. 20-30 perc után így is nyafizni kezd, hiába beszélek hozzá közben, és simogatom meg sokszor. Ma egy mondókás cd-vel próbálkoztam, amin állathangok, csengettyû hangok is vannak, az lekötötte picit, mosolyogva hallgatta, miközben én dolgoztam a gépen. Talán ha majd ülnek, és tudnak játékokkal is játszani, több idõt elbogarásznak egyedül is... Kitartás!
11 hetes a babám. Reggel még alszik kb. másfél órát. Én ekkor lendülök be: mosogatok, lecserélem a szemetest, beindítok egy mosást, vasalok, beágyazok. Délután kiviszem õt a konyhába a pihenõszékében, és együtt fõzunk Apának. Közben énekelek dumálok neki és kukucsot játszok vele - jóval lassabban haladok, de heti 3-szor megoldható a fõzés. Hétvégén a párom porszívózik, én felmosok. Napi 2 séta, közben bevásárlás. Most még jóval könnyebb, mint majd pár hónap múlva!

3 hónapos baba mellett újra áldott állapotban? Volt tünete? Mik?

akinél volt ilyen, mikor vette észre, hogy megint babát vár? mensivel hogy állt? volt már egyáltalán a szülés után vagy nem? hányszor? rendszeresen?

Legjobb válasz: Hát nekem nem jött ilyen hamar. 10 hónap után lettem terhes. Szoptattam,4-5* naponta,fogamzásgátlót szedtem,még nem menstruáltam. Jött egy érzés,fizikai tünet nélkül,vettem tesztet ami + lett.Elmentem dokihoz,még alig valami látszódott az uh-n. Babám még 3 hónapig szopizott,pedig többen mondták,hogy megváltozik a tej,és nem fogadja el a baba.Nálam így zajlott. Írd majd meg mi az eredmény! abból amit irtál,úgy gondolom,örülnél a + tesztnek. Drukkolok!

Hát nekem nem jött ilyen hamar. 10 hónap után lettem terhes. Szoptattam, 4-5* naponta, fogamzásgátlót szedtem, még nem menstruáltam. Jött egy érzés, fizikai tünet nélkül, vettem tesztet ami + lett.Elmentem dokihoz, még alig valami látszódott az uh-n. Babám még 3 hónapig szopizott, pedig többen mondták, hogy megváltozik a tej, és nem fogadja el a baba.Nálam így zajlott. Írd majd meg mi az eredmény! abból amit irtál, úgy gondolom, örülnél a + tesztnek. Drukkolok!
Egyik ismerõsünk járt így. Rosszul vilt reggelente szoptatott nem jött meg neki még, így abból gondoltam terhes! 13 hónapos volt a fiú mikor megszületett az öcsi. Kemény neki, Gondolj bele nagy pocakkal szaladgálhatott a kicsi után, pont mikor tantult járni, pocakosan ölben hordani. Most a kicsi kengurúbsn a nagy a babakocsiban, nagyon fárasztó neki, éjjel két gyerekhez kel , mert a nagy fogzik a kicsi hasfájós. Mintha most lenne a kicsi mellett egy 15 hónapos örökmozgó gyereked! Késõbb 3-4 évesen könnyebb lesz ezzel bíztatja magát mert összenõnek együtt eljátszanak!
Amilyen a lányom volt, szerintem én kétségbe estem volna......14 hónap után gondoltam úgy, hogy jöhet a tesó. Igy a 2 gyerek között 2`6 hónap különbség van, de sokszor így is nehéz..... Azért gratulálok, ha sikerült a baba!! :)
nekem is jóval több idõ telte el a két baba között, de a nagyobbik 15 hónapos volt, már nem szopizott pár hónapja szopizott viszont épp ennyi ideje menstruáltam rendszeresen és akkor lettem terhes újra. Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de egy valami nálam is megvolt éppen úgy, mint az elsõ válaszolónál: az érzés. POntosan tudtam, hogy terhes vagyok mind a két esetben, pedig a nagyobbikkal születése elõtt azt mondták, hogy nem lehet gyerekem és nem is menstruáltam rendszeresen. A picinél pedig 3 héten keresztül vettem a teszteteket, mire pozitív lett és nekem is alig látott valamit a doki amikor elmentem hozzá. A dm-ben aranyosan meg is jelegyzet a pénztáros, hogy ugye tudom, hogy elég lenne havonta egy tesztet vennem. Nekem nem volt elég. Tudtam, hogy tehres vagyok :) ) Sok sikert nektek is!
14.18-as igen most még kicsi csak fekszik és elvan, de fél év múlva....szóval aki ezt bevállalja, az az én szememben szent vagy mártír:-)))) Nekem a 16 hós a kicsebbik és belegondolok, hogy ha lenne eg 4 hónapos még kisebb, hát.. minimum egy hét szanatórium :D :D
Te szoptatsz még ? milyen gyakran ? Még gondolom nem jött meg eddig uh bármi lehet de szerintem nem vagy terhes. Szeretnétek hogy már hogy legyen tesó? Ha most nem lesz akkor fogtok védekezni vagy gyúrni fogtok a tesóra? Írd meg holnap hogy mi lett az eredmény!!!!!!
:D Minimum :DDD Én nem vagyok nagyon a híve az egyik kicsi, a másik pici dolognak :S
Én a Dunának mentem volna:-(((
szívbõl gratulálok. :-) nekem 15 hós a nagyobb és 2 hetes a kisebb. hát nem egyszerû, de .------ na hát te is tudod. amire figyelj: a nagyobbik gyereked akkor megtanulni járni, amikor nagyterhes leszel. már akkora szerezz segítséget. még nagyon sokat esnek kelnek akkor és a nagy pocakkal a hirtelen mozdulatok nem jók. (már ha elfogadod a tapasztalatomat.) sok sok sok kitartást. drukkolok, hogy ne legyél hányós (én azt megúsztam). ha van tejed szoptass ameddig elfogadja (állítólag enyhíti a hányingert)
Gratulálok nektek! Bátor vagy nagyon! Kislányom 1 éves múlt, és mi most fogunk próbálkozni a második babával! Csak most merjük elkezdeni!
A kérdező hozzászólása: fordul hasra, vissza még csak olykor sikerül neki (mondhatni véletlenül), nyúl a játékokért és jóóól megkóstolja õket. már játszik a cumijával, hogy kiveszi-beteszi :D gügyög, börrög, mint az autó, puszit küld, ha cuppogunk neki. imád fürdeni. szerencsénkre jó kis napirendünk van. egyedül elalszik a kiságyban vagy a járókában, ebben is szerencsések vagyunk. tegnapelõtt felfedezte, hogyha a pienõszék hídján lógó játékot meghúzza, akkor az zenél neki. állati édes, ha beleteszem, most mindig azt huzogatja :D szereti, ha ütemesen mondókázunk vagy énekelünk neki. és már egyszer kétszer sikerült neki hanggal nevetni, de úgy hogy olyankor, mikor befelé szívja a levegõt, nem úgy mint mi, kifújáskor. mostmár kezd kicsit anyásodni és apásodni, már nem tetszik neki mindenki, inkább hozzánk visszareklamálja magát és úúúúgy odabújik, hogy elolvadunk a gyönyrûségtõl!!! mit jelent, hogy szellemcsíkos volt a teszted?
Gratulálok!!! Hát én nem tudom mit csinálnék, ha kiderülne, hogy terhes vagyok. Elõször biztos kétségbe esnék, de utána örülnék neki. Nekem is most lesz majd 4 hónapos a kisfiam, imádom õt és én sem tudnék ártani egy ártatlan kis magzatnak! Remélem azért nálunk még várat magára a kistesó egy kicsit. Sok boldogságot nektek!
nagyon gratulálok :-)nektek. Szerintem te könnyen átvészeled a nehézségeket. Az én picim 8 hónapos, de olyan jó baba, hogy már rágom a párom fülét a kistesó miatt. És akinek ikrei vannak? Azoknak még nehezebb!!! Nõvéremmel nincs nagy korkülönbség köztünk, de nagyon jó volt így anyukámnak is... együtt jártunk oviba, isibe :-) Boldog babázást és babavárást!
Gratulálok én is.Olyan jó érzés ilyet olvasni:) )) Szintén 4hós a Picurom. Vagyis 22-én lesz annyi.Elmondod esetleg miket csinál már?
gratulálok.:) ))nekem 3 hós a pici lányom, és nem jött meg a menszeszem.múlt hónapban már megvolt, szülés óta, de most késik.múlt héten csináltam tesztet, ami szellemcsíkos lett.menszim azóta sem jött meg.kiváncsi leszelk mi lesz.nektek sok boldogságot kívánok és boldog babavárást.
Engem is erdekelne :)
Na mi újság??????:)
azt jelenti a szellemcsíkos teszt h a vonal nem szine srajta hanem szürkés szinû.
15hós a kislányom és 20hetes KM. vagyok.Elég nehéz, mert még nem indult el egyedül.Mi is nagy örömmel várjuk már a tesót, bizti nehéz lesz az elején, amugy mindenki ezt mondja, de én meg azt mondom, hogy csak minden rendben legyen és majd csak lesz valahogy.Örülök, hogy ti is ilyen véleménnyel vagytok az abortusz ellen.Jó volt végigolvasni a válaszokat, kommenteket.Jó egészséget:)
Szia! Gratulálok a babához.Nálunk most 5hónapos a baba, de már nagyon várjuk, hogy mikor jelentkezik a kistesó. jÓ babázást, boldog életet kívánok!
26 éves vagy? Csak 1 évvel vagy idõsebb mint én, vagy is én 24 voltam mikor a kislányom született. Már én is nagyon szívesen átélném újra a 9 hónapot és a szülés csodáját is (ahogy fent is írtam)! Gondtalan babavárást és sok nyugodt percet kívánok! :) Nagyon örülnék ha néha olvashatnék felõled, hogy mi van veled! :)
Atyaúristen. Minden tiszteletem Tiéd. Most olvastam végig az egészet, ha ez velem történt volna, kiborultam volna azonnal.... pedig másfél éves kislányom áldott jó gyerek, de akkor is. Nekem még meg sem fordult a fejemben a tesó egyenlõre.
A kérdező hozzászólása: 26 éves vagyok. a kisfiam pont a 26. szülinapomra volt kiírva, hogy születik, de õ 3 nappal tovább maradt :)
Szia. Én most olvastam elõször a kérdésedet.Nagyon nagyon sok boldogságot nektek, szinte veled együtt örülök, olyan boldogságot adsz át az írásodból is.Ha ennyire szeretnétek az újabb babát biztosan nem lesz semmi gond, jól megoldjátok majd. Ha boldog házasságban éltek és "elfér" az újabb jövevény is, akkor egyáltalán nincs korán. És legyél büszke a párodra is, hogy így melletted áll!Boldog babázást=D
Szia utolsó vagyok! Megkérdezhetem mennyi idõs vagy? Nekem is gyors szülésem volt, bár indították így is 4 óra alatt meglett a lányom! Imádtam azt a napot! :)
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy ilyeneket írtok!! nekem az elsõ is gyors volt. alig négy óra alatt megszületett a kisfiam ( igaz ha az elsõ fájástól számolom, akkor reggeltõl estig vajúdtam, de tkp. este 6kor még nevetgéltünk fényképezkedtünk a párommal, addig nem volt "vészes", és úgy este 7kor kezdtek komolyra fordulni a dolgok, de este 10kor már kint is volt a kis trónörökös). akkor készülni fogok! :D éjfélig szülõszobán voltunk még, de reggel, mikor jött anyósom, már mentem elé ki és én is azt mondtam, hogy újra! :D déltõl már velem is volt végleg a kisfiam rooming in-ben és egy percre sem adtam volna vissza a csecsemõs osztályra!!! anyósomnak alakul egy új munkahely most, de azt mondta, hogy segít, amikor csak tud. anyukám is mondta ( õ sajna 250 km-re lakik), hogy az utolsó hetekre már ideutazik segíteni. a párom pedig azt mondta, hogy a kisfiúnk esti teendõit átvállalja (fürdés, etetés, ha kell esetleg altatás) -- most még ugye nem tudhatjuk, hogy akkor is egyedül fog-e elaludni, mint most, pl. fogzás vagy egyéb miatt. és éjjel kel a nagyobbhoz, én meg a kicsihez. a többi, majd alakul.
Nagy Gratula a babához! Fél éves a lányom, de én a szülésem utáni nap is már újra csináltam volna! :) És azóta is akár minden nap, már én is alig várom hogy jöjjön a kistesó!
szia! Elöször is gratula:-)) Másodszor nálam nagyon kis korkülönbséggel vannak a gyermekeim, nem egészen 11 hónap. A kicsi már 13 hós a nagy meg 2 éves:-)) Ha van kérdésed szívesen válaszolok. de egyre amire készülj, nagyon gyors szülésed lesz:-)) szóval 36.héttõl már mindig legyen segitséged:-) elsõ fájástól számítva 2 órán belül a kezembe volt a kislányom.
Tök jó :) akkor írj majd, én bizti megnézem :) )) én írtam a privit is neked :) Gratulálok a babához :) szerintem nem kétséges hogy babás vagy!
Ez nagyon komoly hogy megérezted, hogy kismama vagy .:DD
A kérdező hozzászólása: még nem késik egyáltalán, holnap lesz 1 hónapja, hogy megjött. szóval, ha holnap sem jön meg, akkor már mondhatom, hogy késik. :D ezért várok pár napot. azt mondta a dokim, hogy jövõ héten még szabin van, azt várjam ki, és utána héten (aug 10i hét) menjek hozzá, addig legyek türelmes, ha tényleg van vki a pocakban, akkor már talán látjuk is :D addig meg áááááá nem bírom ki:D olyan izgatott vagyok. mondom, hogy csak belémvágott az érzés, hogy terhes vagyok :D de mindenképp megírom, mi lett, olyan aranyosak vagytok, hogy velem izgultok!!! még senkinek nem mondjuk, amíg nem biztos a dolog, így olyan jó ide kiírni magamból :DDDDDD
a férjemék így vannak ketten tesók:) anyósnak nem jött meg, szoptatott, és mégis... õ is úgy érezte, és a baba sem volt hajlandó szopizni. napra pontosan 1 év van a két gyerek között. ha akarta volna se sikerülhetett volna pontosabban! nem mondta, hogy könnyû volt, de meg lehetett oldani, és sokkal könnyebb volt velük, amikor már nagyobbak lettek. én titkon örülnék már újra egy kicsinek (9 hónapos a babám), de a józan eszem és a pénztárcám visszatart még, majd talán 1-2 év múlva. nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul a helyzeted! én drukkolok:)
Nekem 4 hónapos a Kicsikém, de én olyan szinten kétségbeesnék, hogy elmondani nem lehet. Egyébként már én is lõttem el tesztet a múlt hónapban......nekünk is gumiprobléma volt. Negatív lett. Már nem szoptatok, de nekem még menszi sem jelentkezett. Majd írj......
:) kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény:)
hát én biztosan kiakadtam volna, a kisfiam 7 hónapos, de egy elég nehéz természetû baba.írd majd meg, mi lett az eredmény.
Szia! Egy ismeros csaj is igy jart es 12, 5 honap van a ket lanya kozott.O mar menstrualt mert nem sokaig tudott szoptatni.Az eleje nehez volt neki de neki azert ott volt az anyja, anyosa segitsegnek.Most mar ovisok a lanyok es olyanok mint az ikrek.Mindig egyutt vannak, nagyon szeretik egymast. Most a baratnom az aki hasonlo helyzetbe van.9 honapos a kisfia es 18 hetes terhes. O meg szoptatott, hiaba mondtuk neki, hogy az nem ved de nem banjak, mondjuk neki is ott a sok segitseg. Majd ird meg mi lett.:) 1 eves kisfiu anyukaja
Mikor jött meg és hány napra rá voltatok együtt? Ugye megírod holnap h mi lett az eredmény ??!!!! :) )))
Hát Én szurkolok nektek, ugyan az Én babám 8 hós és nem tervezünk még kistesót, de szóba jött..késõbbre...!
A kérdező hozzászólása: áááááá lányok, nem gyúrúnk. ha most negatív a teszt, védekezünk tovább.amúgy védekztünk, de kiszakadt a gumi!!!! nem kicsit kilyukadt, hanem kiszakadt teljesen! hozzáteszem durex, extra vékony. csak areklám kedvéért... :) de ha pozítív a teszt, boldogan várjuk a kistesót! nekem már megjött egyszer, múlt hónapban, elég sokszor szeretkezünk, és úúúúúú de durva, nekem szombaton támadt olyan érzésem, hogy terhes vagyok!!!! pedig semmi különös jel nincs. csak ültem a babámmal a szobában, szoptattam és bevilant a dolog. tulajdonképpen átsiklottunk röhögve a szakadt gumi kérdésen, hogy mini az esély kistesóra. szoptattam is, de elválaszotta magát a babám a napokban és teljesen elapadt a tejem !!!! többször olvastam itt, hogy a babák akkor is elhagyják a szopit hirtelen, ha anyuka újra babás.
Én is kiváncsi vagyok:)
Hát figyi, ha már kiszakadt a gumi akkor bõven van esély rá... Nem kell átsiklani rajta! Én is kíváncsi vagyok.
Huh, engem is kíváncsivá tettetek... Az én férjecském is már a kistesón gondolkodik, bár a csemeténk még csak 5, 5 hós(és ráadásul császáros)-emiatt mi bizti várunk még:)
mikor mész dokihoz??? írj utána hogy mi volt ! De szerintem tuti baba :) hány napja késik már?
A kérdező hozzászólása: mi szuperül :) nem is tudom leírni, mit érzek... de olyan jóóóóó! nagyon izgatottak vagyunk. pont azon nevetgéltünk, hogyan fogjuk viccesen bejelenteni a családnak! biztos dobnak egy hátast! :D de nem merem beleéli magam még annyira. majd ha teszteltem még egyet. de a dokimat felhívtam már, csak röhögött... :D
hûha!hogy érzitek magatokat, hogy ilyen gyorsan jön a másik?
DE JÓ! Gratulálok! Nagy az öröm?
ejha!!! :) Gratulálok :) )))) ez tuti hogy baba szerintem...a halvány pozitív is pozitív :) és hogy érzed magad? izgatott vagy?
A kérdező hozzászólása: helló!!! halvány pozi :) nem olyan egyértelmû , mint az elõzõ babánál volt. várok pár napot, csinálok még egyet... :)
NA?:) !!! MIKOR LESZ MÁR EREDMÉNY?nagyon kíváncsi vagyok!!!...Írd meg légyszi hogy mi lett :)
szia, mi újság?
A kérdező hozzászólása: :D :D :D :D :D :D

2-3 hónapos babátok mellett hogyan oldjátok meg a saját étkezéseteket? Miket esztek? És mikor készítitek el?

Nekem probléma az ebédem. Tudom szoptatás alatt fontos a megfelel? ètrend, de 2 hós babám mellett nincs id? magamra f?zni. A család többi tagja eszik menzán, vacsira általában hideg kaját kérnek. Csak én maradok meleg étel nélkül. Ti hogyan oldjátok meg az ebédeteket?

Legjobb válasz: Fõztem. A gyerek alszik idõnként, akkor simán lehet fõzni, akar egy személyre is. Ha megsincs rá idõd, akkor rendelt magadnak. Sok cég foglalkozik ilyennel.

Fõztem. A gyerek alszik idõnként, akkor simán lehet fõzni, akar egy személyre is. Ha megsincs rá idõd, akkor rendelt magadnak. Sok cég foglalkozik ilyennel.
:D
Amíg elõkészíted az ételt, lehet rajtad hordozókendõben, vagy kiviheted magaddal a konyhába autós hordozóban. Tulajdonképpen csak akkor nem lehet a konyhában, ha forró olajban sütsz, az balesetveszélyes. Az elsõ babámat még igyekeztem nyugiban szoptatni, és akkor ettem, ha hagyott. A másodikat már evés közben szoptattam. :) Ez csak így kimondva tûnik furának, más anyukákkal beszélgetve kiderült, hogy rengetegen csinálják így.
Mi rendelunk. Az evest ha mashogy nem tudom , ugy oldom meg, hogy hordozokendobe magamra kotom a babat. 1 honapos kisfiu anyukaja
Két szopi között el van az ágyában, addig van idõm fõzni. Nem veszem fel, ha nyûgösködik. De ha csak magamra kellene, akkor egyszerre nagyobb adagokat fõznék, adagonként lefagyasztanám. Akkor csak ki kell venni a fagygóból, ha nincs idõm fõzni.
Amikor alszik, akkor fözök.Napközben 1x alszik 2órát meg 2x 1 órát max.Vagy este fõzök, mikor megy aludni.Bár nem szoptatom, üvegbõl etetem, de semmi különbség nincs.Egy ilyen kicsi baba azért elég sokat alszik még, szerintem ez nem kifogás rá, ne haragudj.Meg egy 2 hónapos babát betehetsz játszószékbe is ülni már kicsit és elvan.A kaját meg nem kell folyton nézni.Lányom most 3 hónapos, elsõ 3hétben nem aludt semmit szinte, de ahogy hazajöttünk korházból, már másnap föztem.
OFF Kismama menü, apuci, babuci.... Olyan cukcsi, hogy fenyeget a cukorbetegség......
A kérdező hozzászólása: Az én babám nagyon keveset alszik. Max. fél órát. Akkor alszik többet ha mellette fekszem, vagy sétálunk kint.Kis ideig tényleg elvan a hordozóban vagy a pelenkázón, addig szoktam elpakolni a nagyobbak után, mosni, vagy ilyesmi, de ha sír felveszem. Így kevés az idõm mindent elvégezni.
Szio nekem is 2hos a babam! Ebedet rendelek minden heten kimondott kismama menut! Vacsikat tudok csinalni mikor apuka hazajon addig o van a babucival! Hetvegen ugyan ez apuci babazik en meg fozom!
Fél óra alvás? :) rengeteg félóra alatt elkészíthetõ étel van :) Pl. Spagetti, levesek, fõzelékek (pl. üveges zöldbabból amit elõre fõzve raknak üvegbe kereken 25 perc alatt akkora adag kaját csinálsz, hogy 3 napig elég :) ) Vagy akár csirkemellet felkockázol megpirítasz kevés olajon, hozzáöntesz fél bögre rizst, azt is pirítod vele és felöntöd 1 bögre vízzel, lefedve összefõzöd. Ez is simán 30 perc alatt megvan :)
Én is a hordozókendõt gondolnám, fõleg hoy ilyen keveset alszik a kicsid:) . Egyrészt tudnál tevékenykedni a konyhában(és máshol is), másrészt lehet, hogy az alváson is segítene:) .

3 hónapos baba mellett bevállalnátok nyelvtanulást?

Csak akkor szeretném elkezdeni, ha be is tudom fejezni. Kisfiam nagyon nyugodt baba, este 8-tól reggelig alszik, nappal is néha fél-1 órákat. Lenne segítségem amíg a nyelvsuliban vagyok. Szerintetek lehet így tanulni?

Legjobb válasz: Lehet ha megfelelõ segítséged van.Azért nem biztos,hogy mindig ilyen jó baba marad:)

Lehet ha megfelelõ segítséged van.Azért nem biztos, hogy mindig ilyen jó baba marad:)
Én tanulok nyelvet, de csak itthon. 2 hónapos volt mikor elkezdtem, mert untam már a tv-t nézni szopi közbe. Suliba járni más, azzal az lehet majd a gond, hogy lesz olyan mikor nem tudsz majd felkészülni órára. Egyre nehezebb egy baba mellett. Te ismered a határaidat. S az se bizti, hogy mostmár mindig átalussza az éjszakát.
Most még tudsz tanulni, de ha elkezd kúszni, mászni, majd járni, egyre nehezebb lesz mellette odafigyelni a tanulnivalódra. Én itthon folytattam a nyelvtanulásom, de hamar abbahagytam, mert nem tudtam figyelni. Bár mondjuk nekem ikreim vannak. De egy gyerekkel sem egyszerû, ha már nem csak helyzet, hanem helyváltoztató is:-)
képezd magad neten. rengeteget meg lehet tanulni és majd félév múlva eldöntöd, hogy tudz -e járni a babád mellett suliba.
Szia! Szerintem csak motiváció kérdése, ha érdekel, élvezed, hogy fejlõdsz, meg fogod oldani az órákra való felkészülést. Én a többiekkel ellentétben azt mondanám, ha meg tudod oldani, jobb, ha nyelviskolában tanulsz, mint ha otthon, mert az ott töltött idõ alatt tényleg csak a tanulással foglalkozol, míg otthon könnyû „elcsúszni” az idõben. Ráadásul szerintem pozitív az is, ha kicsit olyan emberek közt vagy, akikkel nem a gyerek a téma, más szerepben is helytállsz. Illetve a visszacsatolás, visszajelzés is fontos, motiváló a többiek társasága a tanulásban. (Nekem ugyan már 1 éves volt a gyerekem, mikor újra suliba mentem, de nagyon élveztem minden percét, sokkal motiváltabb, hatékonyabb voltam a gyerektelen társaimnál, mert élményként hatott, hogy kicsit végre újra használom az agyamat, és a kevés idõmet jobban be tudtam osztani náluk.)
5. vagyok, még valami eszembe jutott: Egy háromhónapos gyerkõcöt még az sem „zavarja”, ha pelenkázás közben idegen szavakat mondasz neki. :) Plusz, ha késõbb esetleg újra dolgoznál, szerintem nagyon jó képet fest rólad, hogy kihasználtad az otthon töltött éveket. Szóval én abszolút támogatom, menj el, tanulj, használd az agyadat, légy emberek közt (úgy értem, az anyatársakon kívül is)! Hajrá! :)

3 hónapos baba mellett moziba menni, tényleg nem "helyes"?

Kislányom 1-én lesz 3 hónapos, nagyon jó baba, vidám, nem hasfájós, szinte soha sem sír, eszik-alszik. Kb. a várandósságom 8. hónapja óta nem mozdultam ki társasággal, nem is akartam, hiszen pici babám van, most viszont moziba szeretnék menni úgy, hogy lefejek tejcsit cumisüvegbe és a férjem vigyáz a babánkra. Nem lakunk messze a mozitól, oda ill. visszaúttal a filmmel együtt 3 óráról van szó. Ma viszont Édesanyám a szememre vetette, hogy képes vagyok egy film miatt 3 órára itthonhagyni a Picit, mert lehet, hogy a Párom mégsem tud majd úgy ellenni vele, mert mi lesz ha mégis rám lesz szüksége ... stb. ezzel lelkiismeret furdalást okozva nekem. Tényleg nem helyes, hogy egy ilyen picike babát magára hagyok 3 órára egy mozifilm kedvéért, ami igazából nem életbevágóan fontos, hogy el kelljen mennem otthonról. Ti mit gondoltok? Mert én nem így látom de valamiért mégis elkezdtem b?ntudatot érezni.

Legjobb válasz: A férjednek is meg kell tanulnia a babával lenni. Õ az apja. Plusz ha most egy kicsit felnõtt Nõ is leszel arra a 3órára(smink parfüm csini ruha, szupi séró) akkor a babád egy nyugodt boldog anyuval lesz. Na meg benne van a pakliban, hogy a bébi végig alszik:) Jó szórakozást.

A férjednek is meg kell tanulnia a babával lenni. Õ az apja. Plusz ha most egy kicsit felnõtt Nõ is leszel arra a 3órára(smink parfüm csini ruha, szupi séró) akkor a babád egy nyugodt boldog anyuval lesz. Na meg benne van a pakliban, hogy a bébi végig alszik:) Jó szórakozást.
Édesanyád valószínûleg egy pillanatra sem hagyott magadra pici korodban és úgy gondolja, ha egy nõ gyereket vállal, akkor ne csináljon semmi mást. Én ezt elég régimódi gondolkodásnak tartom, fõleg amai világban.Itt ha már nem maradsz nõ a férjed szemében akkor repülsz egy csinosabbért, fiatalabbért stb. Lehet kicsit durván fogalmaztam, de ez van:) Kell, hogy néha magaddal is törõdj, azért mert van egy gyereked még nem kell bebábozódni.A babád akkor is szeretni fog, ha néha magadra is fordítasz egy kis idõt! Kell néha egy kis szabadság otthonról az állandó gügyögés és szoptatás mellõl, mert ha nem teszed majd akkor leszel depressziós, mikor a gyerek bölcsibe vagy oviba megy és nem tudsz majd mit kezdeni magaddal. Én nem vagyok túl szerencsés, a párom pelenkát sem hajlandó cserélni, nemhogy etetni, úgyhogy az én max kimenõm 2 óra, az is inkább akkor ha a lányom alszik, mert apa "nem bír" vele.Pedig nagyon jó kislány, sosem sír ok nélkül, a világ legjobb gyereke. 10, 5 hós kiscsaj anyuja
A nagyobbik lányom kb. ennyi idõs volt, amikor a férjemmel elmentünk egy nagyon jó barátnõnk szülinapi bulijába. Anyósom vigyázott a picire, aki ekkor már megbízhatóan átaludta az éjszakát. Nem is volt semmi gond, persze mi sem maradtunk sokáig. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, mindenkinek jobb, ha te is el tudsz menni egy kicsit kikapcsolódni. Jó mozizást!
Szerintem nem kell lelkiismeretfurdalást érezned! Ha te úgy érzed szívesen mennél, van kedved, akkor menj!Azktól fogsz negatív kritikát kapni, akik nem éreznek erre késztetést , emiatt el sem tudják képzelni, hogy el menjenek bárhova is. Kislányom 5 hónapos, 2 hónaposan hagytuk elõször a nagymamára ( Anyukámra) , míg párommal elmentünk vásárolni. Én majdnem bõgtem , pedig csak pár óráról volt szó, ennek ellenére hiszerm, hogy jót tesz a babának és a mamának is!Miért ne lenne el a férjeddel? Bízz benne, hidd el neki ez egy kellemes kihívás, és nagyon büszkel lesz arra a pár órára! Én bababörzére mentem mikor elõször a párommal maradt - imádták mindketten :)
Ha van lehetõséged akkor menjél.Még pici és ezt bizony ki kell használni.Hozzá kell szoknia a férjednek is hogy ellássa a babát.Amikor nagyobb lesz, úgyse fogod tudni "levakarni"magadról.Akkor szerintem sokkal nagyobb szüksége is lesz rád, amikor majd jön a szeparációs szorongás, vagy a foga megindul.Addig pedig menjél és töltõdj fel!!! Jó szorakozást és ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Hülyeség, menj nyugodtan!:) Arról nem beszélve, hogy neki is jó, ha mással is van néha, könnyebb lesz neki alkalmazkodni, ha tényleg valami "fontos" dolog miatt nélküled kell lennie. PL., újra terhes leszel, és kórházba kell menned...vagy bármi. A lelkedrõl nem is szólva. Egy boldog anyuka a legjobb a babának. Ne hagyd elrontani az örömödet, fõleg ha a férjed jól elvan vele! :) ))
3 óráról van szó. Könyörgöm, azt simán végigalussza. De ha mégsem, miért ne tudná apuka ellátni? Mondjuk a cumisüveget nem javaslom, inkább a kispoharat. Szépen lenémítod a telefont, rezgõsre és ha gond van, még mindig haza tudsz jönni. Szerintem biztos jót tenne, menj csak és ne hallgass másra. Érezd jól magad, kapcsolódj ki!
Az én lányom 4 hónapos lesz 4-én, de én sem mozdultam ki szinte sehová, kiv. bank vagy egyetem amit csak én személyesen tudtam elintézni. Barátok nem jönnek, én pedig nem viszem a babám hidegbe. Nélküle nem tudnék sehová elmenni. Bûntudatom van.
Nem lesz semmi baj..apuka is profi:) !!! Menj és érezd nagyon jól magad, ha van lehetõséged rá:) Majd írd meg mit néztél:) !! Jó mozizást...és ne kattogd végig a filmet, h jajj milehetotthon:DD
A kérdező hozzászólása: Alkonyatot néztünk a csajokkal (: És végig azon kattogtam a film alatt, hogy mi lehet otthon, ugyanis nem sikerült túl sok tejcsit lefejnem. :( Nagyon féltem, hogy nem lesz elég. A Párom azt mondta, nem is volt elég a Picúrnak de elterelte a figyelmét. :) Zenét hallgattak, beszélgettek, játszottak, jól elvoltak. Idõben érkeztem. :)
A kérdező hozzászólása: Édesanyám azért nem vállalja be a Picit, mert Neki is van egy Picije, aki 3 éves. Õ nagyon kései gyermek a családban és mivel elég rizikós is volt az Édesanyám terhessége ezért Õ nagyon félti a legkisebb tesómat méga kósza szellõtõl is, sosem hagyná magára, mindig Rajta jár az esze ha elmegy otthonról. Épp ezért fura Neki, hogy én szívesen elmennék megnézni egy filmet.
Akkor elmondom neked, hogy én a múlt héten voltam fodrásznál, amikor 5 hetes volt a kislányom, satírozták, vágták a hajamat, majdnem 3 órát tartott, a férjem volt a picivel és a 2, 5 éves kisfiammal. Neki ez természetes. Már az elsõ babámra is sokat vigyázott, de most meg már rutinosabb is, simán bevállalja. Én nem hagytam otthon lefejt tejet, alapjáraton is 3 óránként szopizik, addigra hazaérek, mire megéhezne. Nehogy már ne lehessen semmi mást csinálni egy kisbaba mellett, nekünk is ki kell mozdulni itthonról, különben becsavarodunk.... Anyukád meg ne szóljon bele az életetekbe, a Ti dolgotok! Nyugodtan menj és ne törõdj a rosszindulatú megjegyzésekkel! Neked is kell egy kis szórakozás, hogy boldog kiegyensúlyozott anyuka lehess!
Menj és érezd jól magad! Utána legalább 1 hétig kiegyensúlyozott és mosolygós anya leszel egy mozitól, hidd el! Megéri!!
MÁsodik babával én már két hónapos korában elmentem tornázni. Ráadásul hetente. :o) Kb. 3 óra volt az is. Az a kérdés, hogy elfogadja-e a lefejt tejet cumisüvegbõl, ezt célszerû akkor kipróbálni, amikor Te is otthon vagy. Ha igen, akkor minden további nélkül mehetsz. :o)
Ha én lennék az anyukád inkább azt mondtam volna hogy menjetek inkább kettesben.Az én anyósom ilyen volt(sajnos nem él, meghalt mikor 6 hetes volt a fiam)szivesen vigyázott az unokákra bármikor.És mivel felnevelt 2 gyereket simán ráhagytam.De menj nyugodtan egyedül is, apa bizti jól ellesz.Ha meg nem aludja át majd szórakoztatja.
Szerintem nincs semmi rossz abban, hogy szeretnél kikapcsolódni. Fõleg, hogy a legjobb kezekben hagyod a babát. Nagy az esélye, hogy egyébként is átalussza pont azt a 3 órát a baba, és az apuka csak 1 órát lesz vele élesben. Menj nyugodtan szerintem.
Szerintem is menj siman! Az en anyukam orulne neki, ha a babat "megkapna" igy egy kis idore! Nem fel naprol van szo, es nem is arrol, hogy bulizni mennel, es ezert hagynad otthon!!! Szerintem nem felelotlenseg, foleg, hogy utana jobban erzed magad! Hajra :)
A kérdező hozzászólása: A férjem imád Vele lenni, Õ a mindene. Szívesen ringatja el este, ha nem hajlandó aludni, büfizteti, pelenkázza, gügyög Neki, stb. :) Tehát ezzel nincsen gond. Tudom, hogy szükségem van a kikapcsolódásra, most, hogy hidegebb az idõ, néha egyedül megyek el haza látogatóba és 1-2 órát "egyedül" töltök el és érzem, hogy feltöltõdöm, hogy jót tesz és így könnyebben ellátom a feladataimat. Viszont most 3 óráról van szó, ez lesz az elsõ alkalom, remélem nem lesz semmi gond. :)
szerintem az apja is képes ellátni a babát és 3 óra nem olyan hosszú idõ. menj nyugodtan moziba nem lesz semmi gond.
3 hónapos volt a fiam, mikor elmentem egy rendezvényre, 2 órára. Végig a babán agyaltam közben. Bezzeg õ aludt végig, apukájának nem volt teendõje. Akkor egy filmet tuti nem tudtam volna végignézni úgy hogy oda is figyelek. Ha akarsz, menj! Ne attól tedd függõvé, ki mit mond.
Ne legyen bûntudatod, nyugodtan menjél el, fel se fog tûnni a picinek, hogy nem vagy ott. A párod is el fogja tudni látni, sõt jó, mert így õ is közelebb kerül a gyerekhez és pluszban te is feldobódsz egy picit és nem leszel bekattanva.
:) )gondoltam, hogy azon fogsz agyalni mi van otthon..szerintem azért is nem tudtál annyi tejcsit lefejni, mert ideges voltál:) De látod minden oké volt. Az Alkonyatokat:) én is szeretem..de még nem láttam a legújabbat, a hugom látta õ is a barátnõjével volt moziban, 2 kicsi gyerkõce van és rájuk is apa vigyázott...szóval azt mondta jó a film:) Jó, hogy elmentél!Tudni kell néha kikapcsolni, kikapcsolódni!:) További nagyon boldog babázást kívánok Nektek:)

Avent Niplett használ? A terhesség hányadik hetében kell elkezdeni? Már belövellt tejnél, mondjuk egy 3 hónapos baba mellett is lehet, hogy elhagyhassuk végre a bimbóvédőt?

El?ször is az érdekelne, érdemes-e beruháznom rá most. A babám 3 hónapos, igény szerint szoptatom, szépen gyarapszik, de bimbóvéd?t használunk, mert totál a lpos a mellbimbóm és a szoptatás végére sem emelkedik igazán ki, a lányom nem tud ráharapni, mert pillanatok alatt visszalapul. HAsználhatnám már most is, hátha lesz t?le mellbimbóm? Ha nem, akkor a következ? gyerekemnél próbálnám ki. Hányadik hétt?l kell és hogyan használni? Tényleg tartós az eredménye? Vagy ha a bimbóvéd?, mellszívó nem tudja tartósan kiemelni a bimbómat, akkor ez sem fog használni? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ezt tudom hozzá, remélem, segít: http://www.lll.hu/node/155

Ezt tudom hozzá, remélem, segít: http://www.lll.hu/node/155
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért remélem, használta itt valaki és elõbb-utóbb jelentkezik :)

Mit tehetek álmatlanság ellen 3 hónapos baba mellett?

A picikém sokszor megébred éjjel, akkor ugrok az ágyból, altatom vissza, de én már nehezen alszok vissza, van hogy 2 után már csak forgolódok, és minden apró neszét meghallom, szinte szorongok, hogy mikor sír fel. Ehhez az utóbbi napokban társult, hogy mindig sírva fakadok, feszült vagyok, hajnalban meg nem kapok rendesen leveg?t. Altatót, nyugtatót baba mellett nem szeretnék, hiszen mi van, ha nem ébredek fel, mikor baja van? Tudtok nekem segíteni? van valakinek ilyen tapasztalata, aki anya? Meddig tart?

Legjobb válasz: Alhattok egy ágyban, akkor nem kell ugranod. Nyugtatásra szedhetsz magnéziumot, B-vitamint, citromfû-teát. valamint én a helyedben elmennél orvoshoz ezzel a szorongással. Nem tudom, hallottál-e már a szülés utáni depresszióról. Jó lenne kizárni. És még valami. Hacsak nem drogoztál be, nem vagy részeg, akkor biztos, hogy felébredsz a babádra. Ez 100%.

Alhattok egy ágyban, akkor nem kell ugranod. Nyugtatásra szedhetsz magnéziumot, B-vitamint, citromfû-teát. valamint én a helyedben elmennél orvoshoz ezzel a szorongással. Nem tudom, hallottál-e már a szülés utáni depresszióról. Jó lenne kizárni. És még valami. Hacsak nem drogoztál be, nem vagy részeg, akkor biztos, hogy felébredsz a babádra. Ez 100%.
Nálam is ez volt, szerintem ez nem depresszió, hanem az ilyenkor a szervezetben lévõ megemelkedett hormonszint okozza az ilyen problémákat. Szedj magnéziumot, citromfû tea is jó, idõvel magától is elmúlik majd, kitartás.

3 hónapos babám anyatejes és tápos (kell a pótlás). Ma a zöldes kakijában találtam 4fekete pöttyöt a fehérek mellett. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs, de szerintem ne turkálj a gyerek kakijában. Ha valami baja lenne, sírna, nyûgös lenne, a kutacsa beesne, és nem négy fekete pötty lenne a kakiban. Egyébként is, lehet, hogy elszámoltad azokat a fekete pöttyöket. De most komolyan, miért turkálsz a kakijában? Nekem két gyerekem van, de soha nem turkáltam..

Fogalmam sincs, de szerintem ne turkálj a gyerek kakijában. Ha valami baja lenne, sírna, nyûgös lenne, a kutacsa beesne, és nem négy fekete pötty lenne a kakiban. Egyébként is, lehet, hogy elszámoltad azokat a fekete pöttyöket. De most komolyan, miért turkálsz a kakijában? Nekem két gyerekem van, de soha nem turkáltam..
Nem kell feltétlen turkálni a kakiba, hogy meglásd, hogy milyen. Teljesen normális, hogy az anyukák aggódnak emiatt is. Szerintem a pelusban ennyi idõsen még nincs annyi kaki, hogy turkálni kelljen benne. Egyébként pedig az is lényeges, hogy mekkorák ezek a 'pöttyök'. Ha icipicik, akkor nincs baj, de ha nagyobbak, akkor akár alvadt vér is lehet. Figyeld, ha lesz még, akkor szólj dokinak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!