Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos kislányom. Baj, ha (8 db)

A 3 hónapos kislányomat ha a pihenőszékbe vagy a hintába teszem mindíg eldől egy kicsit a jobb oldalára! Ez azt jelenti, hogy baj van a gerincével?

Legjobb válasz: Még nem tud ülni. Ne erõltesd a pihenõszéket, csak akkor, ha a kislányod már önállóan fel tud ülni, és képes megtartani magát.

Még nem tud ülni. Ne erõltesd a pihenõszéket, csak akkor, ha a kislányod már önállóan fel tud ülni, és képes megtartani magát.
Dehogy. Még nagyon kicsi, azért dõl el. Egyébként minden babának megvan a kedvenc póz ahogyan fekszik, a kedvenc oldala amelyikre a fejecskéjét sokkal többet fordítja mint a másik oldalra, nekünk felnõtteknek sokszor úgy néz ki mint egy kényszertartás, a babáinknak meg úgy a jó. A te kicsidnek korai még az ültetés.
Ha beleülteted, amig még nem tud önállóan ülni, akkor baj lesz a gerincével.Hagyd szépen a kiságyában, el van ott egyedül is szépen.
A kérdező hozzászólása: Nem ültetem!A hintában is szinte fekszik és a pihenõszékben is, mert több pozícióba dönthetõ!!!Ezeket szerintem nem lehetne ujjszülött kortól használni ha károsak lennének!Vagy tévedek!!!

Lassan 3 hónapos kislányom nem szeret hason lenni, ha mégis úgy teszem forgatja a fejét vagy nyalogatja a takarót. A fejét nem nagyon emelgeti hason, viszont a korához képest erős, fejlett baba. Baj ha nem emelgeti hason a kis fejét?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták hogy baj.viszont az én lányom is utált hason lenni de napjában többször kis idõre ugy raktam, és elég szépen tartja már a fejét és már az idõ is kitolódott.Próbáld meg te is nekünk bevált.:)

Nekem azt mondták hogy baj.viszont az én lányom is utált hason lenni de napjában többször kis idõre ugy raktam, és elég szépen tartja már a fejét és már az idõ is kitolódott.Próbáld meg te is nekünk bevált.:)
Sajnos baj, mert igy erõsödik a nyakizma, és a hátizma. Az én kislányom sem szeret hason lenni, de minden nap, mikor tudom, hogy nem éhes, nem fáj poci sem, nem álmos, hasra teszem, és picit nézelõdik, õ is azt csinálta, mint a te kisláynod, de mostmár szépen tartja a fejét, pedig naponta max 10-15 percet van hason. Szépen lassan róbáld meg, menni fog. 10 hetes kislány anyukája
Az én lányom is utál hason lenni, mindig üvölt, de muszáj, mert 3 hónapos és már kéne tartania a fejét. Amikor mondtam a doktornõnek, hogy mindig sír és csak a fejét nyomja bele az ágyba, akkor elcsodálkozott, hogy "Nem szeret hason feküdni?! Hát az meg hogy lehet? Hiszen minden kisbaba szeret hason feküdni!" Ennyit a doktornõrõl. A védõnõ pedig semmit se szól, csak idétlenül vigyorog... Amúgy Lilla se emelgeti nagyon a fejét, csak akkor, ha rajtam fekszik hason, azt nagyon szereti, mert én puhább vagyok, mint az ágy, de ez meg a gerincének nem tesz jót. :(

3 hónapos a kislányom. Baj, ha visszük magunkkal szalonnát sütni?

Most,hogy bejött a jó id?,itthon és egyik barátunknál is szoktunk délután/esténként szalonnát sütni.Picit is ki lehet már rakni olyan helyre ahol nem éri a füst?Vagy ez még korai neki?Mert ha korai,akkor nem csináljuk,nem akarok neki rosszat!

Legjobb válasz: Az én babám még pocaklakó,de szerintem nem kell a kis embert burokban tartani. Ha nem szívja be a füstöt,hanem kint van a jó levegõn,abból baj nem lehet.:) Boldog babázást! 31 hetes kismami

Az én babám még pocaklakó, de szerintem nem kell a kis embert burokban tartani. Ha nem szívja be a füstöt, hanem kint van a jó levegõn, abból baj nem lehet.:) Boldog babázást! 31 hetes kismami
az elõzõ válaszolót csak megerõsíteni tudom! mi sokat grillezünk, sütögetünk 2 hete, amióta jóidõ van. a picit ugy rakjuk hogy véletlenül se menjen rá egy az egyben a füst, általában a jó levegõ miatt elalszik, és végigszundítja az eészet. de mint a mormota :) 2 hónapos. úgyhogy érezzétek jól magatokat!!!!!!
Ha szeret a babakocsiban lenni és jó az alvókája v. ébren is elnézelõdik, akkor szerintem nyugodtan. Az én babócám most is kint fekszik 2 órája a fa alatt, szúnyogháló van a kocsin, nehogy megcsípje valami, de akár szalonnát is süthetnék ez idõ alatt. Hajrá.
Persze, hogy lehet vinni, nehogy begubózzatok csak, mert babátok lett ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!:) Nagyon aranyosak vagytok!Muszáj már kicsit kimozdulnunk, mert már begubózok teljesen attól, hogy mindig csak itthon vagyunk, és alig "élünk".Én is azt gondolom, attól még hogy baba van, lehet jól éreznünk magunkat!


Nem baj, ha a 3 hónapos kislányomnak nem látszik a BCG oltás helye?

Legjobb válasz: én úgy tudom látszani a kellene. mutasd meg a védõnõdnek vagy a gyerekorvosnak, hogy nem látszik. Ugy tudom adnak ilyenkor ismétlést.

én úgy tudom látszani a kellene. mutasd meg a védõnõdnek vagy a gyerekorvosnak, hogy nem látszik. Ugy tudom adnak ilyenkor ismétlést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én is erre gondoltam, fürdésnél vettem észre, hétfõn megyünk a doktornénihez!
A lányom féléves múlt, és nem látszik az oltás helye. Mennünk kell a tüdõgondozóba és megkapja újból.
hat hósan mérik meg a helyét, akkor fogják majd újraoltani. Ezért nem kell orvoshoz rohannod.

3 honapos kislanyom 2x kel ejszaka szopizni. Hajnali 5kor amikor eszik nem hajlando visszaaludni. Nem is volna baj de sir ha nem beszelek hozza, ezert en mar nagyon faradt vagyok. Hogyan tudnam visszaaltatni meg legalabb 2 orat?

Legjobb válasz: Eleget eszik ilyenkor? Mert lehet, hogy még éhes és enni kér. Próbáld meg egy picit felemelni, megbüfiztetni, aztán tedd vissza cicire, hátha még jólesne neki pár korty. Esetleg cseréld ki a pelusát. Az én lányom néha csupán attól megnyugszik, hogy átcsomagolom. Ez még olyankor is beválik, ha egyébként tiszta a pelus. Kibontom, visszacsomagolom és már jól is érzi magát.

Eleget eszik ilyenkor? Mert lehet, hogy még éhes és enni kér. Próbáld meg egy picit felemelni, megbüfiztetni, aztán tedd vissza cicire, hátha még jólesne neki pár korty. Esetleg cseréld ki a pelusát. Az én lányom néha csupán attól megnyugszik, hogy átcsomagolom. Ez még olyankor is beválik, ha egyébként tiszta a pelus. Kibontom, visszacsomagolom és már jól is érzi magát.
Persze , mert õ a mamával akar lenni, és nem egyedül, bújjatok össze kicsit hátha az ágyadban elalszik.Bár megjegyzem nálunk is ez a helyzet, én megetetem, tiszta pelus, átöltöztetem nappalisba, mert már õ sem akar ellaudni, úgy csinálok, mintha rendesen reggel lenne, aztán egyszercsak elalszik, igaz sokat a kiságyba visszarakom közben, és beszélek hozzá, mozgolódok körülötte.Sajnos az én manóm ilyen koránkelõ.14 hetes
Az én lányom is ilyen. Azzal tudsz esetleg manipulálni, h megpróbálod késõbb lerakni este.Hátha reggel fáradtabb lesz.
A kisfiam 8 hós, és dettó ugyanezt csinálja... Egyszerûen csak játszani akar... :S Én meg olyan vagyok mint egy zombi... Én azt szoktam csinálni, hogy ha délután elalszik, én is lepihenek. Így már hozzászoktam a hajnali keléshez. Reménykedem, hogy egyszer csak megváltozik... Kamaszkorban pedig majd azért küzdünk, hogy ne délután 2 kor keljen már fel, hanem egy kicsit hamarabb... :)
Lehet, hogy kialudta az esti adagját, azért nem alszik vissza. Amit tehetsz szerintem: próbálj meg este akkor lefeküdni, amikor a kislányod, akkor ki tudod talán aludni magad. Ha tudod, mikor szokott napközben egy nagyobbat aludni, akkor aludj te is, vagy legalábbis feküdj le pihenni. Mikor szokott este elaludni a kislányod? Mióta nem alszik vissza hajnali 5 után?
Rakd oda magad mellé az ágyba, és aludjatok reggelig együtt. Így mindketten tudtok aludni egy jót. Akkor majd ott megnyugszik mert érzi a jelenlétedet, és te is tudsz pihenni.
Ihatja rendszeresen is. De ne sokat.
Az én lányom 9 hónapig itta!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !
naponta mennyit?

Az baj, ha 3, 5 hónapos kislányomat megitattam pár korty vízzel?

Az etetések között eddig is kapott napi egyszer egy kis teát, mivel azt vettem észre, így könnyebben kakil(tápszeres kezdett?l)MA viszont pár korty vizet adtam neki kiskanál kóstoltatásként, amit szépen "meg is ivott".Szerintetek korai még, vagy már lehet vízzel is próbálkozni?

Legjobb válasz: Persze elõre felforralt, steril vízzel.

A kérdező hozzászólása: Persze elõre felforralt, steril vízzel.
Az elsõ naptól kaphatnak a babák felforralt, lehûtött vizet... a tea annyiban "jó", hogy van íze. Ha szívesen issza a vizet, szükségtelen a teáztatás.
Nyugodtan adhatsz neki vizet. Az én fiaim a teat meg se ittak :) . Mai napig csak vizet hajlandoak inni. Pedig mar kisgyerekek!

Baj ha 23 hónapos kislányom cumisüvegből issza a tejet és a teát is? Pohárbol már probálkoztunk de csak 2-3 csöppet tettem neki bele azt is csunyán félrenyelte. Hogy kell megtanitani szépen inni?

Legjobb válasz: persze h félrenyeli, nem úgy születik h baleset nélkül elsõ próbálkozásra megy minden:) az én fiam 6 hós korától pohárból ivott (rendesbõl). persze õ is félrenyelte elõször, leitta magát, stb, gyakorlás kérdése.megfulladni nem fog, nyugi:) ne ijedj meg, ha valami nem megy elsõre, gyakorolni, gyakorolni:) a cumisüveg nagyon kényelmes nekik, ezért nekünk kell kicsit határozottabbnak lenni. állítólag már egész piciként tudnak pohárból inni, a cumisüveg nem is kéne:) kitartás:)

persze h félrenyeli, nem úgy születik h baleset nélkül elsõ próbálkozásra megy minden:) az én fiam 6 hós korától pohárból ivott (rendesbõl). persze õ is félrenyelte elõször, leitta magát, stb, gyakorlás kérdése.megfulladni nem fog, nyugi:) ne ijedj meg, ha valami nem megy elsõre, gyakorolni, gyakorolni:) a cumisüveg nagyon kényelmes nekik, ezért nekünk kell kicsit határozottabbnak lenni. állítólag már egész piciként tudnak pohárból inni, a cumisüveg nem is kéne:) kitartás:)
A kérdező hozzászólása: Csak azért tettem fel a kérdést mert tényleg attol félek megfullad.Az ételt is sokszor félrenyeli, és sokszor komolyan megilyedtünk már a párommal annyira csunyán félrenyelt.ezt a páromtol örökölte, õ is ilyen fulldoklos.
Szerintem elõbb próbálkozzatok meg a csõrös pohárral. Én is úgy kezdtem és mostmár pohárból is szépen iszik, habár fogni még nem hagyom, mert akkor megy mindenfelé a víz. De úgy ügyesen iszik, ha fogom a poharat.
elsõ vagyok.tényleg nem kell félned, hidd el nem fog megfulladni, pár cseppet nem tud annyira félrenyelni, h ne tudná felköhögni.de ha nem próbálkoztok folyamatosan késõbb sem fog menni.hú, sose felejtem el mikor a fiam elõször evett cseresznyét és félrenyelte.szegénykém tisztára belelilult a köhögésbe, na akkor komolyan megijedtem.a csõrös pohár jó ötlet, átmenet a cumi és a pohár közt, de ennyi idõsen szerintem tényleg nem szabad túlaggódni a dolgot, hadd tanuljon a bébi.drukkolok nektek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!