Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos kislányom. Baj, (22 db)

A 3 hónapos kislányomat ha a pihenőszékbe vagy a hintába teszem mindíg eldől egy kicsit a jobb oldalára! Ez azt jelenti, hogy baj van a gerincével?

Legjobb válasz: Még nem tud ülni. Ne erõltesd a pihenõszéket, csak akkor, ha a kislányod már önállóan fel tud ülni, és képes megtartani magát.

Még nem tud ülni. Ne erõltesd a pihenõszéket, csak akkor, ha a kislányod már önállóan fel tud ülni, és képes megtartani magát.
Dehogy. Még nagyon kicsi, azért dõl el. Egyébként minden babának megvan a kedvenc póz ahogyan fekszik, a kedvenc oldala amelyikre a fejecskéjét sokkal többet fordítja mint a másik oldalra, nekünk felnõtteknek sokszor úgy néz ki mint egy kényszertartás, a babáinknak meg úgy a jó. A te kicsidnek korai még az ültetés.
Ha beleülteted, amig még nem tud önállóan ülni, akkor baj lesz a gerincével.Hagyd szépen a kiságyában, el van ott egyedül is szépen.
A kérdező hozzászólása: Nem ültetem!A hintában is szinte fekszik és a pihenõszékben is, mert több pozícióba dönthetõ!!!Ezeket szerintem nem lehetne ujjszülött kortól használni ha károsak lennének!Vagy tévedek!!!

3 hónapos kislányom sokszor nagyon leizzad szopizás közben. Tapasztaltatok ilyet? Baj?

Nem a melegt?l izzad ilyenkor. Talán ennyire dolgozik vele?

Legjobb válasz: Bizony, bizony ez nekik fárasztó meló. Az én 7 hónaposom a mai napig beleizzad a szopiba, na meg a hisztibe :)

Bizony, bizony ez nekik fárasztó meló. Az én 7 hónaposom a mai napig beleizzad a szopiba, na meg a hisztibe :)
Igen, mi s így vagyunk. Nagy munka nekik a szopizás. Meg persze pluszba még meleg is van!
Igen, 9, 5 hónapos kisfiam is leizzad minden szopizásnál.

Lassan 3 hónapos kislányom nem szeret hason lenni, ha mégis úgy teszem forgatja a fejét vagy nyalogatja a takarót. A fejét nem nagyon emelgeti hason, viszont a korához képest erős, fejlett baba. Baj ha nem emelgeti hason a kis fejét?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták hogy baj.viszont az én lányom is utált hason lenni de napjában többször kis idõre ugy raktam, és elég szépen tartja már a fejét és már az idõ is kitolódott.Próbáld meg te is nekünk bevált.:)

Nekem azt mondták hogy baj.viszont az én lányom is utált hason lenni de napjában többször kis idõre ugy raktam, és elég szépen tartja már a fejét és már az idõ is kitolódott.Próbáld meg te is nekünk bevált.:)
Sajnos baj, mert igy erõsödik a nyakizma, és a hátizma. Az én kislányom sem szeret hason lenni, de minden nap, mikor tudom, hogy nem éhes, nem fáj poci sem, nem álmos, hasra teszem, és picit nézelõdik, õ is azt csinálta, mint a te kisláynod, de mostmár szépen tartja a fejét, pedig naponta max 10-15 percet van hason. Szépen lassan róbáld meg, menni fog. 10 hetes kislány anyukája
Az én lányom is utál hason lenni, mindig üvölt, de muszáj, mert 3 hónapos és már kéne tartania a fejét. Amikor mondtam a doktornõnek, hogy mindig sír és csak a fejét nyomja bele az ágyba, akkor elcsodálkozott, hogy "Nem szeret hason feküdni?! Hát az meg hogy lehet? Hiszen minden kisbaba szeret hason feküdni!" Ennyit a doktornõrõl. A védõnõ pedig semmit se szól, csak idétlenül vigyorog... Amúgy Lilla se emelgeti nagyon a fejét, csak akkor, ha rajtam fekszik hason, azt nagyon szereti, mert én puhább vagyok, mint az ágy, de ez meg a gerincének nem tesz jót. :(


3 hónapos kislányomnak ma 6 napja h nincs széklete, vidám nem látszik rajta h fájna neki a hasa, de engem azért nagyon idegesit, mivel tudnék neki segiteni és egyáltalán baj ez h ilyen sokáig nincs széklete?

Jah és anyatejesek vagyunk, id?nként szokott potlást kapni most Hál Istennek a napokban volt elég tejem igy nem kellett pótlás!

Legjobb válasz: Mi is anyatejesek voltunk és a dr-nõ,azt mondta,hogy 2-3 nap után kellene kaki,tudom,hogy sokan azt írják hogy az anyatejeseknél ez normális,de én nem így gondolom és Laevolac szirupot adtam a babámnak és attól sikerült kakilnia,ehhez a sziruphoz nem tud hozzászokni.

Mi is anyatejesek voltunk és a dr-nõ, azt mondta, hogy 2-3 nap után kellene kaki, tudom, hogy sokan azt írják hogy az anyatejeseknél ez normális, de én nem így gondolom és Laevolac szirupot adtam a babámnak és attól sikerült kakilnia, ehhez a sziruphoz nem tud hozzászokni.
szia! ha nem fáj neki semmi, vidám és nem erõlködik, nem kell tenned semmit! anyatejes babánál ez normális. ne aggódj! irigyellek, az én babám sajnos majdnem teljesen tápszeres és bizony nagyon szorulásos, minden nap kész kínszenvedés a kaki...
Teljesen normális, ne adj neki semmit. Én kislányomnak nemrég 8 nap után lett kaki, igaz akkor fürödtünk annyi. Itt olvastam, hogy egy doki praxisában 16 nap volt a rekord. Ne izgulj, ha gond lenne észrevennéd.

Az baj, hogy a 3 hónapos kislányom néha csak bambul?

Néha, pár percre nem nézel?dik, nem mozgatja a kezét-lábát, csak bambul maga elé.

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálja 14 hetes, aranyos mert bambul odahajolok, hogy naa mi a helyzet? és képes megijedni :D annyira elvan. Szerintem nem gond...

Az én kisfiam is csinálja 14 hetes, aranyos mert bambul odahajolok, hogy naa mi a helyzet? és képes megijedni :D annyira elvan. Szerintem nem gond...
Pihen, gondolkodik. Nagyon fontos dolgokon gondolkodhatnak az egész picik is, bizony:) Nem baj, nagyobb korában is lesz pár percnyi áramszünete. Amúgy Te nem szoktál elbambulni, merengeni, mélázni???
Nem baj :) Nagyon fontos dolgokon tanakodnak ilyenkor :) Mi néha hárman bambulunk itthon tök egyszerre: 31 éves én, 27 hós kislány és 4 hós kislány. Ez sem baj :)
A kérdező hozzászólása: De, én is szoktam bambulni:) Köszi a megnyugtatást!

Nem baj, ha a 3 hónapos kislányomnak nem látszik a BCG oltás helye?

Legjobb válasz: én úgy tudom látszani a kellene. mutasd meg a védõnõdnek vagy a gyerekorvosnak, hogy nem látszik. Ugy tudom adnak ilyenkor ismétlést.

én úgy tudom látszani a kellene. mutasd meg a védõnõdnek vagy a gyerekorvosnak, hogy nem látszik. Ugy tudom adnak ilyenkor ismétlést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én is erre gondoltam, fürdésnél vettem észre, hétfõn megyünk a doktornénihez!
A lányom féléves múlt, és nem látszik az oltás helye. Mennünk kell a tüdõgondozóba és megkapja újból.
hat hósan mérik meg a helyét, akkor fogják majd újraoltani. Ezért nem kell orvoshoz rohannod.

3 honapos kislanyom 2x kel ejszaka szopizni. Hajnali 5kor amikor eszik nem hajlando visszaaludni. Nem is volna baj de sir ha nem beszelek hozza, ezert en mar nagyon faradt vagyok. Hogyan tudnam visszaaltatni meg legalabb 2 orat?

Legjobb válasz: Eleget eszik ilyenkor? Mert lehet, hogy még éhes és enni kér. Próbáld meg egy picit felemelni, megbüfiztetni, aztán tedd vissza cicire, hátha még jólesne neki pár korty. Esetleg cseréld ki a pelusát. Az én lányom néha csupán attól megnyugszik, hogy átcsomagolom. Ez még olyankor is beválik, ha egyébként tiszta a pelus. Kibontom, visszacsomagolom és már jól is érzi magát.

Eleget eszik ilyenkor? Mert lehet, hogy még éhes és enni kér. Próbáld meg egy picit felemelni, megbüfiztetni, aztán tedd vissza cicire, hátha még jólesne neki pár korty. Esetleg cseréld ki a pelusát. Az én lányom néha csupán attól megnyugszik, hogy átcsomagolom. Ez még olyankor is beválik, ha egyébként tiszta a pelus. Kibontom, visszacsomagolom és már jól is érzi magát.
Persze , mert õ a mamával akar lenni, és nem egyedül, bújjatok össze kicsit hátha az ágyadban elalszik.Bár megjegyzem nálunk is ez a helyzet, én megetetem, tiszta pelus, átöltöztetem nappalisba, mert már õ sem akar ellaudni, úgy csinálok, mintha rendesen reggel lenne, aztán egyszercsak elalszik, igaz sokat a kiságyba visszarakom közben, és beszélek hozzá, mozgolódok körülötte.Sajnos az én manóm ilyen koránkelõ.14 hetes
Az én lányom is ilyen. Azzal tudsz esetleg manipulálni, h megpróbálod késõbb lerakni este.Hátha reggel fáradtabb lesz.
A kisfiam 8 hós, és dettó ugyanezt csinálja... Egyszerûen csak játszani akar... :S Én meg olyan vagyok mint egy zombi... Én azt szoktam csinálni, hogy ha délután elalszik, én is lepihenek. Így már hozzászoktam a hajnali keléshez. Reménykedem, hogy egyszer csak megváltozik... Kamaszkorban pedig majd azért küzdünk, hogy ne délután 2 kor keljen már fel, hanem egy kicsit hamarabb... :)
Lehet, hogy kialudta az esti adagját, azért nem alszik vissza. Amit tehetsz szerintem: próbálj meg este akkor lefeküdni, amikor a kislányod, akkor ki tudod talán aludni magad. Ha tudod, mikor szokott napközben egy nagyobbat aludni, akkor aludj te is, vagy legalábbis feküdj le pihenni. Mikor szokott este elaludni a kislányod? Mióta nem alszik vissza hajnali 5 után?
Rakd oda magad mellé az ágyba, és aludjatok reggelig együtt. Így mindketten tudtok aludni egy jót. Akkor majd ott megnyugszik mert érzi a jelenlétedet, és te is tudsz pihenni.

8 hónapos kislányom 2-3 hete kezdett mászni, azóta felült, feltérdelt, felállt, és mindent állva akar csinálni. A mászást háttérbe helyezte emiatt. Nem baj ez?

Legjobb válasz: Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)

Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)
Most s felkapaszkodás, állás érdekesebb, de még az is lehet, hogy elkezd járni, és utána fog újra mászni.Ne aggódj, végülis õ tud és mászott is, ráadásul ahogy az elsõ is mondja, ha kimarad a mászás sem lesz tragédia.
Egy éve múlt a lányom és hasonló korban kezdte el a mászást, mint nálatok, aztán állás stb. Most kezdett el aktívan járni kb. 2-3 hete, tehát nagyjából egy évesen. Már szinte egyáltalán nem mászik, pedig még eléggé botladozva jár. De jelenleg nem sok mindent hajlandó csinálni, ami nem állva van, a kádban is áll, evés közben is csoda, hogy arra az 5-10 percre képes leülni. :) Úgy tudom mindig az köti le õket, amit épp sikerült elsajátítani. :)
Igen, ettõl is lehet. Az is számít milyen súllyal született. Ha 3 kg körül, akkor bõvel jó a súlya.
Lehet, hogy mindig csak a híg tejet szívja ki, ami szomjoltó, de megtölti a gyomrát, és így nem eszik többet. Próbáld 2 szoptatáskor ugyanarra a mellre tenni (ha váltva csinálod), ha nem kezd el gyarapodni (nem kell rengeteget, gyorsan, de induljon be a gyarapodás), akkor szerintem nagyobb kivizsgálásra lesz szükség, de ne szaladjunk elõre. Ha van tejed, akkor nincs olyan, hogy nem elég tápláló, csak nem jut el a végére a zsírosabb részig.
Mennyit jelent a majdnem ugyanannyi? Egyértelmû, ahogy a felnõttek, a babák is kevesebbet esznek melegben, inkább csak isznak. Egyébként jó súlyban van, emiatt is lehet, hogy lassult a gyarapodása. Bizonyos idõ után lassulni szokott, van, hogy stagnál. Kicsit többet kéne írnod. (én pl, ok felnõtt vagyok, szóval gyereknél nem lenne normális, de nyár vágáre általában mindenféle megerõltetés nélkül 5 kilóval lazán könnyebb szoktam lenni, van hogy 10-zel is)
a majdnem ugyanannyi az mit jelent?azért hízott? Mert egy ilyen pici babának híznia kell.Anyatejes vagy tápszeres?Étvágya van?Hányszor eszik egy nap? Szerintem vagy keveset kap enni, vagy nem elég tápláló. Elhiszem, hogy mozgékony lett, nade azért még nem mászik, vagy szalad, nagyon maximum forgolódik és jár a keze-lába, de ez meg normális.
A kérdező hozzászólása: 5800g körül van már kb 2 hete. Anyatejes és naponta vagy 10x szopizik.
Szerintem 3 hónaposan még nem lehet annyira "mozgékony" egy baba, hogy hetekig ne hízzon. Õ még nem kúszik, mászik stb, ami magyarázhatná a stagnálást esetleg. Ebben a korban híznia kell, ha minimálisat is. Én megbeszélném ezt az orvossal és ha kell kivizsgáltatnám.
szia! az enyém is 11 hónapos és nem kell neki a fõzelék, de egyébként semmi sem kanállal


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!