Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos kislányom 2 hete (18 db)

8 hónapos kislányom 2-3 hete kezdett mászni, azóta felült, feltérdelt, felállt, és mindent állva akar csinálni. A mászást háttérbe helyezte emiatt. Nem baj ez?

Legjobb válasz: Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)

Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)
Most s felkapaszkodás, állás érdekesebb, de még az is lehet, hogy elkezd járni, és utána fog újra mászni.Ne aggódj, végülis õ tud és mászott is, ráadásul ahogy az elsõ is mondja, ha kimarad a mászás sem lesz tragédia.
Egy éve múlt a lányom és hasonló korban kezdte el a mászást, mint nálatok, aztán állás stb. Most kezdett el aktívan járni kb. 2-3 hete, tehát nagyjából egy évesen. Már szinte egyáltalán nem mászik, pedig még eléggé botladozva jár. De jelenleg nem sok mindent hajlandó csinálni, ami nem állva van, a kádban is áll, evés közben is csoda, hogy arra az 5-10 percre képes leülni. :) Úgy tudom mindig az köti le õket, amit épp sikerült elsajátítani. :)

Mitől lehet az, hogy kb.2 hete napközben nehezen alszik el a 3 hónapos kislányom, és fél óra után ordítva-sikítva ébred?

Napközben így csak 1,5-2 órát alszik, éjszaka viszont, azt leszámítva, hogy nehezen alszik el, szinte átalussza az egész éjszakát. Normális ez. Mit ronthattam el, hogyan változtathatok ezen.

Legjobb válasz: Én 3 hónapos kisfiam is így van ezzel, de neki a fogacskája jön, azért nyûgös. Este már kap Viburcol kúpot, hogy nyugodtan tudjon elaludni.

Én 3 hónapos kisfiam is így van ezzel, de neki a fogacskája jön, azért nyûgös. Este már kap Viburcol kúpot, hogy nyugodtan tudjon elaludni.
Szia Nem Te vagy az elsõ, (és azt hiszem nem is az utolsó) aki ugyanezt tapasztalja a 3-3, 5 hónapos babájánál. Az én fiam is alig akar napközben aludni, visít, amikor megpróbálom letenni, amúgy meg már hulla fáradt. Az alvásból meg fel-felsír. Az éjszakáink is megváltoztak. Eddig végigaludta õket, de amióta nappal nem alszik, azóta éjszakánként is felébred. Szerintem a mozgás fejlõdése miatt lehet. A fiam már hasról a hátára fordul és szerintem ezt gyakorolja éjszaka is, mert amikor felébreszt, akkor rendszerint háton találom a kiságyában (egyébként hason alvó baba) Szóval szerintem ez lehet a gond. Egyébként folyik a nyála és tömködi a kis kezét a szájába, de szerintem ez még nem lehet a foga... habár ki tudja már... Remélem elõbb-utóbb javul a helyzetünk :) Jó babázást és sok türelmet kívánok Neked
Nálunk azért ennyire nem durva a helyzet, de azért elõfordul, hogy megy a szenvedés. 4, 5 hónapos a lányom. Nekünk tutira jön a fogacska...plusz szerintem az idõ is betesz ezeknek a piciknek...õk sokkal érzékenyebbek... Változtatni? Ezen én is gondolkodtam. Lányom eddig ott aludt napközben, ahol rájött az alvás. Viszont kb 2 hete rászoktattam, hogy nappal is az ágyában kell lennie. Az elsõ pár nap gáz volt, de aztán megszokta és azóta még jobban alszik. Gondolom összeköti az alvást az ággyal és mivel éjjel jót alszik, nappal is ezt teszi. Fogalmam sincs. De nekünk bevált. Amikor nyûgösebb, akkor simogatni szoktam pár percig, amíg megnyugszik, aztán kimegyek a szobájából. Ha alvás közben felsír, akkor is simizem, és sokszor visszaalszik.
Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattak egy picit.

3 hónapos anyatejes kislányom 2 hete kevesebbet eszik és alig gyarapszik (2 hét alatt 150 gramm) Normális ez?

Eddig jó ev? volt (100-120 gr) és a gyarapodás is heti 150-220 gr volt. Most viszont csak 50-80 grammot eszik, és cicizés közben sokszor kapkodja is a fejét. Van hogy keservesen sírni is kezd szopi közben, vagy amikor a cicire akarom rakni. Pedig egyébként nem sírós. Tejem is van elég, nem az a gond hogy kiürült a cici. Mi lehet a gond?!

Legjobb válasz: Egyik barátnõmnek az a baj ilyenkor,hogy büfizni akar.Ha nálam csinálja ezt,akkor tudom,hogy pukizni vagy kakilni kell.Aztán van,amikor csak nyûgös.

Egyik barátnõmnek az a baj ilyenkor, hogy büfizni akar.Ha nálam csinálja ezt, akkor tudom, hogy pukizni vagy kakilni kell.Aztán van, amikor csak nyûgös.
Szia! Osztom az elõzõ válaszadó véleményét! Nálam is pont ugyanez volt, valamennyit evett aztán ordított. Elkezdtem fejni és üvegbõl adni, de úgy már jobban elfogajda. Már 7 hós és kb 4 hónapja fejek. Lehet, hogy a pocija fáj, adj neki egy kis kamillateát, az jó az emésztésnek! Lehet Hipp teagranulátumot adni nekik 1 kanál kell 1 dl vízhez, bár ez csak 4 hós kortól adható most jutott eszembe.....:( Akkor esetleg egy kis Gripe Waterrel próbálkozz, nálunk az is bevállt! Pocira jó..., patikában kapni, kb. 1700 ft körül van. Amúgy a gyerekorvosumk ill. a védõnõ is azt mondta, hogy csecsemõknél abszolut jellemzõ a periódikus evés, 1-2 hét tömik magukat, aztán egy kis szünet jön. Az én lányom 4 hónaposan volt. hogy 230-at is megevett, most 7 hónaposan pedig csak kb. 130-150 grammokat eszik 3 óránként és mást nem eszik melllette. Teát viszont adok neki, abból kb 4-5 dl-t iszik meg naponta. Dia
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! Lehet hogy tényleg a pocija fáj amikor kapkodja a fejét, de amikor nyugodtan eszik (szerencsére azért többnyire így van) akkor is elég keveset, így nem hízik csak heti 10 dekát. Mások problémája, hogy túl duci a baba, az én Emesém pedig szerintem kicsit túl filigrán.


4 hónapos a kislányom, 2 hete minden éjszaka 5-6-ször fent van. Estére szoktam adni neki a tápszert és így is fel kell. Már úgy is kipróbáltam, hogy a lefejt anyatejbe raktam tápszert és így is 3 óra múlva fent van. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: lefejt anyatejbe raktál tápit?ezt így is szabad? :-O lehet hogy napközben túl sokat alszik,felcseréli a napszakokat.vagy jön a foga,vagy fejlõdési ugrása van.biztos azért kel fel mert éhes?

lefejt anyatejbe raktál tápit?ezt így is szabad? :-O lehet hogy napközben túl sokat alszik, felcseréli a napszakokat.vagy jön a foga, vagy fejlõdési ugrása van.biztos azért kel fel mert éhes?
Nem biztos hogy éhes, lehet hogy csak a frontok zavarják, az óraállítás. Kislányom 9 hós és az óraállítás óta teljesen meg van zavarodva, nyûgös, fáradt állandóan, korábban ébred reggel stb.
A Ti helyzetetekbõl is látszik, hogy a babák nem "csak" az evés/ivás okán ébrednek, és hogy legtöbbször a tápszer adása, hozzátáplálás megkezdése nem hoz megoldást az ébredési "problémákra". Az ekkora csecsemõknek szükségük van arra, hogy "meggyõzõdjenek" anyuk, szüleik jelenlétérõl, arról, hogy nincsenek egyedül, elhagyva. EZ természetes embergyermeki szokás:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Kislányom 3, 5 hónapos és megjött a mensesem. Normális az, hogy már 2 hete nem múlik? Első napokban csak pár csepp volt, de azóta nem szűnik.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ugyanez van-volt. 4 hónaposan jött meg elõször, majd sokáig semmi, most 7 hónapos a babám és 2 hete "megvan". Elsõhéten rendesen, majd csak pecsételõsen, de még tart:(. A doki azt mondta, hogy természetes a (Cerazette - tabletta hatása).

Szia! Nekem is ugyanez van-volt. 4 hónaposan jött meg elõször, majd sokáig semmi, most 7 hónapos a babám és 2 hete "megvan". Elsõhéten rendesen, majd csak pecsételõsen, de még tart:(. A doki azt mondta, hogy természetes a (Cerazette - tabletta hatása).

4 és fél hónapos kislányomnak az elmúlt 2-3 hétben már nincsen minden nap széklete csak 2-3 naponta. Kizárólag csak anyatejet kap. Előtte minden nap volt. Ez normális?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ne aggódj miatta! Jól hasznosul benne az anyatej.:) Akkor lenne gond, ha szemmel láthatóan erõlködne, fájdalmai lennének kakiláskor. Amíg nincsenek, az sem gond, ha 3-4 napig nincs széklete.

Teljesen normális, ne aggódj miatta! Jól hasznosul benne az anyatej.:) Akkor lenne gond, ha szemmel láthatóan erõlködne, fájdalmai lennének kakiláskor. Amíg nincsenek, az sem gond, ha 3-4 napig nincs széklete.

Házasságon kívül született 18 hónapos kislány láthatásánál reális kérés-e heti 2*3 óra láthatás a gyermek 3 éves koráig, utána pedig kéthetente hétvége, pussz heti egy délután?

Legjobb válasz: A láthatási jogot biztosítanod kell az apa felé, de az milyen módon azt már ti határozzátok meg. ha ott akarsz lenni, azt semmi törvény nem szabályozza hogy nem lehetsz. de egy ilyen picinél szerintem teljesen jó a 2x3 óra. de szerintem ez akkor is változhat ahogy te érzed, ha pár hónpa után azt látod hogy a gyerek az apánál jól érzi magát és apa felelöség tudó, akkor gondolom neked sem baj ha többször vagy hosszab órára viszi vagy megy hozzátok. ezt neked kell érezned mennyire bízol meg az apában. ha teljesen megbízható és jó a kapcsolatotok, és szereti a gyereket, neked is jobb ha fontos programod van pl valami hivatalos elintézni való, akkor oda tudd adni a gyereket neki akár egy napra is. igazából ez a láthatás inkább az apán múli, ahhoz hogy a gyereknek is jó legyen az apának minden látogatásra el´kéne mennie. az lenne jó a´gyereknek is.

A láthatási jogot biztosítanod kell az apa felé, de az milyen módon azt már ti határozzátok meg. ha ott akarsz lenni, azt semmi törvény nem szabályozza hogy nem lehetsz. de egy ilyen picinél szerintem teljesen jó a 2x3 óra. de szerintem ez akkor is változhat ahogy te érzed, ha pár hónpa után azt látod hogy a gyerek az apánál jól érzi magát és apa felelöség tudó, akkor gondolom neked sem baj ha többször vagy hosszab órára viszi vagy megy hozzátok. ezt neked kell érezned mennyire bízol meg az apában. ha teljesen megbízható és jó a kapcsolatotok, és szereti a gyereket, neked is jobb ha fontos programod van pl valami hivatalos elintézni való, akkor oda tudd adni a gyereket neki akár egy napra is. igazából ez a láthatás inkább az apán múli, ahhoz hogy a gyereknek is jó legyen az apának minden látogatásra el´kéne mennie. az lenne jó a´gyereknek is.

A kislányom ma 3 hónapos. A dr. nő minden héten, 2 hetente vizsgálja meg. Ma viszont közölte, hogy kislányunknak szívzöreje van, de ezt még kinőheti. Hová fordulhatnék?

Legjobb válasz: Nekünk is ez volt. Csak nála 2hetesen vették észre. Mi kaptunk a házdokitól beutalót kardiológiára,ott szívuh-zták meg EKG-t raktak rá. Megnyugtatlak,ha ezzel lehet... Sok babának van ÁRTALMATLAN szívzöreje,amit kinõnek. Mi már 1évesek és elmúltunk,de ugyanúgy van neki.

Nekünk is ez volt. Csak nála 2hetesen vették észre. Mi kaptunk a házdokitól beutalót kardiológiára, ott szívuh-zták meg EKG-t raktak rá. Megnyugtatlak, ha ezzel lehet... Sok babának van ÁRTALMATLAN szívzöreje, amit kinõnek. Mi már 1évesek és elmúltunk, de ugyanúgy van neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.
Nekünk is volt, ÁRTALMATLAN a dolog, ahogy növekszik úgy halkul és egyszer csak nem lesz...ne aggódj.6 hós baba anyukája
Nálunk ugyanez volt. Pár hónappal késõbb elmúlt!

Kislányom 2 éves kora óta szobatiszta, 2 éves és 3 hónapos volt, mikor éjjel sem kellett már pelenka. Most 2 hete elég sokszor bepisil éjjel is és nappal is, sőt egy párszor be is kakil. Mitől lehet ez?

Most 2 és fél éves elmúlt.

Legjobb válasz: Szia! Nem történt vmi , ami felzaklatta? Pl. látott veszekedni titeket apával Bölcsibe adtad, a "változás"... Vki kiabált vele, és érzékeny rá... Olyan filmbe nézett bele, ami félelmetes volt neki.... Ezek csak tippek, ilyenekre lehet gondolni elsõ körben.....

Szia! Nem történt vmi , ami felzaklatta? Pl. látott veszekedni titeket apával Bölcsibe adtad, a "változás"... Vki kiabált vele, és érzékeny rá... Olyan filmbe nézett bele, ami félelmetes volt neki.... Ezek csak tippek, ilyenekre lehet gondolni elsõ körben.....
Lehet furcsán fog hangzani én is meglepõdtem amikor elõször hallottam. Sógornõm 6 éves lánya is sokszor bepisil néha napközben is, õ horkol is amikor alszik. Voltak vele dokinál és azt mondta a doki, hogy összefüggés van a horkolás és a bepisilés között, valszeg az orrmandula van megduzzadva. Persze bekakilni nem kakil így egyáltalán nem biztos, hogy nálatok is ez van.
A kérdező hozzászólása: Minden családban néha van veszekedés és van a gyerekkel kiabálás, de minden olyan, mint volt, semmi nem változott:) 1 hét múlva megy bölcsibe, ezt tudja, beszéltünk róla, de nem látszott, h ellene lenne, de én tudom, h nem lesz egyszerû menet.. Szóval nem tudom ez miért van..
A bölcsi simán kiválthatja a szorongást, akkor is, ha nem látszik rajta. Az én nagylányom pl nagyon szereti az ovit, de amikor ovis lett utána 2 évig fogni kellett a kezét éjjel (pedig szívesen ment minden reggel, soha nem sírt, és elõtte már bölcsis is volt) Illetve rágja a száját ami miatt sebes a széle. Szóval okoz nekik belsõ feszültséget ami különbözõ módon nyilvánul meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!