Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos kisfiam és 3 (159 db)

3 hónapos kisfiamnak és másfél hete visszaesett az étvágya. Miért lehet ez? Tapasztalt valaki ilyet a babája fejlődése során?

Reggel és este azokat a mennyiségeket eszi, mint edddig, napközben viszont jóval kevesebbet, eddig evett 140-150-et, most sokszor 80 után már csak nézel?dik, meg vigyorog, 110-nél többet nem hajlandó enni. Nem éppen fejl?dési ugrásnak kellene lennie és többet ennie?

Legjobb válasz: Nalunk is ez van! Az enyem is 3 honapos. Ebben a honapban nem is gyarapodott annyira a sulya. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg neki a tejem. Egyszer csak befejezi, mint aki jollakott, pedig szerintem van tejem, en sem ertem..... 2 het mulva vissza kell vinnem a dokihoz, kivancsi vagyok!

Nalunk is ez van! Az enyem is 3 honapos. Ebben a honapban nem is gyarapodott annyira a sulya. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg neki a tejem. Egyszer csak befejezi, mint aki jollakott, pedig szerintem van tejem, en sem ertem..... 2 het mulva vissza kell vinnem a dokihoz, kivancsi vagyok!
Jövõ április 4.? :)
A kérdező hozzászólása: nem akkor született.bocsi csak nagyon rossz hogy nem tudom mi van a picivel.
Orvost felhívtad? Biztos tud segíteni. Lehet, hogy a hasa fáj. Miket eszik? Nekem akkor feszíti magát a fiam, ha fáj a hasa, és emiatt nehezen kakil. Infacolt szoktunk adni neki, az használ, meg õ már eszik mindent, így gyümölcsöt, ami meghajtja.
2. vagyok. Igen, érthetõ, hogy zaklatott vagy ettõl a gondtól. A babád szopizik? Vagy hogy kap enni? Mibõl? Tud aludni eleget? Etetéskor sír csak, egyébként vidám baba?
A kérdező hozzászólása: tápszeres, csak etetésnél sír amúgy nagyon vidám imád játszani nem is értem de eddig nagyon jól evett most meg nem és nem értem miért


3 hónapos kisfiamnak van a homlokán egy fél cm-es hemangióma, amit ma lézerrel elkeztünk kezeltetni, de azt olvastam skan először fagyasztatják. Nem gond hogy nekünk egyből lézerrel van?

Legjobb válasz: Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2,4,10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?

Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2, 4, 10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?
Elsõ vagyok, egyébként szerintem mindegy mi a kezelés, csak múljon el minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: magán dokihoz járunk azt mondta hogy a 2. kezelés után már megmondja hogy kell e még, de általában nem szokott több kelleni, és havonta lehet menni.
Az én kislányomnak is van egy pici hemangióma az arcán. Fájdalmas a lézeres kezelés, vagy a fagyasztás? Mi most készülünk elkezdeni kezelni (3, 5 hónapos)

Miért sír a 3 hónapos kisfiam a fürdetésnél? Eddig annyira szeretett fürödni most meg 2 alkalommal nagyon sír, nem ejtettem el és víz se érte olyan helyen (arcán), ahol megijedhetett volna.

Más is járt már így? Remélem nem fog ez sokáig tartani, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.

Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.
nekem akkor sírt (1-2alkalom) amikor már nagyon fáradt, nyûgös és éhes volt egyszerre.De akkor semmit se tudtam kezdeni vele. Próbáltad valahogy elterelni a figyelmét...figurákkal.mi pl.halacskázunk, mikor ezt meghallja olyan nagyokat csapkod, hogy minden csupa víz. kitartás
A kérdező hozzászólása: Nem fáradt, és nem éhes elõtte nagyokat nevetett, ahogy víz érte a seggét rögtön ordítani kezdett semmivel nem lehetett a figyelmét elterelni az apja próbálta, de azért köszönöm :)
Szia. Mi is jártunk már így. Kiderült, hogy kicsit ki volt pirosodva a popsija, és valószínû csípte a víz neki. Ilyenkor picit hûvösebbre csináltam a vízét, és akkor nem sírt. Persze nem hidegre, csak egy-két fokkal langyosabbra.
Mi ugyanígy jártunk 3 hónapos kora körül, nem jöttünk rá, mi volt a gond. Egy hét hiszti után abbahagyta magától. Azóta (4 hónapos) nincs gond a fürdetésnél.

Nem alszik a 3 hónapos kisfiam a kiságyban. Egyedül a babakocsiban hajlandó elaludni, de ott kb 5 perc alatt. Hogyan szoktassam meg vele az ágyban alvást? Az esti lefekvés is kész rémálom, 3 óra cicizés után elalszik a cicin, és igy tudom lerakni.

Hogyan tanítsam meg elaludni?

Legjobb válasz: Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed,hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára,nekünk is ez volt a gond,dettó.Én este azt csinálom,hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok,szinte majd elalszik,aztán a vállamra teszem büfizni,de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik,elõtte nekem is 3 óra volt-horror,nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy,sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot,teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk,ha egy kis jelét is mutatja,hogy fáradt akkor kiságy,megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki ,hogy közel azonos idõben aludjon,nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni,de ez nem jelenti azt,hogy nem rakom be többször ha látom,hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg,de meg fogod látni milyen amikor úgy sír,hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír,ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor,Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem ,ha tudok segítek még,írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon,teljesen bejönnek a leírtak:)2.5hós baba mamája

Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed, hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára, nekünk is ez volt a gond, dettó.Én este azt csinálom, hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok, szinte majd elalszik, aztán a vállamra teszem büfizni, de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik, elõtte nekem is 3 óra volt-horror, nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy, sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot, teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk, ha egy kis jelét is mutatja, hogy fáradt akkor kiságy, megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki , hogy közel azonos idõben aludjon, nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni, de ez nem jelenti azt, hogy nem rakom be többször ha látom, hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg, de meg fogod látni milyen amikor úgy sír, hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír, ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor, Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem , ha tudok segítek még, írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon, teljesen bejönnek a leírtak:) 2.5hós baba mamája
Szerintem elõször póbáld meg, hogy ha elaludt a kocsiban, tedd át a kiságyba. Ezt ismételd akár 5-6 alkalommal is ha felébred. Aztán próbálkozhatsz rintagással, popsipaskolássl, énekléssel... Eleinte biztos sírás lesz, de nekem is sikerült a cicirõl az önálló altatásra szoktatni:-) Türelem és kitartás, és követezetesség.

A kisfiam 3 hónapos anyatejes és tápszeres baba, eddig mindig volt széklete, de úgy egy hete csak két naponta van az is úgy hogy tornával és masszással, jön csak ki mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! A tápszeres babáknál elõfordul a szorulás, kérdezd meg az orvost, nekünk a Bebától nem volt kaki, nagyon beszorult a kisfiam, vannak szirupok, amiket lehet adni a kicsiknek, csak nem tudom mikortól, Levolac és Duphalac, ezek nem hashajtók, csak könnyítenek.

Szia! A tápszeres babáknál elõfordul a szorulás, kérdezd meg az orvost, nekünk a Bebától nem volt kaki, nagyon beszorult a kisfiam, vannak szirupok, amiket lehet adni a kicsiknek, csak nem tudom mikortól, Levolac és Duphalac, ezek nem hashajtók, csak könnyítenek.
Lehet szorulása, egyrészt a tápszertõl, másrészt meg azért mert ennyi idõsen az anyatejet már teljesen hasznosítani tudják.A csak anyatejes babáknál is elõfordul, hogy ilyenkor ritkul a széklet./nekünk 1 héten 1x volt/.De ha nagyon erõlködik akkor beszélj az orvosotokkal, hogy javasol-e másik tápszert , hátha úgy jobb lesz.Ne szenvedjen szegényke!

3 hónapos kisfiam eddig 1-es cumiból evett és a játszó cumija is 1-es. Mikor kell átválltani a 2-es cumira?

Már próbáltam ,de olyan gyorsan ette meg a 150 ml-t hogy 30-at vissza is bukott.Nagyon cuppog is rajta.Az 1-essel az a gond hogy van hogy 40 percig eszik meg 100 ml-t.A végére sztem elfárad.

Legjobb válasz: Nézd meg a dobozát a cuminak, de azt hiszem, hogy úgy van, hogy 1-es cumi 0-3 hó, 2-es 3-hótól. De biztos nem vagyok benne, viszont rajta van a dobozon. :)

Nézd meg a dobozát a cuminak, de azt hiszem, hogy úgy van, hogy 1-es cumi 0-3 hó, 2-es 3-hótól. De biztos nem vagyok benne, viszont rajta van a dobozon. :)
Nálunk is hasonló volt a probléma ezért én csak 4 hónapos korában cseréltem le a cumit 2-esre. Szerintem nem baj ha kicsit késöbb cseréled le, inkább egyen lassabban minthogy behabzsolja és visszabukja. A játszócumi meg (legalábbis az Aventes amit mi vettünk) 6 hós korig jó neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépena válaszokat.Megpróbálom a 2-es játszó cumival szokatni.Úgy vettem észre nagy a szájába.De hátha megszokja.
1 évesen hordott a lányunk 74-est.
Az én fiam is pont ekkora volt ennyi idõsen, 1 évesen pedig már a 86-os ruhákat hordta.... utána viszont lelassult, most 2 éves és 98-asakat hord. Semmi baj nincs ezzel, nem kirívó eset!
A lányom 4 hónaposan kezdte. Elõtte a 62-es méretet ugrotta át.
utolsó vagyok . ami nem ilyen méreres, abból 9-12 hós kell.
nekünk is érthetetlen módon kimaradtak ezek a méretek :) most 6 hónapos, 70 cm és 8, 5 kg, 80-as ruhákat hord.
talán 2-2, 5 hós volt a fiam mikor adtuk rá.most 6 hós 7, 5 kg.74es már nagyon kicsi
Majdnem 15 hónapos a lányom és teljesen átlagos a hossza. Nagyrészt már 80-as kell neki, de még a ruhái egyharmada 74-es.
Az én lányom 1-másfél éves kora között hordott 74-est.
A kérdező hozzászólása: A 68-as méretû nacik rövidek, a felsõk pedig nem mennek rá a hurkácskákra!
A nagy fiam 12 hetesen kezdte el hordani a 74-es bodykat, rugikat. Es o is 7kg volt akkor.
szia! az én lányom most 8 hónapos, de 3 hósan 66 cm és 7900 gr volt. Õ is ugrásszerûen fejlõdött most lassult be kicsit de így is extrém nagynak számít. (78 cm 10800 gr)

Allergiás reakciók Augmentintől? A szuszpenzióból kap 3. napja a 21 hónapos kisfiunk napi 3-szor 3 ml-t, tüszős mandulagyulladásra. Piros foltok-pöttyök lettek ma reggelre az arcán és a mellkasán, hátán.

Kicsit furcsán is viselkedik, álmosabb, szédeleg, de az a betegségt?l is lehet. Vigyük be az ügyeletre, merjünk még adni neki az Augmentinb?l?

Legjobb válasz: Inkább ügyelet, mint hogy nagyobb baj legyen!

Inkább ügyelet, mint hogy nagyobb baj legyen!
Nálunk talán a 2. nap után jött ki. Már nem emlékszem pontosan. És a kis arca is fel volt püffedve. A szeme körül leginkább.
Utolsó Aki penicillinre allergiás általában a gyógyszer szedésének megkezdése után hamarosan, tehát 1-2 napon belül jelentkeznek a tünetek, ha a lányodnál nem volt az elsõ 5 napos kúra után semmi gond, akkor nem valószínû, hogy ez a probléma.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, mert rögtön jött ki, hanem a 3. napra. Õ nagyobb dózisban kapta, ha jól gondolom, ebbõl http://www.webbeteg.hu/keresok/gyogyszer/1692/ kapott napi 3-szor 3 ml-t.
Az én lányom is kapott Augmentint, 5 napig kellett beadni neki, 8 óránként 2, 5 ml-t. A szeme miatt kapta. Aztán rá 2 napra volt neki egy szemmûtétje, ami után megint rögtön kellett neki adni 3 napig. Nem is volt ezalatt az idõ alatt semmi baja, viszont a gyógyszer szedése után 2 nappal kijött a kiütés, pont amit írtok. Én azt hittem, hogy a tojástól van, mert most kapott elõször. De most ezek után kezdek gyanakodni, hogy a gyógyszertõl lehet? Már 3 napja kiütése, egy kicsit már halványult. Kapott rá daktacort krémet és zyrtec szirupot. Azt szeretném kérdezni, hogy az allergia a gyógyszer szedése után mennyi idõre jött ki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az új infót, figyelmetlenül olvastam a betegtájékoztatót. Pedig ez nagyon fontos. Jó tudni, hogy penicillin. Most megnéztem. A tájékoztatóban benne van a penicillin, csak a dobozon nincs. Én meg azt néztem meg újra, mielõtt bementünk a Heim Pálba. Még nem tudtunk visszamenni a dokinkhoz, mert csak hétfõn reggel rendel legközelebb, sajnáltam is nagyon, hogy éppen szombat reggelre jöttek ki rajta az allergiás reakciók, mert így muszáj volt az ügyeletre bemennünk. Én is nagyon csodálkoztam, hogy nem kaptunk másik gyógyszert :-(
"Az amoxicillin az úgynevezett "penicillinek" csoportjába tartozó gyógyszer... Ne adjon gyermekének Augmentin-t: - ha allergiás (túlérzékeny) az amoxicillinre, a klavulánsavra, a penicillinre vagy az Augmentin egyéb összetevõjére" Az jó hír, hogy a kiütések elmúltak, mi nem voltunk ilyen szerencsések. És tényleg, most, hogy írod, az én lányomnak is fel volt püffedve az arca. Az viszont érdekes, hogy nem írtak fel másik antibiotikumot. Nem mentek vissza a dokitokhoz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. Elég érdekes volt az ügyelet. A Heim Pálba mentünk be tegnap, és azt mondták, hogy hagyjuk abba az Augmentint, mert "valószínûleg" attól van, de nem biztos. Még az is lehet, hogy a mostanában gyakori vírusos fertõzést kapta el, ami kiütésekkel is jár. ÉS: nem adott helyette másik antibiotikumot az orvos, mert szerinte, ha két nap alatt lement a 39, 5 fokos láza és eltûntek a hólyagok a mandulájáról, akkor az valószínûleg nem tüszõs mandulagyulladás volt. Hát ezt nem tudom, abban az orvosban eléggé megbízunk, aki a mandulagyulladást néhány nappal ezelõtt megállapította nála, és bár nem vagyunk antibiotikum hívõk, most mégis beadtuk neki, mert azt gondoltuk, hogy ez nem tréfa, a tüszõs mandulagyulladásnak komoly szövõdményei is lehetnek. Így most gyakorlatilag két és fél napig kapta a gyerkõc az antibiotikumot, aminek semmi értelme nem volt, mert ugye azt 5 napig mindenképpen kell szedni, akkor is, ha meggyógyul. Kálciumot és Fenistil cseppet sem adott, egyedül probiotikumot javasolt, mondtuk, hogy azt az antibiotikummal párhuzamosan már elkezdtük neki adni. Szerencsére volt itthon Fenistil csepp, úgyhogy ahogy hazajöttünk az ügyeletrõl, azt elkezdtem neki adni, és másnap reggelre, mára már sem kiütés, sem szemduzzanat, sem szédelgés nem volt. Az Augmentinbõl természetesen nem adtunk neki többet. Egyébként én úgy tudom, hogy az Augmentin nem penicillint tartalmaz, a tájékoztatón az állt, hogy amoxicillin és a klavulánsav a fõ hatóanyaga.
Én penicillin érzékeny vagyok. Mint kiderült, a lányom is az. Õ is az Augmentinre lett allergiás. Szerencsére más tünete nem volt (nehéz levegõvétel, stb..), de nem adtam neki tovább. Vittem dokihoz, írt másik gyógyszert. Calcimuscot és Fenistil cseppet kellett neki adni, de elég nehezen múlt el. Gondolom, azóta már voltatok ügyeleten...
Az Augmentintõl az én lányomnak csalánrohama volt (az egész teste vörös foltokkal volt tele). Ügyelet vagy bármilyen orvos kell, nehogy komolyabb baja legyen!!!
Gondolom már voltatok orvosnál...de én se bírom az augmentint, én semmire nem vagyok allaergiás, de az engem nagyon kiütött, nem is adnám be neki, magamból kiindulva, vmi lórúgás van abban, vagy én nem tudom...:-(( Mit mondtak a dokinál?? remélem nem tartották bent???
Ha még nem kapott penicilin tartalmú gyógyszert, csak most elõször, akkor valószínûleg penicillin érzékeny, tesóm is az, pont ilyen kiütései lettek. Vidd el ügyeletre mihamarabb, és addig ne adj neki a gyógyszerbõl, fog kapni másfajta gyógyszert, és pár nap múlva kutya baja sem lesz, csak ezután nem szedhet penicillin tartalmú gyógyszert.
Valószínû akkor, hogy nálunk nem a gyógyszertõl lett allergiás. Mégis csak marad a tojás. Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!