Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos kisfiam és (158 db)

3 hónapos kisfiamnak és másfél hete visszaesett az étvágya. Miért lehet ez? Tapasztalt valaki ilyet a babája fejlődése során?

Reggel és este azokat a mennyiségeket eszi, mint edddig, napközben viszont jóval kevesebbet, eddig evett 140-150-et, most sokszor 80 után már csak nézel?dik, meg vigyorog, 110-nél többet nem hajlandó enni. Nem éppen fejl?dési ugrásnak kellene lennie és többet ennie?

Legjobb válasz: Nalunk is ez van! Az enyem is 3 honapos. Ebben a honapban nem is gyarapodott annyira a sulya. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg neki a tejem. Egyszer csak befejezi, mint aki jollakott, pedig szerintem van tejem, en sem ertem..... 2 het mulva vissza kell vinnem a dokihoz, kivancsi vagyok!

Nalunk is ez van! Az enyem is 3 honapos. Ebben a honapban nem is gyarapodott annyira a sulya. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg neki a tejem. Egyszer csak befejezi, mint aki jollakott, pedig szerintem van tejem, en sem ertem..... 2 het mulva vissza kell vinnem a dokihoz, kivancsi vagyok!

3 hónapos kisfiamnak van a homlokán egy fél cm-es hemangióma, amit ma lézerrel elkeztünk kezeltetni, de azt olvastam skan először fagyasztatják. Nem gond hogy nekünk egyből lézerrel van?

Legjobb válasz: Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2,4,10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?

Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2, 4, 10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?
Elsõ vagyok, egyébként szerintem mindegy mi a kezelés, csak múljon el minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: magán dokihoz járunk azt mondta hogy a 2. kezelés után már megmondja hogy kell e még, de általában nem szokott több kelleni, és havonta lehet menni.
Az én kislányomnak is van egy pici hemangióma az arcán. Fájdalmas a lézeres kezelés, vagy a fagyasztás? Mi most készülünk elkezdeni kezelni (3, 5 hónapos)


Miért sír a 3 hónapos kisfiam a fürdetésnél? Eddig annyira szeretett fürödni most meg 2 alkalommal nagyon sír, nem ejtettem el és víz se érte olyan helyen (arcán), ahol megijedhetett volna.

Más is járt már így? Remélem nem fog ez sokáig tartani, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.

Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.
nekem akkor sírt (1-2alkalom) amikor már nagyon fáradt, nyûgös és éhes volt egyszerre.De akkor semmit se tudtam kezdeni vele. Próbáltad valahogy elterelni a figyelmét...figurákkal.mi pl.halacskázunk, mikor ezt meghallja olyan nagyokat csapkod, hogy minden csupa víz. kitartás
A kérdező hozzászólása: Nem fáradt, és nem éhes elõtte nagyokat nevetett, ahogy víz érte a seggét rögtön ordítani kezdett semmivel nem lehetett a figyelmét elterelni az apja próbálta, de azért köszönöm :)
Szia. Mi is jártunk már így. Kiderült, hogy kicsit ki volt pirosodva a popsija, és valószínû csípte a víz neki. Ilyenkor picit hûvösebbre csináltam a vízét, és akkor nem sírt. Persze nem hidegre, csak egy-két fokkal langyosabbra.
Mi ugyanígy jártunk 3 hónapos kora körül, nem jöttünk rá, mi volt a gond. Egy hét hiszti után abbahagyta magától. Azóta (4 hónapos) nincs gond a fürdetésnél.

Nem alszik a 3 hónapos kisfiam a kiságyban. Egyedül a babakocsiban hajlandó elaludni, de ott kb 5 perc alatt. Hogyan szoktassam meg vele az ágyban alvást? Az esti lefekvés is kész rémálom, 3 óra cicizés után elalszik a cicin, és igy tudom lerakni.

Hogyan tanítsam meg elaludni?

Legjobb válasz: Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed,hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára,nekünk is ez volt a gond,dettó.Én este azt csinálom,hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok,szinte majd elalszik,aztán a vállamra teszem büfizni,de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik,elõtte nekem is 3 óra volt-horror,nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy,sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot,teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk,ha egy kis jelét is mutatja,hogy fáradt akkor kiságy,megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki ,hogy közel azonos idõben aludjon,nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni,de ez nem jelenti azt,hogy nem rakom be többször ha látom,hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg,de meg fogod látni milyen amikor úgy sír,hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír,ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor,Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem ,ha tudok segítek még,írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon,teljesen bejönnek a leírtak:)2.5hós baba mamája

Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed, hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára, nekünk is ez volt a gond, dettó.Én este azt csinálom, hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok, szinte majd elalszik, aztán a vállamra teszem büfizni, de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik, elõtte nekem is 3 óra volt-horror, nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy, sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot, teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk, ha egy kis jelét is mutatja, hogy fáradt akkor kiságy, megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki , hogy közel azonos idõben aludjon, nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni, de ez nem jelenti azt, hogy nem rakom be többször ha látom, hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg, de meg fogod látni milyen amikor úgy sír, hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír, ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor, Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem , ha tudok segítek még, írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon, teljesen bejönnek a leírtak:) 2.5hós baba mamája
Szerintem elõször póbáld meg, hogy ha elaludt a kocsiban, tedd át a kiságyba. Ezt ismételd akár 5-6 alkalommal is ha felébred. Aztán próbálkozhatsz rintagással, popsipaskolássl, énekléssel... Eleinte biztos sírás lesz, de nekem is sikerült a cicirõl az önálló altatásra szoktatni:-) Türelem és kitartás, és követezetesség.

A kisfiam 3 hónapos anyatejes és tápszeres baba, eddig mindig volt széklete, de úgy egy hete csak két naponta van az is úgy hogy tornával és masszással, jön csak ki mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! A tápszeres babáknál elõfordul a szorulás, kérdezd meg az orvost, nekünk a Bebától nem volt kaki, nagyon beszorult a kisfiam, vannak szirupok, amiket lehet adni a kicsiknek, csak nem tudom mikortól, Levolac és Duphalac, ezek nem hashajtók, csak könnyítenek.

Szia! A tápszeres babáknál elõfordul a szorulás, kérdezd meg az orvost, nekünk a Bebától nem volt kaki, nagyon beszorult a kisfiam, vannak szirupok, amiket lehet adni a kicsiknek, csak nem tudom mikortól, Levolac és Duphalac, ezek nem hashajtók, csak könnyítenek.
Lehet szorulása, egyrészt a tápszertõl, másrészt meg azért mert ennyi idõsen az anyatejet már teljesen hasznosítani tudják.A csak anyatejes babáknál is elõfordul, hogy ilyenkor ritkul a széklet./nekünk 1 héten 1x volt/.De ha nagyon erõlködik akkor beszélj az orvosotokkal, hogy javasol-e másik tápszert , hátha úgy jobb lesz.Ne szenvedjen szegényke!

3 hónapos kisfiam eddig 1-es cumiból evett és a játszó cumija is 1-es. Mikor kell átválltani a 2-es cumira?

Már próbáltam ,de olyan gyorsan ette meg a 150 ml-t hogy 30-at vissza is bukott.Nagyon cuppog is rajta.Az 1-essel az a gond hogy van hogy 40 percig eszik meg 100 ml-t.A végére sztem elfárad.

Legjobb válasz: Nézd meg a dobozát a cuminak, de azt hiszem, hogy úgy van, hogy 1-es cumi 0-3 hó, 2-es 3-hótól. De biztos nem vagyok benne, viszont rajta van a dobozon. :)

Nézd meg a dobozát a cuminak, de azt hiszem, hogy úgy van, hogy 1-es cumi 0-3 hó, 2-es 3-hótól. De biztos nem vagyok benne, viszont rajta van a dobozon. :)
Nálunk is hasonló volt a probléma ezért én csak 4 hónapos korában cseréltem le a cumit 2-esre. Szerintem nem baj ha kicsit késöbb cseréled le, inkább egyen lassabban minthogy behabzsolja és visszabukja. A játszócumi meg (legalábbis az Aventes amit mi vettünk) 6 hós korig jó neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépena válaszokat.Megpróbálom a 2-es játszó cumival szokatni.Úgy vettem észre nagy a szájába.De hátha megszokja.
1 évesen hordott a lányunk 74-est.
Az én fiam is pont ekkora volt ennyi idõsen, 1 évesen pedig már a 86-os ruhákat hordta.... utána viszont lelassult, most 2 éves és 98-asakat hord. Semmi baj nincs ezzel, nem kirívó eset!
A lányom 4 hónaposan kezdte. Elõtte a 62-es méretet ugrotta át.
utolsó vagyok . ami nem ilyen méreres, abból 9-12 hós kell.
nekünk is érthetetlen módon kimaradtak ezek a méretek :) most 6 hónapos, 70 cm és 8, 5 kg, 80-as ruhákat hord.
talán 2-2, 5 hós volt a fiam mikor adtuk rá.most 6 hós 7, 5 kg.74es már nagyon kicsi
Majdnem 15 hónapos a lányom és teljesen átlagos a hossza. Nagyrészt már 80-as kell neki, de még a ruhái egyharmada 74-es.
Az én lányom 1-másfél éves kora között hordott 74-est.
A kérdező hozzászólása: A 68-as méretû nacik rövidek, a felsõk pedig nem mennek rá a hurkácskákra!
A nagy fiam 12 hetesen kezdte el hordani a 74-es bodykat, rugikat. Es o is 7kg volt akkor.
szia! az én lányom most 8 hónapos, de 3 hósan 66 cm és 7900 gr volt. Õ is ugrásszerûen fejlõdött most lassult be kicsit de így is extrém nagynak számít. (78 cm 10800 gr)

Egy 23 fokos lakásban mibe öltöztessem 3 hónapos kisfiam? Most csak hosszú ujjú body, egy plüssös nadrág és zokni van rajta, de félek ez kevés.

Legjobb válasz: Nálunk is 23 fok van, két hónapos a kislegény. Hosszúujjú body és hosszúlábú rugi van rajta. Vagy ha a body fölé nem rugit adok hanem nacit (pl farmert) akkor még kap egy vékony pulcsikát is. A tarkóját nézegesd - ha hideg akkor fázik, ha izzad akkor melege van. A keze ilyen kicsi korban még nem mérvadó.

Nálunk is 23 fok van, két hónapos a kislegény. Hosszúujjú body és hosszúlábú rugi van rajta. Vagy ha a body fölé nem rugit adok hanem nacit (pl farmert) akkor még kap egy vékony pulcsikát is. A tarkóját nézegesd - ha hideg akkor fázik, ha izzad akkor melege van. A keze ilyen kicsi korban még nem mérvadó.
Bõven elég ennyi :) ) Azt, hogy esetleg fázik-e a tarkóját megfogva tudod megnézni. Ha ott hûvös, akkor fázik. A végtagjai akkor is hûvösek lehetnek, ha közben izzad, mert a vérkeringése még fejletlen. Egyébként, ha elalszik, tegyél rá egy vékony takarót, alváskor kicsit jobban szeretjük a meleget :) Az én gyerekeim 21 fokos lakásban se voltak jobban felöltöztetve, soha egyik sem volt beteges...
Teljesen eltérõ a babák hõháztartása. Nem az a lényeg, hogy ki hogy öltötztetni ennyi, meg ennyi fokban a babát. Egy 3 hónapos babát másként kell öltöztetni, mint mondjuk az én 8 hós babámat, aki utálja a meleget és most szinte ugyanannyi ruha van rajta 23-24 fokban, mint rajtam, de pl. rajtam póló, tréningnaci, zokni, rajta hosszú ujjú body, harisnya (mert már lépeget és az nem csúszik le a lábáról, mint a zokni). Amikor 3 hós volt, azért egy kicsit melegebben öltöztettem, de mindig ellenõriztem a tarkóját és vetkõztettem, ha kellett. Ez talán segít:http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/mennyire-oltoztessu..
Nálunk 21-22 fok van, és szintén hosszú ujjú body, melegítõ gatyó és zokni van rajta. Ha szellõztetek, vagy éppen fagyos "kedvében" van, ráadok még egy rövid ujjú pólót is. De 23 fokban ez elég, nyugi! Egyébként a négy gyerekes anyukának üzenném, hogy 20 fokban még én is fázok, nemhogy a gyerek... Ez van, ezek vagyunk mi, ti meg azok vagytok. Ja, és 11 hónaposan volt az elsõ náthája (egyszóval szerinted burokban tartom a gyerekemet, de látod, mégsem beteges). Az a megfázás is csak azért volt, mert egy hétvégét egy szállodában voltunk, ahol 19 fok volt a szobában, és láss csodát, megfázott...
Egy 23 fokos lakásban ez inkább sok - te mit hordasz ilyen meleg lakásban? Mert én legfeljebb egy pólót meg vékony vászonnadrágot tudnék elviselni. Ha 23 fokban agyonöltözteted a gyereket, akkor ne csodálkozz, hogy állandón beteg lesz, igy nem tud az immunrendszere rendesen müködni. Gyereknek (sem) szabad 20 foknál melegebbet tartani a lakásban, ha nem akarod, hogy állandóan baja legyen. négy gyerekes anya
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! egyébként én is egy vékony hosszú ujjúban vagyok a 23 fokban, mert fázós vagyok, úgyhogy a babámat se öltöztetném rövid ujjúba, hogy lengébben legyen, mint én, szerintem ettõl még nem lesz beteges késõbb.
11.55-nek: 20 fokban van hogy még én is fázom, nemhogy a fiam :) Ne ijedj meg kedves kérdezõ, nem mindenki ugyanolyan! A baba immunrendszere akkor is kifejlõdik ha melegebb lakásban vagytok :)
kisbabára mindig eggyel több réteget kell adni mint amit megunkra veszünk - ez nekünk bevált. Nem mindenkinek ugyanolyan a hõtûrése.... én rövidujjúban vagyok ls hosszú gatyóban itthon, tehát babámra több cuccost adok. Egyébként elsõ voltam.
Nálunk 20 fok van , hosszú ujjú body, harisnya, és egy rugi van rajtunk, mondjuk mi nagyon fagyosak vagyunk, õ akkor alszik jól ha melegbe van....ezek mi vagyunk.
Tényleg mindenki más. Anyukám nem szereti a meleget, otthon mindig max. 20 fok volt télen és állandóan szellõztetett - én egész gyerekkoromban mindig fáztam, volt, hogy az ágyból se volt kedvem felkelni. Az immunrendszerem mégsem lett bivalyerõs, rendszeresen elkaptam náthát, influenzát. Amióta eljöttem otthonról, 23-24 fokban élek fûtési idõszakban, és nagyon ritkán vagyok beteg. A babám 2 hónapos, 23 fokban egy hosszú ujjú body, egy hosszú ujjú pamut rugdalózó, alatta zokni van rajta. Ha alszik, egy könnyû pléddel takarom be. Nem szokott izzadni ennyitõl ;)
Jövõ április 4.? :)
A kérdező hozzászólása: nem akkor született.bocsi csak nagyon rossz hogy nem tudom mi van a picivel.
Orvost felhívtad? Biztos tud segíteni. Lehet, hogy a hasa fáj. Miket eszik? Nekem akkor feszíti magát a fiam, ha fáj a hasa, és emiatt nehezen kakil. Infacolt szoktunk adni neki, az használ, meg õ már eszik mindent, így gyümölcsöt, ami meghajtja.
2. vagyok. Igen, érthetõ, hogy zaklatott vagy ettõl a gondtól. A babád szopizik? Vagy hogy kap enni? Mibõl? Tud aludni eleget? Etetéskor sír csak, egyébként vidám baba?
A kérdező hozzászólása: tápszeres, csak etetésnél sír amúgy nagyon vidám imád játszani nem is értem de eddig nagyon jól evett most meg nem és nem értem miért


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!