Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos kisfiam (412 db)

3 hónapos kisfiamnak huzamosabb ideig antibiotikumot kell szednie. Mennyire gyengíti ez az immunrendszerét?

Vesetágulata van, és megelőzendő a durva húgyúti fertőzést hónapokig antibiotikumot kell szednünk. (az orvos szerint vannak, akik évekig szedik, én ebbe bele sem merek gondolni) Kap probiotikumot és szopizik még, de sajnos annyira görcsösen próbálok ragaszkodni az anyatejhez fenti okok miatt is, hogy az is megfordult a fejemben, hogy mi lesz, ha már az sem lesz...

Legjobb válasz: Nekem a kislányomnak 6 hetes korától kellett hasonló okokból antibiotikumot szednie. Tudom, brutálisnak tûnik egy kizárólag szoptatott baba torkán lenyomni az antibiotikumos folyadékot, de ne aggódj! Nem lesz tõle baja. Az elsõ néhány alkalom kellemetlen lesz Neki, aztán szépen lassan hozzászokik. Én úgy csináltam, hogy minden nap adott idõben, lehetõleg ugyanolyan körülmények között adtam be. Mint egy kis rituálé :) Hogy könnyebben hozzászokjon. Sikerült, egy hét után már nem ellenkezett, utány pedig már tudta, hogy mi fog jönni. Én 11 hónapos koráig szoptattam, (5 hónap csak anyatej) kb fél éves koráig semmi betegség nem volt. Akkor is csak kis megfázás, szóval szerintem nem gyengítette le annyira az antibiotikum. Jobbulást a kisfiadnak, Neked pedig kitartást!

Nekem a kislányomnak 6 hetes korától kellett hasonló okokból antibiotikumot szednie. Tudom, brutálisnak tûnik egy kizárólag szoptatott baba torkán lenyomni az antibiotikumos folyadékot, de ne aggódj! Nem lesz tõle baja. Az elsõ néhány alkalom kellemetlen lesz Neki, aztán szépen lassan hozzászokik. Én úgy csináltam, hogy minden nap adott idõben, lehetõleg ugyanolyan körülmények között adtam be. Mint egy kis rituálé :) Hogy könnyebben hozzászokjon. Sikerült, egy hét után már nem ellenkezett, utány pedig már tudta, hogy mi fog jönni. Én 11 hónapos koráig szoptattam, (5 hónap csak anyatej) kb fél éves koráig semmi betegség nem volt. Akkor is csak kis megfázás, szóval szerintem nem gyengítette le annyira az antibiotikum. Jobbulást a kisfiadnak, Neked pedig kitartást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtál! Hát igen, az elsõ adagok nálunk is bajosak voltak, volt hogy hányt is tõle, de most már elfogadja. Úgy féltem, hogy az antibiotikum kikészíti majd a kis szervezetét, de minden tõlem telhetõt megteszek, hogy ne így legyen! Köszönöm még egyszer, remélem, Ti is már túl vagytok a nehezén!

Miért van az, hogy a 3 hónapos kisfiam nagyon sír ha az apukája felveszi?

Mikor megszületett, akkor az apuka elköltözött t?lünk, hetente jön látogatni. Hétvégén járunk rokonokhoz, ott ölelgetik, de mostanában van olyan, hogy másnál is keservesen sír, de nálam megnyugszik.

Legjobb válasz: Az én kisfiam jövõ héten 4 hónapos, ugyanezt csinálja, igaz apával nem, meg velem de ha más hozzászól, vagy felveszi megy kb 10 percig a hiszti aztán utána minden rendben. Az, hogy nálunk édesanyáknál megnyugszik természetes, mi vagyunk velük a legtöbbet, mi vigyázunk rá stb. Szerintem kevés neki a heti 1 látogatás apától és nem szokta meg nem gondolod?

Az én kisfiam jövõ héten 4 hónapos, ugyanezt csinálja, igaz apával nem, meg velem de ha más hozzászól, vagy felveszi megy kb 10 percig a hiszti aztán utána minden rendben. Az, hogy nálunk édesanyáknál megnyugszik természetes, mi vagyunk velük a legtöbbet, mi vigyázunk rá stb. Szerintem kevés neki a heti 1 látogatás apától és nem szokta meg nem gondolod?
A heti egy látogatástól Õ még nem ismeri fel! Neki olyan mintha egy vadidegennél lenne. Neki csak te vagy az egyetlen biztos pont, nálad érzi magát biztonságban! Amúgy sajnálom, hogy egyedül maradtál a manókával.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem is kevés a heti egy nap 2 órás látogatás, de nem tud sûrûbben jönni. És nekem kellemetlen, hogy ordít nála, apa meg próbálja nyugtatni, mondja neki h õ az apja...de ehhez szerintem még nagyon kicsi. Apa meg csúnyán néz rám...Mit lehet tenni ilyenkor?
Szia!Nálunk is ugyan ez van.Mindenki dolgozik egész nap, héten és egyszer-egyszer beugranak a nagyszülõk, keresztszülõk.Ez nekik-babáknak-nagyon kevés.Én úgy oldottam meg a helyzetet, hogy rögtön nem adom a kezükbe, hanem szépen közelítünk hozzájuk mindig egy kicsit.A Manóm nagyon megnézi õket és amikor látom hogy már mosolyog az "idegenre" odaadom a kezébe.Ez nem tuti bevált módszer, de náliunk az esetek 70%-ban bejött. 3, 5 hónapos kislány anyukája
Szia! ez egy 2természetes" jelenség, általában 3 hónapos korukig mindenki érdekes, meg minden arc "új", lehet ismerkedni velük. Utána meg ahogy érik a kis idegrendszere, rájön, hogy "hoppá, ez itt nem anyu! anyuciiit akarom!" A másik meg hogy heti egy alkalommal látja az apja, ne csodálkozzon, hogy nála is sír , és ne nézzen rád csúnyán, mert ennek nem Te vagy az oka!!
Már elnézést, de mi az, hogy apa meg csúnyán néz? Akkor nézzen csúnyán, ha nap mint nap foglalkozik a gyerekkel. Azért van, mert õ vadidegen a babának.Ezen csodálkozik?
csúnyán néz, miután elköltözött, ahogy megszületett a baba? hát menjen a francba, és nézzen ott csúnyán. amúgy meg az én babám senkitõl nem tûri hogy felvegye, aki nem az apja vagy én, egybõl üvölteni kezd, pedig már 13 hós.
Az én fiam kb 15 hónapos korában még az anyósomtól is sírva fakadt, amikor hetente egyszer találkoztak. Most már kezd megbékélni vele, 17 hónaposan. Van egy kolléganõm, aki nagyon szereti a gyerekeket. A fiamnak is egybõl neki esett, hogy megdögönnyözze, és erre persze sírva fakadt. Aztán megnyugodott, látta, hogy Õ barát. Kis idõ elteltével már a karjaiban rötyögött a fiam. Szerintem a Ti estekben is az lenne a jó, hogy szép lassan közeledjen a baba felé. Beszéljen hozzá elõször messzirõl és menjen lassan közel. Ha esetleg egy mosoly is kijön a babából, akkor is csak szép lassan vegye fel. A két órából lehet, hogy egyet azztal kell majd töltenie, hogy megbarátkozzon vele a fia, de legalább a másik egy óra már mosolygósan telik.

3 hónapos kisfiam 3 napja nagyon erősen szívja a cicim, van hogy dühöng rajta, ez eléggé fáj. Tejem van, ha megnyomom spriccel belőle. Mi lehet a baj, mitől csinálja ezt, mit tehetek hogy ne csinálja?

Legjobb válasz: 3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van. Lehet, hogy többet enne, de nehezen jön neki. Azért dühöng és rángatja.

3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van. Lehet, hogy többet enne, de nehezen jön neki. Azért dühöng és rángatja.
Nekem is így volt. Azt hittem, kevés a tejem. Nem az, már 4 hót múlt, még mindig csak szoptatom. Próbáld meg két mellbõl szoptatni, pár napja így csinálom. Fáj még most is minden szopi kezdés, de nem vészes. Szerintem ez a fájdalom már jobb nem lesz. Talán tényleg nehezen jön ki a tej.


Miért alszik nyugtalanabbul 3 hónapos kisfiam?

2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, este 8-4ig. Az utóbbi 2 éjszaka éjfélig csend és nyugalom, utána gyömöszködi a markát a szájába, nyög, cuppogat,de csukva a szeme. 4kor pedig jelzi, hogy éhes. Mit?l van ez? Mit tegye?

Legjobb válasz: 3 hónapos korban jelentkezik egy étvágyugrás. Valószínûleg ez van a babádnál is. Ha nappal többet eszik, éjjel nem kel fel (legalábbis nálunk így volt, tudtam mérni, mennyit eszik, mert sajna nem tudtam szoptatni, hanem üvegbõl adtam a tejet). Csak lestem, amikor a megszokott 1,5 decik helyett akár 2,5-3 decit is képes volt egyszerre bevágni. :) Ha anyatejes a babád, szoptasd gyakrabban, esetleg fejj is utána, hogy a cicid lépést tudjon tartani a babával. Egyébként vannak, akiket ilyenkor már zavarnak a készülõdõ fogacskák is. Ki ugyan még nem bújnak, de helyezkednek az ínyben. Én erre a kettõre tippelnék.

3 hónapos korban jelentkezik egy étvágyugrás. Valószínûleg ez van a babádnál is. Ha nappal többet eszik, éjjel nem kel fel (legalábbis nálunk így volt, tudtam mérni, mennyit eszik, mert sajna nem tudtam szoptatni, hanem üvegbõl adtam a tejet). Csak lestem, amikor a megszokott 1, 5 decik helyett akár 2, 5-3 decit is képes volt egyszerre bevágni. :) Ha anyatejes a babád, szoptasd gyakrabban, esetleg fejj is utána, hogy a cicid lépést tudjon tartani a babával. Egyébként vannak, akiket ilyenkor már zavarnak a készülõdõ fogacskák is. Ki ugyan még nem bújnak, de helyezkednek az ínyben. Én erre a kettõre tippelnék.

Csajok, mi történik a 3 hónapos kisfiammal? Visszakapom még a jó alvó, nyugodt babámat?

Eddig úgy aludt el, hogy letettem és aludt. Vagy letettem, motyogott, ásítozott és álomba dumálta magát. (este szerencsére ez most is így működik, de félek...) Kb 2 hete nem tud nappal elaludni. Minden nap szenvedünk, nem lehet tőle semmit csinálni, nagyon fárasztó. Főleg, hogy van egy 2 éves, a dackorszak közepén lévő kislányom, aki szintén megköveteli a figyelmet, alszik (aludna) délután, de mostanában az öcsi nem hagyja.... Ha elmegyünk sétálni, vagy autóval megyünk, elalszik, nyugodt a napunk. De pl ma szakad az eső (meg mostanában volt még 1-2 ilyen nap) hogy menjek ki velük? :( Nem éhes, pelus rendben, hőmérséklet pont jó, nem tudom, talán a fogai? (kislányomnak 11 hónaposan jött ki 2, szóval nem tudom) És bár este elalszik, most éjjel háromszor keltem hozzá (ilyet 2-3 hetesen csinált utoljára, mostanában egyszer szopizott hajnalban) Mi lehet? Van valami ötletetek? Másnál is volt ilyen? Írjatok valami bíztatót, légyszi, mert már nem tudom, mitévő legyek?

Legjobb válasz: 3 hónapos korban van egy növekedési ugrás, én erre tippelnék. Amellett hogy gyakrabban megéhezik, valószínûleg az idegrendszeri fejlõdés is nyugtalanná teszi. Szerintem hamarosan túl lesztek rajta.

3 hónapos korban van egy növekedési ugrás, én erre tippelnék. Amellett hogy gyakrabban megéhezik, valószínûleg az idegrendszeri fejlõdés is nyugtalanná teszi. Szerintem hamarosan túl lesztek rajta.
Nyugidtan kiviheted ilyenkor is, csak öltöztesd fel, olyan rossz idö nincs Magyarországon, hogy ne lehetne kivinni a gyerekeket. (Régebben mindenkinek minden nap kellett mennie a gyerekekkel és semmi bajuk sem volt töle. Pl nekem is már 6 hetes kortól kellett a kicsit is bölcsödébe vinni, a nagyobbat meg oviba, és se busz, se autó nem volt, a kb 3 km-t gyalogoltuk.) Ha minden nap kiviszed a levegöre, akkor rendsen fog aludni.
A kérdező hozzászólása: Persze, vinném én!!!! Akkor valahogy össze kell rakni a fejemben, hogyan történjen a dolog...mert a hideggel nincs is baj, felöltözünk...De mint írtam, van egy 2 éves, igen dacos és akaratos lánykám, akivel szintén kicsit nehéz. Szakadó esõbe vele kimenni....húúú...(legalábbis nálunk ramaty egy idõ van)...panel, erkély nincs...és ha nem esik, persze, hogy kimegyünk!!!! Ti tudtok menni esõben is? Növekedési ugrás, erre nem gondoltam. Érdekes, kislányommal egyszer sem voltak ilyen "babás problémák" (hasfájás, fogzás, stb) és ezért nem vagyok eléggé jártas. Köszönöm!
Az én fiam is 3 hónaposan "romlott el". Nem tudok biztatót, mert 5 hónapos múlt és szinte minden éjjel katasztrófa. Mondjuk nálunk nappal nincs gond (de lehet ez még rosszabb).
Az én lánykám most lesz 11 hónapos, 6 hetes korától 4 hónapos koráig végigaludta az éjszakákat, most ott tartunk, hogy bent csak cicin alszik el, éjjel 7-szer kelt (mindig kis szopi és aludt tovább, de tegnap pl. el sem aludt az egyik után...). Szóval én jól elszúrtam. Lehet, hogy a kisfiad a foga miatt alszik kevésbé jól (már mocoroghat bent), ill. lehet, hogy most kezd neki kevés lenni e tej, és pár napig gyakrabban kér enni éjjel is, amíg be nem áll a mennyiség újra. Lehet idegrendszeri fejlõdés a háttérben, és igen, lehet mozgásrendszeri. Meg ki tudja, mi még!:D De azt mondják, legkésõbb hatéves korra rendezõdik a helyzet.:D

3 hónapos kisfiamnak van a homlokán egy fél cm-es hemangióma, amit ma lézerrel elkeztünk kezeltetni, de azt olvastam skan először fagyasztatják. Nem gond hogy nekünk egyből lézerrel van?

Legjobb válasz: Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2,4,10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?

Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2, 4, 10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?
Elsõ vagyok, egyébként szerintem mindegy mi a kezelés, csak múljon el minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: magán dokihoz járunk azt mondta hogy a 2. kezelés után már megmondja hogy kell e még, de általában nem szokott több kelleni, és havonta lehet menni.
Az én kislányomnak is van egy pici hemangióma az arcán. Fájdalmas a lézeres kezelés, vagy a fagyasztás? Mi most készülünk elkezdeni kezelni (3, 5 hónapos)

3 hónapos kisfiamnak és másfél hete visszaesett az étvágya. Miért lehet ez? Tapasztalt valaki ilyet a babája fejlődése során?

Reggel és este azokat a mennyiségeket eszi, mint edddig, napközben viszont jóval kevesebbet, eddig evett 140-150-et, most sokszor 80 után már csak nézel?dik, meg vigyorog, 110-nél többet nem hajlandó enni. Nem éppen fejl?dési ugrásnak kellene lennie és többet ennie?

Legjobb válasz: Nalunk is ez van! Az enyem is 3 honapos. Ebben a honapban nem is gyarapodott annyira a sulya. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg neki a tejem. Egyszer csak befejezi, mint aki jollakott, pedig szerintem van tejem, en sem ertem..... 2 het mulva vissza kell vinnem a dokihoz, kivancsi vagyok!

Nalunk is ez van! Az enyem is 3 honapos. Ebben a honapban nem is gyarapodott annyira a sulya. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy nem eleg neki a tejem. Egyszer csak befejezi, mint aki jollakott, pedig szerintem van tejem, en sem ertem..... 2 het mulva vissza kell vinnem a dokihoz, kivancsi vagyok!

Miért nem nézegeti a kezét 3 hónapos kisfiam? Túl sok belógó csörgő, forgó kész játékot adok neki?

"Ezért a kéznézés, a kézzel való játék megjelenése, gyakorlása el?tt ne adjunk a csecsem?nek játékot. A látóterébe tett játék, például az ágy rácsai közé kifeszített csörg? hátráltatja abban, hogy felfedezze a kezét, könnyen elvonja róla a figyelmet. Ugyanakkor a csecsem?nek nincs is szüksége ilyen csak nézegetni való játékra, amit ha el is ér, legfeljebb véletlenül tud megérinteni hadonászás közben. A rácshoz rögzített játék kés?bb sem alkalmas arra, hogy változatos játékra, manipulációra késztesse, hiszen ezt nem lehet felvenni, kézben tartva mozgatni, forgatni, lóbálni, közelebb és távolabb vinni, stb… csak ütögetni és húzkodni.

Legjobb válasz: Én nem figyeltem erre. Mondjuk az én fiam nem érdeklõdött a játékhíd lelógó játékai után még 3 hónaposan sem. Szerintem próbáld ki, hogy egy ideig nem teszel be neki játékokat, csak egyet esetleg. De ne aggódj, hamarosan észreveszi a kis kezét, az biztos.

Én nem figyeltem erre. Mondjuk az én fiam nem érdeklõdött a játékhíd lelógó játékai után még 3 hónaposan sem. Szerintem próbáld ki, hogy egy ideig nem teszel be neki játékokat, csak egyet esetleg. De ne aggódj, hamarosan észreveszi a kis kezét, az biztos.

Hagyhatom, hogy a 3 hónapos kisfiam 8-10 órát aludjon egyhuzamban éjjel?

Nappal viszont, alig alszik egy keveset.

Legjobb válasz: Igen hagyhatod nyugodtan. Az én kislányom is ezt csinálja és már 6 hónapos. Õ 3 hónapja alszik rendesen, és nappal csak 1-2 órát összesen. Védõnõnk szerint mivel minden baba más, így ez is teljesen normális.

Igen hagyhatod nyugodtan. Az én kislányom is ezt csinálja és már 6 hónapos. Õ 3 hónapja alszik rendesen, és nappal csak 1-2 órát összesen. Védõnõnk szerint mivel minden baba más, így ez is teljesen normális.
Az én kisfiam is lassan 3 hónapos, és Õ is alszik éjjel 8-10 órát.Ez azért is jó, mert nappal többet van ébren, nyugodt, kiegyensúlyozott baba :) ) Valóban a babák nem egyformák, külön egyéniségek :) Úgyhogy ne aggódj, majd ha fogzanak, akkor biztos többet lesznek fent, de ez is változó. Jó egészséget Nektek, nyugodt napokat! :)

Miért sír a 3 hónapos kisfiam a fürdetésnél? Eddig annyira szeretett fürödni most meg 2 alkalommal nagyon sír, nem ejtettem el és víz se érte olyan helyen (arcán), ahol megijedhetett volna.

Más is járt már így? Remélem nem fog ez sokáig tartani, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.

Nem lehet hogy kicsit melegebb vagy éppen langyosabb lett a fürdetõvize? Amúgy nekünk a dokinéni javasolt egy nagyon jó dolgot. És bevállt. A kád aljára terítettünk egy textil pelust. Elõször a babát az üres kádba tettük a pelusra és úgy öntöttük rá fokozatosan a vizet. Így sosem volt sírás. És kb. négy hónapos korától már imád locsizni. Most 11 hónapos és már jó ideje simán fürdik, bár a pelust mindíg alá tesszük mert így nem olyan kemény neki a kád alja. Sok sikert.
nekem akkor sírt (1-2alkalom) amikor már nagyon fáradt, nyûgös és éhes volt egyszerre.De akkor semmit se tudtam kezdeni vele. Próbáltad valahogy elterelni a figyelmét...figurákkal.mi pl.halacskázunk, mikor ezt meghallja olyan nagyokat csapkod, hogy minden csupa víz. kitartás
A kérdező hozzászólása: Nem fáradt, és nem éhes elõtte nagyokat nevetett, ahogy víz érte a seggét rögtön ordítani kezdett semmivel nem lehetett a figyelmét elterelni az apja próbálta, de azért köszönöm :)
Szia. Mi is jártunk már így. Kiderült, hogy kicsit ki volt pirosodva a popsija, és valószínû csípte a víz neki. Ilyenkor picit hûvösebbre csináltam a vízét, és akkor nem sírt. Persze nem hidegre, csak egy-két fokkal langyosabbra.
Mi ugyanígy jártunk 3 hónapos kora körül, nem jöttünk rá, mi volt a gond. Egy hét hiszti után abbahagyta magától. Azóta (4 hónapos) nincs gond a fürdetésnél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!