Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos folyton (12 db)

3 hónapos babámat eddig oldalt altattam, de kb.10 perc múlva a hátán feküdt! Ma kivettem a hengert a háta mögül, mert folyton "lecsúszott " róla! Alhat háton és ha bukik?

Legjobb válasz: 3 hónaposan én már nem csináltam ebbõl ügyet. Hamarosan forogni is fog, nem tudod majd szabályozni, hogy hogy feküdjön.

3 hónaposan én már nem csináltam ebbõl ügyet. Hamarosan forogni is fog, nem tudod majd szabályozni, hogy hogy feküdjön.
Nyugodtam alhat háton. Oldalt viszont TILOS kitámasztani, mert csípõdeformitása lehet. Nem is kényelmes neki, ezért fordul hátra.
Ha van légzésfigyelõd, tedd hasra! Nekem a védõnõ mondta, de tényleg szeret hason aludni 3 hós kisfiam.
Miért altattad oldalt?!? Ezt ki mondta neked? Butaság! Ahogy az egyik elõttem szóló is mondta, csípõ és gerinc deformitást okozhat! Nem lesz semmi baja háton!! Rendesen büfiztesd meg és akkor nem fog bukni!
Kedves utolsó, neked biztos nem bukós a babád, hogy azt írod, hogy jól büfiztesse meg, akkor nem fog bukni. Az én kislányom még 3 óra múlva is bukik. Kedves kérdezõ, nyugodtan altasd háton a kicsit, a fejét úgyis félrefordítja és kicsurog belõle a bukás. Nekem tegnap volt 3 hónapos a kislányom, eleinte én is az oldalán altattam, mert csak úgy aludt el, nekem ezt a kórházban javasolták. Most már õ is a hátára fordul inkább és nagyon sokat bukik, mégsem volt belõle még probléma, csak sokkal több mosópor fogy:)

A lányom 3 hónapos és két napja folyton sír. Vajon miért?

Két hete kevesebbet eszik kb 80-120 ml-t napi 6×, pedig neki többet kellene, mert nagy baba (6,5 kg). Ennek ellenére hízik, csak kevesebbett, mint eddig. Két napja viszont folyton sír, enni ugyanúgy nem akar többet, viszont sehogy nem tudom megvígasztalni és eddig éjjel is aludt szépen, mostanában viszont többször felkel. Enni nem adok neki, mert arról már rég leszoktunk és nem is igényli. A keze folyton a szájában van és rágja az öklét. Arra gondoltam, lehet a foga jö, de nem kicsi ? még hoozá? És a nyála sem folyik olyan nagyon. Nem lázas, és ha épp nem sír egész jó kedve van. Nem tudom mi lehet. Már mindent kipróbáltam, de semmi nem nyugtatja meg.

Legjobb válasz: Szia! Bizony elõfordulhat hogy már a foga... De bennem felmerül, hogy nem éhes-e mégis. Az én lányom akkor tömi az oklét a szájába, ha enni szeretne. Ráadásul pont 3 hónapos kor körül (is) van egy intenzitásváltás, amikor hirtelen megnõ a kicsik étvágya. Anyatejes, szoptatott babáknál nagyon jellemzõ, hogy ilyenkor szinte óránként szopizni akarnak, de ez így jó, mert stimulálja a melleket, ezáltal a tejtermelést. Nem tudom, a te babád szopizik, vagy tápszeres, errõl nem írtál. Azért nézd meg jól az ínyét is, hátha mégis a foga. Remélem, minden rendben lesz veletek. Szia!

Szia! Bizony elõfordulhat hogy már a foga... De bennem felmerül, hogy nem éhes-e mégis. Az én lányom akkor tömi az oklét a szájába, ha enni szeretne. Ráadásul pont 3 hónapos kor körül (is) van egy intenzitásváltás, amikor hirtelen megnõ a kicsik étvágya. Anyatejes, szoptatott babáknál nagyon jellemzõ, hogy ilyenkor szinte óránként szopizni akarnak, de ez így jó, mert stimulálja a melleket, ezáltal a tejtermelést. Nem tudom, a te babád szopizik, vagy tápszeres, errõl nem írtál. Azért nézd meg jól az ínyét is, hátha mégis a foga. Remélem, minden rendben lesz veletek. Szia!
Nálunk is ez a helyzet két napja, kivéve az éjjeli kelést.A én lányom hétfõn lesz 3 hós.De fejreállítva sem jó neki, a játékok ideig óráig lekötik, de a csirimpolója is csak 10 percre köti le, korábban fél órát is elküzdött vele.Nekem sincs más tippem, mint hogy közeleg a fogzás, vagy valami front jön.
Csatlakoznék, 4 napja múlt 3 hónapos a lányom:) 2 napja diliház van itthon. Sír a játékai között, evés közben, kézben, állva, ülve.... Napok óta nyugtalanul alszik éjjel. Ha szopizik én éjjel cicire tenném amikor felkel. Ha mást nem, hát megnyugtatja. Ha meg eszik-akkor tényleg éhes. Sajnos én ezt már nem tudom kipróbálni, nincs tejem-és az üres cicitõl öklendezik. Pedig mit nem adnék érte ha szopizna:( (tápszeres, mondjuk Õ még mindig eszik éjjel 2-3x is)
A kérdező hozzászólása: Igen, én is azt vártam , hogy most többet fog enni! Próbálom is eteni, de semmi nem kell neki se tea, se tej, se a cumija se én... Ha megérzi az üveg cumiját a szájánál még jobban rázendít. Ja igen és nem szoptatom, már egy hónapja, mert a lelkem nem hajlandó, ezért fejem neki a tejet. Már én is tiszta dili vagyok, biztos ezt is érzi. Fogalmam sincs már mit csináljak.
Szia! Az Én fiam 2 nap múlva lesz három hónapos, és nálunk is ez a helyzet, már második hete ha éppen olyanja van sír kézben és cicin is. Az öklét rágja, akkor is ha éppen evés után vagyunk. Azt mondta a védõnõ hogy 3 hónapos koruk körül ez annak köszönhetõ hogy hirtelen nõni kezdenek és ez megviseli õket!Volt ilyen 6 hetes korában is akkor is ezt csinálta aztán egyik napról a másikra abbamaradt és visszaállt a normális rend! Úgyhogy azt hiszem nem tudunk mást csinálni csak kivárni amíg vége lesz ennek a szakasznak.Kitartás mindenkinek!!!
Szia!Valószínûleg a fogacskája jön a picinek, azért tömi az öklét a szájába. A szoptatásra még visszaszokhat idõvel, bölcsen teszed ha fejed a tejed és nem hagyod elapadni. Hallottam olyanról, hogy a kismama hordozókendõben járkált kb napi fél órát a gyerekkel olyan 2 hónapig és a gyerek a testi kontaktus és az együtt mozgás hatására egyszer csak kérte a cicit! Pedig ugyanúgy voltak, mint ti, nem akart 2 hónapig szopizni. Egyébként használjuk mi is a hordozókendõt, nekünk nagyon bevált, ha van rá lehetõséged, próbáld ki te is! Üdv, 8 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Lehet valami ebben a növekedési ugrásban is. Most hogy olvasom eszembe jutott, hogy tényleg nálunk is volt ilyen 5-6 hetesen és egyszer csak elmúlt. Lehet, nem tudom. Az én védõnõm egy nem normális, úgyhogy n tõle nem nagyon tudok tanácsot kérni.
A kérdező hozzászólása: Én a hasamra szoktam a picit fektetni ruha nélkül. Nagyon élvezt, nagyokat vigyorog, de semmi szopi. Sajnos.

Miért nem jelez a kutyám ha pisilni-kakilni kell neki? 10 hónapos, már 3 hónapos kora óta szobatiszta és sosem pisilt be azóta, most hirtelen 2 hete folyton bepiszkit.

Legjobb válasz: Nem kan kutya véletlenül? Jó eséllyel elkezdett jelölgetni. Ez nem egészségügyi probléma, a végbemenõ hormonális változásokkal függ össze. Kinyílt a csipája és úgy érzi, övé a ház. Nem ártana letisztázni a falkasorrendet.

Nem kan kutya véletlenül? Jó eséllyel elkezdett jelölgetni. Ez nem egészségügyi probléma, a végbemenõ hormonális változásokkal függ össze. Kinyílt a csipája és úgy érzi, övé a ház. Nem ártana letisztázni a falkasorrendet.
ez van!!!
Egyrészt, nem minden kutya jelez. Rendszeresen le kell vinni és kész. Az enyém évek óta szobatiszta, de sosem jelzett, maximum ha hánynia kellett, de azt is nehéz észrevenni. Másrészt meg hogy tartjátok, hogy nevelitek? Mindent megengedtek neki? Hallgat rátok mindenben, vagy azt csinál, amit akar? Kunyerál? Séta közben figyel rátok? Mindig kiköveteli magának a simogatást és a játékot, vagy csak akkor foglalkoztok vele, amikor ti akartok? Ha sikerült félrenevelni, akkor nagy valószínûséggel azért kezdett megint bepiszkítani.
A kérdező hozzászólása: Szuka kutya most már.Azóta kezdte el, mióta tûzelt, és ivaréretté vált. De a probléma mindig fennállt vele, eddig rongált, volt hogy egy idõre abbahagyta, de mindig huncut volt. Sokat van vele foglalkozva, és fegyelmezve is.Elég határozottan szoktam büntetni és jutalmazni is. De semmit nem ér neki. Biztos hogy valamit elrontottunk párommal de egyszerûen már nem tudom hogy mit csináljak, hogy neveljem meg.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok vele olyan engedékeny. Csak akkor játszok vele ha én akarok és én hívom oda, nem etetem asztalról nem dédelgetem egész nap stb...
Akkor csinálja ezt, amikor otthon vagytok, vagy csak ha egyedül marad?
A kérdező hozzászólása: Hát a bepisilést eddig ha elmentünk sem csinálta, csak elõfordult hogy rongált. Rongálni nem szokott már, ha itthon vagyunk semmihez sem nyul a saját játékán kivül, de folyton bepisil.


Lehetséges, hogy 3 hónapos terhesen folyton sütit és csokit kívánok, és csak attól jó a hasam, minden mástól rosszul leszek?

Legjobb válasz: Lehet, de attól még nem jó... Elégg veszélyes, mert gyorsan hízol tõle + esélyes egy terhességi cukorbetegség kialakulása. (Természetesen nem 1-2 nap alatt, de ha hetek óta tart, akkor igen.) Nem tudok okosat mondani, mert nekem mázlim volt, én pont az édestõl lettem rosszul.

Lehet, de attól még nem jó... Elégg veszélyes, mert gyorsan hízol tõle + esélyes egy terhességi cukorbetegség kialakulása. (Természetesen nem 1-2 nap alatt, de ha hetek óta tart, akkor igen.) Nem tudok okosat mondani, mert nekem mázlim volt, én pont az édestõl lettem rosszul.
Én húst ettem hússal és savanyúsággal az elsõ 3 hónapban. Ha nem jutottam hozzá az adagomhoz, elkezdtem szédülni. Pedig nem vagyok nagy húsevõ, jó ha heti 1-szer eszem húst. A baba húst akart, a tiéd édességet szeretne :) Majd elmúlik a kívánósság :) Ha nagyon zavar, vagy félsz hogy meghízok akkor egyél helyette fagyasztott gyümit, ilyen melegben az még jobban is esik!
Örülj neki hogy egyáltalán kívánsz valamin.Én 3-4 hónapig szinte csak HT kekszen és ásványvízen éltem, mert minden jött vissza.. :( De ne aggódj..el fog múlni..addig pedig egyél amit jól esik.Néhány gyümölcsöt ha tudsz, legalább iktass be 2 süti közé!! ;-)
figyi, mindig más van amit kívánni fogsz , ha azt kívánod az esik jól annak a bébinek, sebaj! egyed, én elejében, mit elejében vagy 2hónapig... kb5-6 gömb fagyit ettem a vérképem a mai napig jó, cukrom i s rendben, összesen 8 kilót híztam és már a 33.hétben járok, pedig azthittem majd jól behízom magam mert rengeteg édeset zabiztam.-))) majd leadjuk ha futkározunk a drágák után.-) boldog babavárást!

Mitől van 3 hónapos bichonomnak folyton véres, híg széklete?

3 hónapos bichon kiskutyám elég sűrűn hígat kakil, melyen vékony "vércsíkok" láthatóak. Időnként sárgás-zöldes kocsonyás jellegű váladékot csöpögtet vécés után, melyben szintén felfedezhető némi vér. Mitől lehet ez? Az állatorvos szerint amíg a kutya étvágya rendben van, nincs probléma. Segítsetek kérlek, nagyon aggódom érte!

Legjobb válasz: Hát én a helyedben keresnék egy másik állatorvost.

Hát én a helyedben keresnék egy másik állatorvost.
Ajánlanám ha van rá mód, rendelj neki Brit Care tápot. Ez hippoalergén védi az emésztõrendszert, meg nem ártana ha kapna kaukázusi kefírt, nem fogja meghajtani de szintén hasznos a beleknek.
A kérdező hozzászólása: A kefír jó ötlet! Hallottam már róla, nem is tudom miért nem jutott eszembe... Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem Happy Dog, de kifejezetten felnõttként is kistestû, kölyök kutyáknak való. Kipróbálom a tápváltást, aztán pár nap alatt gondolom eldõl hogy megoldja-e a problémákat.
Lehet hogy valami hippoalegén tápot kellene adni neki. Esetleg néha kefírt vagy natúr joghúrtot. Jót tesz az emésztõrendszernek.
Akkor kicsit még gondolkozzunk ezen a tápkérdésen :) Milyen márkájú az a kölyöktáp?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó! Felvetem majd az állatorvosnak a kérdést, bár a tünetek alapján nem biztos hogy errõl lehet szó. Kiskutyámnak jó az étvágya, és nem is hányt, a közérzete is kiváló.
3-as voltam, nálunk 2 hét volt a kezelés amíg ki lehetett írtani belõle, tudom hogy mindent ahová kakilt mindent kidobtunk, mert hogy ezek elég szívos paraziták. A giardiának van egy fajtája ami embert is fertõz. A vízzel és nedveséggel szaporodnak. Itt egy cikk mi is ez a parazit: http://www.oek.hu/oek.web?nid=312&pid=1 és itt egy másik a kezelésrõl és a kennelben kiíírtani a parazitát, mit ne mondjak elég macerás: http://www.hungarovet.com/?p=2653 Mindenképp vizsgáltassátok ki a székletét
Én giardiara gondolnék vigyél székletmintát az orvosnak
A kérdező hozzászólása: Kifejezetten kistestû, kölyöktáppal etetem. Kipróbálom a tápváltást, ha nem javul pár nap alatt akkor elviszem másik dokihoz. Érdekessége a dolognak, hogy nem minden nap véres a széklete, elõfordul hogy teljesen egészségeset kakil.
Mindenképpen vidd el orvoshzoz. De lehetséges egy nagyon egyszerû ok is, nem megfelelõ az eledel amit kap. Mivel eteted? Nállunk egy táp volt ami ilyen tüneteket produkált, egy hétig rizs csirke diéta, majd tápváltäs után megszüntek a panaszok.
Ha három hete tart, akkor nem valószínû, hogy parvo. Akkor lehet, hogy tényleg valami féreg okozza. Mindenesetre vidd el minél elõbb egy normális orvoshoz. Ha Debrecen közeli vagy, akkor tudok ajánlani egyet. A parvo és a bélgyulladás szerintem nem fertõzõ, a féreg, az lehet. Viszont így, hogy nem tudjuk mi baja...
A kérdező hozzászólása: Felkeresek másik állatorvost mindenképpen, köszönöm az eddigi válaszokat! Azt esetleg lehet tudni, hogy ez fertõzõ-e a gyerekekre nézve? Két pici gyerekem van. Ez az állapot 3 hete tart a kutyánál, a gyerekek szerencsére nem produkálnak ilyen tüneteket.
nálunk volt sárgás kocsonyás széklet ami giardia bél parazita miatt volt, de ehhez nem társult véres széklet. Ezt a parazitát nehezen lehet kimutatni mi 11 ezret fizettün csak azért, hogy a laborban kivizsgálják. Vigyetek ti is széklet mintát és vizsgáltassátok ki.
Hát szerintem ez nem normális. A vér utalhat parvora, a zöldes kocsonyás jellegû váladék pedig gyomorfertõzésre. Mindkettõbe belehal a kutya, ha nem kezeli idõben és megfelelõen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot! Kipróbáljuk!

Két kutyánk is lett a hetekben, az egyik 3 hónapos a másik kb egy éves és folyton ugrálnak és harapdálnak, már a ruháimat féltem, hogy szoktathatom le öket?

Legjobb válasz: Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.

Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.
Nincsenek lefárasztva kellõen. Ha volt kutyád, ezt te is tudod, ahogy azt is, hogy a kert édes kevés egy ebnek, így kár és fölösleges is velük kiabálni. Az nagyon szép dolog, hogy megmentetted õket és sajnálatod, hogy így alakult végül, de ha más választás nincs, próbálj mind a kettõnek, de legalább az egyiknek normális gazdát találni. A kölyöknek valószínûleg könnyebb lenne.
Amikor bármelyik ugrik, akár kiteszed a lábadat, térdedet, hogy annak ugorjon. Közben mondod, hogy nem. Ha nem próbálkozik az ugrással , akkor megdicséred.Persze, nem fog mûködni azonnal. Idõ kell hozzá, hogy már a nem szóra is abbahagyják az ugrálást.
Figyelmen kívûl kell hagyni.Nincs szemkontaktus, lökdösõdés, egyebek.De mivel terhes vagy és gondolom nem várhatod ki, míg befejezik az ugrálást, határozottan szólj az egyiknek, hogy nem szabad.Ha tovább ugrál csapj oda egy köteg újság papírral ês zavard el .Ha amikor már nem izgatott, hanem nyugiban heverészik, odahívhatod simire.Ha nincs idõd nevelni, el kellene gondolkodni, hogy gazdit keresel az egyiknek.Mert ha a pici körül csinálják ugyan ezt, vagy kenelbe kell raknod õket, vagy akkor keresel majd gazdit nekik.Most még könnyebb.
A mellkasánál, tenyérrel, határozottan, de nem durván el kell lökni egy nem/nem szabad kíséretében, ameddig csak ugrál. Ha odajön, és nem ugrál, akkor meg jöhet a simogatás, és a dicséret.
De könyörgöm ha ennyire profi vagy, meg értesz hozzá akkor miért itt kérdezõsködsz? Talán valami még sincs rendben, vagy tévedek? Nem értem, hogy idejön valaki mert gondja van de utána a tanácsot már nem fogadja meg. Ennek így mi értelme? Nem szégyen beismerni a tudatlanságot, hanem tanulni kell belõle. Ennyi az egész, de elõre látom ebbõl is csak azt fogod leszûrni, hogy én most lehülyéztelek. Kár a szóért
A kérdező hozzászólása: plusz még van két macsekom is, de õk már nagyok.
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha ilyen szegény lennék, tuti nem vállalnék kutyákat, csak a táp marha drága+féreghajtó, kombinált oltás, frontline, vitaminok, és akkor még egy etetõtûlat sem vettem. Mindenbõl megpróbáljuk a legjobbat megadni, éds majd jut a gyerekre is, ettõl nem félek. Gazdagok nem vagyunk de jól élünk, nagy kertes házban, kertvárosban.
A kérdező hozzászólása: azt mondtam, hogy mindkinek akinek van kutyája, kutyaoviba járatja??? bakker. nincs peénzem. elõzõ kutyámra, aki szegény 15 évesen halt meg, hónapokig naponta járattuk kezelésekre, több százezret ráköltöttem, legdrágább kajákat, vitaminokat veszek nekik, mindegy.
A kérdező hozzászólása: nálunk nincs kutyaovi...
A kérdező hozzászólása: ki mondta, hogy nincs pénzem????
nem azt mondtuk, hogy vidd vissza a sintérnek. Én mondtam, hogy keress valakit, aki napi egyszer megsétáltatja õket (én anno nem viccelek, 250ftért 1 órára 3 kutyát sétáltattam..) vagy keress nekik gazdát. De abban igaza van az elõttem írónak, hogy ha ennyi pénzed sincs rá, mi lesz ha bármi baja lesz valamelyiknek? Mert a baba is sokba fog kerülni, mellé meg a két kutya etetése, esetleges állatorvosi kezelések, bolha-kullancs elleni védekezés, a kicsinek a szükséges védõoltások ez mind-mind nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jó választ.nem vagyok profi, egyáltalán. nemrég halt meg az öreg kutyánk, 15 évet élt, ezért már nem is emlékszem milyen a kölyök kutya. de azért, hogy milyen felelõsséggel jár azt sejtem. csak az öreggel más gondok voltak... hozzá éjjelente kellett felkelni, megnézni jól van e, kezelésekre járni, stb. a végén a hasnyálmirigyrák mégis kifogott rajtunk...
Nézegess Cesar Millant(csodálatos kutyadoki) youtubon.Sokan csak vitázni jönnek az oldalra, ne foglalkozz velük.Fújják mindenkinek-ne szaporíts, 2millió gazdátlan kutya van az országban.Az ilyentõl mint te, meg elvennék a kutyát, mert nem sétálnak naponta.Hûha, akkor foglalkozz velük otthon sokat.Próbáld tanítani õket.A kicsit érdemes lenne, óvatosan (mármint rád nézve óvatosan)pórázra, sétára szoktatni.A nagy ráér majd ha meglesz a gyerkõc.Most még különösebb erõ nélkül is tudnád tanítani a kicsit, de ha megvárod vele amíg megszülsz, sokkal nehezebb lesz.Erélyesen, magabiztosan állj hozzájuk.Sokkal többet elérsz, mint a babusgatással.Jó kutyázást.
A kérdező hozzászólása: kedves vagy kedves hozzászóló de én nem Magyarországon élek, nálunk más szabályok vannak a szájkosárról.
na, közben megkaptam a válasz a szájkosárra: http://ujsag.allatvilag.net/2012/09/szajkosar-hasznalat-2012..
Nekem a szomszéd kutyával az bejött(amikor rám ugrált) hogy megfogtam a két lábszárát és picit tartottam a levegóben(3másodperc kb.)megmondtam neki hogy nem szabad.amikor abbahagyta elkezdtem simogatni és mondani neki mély, búgó hangon:Nyúúgi, aztán:okosan nyugszik.és megmagyaráztam neki miért nem jó ha rám ugrál
http://www.zetapress.hu/kutyavilag/16079 itt azt írják nem kötelezõ, de utána kérdeztem egy nálam jártasabb személynél, majd õ leírja hogy van:)
A kérdező hozzászólása: nálunk kötelezõ, a polgármester hozta be, és aki nem tartja be büntetik. mindemellett, nem szabad el engdeni a kutyát, csak pórázon vinni és elengedni csak kijelölt kutyasétáltatóban lehet, abból 2 van a városban, jó messze tõlem.
de arra meg úgy tudod a legkönnyebben megtanítani, hogy fogsz valami jutalomfalatot, leülsz és úgy tartod a jutifalit, hogy bele kelljen dugnia az orrát a szájkosárba, elõször még ne csatold rá, már akkor is dicsérd meg, ha megszagolja, mindig kis lépésekkel haladj, legyél türelmes:)
már nem kötelezõ sehol a szájkosár:)
A kérdező hozzászólása: a nagy szépen jön pórázon, csak a szájkosarat nem viseli és az nálunk kötelezõ. köszi szépen. amúgy a nagy már ivartalanított, a kicsi is az lesz. nekem macskáim is vannak, õk is ivartalanítottak. tényleg más a gyerekével nem törõdik ugy, mint mi velük.fogom nézni a youtubeot.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam még hogy terhes vagyok, mikor elhoztam õket. mindegy. akkor a legjobb ha visszaviszem a sintérnek
Tényleg nem tudok mit írni. :( Megértem, hogy ragaszkodsz hozzájuk, és ha legalább valaki otthon lenne és segítene a nevelésben, meg a sétában, akkor azt mondanám, hogy oké, sok szerencsét. Így is sok szerencsét kívánok. Az ugrálást már írtam, hogy mit csinálj (ignorálod, hátat fordítasz, ruhatépésnél ignorálás, kizökkentés, átirányítás). Én azért a helyedben megpróbálnék fb-on vagy bárhol gazdit keresni nekik.
A kérdező hozzászólása: szaladgálni van helyük, kb 500 négyzetméter, dobálom nekik a labdát és visszahozzák. de nehéz velük. fõleg , hogy a nagyobb már 1 éves, a kicsivel veszekszenek a kaján is, a kicsit külön kell etessem.Egész nap rohangálnak, de attól még ugrálnak mint a dilisek. Mindig erélyesen rájuk szólok, de nem mindig hat, ..
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy nem leszek normális gazdijuk.
A kérdező hozzászólása: köszi, azért is nehéz velük mert mindkettõ ujjonan érkezett, a kicsi startból rosszalkodik, de olyan édesek, együtt alszanak már
A kérdező hozzászólása: nem szeretném õket elajándékozni. tuti nem lesznek bezárva. addig még van, megoldjuk addig.
A kérdező hozzászólása: Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. Igy, hogy együtt vannak, egész nap eljátszanak, miért adnám õket tovább. igyis annyi kidobott kutya van, aki sajna senkinek nem kell. tuti jobb dolguk lenen a menhelyen vagy a sintérnél mint nálam. Altatástól mentettem õket, na mindegy, többet itt sem teszek fel kérdést.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg miért pontozzátok le a hozzászólóimat is??????
Biztos vagy te ebben? Nagyon szép dolog, amit tettél, de a mi 3 hónapos kutyánkat ketten (édesanyám és én) neveljük, igaz, munka mellett, de így is éppen elegek vagyunk rá. Persze, fárasztják egymást, de ki fogja õket tanítani, szocializálni, sétáltatni? Ha csak egymást látják, hogyan fogják megszokni a többi kutyát, embert? Ki és mikor fogja nekik az alap parancsokat megtanítani? Én a helyedben a kutyák érdekében keresnék egy végleges gazdit. Ha gondolod, tartsd meg a nagyobbikat, de gyerek mellé, fõleg ha nincs segítséged... túlvállalod magad. Ugrálásról való leszoktatás: Kitartó ignorálás. Nem nézel rájuk, nem szólsz hozzájuk, elfordulsz. Ha cibálják a ruhádat, akkor megdermedsz, nem szólj hozzájuk, majd hirtelen csapsz valami zajt, akár mély hangon morogsz akár hozzávágsz a földhöz egy vizes palackot kövekkel, akár tapsolsz. De a Nem is elég, a lényeg, hogy meglepje õket, és elengedjék a ruhádat. Akkor dicséret és dobj el nekik egy labdát, hogy másra figyeljenek.
A kérdező hozzászólása: de nem mondtam h nem fognak sétálni.... azt irtam , hogy most épp 12 hétig kell vigyázzak mert elsõ babám elment , ár..na mindegy.
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy más 24 órában foglalkozna a kutyájával, mindegy.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül, majd megint 3-4 körül, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ki õszintén hányan engedhetik meg a kutyaovit manapság. tehát egy kisgyerekes csalásnak, akinek nincs otthonölõs anyuka az ne is vállaljon kiskutyát. értem. valószinüleg kevés kutya élne a nagyvárosokban akkor.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül egy órát, majd megint 3-4 körül egy nagyobb fárasztás, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST megtanulják). Ha totyogós korára sem sikerül önkontroll elsajátítaniuk, akkor meg veszélyt is jelenthetnek rá, pl. fellökik. Igazából kár magyaráznom, mert vagy rájössz majd, hogy nincs rájuk idõd, vagy kérsz segítséget, vagy hagyod õket, és késõbb lesz két neveletlen kutyád.
A kérdező hozzászólása: Etetni etetjük õket rendesen, külön fõzök is nekik, + száraztáp. Takaritani utánuk jelenleg édesapám vállalta.
"Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. " na épp ez a baj. Ezek kutyák, nem gyerekek. Kutyakén kell nevelni és kutyaként kell rájuk tekinteni szabályokkal, tanítással, megfelelõ lefárasztással. Én értem, hogy veszélyeztetett terhes vagy, de akkor hogy jutott eszetekbe rögtön két kutyát is magatokhoz venni? Legalább lenne egy barát vagy valaki aki legalább napi 1x30-1 órás sétára kivinné, vagy kereshetnétek valami diáklányt/fiút aki a környéken vállal kutyasétáltatást addig, amíg nem kelhetsz fel. Én nem szeretnék helyetted dönteni és nincs is jogom, de nagyon átgondolnám a dolgot. Most azért nem tudsz velük kimenni, mert ott a baba a hasadban, utána már energiád nem lesz, egyszerre azért nem fogod tudni õket sétálni vinni, mert a kutyák addigra nem fogják megtanulni, hogy egy babakocsi mellett hogy kell közlekedni, utána már a gyerek tipegni fog, és mondjuk ha viszed bölcsibe vagy utána oviba akkor talán ki fogtok tudni menni. Az még legalább 2-3 év. Addig bezárva szeretnéd õket tartani, úgy, hogy nem elégíted ki a minimális szükségleteiket? Csak gondolj bele, hogy milyen lenne a babádnak, ha már tudna járni és soha nem mennétek ki mozogni, be lenne zárva a szobájába amiben van egy ágy és idõnként bemennél megölelgetni meg megbabusgatni, és ennyi. Hiába vannak ketten, nem fognak rohangálni maguktól, nem játszanak annyit maguktól, amennyitõl elfáradnának. Nekik kell a séta és kész.
A kérdező hozzászólása: kelleni nnem fog senkinek, eddig se kellett sajna, nálunk annyi a kóbor eb, hogy sorozatosan altatják el õket... igy kerültek hozzánk õk is, mert az egyik menhelyes gondolta jó helyen lesz nálunk.
És édesapádat nem tudod megkérni segíteni? Nem kell a neveléshez testi erõ csak határozottság és kiállás.
A kérdező hozzászólása: nem, õ egész nap a kertet müveli.
A kérdező hozzászólása: Mentett kutyák. mielõtt pálcát törnél, ... megölni akarták õket, befogadtuk. mindig is volt kutyám, kutyáink iskolába jártunk velük, most viszont veszélyeztette terhes lettem, nem igen tudok velük foglalkozni, férjem reggeltõl estig odavan. sétálni se nagyon tudok emiatt velük menni. gondoltam kapok valami jó tippet.

Lehet a fogzás miatt nem eszik a babám rendesen? Folyton csak sír a cicin kb 1 hete. Még csak 3 hónapos.

Nem látom hogy jön e,vagy meg van e duzzadva,nem értek hozzá.:( Csak szopik,és kb 5 perc múlva elkezd sírni.Gondoltam elfogyott,átteszem a másik mellre,de elfordítja a fejét,még jobban sír.Próbálom más pózban akkor is sír,egyre jobban.Próbaképpen lemértem párszor, 40 ml-t max 60 ml-t evett.Nem tudom mit csináljak.:( Most akkor a a tejem is kevesebb lesz mert nem eszik?Próbáltam cumisüvegből is etetni,de azzal is ugyanezt csinálja.Sőt ugy még kevesebbet eszik.:( Rágja az öklét,de nincs tul sok nyála.Nem tudom hogy a foga miatt lehet e.

Legjobb válasz: lehet hogy a pocija fáj mert a fogzás az nagyon korai lenne neki dehát vannak kivételek hallottam már ilyenrõl.. szerintem vidd el a dokihoz hátha valami más van a dologban.. vagy a torka fáj igazából a babáknál soha nem lehet tudni ... de ne aggódj mert lehet hogy ténleg csak fogzásról van szó

lehet hogy a pocija fáj mert a fogzás az nagyon korai lenne neki dehát vannak kivételek hallottam már ilyenrõl.. szerintem vidd el a dokihoz hátha valami más van a dologban.. vagy a torka fáj igazából a babáknál soha nem lehet tudni ... de ne aggódj mert lehet hogy ténleg csak fogzásról van szó
Az enyém 3, 5. Nekem is csinál iyet ha nagyon fáradt. Eddig el tudta magát bárhol bármikor altatni de egy hete észrevettem, hogy már nem ugyanúgy megy. Ha adni akarom de nem éhes csak fáradt akkor van ez. Lehet a Tied is iszik egy kicsit vagy próbál kicsit szopizni a bealváshoz de már nem megy neki olyan könnyen.
Szerintem a hasgorcsok jelei.Az sem jo ha minden oraban eteted amikor felsir ijenkor a babak hasa ha megvan duzzadva es kemeny akkor a gorcsokkel alsz szembe.Maszirozd a pocakjat en is igy csinaltam.Bekentem baba kremmel es a huvejk ujammal a pupaktol fentrol az ora iranyaban korbe majd az egesz tenyeremmel lagyan korbe masziroztam jol 5 percet erezve hogy levego van benne nemsokara puzni is tudott ezutan megtornaztattam.osszee mertem es volt szeklete is.En igy segitettem rajta megkonnyebbules volt mindkettonk szamara.Az hogy az oklet a szajaba rakja az annak a jele hogy a hasijaval van baj igy mutatyak ki a bajukat jelekkel.Remelem segitettem!

A cicánk folyton megharap minket. Persze csak játékból de szeretnénk leszoktatni, hogy tanuljon egy kis rendet. Még 3 hónapos de úgy hallottam ilyenkor kell vele foglalkozni és tanítani. Hogy tudnám leszoktatni arról hogy ne harapjon meg minket?

Legjobb válasz: Ha a cica harap akkor azonnal hagyjátok abba a játékot, határozottan szóljatok rá hogy nem, vagy nem szabad, ezután hagyjátok faképnél és kb 20 percig ne foglalkozzatok vele, ne is vegyetek tudomást róla. Elõbb utóbb valószínûleg rájön hogyha harap akkor az nem buli mert akkor nincs játék. Egyébként ilyen fiatal korban még nagyon játékosak, vadócak, de késõbb majd lecsillapodnak és nyugisabbak lesznek.

Ha a cica harap akkor azonnal hagyjátok abba a játékot, határozottan szóljatok rá hogy nem, vagy nem szabad, ezután hagyjátok faképnél és kb 20 percig ne foglalkozzatok vele, ne is vegyetek tudomást róla. Elõbb utóbb valószínûleg rájön hogyha harap akkor az nem buli mert akkor nincs játék. Egyébként ilyen fiatal korban még nagyon játékosak, vadócak, de késõbb majd lecsillapodnak és nyugisabbak lesznek.
pöcköld meg az orrát mikor harap
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen megpróbálom, remélem lesz eredménye..
Jó még az is, ha megfogod a nyakán a bõrt, kicsit megrázod és úgy szólsz rá. Az anyamacska is úgy fegyelmezi õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak akik írtak remélem be fog válni.
pöcköld meg az orrát v vágj finoman a fejére:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Ez bejött most már tudok vele úgy játszani hogy nem harapdál!!! De amúgy szerintem is az van hogy még nagyon kicsi és játékos!! Remélem kinövi az ilyen bajokat!!!

3 hónapos múlt a lányom, de ha ébren van szinte mindíg sír. Se a játszószőnyegen, se a babahintába, se a pihenőben nincs el, folyton ordít és nem tudom ez mikor múlik el vagy mitől van?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a frontokat érzi, az is lehet, hogy csak a közelségedre vágyik, hogy megszeretgesd... :) Próbáld meg magadhoz ölelni és énekelni egy kicsit, talán minden gondja elszáll majd.:) Sok szerencsét.

Lehet, hogy a frontokat érzi, az is lehet, hogy csak a közelségedre vágyik, hogy megszeretgesd... :) Próbáld meg magadhoz ölelni és énekelni egy kicsit, talán minden gondja elszáll majd.:) Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már szinte mindent, de semmi nem használ, 2-3 perc után mindenhol sír, mégha ott vagyok mellette akkor is. A védõnõ szerint majd kinõvi, csak nem tudom mikor, mert ez így elég nehéz, szinte ki sem tudunk mozdulni itthonról, mert mindenhol ordít, mégha kézben van is:(
Szia! Nekem a lányom játszotta ezt. Bár nekem annyi szerencsém volt, hogy kb. 6-tól kezdte és 1-1, 5 órát egyfolytában ordított. Kipróbáltunk mindent...levittem a napi ordítás elõtt sétálni, ha el is aludt, 6-kor felkelt ordítani. Akkor volt, hogy elmentünk csavarogni, természetesen nem maradt el akkor sem az ordítás. Órához lehetett volna igazítani a kezdést. Az anyukám sem hitte el egészen addig, még nem voltunk ott nála pár napot..aztán õ is kapott belõle:) Nálunk a kisasszony még cifrázta is, ha próbáltam szeretgetni még jobban sírt, már ha valakit meglátott akkor is...így 6-ra mindig megpróbáltunk hazaérni, akkor be a kiságyba, ajtó becsuk és kezdhette. Ordított 1-1, 5 órát, utána aludt egy 30 percet. Mikor felkelt, semmi baja sem volt. Max. 1 hónapig tartott. Nagyon nehéz volt, de nem tudtunk vele mit csinálni. Kitartás!
Nem tudom, mert nem akarok egy nagyon tapasztalt anyuka szerepében tetszelegni (3 hónapos a kislányom), de ha tényleg állandóan sírna a babám, én arra gyanakodnék, hogy fáj valamilye, csak ugye ezt másképpen nem tudja közölni... én elmennék a dokihoz, hátha mond valami okosat.
A kérdező hozzászólása: Volt hasfájós, de az a szoptatós teától volt, azt nem is iszom. Mondtam a gyerekorvosnak, meg a védõnõnek is, de azt mondták kinövi majd, hát nem tudom. Ébredés után eszik, tisztában van a popsija, elvan egy öt percet, majd rázendít bárhol van és bárki van mellette.
Sajnos ötletem nekem sincs, de szerintem nem fájhat semmilye, mert akkor nem pontban hatkor kezdene el ordítani, hanem bármikor amikor a fájdalmat érzi. Próbáltad már esetleg pont hatkor megetetni? Ha ráteszed a cicire akkor is sír? Tudom, nem megoldás betömni a száját, csak úgy eszembe jutott:DDD Kitartás.

Mikortól lehet ültetni egy babát? A kisfiam 3 hónapos és folyton húzza magát fölfele, mint ha ülni szeretne. Lehet már ilyen korban egyszer-egyszer felültetni, vagy nagyon árt a gerincének?

Legjobb válasz: Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.

Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.
Az elsõ hozzászóló vagyok. Rosszul emlékeztem, a jó válasz valóban 5-6 hónap. Igazatok van.
Szia! Ha babád szeretne ülni akkor egy kicsit lehet ültetni szerintem. Az én kisebb lányom 8 hónapos és õ is szeretett volna elõbb ülni és segítettünk neki néha egy picit. Most már egyedül fölül. üdv. Csilla
MI van???Milyen 1 éves koráig.Hisz akkor már járnak a babák nem h ülnek!!!!!!
Szia! Az én lányom is 3 hónapos, õ is húzza fel magát ülõ helyzetbe, nem korlátozom. Olyannyira jól megy neki, hogy rövid ideig már segítség nélkül is ül, ha pici segítséget kap, akkor bármeddig. Már a babakocsiban is csak addig fektethetem, amíg alszik, különben balhé van. Én azt gondolom, tudja a baba, mennyit bír. Erõltetni semmit nem szabad, de ami magától megy, amit szívesen próbálgat, az nem árthat, hadd csinálja.
1 éves koráig nem kéne, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Az 1 év az tényleg túlzás :) , amikor 5-6 hósan már egyedûl is ülnek. Mi azt szoktuk csinálni, hogy játszás közben, amikor megfogja a két kezem elkezdi húzni magát, ilyenkor elhúzom, hagyom ülni 10-20 mpig azután visszafektetem, ezt max 4x 5x naponta eljátszuk, nagyon élvezi, vigyorog közben és bámészkodik. Remélem ez nem rossz amit csinálok.
Én tegnap etettem a 10 hetes babámat cumisüvegbõl, félig fekve a kezemben, egyszer csak felült magától, de biztos véletlen volt. 2 hete csinálja azt, hogy megfogja az ujjunkat és emeli magát felfelé. A babakocsiban sem szeret feküdni meg kell emelni picit. A keresztfiam 5 hónaposan már magától ül, úgy, hogy nem dõl el és nem támaszkodik semminek sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!