Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos cicával még (19 db)

Hogyan szoktassam rá a 3 hónapos cicámat a macskaalomra? Sajnos legtöbbször össze-vissza végzi el a dolgát a lakásban, és elegem van már, hogy mindennap kapok egy "csomagot". Nem szeretném, ha ezt az állapotot szokná meg!

Takarítom a tálcáját ha oda végzi a dolgát (ami ritka),szóval szerintem ezzel nem lehet gond.

Legjobb válasz: Etetés után pár perccel rakd az alomba a cicát. Lehetõleg ne engedd ki onnan, míg el nem végezte a dolgát. Az én cicám már egy hónapos korában szobatiszta lett, még ott, ahol született. De barátnõméknél sok kiscica volt már, és õk mindig beletették a macsekokat az alomba kaja után.

Etetés után pár perccel rakd az alomba a cicát. Lehetõleg ne engedd ki onnan, míg el nem végezte a dolgát. Az én cicám már egy hónapos korában szobatiszta lett, még ott, ahol született. De barátnõméknél sok kiscica volt már, és õk mindig beletették a macsekokat az alomba kaja után.
Olyan problémája is lehet a cicádnak, hogy "túl tiszta" az alomtálcája. Nem érzi benne a saját szagát, csak a sok fertõtlenítõszagot, vagy egyebet.
A kérdező hozzászólása: Mikor idekerült ott végezte a dolgát, így tényleg nem értem, hogy most mi lehet a gond. :/ Köszönöm a válaszokat, remélem sikerül beleszoktatnom! :)

Hogy neveljem meg a 3 hónapos cicám?

Amikor hoztuk,már akkor is nagyon eleven volt,de akkor még dobozban aludt,és használta a dobozban a macska wc-t,de mióta szobában él,azóta nem használja,mindenkit megkarmol és harapdál,amúgy helyes cica.

Legjobb válasz: Hát wc-zés..Az én cicáimmal is volt gondom ezzel kapcsolatban..Én figyelem, hogy mikor kell neki, és akkor gyorsan beleteszem a homokba (már ami van a macska wc-ben), és a lábával szoktam irányitani a betemetést, ilyesmi..Aztán õ érzi ott a szagot, meg meg is szokja majd idõvel :) A viselkedése..azt nagyon nyugodtan rá is hagyhatod, hiszen kölyök cicusról van szó..Idõvel megnyugszik..Esetleg csinálhatsz neki macskajátékokat, pl. felkötsz valahova vmi kis gombolyagot, ami a levegõben lóg, majd azt lökdösi :)

Hát wc-zés..Az én cicáimmal is volt gondom ezzel kapcsolatban..Én figyelem, hogy mikor kell neki, és akkor gyorsan beleteszem a homokba (már ami van a macska wc-ben), és a lábával szoktam irányitani a betemetést, ilyesmi..Aztán õ érzi ott a szagot, meg meg is szokja majd idõvel :) A viselkedése..azt nagyon nyugodtan rá is hagyhatod, hiszen kölyök cicusról van szó..Idõvel megnyugszik..Esetleg csinálhatsz neki macskajátékokat, pl. felkötsz valahova vmi kis gombolyagot, ami a levegõben lóg, majd azt lökdösi :)
A kérdező hozzászólása: Többször is beletettem a wc-be, mielõtt láttam, hogy kell neki, azóta is csak ritkán megy oda.
Milyen almot használsz?
próbáld neki mondogatni hogy "ide kell pisilni, kakilni" és megdicsérni ha elvégezte a dolgát esetleg valami kis jutalmat adni neki hogy tudja ügyes volt és jót csinált..
Kialakítasz egy jutalmazási rendszert amit a wécézésre és a viselkedésére is be tudsz vezetni. Ha valamit jól csinál, add neki az általa legjobban szeretett falatot jutalomként. Ha rosszul viselkedik szidd meg, ne foglalkozz vele és úgy tedd arrébb, hogy megfogod a nyakán a bõrt, akár csak az anyja. Innen fogja tudni hogy nevelõ szándékú a dolog..

Hogyan tudjam meg hogy milyen nemű a 3 hónapos cicám?

Legjobb válasz: Pl benézel a lába közé? Már születésétõl szinte egyértelmû.

Pl benézel a lába közé? Már születésétõl szinte egyértelmû.
a nõstényen látszódnak az emlõk a hasán, ill a kezeddel is lehet érezni
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló: Hát én úgy tudom hogy rögtön születése után még nem egyértelmû. Amúgy náluk nem teljesen úgy van mint az embereknél...
De...mikor megellik a cica kiszeded a burokból MÁR AKKOR látod, hogy melyik nõstény melyik kan. :) http://www.haziallat.hu/upload_hu_HU/faq/7857/867_640x480.jpg http://www.haziallat.hu/upload_hu_HU/faq/7857/866_640x480.jpg Remélem a képek alapján sikerül megállapítanod! :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :)
fogod széttnyitod a két lába közöt és megnézed
A hímeknél elég látványos, össze sem tudod téveszteni a heréit.:) ) 26/L


Kis cicáim már 3 hónaposak, és 2 naposak, de az anyjuk még mindig szoptatja őket. Normális? Meddig fogja még?

A kicsik már lassan olyan nagyok lesznek, mint az anyjuk, 3-an vannak, esznek rendesen macskaeledelt, de mellette még szopnak. Igaz, most már nem olyan s?r?n, hiszen már nagyobbak, de az anyjuk még mindig hagyja nekik a kajálás után, hogy szopjanak t?le. Egeret is szokott nekik hozni, de csak az egyik vágja, hogy mire való az egér, a többi inkább hízeleg.

Legjobb válasz: Hat...lehet hogy szopnak,de nem biztos hogy meg van teje Esetleg lokd fere oket,hogy ne szopjanak!Erdekes,mert az en cicam mar 7-8 hetesen mar nem engedte oket annyira,a fogaik miatt. Szerintem egy nagyon jo anyacica a Te cicad!(Az enyem nem hozott nekik egeret:D) Legy buszke ra es vigyazz ra!

Hat...lehet hogy szopnak, de nem biztos hogy meg van teje Esetleg lokd fere oket, hogy ne szopjanak!Erdekes, mert az en cicam mar 7-8 hetesen mar nem engedte oket annyira, a fogaik miatt. Szerintem egy nagyon jo anyacica a Te cicad!(Az enyem nem hozott nekik egeret:D) Legy buszke ra es vigyazz ra!
Ivartalanitsd es akkor nem kell szoptasson!
Már biztosan nincs teje, az enyém még 8 hónaposan is szopizta az anyját, és az hagyta. Igaz õ volt az egyedüli cicája.
Mamam cicai elkerultek a unokatesomtol(mamamhoz) es a kutyatol szoptak, pedig annak nem volt teje:)
A kérdező hozzászólása: Második, nem fogom ivartalanítani! Vannak még, akik megtartják a kiscicákat, és gondoskodnak róluk, és én ilyen vagyok!
A mi cicánk is hónapokig hagyta hogy szopjanak :D Ilyen egy jó anya ! :D Ha megtartjátok a kicsiket abba reménykedj hogy ha még nagyobbak lesznek a kicsik akkor nem fogják egymást utálni, és az anyjukat sem ! Mi a 4-bõl 2-õt tartottunk meg és 1 éves korukra utálják egymást fõleg az anya a gyerekeit mert õk igazából szerintem csak játszani akarnak vele , de úgy nekik megy, hogy ha már elmennek mellette bekarmol egyet meg fúj. A két testvér viszonylag jóba vannak, de õk se puszipajtások xD
Utolso elotti: Sajnos en is ugy vagyok a cicaimmal, az anya utalja a kolyket, pedig a kicsi jatszana vele

Van egy 3 hónapos perzsa cicám. A szőrét babahintőporral kell átfésülni, vagy meg is kell fűrdetni? A hintőporos eljárás jó?

Legjobb válasz: "Szõrápolás perzsáknál. A perzsamacskák nyakát és felsõtestét-különösen kandúrok esetében-hosszú, selymes szõrzet borítja, ugyancsak dús a hátulsó lábakon viselt szõrnadrágocska. A jól ápolt macska farka zászlóként leng. A hosszú szõr sûrû, finom és selymes, de nem gyapjas. A gondos otthoni szõrzetápoláshoz a következõ kellékekre van szükség: kefe, sûrû szálú fésû, ritkább szálú fésû, masszírozókefe lekerekített gumivéggel, púder, szárazsampon, stb. A perzsamacskák otthoni gondozása napi fésülést igényel. Minden egyes csomót, a legkisebb filcesedést is el kell távolítani belõle, különben úgy becsomósodik a szõrük, hogy azon csak nyírással lehet segíteni. Elõször a ritkább fésût alkalmazzuk, aztán a sûrûbbet. Figyelni kell arra, hogy a bõre ne sérüljön meg, mert nagyon vékony. Filcesedés, összetapadás különösen a hátsó lábon, a gallérnál, a hónaljban és a has alatt fordulhat elõ. Ha nagyobb, kifésülhetetlen csomók képzõdtek és a macska nemsokára kiállításon fog szerepelni, egyszerûen kivághatjuk a csomót. Soha ne hagyjuk úgy elfajulni a szõr elcsomósodását, hogy végül állatorvoshoz kelljen vinni, aki narkózisban borotválja le szerencsétlen cicát. Étkezések után meg kell nézni, nem piszkolta-e be gallérját a perzsamacska, s az illemhely felkeresése után is tanácsos ellenõrizni a dús hátsó szõrzetet. Fürdetni is lehet a perzsamacskákat, sõt egyes kedvencek kifejezetten szeretik a vizet. Fontos már kiskorban elkezdeni a szoktatást, mert a késõbbiekben ez egyre nehezebb lesz. Természetesen ha kiállításra készül a cica, nem szabad lenyírni, mert egészen más minõségû szõr fog visszanõni. Kiállítás elõtt fontos még a túlnõtt karmokat levágni, kitisztítani a fogazatot, a füleket és kitörölni a belsõ szemszögletbõl a váladékot." http://perzsamacskakennel.echt.hu/tartas

"Szõrápolás perzsáknál. A perzsamacskák nyakát és felsõtestét-különösen kandúrok esetében-hosszú, selymes szõrzet borítja, ugyancsak dús a hátulsó lábakon viselt szõrnadrágocska. A jól ápolt macska farka zászlóként leng. A hosszú szõr sûrû, finom és selymes, de nem gyapjas. A gondos otthoni szõrzetápoláshoz a következõ kellékekre van szükség: kefe, sûrû szálú fésû, ritkább szálú fésû, masszírozókefe lekerekített gumivéggel, púder, szárazsampon, stb. A perzsamacskák otthoni gondozása napi fésülést igényel. Minden egyes csomót, a legkisebb filcesedést is el kell távolítani belõle, különben úgy becsomósodik a szõrük, hogy azon csak nyírással lehet segíteni. Elõször a ritkább fésût alkalmazzuk, aztán a sûrûbbet. Figyelni kell arra, hogy a bõre ne sérüljön meg, mert nagyon vékony. Filcesedés, összetapadás különösen a hátsó lábon, a gallérnál, a hónaljban és a has alatt fordulhat elõ. Ha nagyobb, kifésülhetetlen csomók képzõdtek és a macska nemsokára kiállításon fog szerepelni, egyszerûen kivághatjuk a csomót. Soha ne hagyjuk úgy elfajulni a szõr elcsomósodását, hogy végül állatorvoshoz kelljen vinni, aki narkózisban borotválja le szerencsétlen cicát. Étkezések után meg kell nézni, nem piszkolta-e be gallérját a perzsamacska, s az illemhely felkeresése után is tanácsos ellenõrizni a dús hátsó szõrzetet. Fürdetni is lehet a perzsamacskákat, sõt egyes kedvencek kifejezetten szeretik a vizet. Fontos már kiskorban elkezdeni a szoktatást, mert a késõbbiekben ez egyre nehezebb lesz. Természetesen ha kiállításra készül a cica, nem szabad lenyírni, mert egészen más minõségû szõr fog visszanõni. Kiállítás elõtt fontos még a túlnõtt karmokat levágni, kitisztítani a fogazatot, a füleket és kitörölni a belsõ szemszögletbõl a váladékot." http://perzsamacskakennel.echt.hu/tartas
Nem tudom mennyire igaz, de én úgy hallottam, hogy elég a hintõpor. De sajnos nem értek hozzá.
Miért kellett leszavazni?
szerintem macska direkt "úgy van kitalálva" hogy tudja saját magát tisztítani, nem?

Nem alszik a 3 hónapos kisfiam a kiságyban. Egyedül a babakocsiban hajlandó elaludni, de ott kb 5 perc alatt. Hogyan szoktassam meg vele az ágyban alvást? Az esti lefekvés is kész rémálom, 3 óra cicizés után elalszik a cicin, és igy tudom lerakni.

Hogyan tanítsam meg elaludni?

Legjobb válasz: Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed,hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára,nekünk is ez volt a gond,dettó.Én este azt csinálom,hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok,szinte majd elalszik,aztán a vállamra teszem büfizni,de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik,elõtte nekem is 3 óra volt-horror,nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy,sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot,teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk,ha egy kis jelét is mutatja,hogy fáradt akkor kiságy,megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki ,hogy közel azonos idõben aludjon,nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni,de ez nem jelenti azt,hogy nem rakom be többször ha látom,hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg,de meg fogod látni milyen amikor úgy sír,hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír,ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor,Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem ,ha tudok segítek még,írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon,teljesen bejönnek a leírtak:)2.5hós baba mamája

Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed, hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára, nekünk is ez volt a gond, dettó.Én este azt csinálom, hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok, szinte majd elalszik, aztán a vállamra teszem büfizni, de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik, elõtte nekem is 3 óra volt-horror, nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy, sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot, teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk, ha egy kis jelét is mutatja, hogy fáradt akkor kiságy, megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki , hogy közel azonos idõben aludjon, nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni, de ez nem jelenti azt, hogy nem rakom be többször ha látom, hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg, de meg fogod látni milyen amikor úgy sír, hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír, ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor, Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem , ha tudok segítek még, írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon, teljesen bejönnek a leírtak:) 2.5hós baba mamája
Szerintem elõször póbáld meg, hogy ha elaludt a kocsiban, tedd át a kiságyba. Ezt ismételd akár 5-6 alkalommal is ha felébred. Aztán próbálkozhatsz rintagással, popsipaskolássl, énekléssel... Eleinte biztos sírás lesz, de nekem is sikerült a cicirõl az önálló altatásra szoktatni:-) Türelem és kitartás, és követezetesség.

Kislányom csak cicivel tud megnyugodni, elaludni. Most 3 hónapos. Hogy szeretessem meg vele a cumit, mindenhol mégse vehetem elő neki a cicit. Baj, hogy ez így megy? Rosszul szoktattam?

Legjobb válasz: Milyen cumit használtok?Kisfiam azt a fajtát nagyon szereti,aminek formázott a vége. Csinál olyat a Nuk,és a Babynova is.Az Avent cumik,és a Mamosak például laposak. Szerintem próbálj cumit váltani.

Milyen cumit használtok?Kisfiam azt a fajtát nagyon szereti, aminek formázott a vége. Csinál olyat a Nuk, és a Babynova is.Az Avent cumik, és a Mamosak például laposak. Szerintem próbálj cumit váltani.
Nem akarlak elkeseríteni, de én így jártam a kisfiammal, két éves koráig cicizett. Most a kislányom csinálja ezt, már kilenc hónapos, és szintén "cicifüggõ".
Szia! Az én lányom is 3 hónapos és õ sem fogad el semilyen cmit.Próbáltam már: Avent, Nuk, Babynova, Bobylove, Mam stb.Egyik se kell neki.Neki is a cici a sztár de én csak etetéskor adok neki cici, nyugi cici nincsen.

S. O. S szerintetek van egy honapos cicám ma kéne vinnem az első oltásra! Ha csuszok 3 hetet az nagyon nagy gond és oldjam meg mindenképpen ma? Vagy nem vészes ha csuszok 3 hetet?

Legjobb válasz: 2.-nak! Ha szerinted a többibe nem hal bele, akkor mondanék nekd egy párat: leukózis, macskanátha! Ha nem értessz hozzá, tedd meg, hogy nem írsz ide!

2.-nak! Ha szerinted a többibe nem hal bele, akkor mondanék nekd egy párat: leukózis, macskanátha! Ha nem értessz hozzá, tedd meg, hogy nem írsz ide!
Ha egy hónapos a cica akkor várj még három hetet.
én csak veszetség ellen oltatom a macskáim. nemhal bele ha nem kapja meg a többit.
A veszettség nagyon ritka, de a macskanátha és társai eléggé gyakoriak..így a kombinált szükségesebb mint a veszettség...
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm!!!!!!
2.-nak: pont a fertõzõ betegségek ellen kellene oltatni. Veszett állattal való találkozás sokkal valószínûtlenebb, minthogy vírusos fertõzést kap.
2-es vagyok.már van egy 11 éves házimacskám semmi baja pedig csak veszetség ellen van oltva.és maine coonjaimat is csak azellen oltom "érdekes" semmi bajuk.honnan veszed hogy te jobban értesz a macskákhoz..
Akkor ne írkálj be ilyet fellengzõsen, hogy fésülget a díjnyertes macskáidat! Te is ugyanazt csinálod, mivel a te macskád hosszabb szõrrel rendelkezik!
ez van..

Második kisfiam 8 hónapos, és még nem aludt életében 3 óra hosszát egyfolytában. Éjszakánként óránként, fél óránként felébred, és csak a cici nyugtatja meg. Hogyan tudnám hosszabb alvásra birni?

Napközben sem alszik fél óránál többet.A homeós bogyó nem segit.Tudtok nekem segiteni?

Legjobb válasz: szia! mi most voltunk éjszaka alvásvizsgálaton emiatt 1 éves kisfiammal ott egész éjjel aludt,itthon fél éve nem közben kiderült,hogy lehet porallergiája van,ami kiszárítja éjjel a nyálkahártyáit és emiatt nem kap rendesen levegõt nem tudom,hogy nálatok hány fok van,és milyen a levegõ a lakásban esetleg lehet ez is ok

szia! mi most voltunk éjszaka alvásvizsgálaton emiatt 1 éves kisfiammal ott egész éjjel aludt, itthon fél éve nem közben kiderült, hogy lehet porallergiája van, ami kiszárítja éjjel a nyálkahártyáit és emiatt nem kap rendesen levegõt nem tudom, hogy nálatok hány fok van, és milyen a levegõ a lakásban esetleg lehet ez is ok
Bocsi de offolok. Csak annyit, hogy nagyon sajnállak, ez rettentõ fárasztó leehet. 8 hetes a lányom, és ma éjjel 7 órát aludt egyfolytában
A kérdező hozzászólása: Porallergia?Nem lehet egyszerü. 7 órát egyfolytában?Álmaim netovábbja!
szia! én mindenképp említeném az orvosnak és talán együtt sikerül rájönni az okra, mert valami oka boztos van! Legjobbakat!
lányom 3 hós korától végigaludta az éjszkát. fiamhoz 1 éves koráig minimum 4-5 alkalommal keltem, de elõfordult a 11 alkalmas is! napközben 1 alkalommal aludt max fél órát. Most 2 éves, kezd rendezõdni. általában 1 alkalommal kelek, de nagyon ébren alszik, napközben 1 alkalommal alszik 2-3 órát. de terhesen is rendszeresen felrugdalt éjjel. vannak ilyen esetek. nem feltétlenül nevelés kérdése.

3 hónapos kinti cicával még be lehet tanítattni a szobatisztaságot?

3 hónapos kinti cicával még be ehet tanítattni a szobatisztaságot?

Legjobb válasz: Szerintem még bõven, csak nagyon oda kell rá figyelni. Olyan helyre rakd az almot, ami jó messze van az ételétõl és amolyan zugos hely. Ahová ugymond el tud bújni. A kakiját tedd bele, hogy érezze a szagot, hogy oda kell. Folyamatosan figyeld, ha kapar vagy ha nézelödik hogy hova menjen tedd rá az alomra.

Szerintem még bõven, csak nagyon oda kell rá figyelni. Olyan helyre rakd az almot, ami jó messze van az ételétõl és amolyan zugos hely. Ahová ugymond el tud bújni. A kakiját tedd bele, hogy érezze a szagot, hogy oda kell. Folyamatosan figyeld, ha kapar vagy ha nézelödik hogy hova menjen tedd rá az alomra.
Persze, sõt, az még egy nagyon fiatal cica! Én 2évesnek is meg tudtam tanítani, sok sikert!
Természetesen..Amíg nem szbatiszta addig a lakásba rakjál több helyre macsaka wc-t és ahol neki természetesebb oda fog járni..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!