Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos babámnak (1129 db)

3 hónapos babának hány ml tápszert kellene/kell megennie?

A babám csak maximum 100-110 ml-t eszik meg. Nem bír ki 3 órát kaja nélkül,de ha kicsit kiéheztetem,akkor se eszik meg 120 ml-nél többet. Nektek mennyi a babátok adagja? Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Most a babám lassan 4 hónapos, 3 hónaposan 150 ml-t evett, most 150-160-at eszik meg 3-4 óránként. 3 hónaposan 5870 g volt. A tiéd mennyi? Õ is tápszeres akkor?

Szia! Most a babám lassan 4 hónapos, 3 hónaposan 150 ml-t evett, most 150-160-at eszik meg 3-4 óránként. 3 hónaposan 5870 g volt. A tiéd mennyi? Õ is tápszeres akkor?
A kérdező hozzászólása: Szia. Néha adok neki tápszert, anyatejes, de nem elég a tejem. _Van, hogy szopi helyett tápszert csinálok neki.
3 hosan pontosan 120ml-t evett, most mar 4 hos, 150-170-et eszik. A tapszeres dobozunkra az van irva, h 3-4 hos korban 100-200 ml-ig. 2 hosan meg nagyon keveset evett, igy en 10ml-kent emeltem az adagjat. Par napig pl 100-at adj, utana mindig 110-et, meg akkor is ha ottmarad, kb megint 2-3 nap mulva 120-at es ha mar megvan a 3-4 orankenti eves, akkor tuti rendesen jollakik.
A kérdező hozzászólása: Ja, 6870 g és most 4 hét alatt 520g-ot hízott.
Minden rendben, normális! sok egészséget! 3gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Lányom jövõhét kedden lesz két hónapos.Õ már 2hete 140-160ml-t eszik.Anyatej az állomásról van neki, abból 2óránként eszik 140-160ml-t, de van hogy mondjuk felkel, eszik 160ml-t, rá egy órára 60ml-t és alszik 2órát.Tápszerrel el van 4órát kaja nélkül, abból is 160ml-t eszik.De persze, van hogy ébren van 3-4órát, akkor csak mondjuk 100-120-at eszik meg.Mondjuk úgy, hogy az átlag napi adagja 700-800ml+.Tegnap volt 5050gramm és olyan 60centi kb.Este fél7 után már csak hajnal 2-4, vagy reggel 7körül eszik.Van még, hogy felébred egyszer éjjel, de nem mindig.
Szerintem nem az a legfontosabb, hogy mennyit eszik, hanem hogy fejlõdik. Az én lányom 3 és fél hónapos. sokszor bevág 230 mili tápszert, de az átlag 180-190 körül van. Mégis "csak" 5 és fél kiló. Egyébként elvileg a folyadékigény egész napra összesen 150 mili testsúlykilogrammonként.

Miért van az, hogy nem akar enni a 3 hónapos babám?

Pár nap múlva lesz 3 hónapos sajnos tápszeres egy hónapig tudtam szoptatni azt is tápszeres pótlással és 5 napja alig akar enni. 150 ml helyett 60-80 ml eszik meg és nem kell neki több és nem is éhezik meg el?bb ahogy el?tte. Mi lehet az oka? Lehet valami baja van vagy csak egyszer?en most kevesebbet kér? Valaki volt igy ezzel?

Legjobb válasz: Az én babám most lesz 6 hónapos. Õ 5 hónapos kora óta nem akarja enni azt a tápszert, amit eddig megevett. Igaz, mi közben elkezdtük etetni zöldséggel, fõzelékkel, húsokkal, 4 és fél hónapos kora óta. Lehet, hogy azt a tápszert már unja, meg kéne kérdezni a gyerekorvost, védõnõt, milyen más tápszert ajánl. Kipróbálhatnátok a Humana banánosa, az enyém ezt szerette, és 0 hónapos kortól eheti. Nem tudom babádnak mekkora a súlya, az is lehet, hogy nem éhes, lehet ritkábban éhezik meg, lehet elég neki mondjuk 4-5 óránként a tápszer, közte innivalóval kínáld meg. Az is lehet, hogy szomjas, és ezért iszik csak kevés tápszert.Remélem tudtam segíteni:)

Az én babám most lesz 6 hónapos. Õ 5 hónapos kora óta nem akarja enni azt a tápszert, amit eddig megevett. Igaz, mi közben elkezdtük etetni zöldséggel, fõzelékkel, húsokkal, 4 és fél hónapos kora óta. Lehet, hogy azt a tápszert már unja, meg kéne kérdezni a gyerekorvost, védõnõt, milyen más tápszert ajánl. Kipróbálhatnátok a Humana banánosa, az enyém ezt szerette, és 0 hónapos kortól eheti. Nem tudom babádnak mekkora a súlya, az is lehet, hogy nem éhes, lehet ritkábban éhezik meg, lehet elég neki mondjuk 4-5 óránként a tápszer, közte innivalóval kínáld meg. Az is lehet, hogy szomjas, és ezért iszik csak kevés tápszert.Remélem tudtam segíteni:)
Nálunk is hasonló a helyzet, még nem jöttem rá az okára. 12 hetes a kislányunk, az elmúlt pár napban a kaja 3/4-nél tolja ki a nyelvével a cumit, és tolja el az üveget. Eddig simán megevett 170-et, de most nem kell neki. Mivel így is csak 4x eszik egy nap - amit keveslek - úgy szoktam, hogy kaja után pózt váltok, vagy várok pár percet, és megkínálom megint. Így megeszi az adagját, de a 20 perces kaja idõbõl lett 40 perc.
A kérdező hozzászólása: Naponta õ is 4x eszik es megeszi szepen azt a bizonyos 70ml-t de utana kiköpi. Hiaba probalaom meg neki adi akar 10akar 30perc mulva nem fogadja el. Szoktam neki ket etetes között teat adi pár kortyot iszik belõle nem sokat. De nem ertem. 2630grammal jöttünk ki a kórhazból tegnap volt 5680gra m hizik rendesen
Ugyanezt csinálta a fiam.Nekünk tápszert kellett váltani.Egy ideig nagyon szépen ette aztán megint csökkent az adagja, ismét tápszert váltottunk és most megint szépen eszik.Lehet h nálatok is ez a gond.
Nekem is akkor kezdte a lányom, msot már lassan 4 hónapos.Õ megbetegedett, mármint náthás lett most.Szerintem ez bujkált benne, mert õ a szokásos napi 800-1000helyett( 8-18óráig) evett 400-450et és éjjel evett 1*200at(neki ennyi egy adag).Most fogyott is kicsit, mert volt hogy semmit nem evett nem ivott.De visszatért neki az étvágya, hogy már kap rendesen levegõt.Õ 6840volt és vissza lement 6760ra, de most újra eszik szépen már.Lehet beteg lesz a babád.De ha hizik és nem szenved meg semmi, akkor nem számit ha keveset eszik.Lányom se sirt meg semmi, csak kilökte az üveget és inkább nézelõdött.

Egy pontosan 3 hónapos babának mennyire kell tartania a fejét?

Hason nagyon szépen tartja, hosszú ideig könyöktámasszal elvan, nem is bóklászik és nem is bólogat jobbra-balra.

Legjobb válasz: Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.

Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.
Az én kisfiam már 10 hetes kora óta nagyon szépen tartotta a fejét. 3 hó-san már tartania kell neki. 5 hós kisfiú anyukája.
Az én kilányom szombaton volt 3 hónapos, nagyon rég óta tartja a fejét, igaz Õ hason alszik 3 hetes kora óta. Mit mondott a tanácsadáson az orvosod, ezt ilyenkor szokták ellenõrizni.
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor azt hiszem le van maradva... Szerintem vele is tornára kell majd járnom, mint a testvérével.
Szerintem nincs lemaradva a babad, foleg, ha hason szepen tartja a fejet es konyoktamaszba is kinyomja magat. A kislanyom 3 honaposan meg nem nagyon emelte a fejet hason, tamaszkodni egyaltalan nem tudott, ulesbe huzasnal is hatralogott a feje sokszor. Engem is ijesztgettek, hogy le van maradva meg hasonlok. Aztan 2 het mulva mas hason szepen emelte a fejet, kitamsztva a mellkasat is, es 1 honapra ra ulesbe huzasnal is teljesen stabilan tartotta a fejet, majd 4 honaposan hasrol hatra es hatrol hasra fordult. Egyszeruen felgyorsult a mozgasfejlodese, es behozta a "lemaradast". Amugy nem kell percre pontosan ragaszkodni ahhoz, hogy egy 3 honaposnak mar mit kell vagy nem kell tudni. Nyugodtan ki lehet varni fel-1 honapot, mert valoszinuleg kicsit kesobb, de tudni fogja. Ha viszont 2 honappal kesobb sem, akkor erdemes orvoshoz vinni.
Nem ijesztgetni akarlak, de az én fiam is csodálatosan tartotta hason, de ha ülésbe húzta akkor meg nem. Két különbözõ izom kell hozzá, nála az egyik hipotón volt!
A kérdező hozzászólása: Kértem idõpontot Dévényes gyógytornászhoz. Úgy gondolom, hogy szükséges. Ha ölben tartom, feszíti hátra a fejét. Szerintem ez nincs teljesen rendben. Lehet, hogy van egy kis nyaki hypotóniája. Inkább még idõben elviszem.

Mennyire tartja a fejét a 3 hónapos babád? Lehet valahol videót találni, hogy 3-4-5-stb hónapos korban miket tudnak csinálni a babák?

Legjobb válasz: Interneten sok ilyen oldal van. Keresõbe írd be hogy csecsemõk fejlõdése. Kisfiam 4 hónapos, hason megemeli a fejét, de nem szeret így lenni, de azért pár percig elvan. Minden baba máshogy fejlõdik. Miért kérdd,aggódsz valami miatt?

Interneten sok ilyen oldal van. Keresõbe írd be hogy csecsemõk fejlõdése. Kisfiam 4 hónapos, hason megemeli a fejét, de nem szeret így lenni, de azért pár percig elvan. Minden baba máshogy fejlõdik. Miért kérdd, aggódsz valami miatt?
Én babám fiú. 3.5hós koráig ha hason feküdt bömbölt. Egyszer hátról hasra fordult, rájött hogyan kell csinálni azóta csinálja, most 4.5hós, kúszik, mostanában nem csak könyökön támaszkodik, hanem tenyéren. Hason fekve elkúszik a dolgokért, megfogja és jól kikacagja õket. Szereti ha ültetem vagy áll a hasamon. Sokat bohóckodik. Messzire ellát tisztán.
enyém 28án lesz 3 hónapos imád hason lenni, épp fél órája fordult át elõször egyedül hasra, de szerintem õ fel sem fogta mit csinál. 5 percet legalább elvan hason és addig végig tartja a fejét, szeret így mert többet lát:)
Nemrég múlt a fiam 3 hónapos, kb. 1 hete hasról átfordul a hátára. Annyira emeli meg a fejét, hogy az legyen a súlypont, ami átbillen. Karban ülve teljesen biztosan tartja már, nem imbolyog. Egyébként utál hason lenni õ is. A státuszvizsgálaton amúgy ezt is nézik. Minden baba más ütemben fejlõdik, az enyém gagyarászik, próbál fogni, de még nem tud. Sokat nevetgél, szereti a színes képeket nézegetni, sétálni a babakocsival. Már tudja, hogy a napirendben nagyjából mi következik.

3 hónapos babának vagy esetleg idősebbnek van aki rendszeresen adja a levolac szirupot?

Legjobb válasz: Kb.3 hónapos volt a babám,mikor adtam neki kúraszerûen.Volt,hogy 6-10 napig sem volt kakija akkor adtam neki 3 napig a szirupot,3 nap szünet és aztán megint egy idõ után helyreállt a széklete.

Kb.3 hónapos volt a babám, mikor adtam neki kúraszerûen.Volt, hogy 6-10 napig sem volt kakija akkor adtam neki 3 napig a szirupot, 3 nap szünet és aztán megint egy idõ után helyreállt a széklete.
megkérdezhetném, hogy mennyit és hogy adjátok a babátoknak?a kisfiam is néha szenved a kakival, és gondoltam h kipróbálom hátha segít.
A kérdező hozzászólása: Forralt visszahûtött vízbe Kb 2-3 evõkanálnyiba teszek 5 ml szirupot.

3 hónapos babám eddig 3óránként evett, és sokat aludt. Most meg szinte nem bírom elaltatni, max 1 órácskára. Mi lehet vele?

lent már van 2 fehér "bubi" a foga helyén,jönne neki?És mikor?Állandóan rágja a kezét.Vagy csak azért ilyen mert én menstruálok?

Legjobb válasz: Mi is igy vagyunk. nekünk már 2 honaposan látszott a fogacskája de még mindig nem törte át az ínyt(most 4 honapos) Az alvás nálunk ugy zajlik: cici persze ha elfogadja mert van amikor csak félkomába,séta elalszik. A kiságyba kb. 1 órát de ha du. odafekszem mellé az ágyunkba akkor 3 orát is alszik persze ha kéznél van a cici! Nekem aztmondta a doktorõ hogy változik az anyatej ha menstruálunk és ezért fogadja nehezebben a cicit. Az alvás nekünk is 3 honaposan változott meg addig simán aludt 2/3 órákat egy nap töbször is

Mi is igy vagyunk. nekünk már 2 honaposan látszott a fogacskája de még mindig nem törte át az ínyt(most 4 honapos) Az alvás nálunk ugy zajlik: cici persze ha elfogadja mert van amikor csak félkomába, séta elalszik. A kiságyba kb. 1 órát de ha du. odafekszem mellé az ágyunkba akkor 3 orát is alszik persze ha kéznél van a cici! Nekem aztmondta a doktorõ hogy változik az anyatej ha menstruálunk és ezért fogadja nehezebben a cicit. Az alvás nekünk is 3 honaposan változott meg addig simán aludt 2/3 órákat egy nap töbször is
Szia! Az alvása nekünk 3 hónaposan megváltozott, azóta szinte pontosan 60 percet alszik 1-2 alkalommal délelött és délután is, attól függõen mikor kezdte a napot.

Esti szoptatásnál mindig sír 3 hónapos babám. Lehet, kevés a tej? Pótoljam tápszerrel?

Türelmetlenül sír, aztán pár másodpercig eszik, majd megint sír...

Legjobb válasz: Egy 3 hónapos babának nem kell átaludni9a az éjszakát 3-4 óránként ébredhet hogy éhes és szoptatni kell. Ha most elkezded tápszerezni még kevesebb lesz a tejed.Amit ebben az esetben tehetsz hogy fejsz. Lefejed és odaadod pohárból vagy kanállal -semmikép sem cumival- és akkor látod mennyi a tejed ,illetve méred a kicsit hogy nem fogy e. Ez az amit megnyugtatásként tehetsz . A többi hogy szoptatsz ,és a maradékot mindig lefejed , elteheted fagyasztva.Így szaporodik a tej .Ha tápszerezel csak kevesebb lesz.Ez most melós de csak rajtad múlik tudsz e legalább 6 hónapig szoptatni.Anyagilag sem mindegy , de a gyereknek ez a legjobb. Mert most még van választásod.Van akinek nincs ,náluk ideális a tápszer .

Egy 3 hónapos babának nem kell átaludni9a az éjszakát 3-4 óránként ébredhet hogy éhes és szoptatni kell. Ha most elkezded tápszerezni még kevesebb lesz a tejed.Amit ebben az esetben tehetsz hogy fejsz. Lefejed és odaadod pohárból vagy kanállal -semmikép sem cumival- és akkor látod mennyi a tejed , illetve méred a kicsit hogy nem fogy e. Ez az amit megnyugtatásként tehetsz . A többi hogy szoptatsz , és a maradékot mindig lefejed , elteheted fagyasztva.Így szaporodik a tej .Ha tápszerezel csak kevesebb lesz.Ez most melós de csak rajtad múlik tudsz e legalább 6 hónapig szoptatni.Anyagilag sem mindegy , de a gyereknek ez a legjobb. Mert most még van választásod.Van akinek nincs , náluk ideális a tápszer .
Ez félig OFF:az utolsónak maximálisan igaza van.Attól, ha felébred egy 3 hónapos baba éjszakánként szopizni;akár 2-3 alkalommal is;nem azt jelenti, hogy kevés a tejed.Az én kisfiam 5 hós múlt és mai napig min. 3x kel és eszik este és annyi tejem van, h reggelre mindig tocsog minden a tejcsiben.Fejjél gyakrabban, ezáltal tudod szaporítani a mennyiségét és minél gyakrabban tedd cicire a babádat.A tápszer tényleg csak S.O.S-ben legyen (nálunk is van otthon elspájzolva vésztartaléknak, sosem lehet tudni alapon-én így nyugszom meg).
2 es vagyok , és az jutott még eszembe hogy leírjam hogy az anyatejet nagyon jól emészti a baba ezért lehet éhes éjszaka, nem mert kevés a tejed.Az a legjobb ha nem várod meg amíg fel kell hanem ha mocorog álmában cicire teszed és fel sem ébred :)
Orvost kérdezd meg! Ha átalussza az éjszakát, akkor nem kevés a tejed. Ha éjjel is akar szopni, akkor lehet éhes.
Ne adj tápszert ! Szoptass szoptass
Adtál már neki tápszert? A kislányom ezt akkor csinálja, ha lassan jön a cucc, õ meg nagyon éhes :) Akkor rúg, üt, sír, kiköpi-bekapja a cicit. Igyekszem fõleg este nem hagyni, hogy nagyon megéhezzen és akkor nincs ilyen gond. Az, hogy utána 10-et tudsz lefejni nem jelent semmit, ha beállt a kereslet-kínálat, akkor ne várd hogy sokkal több tejci legyen, mint ami kell neki. Meg este amúgy is kevesebb tej van, de az laktatóbb, zsírosabb, így vagyunk kitalálva :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, akkor próbálkozom még.. Csak sajnos estére a mellem olyan üresnek is érzem, és ha fejek, akkor is max 10 ml jön le.. De próbálkozom még akkor, hátha több lesz :) Kedves utolsó! Igen, pont ezt csinálja az én babám is.. De akkor megnyugodtam, valószínûleg nem a mennyiséggel van a gond..
az én babám 2, 5 hós, újabban õ is sír az esti szopi alatt, után, de érezhetõen hagy sok tejet, szóval nem az éhségtõl sír, hanem valaogy nyugtalan. ha szépen hízik, akkor ne adj neki mást!
A kérdező hozzászólása: Nem, végül nem adtam neki tápszert.. De igen, az enyém is püföli néha :) És idegesen próbál enni, de pár szívás után kiköpi, és sír.. De pl most nap közben egyáltalán nem csinálja... Még arra gondoltam, talán növekedési ugrás van, és tényleg lassú Neki, ahogy jön a tej.. Nem tudom.. Remélem elmúlik, de köszönöm nagyon a tanácsokat, meg a linket is, nagyon hasznos volt!

Aki 3 hónapos babát szoptat, mennyi folyadékot iszik egy nap? Aki méri a szopikat, mennyit eszik a babája egy nap?

Legjobb válasz: Nem ittam jelentõsen többet,mint normálisan, max. 3 liter körül (bben benne volt minden folyadék, a leves is). Soha nem mértem,mennyit szopott a láûnyom, de igény szerint szopizott, általában 3 óránként..6 hónapos koráig nem is kapott mást. Ha beállt a kereslet-kínálat, akkor a babád szabályozza a tej mennyiségét, függetlenül attól, hogy te mennyit iszol, eszel..

Nem ittam jelentõsen többet, mint normálisan, max. 3 liter körül (bben benne volt minden folyadék, a leves is). Soha nem mértem, mennyit szopott a láûnyom, de igény szerint szopizott, általában 3 óránként..6 hónapos koráig nem is kapott mást. Ha beállt a kereslet-kínálat, akkor a babád szabályozza a tej mennyiségét, függetlenül attól, hogy te mennyit iszol, eszel..
Szia!Mi 11 hetesek vagyunk, naponta 7-szer eszik 100-120ml között!A folyadék bevitel soha nem volt az erõsségem, kb.2 liter van meg szerintem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Az én babám egész nap szopizik, de már az elsõ napoktól az esti, utolsó szopit ki kell egészítenem tápszerrel. Bármit csinálok, addigra kifogy a tejem. Minden este 50-80 van csak, amire még megeszik 100 tápit és evvel alszik reggelig. Tegnap véletlenül összefutottam a csecsemõs nõvérrel, Õ mondta, hogy igyak többet. Sajnos nem megy. A 3 litert is alig tudom legyûrni.

Anyukák! 3 hónapos babámnak jöhet a foga?

az ökleit rágja étvágytalan keservesen sír ha az ujam a szájába teszem megnyugszik mit adjak neki fájdalomcsillapítóként?nektek mi vált be?el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Nekem anno 3 hónaposan már volt fogam. A fiam 2,5 hónaposan kezdett nyálzani és az öklét rágni. 6,5 hónaposan jött ki az elsõ két foga... A dentinox gél az enyhébb estéken használt. Amikor több, mint egy óráig nem tudott éjjel elaludni, akkor jött a Germicid-C kúp, ezzel sikerült neki. Nappal nem volt olyan vészes. Amint kijött a foga, 50%-kal nõtt meg az étvágya (anyatej üvegbõl), újra tud nappal aludni, éjjel az altatásával nincs baj. Most 7 hónapos, 2 foga kint, egyelõre nyugi van.

Nekem anno 3 hónaposan már volt fogam. A fiam 2, 5 hónaposan kezdett nyálzani és az öklét rágni. 6, 5 hónaposan jött ki az elsõ két foga... A dentinox gél az enyhébb estéken használt. Amikor több, mint egy óráig nem tudott éjjel elaludni, akkor jött a Germicid-C kúp, ezzel sikerült neki. Nappal nem volt olyan vészes. Amint kijött a foga, 50%-kal nõtt meg az étvágya (anyatej üvegbõl), újra tud nappal aludni, éjjel az altatásával nincs baj. Most 7 hónapos, 2 foga kint, egyelõre nyugi van.
Szia! Így van, ahogy az elsõ kedves válaszoló is írta, még sok idõ is eltelhet, mire fogacska lesz belõle. Én a Dologélt ajánlanám féjdalomcsillapításra, ugyan a Dentinox valószínúleg tényleg hatásosabb, de lidocain van benne. A Dologélben gyógynövények vannak, szóval azzal nyugodtan be lehet többször is kenni a baba ínyét. A Dentinox nekem kicsit drasztikusnak tûnik egy ilyen pici szervezet számára. Minden jót Nektek!
A fiamnál is 3 hónaposan jelentkeztek ezek a tünetek (nyáladzás és ujjrágás), de csak 8 hónaposan bújt ki az elsõ két foga, aztán ugyanez elölrõl, 11 hónaposan jött felül 4 egyszerre. Dentinox géllel kenegettem, neki használt. Szerencsére nem sokszor kellett használni.
Az én kisbabám vasárnap lesz 3 hónapos, és szintén egész nap az öklét rágja, és nagyon nyáladzik. Én már látom is a fogát az ínyén keresztül. Én is csodálkoztam, hogy ilyen hamar jönne? A másik két gyerekemnek 5 ill. 8 hónaposan jött ki az elsõ foga. Én nem adtam még neki semmit, annyira nem nyüszi, hogy emiatt fájdalomcsillapítókkal tömjem. De felírom én is amiket mások javasoltak, vész esetére.
Az én fiamnál 2, 5 hónaposan kezdõdött, most 4, 5 hónapos, és 2 hete látszik a fog helye-fehérje a duzzadt ínyen. 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, 3 napja az is megszünt. Mi a homeopátiás Chamomilla 30 ch-t használjuk, eddig bevált, megnyugodott tõle, és aludni is tudott rövid idõn belül. Napi 4-szer 5 golyó a max, vízben oldom fel neki, nagyon szereti, mert édes. :) Ha ez már nem jön be, még több lesz a sírás és az alvásnélküli szenvedõs óra, akkor kipróbálom a Dentinox-ot. Nagyon dícsérik a szintén homeós Viburcol kúpot is, az is nyugtató, egy falubeli anyuka szintén 4, 5 hónapos kislánya csak akkor tud aludni, ha ezt a kúpot megkapja este. A Nurophent, a Panadolt, illetve Germicid-C-t a legdurvább, áttörés elõtti napokra, napra tartogatom. :) Ami nem gyógyszer, de nagyon bejött, az a hinta, Adamo utánzat, vaterán vettük 1 hete, ha csak a cipelés jön be, mert úgy sír, akkor felüdülés, ha berakhatom 1 órára, és ott ringathatom. A másik, ami mindig nálunk van, mert ugye állandóan rágni akar, az a vízzel töltött rágóka, amit be kell tenni elõtte hûtõbe, az nagyon jó neki, 30-40 percet is el van vele, tömködi a szájába és rágja... Kitartás!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenki segítségét:)

Mit tehetnék, hogy ne sírjon a 3 hónapos babám?

Betöltötte a 3. hónapot egy hete. A véd?n?, rám szólt, hogy ne adjak neki annyi tápszert meg szoktassam le az éjjeli evésr?l amit nem is nagyon csinált, csak egy héten kb. 2-3 alkalommal, mert dagi a babám! Most 5800 gramm, majdnem 6 kiló és 64 cm hosszú! Születési súly 3400 gramm és 56 cm, a kórház után 3200 grammra fogyott vissza mert nem volt tejem! Ráadásul, az anyósom is a véd?n?t pártolja! Én meg hallgatom a babámat, minden étkezés után sírni, és ha adok neki teát, vagy baracklét, akkor majdnem megiszik minden alkalommal még 30-40 ml-t, utána már szépen megnyugszik és mosolyog! Most akkor kérdezem én, mért nem adhatok neki több tápszert?? Eddig átaludta az éjszakákat, most már azt sem 2 órakor kér újra! Elkezdhetném a hozzátáplálást? Hiszen már kb. 5 hetes kora óta kapja az ?szi lét, mert nehezen kakilt!

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyan még csak 6,5 hetes a babám, de már most 5,5 kg. Abszolút nem látom daginak, szerintem a Te babád sem az! Az én babám 3600 gramm és 56 cm volt, és szintén visszafogyott úgy 3300-ra, de mióta beindult a tejem, szépen gyarapszik. Én úgy vagyok a védõnõ és a gyermekorvos tanácsaival, hogy amit értelmesnek látok, azt betartom. Amikor azt mondták, etessem 3 óránként, bólogattam, aztán szépen igény szerint etettem tovább. A baba tudja, mikor éhes, mennyi táplálék kell neki, én pedig megadom. És még így hasfájósan is saját maga állt rá, hogy csak 1x kel fel éjszaka enni. Úgyhogy én azt javaslom, hallgass az anyai ösztönödre, és tedd azt, ami a Babádnak és Neked a legjobb. Ezek szerint már beállt egy ritmusra a babád, de most megzavarodott, és éhes marad. Nyugodtan etesd meg úgy, ahogy eddig is, hiszen Te élsz vele, Te tudod, mi a jó neki. Nem a gyermekorvos ellen vagyok, csak azt olvasom a soraidból, hogy akkor kiegyensúlyozott a Babád, ha megadod neki azt, amit eddig is kapott. Sok sikert, remélem, tudtam kicsit segíteni a válaszommal. :-)

Szia! Nekem ugyan még csak 6, 5 hetes a babám, de már most 5, 5 kg. Abszolút nem látom daginak, szerintem a Te babád sem az! Az én babám 3600 gramm és 56 cm volt, és szintén visszafogyott úgy 3300-ra, de mióta beindult a tejem, szépen gyarapszik. Én úgy vagyok a védõnõ és a gyermekorvos tanácsaival, hogy amit értelmesnek látok, azt betartom. Amikor azt mondták, etessem 3 óránként, bólogattam, aztán szépen igény szerint etettem tovább. A baba tudja, mikor éhes, mennyi táplálék kell neki, én pedig megadom. És még így hasfájósan is saját maga állt rá, hogy csak 1x kel fel éjszaka enni. Úgyhogy én azt javaslom, hallgass az anyai ösztönödre, és tedd azt, ami a Babádnak és Neked a legjobb. Ezek szerint már beállt egy ritmusra a babád, de most megzavarodott, és éhes marad. Nyugodtan etesd meg úgy, ahogy eddig is, hiszen Te élsz vele, Te tudod, mi a jó neki. Nem a gyermekorvos ellen vagyok, csak azt olvasom a soraidból, hogy akkor kiegyensúlyozott a Babád, ha megadod neki azt, amit eddig is kapott. Sok sikert, remélem, tudtam kicsit segíteni a válaszommal. :-)
Bármelyiket is választod, de ne hagyd éhezni a babát. Jobb, ha kajával lakik jól, mint "löttyökkel". Hallgass a szivedre, és nem lesz semmi baj:-) Amúgy szerintem sem dagi a babád, majd lemássza, ha elkezd mászni meg szaladgálni, na meg kinyúlja:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm az utolsó válaszolónak a válaszát! Ma mégis átmentem a férjemmel az anyósomhoz, mert amikor a kommentett írtam még azon gondolkodtam, hogy keresek valami kibúvott, de nem tettem! Amikor beléptem az ajtón, halottam, hogy az elalvás elõtti pici sirdogálását csinálja a kislányom, benéztem és apósom próbálta elaltatni, és intett, hogy ne menjek be mert felébred! Jó visszacsuktam az ajtót, elmentem két lépést, és leesett a tantusz, MI AZ, HOGY A SAJÁT LÁNYOMHOZ NEM MEHETEK BE?????? Ha hallom hogy sírdogál és még nem alszik, nem adhatok neki egy puszi????? Nem láttam egész nap, mert gondoltam legyen ott a nagyiéknál is akár mit is gondol mostanában anyósom rólam! Visszamentem és odatettem a hátára a kezem annyit mondtam, hogy megjöttünk apuval, és apósomnak adtam puszit és mielõtt kimentem volna csak annyit mondtam, hogy azért A SAJÁT LÁNYOMNAK HAGY KÖSZÖNJEK MÁR BE!!!!! Most valami hibát követtem el?????? Kikészítenek, komolyan mondom!!!!!! Mit csináljak velük?????? Andi
Szia.Nem foglalkozol kicsit túl sokat anyósod és apósod lelkével???Engem pont nem érdekelnének egy ilyen beszólás után, mint amit te kaptál.És sztem nagyon rendes csajszi vagy, h ott hagytad kicsit náluk a babádat.Más-többek között én sem-tettem volna ezt meg.Mi 3, 5 hónaposak vagyunk és a barackot már 2 pofára faljuk.A súly-gyarapodásunk lelassult, szóval nem kell aggódni emiatt sem.Az én kisfiam 63cm és 6420gr.És nagyon jól néz ki.És adj neki még plusz tápszert, hagy aludja megint végig az éjszakát.Sok sikert ée légy erõs!!!
A kérdező hozzászólása: Szia Utolsó válaszoló! Megpróbálok nem törõdni a nagyszülõkkel, de nagyon nehéz! Mert nem ez volt az elsõ ilyen beszólásuk, volt ennél sokkal durvább is! Van egy boltunk, amikor 2 hetes volt a babám és a férjemmel elvittük a védõnõhöz, mert a másik faluba, jelentkeztem be a férjem kérésére, csak neki van jogsija, és visszajöttünk, akkor átjött anyósom, hogy egy kicsit segítsen és azt mondta, hogy még nem nyitott ki a férjem, hogy akkor be lehet zárni a boltot, mert ezt így nem lehet csinálni! Ja a tesóját megkértük, hogy legyen addig nyitva, szart rá, nagy ívben és én kaptam ezt egy síró gyermek mellett aki nem tudott visszaaludni mikor hazaértünk! Este megemeltem a vacsi adagját és végig aludta az éjszakát, úgy hogy nagyobb adagot kap, és majd 1-2 hét múlva kezdek neki almát adni! Addig õszilézünk tovább! Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek jó babázást! Andi
Az utolsó válaszoló vagyok.Nagyon jól tetted, h adtál neki enni!Azt kívánom, h minden éjszakátok ilyen nyugodtan teljen.És legyél ügyes.Ha a férjed a te szövetségesed simán nyert ügyed van.Attól, h fiatal vagy, még nem vagy hülye.Ezt sajnos az idõsebbek sokszor elfelejtik.És ez a gyerek a tied.a te szavadnak kell a döntõnek lenni.Ami fontos:BÍZZ MAGADBAN!És hidd el, tök jól csinálod!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, nem fogom hagyni, hogy beleszóljon mindenbe! Most már határozottabb leszek, és igen is megmondom a magamét, ha nem tetszik valami! Jó babázást kívánok! Szia Andi
szia az én gyerekem szerencsére csak azért üvöltött, mert szeles volt és rengeteg tejem volt, így a szopizás megnyugtatta. nálunk a tápszer az utcába sem jött be és négy hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást. viszont szerintem, ha te tápszerezel és már õszilevet is kap (szóval nem kizárólag anyatejen él, mainál jpbbat nem tudok elképzelni - nem vagyok szoptatásõrült, ne félj!), na szóval, ha már eleve nme "eredetit" kap, a kkor szeirntem nyugodtan el kezdheted a gyümölcsözést és szép lassan a fõzelékezést. a második gyereknél még én is óvatoskodtam, bizonytlankodtam, a második rövidre zárta a kételyeimet: egyszerûen kivette a kaját a kezünkbõl, mit neki hozzátáplálás :) szóval csinálj úgy, ahogy eddig: figyeld a babádat és neveld úgy, ahogy jónak érzed! hibázni nem lehet! ilyenkor még nem! majd késõbb, maikor már nyiladozik az egója, akkor bizonyos kérdéseken jobban el kell gondolkozni, h mennyire ártasz a kis lelkecskéjének. de egy három hónapos babát csak szeretgetni kell. õ majd úgyis jelez, h mit szeretne, mire van szüksége! ahogy a gyerekorvosom mondta: szeresd a babád és megmondja, mit akar :)
nagyszülõ kérdésre az szeretném mondani: h örülj neki, h rájuk hagyhatod, vigyáznak rá szeretik és féltik az unokájukat! és elringatják. jaj, de irigyellek! apósom (akit egyszerûen enm bírok elviselni) a gyereket egy évben egyszer látja, karácsonykor és max. akkor, ha a férjem utána viszi õket. nade az évek alatt a férjem is rájött arra, h apósom csak a farka után megy és egy fikarcnyi sem érdekli, h vannak saját gyerekei, unokái. így már õ sem viszi hozzá a gyerekeket. te pedig elviheted, rájuk hagyhatod és õk meg vigyázzák az álmát!!!!! anyukám engem is el szokott hesegetni, amikor a fiaimra vigyáz és õk meg éppen küzdenek álommanóval. én ilyenkor sosem megyek be, h jaj kincsem megjöttem, emrt azzal tuti felébred és volt alvás, nincs alvás, helyébe pedig kapok egy vagy két (attól függõen, h felébreszti e egyik a másikat) álmos nyûgös manócskát! tényleg kérlek becsüld meg anyósodékat és gondolj arra, h vannak olyan apósék, akik a gyerek szülinapjára sem küldenek még egy nyamvad képeslapot sem :( :)
Az anyosod amit mond bekesseg erdekeben egyik fuleden be de aztan masikon azonnal ki.Rossz indulatu.Persze hogy sir a babad ha ehes.Mi most megyunk majd vedonohoz de ahogy mertem 10 es fel hetes babam 63 centi es valoszinu 6kilo folott.3490-el es 51 centivel szuletett.Gyonyoru, nem kover!!Nem elfogultsag.Ja egy homapja volt 5kg.Szerintem etetsd majd ha elkezd maszni meg jarni mozogni ugysem fog elhizni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, és azt hiszem akkor a több tápszer mellett fogok dönteni! Még várok 3 hetet a hozzátáplálással! Mindenkinek jó babázást kívánok! Legyetek jók! Andi
Szerintem ne izgasd magad, a védõnõ és a gyerekorvos miatt, az enyémre meg azt mondták anno 1 hónapja, hogy sovány. 3 és fél hónaposan volt 5200g, 3000g-mal született, semmi baja. De szerintem a hozzátáplálással várj egy kicsit, még nagyon éretlen a kis gyomruk és emésztõszervük, nehogy baj legyen a kajákkal min. 4 hónapos kortól ajánlatos elkezdeni. Mi 4 hónaposak voltunk múlt héten és most kezdtük az alma és a barack levet 1-3 kanálla 2 hét szünettel, aztán jönnek a pépes dolgok, és úgy 5-6 hónapos korában a fõzelékek. Persze mindenki úgy csinálja ahogy jólesik neki.
A kisbabád egyáltalán nem dagadt! Az én kislányom 3540 Kg-val és 56 cm-el született, 3400 Kg-val hoztuk haza. Most 17 hetes 6200 Kg és 65 cm. De ez mindegy is, csak azért írtam hogy legyen viszonyítási alapot. A lényeg, hogy a hozzátáplálást én még valóban korainak tartom bár ez is szubjektív dolog, de semmi kép ne éhezzen a kisbabád. Adjál neki annyi tápszert amennyit kíván. Mi a Milupa milumil 1-et esszük, és három hét múlva kezdem el a hozzátáplálást. Már vettem Milupa tejpépet is ami glutén mentes és üveges leveket is vettem neki. Szóval a babucid tudja hogy neki mennyi kajára van szüksége, te pedig elégítsd ki az igényeit, és ne hallgass a védõnõre. A gyümilevekbõl inkább kevesebbet adjál neki. Én babavizet adok neki két etetés között. Anyóssal abszolút nem kell foglalkozni. Az hogy õ annak idején hogyan nevelte a gyerekeit senkit nem érdekel. Ma már más világ van. Ez a TE GYEREKED!!! Úgyhogy tégy belátásod szerint. Az én anyósom át sem lépheti a küszöbömet, és a gyereket is csak kétszer látta mert mindenki azt kapja amit érdemel..... Sok sikert!
Elõzõ vagyok. Amúgy anyósom szerint én túletetem a gyereket, mert a szomszéd baba fél hónappal idõsebb, de nincs ilyen súlya. Én nem foglalkozom vele sem. Õ már parizert etetne a 3 hónapos gyerekkel, mert az övéi azt ették. Na ez azért durva. Arról ne is beszélve, hogy a párom dagi kisfiú volt. Anyóssal sem kell foglalkozni. TE VAGY AZ ANYJA A GYEREKNEK! Dönts belátásod szerint!!
Én sem foglalkozok a gyerekorvossal és a védõnõvel. Én annyit adok neki, amennyit kér. Volt, hogy egy hétig csak 180-200 ml-t ivot, most meg csak 80-90-et, tejet is kap és tápszert is és mi is múlt héten töltöttük a 3 hónapot. 6800 g. Édes kis dundi és eszembe sem jutna kevesebb kaját adni neki, mint amennyit kér. Én a héten már megkóstoltattam vele az almát, most a barackot és ez a hónap elmegy a kóstolgatással és 4 hónapos kortól majd komolyabban kezdem a hozzátáplálást. Én is kaptam ennyi idõsen almát, sõt kekszel keverve, amitõl a védõnõmnek égnek állt a haja. És lám itt vagyok makk egészségesen. Évek óta még egy influenza vagy nátha sem kapott el és allergiás sem vagyok. Biztosan lesznek akik ezért megvetnek, de mindenki kérdezze meg az anyukáját, hogy huszon pár évvel ezelõtt 3 hónap után el kellett kezdeni a hozzátáplálást. Sok sikert és ne hagydd éhezni a babót!
Elõzõ vagyok! Ja az anyósod gyerekei pedig sosem sírtak ugye? Õ biztosan azonnal rátapintott a lényegre, mitõl sírhat az a gyerek. Ráadásul pont azt mondja, hogy ne adj neki annyit, amennyit kér..... Akkor ki a rossz anya???? Csináld úgy, ahogy a szíved diktálja és hagyd figyelmen kívül az ilyen rosszindulatú megjegyzéseket!
Szia. Szerintem ne foglalkozz a védõnõvel és az anyósoddal sem! A tiednél sokkal nagyobb súlyú babák is vannak! Az én lányom 14 hetes, szerintem ugyanannyi idõs, mint a tied és 5200 gramm és 56 centi hosszú. Szerintem arányaiban kb. úgy nézhet ki, mint a tied. Kis husisak, vannak sonkáik, de nem kövérek! A lényeg, hogy ne hagyd éhezni, adj neki enni, amikor kér és amennyit kér! A löttyöktõl nem hízik, viszont másféle hozzátáplálás esetén híznia kell (pl. tejpéptõl). Én majd csak 4 hósan kezdem el a hozzátáplálást, addig várok. Én úgy gondolom nem véletlenül írják rá az üvegekre, hogy 4 hós kortól lehet adni, ezért várok vele. Akármit is választasz, ne hagyd éhezni a babádat! A tied, ne más mondja meg, mennyi kaját adj neki!
Szia! Az én babám 4 hónapos és 9 kg. A védõnõ szerint nincs vele semmi baj. Ezek alapján a tied pláne nem dagi. Én azt hallottam, hogy a hozzátáplálást különösen fejlett babáknak sem szabad 4 hónapos kor elõtt elkezdeni, mert ételallergiát kap tõle. Én a több tápszer mellett szavazok. Hülyeség, hogy nem vagy jó anya, mert sokat sír a gyerek. Próbálsz rajta segíteni, ez a lényeg. Van, hogy sokat sírnak, és senki sem tudja miért. Etesd igény szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a két választ! Megfogadom a tanácsotokat, csak még mindig nem tudok dönteni, hogy több tápszer vagy hozzátáplálás! Még alszok rá egy napot! De várok még válaszokat! Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy a gyermekorvos biztat, mert õ ajánlotta a õszilét, és sokszor ad nagyon jó tanácsot, én nagyon megbízok benne! Inkább mostanában az anyósom aki kicsit ellenszenves, mert nem rég még azt is mondta, hogy rossz anya vagyok mert mindig sír a baba! Jó babázást nektek!
Elég nehéz ilyen idõs korban és még jó ideig kitalálni, mi a baja a babának, miért sír, szegénykék megmondanák, ha tudnának beszélni.Abból a szempontból szerencsés vagy, hogy elfogadja a tápszert az anyatej helyett, nekem pl. a 4. féle vált be úgy ahogy.A szomjúság is lehet oka a sírásnak, a kórházi babacsomagban a kis füzetecskéket érdemes áttanulmányozni, a folyadékigényt is hónapok szerint megtalálhatjuk benne.Szerintem is hallgass az anyai ösztönödre - és ahogy szoktam mondani, az "apai ösztönre", mivel mikor én kétségbe vagyok esve valami miatt, a párom nyugtatgatott és együtt próbáltuk megtalálni a megoldást.Hiszen övé is a gyerek, õ ugyanúgy érezte mi a jó a gyereknek, mint ahogy én.Én mind a két lányommal 3 hónapos korukban kezdtem a hozzátáplálást.Gyönyörûen ették a bébiételt /az én fõztöm nem pászolt/, persze óvatosan bántam az etetéssel, figyeltem nem vált-e ki allergiát.De öröm volt adni, etetni õket!A tejpépeket a kornak megfelelõen kapták, imádták.Utána már csak reggel és este kaptak tápszert.Nem vagy rossz anya! Arról, hogy a gyerek sír, nem tehetsz, próbált meg kitapasztalni, mitõl nyugszik meg, csak Te ismered a legjobban a gyermekedet, hiszen a Tiéd és Te vagy vele egész nap, nem más.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!