Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos babám és orvosi (3 db)

Elfogyott a gyógyszertári fürdetőnk és ma elfelejtettem feliratni, de csak 3 nap múlva rendel az orvosunk. Mivel helyettesíthetem addig, amivel nem ártok a 3 hónapos babának?

Legjobb válasz: Én elejétõl fogva nem használtam gyógyszertárit. Nekem már most lesz 4hónapos a fiam, s semmi baja sosem volt. A haját Babe samponnal mostam, a fürdõvízébe most Gabi fürdetõt használok, azt 3 hónapos kortól ajánlják. Szia.

Én elejétõl fogva nem használtam gyógyszertárit. Nekem már most lesz 4hónapos a fiam, s semmi baja sosem volt. A haját Babe samponnal mostam, a fürdõvízébe most Gabi fürdetõt használok, azt 3 hónapos kortól ajánlják. Szia.
Biztos kaptatok babafürdetõt(legalábbis mi kaptunk vagy 2-t), és én is jártam már így. Nekünk Johnson' volt itthon azt használtam. De a Gabi is jó. Esetleg ha semmi ilyesmid nincs, akkor 3 napig nem baj, ha csak sima vízbe fürdik a baba.
Használj Naturlandos tubusos fürdetõkrémet recept nélkül kapható és nagyon jó, nekünk ezt ajánlotta a dokink elejétõl kezdve.
Sima babaszappant használhatsz.Én is azon nõttem fel, a babámat is ezzel mosom..2hónapos és gyönyörû a bõre.
Szia! Szerintem vény nélkül is kiadják a gyógyszerészek a fürdetõt, legfeljebb egy picit drágább. Egy próbát megér. Amúgy nekünk sosem írta ki, csak mondta, hogy azt vegyük.
vény nélkül is kapsz.

3 hónapos babám köhécsel és tüszköl és szörcsög. Vigyem orvoshoz, vagy ez normális?

Legjobb válasz: Miért gondolod, hogy ez normális? Orvos! De mindenképp szívd az orrát, ha van benne "anyag".

Miért gondolod, hogy ez normális? Orvos! De mindenképp szívd az orrát, ha van benne "anyag".
Nem, ez nem normális. Folyamatosan tisztítani kell az orrát, sóoldatos, vagy tengervizes orrsprayvel fúj be neki, utána kell kitisztítani majd Nasivin. Ha belázasodik, vagy erõsödik a köhögése, mindenképp orvos. Mivel 3 hónapos, szerintem olyan kb. 5 csepp C-vitamin adható neki.
Nem, ez nem normális, a babád beteg. És egy 3 hónapos baba még szerintem pici ahhoz, hogy bárki is otthon kezelgesse magától, én elvinném orvoshoz!
Nekünk az orvos azt mondta erre, ekkor 2 hónapos volt a lányom, hogy szívjuk az orrát és adjunk neki c vitamin cseppet, testsúlykilogrammonként 1-et. Gyógyszert ilyen pici babának nem ír fel ilyen problémára. Azóta még nem volt hasonló baja, de ha lenne, nem vinném ilyennel orvoshoz, pláne, hogy nem lázas.
3 hónaposan még nagyon kicsike, vidd el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: azért feltételeztem hogy normális, mert hallottam olyat hogy ilyenkor még tisztulnak vagy ilyesmi. egyébként nem látszik betegnek jó kedélyû, eszik normálisan stb. tüszkölés az egyébként születése óta van. a köhécselés meg inkább ilyen imitált dolog, nem rendes köhögés. arról meg azt olvastam hogy lehet attól hogy az összegyülemlett nyál a szájában a torkára szalad. mnden nap szívom az orrát.

3 hónapos a babám és orvosi javaslatra elkezdek neki adni többféle gyümölcsöt. Miket lehet? A bolti konvervek amikre 4 hónap van ráirva azok adhatók neki? Tegnap apott barackot de kilökdöste a nyelvével és nagyokat fintorgott :)

Legjobb válasz: Mi ezen a héten 7 hetesen kezdtük a gyümölcsök bevezetését (nem magamtól találtam ki én sem!). Most már egy fél narancs kifacsart és átszûrt levét megeszi kiskanállal. Jöhet még az alma, az õszibarack, a meggy, a sütõtökpüré(bébiétel, mindegy hány hónap van rá írva), és ezeket lehet majd banánnal is kombinálni. Legalábbis nekem a védõnõ ezt javasolta...

Mi ezen a héten 7 hetesen kezdtük a gyümölcsök bevezetését (nem magamtól találtam ki én sem!). Most már egy fél narancs kifacsart és átszûrt levét megeszi kiskanállal. Jöhet még az alma, az õszibarack, a meggy, a sütõtökpüré(bébiétel, mindegy hány hónap van rá írva), és ezeket lehet majd banánnal is kombinálni. Legalábbis nekem a védõnõ ezt javasolta...
Szerintem is a levével kezdd, aztán jöhetnek az üvegesek is, ha nem akarsz elsõre sokat vacakolni a reszeléssel, meg ilyesmi, a 4 hónaposnak valók jók, régen ugyan ezeken három hónapos cimke volt, csak átírták õket. Illetve kaphat még frutapura desszertet is, abban kisebb adagok vannak. De vigyázz, ne kapjon sok készen vett desszertet, mert ezeknek más az ízük, mint ha te csinálnád, és ha ezeket szokja meg, akkor késõbb nem lesz hajlandó gyümölcsöt enni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!