Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos a fiam, ki (7 db)

Most múlt 6 hónapos a fiam. Azt hittem lassan túl vagyunk a hasfájáson. Sajnos 3 hónapos korától tápszeres. Állandóak a kínlódások, kisebb-nagyobb intenzitással. Ki mit mond, van egyáltalán olyan tápszer, ami masszív hasfájós babánál beválik?

Eddig több próbálkozás után a Beba pro 1-es vált be. De most, hogy elmúlt 6 hónapos, azt már nem kaphatja, a doki dm-es Babylove 2-est javasolt. Mondván, ez szokott beválni a nagy átlagnál. Hát ezek szerint, mi ebbe nem tartozunk bele. Szörnyű napok következtek...ha lehet még rosszabb most, mint az elején volt! Hídba húzza magát és sikongatva bömböl, annyira szenved. Plusz ma evés után kb egy órával, visszajött egy adag kaja belőle (nem büfiztetés közben) Ekkor hívtam a védőnőt. Hipp Bio Combiotik-ot javasolt. Hát nem tudom, hogy be fog-e válni, kb olyan sűrűségű, mint a Milumil volt, ami szintén megkínozta. Nem tudok másra gyanakodni csak erre a Babylove tápszerre. Azt észrevettem, hogy néha, mikor cipelem lenyugszik, de sokszor még ez sem segít. Tornáztatni nem is engedi magát, ilyenkor befeszíti a lábacskáit. Hasát ha masszírozom, semmit sem használ. Elején a hasához húzta fel a lábait, amikor a hasát fájlalta, de mostanában nem felhúzza, hanem a bokáinál dörzsöli a lábait de veszettül.Közben tátott szájjal üvölt. Már benne vagyunk a forgolódós, kúszós időszakban, gyanakodtam még fogzásra is, de látszani az ínyén még nem látszik, hogy nőne a foga. A hasfájás, sokak szerint akikkel eddig beszéltem, már nem kéne bántsa... Tejallergiás nem lehet, nincsenek olyan tünetei, csak most ez az erős sírása, és húzódzkodása. Nem tudom, mi másra gondolhatnék, doki védőnő nem gyanakszik semmi másra.

Legjobb válasz: Kisfiam tejallergiás és a doktornõnk szerint van olyan baba akinek a tünet csak a fájdalmas sírás. Én is tejallergiás voltam, nekem semmi tünetem nem volt, csak étvágytalanság. Én a helyedben megpróbálnék egy tejmentes tápszert is, hátha segít, de azt legalább 2-3 hétig kellene adni neki, hogy megtudd az e a baj. Ill. 6 hónap felett már vérbõl kimutatható.

Kisfiam tejallergiás és a doktornõnk szerint van olyan baba akinek a tünet csak a fájdalmas sírás. Én is tejallergiás voltam, nekem semmi tünetem nem volt, csak étvágytalanság. Én a helyedben megpróbálnék egy tejmentes tápszert is, hátha segít, de azt legalább 2-3 hétig kellene adni neki, hogy megtudd az e a baj. Ill. 6 hónap felett már vérbõl kimutatható.
Ja és ekcémás is volt, de az szerintem a tejfehérjétõl volt. A laktózérzékenység úgy tudom nem okoz bõrön tüneteket.
Sírt. Nem sírt, hanem üvöltött a hasfájástól. Nagyon hangos bélmozgása volt, baromi hangosan kutyorgott a hasa. Borzalmas volt az etetése, szinte nem is lehetett eteni, mert evés közben is sírt és feszítette hátra magát, úgy hogy majd kiesett a kezembõl. Hát kb. ennyi volt a tünet. Mostmár 10 hónapos, a Neocate tápszertõl rendezõdött. Most fogunk mi is váltani Milumil Pregominra, ez tej alapú, de laktóz és tejf.mentes. Utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, nektek volt-e valami látható tünete is a laktóz érzékenységnek, vagy csak a keserves sírás? (Pl. kaki színe, kiütés stb.)Nekünk eddig a Beba pro 1 vált be. Úgy gondolom, ha tejallergiás lenne, akkor azt sem bírta volna. (Annyi, hogy a kakija általában sötét vagy max világos zöld, párszor volt csak arany színû).
Én is megpróbálnám a helyedben a tejmentes tápszert, hátha... Én a Neocatat ajánlanam, csak az a baj, hogy ezt csak gasztroenterológus írhatja fel. Nekünk csak az segített. A szója alapú tápszertõl ugyanúgy szenvedett Kisfiam is tejfehérje és laktózérzékeny.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, köszönöm. Az szép, akkor holnap felkeresem a dokinkat és rákérdezek.
A fermentál gyomormûködés segítõ! Az én lányom 14 hónapos még most is írják!
A kérdező hozzászólása: Azt kérdezték már a legelején tõlünk, hogy nem volt-e a családban tejallergiás, mert akkor nagy a valószínûsége, hogy örökölte. Tudtommal nem volt senki tejallergiás a családban. Ezért zárták ki ennek a lehetõségét, de így elgondolkodtató... A Milumil Fermentált valóban erjesztett tejtermékekbõl készül? Jó ez egy 6 hónapos hasfájósnak? Nem a székletével van baj, bár az is elég zöldes, de minden nap van 2-3 alkalommal. Tudtommal tejtermékeket csak 10 hónapos korától kaphat. A másik érdekes dolog, hogy már nem írt fel receptre semmit a doki. Nem adhat 6 hónaptól egy tápszer receptet sem, vagy nem támogatottak valóban ettõl a kortól?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Milupa Fermentált ilyesmikre van ha jól tudom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Az az érdekes, hogy nem mindig nehéz etetni. Van, hogy etetés közben vagy után úgy hátrafeszíti magát, ahogy a tied, de nem minden evésnél/után. Most voltunk dokinál, nem értem miért, de teljesen kizárja a tejallergiát és ilyesmit. Gondolom amiatt, mert a Beba pro1 bevált. Most Beba pro 2 HA-val próbálkozunk, hátha... Ha semmi, akkor Biogaia valamelyik tápszer mellé. Bevált ez valakinek, akinek hasfájós volt a babája?

3 hónapos múlt a fiam, ki merjük próbálni a babaúszást?

Nagyon eltérnek a vélemények a babaúszásról.

Legjobb válasz: Jézusom... A természeti népek, kemény sodrású patakba rakták. Ha a baba kiment a szakadék szélére, nem is szóltak rá.. Lényeg, nyugodtan vidd el, nagyon jót tesz.

Jézusom... A természeti népek, kemény sodrású patakba rakták. Ha a baba kiment a szakadék szélére, nem is szóltak rá.. Lényeg, nyugodtan vidd el, nagyon jót tesz.
A magyar uszodák általános tisztasági fokát ismerve inkább ne vidd el, nehogy összeszedjen valami fertõzést!
Olyan helyre vidd, ahol csak a babák+mamák mehetnek be a medencébe és a "nagyközönség" nem. Az én lányom holnap lesz három hónapos és már az elsõ babaúszáson voltunk is a hétvégén. Nagyon élvezte, gyógytornászként azt mondom, hogy sokat segít a mozgásfejlõdésében és a kapcsolatotokban is! Írhatsz privit is elmesélem milyen volt.
Én is pont most gondolkoztam el a kérdésen. Vajon mennyire jó, ha egy olyan reflexet (a búvár reflexet) mesterségesen tartunk életben, amely egyébként eltûnne, és helyébe új tanult dolgok jönnek/jönnének. Ez kábé olyan, mintha pl a szopóreflexet életben tartanánk, amikor már nincs rá szükség. Szóval szerintem a vízben való mozgást, biztonságérzetet meg kell tanulnia a bébinek, úgyhogy ez a része biztosan jó, a merülést nem biztos, hogy erõltetném.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a véleményét! Igen, valóban jó vitatéma...anno minket sem vittek el ilyenekre, max. a kertben lubickoltunk egy kiskádban de felnõttünk:) Szerintem várok még a közösségbe vitellel. Addig meggyõzödök affelõl, tényleg imádja-e a vizet a fiam:)
2. válaszolónak: akkor utcára se menj ki, mert szmog van.. Ne egyél semmit, és még sorolhatnám. Sajnos ebben a világban élünk, itt és most kell jól éreznünk magunkat és ez a szobában ülve (ahol szintén nem vagyunk biztonságban..) nehezen fog menni. Az elsõ válaszoló voltam.


Van ertelme ikerbabakocsit vennem? Ki fogom tudni hasznalni? Fiam 6 honapos es 3 honapos terhes vagyok, tehat amikor megszuletik a pici a fiam 1 eves lesz, fog meg kelleni neki a babakocsi? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Vegyél mindenképpen, ha mást nem testvérbabakocsit. Egy 1 éves gyermek mindenképp babakocsiba való, fõleg egy újszülött mellett. OFF: baromi bátor vagy:)))

Vegyél mindenképpen, ha mást nem testvérbabakocsit. Egy 1 éves gyermek mindenképp babakocsiba való, fõleg egy újszülött mellett. OFF: baromi bátor vagy:) ))
Ne ikerbabakocsit, hanem testvérbabakocsit vegyél, de azt mindenképpen!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Esmilyen az a tesverbabakocsi, tudnatok nekem mondani parfajtat, vagy esetleg linkelni. Az a abajom hogy ezek a babakocsik olyan nagyok.
Kislányom 20 hónapos, és ha "sétálni" megyünk, még mindig sport babakocsival indulunk el, mert nem tud sokat gyalogolni, motort hamar megunja, viszont a babakocsiban jól elvan, elnézeget, közben rágcsál valamit stb. Simán ki tudod majd használni.
(elõzõ vagyok) nagyon könnyû, könnyû irányitani, bár élesben csak holnap próbálom ki, van egy 16 hónaposom és egy 9 naposom, igy néz ki az nélkül a mózes/autós hordozó nélkul:http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.janepowertwin... a hátsó ülés teljesen fektethetõ és van belõle 4 kerekes változat is, a kérdésed van irj nyugodtan, elég jártas vagyok tesókocsi ügyben
nem bátor....gondolom "véletlenül" jött össze....
simán kell még egy évesen babakocsi.Sok baba még nem is tud egy évesen járni, nemhogy sokat gyalogolni.max. annyit tudsz tenni, hogy veszel testvérfellépõt, ha azon lesz kedve ácsorogni.
Elõzõ vagyok, nem egy olcsó mulatság az a kocsi, mi használtan vettük, meg a matrixot(2in1 autósulés-mózes) is hozzá, de ettõl tuti nem fogsz besokallni, hogy 25kg a tesókocsi, plusz 10az egyik gyerek, plusz 5 a másik gyerek, plusz 5 a táska meg egyeek, és máris majdnem 50kg-t tolsz...fél kézzel raktam be a testvérkocsit a csomagtartóba 6 hónapos terhesen.

Kinek hogy viselkedik most a 3 hónapos gyereke? Az én fiam nagyon nyugtalan és sokat sír! Már nagyon kivagyok idegileg, mert nem tudom megnyugtatni!

Rágja az öklét, folyik a nyála!! Voltunk dokinál de azt mondta hogy semmi baja még a foga sem jön neki! már 1 hete ezt csinálja

Legjobb válasz: Probàld elterelni a figyelmét szines ,föleg piros jàtékkal,csörgövel,beszélj hozzà sokat,vidd a levegöre egész délutànokra. Ne aggodj ez valoszinü természetes jelenség. A legjobb ha mindig lekötöd a figyelmét valamivel.

Probàld elterelni a figyelmét szines , föleg piros jàtékkal, csörgövel, beszélj hozzà sokat, vidd a levegöre egész délutànokra. Ne aggodj ez valoszinü természetes jelenség. A legjobb ha mindig lekötöd a figyelmét valamivel.
A kérdező hozzászólása: Én probálom lekötni õt de csak 1 darabig van el a játékokkal aztán elkezd üvölteni meg sírni:(
Nekem nagyon jó baba, most alszik 10 óta, este leteszem, csak reggel kel. Jól elvan, jtszik a szõnyegen ha nyüszi van akkor énekelek neki, meg mesélek. Lehet jön a front, és azt érzi.
Jah és nekem is rágja az öklét meg mindent ami a szájához kerül :)
Szia, nekem holnap lesz 3 hós a babám. Nálunk sincs panasz, kaja után jól el van egy darabig, utána uncsi és én is odafekszem és beszélgetés és éneklés. Nekem is rágcsikál mindent ami a szája elé kerül, ez fõként az ökle és sajnos rátalált a hüvelyk újjára. Azzal jól el van, nem gyõzöm kivenni a szájából, nem szeretném ha újj szopós baba lenne :( szóval az estét átalussza a délelõttöt is és du 2-tõl este 10-ig fent van, úgy hogy nekem is van mit szórakoztatnom :) de szerencsére érdeklõdõ. Már a kezét is felfedezte. Én is csak azt tudom tanácsolni, minél színesebb dolgot mutass neki és mesélj, nálam bevált. Figyelmesen hallgatja. Még a pelenkát is szívesen nézi mikor pelusozás elõtt mutogatom neki és mesélek róla :)

Ki hány hónapos korig ad baba üveges kaját? Egy anyuka a 3 éves fiának is ad.

Legjobb válasz: 8 hónapos korától fõzök a fiamnak, aki 13 hónapos.Ha elmegyünk egész napra valahova, akkor szoktam csak adni neki üvegest.Hihetetlen.Szegény fiút sajnálom....

8 hónapos korától fõzök a fiamnak, aki 13 hónapos.Ha elmegyünk egész napra valahova, akkor szoktam csak adni neki üvegest.Hihetetlen.Szegény fiút sajnálom....
Dettó mint az elõzõ válaszoló!Csak akkor kap üvegest ha megyünk valahova ill.délbe jövünk valahonnan haza és így nem tudok fõzni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, kislányom 6 hónapos, még kezdõk vagyunk, Én addig adnék, adok majd üveges kaját, amíg nem tudja azt enni, amit Mi. Így csak egyfélét kell. Örülök, hogy tetszett a válaszom. :-) Kirohanásom oka csak az, hogy elegem van a sok álszent szuperanyukából, aki otthon, mikor nem látja senki, szerencsétlen gyerekén vezeti le a feszkót.
nem a kérdésre válaszolt az utolsó válaszadó de tetszik! :) :)
Szerintem azért ne kell sajnálni azt a kisfiút, mert az üveges kajában is benne van minden, amire szüksége van, hát hadd egye, ha szereti, mert gondolom szereti, ha 3 évesen is megeszi. Egyébként, annyira bírom az ilyen szuperanyukákat, akik mindig fittek-frissek, mindent maguk készítenek a babájuknak, még a vizet is Õk állítják elõ, ezenkívül mindig minden csillog-villog otthon, és a férjükre is jut idejük, meg mindenre, ami még felmerül. Amúgy Én is néha fõzök a babámnak, mondjuk ez a ritkább, mivel inkább Vele és a férjemmel vagyok fõzõcskézés helyett, plusz, az üveges kaja gazdaságosabb, kivéve ha szegény gyerek 3 napig ugyanazt kapja (mert ugye tovább nem áll el, amit Én fõzõk, ilyen pici adagokat meg képtelenség csinálni), ezáltal változatosabb is, és a leggyorsabb is. És akkor most lehet lepontozni, lerosszanyázni, meg ilyesmi....
Éljenek a szuperanyuk!!!! Amúgy Ti mikor raktok rendet, mikor vasaltok, mikor takarítotok, mikor mosogattok, mikor foglalkoztok bármi egyébbel, pl. magatokkal? Vagy csak fõztök állandóan? Szerencsére 6 hónapos kislányom nagyon jó alvó, és sokat alszik, ezért Én is természetesen mindent akkor csinálok, mikor alszik. És, ha van olyan tevékenység, amit nem muszáj csinálni, akkor miért csináljam? Egyébként kislányom simán megeszi a nem pépes gyümiket és fõziket, amiket hébe-hóba csinálok Neki, semmi gondja ezzel, sõt, megeszik már mindeféle nasikat is, van foga, és képzeljétek, tud rágni, és 1 éves kora körül pedig már simán eheti, amit Mi. Tehát, ha le bírtátok mindezt követni, akkor világos kell, hogy legyen, hogy nem az a lényege mondanivalómnak, hogy 20 éves koráig pépes kaját fogok Neki adni. Ámen.
Egy éves kor alatt sincs olyan nagy választék az üveges papikból.Amúgy szintén csak akkor adom a lányomnak azt ha épp megyünk vhova, vagy épp nemtudtam fõzni, vagy épp nem akartam:)
Kedves utolsó elõtti válaszadó!Én sem vagyok szuperanyuka.Én akkor fõzök, amikor a babám alszik, így nem veszek el tõle egy percet sem és örülök neki, hogy legalább hozzászoktatom több féle ételhez. A kifogásaim az üveges étellel szemben:abszolút nem változatos 1 éves kor felett.Szinte nincs kínálat, jó, ha van vagy 10 féle.Nem fogom adni a gyerekemnek a 6 hónapos kortól valót 12 hónaposan, fõleg nem egy évesen.Tiszta pépesek.Mikor tanulja meg a gyerek megenni az egész, nem turmixolt ételt? Elsõ válaszoló, akinek a férjére és gyermekére is jut ideje....
Mi akkor használunk üvegeset, amikor megyünk valahová.Többek közt azért is vagyunk itthon anyukák gyeden, gyesen, hogy fõzzünk is a családra....
....és nem vezetem le senkin a "feszkóm", mert rajongok értük!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Az én babám 16 hónapos, de heti 1 alkalommal kap üvegest is, de ha utazunk, nem csak az ebéd üveges hanem az uzsi is. Egy évesig üvegest evett és rengeteg a vállaszték a fiam 8 hónaposig kb, de most én sem érek rá 20 félét fözni.A 6 éves fiuval is kell foglalkozni.Pl. társas játékot csak akkor lehet játszani ha a baba alszik, mert nem engedi és fal be mindent.Egy gerekkel más a helyzet. Délután meg apáé a fiam de ez 18 után van mert akkor ér haza. Tudom olyan is van aki nem teheti meg hogy vegyen pedig olcsobb és biztonságos.Pl.a Nestlé 1-3 évesig rágosabb mint az én kajám, a lányom tökéletesen rág 9 hónapos kortol a fiam sajna siet és még most sem gág rendesen, de ez hajlam. A férjem sem rág rendesen én igen, lassan is eszek. Én inkább irigylem, hogy 3 évesen is megtehetik, hogy vesznek neki, a fiam meg sem kostolja pedig a csokis deszert nagyon finom (HIPP).A lényeg hogy egészségesek legyenek a babák és mindegy hogyan jut a kajához csak egyen.Az egyik anyuka 4 honapostol föz a babának és ö mondta szivesebben megvenné neki de drága, ö ezért mindanyiunkra irigykedik.Sok emberböl csak az irigység beszél. Ez van. A baba kaja is változatos, söt és árulják minden korosztályban, pépes, darabos pl.8 hótol és rágos 10 hónapos kortol.
Elvégre 1-3 évesek a bébiételek, akkor adhat, nem? Mindig adódhat olyan, hogy jól jön, ha van. Lányom 13 hós, a fõztömet eszi, sõt már egyre inkább a mi ételeinket. De mindig van itthon bébiétel, hisz lehet rá szükség. Ha pl városba kell menni, vagy utazunk. Amúgy meg mindenki úgy eteti a gyerekét, ahogy akarja...
Úristen, asszem erre az oldalra sem jövök többet. Hogy mennyi begyöpösödött anyuka van, hihetetlen....
Én sajnos nem vagyok szuper anyuka mert az Én kisfiam nagyrészt üveges ételeket kap.8 hónapos és nagyon sszereti.Igaz nekem három gyerekem van és mellette dolgozom is heti két hárorom alkalommal ezért nekünk ez a legkényelmesebb.Viszont a vacsoráját általában Én készítem tehát vegyesen kap ezt is azt is.A védõnõ szerint pedig semmi baja nem lesz ezktõl az ételektõl.Remélem igaza van!Azon viszont néha Én is elgondolkodom hogy sok anyukának hogy jut ideje mindenre.A védõnõ szerint pedig semmi baja nem lesz ezktõl az ételektõl.Remélem igaza van!
1 éves kisfiú anyukája vagyok.2 szintes, kertes házban lakunk.Hidd el, a 3 óra, amit 1 éves kisfiam alszik, bõven elég takarításra, mosásra, felmosni és mosogatni.....Nem kell szupermaminak lenni ahhoz, hogy el tudj látni egy 3 tagú családot.Sajnos nálunk nagyszülõ sincsenek, így mindent magunknak kell megtenni.Szerencsére a férjem is segít.És képzeld! Eljutok fodrászhoz, mozgok is rendszeresen, csak nem ülök le egész nap, ha teendõm van....1 éves gyermek mellett már nem lehet túl sokat pihenni.
A kérdező hozzászólása: Ja!!! Minek össze veszni? Nem mindegy mit kap? A kérdésre is válaszolnátok azért? Csak az elején..., 6 hónaposig, talán 8, talán 2 évesig....., csak kostolás.

Miért éhes ilyen gyakran? 14 hónapos fiam állandóan enne, nem bírja ki sokszor a 3 órákat sem két étkezés közt!?

Mindig is nagy étk? baba volt. De amíg pici, elfogadtam, hogy s?r?bben cicizne meg hasonlók. De most már hogy ilyen nagy, furcsa, hogy rendesen megebédel, jó nagy adag ,laktató f?zeléket 300g körül)sokszor kenyérkével, de 2-2,5 óra múlva cuppog, nyammog, nyújtózkodik a kaja után, sír. Mit tegyek? Napi 5x eszik, 3 f?étkezés, 2x gyümölcs, egy kis babapiskóta és hasonlók. Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: 16 hós lányom dettó, õ 11.6 kiló és 82 cm. Fejlõdik és nagyon sokat mozog. Amíg egészségeset eszik és nem csak édességet, semmi baj. Az én lányom 4x (reggeli, ebéd, uzsi, vacsora)eszik, 3x szopik és ha valaki eszik, akkor besegít. reggelizni velem is szokott, az neki ki a tízórai

16 hós lányom dettó, õ 11.6 kiló és 82 cm. Fejlõdik és nagyon sokat mozog. Amíg egészségeset eszik és nem csak édességet, semmi baj. Az én lányom 4x (reggeli, ebéd, uzsi, vacsora)eszik, 3x szopik és ha valaki eszik, akkor besegít. reggelizni velem is szokott, az neki ki a tízórai
De jó nektek! Az én kislányom nagyon rossz evõ, alig tudok belediktálni minimális adagokat. örülj neki és etesd, amikor kéri, de ne nassoltasd sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Igen, szerencsére jó evõ, nasit, édességet, ártalmas hizlaló dolgokat szinte egyáltalán nem kap, inkább gyümölcsöt, zöldséget szoktam, almát, répát adok rágcsálni
Van egy ismerõsöm, neik a 2 éves lánya 11 kiló, rosssz evõ és mindig mondja, hogy örüljek, hoy az enyém eszik, úghoy én nem aggódom. Mellesleg a -most 10 éves- fiam is ilyen jó evõ volt, õ 1 évesen 12, 2 kilót nyomott(82 centihez), a mai napig jó étvégya van
elõzõ, az elsõ voltam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!