Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos a (2432 db)

3 hónapos babátok mennyit alszik egy nap? Most 3 hónapos a kislányom, és szerintem sokkal kevesebbet alszik, mint egy ilyen korú babának kellene.

Ma éjjel 7-8 órát aludt, és nappal sem akar nagyon aludni, egyszer aludt fél órát, valamint kétszer kb.20 percet a karomban, de amint leraktam sírni kezd és felébred. Sokszor van, hogy napközben nem is alszik többet negyed óráknál a karomban. Ez lehet vajon a foga miatt? Egész nap rágja az öklét, de még korainak találom. Arra is gondoltam, hogy kevés a tejem neki (csak azt kap), de szépen hízik, nincs gond a súlyával. Mért nem alszik vajon többet?

Legjobb válasz: Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.

Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.
Szia! Nekem 4 honapos 3 hetes a kislanyom. O nappal 3-szor aludt 3 honaposan. Volt amikor 3xfel orat egesz nap. De ez naluk meg valtozik. Mostanaban delelott alszik fel orat ebed utan 2 orat este 20-30percet.
Elozo vagyok. Az oklet az en lanyom is ragja 10 hetes kora ota. Viszket az inye. Ne aggodj mèg valtozni fog az alvasa. Amikor egyre tobbet mozog majd. Az enyem mar hasrafordul ez is farasztja.
Szia!Az en babam is 3 honapos es o is keveset alszik.Max.2x1 orat, valamikor annyit se.De legalabb ejszaka alszik, ugyhogy nem aggodom.Az enyem is ragja az oklet, de szerintem meg csak az inye erzekeny, hogy majd egyszer kibujik a fogacskaja.En is azt hittem, hogy ehes, de cicire raktam es nem kellett neki, abbol gondolom, hogy a fogzas lehet.Ne aggodj, ha almos, ugyis elalszik.

Van itt olyan anyuka akinek szintén ma 3 hónapos a gyermeke?

Fiú vagy kislány?

Legjobb válasz: Jövõ hét pénteken lesz 3 hónapos és kisfiú.

Jövõ hét pénteken lesz 3 hónapos és kisfiú.
Az én babám jó étkû, õ 3 hónaposan 150 ml evett.
szia! mi hétfõn leszünk 3 hósak, és még mindig csak 120-130-at eszünk!!! este is ennyit eszik, és csak egyszer kel fel enni!!!
12:47! 14 hetesen egyszeri nekifutársa 160? Tápszert, vagy tejcsit? Sztem rengeteg. Mi most vagyunk 4 hónaposak, 3-4 óránként eszik 180-200 miliket. Este pedig 230-at. A multkor feltettem egy kérdést, és sokan fogyelmeztettek, hogy rengeteget eszünk.
Mi 14 hetesek vagyunk és örülök, ha napközben a 120-130 ml-t megeszi. Este van, hogy bevág 160 ml-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, elõször sokalltam amennyit megeszik, de igazából õ este 1/2 8-tól reggel 1/2 7-ig átalussza az éjszakát, éjjel nem eszik.
Szia Mi 3hósan 100ml-vel kezdtünk most 3, 5hós és 180-at eszik 3óránként, éjjel 4óránként ugyanennyit. Jó babázást
Szia! Az én kislányom három hónapos. Egy nap 4-szer eszik 180-ml-t, amibõl 220 lesz mire bekavarom. Átalussza az éjszakát is már egy hónapja!
12.47-es vagyok. Nem hiszem, hogy egy 3, 5 hós babának este sok a 160ml. Fõleg, hogy napközben csak 120-akat eszik. Dr-nõnk is mondta, hogy kevés, de szépen fejlõdik. 2 hós kora óta tápszeres a babám. 3 hós koráig a Beba HA Start Aktívot kapta, most váltottunk a Beba 1 Aktívra, ez elvileg laktatóbb.
A kérdező hozzászólása: Igazából most lehet látni a válaszotokból, hogy ahány gyerek annyi féle. Mi sem eszünk mindig ugyan annyit, és mindenki ugyan annyit. De hát ki hagyná a gyerekét ordítani mert éhes? Annyit eszik amennyit megkíván.
Szia!Lányom holnap lesz 5 hónapos.Naponta 5.-ször eszik, és egy hete kap 180ml.-t.
Szia! Az én kisfiam 3 honapos 200ml-t eszik 2 oránként! Este 8-kor elalszik és reggel 6-kor kell!

3 hónapos a babám és nem eszik annyit amennyit kéne normálisan. Lesz e valami baja?

Legjobb válasz: De gyarapszik rendesen? Vannak pisis/kakis pelusok? Ha igen, akkor annyit eszik, amennyire szuksege van. Az en babam is 3 honapos, 6600gr, es megsem eszik folyton 180ml-t, pedig ennyit "kellene".

De gyarapszik rendesen? Vannak pisis/kakis pelusok? Ha igen, akkor annyit eszik, amennyire szuksege van. Az en babam is 3 honapos, 6600gr, es megsem eszik folyton 180ml-t, pedig ennyit "kellene".
A kérdező hozzászólása: Álltalánosságba nem eszik.mintha nem lenne éhes soha.
csak mostanába nem eszik? Mert már sok mindenre figyelget.
Mennyit kene egyen???Szerintem annyit eszik amennyi neki kell.Ne aggodj, nem lesz semmi baja.Az en nagy lanyom most 4 eves, mindig rossz evo volt, szopizott, de a vele egy idosek nagyobbak voltak nala.Most is rossz evo, a kisebbik lanyom 1 eves es 3-szor tobbet eszik a nagynal.Amugy eleven egeszseges okos leanyka a nagy.Semmi kutya-baja nincs.A doktorno mindig azt mondta ne idegeskedjek mert annyit eszik amennyi kell neki.

3 hónapos a kisfiam. Eddig szinte minden percet együtt töltöttünk. Mostanában egyre inkább szeretnék egy kicsit egyedül elmenni valahová mint régen. Ezek szerint rossz anya lennék, vagy természetes amit érzek?

3 hónapos a kisfiam. Eddig szinte minden percet együtt töltöttünk.Mostanában egyre inkább szeretnék egy kicsit egyedül elmenni valahová mint régen , de még nem mentem ,mert közben lelkiismeret furdalásom van,hogy "meg akarok t?le szabadulni".Olyan rossz ett?l a közérzetem,hogy ma is apa kelt fel vele reggel,pedig éjjel is Õ etette , úgyhogy nekem kellett volna.Más is van így ezzel?

Legjobb válasz: Nekem 8 hónapos a kisfiam. Talán most "értem" meg rá, hogy anya legyek és már nem annyira vágyom el itthonról nélküle. Vagyis vágyom, de már nem tudnék. 3 hónaposan nagyon nehéz, fõleg, ha hasfájós a babád vagy keveset alszik. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, szerintem szinte mindenki így van vele. Vagy kövezzetek meg, de én így voltam. Ha van segítséged, akire hagyod a babát, menj, akár boltba, vagy sétálni, jobb lesz. Nekem sajnos nincs és nem is volt segítségem. Ha kipihentebb vagy agyilag, a babádnak is sokkal többet tudsz adni magadból.

Nekem 8 hónapos a kisfiam. Talán most "értem" meg rá, hogy anya legyek és már nem annyira vágyom el itthonról nélküle. Vagyis vágyom, de már nem tudnék. 3 hónaposan nagyon nehéz, fõleg, ha hasfájós a babád vagy keveset alszik. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, szerintem szinte mindenki így van vele. Vagy kövezzetek meg, de én így voltam. Ha van segítséged, akire hagyod a babát, menj, akár boltba, vagy sétálni, jobb lesz. Nekem sajnos nincs és nem is volt segítségem. Ha kipihentebb vagy agyilag, a babádnak is sokkal többet tudsz adni magadból.
Szerintem nyugodtan hagyhatod az apukára vagy a nagyszülõkre a gyereket. Nálunk a nagymama szokott vigyázni rá. Ennyi kikapcsolodás nem árt.
Én is így vagyok, ez szerintem természetes. Gondolj bele, 3 hónapja be vagyunk "zárva" és más "dolgunk" nincs, mit a gyereket nevelni. Nekem is már sok, sõt a férjem úgy gondolja, hogy a gyesen lévõ anyuka dolga, hogy ellássa a gyereket. de szerintem ezen osztozni kell, és munka után igenis õ is fogja meg, és hétvégén legyen vele sokat, amikor tud, máskor úgyis dolgozik. Mi miért vagyunk 24 órás szolgálatra "ítélve"? Férleértés ne essék, én is imádoma kicsim, szeretem ellátni, csak néha jó lenne kicsit kiszakadni, és "megfeledkezni" az állandó figyelésrõ. Én is elmennék már a városba csavarogni egyet, nézelõdni vásárolni, fagyizni egyet... (falun lakunk fél órára a nagyvárostól...) Szóval egyáltalán nem vagy rossz anya, sõt!!! Magaddal is kell törõdnöd, kell egy kis kikapcsolódás is!!:-)
Szia! Nem vagy rossz anya, azért mert kell egy kis idõ, hogy feltöltõdj!!! Az én kislányom 7 hónapos, bizony elõfordul, hogy idõnként ki van adva bérbe a nagyiknak, mert ugye pici babával nem lehet nagybevásárlást, fûnyírást stb.. csinálni. Nincs belõle problémája, naggyon jókedvû, bárhol jól tudja érezni magát, persze ismerõsökkel körülvéve :) ))
Detto.Ugyanezt erzem en is en babam is harom hos.En is szeretnek kicsit egyedul lenni magammal foglalkozni, es ezert lelkiismeretfurdalasom van.Bar en ugysem tudok kulfoldon elek nem tudnam kire bizni a babokamat.Ha te teheted bizony tedd meg.Szerintem egy idore ujabb erot ad.

3 hónapos a babám. Amióta megszületett, alig kívánom a szexet. Más is így volt?

Még az els? 6 hétben úgy voltam, hogy majd 6 hét után újra minden a régi lesz. Viszont azóta is száraz vagyok, mint a sivatag, nem is kívánom az együttlétet. A szoptatás miatt a mellem sem annyira érzékeny, mint korábban, mintha a szexualitásban elvesztette volna a funkcióját. Nektek mikor állt vissza a normális rend? Sajnálom a férjemet is, hogy nem tudom neki azt megadni, ami korábban teljesen természetes volt, pedig tudom, hogy hiányzik neki. (Amúgy ? türelmes.)

Legjobb válasz: 5,5 hónapos korában a fiam abbahagyta a szopizást (magától nem kért többet). 6 hónapos korában voltunk elõször együtt. Addig egyáltalán nem kívántam. Sajnáltam a páromat, de erõt sem bírtam magamon venni, hogy másképp segítsek rajta, egyszerûen semmilyen módját nem bírtam elviselni a szexualitásnak. Õ türelmes volt, megértett, nem sürgetett, rengeteget segített a baba körül is, volt hogy éjszakázott vele, pedig 3 mûszakban jár dolgozni. Olyan is volt, hogy reggel hazajött munkából, én beteg voltam, így 2 órát aludt, õ volt a gyerekkel és este ment vissza éjszakára dolgozni. Aztán mikor eljött az idõ, hogy én is akartam, akkor annyira jó volt, mint még soha. Azóta sincs nagy mennyiségû szeretkezés (baba elõtt nagy étkûek voltunk pedig), de ami van, az olyan hûha, azta, nagyonjó, uhhhhhh...

5, 5 hónapos korában a fiam abbahagyta a szopizást (magától nem kért többet). 6 hónapos korában voltunk elõször együtt. Addig egyáltalán nem kívántam. Sajnáltam a páromat, de erõt sem bírtam magamon venni, hogy másképp segítsek rajta, egyszerûen semmilyen módját nem bírtam elviselni a szexualitásnak. Õ türelmes volt, megértett, nem sürgetett, rengeteget segített a baba körül is, volt hogy éjszakázott vele, pedig 3 mûszakban jár dolgozni. Olyan is volt, hogy reggel hazajött munkából, én beteg voltam, így 2 órát aludt, õ volt a gyerekkel és este ment vissza éjszakára dolgozni. Aztán mikor eljött az idõ, hogy én is akartam, akkor annyira jó volt, mint még soha. Azóta sincs nagy mennyiségû szeretkezés (baba elõtt nagy étkûek voltunk pedig), de ami van, az olyan hûha, azta, nagyonjó, uhhhhhh...
Nem vagy egyedül ezzel a dologgal. Sokszor olvasni, hogy alig bírták ki a 6 hetet, meg már a szülõágyon rámásztak a férjükre :) , de azért sokak nem ilyen szerencsések. A terhességgel, szüléssel és szoptatással most egy igen komoly hormonális változáson mentél keresztül, ami negatív hatással lehet a szexuális életedre. Amíg szoptatsz addig lehet nem is tér vissza rendesen a vágy, de az is lehet szépen, lassan javul majd minden. Én szülés után vagy 10 hónappal tértem vissza nagyjából önmagamhoz. Az elsõ pár hónap kínszenvedés volt szülés után. Nem kívántam a szexet, és ha belekezdtünk nem is esett jól. De aztán múltak a hónapok és fokozatosan jobb lett. 10 hónap múlva már egész jól mûködtem, de bevallom jó másfél év eltelt mire ki mertem mondani, hogy kívánom is, jól is esik, és nincsen utána sem panaszom. A párodnak mondd el mit érzel. Az én férjem is megértõ volt, de mindig mondtam mit érzek, hogy jobban lássa a helyzetemet, és ne higgye, hogy miatta van. Ami még segíthet a síkosító (nem hittem benne, de csodaszer :) ), a hosszabb elõjáték, egy kis kettesben lét. Az agyadnak kell majd átkapcsolnia anyából nõvé, de ez valakinél hosszabb folyamat. Viszont ne ostorozd magad emiatt, mert tök természetes dolog, amin most átmész. Türelem kell tõled is és párod részérõl is. Ha ez megvan, akkor menni fog majd minden simán.
Mi szülés óta síkosítót használunk (kék durex), már nem kellene, de megszerettük :) Fiam 17 hónapos, és egyre nehezebben veszem magam rá, de ha már ott tart a dolog, akkor nagyon jó, és sokkal jobb, mint szülés elõtt bármikor. Én a 6. hét után azt mondtam, hogy olyan, mintha még egyszer elveszítettem volna a szüzességem :) Heti 2 alkalom így is van, ezt most valahogy feljebb kellene tornázni, mert most szeretnénk még egy babát. Minél többször/sûrûbben szexeltek, annál jobb lesz! ...és a síkosító tényleg jó barát lesz! :)
3-as vagyok. Lemaradt, hogy a 17 hónapos kisfiam még napi 2-szer szopik... :(
14 hónapos a fiam, és egyáltalán nem kívánom a szexet. Sehogy. Még önkielégíteni sem akarok. Borzalmas:-( Siralmas...sokan mondjá, hogy a hormonok, és maaaaajd rendbejövök...de mégis mikor?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor marad a síkosító, és remélem, hogy majd egyszer jobb lesz.

3 hónapos a kislányom nagyon rágja a kis öklét elő fordulhat hogy máris jön a foga?

Legjobb válasz: Mind a kettõ lányom rágcsálta az öklét egészen kis kora óta, de csak 8-10 hónaposan lett fog, a barátnõmnél viszont a gyereknek 2 hónaposan kijött a foga...ha be van duzzadva az ínye (ahhoz a vékony kis csíkhoz képest ami születésükkor van a szájukba legalább 3-4x nõ meg mire kijön a fog...kb olyan vastag lesz, mint egy babakisujj) na szóval ha duzzadt az íny akkor akár fog is lehet, de inkább az a valószínûbb, hogy megtalálta a kezét és így próbálja nyugtatni magát.

Mind a kettõ lányom rágcsálta az öklét egészen kis kora óta, de csak 8-10 hónaposan lett fog, a barátnõmnél viszont a gyereknek 2 hónaposan kijött a foga...ha be van duzzadva az ínye (ahhoz a vékony kis csíkhoz képest ami születésükkor van a szájukba legalább 3-4x nõ meg mire kijön a fog...kb olyan vastag lesz, mint egy babakisujj) na szóval ha duzzadt az íny akkor akár fog is lehet, de inkább az a valószínûbb, hogy megtalálta a kezét és így próbálja nyugtatni magát.
A babáknak a kezük a mindenük. Ilyenkor még nem tudnak igazán mozogni, nem tudják mivel lefoglalni magukat, viszont a kezük mindig kéznél van egy-egy rágcsálásra. :) A fogzás is lehet, hogy korán jelentkezik, de a kéz alapvetõen fontos eszközük/játékuk a babáknak, a rágcsálás pedig a legérdekesebb tevékenység fogzás nélkül is. Lányom 2 hónaposan kezdte rágni a kezét, öklét, és az elsõ fog 8 hónaposan bukkant ki.
nem még nem :) a nyálzás a rágás eltart jó pár hétig . sirdogálhat is mert fáj neki de a konkrét fogzást amikor az inyét áttöri a kis fog nem is veszitek észre majd jóesetben. ez is egy stádium jelzi hogy elkezdõdött valami de még nem aktiv fogzás.
Szerintem elõfordulhat. Fiamnak 3 és fél hónaposan bukkant fel az elsõ, rá 2 hétre a második foga. Most 5 hónapos, szerintem hamarosan bõvül a fogk száma. Idõnként tépi a fülét és dörzsöli szegénykém az arcát. Ajánlom figyelmedbe a homeopátiás golyócskákat(Chamomilla 15 CH) ha nagyon szenved miatta, nekünk segített.
Szia!!!Nekem a nagylányomnál 2 hónaposan jelentkezett az ökölrágás, de az elsõ 2 fogacska 5 hónaposan, egyszerre bukkant elõ.A másik lánykám most 7 hetes, már 3 napja rágja az öklét, eddig azt hittem, talán éhes maradt szopcsi után, de nem nyûgös, nem sír, így maradt nekem is az a gondolatom, hogy most fedezte fel, és mivel nem cumizik, ezzel nyugtatja magát. De egyébként nekem is van ismerõsöm, akinek a babájának már 3 hónaposan foga volt:-)További boldog babázást kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat .Lehet hogy csak most fedezte fel a kis kezét mert most jobban megfigyeltem és mintha csak szopizná az öklét mert erõsen cuppog.
Szerintem igen. Az én fiamnak 3 és fél hónaposan kibújt 2 foga alul. Most 9 hós, s van 8 foga
Az én pici lányomnak már 3, 5 hósan 2 foga volt, most 5 hónapos, 4 van neki... Szerintem nem szabad kizárni a dolgot... :)

12.23. -án múlt 3 hónapos a babám. Novalac AC tápszert eszik, naponta 5 alkalommal és 3. napja, hogy nem nagyon eszi meg ill. utána nagyon nagyokat pukizik. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Mióta kapja ezt a tápszert? Korábban nem volt tõle ilyen baja? A pukizás lehet emésztési folyamat eredménye is (a tápszerek esetén fõleg), de az evés közben lenyelt levegõ is így távozik. Büfizés megy neki? Más: nálunk 3 hónaposan kezdõdött az, hogy egyszerre csak keveset evett, nagyon sokat kínlódtunk, volt, hogy az egész ébrenléti idõ evéssel ment el. Hetek múlva találtuk meg a megoldást: még nem volt elég éhes, amikor enni kezdett, ezért most már kivárjuk, amíg ébredés után tényleg megéhezik.

Mióta kapja ezt a tápszert? Korábban nem volt tõle ilyen baja? A pukizás lehet emésztési folyamat eredménye is (a tápszerek esetén fõleg), de az evés közben lenyelt levegõ is így távozik. Büfizés megy neki? Más: nálunk 3 hónaposan kezdõdött az, hogy egyszerre csak keveset evett, nagyon sokat kínlódtunk, volt, hogy az egész ébrenléti idõ evéssel ment el. Hetek múlva találtuk meg a megoldást: még nem volt elég éhes, amikor enni kezdett, ezért most már kivárjuk, amíg ébredés után tényleg megéhezik.
Nálunk ez 4 hónapos korában érkezett el, de nem én erõltettem, hanem a babám egyre késõbb lett éhes. Talán 1 hétig tartott az az idõszak, amíg 3, 5 óránként evett, aztán már kb 4 óránként. Az órát csak azért szoktam figyelni (fel is írom az etetések, elalvások idõpontját), hogy nagyjából tudjam, mikor várható, hogy megéhezik. Most is elõfordul estefelé, hogy csak 3 óra telik el két etetés között, napközben viszont néha 4, 5 óra is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Abban esetleg tudnál segíteni, hogy mikor kell áttérni arra, hogy ne 3 hanem 4 óránként egyen a baba?

Érdemes venni még ilyen hintát? 3 hónapos a kislányom és 7kg.

Legjobb válasz: Szia! Mi éppen tegnap vettünk a kisfiunknak hintát.Õ is 3 hónapos,és 5,7 kg.Még furcsálja kicsit,mert nem nagyon érti,hogy mi történik vele,de remélem megszokja,és tetszeni fog neki.Úgy olvastam/hallottam,hogy nagyon fejleszti õket.(egyensúly,idegrendszer):-)

Szia! Mi éppen tegnap vettünk a kisfiunknak hintát.Õ is 3 hónapos, és 5, 7 kg.Még furcsálja kicsit, mert nem nagyon érti, hogy mi történik vele, de remélem megszokja, és tetszeni fog neki.Úgy olvastam/hallottam, hogy nagyon fejleszti õket.(egyensúly, idegrendszer):-)
én kérdeztem tegnap a korát. ezt a hintát szerintem nyugodtan megvehetitek. pár hónap múlva már nem fog nagyon hízni, így tudjátok használni még pár hónapig.
Mi megvettük, 3 hós korában, szereti, s most 4 hósan mivel ülni még nem tud, ezért ez az etetõszékünk is egyben. Este fürdés után szopi, majd ebben alszik el. Nekünk az esõerdõ hinta van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Elég sokat hízott igaz 4200g-al született.
Mi 2 hósan vettünk ilyet, most 14 hós de még napjában 3 szor alszik benne!Mondjuk már csak a kezemmel hintáztatom mert ekkora babát nem löki az elem.:-)Nekünk nagyon megérte megvenni, sokat segített.
Nekünk Adamo hintánk van, de nagyon imádja a gyerek, nézz utána a neten, lehet, hogy megtetszik. Az 13-15-kg-ig jó. Jókat alszik benne, és ha megdöntöm egy kicsit, ugrálni is tud vele.
Nálunk szinte kötelezõ is volt 3 hónapos korig. Pest megye
mi is voltunk 4 hósan, meg elõtte a kórházban mikor megszületett akkor nézte a doki. nálunk a gyerekorvos azt mondta, hogy kicsit kötöttnek véli az egyik csípõjét és ezért kellett mennünk 4 hósan csípõvizsgálatra. az abból állt, hogy egy doki megtekergette a két lábát és mondta, hogy minden rendben. ennyi.
Szia! Az én babám is 3 hónapos és már kétszer voltunk csipõszûrésen. Sõt még csípõ uh-n is voltunk. Itt minden császárost elküldenek ultrahangra.
Nekem megnézte az ortopéd még a kórházban, majd 4 hetesen voltunk , ott uh-al nézték meg. Én is kérdeztem a dokit, hogy nem kell-e vinni pár hónaposan, azt mondta, hogy most már uhal nézik, és többet nem kell vinni, mert ha valami gond lenne, akkor azt ott már észrevették volna. Én Gyõrben jártam így. Kersztlányom Pécsen született 2 éve, akkor még kellett vinni pár hónaposan.
SZia! Mi tegnap voltunk csípõszûrésen, a babám 2 hónapos. Minket a gyerekorvos küldött, azt mondták, hogy minden rendben, de mivel minden babát szeretnek kétszer látni, így 4 hónaposan újra kell menni. Szerintem kérdezz meg egy másik orvost is, mert a csípõficam nem vicc!
Ez a körzeti gy.orvos feladata hogy nézze a csípõt folyamatosan és ha rendellenességet észlel tovább küldjön. nálunk kb. 6 hetes korban javasolta menjünk el egy ultrahangos vizsgálatra is mivel koraszülöttek vagyunk. Elmentünk az uh-ra aztán 4 hós korban ismét visszarendeltek mert addigra fejlõdik ki az a bizonyos kis csontmag a csípõjében ami ha nincs akkor van gond. Nálunk rendben volt végül is minden. Merre félé laksz? Mindenképpen ajánlott elmenni megnyugtatásotokra.
6 hetesen kellett menni legközelebb amikor elkezd járni. Budapest
A kérdező hozzászólása: Pápa környékiek vagyunk. Régebben itt is volt ultrahangos vizsgálat is. Most akkor kérnem kell egy beutalót az ortopédiára az orvostól? Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Úgy látszik, csak a mi környékünk fejlõdik visszafelé.
Nálunk, ha nem látnak okot rá, már nem küldenek. Sima szülésnél ált. nem. A kórházban megnézik, plusz a gyermekorvos is rendszeresen ellenõrzi. Mi sem voltunk a másodikkal.
Én pécsi vagyok és Szigetváron szültem. Ott születésekor is megnézték (hüvelyi szülésem volt), és a zárójelentésre ráírták, hogy három hetes koráig el kell vinni csípõficam vizsgálatra. El is vittük és csináltak UH-t is. Nem volt semmi gond. Majd két hónaposan újra elkellett menni kontrollra. Akkor is neg. lett minden. Most állt lábra a nyolc hónapos kislányom, ezért felvettem a dokival a kapcsolatot aki anno vizsgálta és kikértem a tanácsát cipõ ügyben. Legközelebb két éves kora körül kell vinni mert akkorra már látszik ha esetleg lúdtalp gyanús a kicsi. Úgyhogy én a helyedben elvinném magán dokihoz. Akkor te is megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Megyénként, védõnõnként is változik, elküld e, vagy sem... Vas-megyében(nálunk) 6 hetes korban mindenkit elküldenek, Zalában nem is szólnak, hogy kell.. Mi Szombathelyre mentünk a Madentko-ba Dr Szabó Edithez, és az uh kimutatta, hogy a bal oldali vápa nem jó. 2 hónapig volt rajt egy berendezés napi 24 órát, és most hétfõn voltunk újra. Tökéletesen meggyógyult, és ezt nem vettük volna észre, ha nem megyünk oda!!!3000 HUF egy vizsgálat, de kb 1/2 óráig vizsgál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!