Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos 2- 2,5 óránként eszik (11 db)

3 hónapos babám 2- 2, 5 óránként eszik nappal. Éjszaka csak egyszer kel fel. Nem 3-4 óránként kéne ennie?

Csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Én is erre vagyok kiváncsi, csak másképp fogalmaztam meg. A Te babád sír 2-2,5óránként? Le tudod mérni, hogy mennyit eszik? Én nem és azzal ijesztegetnek, hogy azért eszik ilyen sûrûn, mert kevés a tejem neki és ezért sûrûbben éhes. Te, mit tapasztalsz?

Én is erre vagyok kiváncsi, csak másképp fogalmaztam meg. A Te babád sír 2-2, 5óránként? Le tudod mérni, hogy mennyit eszik? Én nem és azzal ijesztegetnek, hogy azért eszik ilyen sûrûn, mert kevés a tejem neki és ezért sûrûbben éhes. Te, mit tapasztalsz?
Az én babám is 2-2, 5 óránként eszik és 4, 5 hónapos. Van elég tejem, sokszor ki sem tudja szívni teljesen, de neki elég ennyi. Sosem mértem, hogy mennyit eszik. Szokszor szomjas inkább, meg engem akar. Szerintem ez normális. Majd ha többet tud enni egyszerre talán ritkábban is eszik. Az éjszakát viszont átalussza. Én hagyom, hogy akkor egyen amikor kér.
A kérdező hozzászólása: Az én babám nem sírós, hanem cuppog, mikor éhes.Szerintem nem eszik sokat.Többször eszik keveset. Éjszaka, viszont 8 órás alvás után kiszívja teljesen a cicimet.Ne aggódj, ha normális a súlya és jó kedélyû, akkor biztos nincs semmi baja.
Sziasztok! Az igény szerinti szoptatás arról szól, hogy akkor adtok a babának cicit, amikor õ igényli. Ez nem óra és mérleg függõ. Nekem 2 kislányom van a nagy 15 hóig szopott a kicsi 5 hós és még mindig csak szopik. Nem kell a buta tanácsokra hallgatni. Ha problémája van a babának úgy is jelzi. Csilla
Nappal megeszi azt 2 óránként, amit éjjel kihagy. Az én babám is lefekszik 21 körül, és reggel 7-ig alszik. Akkor viszont eszik egy óra mulva megint, majd 2 óra mulva, utána akár 3-4 órát is kibír, és megint eszik egy óra mulva. Tehát nappal osztja el azt, amit éjjel nem eszik meg. Szerintem ezzel semmi gond, és a te babádnál sincs semmi gond. 8 hetes kislány anyukája
Nappal pótol, amit éjjel kihagy. Egy füzetbe írd a szoptatások idejének elejét és végét, és szerintem 4-5 nap alatt kiderül hogy van rendszer abban ahogy a babád eszik. Reggel pl hígabb a tej, bõvebben is jön. Estére már egyre sûrûbb, több idõ is eltelhet 2 szoptatás között. Az én babám 10percet eszik, utánna csak cumizna (gyakra elengedi, izeg-mozog vele) ezért le is veszem a cicirõl. A cuppogás jó jel, nálunk totkkaparás a jel. A lényeg hogy ne hagyd sírni ha ilyen jól megértitek egymást, fõ a bizalom és a biztonságérzet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

2 honapos babam rengeteget alszik 5 orankent eszik 150ml tapszert es utanna alszik 3-4 orakat. Az ejszakat is szinte atalussza. Normalis ez?

Folyamatosan olvasom a kerdeseket itt es sok baba alig alszik ilyen idosen az enyem meg egy alom szuszek.3 napja kicsit nathas nem lazas es orrat is csak napi 2*kell szivni es mikor fenn van (napi 3 orat max)akkor jatekos egy ideig majd nyugoskodni kezd es megint aludni akar.Kicsit aggodom erte mert azt hittem ahogy nol ugy tobbet lesz fenn ja es a szeklete is 2 napig nincs aztan egy jo nagy adag es megint 2 nap semmi.Szinebol szagabol utalva normalnak mondhato.Ha van valakinek hasonlo babucija kerem irja meg hogy megnyugodjak.:)

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt.Már 3-4 hetesen átaludta az éjszakát, 8-10 órát.És szintén volt hogy csak 5 óránként evett.Bár õ szopizik.Most már elmúlt 3 hós, éjszaka alszik, délelõtt is, van hogy 5 óra hosszat, délután pedig fentvan.Csak szopi közben alszik, félórákat. Viszont óránként kér cicit. Ha szépen fejlõdik és érdeklõdik a játék után is, figyelmes, mikor ébren van, szerintem normális, nincs baj.Az én bébim is et csinálta olyan idõsen, de a mai napig is alig van ébren. Én is idegeskeedtem, de mindenki nyugtatgatott. Hagyd aludni, ébred õ ha éhes. :))

Az én kislányom is ilyen volt.Már 3-4 hetesen átaludta az éjszakát, 8-10 órát.És szintén volt hogy csak 5 óránként evett.Bár õ szopizik.Most már elmúlt 3 hós, éjszaka alszik, délelõtt is, van hogy 5 óra hosszat, délután pedig fentvan.Csak szopi közben alszik, félórákat. Viszont óránként kér cicit. Ha szépen fejlõdik és érdeklõdik a játék után is, figyelmes, mikor ébren van, szerintem normális, nincs baj.Az én bébim is et csinálta olyan idõsen, de a mai napig is alig van ébren. Én is idegeskeedtem, de mindenki nyugtatgatott. Hagyd aludni, ébred õ ha éhes. :) )
Szia.Az én kislányom is ilyen volt, és most is ilyen álomszuszék.pedig már 2 éves.még most is ennyit aludna.
Szerintem sincs gond, ha fejlõdik rendesen. Lehet, hogy hamarosan hirtelen megváltozik, de az is elhet, hogy tényleg ilyen típus marad ;)
Az én nagyobbik fiam is ilyen volt, ma már 3 éves és még mindig álomszuszék. Reggel 9-kor kelt, aztán 10-12:30-ig aludt, 13-kor evett, 13:30-17:30-ig aludt, majd mégegyszer 18:30-19:30-ig, és utána este 9-tõl reggel 9-ig. Tehát ha megnézed egész nap szinte csak aludt. Enni kelt fel és annyi. 1 évesen kicsit többet volt már ébren, kimaradt a délelõtti alvás de most 3 éves és ha teheti este 9-reggel 9-ig még mindig alszik és délután 1-fél 5-ig szintén.

3 hónapos babám 1.5-2 óránként szopizik! Éjjel így eszik 22, 01, 4, 6 óra! Ismerősöm szerint már átkellene aludnia az éjszakát legalábbis nem ennyiszer kellene kelnie. Szerinte nem elég tápláló a tejem!?

Legjobb válasz: Szia! Félig igaza lehet az ismerõsödnek. Még nem kell átaludnia az éjszakát, de tényleg sokat eszik. Igaza lehet, hogy nem elég tápláló. Vagy esetleg nem szopizik egyszerre sokat. Szoktad mérni?

Szia! Félig igaza lehet az ismerõsödnek. Még nem kell átaludnia az éjszakát, de tényleg sokat eszik. Igaza lehet, hogy nem elég tápláló. Vagy esetleg nem szopizik egyszerre sokat. Szoktad mérni?
Nyugi, nekem fél éves volt, mire 3 azaz 3 óránként evett, addig 1, másfél óra:( De éjjel szerencsére nem, csak 2x:) Mai napig nem aludta át az éjszakát és már 13 hós..
8 hós koráig ezt csinálta a lányom is, most 1 éves és éjjel 2-3-szor kel szopcsizni...
Az enyém 9, 5 hónapos, elejétõl fogva 2-3-szor kelt, mióta jön a foga (4 hónapja) akár 5-ször is felkel, de 4 a minimum. Sztem nincs köze ahhoz hogy tápláló-e a tejed.
szerintem nem kéne még átaludnia az éjszakát, de ennyi szopi valóban kicsit soknak tûnik. Ennyi idõsen az én babám általában 1 max két alkalommal ébredt. Próbáltad már este mindkét mellbõl megszoptatni, lehet, h akkor tovább bírná.
Szerintem sem lehet baj a tejeddel. Kakil, pisil rendesen? Mert akkor jó a tejed... Inkább õ így igényli és kész. Minden baba más. Van, aki egyszer sem kel fel, van, aki 5-ször. Azt érdemes lenne tudni, hogy eszik-e eleget, nem alszik-e be szopizás közben 5 perc után stb stb. Mert ha igen, talán túl gyorsan megéhezik. De az is lehet, hogy csak a megszokás miatt kel ilyen sokszor. Ha bírod erõvel, akkor nyugi, majd javul a helyzet idõvel!
3 hónaposan az én babám 2x ébredt enni és nappal 3 óránként evett de szerintem még nem gáz ha többször eszik.


A kérdező hozzászólása: most is csak 60 ml evett :( Kezdek aggódni!
szia, mérni szoktad? nem gyarapszik megfelelõen? ha gyarapszik, és nem tûnik éhesnek, akkor ne mérregesd, kevesebbet fogsz idegeskedni! mindig ilyen idõközönként evett vagy hosszabb idõt is kibírt? ha igen, akkor mondom, hogy 3 hónapos korban van egy fejlõdési ugrás, ami gyakrabbi cicizéssel jár. ha mindig iylen gyakran evett, akkor sem hiszem, hogy ez kóros, nem kötelezõ a babáknak betartani az órarendet. :) 2 éves kislány anyukája
Ennyit bíregíszerre a kis pocakja, majd jön egy ugrás, onnantól többet fog enni egyik napról a másikra... egyébkéntvan az úgy, hogy azért akar sûrûbben cicizni, mert a tejszaporításon dolgozik. No para !

Még mindig 2 óránként eszik. Nem baj? (3.5 hónapos)

Kisfiam 3,5 hónapos, anyatejes, és még mindig 2 óránként eszik-néha-néha 2,5-3.Próbálom elhúzni az id?t, de ha éhes, visít.Szépen fejl?dik, 6,5 kg és 65 cm.Vajon miért éhezik meg ilyen hamar?-így szokta meg, vagy ilyen hamar megemészti az anyatejet?Éjszakát átalussza, de van, hogy1-2x felébred és akkor is eszik.Kezdjem hamarabb a hozzátáplálást -4-5 hónaposan?-tejem van elég, úgy gondolom, méricskélni csak havonta szoktam a tanácsadáson...

Legjobb válasz: Talán vannak ilyen babák, itt másnál is olvastam, az én kisfiam viszont nagyon keveset eszik 3 óránként 50-100g-t. 3,5 hós és 5800g, 63cm. Nem egyformák a babák sem, a doki azt mondta, hogy ne aggódjak. Talán inkább neked a strapásabb, hogy ilyen sûrûn eszik. Idõvel biztos változni fog, ha nem lenne elég neki a tejed, nem is nõne ennyire. Én nem biztos, hogy elkezdeném a hozzátáplálást. A dokival beszéltetek már errõl? Mit tanácsol?

Talán vannak ilyen babák, itt másnál is olvastam, az én kisfiam viszont nagyon keveset eszik 3 óránként 50-100g-t. 3, 5 hós és 5800g, 63cm. Nem egyformák a babák sem, a doki azt mondta, hogy ne aggódjak. Talán inkább neked a strapásabb, hogy ilyen sûrûn eszik. Idõvel biztos változni fog, ha nem lenne elég neki a tejed, nem is nõne ennyire. Én nem biztos, hogy elkezdeném a hozzátáplálást. A dokival beszéltetek már errõl? Mit tanácsol?
Nekem 5 és fél hónapos és még most is 2 óránként eszik. Kivéve éjszaka akkor van, hoy 5-7 órát kibír. Szerintem anyára vágyik a babád, nem minden szoptatás az evésrõl szól nekik. A hozzátáplálás nem biztos hogy segíteni fog, nekünk sem vált be. Hiába eszik meg 80 gramm almát krumplival a szoptatás maradt. Szerintem még légy türelemmel, ha nem fárasztó maradj a kizárólagos anyatejes táplálásnál.
A kérdező hozzászólása: Még nem beszéltem, mert csak most ötlött az eszembe ez a változat.Igen, nagyon nehéz, mert nem lehet kiszámítani pontosan, mikor éhezik meg, hiába lenne segítségem, senkit nem fogad el, nekem pedig vizsgaidõszakom van -éjjel dolgozatokat írok, de ha mennem kell (pl. gyakorlat)magammal kell vinnem õt is, amit nagyon nehezen visel el (nyûgös, sír stb.)
Az én lányom 4 hónapos, 1, 5 - 2 óránként eszik. Pont ma mondtam én is a dokinak, azt mondta, ez nem baj, valószínûleg sokszor eszik keveset. Azt mondta, ha nekem ez gond, akkor nyugodtan elkezdhetem a hozzátáplálást. Hát kipróbáljuk, hátha beválik.
Az én lányom is 4 hónapos és 2 óránként eszik, nem túl sokat, 50-100ml-t. Este is 2 óránként enne, így estére adok neki egy kis tejpépet, így alszik szépen. A tápszert nem eszi meg.
A kérdező hozzászólása: Mióta ma írtam, képzeljétek: lekopogom, de ez a 3. étkezése, amikor kibírt 2, 5 órát.Hátha -hátha...

3 hónapos babám 3óra helyett 1.5-2 óránként eszik mostanában, ilyenkor 40-50mt-t. Hogy lehetne erről visszaszoktatni, hogy ritkábban és többet egyen?

Legjobb válasz: ezt csinálta az én kisfiam is 3 hónaposan, kb 2 hétig. Aztán egyik napról a másikra elkezdett 4 óránként enni, mint a nagyfiúk. :-)) Kitartás!

ezt csinálta az én kisfiam is 3 hónaposan, kb 2 hétig. Aztán egyik napról a másikra elkezdett 4 óránként enni, mint a nagyfiúk. :-)) Kitartás!
Szia!Nálunk is problémák vannak, napok óta, pedig már olyan szépen beállt minden.sokat sír, nyûgös, alig alszik..most elkezdtem fejni is, hogy több tejem legyen, mert úgy tûnik azt is keveselli....szeretnék már túlleni ezen az idõszakon..
Nálunk is dettó ez a helyzet. 3 hónapos fiam pár nap óta gyakrabban kér enni. Lehet, hogy ez a 3 hós fejlõdési ugrás?
A kérdező hozzászólása: Semmi sem a régi...Éjszaka 3x kell, pedig 5 hetes kora óta átaludta az éjszakát, napirend meg teljesen megszünt, elvesztettem a fonalat.Nálatok az éjszaka is rosszabb lett?
Nyugi, ez valószínûleg csak fejlõdési ugrás. Türelem, vissza fog állni minden a régi kerékvágásba. Adj neki enni, ahányszor kér, te sem szeretsz "éhezni".
Mi is ebben a cipõben járunk, h a kisfiam 2óránként szopik! Pedig õ még csak két hét mulva lesz 3hónapos! Nekem azt javasolták, h adjak neki mikor éhes, aztán majd vissza áll a rendre!
3. válaszoló vagyok. Igen, mi is kelünk éjszaka, pedig 3 hetes kora óta átaludta.
Ne aggódjatok lányok! Ez a növekedési ugrás, mi már túl vagyunk rajta, egy-két hét alatt beáll minden és újra 4 óra és nyugodt éjszaka lesz. Ilyenkor sokkal többet nõnek, nyúlnak, kell az energia nekik...ha esetleg van tejcsi lefagyasztva, azt adjátok pótlásnak, amíg be nem áll, ne tápszert. Ha mindig és sûrûbben kiüríti a melleket, több lesz hamarosan a tej is. Most kicsit fárasztó, de vége hamar. Ja, és ezen a héten a nyûgösködés rengeteg kicsire volt jellemzõ, mert frontok voltak, meg hülye, szeles idõ, ez õket nagyon megviseli, még talán a felnõttek is nyûgösebbek ilyenkor! Jó babázást!

4 hónapos babám 3-4 óránként eszik 3-5 percet. Egy kaja után 3-4szer bukik. Nemrég beállt, hogy 2 naponta van kaki. Ezek összefüggnek?

Csak anyatejet kap. Nem szoktam mérni mennyit eszik, mert szépen gyarapszik. Sajnos sokat túrózik emiatt,állandó felügyeletet igényel.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy összefüggnek-e ezek. Szerintem a 3-5 perc szopi elég kevés, vagyis én arra következtetek ebbõl, illetve a kissé sok bukásból, hogy nagyon mohó a babád. Ha így van, próbálj szopi közben is büfiztetni, vagy ha esetleg túlságosan ömlene a tejci a cicidbõl, akkor próbálj szopi elõtt lefejni kicsit, hogy ne ömöljön annyira a kicsi szájába. Ha ezek nem segítenek, akkor bukás elleni szert adj neki (asszem nutrilion meg még van egy valami). Anyatejes babánál szerintem jó a 2 naponta kakilás, van olyan baba, aki akár 5-6 napig sem tud. Remélem azért tudtam valamennyit segíteni. 3,5 hós kislány anyukája.

Azt nem tudom, hogy összefüggnek-e ezek. Szerintem a 3-5 perc szopi elég kevés, vagyis én arra következtetek ebbõl, illetve a kissé sok bukásból, hogy nagyon mohó a babád. Ha így van, próbálj szopi közben is büfiztetni, vagy ha esetleg túlságosan ömlene a tejci a cicidbõl, akkor próbálj szopi elõtt lefejni kicsit, hogy ne ömöljön annyira a kicsi szájába. Ha ezek nem segítenek, akkor bukás elleni szert adj neki (asszem nutrilion meg még van egy valami). Anyatejes babánál szerintem jó a 2 naponta kakilás, van olyan baba, aki akár 5-6 napig sem tud. Remélem azért tudtam valamennyit segíteni. 3, 5 hós kislány anyukája.

3, 5 hónapos babának mit adtok enni ha 2-3 óránként eszi a tápszert?

Legjobb válasz: Sokan lesznek ellenem,de Én 3 hós kora óta hozzátáplálok.Alma-répa-krumpli-sütõtök...tízóraira ezek közül kap valamit (130-150 grot kb)Így ezen kívül napi 4x5x kap Beba HA Startot,kb 150-180 grot.Este fél9-tõl reggel 7-8-ig alszik.4 hós ( sajnos csak 3 hétig volt anyatejes)

Sokan lesznek ellenem, de Én 3 hós kora óta hozzátáplálok.Alma-répa-krumpli-sütõtök...tízóraira ezek közül kap valamit (130-150 grot kb)Így ezen kívül napi 4x5x kap Beba HA Startot, kb 150-180 grot.Este fél9-tõl reggel 7-8-ig alszik.4 hós ( sajnos csak 3 hétig volt anyatejes)
Valószínûleg azért kéri gyakrabban, mert éhes, nem eszik eleget. Adj neki többet nyugodtan. (B)
Ja, azt lehagytam, hogy mást még ne adj neki. Ráérsz a hozzátáplálást 4 hó után elkezdeni. Bõven jó még neki a tápszer! (B)
A kérdező hozzászólása: Most Hipp tápszert eszik amit recept nélkül lehet kapni a Rossmannban. Lehet hogy az nem olyan jó? Este keverem tejpéppel. Úgy szereti és tovább is alszik. Különben még 3-szor fennt vagyunk éjszaka.
Szerintem beszélj a gyerekorvossal, és írass fel vele valamilyen tápszert. Nem ismerem mondjuk a Hippet, nem tudom, mennyire laktató a többihez képest. Egyébként ha felíratod, receptre még olcsóbb is. (B)
Egyébként mennyivel született, és mennyit eszik? (B)
A kérdező hozzászólása: 2750-el született, most 6kg és 3 hónapos. Egy alkalommal nem eszik meg többet 120 ml-nél. Elötte Beba Ha Startot ettünk, váltani akartam laktatóbbra, Mildibét kaptunk receptre, amitõl olyan hasfájása volt hogy nem adtuk többet, boltba vettem Hipp 1 -et egy hete azt eszi, de tobábbra is sûrûn. Tud valaki laktatóbb tápszert?
Szerintem saccperkábé mindegyiknek ugyanolyan a tápértéke. :( Ha egyszerre nem eszik meg nagyobb mennyiséget, akkor nem nagyon tudsz mit csinálni, adod neki sûrûbben. Este pedig, ahogy írod is, tejpéppel kevered, hogy laktatóbb legyen, és akkor talán tovább alszik. (B)

Baj-e, ha 2 hónapos babám csak 3.5-4 óránként eszik?

Szépen fejl?dik, els? hónapban 710, el?z? hónapban 620 g-t hízott. Naponta 6x eszik, van elég pisis, kakis pelus, jó a kedve, de s?r?bben nem kér enni.Ha gyakrabban akarom mellre tenni, akkor sem eszik.

Legjobb válasz: Szia!így nagyon jó van!

Szia!így nagyon jó van!
Szia. Mi is 2 hónaposak vagyunk. az én lánykám is 3-4 óránként eszik. mindig vidám, mosolygós. Ne izgulj. Minden rendben van.

5, 5 hónapos lányom nappal alig eszik. Minden érdekli inkább csak félálomban fogadja el a tápszert. Viszont amint jön az éjszaka, 2-3 óránként enni kér. Gondolom akkorra kiéhezik. Volt valakinek így a babája?

Már elkezdtük a hozzátáplálást de a főzi sem kell neki csak ha Sinemillel keverem és cumisüvegből félálomban. (egyedül a gyümit szereti kanalazgatni 10 óraira) Mit lehetne tenni hogy nappal lakjon jól és ne éjszaka ébredjen enni??

Legjobb válasz: Igen az én kislányom is ezt csinálja,csak õ 11 hónapos és nem akarja a fõzelékeket kanálból enni,csak félálomba cumisüvegbõl,ha olyan kedve van a gyümit elfogadja kanálból.Nagyon keveset eszik nappal,de én a fogzásra fogom.

Igen az én kislányom is ezt csinálja, csak õ 11 hónapos és nem akarja a fõzelékeket kanálból enni, csak félálomba cumisüvegbõl, ha olyan kedve van a gyümit elfogadja kanálból.Nagyon keveset eszik nappal, de én a fogzásra fogom.
Esetleg nem lehet, hogy megunta a tápszert, már nem ízlik neki annyira? Az én lányommal is ez volt (5 hónapos), másik tápszerre váltottunk, ezt már megeszi.
Az én kisfiamnál is elérkezett az az idõszak, amikor mindent érdekesebbnek talált az evésnél. Ha ölbe vettem, próbált felülni, nézelõdni stb. Nekem erre a következõ módszer vált be: nem ölbe véve etetem, hanem lefektetem az ágyra (lehetõleg valami csendes szobában), oldalra fordítom és úgy kapja a cumisüvegbõl a tejet. Mivel így nincs ami elvonja a figyelmét, csak az evésre koncentrál és max. 10 perc alatt gyönyörûen megissza az adagját. :-)
Pfff! Fiam is ugyanezt csinálta, éjszaka evett, nappal meg alíg tudtam valamit belediktálni. Nálunk az segített hogy vettem estére tejpépet, a jóéjszakátosat vagy amelyik ízlik neki, mert ebbõl is 3 félét próbáltunk mire elfogadta az egyiket. Minden este fürcsi után egy tál tejpép, plusz elalváshoz a tápszer és így elértem hogy csak kétszer kelt fel enni. nem akarlak elkeseríteni de mostmár egy éves, és most végigalussza az éjszakát. Eddig mindig felkelt enni. Elég válogatós bár mióta jó idõ van és sokat kint vagyunk a friss levegõn valahogy jobban megjött az étvágya már jobban eszik. De nálunk is így kezdõdött. a védõnõm azt mondta adjak neki azt amit megeszik, szóval ha gyümit eszik, adj neki azt! a fõzelékektõl a fiam szó szerint öklendezett!!! vagy próbáld úgy hogy te fõzöd meg a répát, vagy a zöldségeket hátha úgy jobban ízlik neki.
A kérdező hozzászólása: Igen gondoltam, hogy ha jönnek a friss tavaszi zöldségek akkor már fõzök neki de addig is üvegessel próbálkoztunk. A tejpépet tegnap este kipróbáltam, gabonás és gyümivel ízesítettem mert azt szereti így már csak 2 után és 5 körül kelt enni :) Szerintem a tápszer bevált neki csak tényleg sok minden leköti a figyelmét na meg mivel eddig éjszaka gyakran kelt és evett akkor jóllakott és nappal meg belassult evésileg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!