Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos 2- (583 db)

Tanácsot szeretnék kérni. Lehetőségem lenne magunkhoz venni egy moszkvai őrkutyát.3 hónaposan.2 kisgyerekem van, ezért alaposan meg szeretném fontolni a dolgot. Vélemények a kutyáról?

Azt hallottam, hogy nagyon nehezen kezelhetőek és kemény gazdi kell melléjük. Nekünk eddig egy kaukázusi/vizsla keverék kanunk volt, hatalmas termetű de nagyon okos, engedelmes, sajnos nemrég elpusztult. Azt simán tudtam kezelni. Amúgy nagy kertünk van ahol szabadon lehetne, sétálni nem fogjuk vinni, kizárólag a család és a ház őrzésére venném magamhoz.

Legjobb válasz: Ha nem tenyésztõtõl van, akkor felejtsd el! Plusz, ha csak beteszed a kertbe és nem foglalkozol vele, akkor megint felejtõs!

Ha nem tenyésztõtõl van, akkor felejtsd el! Plusz, ha csak beteszed a kertbe és nem foglalkozol vele, akkor megint felejtõs!
Ha nincs vele foglalkozva, a gyerekek miatt nem biztonságos.
A séta nem a mozgatás miatt kell. Hanem azért, mert kint az utcán millió érdekes szag, inger, másik kutya van, ami érdekli és lefoglalja a kutyát. Többekközött ennek a hiányától tépik a kertvárosi, soha nem sétáltatott kutyák a kerítést, mert frusztráltak, és soha nem volt se másik kutyával, se másik emberrel kontaktjuk. Mozogni sehol nem mozog a kutya magától, maximum ha már felvett egy pótcselekvést (pl. farokkergetés). Szóval a lemozgatás alapja a többfajta inger, és a gazdival töltött programok. Pl együtt futni járni a kutyával, akkor ugye velem mozog. Kivinni a futtatóba, akkor meg a többi kutyával kergetõzik. Ugye már érted, miért nem lehet örök életére egyedül, az otthoni ingerekkel, szagokkal, emberekkel egy kutya?
Séta nélkül felejtsd el, mert ha nekiáll az unalomból fakadó frusztrációját levezetni rajtad vagy a gyerekeiden... Na szóval az csúnya lesz. De ez nem csak moszira vonatkozik, hanem bármilyen kutyára, nem tudod megjósolni, hogy neki mennyire és hogyan fog ártani 10-15 év unalom. Ne tarts kutyát, ha nem akarsz vele foglalkozni, és kész.
"Ha elég nagy a kert, akkor nem szükséges sétáltalni." Komolyan mondom, az ilyen emberek mikor halnak már ki?
Sétáltatás nélkül ne tarts kutyát, semmilyet. Te sem örülnél, ha egy szobába zárva kellene leélni az életedet.
Ha nem viszitek sétálni...áh...most tényleg mondjam? Szóval úgy ne vegyél magadhoz kutyát, mert a kutyának testmozgásra van szüksége, és nem, nem fog elszaladgálni magának a kertben. (Legfeljebb akkor fog rohangászni, ha meglát egy másik kutyát a kerítés mögött. Na akkor éktelenül ugatva fog csörtetni fel-alá a kerítés mentén.) Amúgy meg, a házõrzõ kutyákat megmérgezik, leszúrják, stb. ha arról van szó, hogy ki akarják pakolni a házat. Nos, persze lehet hogy féken tudnád tartani ha baj van, de jó volna a kutya igényeit is figyelembe venni.
Véleményt a kutyáról a tenyésztõje tud csak mondani. Õ ismeri, milyen természetû szülõktõl van a kiskutya. Arra is a tenyésztõ tud választ adni, az igényeidnek megfelelõ kutya van-e az alomban.
A kérdező hozzászólása: Igen én is hallottam, hogy hajlamosak rá. Az állatorvos is javasolt étrendben dolgokat. Elvileg a szüleinek nincs bajuk, de ez nem jelent semmit.
Most olvastam, hogy nálad van már a kiskutya. ha , ahogy írtad, veled lesz a munkád során és sokat mentek, de amúgy is, ajánlatos lesz majd 6-7 hónapos korában csípõröntgent csináltatni neki.Sajnos a nagytestû kutyák hajlamosak a Dp-re. A moszkvai meg , ahánnyal idáig találkoztam családoknál, szinte mind Dp-s volt.Ha a kiképzõ ért a fajtához, akkor nagyon jó tanácsokat kaphatsz a növekedési idõszak etetéséhez. Sok múlik rajta.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek: Köszi :) Utolsónak: Szerintem elég részletesen leírtam mit fogunk csinálni, a kérdésben valóban nem részleteztem, mert maga a kérdésem nem erre irányult. Csak itt páran végig sem olvasták, mit is szeretnék megtudni.
Utolsó elõtti vagyok! hát, legyen hozzá szerencsétek, és szeressétek nagyon! Megérdemli! :)
De akkor miért írtad, hogy nem fogod sétálni vinni, csak õrzésre kell, ha egyszer egész nap sétálna veled...?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, közben magunkhoz vettük a kutyust. Beszéltem egy ismerõs kutya kiképzõvel, aki ismeri a fajtát és minket is, õ is azt mondta, nyugodtan hazavihetem.
http://www.kutya-tar.hu/fajtak/moszkvai-orkutya Nézd, itt megtalálsz mindent róla! Szerintem ideális kutyus. Ahhoz képest hogy mekkora, naponta 2x eszik keveset.Nem nagy a mozgásigénye, de azért nem árt ha naponta sétál.A te esetedben azthiszem hogy nem kell elvidd, a hely nagysága miatt. Rendkívül okos, gyerekszeretõ fajta.A kislányom 7 hónapos, imádja. A kutya hálásan tûri a nyúzást.. Házõrzõnek tökéletes, de az idegenekkel vigyázni kell. Remélem választ tudtam adni a kérdésedre!
A kérdező hozzászólása: Ugye most csak szívatni akarsz engem?? Te komolyan azt akarod, hogy a kutyát, aki napi 8 órát JÁRKÁL, dolgozik mellettem, még este elvigyem sétálni is? Csak azért mert te 8 órai ülés után elviszed az addig otthon alvó kutyádat?? A Kaukázusim hiperaktív volt, de esténként úgy dõlt el sokszor mint egy zsák. Értelmes embernek ilyenkor nem az jutna eszébe, hogy akkor még menjünk már szaladgálni egyet, mert kimaradt a séta... Komolyan kellene egy minimum értelmi szintet meghatározni, ami alatt nem lehetne ide írni...
Én is 8 órában dolgozok. Elég lenne 7kor kelnem, a kutya miatt 6kor kelek. És mikor hazaérek, nekiállhanték fõzni-mosni-takarítani, helyette elõször leviszem a kutyát. Nem nagy tudomány ez.
Onnantól, hogy megkérdezed, h ez a kutya veszélye, s kakor be is bizonyosodik, h neked nem való. És ha az "én" fajtám kihalna kérdezõ, akkor lennél csak igazán nagy bajban!
Az meg csak nevelés kérdése, egyik fajta sem születik emberevõnek meg gyerekgyilkosnak. Persze józan ész is szükségeltetik a biztonsághoz, hogy ha például tudod, hogy a gyerekek hajlamosak kitépni a kutya farkát a helyérõl, akkor fokozottan figyelsz arra, hogy ne maradjanak egyedül a kutyával.
Csak arra vigyázz, hogy a kisgyerekeket ne hagyd egyedül a kutyával. Sok tragédia történt már a gazda felelõtlensége miatt.

Babám 2 hónaposan 5670gr volt, 3 hónaposan most 5960gr. Nem kevés ez a gyarapodás? A gyerekorvos nem mondott rá semmit, de én aggódom. Honnan tudjam, hogy már nem elég neki a tejem?

Néha sír evés után, mikor elveszem t?le a mellett, de ezt akkor szoktam tenni, amikor már majd elalszik a cicin és nyelni sem nagyon nyel. Vagy azért nem nyel, mert nincs benne tej? de utána bírja gond nélkül 3 óráig, míg újra ehet.

Legjobb válasz: Nekem a babám (fiú) 2 hónaposan 6100gr, 3 hónaposan most 6600, tehát 500 gr-ot hízott, de a doki azt mondta elég. Nálunk ugyanez a sírós nyámmogós jelenet van a végén, de akkor már nem az éhség miatt sír,hanem mert túl fáradt mindenhez, a legjobb lenne , ha aludna, de mi általában felébredünk teljesen, aztán már nem kell hami csak 3 -4 óra múlva. Sajnos most nálunk 4-5 naponta van kaki, most ez volt már az 5. nap és semmi, de gondolom felhasználja az energiát, ha holnap sem lesz semmi, akkor doki, ez az ilyen evések miatt lehet amit te is írsz, de nincs nálatok ilyen?

Nekem a babám (fiú) 2 hónaposan 6100gr, 3 hónaposan most 6600, tehát 500 gr-ot hízott, de a doki azt mondta elég. Nálunk ugyanez a sírós nyámmogós jelenet van a végén, de akkor már nem az éhség miatt sír, hanem mert túl fáradt mindenhez, a legjobb lenne , ha aludna, de mi általában felébredünk teljesen, aztán már nem kell hami csak 3 -4 óra múlva. Sajnos most nálunk 4-5 naponta van kaki, most ez volt már az 5. nap és semmi, de gondolom felhasználja az energiát, ha holnap sem lesz semmi, akkor doki, ez az ilyen evések miatt lehet amit te is írsz, de nincs nálatok ilyen?
A kérdező hozzászólása: Hasonló cipõben járunk, nálunk is nagyon ritka a széklet, csak 7-8 naponta van, a kúp meg sem hatja. én már ezen nem stresszelek, mert a 8. napon is lágy a széklete, és jön magától.Hosszra egyébként nõtt a babám, de a súlya aggaszt. Az elsõ hetekben nagyon szépen gyarapodott, most meg szinte stagnál.
Elsõ vagyok. Ugyanez a story, szerintem nincs gond elvégre mi a 64 cm-hez vagyunk 6600, ez arányos és ha már jó a kedélye, gondolom rend van . Ha neked is jó kedvû a babád, akkor ne aggódj.
Nekem a védõnõ úgy mondta, hogy a havi 600 gr a normális súlygyarapodás, de a 400 gr a minimum. Egyébként nálunk is ugyanez a "kaki-helyzet".

Hallottatok olyanról, hogy a teszt 2-3 hónapos terhességet se mutat ki?

Legjobb válasz: Én még nem. A mai tesztek általában a nem várt napján már 98%-os biztonsággal mutatják ki a terhességet, de 1-2 hét késéssel biztos. Hisz a hcg-t mutatják ki ami 2naponta duplázódik és 25mIU/ml-t már kimutat (25-ös érzékenységû teszt). Ha egy 2-3 hónapos terhességet sem mutat ki akkor ott nincs is terhesség vagy nagyon nagy baj van. A HCG szint alakulása a terhesség alatt: Hetek az utolsó menzesztõl számolva hCG szint (mIU/ml) 3......5 - 50 4......3 - 426 5......19 - 7,340 6......1,080 - 56,500 7-8......7,650 - 229,000 9-12......25,700 - 288, 000 13-16......13,300 - 254,000 17-24......4,060 - 165,400 25-40......3,640 - 117,000

Én még nem. A mai tesztek általában a nem várt napján már 98%-os biztonsággal mutatják ki a terhességet, de 1-2 hét késéssel biztos. Hisz a hcg-t mutatják ki ami 2naponta duplázódik és 25mIU/ml-t már kimutat (25-ös érzékenységû teszt). Ha egy 2-3 hónapos terhességet sem mutat ki akkor ott nincs is terhesség vagy nagyon nagy baj van. A HCG szint alakulása a terhesség alatt: Hetek az utolsó menzesztõl számolva hCG szint (mIU/ml) 3......5 - 50 4......3 - 426 5......19 - 7, 340 6......1, 080 - 56, 500 7-8......7, 650 - 229, 000 9-12......25, 700 - 288, 000 13-16......13, 300 - 254, 000 17-24......4, 060 - 165, 400 25-40......3, 640 - 117, 000
Szia!Nekem kimutatta!Ám a barátnõmnek egyik terheségét sem mutatta ki!Neki csak a tünetek megjelenése, majd utána az orvosi vizsgálat, volt a bizonyosság!
A tesztek az elsõ 12 hétben pozitívak. Kb 9.hétig termelõdik a HCG, utána fokozatosan alakul ki a lepény, és az veszi át a terhesség fenntartásának feladatát. mivel ezután már nem termelõdik hcg, így nincs mit kimutatnia.


Ha a kiskutyám most csütörtökön kapja meg a 2. oltást. (2 hónapos) akkor mikor kell megkapja a következőt? (azt tudom hogy 3 hónaposan kell megkapja de akkor az mikor van? 4 hét múlva? ) 9/L

Legjobb válasz: A harmadik oltás 2, a negyedik 4 hét múlva jár majd neki. Utána 3 és 4 hónapos kor között kell majd megkapnia az elsõ veszettség elleni oltást, amit 6 hónap múlva ismételni kell. Utána már csak évente egyszer kell majd veszettség+kombinált oltást kapnia.

A harmadik oltás 2, a negyedik 4 hét múlva jár majd neki. Utána 3 és 4 hónapos kor között kell majd megkapnia az elsõ veszettség elleni oltást, amit 6 hónap múlva ismételni kell. Utána már csak évente egyszer kell majd veszettség+kombinált oltást kapnia.
Az állatorvos mindent megfog mondani!Én nem tudom!
az én kutyusom. 6, 8, 10, 12 hetesen kapott parvo, kombi, parvo kombi oltást:D utána 4hónaposanis 5hónaposan veszetség 6hónaposan újra kapott valamit:D és majd 11hónaposan kell újra vinni veszetségre és majd 12 hónaposan is valamire :D

3 hónapos babámnál az orvos megállapította 1 hónapja, hogy puhább a koponyacsontja. Emeltük a Vigantolt napi 2 cseppre. Tegnap megállapította, hogy még mindig puhább neki. Kinek volt már hasonló tapasztalata?

Kutacsok már záródnak, legalábbis a nagy kutacs már kisebb.

Legjobb válasz: 2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.

2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megnyugtattál :) Szép estét!

Rota virus oltást hány honaposan szokják beadni? A fiam 2 hét mulva lesz 3 honapos, de már akkor beadják neki a rotát. Nem 3 honapos kor után kéne?

Legjobb válasz: Legkorábban 6 hetesen lehet beadni a babáknak. Mi 3-4 hónaposan kaptuk. Szerintem nincs korán. Ezt amúgy is a dokinak kell tudni. Az a lényeg, hogy a másodikat 6 hónapos koráig megkapja. -6 hónapos baba anyukája-

Legkorábban 6 hetesen lehet beadni a babáknak. Mi 3-4 hónaposan kaptuk. Szerintem nincs korán. Ezt amúgy is a dokinak kell tudni. Az a lényeg, hogy a másodikat 6 hónapos koráig megkapja. -6 hónapos baba anyukája-
Kisfiam is így kapta, két és fél hónaposan. Kéthónapos kötelezõk, aztán rota+prevenar, aztán három hónapos oltás. Most megint a rota jön, annak mellékhatásaival.. :(
Kisfiam 6 hetesen kapta az elsõ rotát, a másodikat 4 hét múlva. B.

Azoknak a babáknak akiknek korán (2 és fél - 3 hónaposan) elkezdett fájni az inyük, mennyi idő elteltével bújt ki az első foguk?

Már pár hete szenvedünk a fogzástól, az eddig teljesen nyugodt babám sírós lett, éjszaka álmában sírdogál, felébred, és nappal nagyon keveset alszik. Állandóan az ínyét babrálja és közben fájdalmasan sírdogál.

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam 2-3 hónaposan már nagyon nyálzott,és most 5 hónaposan jött ki 2 foga 1 hét alatt.Õ nem volt nyûgös,sírós,csak a nyála folyt és folyik még mindig nagyon!

Szia! Az én fiam 2-3 hónaposan már nagyon nyálzott, és most 5 hónaposan jött ki 2 foga 1 hét alatt.Õ nem volt nyûgös, sírós, csak a nyála folyt és folyik még mindig nagyon!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat!
sajnos nalunk csak 9 honaposan bujt ki az elso, nagyon hosszu ido telt el a tunetek megjelenese es a tulajdonkeppeni fogzas kozott!

Milyen napirendet sikerült kialakítanotok a 2-3 hónapos babátokkal? Éjszaka hányszor szopiztok?

Legjobb válasz: Olyan napirendje volt, amilyet õ alakított magának, én alkalmazkodtam. Magyarul evett, játszott, aludt. Szerencsére magától beállt 2 hónapos korára a 3-3,5 óránkénti szopira. Nagyon kicsik még napirendhez szerintem. Most 10 hónapos, a mostani napirend is fõleg az õ "mûve" én csak a napközbeni alvásoknál trükközök egy kicsit.

Olyan napirendje volt, amilyet õ alakított magának, én alkalmazkodtam. Magyarul evett, játszott, aludt. Szerencsére magától beállt 2 hónapos korára a 3-3, 5 óránkénti szopira. Nagyon kicsik még napirendhez szerintem. Most 10 hónapos, a mostani napirend is fõleg az õ "mûve" én csak a napközbeni alvásoknál trükközök egy kicsit.
Szia! Az én babám (anyatejes) 6 hetes korától átalussza az éjszakát. Este 8-kor vacsi, reggel 7-kor reggeli. Ez így van most is, már 9 hónapos. 2-3 hónapos korában nem igazán aludt nappal, inkább csak elszuszókált 15-20 percre napi 2-3 alkalommal, és kb 7-8 alkalommal szopizott igény szerint. A nappali alvások kb 6hónapos korára álltak be, délelõtt és délután 1-2 óra, ez azóta is így van.
"-3 hós korában egsz jó volt. Este 7-kor evett, éjjel 2-3-kor és aztán 6 körül. Kicsit aktívkodott, után aludt, aztán kimentünk. Délben volt egy nagy alvása. 4 után megint kimentünk, este fürdés, alvás. Összesen 6 evés. Na ez tartott 3és fél hós koráig, azóta borul minden és még nincs meg az új rend... ÉJszaka 2szereszik, összesen 7-8 szor.
Az én babám sajna nem szopizik. Este fél 9 körül van fürcsi, aztán egy kis torna (játék) ha van türelme, majd kajcsi. az éjszakát átalussza néhány napja. remélem ez így is marad. Nappal egyre többet van fenn. Evés után még 1 órát kb foglalkozok vele, aztán alszik. Délután is elég nagyot alszik. Nálunk néha összeolvad 2 etetés napközben, mert kicsit lusta.
ja és 2.5 hónapos elözõ voltam.

2-3 hónapos, anyatejes babátok hányszor eszik egy nap?

Legjobb válasz: Szia a babàm 2 hónapos. Minden nap màskènt eszik.. Van amikor egèsz dèlelött rajtam lòg 10-20 perces szünetekkel, majd màsnap az elsö reggeli szopi utàn 2-3 òràt alszik. Megszàmolni nem tudnàm, mert mindig màs. Minden normàlis ha igèny szerint szoptatsz. Èjjel csak egyszer kelt 3-4 között hajnalban.ezèrt egyszer felkelek fejni, különben szètdurrannèk!

Szia a babàm 2 hónapos. Minden nap màskènt eszik.. Van amikor egèsz dèlelött rajtam lòg 10-20 perces szünetekkel, majd màsnap az elsö reggeli szopi utàn 2-3 òràt alszik. Megszàmolni nem tudnàm, mert mindig màs. Minden normàlis ha igèny szerint szoptatsz. Èjjel csak egyszer kelt 3-4 között hajnalban.ezèrt egyszer felkelek fejni, különben szètdurrannèk!
Szia! Napi 5x kell szopiznia. Az én kislányom fél éves és anyatejes. 2 hónaposan is szopizott ennyit, mint most voltak és vannak napok mikor 6x, de volt-vannak mikor 10x is. Hozzáteszem semmilyen folyadékot nem fogad el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az én kislànyom 10 nap múlva lesz 3 hónapos.Csak anyatejes, összesen 5x eszik, 6 hetes kora óta éjszaka egyszer sem.Nyugodt, szépen hízik, én néha mégis aggódom, h mi van, ha ebben a melegben ez kevés, de gpndolom, azt észrevenném. Legalàbbis remélem.

3 hónapos bébim eddig 2-3 óránként akár fél órán át evett, most meg 4 óránként 5 percet. Eddig fél órákat aludt evés után, most 2-3 órát is. Volt ekkora változás nálatok?

Legjobb válasz: Ugyan ez van nálunk most alig eszünk és többet alszunk, aggódtam emiatt fõleg az evés miatt de úgy látom másnál is ez a helyzet, mondjuk mi 3 és fél hónaposak vagyunk.

Ugyan ez van nálunk most alig eszünk és többet alszunk, aggódtam emiatt fõleg az evés miatt de úgy látom másnál is ez a helyzet, mondjuk mi 3 és fél hónaposak vagyunk.
Nálunk még élesebb volt a váltás. Újszülöttként 2 óránkét 5, max 8 perc szopi. 6 hetesen már 3 óránként 40 perc... majd 4 hós kortól 4 óránként 20 perc. Most kb 5-10 perc egy szopi. 8 hónapos volt tegnap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!