Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos átalussza az éjszakát, (15 db)

Másnak is átalussza a 3 hónapos babája az éjszakát?

Nem dicsekedni akarok, hisz épp kezdek emiatt aggódni. Este 9-t?l újabban akár reggel 8-ig is képes aludni (egyszer reggel 10-ig aludt!!!). Nem tudom mennyire normális ez, de nekem úgy t?nik szüksége van rá. Nappal nem egy nagy alvó, de akkor is megvan a kb. 2 órája. A véd?n? ezt annyival elintézte, hogy rákérdezett van-e ilyen jó alvó a családban. Nos, mindketten azok vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is átaludta ennyi idõsen az éjszakát. Mondjuk õ csak este 9-tõl reggel 7-ig alszik, a mai napig. Így éjszaka nem szopizik. Volt egy idõszakunk, amikor én is 3 óránként akartam etetni, de csak üvöltött, aztán kiderült, hogy csak 4,5 óránként éhes. Így csak napi 4-szer szopizik, igaz õ elég rendesen fejlõdik. Most hogy már 6 hónapos gyümölcsöt tízóraizik. Így ismét 5-ször eszik egy nap. Szerintem ne tömd és ha nem muszáj ne ébreszd fel éjszaka. Elméletileg jelzik ha éhesek. Egy 6 hós anyatejes baba anyukája

Szia! Az én babám is átaludta ennyi idõsen az éjszakát. Mondjuk õ csak este 9-tõl reggel 7-ig alszik, a mai napig. Így éjszaka nem szopizik. Volt egy idõszakunk, amikor én is 3 óránként akartam etetni, de csak üvöltött, aztán kiderült, hogy csak 4, 5 óránként éhes. Így csak napi 4-szer szopizik, igaz õ elég rendesen fejlõdik. Most hogy már 6 hónapos gyümölcsöt tízóraizik. Így ismét 5-ször eszik egy nap. Szerintem ne tömd és ha nem muszáj ne ébreszd fel éjszaka. Elméletileg jelzik ha éhesek. Egy 6 hós anyatejes baba anyukája
semmiképpen ne keltsd fel, nem az éjszakai étkezésen múlik már 3 hónapos korban a súlya. Viszont el kell, hogy keserítselek, a családban 3 hónaposan mindegyik baba (most 3 van)átaludta az éjszakát. Aztán jöttek a fogak és a szeparációs szorongás... 8 keléssel mi tartjuk a rekordot...
Semmiképp ne ébreszd éjjel! Ha éhes, úgyis felébred. Mi egyszer ébresztettük fel, mert elaludta a fürdetést és a vacsorát, hát utána meg 2 óráig csicsergett. Ha egyébként kiegyensúlyozott baba, akkor biztosan megeszi azt, amire szükséges van. Örülj, hogy jól alszik, gyanítom, azért még lesznek olyan idõszakok, amikor nem fog ilyen jól. Most pihenj Te is. 15, 5 hónapos kislány anyukája.
Döbbenetes számomra amiket írtok.....Az én babám 1 éves korától alussza át az éjjeleket, van hogy most is kér tejet hajnalban.15 hós.Hát ez van...az én fiam ilyen:)
7 hetes korától alussza át az éjszakát, ami azt jelenti, hogy 11-12 órát alszik egyben. Este 7kor már ágyban van, mert nappal alig alszik (3-4 alkalommal 30 percet) és addigra kidõl. Nem tömöm kajával, pedig nekem is ezt javasolta a védõnõ, mert nem elég "kövér"...én meg úgy vagyok vele, hogyha éhes, szól, ha nem kér, nem kap enni.
Az én babám nemrég töltötte be a 2. hónapot és már 1 hónapja 1/2 10-tõl hajnali 5-ig, 6-ig alszik, akkor eszik és jó esetben visszaalszik úgy 9-ig. Én is aggódtam eleinte és keltettem éjszaka is, mert sokat veszített a súlyából, de igazából nappal megeszi a kiszámított adagját, uh. most már nem keltegetem.
Az én fiam 1hónapos volt amikor elõször átaludta az éjszakát. És ez így van azóta is. Már 11 hüs. Csak akkor nem amikor beteg volt.
A szoptatós szakoldalak és orvosok szerint olyan nincs, hogy nem elég tápláló a tej. Max nem rendesen szopik, és a zsirosabb részhez már nem ér el, mert mondjuk túl gyakran csak "kóstolgat". Nekem átaludta kb 7 hetes korától az éjszakákat, 5x szopott napközben, nem volt gond, szóval nem az alvással lesz gond, szerintem ne ébresztgesd!!
az én fiam is kb 3 hós korától alussza át az éjszakákat - este 8-tól reggel kb 7-ig, 8-ig alszik szerintem semmiképp ne keltsd fel éjszaka, ha már ilyen kis ügyesen alszik, ne szoktasd vissza az éjszakai kelésre - sok anyuka mit nem adna azért, ha nem kéne éjszaka többször is kelni a babához minden baba a maga ütemében fejlõdik, nem kell aggódni, egyik hónapban többet, másikban kevesebbet - ha nem éhes nem kell tömni mennyi a súlya amúgy? túl kevés a korához, hogy "tömni" akarod? az jutott eszembe még, hogy csak anyatejet kap, vagy teát, vizet stb. is?
Az én lányom is ilyen sokat szokott aludni, én nem szoktam felkelteni. Szerintem ha megfelelõen hízik, akkor felesleges lenne felébreszteni.
Az én lányom is 8 hetes korától átaludta az éjszakákat. Tartott ez úgy 3, 5-4 hónapos koráig. Onnatól kezdve minden éjjel ébresztõ fúj, újabban van hogy 10-szer is. 15 hónapos. Kívánom nektek már maradjon is így és eszed ágában se legyen felkelteni. a lányom 3 hónapos korában kb az elõírt mennyiség 2/3-át ette meg és csak a minimumot hízta. Mégis makk egészséges és soha nem volt beteg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor lehetséges, hogy a tejem nem elég tápláló neki.
Az én babám még 12 hósan sem alussza át, egyszer kel 6körül és szopizik, amúgy 9tól 8ig alszik.
A kérdező hozzászólása: Nos, én sem igazán akarom felkelteni, ez a védõnõ ötlete volt a kevés hízás miatt. 2 hét alatt csak 130 grammot hízott. Ez tényleg nagyon kevés. Ezért kellene tömnöm, szintén a védõnõ szavaival élve. Amúgy teljesen nyugodt, vidám baba. Lány és 5220g. 3180-al született.
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszönöm szépen a válaszokat! :)

Hany orankent eszik 3 honapos babatok? Es mennyit? Foleg tapszeres babak erdekelnek, van aki atalussza az ejszakat?

Legjobb válasz: Szia! Mink 3 óránként eszünk 150ml-ket.Az éjszakát már elejétõl fogva átalussza,nem bírtam felkelteni.Eleinte este 11-kor még evet,majd reggel 5-kor kelt.Most már van hogy kihagyja az este 11-es evést,és 7:45-kor kel mindig,ritka mikor hamarabb ébred. Jó babázást!

Szia! Mink 3 óránként eszünk 150ml-ket.Az éjszakát már elejétõl fogva átalussza, nem bírtam felkelteni.Eleinte este 11-kor még evet, majd reggel 5-kor kelt.Most már van hogy kihagyja az este 11-es evést, és 7:45-kor kel mindig, ritka mikor hamarabb ébred. Jó babázást!

2 honapos babam rengeteget alszik 5 orankent eszik 150ml tapszert es utanna alszik 3-4 orakat. Az ejszakat is szinte atalussza. Normalis ez?

Folyamatosan olvasom a kerdeseket itt es sok baba alig alszik ilyen idosen az enyem meg egy alom szuszek.3 napja kicsit nathas nem lazas es orrat is csak napi 2*kell szivni es mikor fenn van (napi 3 orat max)akkor jatekos egy ideig majd nyugoskodni kezd es megint aludni akar.Kicsit aggodom erte mert azt hittem ahogy nol ugy tobbet lesz fenn ja es a szeklete is 2 napig nincs aztan egy jo nagy adag es megint 2 nap semmi.Szinebol szagabol utalva normalnak mondhato.Ha van valakinek hasonlo babucija kerem irja meg hogy megnyugodjak.:)

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt.Már 3-4 hetesen átaludta az éjszakát, 8-10 órát.És szintén volt hogy csak 5 óránként evett.Bár õ szopizik.Most már elmúlt 3 hós, éjszaka alszik, délelõtt is, van hogy 5 óra hosszat, délután pedig fentvan.Csak szopi közben alszik, félórákat. Viszont óránként kér cicit. Ha szépen fejlõdik és érdeklõdik a játék után is, figyelmes, mikor ébren van, szerintem normális, nincs baj.Az én bébim is et csinálta olyan idõsen, de a mai napig is alig van ébren. Én is idegeskeedtem, de mindenki nyugtatgatott. Hagyd aludni, ébred õ ha éhes. :))

Az én kislányom is ilyen volt.Már 3-4 hetesen átaludta az éjszakát, 8-10 órát.És szintén volt hogy csak 5 óránként evett.Bár õ szopizik.Most már elmúlt 3 hós, éjszaka alszik, délelõtt is, van hogy 5 óra hosszat, délután pedig fentvan.Csak szopi közben alszik, félórákat. Viszont óránként kér cicit. Ha szépen fejlõdik és érdeklõdik a játék után is, figyelmes, mikor ébren van, szerintem normális, nincs baj.Az én bébim is et csinálta olyan idõsen, de a mai napig is alig van ébren. Én is idegeskeedtem, de mindenki nyugtatgatott. Hagyd aludni, ébred õ ha éhes. :) )
Szia.Az én kislányom is ilyen volt, és most is ilyen álomszuszék.pedig már 2 éves.még most is ennyit aludna.
Szerintem sincs gond, ha fejlõdik rendesen. Lehet, hogy hamarosan hirtelen megváltozik, de az is elhet, hogy tényleg ilyen típus marad ;)
Az én nagyobbik fiam is ilyen volt, ma már 3 éves és még mindig álomszuszék. Reggel 9-kor kelt, aztán 10-12:30-ig aludt, 13-kor evett, 13:30-17:30-ig aludt, majd mégegyszer 18:30-19:30-ig, és utána este 9-tõl reggel 9-ig. Tehát ha megnézed egész nap szinte csak aludt. Enni kelt fel és annyi. 1 évesen kicsit többet volt már ébren, kimaradt a délelõtti alvás de most 3 éves és ha teheti este 9-reggel 9-ig még mindig alszik és délután 1-fél 5-ig szintén.


Valamit rosszul csinálok, mindenhol azt olvasom hogy az én babám már átalussza az éjszakát két hetesen, 1 hónaposan stb. A miénk most 2hónapos és 2 hetes de 3 óránként kel enni éjjel is?

Legjobb válasz: Akkor én is nagyon rosszul csináltam valamit, mert kb. fél éves koráig éjjel 2-3 szor is megébredt. (Most 2 éves múlt, de simán végigalukálja az éjszakát) Nem minden baba egyforma!! Ismertem olyant, akihez az é.anyja óránként kelt, de van olyan is, hogy az elsõ naptól nagyon jó alvó egy baba. Ettõl még nem rossz vagy jó anya valaki és nem kell "alvásra" nevelni a piciket ilyen korban még!:)

Akkor én is nagyon rosszul csináltam valamit, mert kb. fél éves koráig éjjel 2-3 szor is megébredt. (Most 2 éves múlt, de simán végigalukálja az éjszakát) Nem minden baba egyforma!! Ismertem olyant, akihez az é.anyja óránként kelt, de van olyan is, hogy az elsõ naptól nagyon jó alvó egy baba. Ettõl még nem rossz vagy jó anya valaki és nem kell "alvásra" nevelni a piciket ilyen korban még!:)
Nekem a nagylány felkelt éjjel vagy 5-6 hónapos koráig, most a kisfiam 3 hetes kora óta alussza át az éjszakát, este 9-tõl reggel 5-6-ig. Mindkettõ csak anyatejes volt. Ez nem más, mint szerencse kérdése.
A fiam 6 hetes korától már csak egyszer evett éjjel, 3 hónapos korától egyszer sem. Szerintem az 'átalussza az éjszakát' fogalmat is sokan sokféleképpen értelmezik. Lehet hogy más a 6 órát is annak gondolja, Te pedig azt hiszed a 2 hónaposa 10 órákat durmol egyvégtében. A fiam kb. 6 hónapos lett, mire 10-11 órát aludt ébredés nélkül, addig max. 9 órát, de 3 hónaposan még kevesebbet.
Az én kislányom is ennyi idõsen fel kelt 3 óránként enni.Már 18 hónapos és egyszer még hajnalban(ritka ha nem)fel kel enni.
Novemberben lesz 3 éves a fiam még sose aludt át egy éjszakát sem. Êjfél körül átjön majd utána kb 2* ébred inni. 1 éves lányom 10 órát alszik szó nélkül. ( kivéve fogzás).
Ez totál babafüggõ dolog. Az enyém anno 6 hetes korától aludta át az éjszakát. Úgy értem aludt 7-8 órát egyhuzamban. Tehát elaludt este 9-kor, és nem ébredt fel, csak majd hajnali 4-5 órakor. De szerintem ez azért volt, mert õ fõleg tápszeres volt, nem sok tejem volt. A tápis babák azért alusszák át viszonylag korán az éjszakákat, mert a tápszer jobban elteliti a hasukat, mint az anyatej. Tehát nyugi, nem te hibáztál.
Nálunk 1 éves baba van, 2-3 alkalommal kelek hozzá éjjel, ha jön a foga, akkor többször. A barátnõm, akivel együtt szültünk nem kel fel egyszer se, az õ 1 évese átalussza az éjszakát. A szomszédom babája szintén 1 éves, õ is többször kel hozzá éjjelente. Nem csinálsz semmit sem rosszul.
Ha a baba hamar átalussza az éjszakát az nem ügyesség kérdése, hanem szerencse. Lányom is tök hamar átaludta, áldom is õt ezért, de ez nem egy általános állapot és ezért nem tartom magam ügyesnek. :) Unokaöcsém féléves koráig 2, 5 óránként kelt, majd 1 éves koráig kétszer kelt éjjel, most lassan másfél évesen még mindig kel egyszer. Pedig az anyukája nagyon ügyes :) , na de ez nem ennek a függvénye.
óhh, ezek óriási túlzások :-))) az én lányom 4, 5 hónapos koráig nem aludta át az éjszakát, és én is meg voltam gyõzõdve, hogy valamit nagyon rosszul csinálok...aztán egyik napról a másikra átaludta a Drágám...minden baba más, a miénk pont a sokszor kelõk közé tartozik és hidd el még nagyon sok ilyen baba van...de ne keseredj, mint minden ez is elmúlik :-) Én a vége felé már olyan kimerült voltam, hogy néha az ájulás kerülgetett...most meg már ott tartunk, hogy folyamatosan rohannom kell a gyerek után :-))) hát mindig van valami :-) Kitartás!!! Jó babázást!!!
Mert mint mindenki más is, a babák is változóak. Nincs két egyforma gyermek még iker testvérek esetében sem. Ilyen pici korban hamar kiürül a gyomra ezért is kell 3 óránként etetni. Vagy lehet nem is éhes, hanem gondoskodásra vágyik. Tudom fárasztó tud lenni, de ahogy nõni fog az alvás igénye is meg fog hosszabbodni.. Akkor meg a hasfájás jön, meg az egyéb dolgok... Kitartás! Lesz egy még így sem! :-)
Lányom kezdetektõl 1× kelt fel enni éjszaka, most 2 hónapos és átalussza az éjszakát. Ez szerencse kérdése teljes mértékben. De hidd el, amit én nap közben hallgatok néha ... na azt senkinek nem kívánom. Ha rádöbben, hogy fáj a hasa, akkor iszonyatosan tud ordítani. Ha éppenséggel túl fáradt, akkor kõ kövön nem marad! Jelenleg azt játssza, hogy nem óhajt enni ... 6 hetesen meg szopni nem volt már hajlandó. Szerinted mekkora törés van bennem lelkileg? Pocsékul érzem magam ... úgy érzem, hogy egy rakás szr vagyok ...
14 hónapos lányom 8-éjfélig alszik és onnantól reggel 6-ig 4x6x kel inni, vagy cumikáért vagy mikor miért!És ez így van mióta megszületett...
Az én kisfiam 4 hónapos koráig minimum 1X kelt éjszaka, azóta viszont átalussza az éjszakát, este 8 körül már alszik és reggel 7-8 között ébred.

15 honapos baba, 3 kérdés: hányszor alszik 1 nap? Egyedül alszik-e el ( napközben és este) átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Mikor 15 hós a volt a ányom, akkor már rég csak délben aludt, cicin aludt el, és átaludta az éjszakát! Már 23 hós és még mindig ugyanez a helyzet! :)

Mikor 15 hós a volt a ányom, akkor már rég csak délben aludt, cicin aludt el, és átaludta az éjszakát! Már 23 hós és még mindig ugyanez a helyzet! :)
1-2x aludt, cicivel, éjjel is ébredt.
Általában 2-szer alszik, de van hogy csak 1-szer. Mindig velem alszik el, nappal is és este is (kicsit túlzottan anyás:) ) és 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát.
14hós. 1* alszik fél 1-3-ig. Este 8-reggel 7. Egyedül. Àtalussza az èjszakát. Ellenben a 3 évesem 1-2* ébred MINDEN éjjel mellettwm alszik el ha felébred átjön közénk.
Nappal egyszer alszik úgy 11-tõl délig, aztán este fél 8-kor egyedül, és hajnali 4-kor átkunyizza magát hozzám.
Már 17hós, de 2hónapja így volt. kétszer aludt egy nap egyedül alszik el este is és a napközbeni alvásoknál is 1hós kora óta átalussz az éjszkát!
14 hónapos ugyan, de 1X alszik napközben (kb 2-3 órát) egyedül alszik el (este is) éjszaka viszont még felkel min 1x enni. Ha jön a foga vagy beteg vagy csak olyanja van akkor többször is.
Általában 2x, én altatom el, minimum 1x tuti felébred
Lányom egyszer alszik napközben, ebéd után. Egyedül alszik el nappal és este is, csak berakom az ágyba. Átalussza az éjszakát szerencsére este 8tól reggel 7ig általában.
Ilyenkor éjszaka meg szoktad etetni?
Szia! Ha hajnalban felkel akkor gondolom megeteted, mert ez a kérdésbõl nem derül ki. A tápszeres dobozon vannak adagok, hogy mennyi az ajánlott mennyiség (hónap/adag). Persze ez a babától is függ, hogy mennyi kell neki. Ha ennél kevesebbet eszik akkor, ha éjszaka felkel lehet neki tejet adni.

3 hónapos kislányom átalussza az éjszakát, ez idő alatt fejni kell mindenképpen, ha szeretnék sokáig szoptatni?

Már 4 hetesen átaludta az éjszakát(8-10 óra). Miel?tt lefekszem lefejem a ciciket, majd hajnalban szintén kelek fejni.Alig tudok aludni.Baj ha én is alszok 5-6 órát egyszerre?Elapad a tejci? Nappal 1-3 óránként szopizik.

Legjobb válasz: Ezért ne kellj fel, örülj, hogy alhatsz te is éjszaka :) Nem fog elapadni, ne félj!

Ezért ne kellj fel, örülj, hogy alhatsz te is éjszaka :) Nem fog elapadni, ne félj!
Alvástól nem apad el, hanem termelõdik. Ha gondolod, egyszer kelj fel fejni, de szerintem tök fölösleges, a cicid tudja, mi a jó nektek. Attól nekem nem apadt el a tejem. Igaz, volt hogy szépen eláztam, de pár nap alatt hozzászokott, és nappalra ugyanolyan sok maradt, mint addig volt. Boldog babázást! :o)
Szia!Ha nem durran be, és nem fáj akkor ráér reggel a babád kiüríteni.Nekem annyira fájt éjjel hogy muszály volt fejni.
Fejés közben még több termelõdik. Én sosem fejek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Akkor próbálkozok és alszok én is vele:) )
Örülj, hogy aludhatsz.ez kevesünknek adatik meg.nem kell fejned, nem fog elapadni.Majd beáll, hogy mennyikell nappalra, és éjjelre.

Miért ébredhet fel majdnem 5 hónapos babám éjjel, aki 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát?

Most csinálja el?ször. Kábé 20 perce ébredt fel el?ször arra, hogy köhög, most az el?bb megint felébredt, áthoztam, pelenka száraz, nem akar enni. Visszatettem, mert a karomban is sírt, csekkoltam a h?mérsékletét, normális értéken belül van. 2 perc alatt visszaaludt,de 5 percenként felsír (inkább nyávog) de csak egy pár másodpercre.

Legjobb válasz: lehet egy kezdõdõ betegség, de lehet a fogzás is. figyeld tovább. ha nem akar enni, köhög, továbbra is sírdogál, nyöszörög, feltehetõen a torka fáj. mi úgy jártunk, hogy miután majdnem kigyógyultam a náthából, még lázam se volt, azután lett beteg a lányom. egy egész délutánt sírt, akár mit csináltunk vele, nem lehetett vígasztalni, majd be is lázasodott... a fogzás egyébként nem csak akkor fáj, ha már elõbújik a fog, hanem korábban, amikor a fogcsírák mocorognak odabent. ilyenkor feszül az íny, illetve viszket. legalább is állítólag.

lehet egy kezdõdõ betegség, de lehet a fogzás is. figyeld tovább. ha nem akar enni, köhög, továbbra is sírdogál, nyöszörög, feltehetõen a torka fáj. mi úgy jártunk, hogy miután majdnem kigyógyultam a náthából, még lázam se volt, azután lett beteg a lányom. egy egész délutánt sírt, akár mit csináltunk vele, nem lehetett vígasztalni, majd be is lázasodott... a fogzás egyébként nem csak akkor fáj, ha már elõbújik a fog, hanem korábban, amikor a fogcsírák mocorognak odabent. ilyenkor feszül az íny, illetve viszket. legalább is állítólag.

Mitől lehet, hogy 5 hónapos kislányom hason fekve átalussza az éjszakát, háton viszont 3 óránként felsír, és nehezen tudom visszaaltatni?

Mióta megfordult a hátáról a hasára, azóta magától hasra fordul éjjel, és akkorát alszik, hogy nem gy?zöm kivárni, hogy felébredjen. Háton pont az ellenkez?je.

Legjobb válasz: Hasfájós szegényem. Tegnap délután hason aludt el, 3 órát aludt, egyébként 25-30 percet szokott.

A kérdező hozzászólása: Hasfájós szegényem. Tegnap délután hason aludt el, 3 órát aludt, egyébként 25-30 percet szokott.
Egyszerûen rájött, hogy így jobb aludni! Állítólag melegen van a pocijuk így és az kellemesebb nekik és kevésbé fáj(ha hasfájós).Az én babám születésétõl fogva CSAK hason hajlandó aludni!5 hós
Nálunk ugyanez volt csak 6 hósan. Sokkal jobban alszik , amióta hasra tud fordulni, elõtte meg egy percet nem maradt úgy meg. Nem kell ezt megfejteni. Mivel tud fordulni, választott, úgy szeeretne aludni:)
Lehet, hogy mivel hasfájós így nyomja a hasát hason és jobb lenne neki? Nem tudom. De az lehet, hogy így nem tud úgy kalinpálni a kezével, mintha háton feküdne, és nem ébreszti fel vele magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nem kellene felébreszteni! Ha éhes lenne felkelne!
Felesleges! Örüljenek, hogy alszik! Mi 5-én leszünk 4 hónaposak, de 1x kelünk éjjel és van hogy hajnalban is szopizni, ahogy leteszem alszik.
Babát akkor kell felébreszteni enni, ha még újszülött és nagyon kicsi a súlya, esetleg csúnyán besárgult. Amúgy teljesen felesleges, és kialakítasz vele egy rossz szokást.
A gyermek apja retardált... te jó isten! Hogy lehet ilyet mondani egy csecsemõre? Vagy akár bármilyen gyerekre/emberre?! Ebbõl a mondatából kisül, hogy azt se tudja, mit kezdjen egy gyermekkel. Az ilyennek minek gyerek?! De most komolyan..
Ja, 9-esnek igaza van. Mi az, hogy retardált? Úristen! És az ilyennek van gyereke?
Utolsó, létezik álometetés is, esetleg azt is meg lehetne próbálni, de egyébként nem minden baba veszi szívesen, ha a legmélyebb álmából felébreszted enni. Ha nem éhes, így sem, úgysem fog rendesen szopizni, ugyanott vagy.
Bárcsak az enyém is átaludná. 2 hónapos este 11-kor alszik el, 2-kor és 5-kor kel enni. Irigylem nagyon az ismerõsödet.
Babám 2, 5 hónapos volt, amikor átaludta az éjszakát. Örültem neki, nagyon kényelmes volt. Ma már bánom. Mivel nem szopizta ki éjszaka, reggelre túltelítõdött a cicim, és egyik napról a másikra nem volt elég az egyik mell etetéskor. 3 nap után rángatta, nem gyarapodott. :( Pár napig tápszert is kellett adnom Neki. Most 5 hónapos. Azóta minden éjszaka felkelek fejni, hogy ne kelljen pótolnom. Ha lesz még egy babám, én fel fogom kelteni éjszaka 1x szopizni.
Kedves utolsók! Az orvosi szaknyelvben a "retardált" a fejlõdésben lemaradt, kis súlyú csecsemõket jelenti. Az, hogy ti csak akkor halljátok ezt a szót, amikor rátok mondják, nem jelenti, hogy a "hülye" az egyetlen jelentése. Apuka jogosan mondhatta, ha a csecsemõje kisebb az átlagnál.
A kérdező hozzászólása: hát igen, és ezzel elmondtatok mindent a pasiról (de a csajról is, hogy ilyen emberhez ment feleségül és akart gyereket...) Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igazából az ismerõsünk férje aggódik, hogy esetleg retardált a gyerek, amiért tíz órát alszik éjszaka és nem kíván enni. Amúgy minden szopizás után úgy alszik, mint akit agyonütöttek, kis lustaság. De hát még pici, gondolom nagyobb az alvásigénye ilyenkor még...
Az én lányom 2 hetesen átaludta az éjszakát. Egyszer keltettük fel az elsõ ilyen éjszaka után gyerekorvos tanácsára, nehogy kiszáradjon, stb.. Na, azt az ordítást, üvöltést, sírást még az ellenségeimnek sem kívánom! 1 óra volt, mire megnyugtattuk a lányunkat. Enni sem akart.. csak annyit, hogy hagyjuk békén, hogy aludni tudjon. Mai napig így van, jó alvó szerencsére. 15, 5 hónapos. Éjszakai alvásán kívül 1× alszik, akkor is 1-tõl 3-ig. Elején én is féltem, hogy mi lesz?! Egy szabályt tartottam be a napközbeni alvásaira: 4, 5 órás alvás után felkeltettem. Sosem várta ki, hogy ez az idõ leteljen. 4 óra alvás után mindig felkelt.
A kérdező hozzászólása: Hidd el, nem orvosi értelemben használta a szót...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!