Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapja váltottam, most (5 db)

3 hónapja gyógyszert váltottam, most belarát szedek és még mindig fáj a mellem. Ez normális?

Legjobb válasz: Biztos attól van, hogy most váltottál gyógyszert. Hozzá kell szoknia a szervezetednek. Azért megkérdezheted a dokidat majd errõl, ha mész íratni tabit és addig nem múlik el.

Biztos attól van, hogy most váltottál gyógyszert. Hozzá kell szoknia a szervezetednek. Azért megkérdezheted a dokidat majd errõl, ha mész íratni tabit és addig nem múlik el.
Szia, en is Belearat szedek, az elso ket levelnel kutya bajom nem volt, most, a harmadiknal nekem is iszonyatosan fajnak a melleim, nem feszulnek, normalis fajdalom. Ha ez elfogy, en is megyek, rakerdezek, de szerintem ez biztos a tabletta, legalabbb tudom, hogy nem csak nekem fajnak ennyire. Szerintem mond a dokinak, hogy masat szeretnel ha ez elviselhetetlen. En biztos nem akarok elni, hogy orokre fajnak a melleim.
Én 1, 5 évig szedtem a miligestet, és az elsõ két hónapban egész végig utána pedig csak az elsõ 6 tabi ideéig terhességi tüneteim voltak tõle.(hányás, hányinger, mellfájdalom, derékfájdalom, rossz közérzet)Tehát neked sem fog elmúlni max mérséklõdni.
A kérdező hozzászólása: Már megkérdeztem és azt mondta hogy majd megszokom, de azóta sem múlt el.

Munkát váltottam. Határozott szerződésem van.3 hónap. Mivan ha most esek teherbe? Akkor nem jár a fizum utáni gyes mi? Csak a kormány segélye az a 28. 000ft?

Legjobb válasz: Fizu utáni gyes? Talán gyedre gondolsz, nem? Kormány segélye nincs, az, amire gondolsz, az a gyes, ami 25000 Ft. Ahhoz, hogy gyedet kapj, a szüléskor is biztosítottnak kell lenned.

Fizu utáni gyes? Talán gyedre gondolsz, nem? Kormány segélye nincs, az, amire gondolsz, az a gyes, ami 25000 Ft. Ahhoz, hogy gyedet kapj, a szüléskor is biztosítottnak kell lenned.
kormány segélye a gyes. Normál munkaviszonnyal gyeded lenne, ami a fizetésed 70 %-a. Határozott szerzõdéssel viszont nem vagy védett, nem kötelesek megújítani, ha lejár a három hónap- hiába vársz babát esetleg.
A gyes alanyi jogon jar, nem kell hozza munkaviszony. Terhesseg alatt nem jar, csak szules utan. Ha teherbe esel es nincs munkaviszonyod, akkor munkanelkuli segely jar, utana lehet igenyelni a foglalkoztatas helyettesito tamogatast, ami mar nem 28500, hanem 22ezer valamennyi.
A kérdező hozzászólása: Puff neki..ezt akkor jól megjártam..pedig most járunk orvoshoz hogy legyen babánk, mert gondok vannak, nem kicsik.. De most derült ki hogy ahova mentem dolgozni, ott ez a divat..felvesznek 3 hónapra, aztán hosszabbítanak..meg megint hosszabbítanak..aztán újra meg újra addig míg a cég nem dönt úgy hogy átvesznek embereket..de ez lehet 2 hónap vagy akár 2 év is..

Miért változott meg a vélekedés? Mikor én kicsi voltam, 3 hónaposan lehetett adni almalevet, el lehetett kezdeni a kóstoltatást. Most miért váltottak át 4 hónapra?

Orvosi indokot tud valaki?

Legjobb válasz: Közben kiderült, hogy a babák gyomra, belei kisebb korban nem képes feldolgozni, felszívni a szilárd táplálékot a hozzá szükséges enzimek hiánya miatt. Ezek kb. 5-6 hónapos kor körül termelõdnek olyan mennyiségben, hogy a szilárd ételek nem okoznak problémát. Ha bele gondolunk, nem is olyan régen (a nagy fiam 18 éves), még 6 hetes kortól kellett megkezdeni a gyümölcslevet, gyümölcsöt, 3 hónaposan meg a fõzeléket...4 hónaposan a húst... Sajnos nála meg is lett az eredménye! Kicsinek állandóan beteg volt, nem gyõztem orvoshoz hordani... érdekes, hogy a kisebb testvérei, akik csak fél éves koruk lettek hozzátáplálva, szinte soha nem betegek... Persze, nem azt állítom, hogy csupán a korai hozzátáplálás volt a ludas, de az orvosok szerint is jócskán belejátszott!

Közben kiderült, hogy a babák gyomra, belei kisebb korban nem képes feldolgozni, felszívni a szilárd táplálékot a hozzá szükséges enzimek hiánya miatt. Ezek kb. 5-6 hónapos kor körül termelõdnek olyan mennyiségben, hogy a szilárd ételek nem okoznak problémát. Ha bele gondolunk, nem is olyan régen (a nagy fiam 18 éves), még 6 hetes kortól kellett megkezdeni a gyümölcslevet, gyümölcsöt, 3 hónaposan meg a fõzeléket...4 hónaposan a húst... Sajnos nála meg is lett az eredménye! Kicsinek állandóan beteg volt, nem gyõztem orvoshoz hordani... érdekes, hogy a kisebb testvérei, akik csak fél éves koruk lettek hozzátáplálva, szinte soha nem betegek... Persze, nem azt állítom, hogy csupán a korai hozzátáplálás volt a ludas, de az orvosok szerint is jócskán belejátszott!
sziasztok! Azt miért nem írja senki, hogy 20 évvel ezelõtt az édesanyák 3 hónap után vissza kellett menjenek dolgozni, ezért vált indokolttá a szoptatástól való leváltás? A tápláláspolitika megkövetelte, hogy az édesanyák teljes erõbedobással tudjanak dolgozni és ne legyen lelkiismeretfurdalásuk, amiért a baba nem szopik tovább, így azt próbálták meg elhitetni, hogy a hozzátáplálás így jó. Szerintem ez is egy megfontolandó indok.
arról nem mesélt anyukád, hogy 3 hónaposan még emésztetlenül kakiltad ki hetekig a fõzeléket???!! mert én állítólag igen, és a védõnõ mégis erõltette a hozzátáplálást... Anyukám nem is hallott akkoriban olyan fogalomról, hogy fejlõdési ugrás, pedig az épp 3 hónaposan van. Lehet, hogy akkor azt gondolták, hogy kevés a tej (valóban kevés lehetett fejlõdési ugrás alatt), és emiatt kezdték a korai hozzátáplálást. Ma viszont már tudjuk, hogy igény szerinti szoptatással 3 nap alatt rendezõdik az kereslet-kínálat, míg a hozzátáplálás korai megkezdése csak csökkenti a tejtermelést.
Kicsit fejlõdött az orvostudomány az elmúlt 20 év alatt... Rájöttek, hogy a kicsik gyomra még fejletlen és nem tudja megemészteni ezeket a cuccokat. És nem 4, hanem 6 hónap az ajánlott idõpont a kóstoltatásra jelenleg, addig, ha lehet, kizárólagos szoptatást javasolnak.
Nem kötekedésbõl kérdezem, tényleg érdekel: az én kisfiam 3 hónapos, de az életben nem evett még napi 8-10-szer. Gyanítom, nem is fog. Akkor ez alapján honnan tudom, mikor lesz érett a hozzátáplálásra? A többi kritérium világos.
10:26-os vagyok egyébként meg: Nem a baba korától függ, hogy mikor áll készen a hozzátáplálás megkezdésére. A következõ testi és fejlõdési jelektõl függ, hogy a baba készen áll-e arra, hogy szilárd táplálékot kapjon. Valószínûleg el lehet kezdeni a hozzátáplálást, ha: - a baba képes segítséggel ülni és a fejét stabilan tartja - ha megduplázta a születési súlyát és legalább 6.5 kg súlyú - éhes marad napi 8-10 szopás vagy 960 ml tápszer elfogyasztása után Ezek alapján a hozzátáplálás kb. 4-6 hónapos korra esik. Ez mindenkinél más.
Igaz, hogy 20 éve már nem kellett visszamenni dolgozni... a fiam 2 éves volt, mikor bölcsibe került, mert visszahívtak dolgozni... hamarabb eszembe se jutott volna... mégis akkor az volt az irányelv, hogy korai elválasztás-...
Utolsó! A gyest 1967-ben vezették be, 20 éve már bõven 3 évig lehetett otthon lenni a babákkal. Úgyhogy ez nem lehet indok.
Igen, tápszeres babáknál már 4 hónaposan sokan elkezdi, bár a tápszer árán kívül semmi sem szól mellette...
A kérdező hozzászólása: Azért írom a 4 hónapot, mert amit a kórházban adtak kis könyvecskét, meg amit a védõnõ is adott, ott a 4. hónap van jelölve.
08.36-os vagyok. Akkor visszaszívom az indokomat, ahol én élek, még 3 hónaposan vissza kellett menni dolgozni.

Volinát szedek 5. hónapja az előző 3 havit 6400 FT-ért a mostanit 7300-ért váltottam ki? neten 6400-nak írja, most ez mi? Patikafüggő ennyire?

Legjobb válasz: Igen, az. A neten az ajánlott fogyasztói árat írják, ettõl nyugodtan eltérhetnek patikánként. Szerintem legközelebb ugyanott váltsd ki, ahol elõször, vagy elõtte kérdezz rá, hogy mennyibe kerül.

Igen, az. A neten az ajánlott fogyasztói árat írják, ettõl nyugodtan eltérhetnek patikánként. Szerintem legközelebb ugyanott váltsd ki, ahol elõször, vagy elõtte kérdezz rá, hogy mennyibe kerül.
A kérdező hozzászólása: az lesz, hallottam már h. lehet több de 2-300-tal itt meg 900 majdnem 1000 FT a különbség...
A testvérem fogamzásgátlóját is ott szoktam kiváltani, ahol az enyémet, mert kereken 1.000.-Ft-tal olcsóbb, mint ahol õ váltotta eddig! Szóval nem elképzelhetetlen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :( nem vagyok boldog h. 1000 fttal a mai világban lehúzott a hülye patika...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!