Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapja szedek fogamzásgátlót és még (15 db)

3 hónapja szed fogamzásgátlót és még nem szeretkeztünk gumi nélkül. Miért?

Azt mondta, hogy ? csak akkor érzi magát biztonságban, ha gumit is használunk...

Legjobb válasz: Mert fél. Te ezt sosem fogod megérteni, mert férfi vagy. Nem te esel teherbe, nem neked kell elvetetni vagy megszülni, te bármikor le tudsz lépni. Mindig a nõkön lesz a nagyobb felelõsség ebben, így érthetõ, hogy jobban fél a teherbeeséstõl, mint te.

Mert fél. Te ezt sosem fogod megérteni, mert férfi vagy. Nem te esel teherbe, nem neked kell elvetetni vagy megszülni, te bármikor le tudsz lépni. Mindig a nõkön lesz a nagyobb felelõsség ebben, így érthetõ, hogy jobban fél a teherbeeséstõl, mint te.
Tudod, ezt egy nõ elég nehezen tudja megmagyarázni egy férfinak. Elvileg véd az a rohadt tabletta. Elvileg megakadályozza a peteérést. Nem lehet baj. Erre a gondolatra felbátorodik a nõ, és azt mondja, nem kell a gumi. Viszont a tabletta sem nyújt 100%-os védelmet. Benne van a pakliban, hogy a nõ szervezete nem úgy reagál, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Na, ezeknél a gondolatoknál jön az elbizonytalanodás, bevillannak a rémtörténetek, hogy hányan lettek terhesek tabletta mellett, és a végeredmény, hogy mégiscsak kéne a gumi.Figyi, ha mégis terhes lesz, õ megy abortuszra. Olvasgass csak utána, mi történik a nõvel egy abortuszon. Ugye nem szeretnéd ilyesminek kitenni a barátnõdet? Vagy megvannak a feltételei, hogy gyereket neveljetek?
Fél a nem kívánt terhességtõl..
Jókor kérdezed, fõleg, hogy valószínûleg már az elsõ tabletta beszedése után védett lett! (A legtöbb fogamzásgátló így hat, ha a menstruáció megfelelõ napján szedik be. Legrosszabb esetben is 1 hét.) Nyilván azért akar duplán védekezni, mert fél a terhességtõl, csak ez nem feltétlenül jogos félelem, ugyanis a fogamzásgátlók (fõleg a maiak) nagyon jól védenek. Meg ugye minek "mérgezi magát", ha kell a gumi is? Amúgy azt felesleges várni, hogy majd egyszer meggondolja magát, ugyanis ennél védettebb már nem lesz (mint írtam, legkésõbb 1 hét után védett lett). Bár lehet, hogy õ ezt nem tudja, mert nincs tisztában a fogamzásgátló mûködésével. Lehet beszélgetnek kellene vele.
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem vele, de azt mondta, hogy "MAJD"
bírd már ki egy kicsit -.- ha ennyire fontos hogy szabadon lóbáld akkor rakd másba !!!!!! -.-

Eshetek-e teherbe úgy, hogy a menstruációm meg volt már 4 napja és 3 hónapja szedek fogamzásgátlót is?

4 napja volt meg a menszeszem, amikor a barátommal szeretkeztünk és nem védekeztünk, de bennem ment el. 3hónapja szedek fogamzásgátlót, de nem igazán vagyok biztos semmiben sem, mert bármi megtörténhet. Lehetséges, hogy teherbe tudok esni?

Legjobb válasz: Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)

Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)
Kolleganõm az elsõ gyerekével fogamzásgátló mellett, a másodikkal spirál mellett esett teherbe.... szóval sose lehet tudni!
Igen kevès az esély rá hogy teherbe ess gyogyszer mellett, fõleg ha betartottad a használati utasitást. 4es, ha a kolleganõd ennyire fogékony volt kellett volna kiegészitõ védekezésként gumit használni v. egyszerûen elköttetnie magàt. Sztem kevés ilyen nõ van.
Nekem és a barátaimnak sem sikerült még teherbe ejtenünk egy lányt se akik szedtek fogamzásgátlót... Teljesen független attól, hogy hol állt a ciklusával...
A kérdező hozzászólása: Nem azért szedem mert cukorka vagy annyira ízlik vagy tudja az isten... Igazából pont ezért tettem fel a kérdést itt, hátha kapok egy normális választ, mert mindenki mást mond. :) Az én véleményem szerint, meg az életben bármi megtörténhet és semmi sem biztos. :) Vannak csodák. Köszönöm szépen a válaszokat! :) További szép estét.
Lehetséges. De akkor is lehetséges, ha fog.gátlót szedsz, gumival védekeztek, pharmatexet használtok, és a termékeny napjaidon nem szexeltek. Ha "az van megírva", úgyis terhes leszel, akárhogy is óvatoskodsz. Ha nem bízol a bogyóban, ne is szedd, mert így több, mint felesleges.
Elköttetnie magát?????? Úgy, hogy még sose volt gyereke????? Te meg vagy huzatva.

3 hónapja szedek fogamzásgátlót. De most kicsit meg vagyok ijedve, mert 3 hónap után a gyógyszer szedés közben is vérzek és van hogy a hasam alatt szúró fájdalmat érzek, egyik éjjel az oldalam is görcsösen szúrt! Mitől lehet ez?

1,5 évvel ezel?tt már szedtem úgyanezt, akkor nem volt vele semmi probléma!

Legjobb válasz: Menj el az orvosodhoz, aki felírta a bogyókat és beszéld meg vele a gondod. Innen nem nagyon tudunk segíteni.

Menj el az orvosodhoz, aki felírta a bogyókat és beszéld meg vele a gondod. Innen nem nagyon tudunk segíteni.
Dehogy gond! Rá se ránts!
Ha nem csak írni tudsz, hanem olvasni is, akkor szépen elõveszed a betegtájékoztatót és elolvasod, hogy ilyen esetben mi a nagy helyzet! Vagy szétnézhetsz itt az oldalon is. Ezerszer feltették már ugyanezt a kérdést. Ha nincs meg a betegtájékoztató, akkor Google! Gyógyszer neve + betegtájékoztató = egybõl kiadja. Pofonegyszerû, nem? De tudod, mit? Jobb ha nem szedi és inkább óvszerrel védekeztek, ha ennyit nem tudtok megtenni magatoktól.

3 hónapja nem szedek fogamzásgátlót és még nem estem teherbe, ez azért van, mert még tisztul a szervezetem, vagy mert velem vmi baj van?

eggelente mértem a h?mérsékletemet, és a peteérésemkor feküdtünk le, akkor mennyi az esélye hogy teherbe estem?

Legjobb válasz: 50-50%eséjed van.Nem mindenkinek sikerül egyböl teherbe esnie.Nekünk 11 hónapra volt szükség.ne stresszeld magad,mert az csak nehezi´ti a TEHERBEESÉST.3hónap nem hosszú idö.Fö a türelem. 10 napos kislány anyukája.

50-50%eséjed van.Nem mindenkinek sikerül egyböl teherbe esnie.Nekünk 11 hónapra volt szükség.ne stresszeld magad, mert az csak nehezi´ti a TEHERBEESÉST.3hónap nem hosszú idö.Fö a türelem. 10 napos kislány anyukája.
Szia! Én 3 év tablettaszedés után megvártam a három hónapot, a 4. hónapban terhes lettem és már nagyon örültünk, mikor a 7-8. héten megállt a fejlõdésben a baba és meghalt. Azt mondták, sok minden lehet az oka, valószínûleg véletlen. A mûtét után 3 hónap szünetet javasolt az orvos, és a 3. hónapban lettem terhes. Akkor a 9.héten vérezni kezdtem, és ismét elvetéltem. Persze nem vizsgálódtak, mi okozta õket, nem lehet tudni, ez a sablonszöveg, nem tudom, hány vetélés kell, hogy komolyabban foglalkozzanak vele. Ezután már utánaolvastam, mi lehetett az oka, és mivel semmi szervi elváltozás nem volt, a progeszteron-hiány tûnt elfogadható magyarázatnak, ami pont a 6-10. héten okozhat problémát. Ez pedig egy hormon. Én csak azt tudom gondolni, hogy a szervezetemnek a hormontermelését felborította a fogamzásgátló. A második vetélés után több mint fél évvel újból terhes lettem, de már rákérdeztem az orvosnál, hogy lehetett-e a progeszteronhiány az oka, és azt mondta, igen, fel is írt Duphaston tablettát. Most 21 hetes kismama vagyok és nagyon boldog, de a fogamzásgátlót ellenzem, bárki bármit is mond, szerintem nem természetes, és nem jó beleavatkozni a rendes mûködésbe. Én biztos hogy soha többet nem szedek semmi ilyesmit. Persze mindenkinek a saját döntése. Remélem nálad minden rendben lesz!
Nekem a gyógyszer abbahagyása után 10 hónappal sikerült teherbe esnem. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: NAGYON ARANYOSAK VAGYTOK!KÖSZÖNÖM SZÉPEN, NEM GÖRCSÖLÖK A TÉMÁN!
Szia én évek óta nem szedek gyógyszert és így a 3dik peteéréskor estem teherbe, elõtte a 3 h.alatt folyamatosan én is azt számolgattam, mikor lehet együtt lenni..stb.még ovu tesztet is vettem, mikor pedig úgy voltam vele, hogy na most már nem számolom, mjad jön amikor akar, akkor ott lett a babó. A gyógyszerrõl én is azt hallottam , hogy min.annyi hónap kell, h.kitisztuljon ahány évig szedted, de azért gondolj bele ez nem c-vitamin, úgy felborítja a hormonháztartásodat, hogy nem tudsz tõle teherbe esni.Megmondom õszíntén én nem vagyok benne biztos, hogy rögtön jó is utánna teherbe esni, szerintem kéne hagyni a szervezetedet kitisztulni, az a babának is jobb lenne. És ne görcsöljél , mert állítólag az is befolyásolja a teherbe esést.Amúgy én úgy tudom 6hónap után még nem foglalkoznak orvosilag azzal ha nem esel teherbe, max.peteérést serkentõ gyógyszert kapsz, de azt mondják egy két év normális lehet, mert lelki okai is lehetnek.Remélem azért mihamarabb összejön:) Egy 18hetes kismama
az orvosok szerint hülyeség a "várni kell hónapokig, míg kitisztul a szervezet". állítólag az abbahagyás után már 1 héttel nem kimutatható a szervezetben a gyógyszer hatóanyaga, tehát nem tart hónapokig a tisztulás. ez régi beidegzõdés! aki gyereket akar, rögtön kezdjen élesben próbálkozni már az elsõ ciklusban!
Ne aggódj, én is a 6 hónapra a gyógyszer bejefeztével estem teherbe. (Igaz én az elsõ három hónapban azért odafigyeltem pont a tisztulás miatt.) Én nekem viszont annyiban rossz is volt, hogy mikor abbahagytam a bogyót elõször megjött 28 napra. És következõ hónapban már 30 napra jött. Utánavaló hónapban 32 napra jött meg. Gondolhatod, minden hónapban azt hittem már terhes vagyok, közbe csak kiderült, hogy nem 28 napos ciklusom van. Aztán elmentünk 35 napig, akkor már úgy voltam vele, hogy dokihoz megyek. De a következõ hónapban, mikor letelt a 36 nap, csináltam egy tesztet, ami kimutatta a terhességet. Ez pont szilveszter volt úgyhogy nagyon jól indítottam a következõ évet. Szóval szerintem ne aggódj, csak ne rágd magad folyton ezen. Azért sok sikert kívánok!
szia. én is gyógyszert szedtem évekig. abbahagytam és rá 3 hónapra sikerült teherbe esnem. a tabletta a méhnyálkahártyát vékonyítja el, abbahagyás után várni kell néhány hónapot, hogy megvastagodjon, mert csak úgy tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. van, akinél hamarabb összejön, van, akinél hosszabb idõt kell várni. légy türelmes!
Szia!a 3 hónap az még nemsok idõ.Egy orvos irta az egyik fórumon, hogy ez egy hülye beidegzõdés nálunk nõknél hogy ha nem esünk azonnal teherbe akkor máris pánikolunk.És ez az egész abból adódik hogy azt sújkolták belénk még a kezdetek kezdetén mikor a sexuális életet még el sem kezdtük hogy ha nem vigyázol terhes leszel...a riogatást vezetjük vissza.Ez nem villanykapcsoló amit fel le lehet kapcsolni: ))))Én hiszek neki.De az elõttem szólónak teljesen igaza van ha ezen görcsölsz akor csak megkeserited az összebújásokat a pároddal.Nálunk is ez volt!Tiszta ideg voltam mert 3 hónap után nem jött össze....és aztán mikor úgy gondoltuk hogy na most pihizünk és majd kövi hónapban megpróba újra akkorára beköltözött a manó a hasamba... 24 hetes kismami
Szerintem ne aggódj! Ha azonban nem jön össze mondjuk 6 hónap elteltével sem, akkor érdemes lenne a párodat kivizsgáltatni, mert az az egyszerûbb és kockázatmentesebb. Az csak a végsõ legyen, hogy Nálad csinálnak egy átjárhatóságit. Próbálkozz alternatív módszerekkel: kineziológia (mert sokszor lelki oka van), szomatoinfra, szovátai sós vizi fürdõ stb. Bármit mondanak az orvosok, ne vedd a szivedre! Én két évig éltem abban a tudatban, hogy meddõ vagyok és decemberben spontán estem teherbe. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt megosztottad velem!!!Ezután soha többé nem fogok semennyi idõre se fogamzásgátlót szedni!!és remélem, szép és egészséges kis babád lesz!gratulálok!

Két hónapja szedek fogamzásgátlót (azelőtt nem szedtem ) az első hónapba megjött minden rendben volt de ma már a 3. gyógyszermentes napom van és még nem jött meg. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Amit leírtál abból nem derül ki, hogy lehetsz e terhes... De a fogamzásgátló az megváltoztatja a nem i mûködést, úgyhogy ha most kezdted szedni, akkor valószínû, hogy a fogamzásgátló miatt nem jött meg rendesen. 19/L

Amit leírtál abból nem derül ki, hogy lehetsz e terhes... De a fogamzásgátló az megváltoztatja a nem i mûködést, úgyhogy ha most kezdted szedni, akkor valószínû, hogy a fogamzásgátló miatt nem jött meg rendesen. 19/L
A kérdező hozzászólása: volt egy szem amit elfelejtettem bevenni este de 12órán belül pótoltam szóval gyakorlatilag nem lehetek az de mivel az elõzõ hónapban a 3. gyógyszermentes napom jött meg ezért most is úgy kellene nem? vagy ez felborulhat?
felborulhat, legalábbis nekem az elsõ 2 hónapban, rendszertelenül jött meg, voltam nõdokinál is azt mondta ez normális
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :) akkor várok türelmesen ha nem jön meg akkor is szedem a 7 gyógyszermentes nap után. Létezik hogy nem fog megjönni? vagy lehet csak felborult...
hát ha nem jön meg rövidesen, akkor érdemes a nõdokidat felkeresni és elmondani neki is a szituációt, õ azért jobban tudja :) de én úgy gondolom, hogy meg fog jönni, csak mivel most kezdted szedni, ezért felborult a ciklusod.

Vasárnap helyett pénteken jött meg és ma (hétfn) már el is múlt a mensim. Nagyon rövid volt és hamarabb is jött meg mint kellett volna. Ez lehet a fogyókúra miatt vagy hogy 3 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, vagy terhes is lehetek?

Legjobb válasz: Ha megjött terhes nem lehetsz. A fogyókúra és a fogamzásgátló abbahagyása miatt lehet. Szerintem nincsen semmi baj,ha 2 hónap múlva is ilyen lesz akkor esetleg fordulj orvoshoz. (azért 2 hnap mert kb addigra biztosan meg kell szoknia a szervezetednek ezt a 2 dolgot)

Ha megjött terhes nem lehetsz. A fogyókúra és a fogamzásgátló abbahagyása miatt lehet. Szerintem nincsen semmi baj, ha 2 hónap múlva is ilyen lesz akkor esetleg fordulj orvoshoz. (azért 2 hnap mert kb addigra biztosan meg kell szoknia a szervezetednek ezt a 2 dolgot)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ de mint irtam 3 honapja nem szedek gyógyszert (muszáj volt mertsokat hiztam közben, és most ezért fogyózok is) de miután abbahagytam kétszer normális volt a mensim, csak most volt ilyen.
2 normális menstruáció után van egy ilyen az szerintem belefér! Nekem se minden vérzésem egyforma! De szerintem a fogyótól van ha rövid idõn belül több kilót is leadtál!
A kérdező hozzászólása: öt hónap alatt fogytam le 15 kilót
nem vagyok szakértõ lehet hülyeséget írok, de szerintem ez nem durva! De az biztos, h a szervezetednek ehhez is hozzá kell szokni szerintem a fogyó miatt van

Szeretnénk babát a párommal, de még fogamzásgátlót szedek, és ha abbahagyom akkoor a 3 hónap alatt amíg tisztul a szervezet addig ne próbálkozzunk? Mert úgy hallottam, hogy beteg lehet a baba, ha még nincs kitisztulva a szervezet.

Legjobb válasz: Ez hülyeség.Mondanak mindenféle ilyesmit,de a napjainkban fogalomban lévõ fogamzásgátlók nagy részének olyan alacsony a hormontartalma,hogy akkor sincs baj,ha valaki amellett lesz babás.Tehát,nyugodtan szexeljetek védekezés nélkül.Ha nem hiszel nekem,akkor menj el egy nõgyógyászhoz és kérdezd meg õt.Amúgy én a második tabimentes hónapban estem teherbe,barátnõm a tabi mellett és mindkettõnknek egészséges a gyermeke.

Ez hülyeség.Mondanak mindenféle ilyesmit, de a napjainkban fogalomban lévõ fogamzásgátlók nagy részének olyan alacsony a hormontartalma, hogy akkor sincs baj, ha valaki amellett lesz babás.Tehát, nyugodtan szexeljetek védekezés nélkül.Ha nem hiszel nekem, akkor menj el egy nõgyógyászhoz és kérdezd meg õt.Amúgy én a második tabimentes hónapban estem teherbe, barátnõm a tabi mellett és mindkettõnknek egészséges a gyermeke.
Szia! Én miután a fogamzásgátló (Triodena) szedését abbahagytam, rá 1 hónapra terhes lettem. Mikor kiderült, hogy jön a baba, kérdeztem a nõgyógyásztól, hogy nem baj-e, hogy csak ennyi idõ telt el a gyógyszer abbahagyása és a terhesség között. Azt válaszolta, hogy a mai fogamzásgátlókban olyan kevés a hormontartalom, hogy emiatt nem probléma. 3 hetes egészséges kisfiú anyukája.
A fogamzásgátlót ma már minimális hormontartalommal készítik. Néhány nap alatt kiürül. A gondot az okozhatja, hogy a fogamzásgátló levékonyítja a méhnyálkahártyát, szinte kiiktatja a peteérést. Na ennek kell több idõ! Nekem a 3. hónap után sajnos még mindig vékony a nyálkahártyám, ebbe nem tud megtapadni a baba. Az elsõ hónapot hagytam, hogy rendes mens. jelentkezzen, majd azt követõen már teherbe is estem nagy valószínûséggel (2 db halvány pozitív teszt), de nem maradt meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!

Nem jött meg a menstruációm, pedig ma kellett volna, szedem a fogamzásgátlót, de mostanában eléggé ideges voltam és ez már így megy 3 hónapja. A levélből 3 darabot kihagytam, elfelejtettem bevenni. 9 éve szedem már a lindinette 20/75 mikrogramm tablettát.

Nem jött meg a menstruációm, pedig ma kellett volna, szedem a fogamzásgátlót, de mostanában eléggé ideges voltam és ez már így megy 3 hónapja. A levélből 3 darabot kihagytam, elfelejtettem bevenni. 9 éve szedem már a lindinette 20/75 mikrogramm tablettát. Nem értem miért van ez. 1-2 napig van meg nekem is. Mit tegyek? Várjak még, érzem, hogy 1 kicsit görcsölök mindig napra pontosan meg szokott jönni, de mostanában nem, épp hogy van valami. Kérem segítsen! Köszönettel:szabina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben kihagyott néhány tablettát, akkor nem biztos a hatás, ezért forduljon nőgyógyászához. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben kihagyott néhány tablettát, akkor nem biztos a hatás, ezért forduljon nőgyógyászához. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Nem jött meg a menstruációm, pedig ma kellett volna, szedem a fogamzásgátlót, de mostanában eléggé ideges voltam és ez már így megy 3 hónapja. A levélből 3 darabot kihagytam, elfelejtettem bevenni. 9 éve szedem már a lindinette 20/75 mikrogramm tablettát.

Nem jött meg a menstruációm, pedig ma kellett volna, szedem a fogamzásgátlót, de mostanában eléggé ideges voltam és ez már így megy 3 hónapja. A levélből 3 darabot kihagytam, elfelejtettem bevenni. 9 éve szedem már a lindinette 20/75 mikrogramm tablettát. Nem értem miért van ez. 1-2 napig van meg nekem is. Mit tegyek? Várjak még, érzem, hogy 1 kicsit görcsölök mindig napra pontosan meg szokott jönni, de mostanában nem, épp hogy van valami. Kérem segítsen! Köszönettel:szabina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben kihagyott néhány tablettát, akkor nem biztos a hatás, ezért forduljon nőgyógyászához. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben kihagyott néhány tablettát, akkor nem biztos a hatás, ezért forduljon nőgyógyászához. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!