Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapja szedek fogamzásgátlót és (49 db)

3 hónapja szedek fogamzásgátlót és bizonyos időnként fáj a mellem tőle. Elmentem a nődokihoz azt mondta ez természetes és vannak akik emiatt nem is szedik. Ráadásul a legalacsonyabb hormontartalmút szedem. Mi tévő legyek?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 3 hónapban folyamatosan hányingerem volt! Nem hagytam abba, aztán szépen lassan elmúlt. Mostmár egy éve szedem, és amit eleinte felszedtem pár kilót, sikerült lefogynom (gyógyszer mellett), a hányinger elmúlt, semmilyen mellékhatása nincs már. Én azt javaslom, hogy nyilván mivel nem véletlenül kezdted el szedni, még egy-két hónapig ne hagyd abba, aztán ha olyan kellemetlen marad számodra ez mint eddig, akkor hagyd a francba.

Nekem az elsõ 3 hónapban folyamatosan hányingerem volt! Nem hagytam abba, aztán szépen lassan elmúlt. Mostmár egy éve szedem, és amit eleinte felszedtem pár kilót, sikerült lefogynom (gyógyszer mellett), a hányinger elmúlt, semmilyen mellékhatása nincs már. Én azt javaslom, hogy nyilván mivel nem véletlenül kezdted el szedni, még egy-két hónapig ne hagyd abba, aztán ha olyan kellemetlen marad számodra ez mint eddig, akkor hagyd a francba.
A kérdező hozzászólása: hát igen csak szeretném szedni mivel élek nemi életet és a baba még nem jönne jól!
Ahogy mondta ez természetes.. Gondolom nem egyfolytában fáj! Viseld el, aztán lehet, hogy elmúlik ha megszokja a szervezeted a gyógyszert... Nem olyan elviselhetetlen, szerintem, nekem is érzékeny, és fáj mióta szedem, de nõtt is!:)
Hát szerintem ez egyáltalán nem természetes! Figyelni kell a tested jelzéseire! Egyébként meg egy nõ szervezete sem bírja a fogi gátlót...max nem tud róla, hogy nem...rengeteg mellékhatása van... 2 cikket ajánlok, a kommentekkel együtt: http://antalvali.com/hirek/fogamzasgatlas-termeszetesen.html http://antalvali.com/ti_fogamzasgatlas_mellekhatasai
De igen természetes ez a mellékhatás! Könyörgöm, ezek hormonok, örülj inkább, hogy "csak" a melled fáj tõle, és nem trombózist kapsz tõle!
A mellékhatások között szerepel a mellfeszülés/fájás igen, így normális határokon belül természetes. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a menstruáció megjövetele elõtt jóval érzékenyebbé válik a mell, nekem legalábbis ilyen volt, illetve hányinger (ez elég gyakori mellékhatás volt másnál is, más gyógyszerekkel), no meg hogy felszedtem 1-2 kilót. Mivel mind szerepelt a mellékhatások között ne is csináltam belõle gondot, bár úgy voltam vele, hogy ha 3. hónap után sem múlik el a hányinger, akkor abbahagyom! Elmúlt, a felszedett kilók láthatók voltak, de szinte semmi mozgással le is ment úgy hogy nem hagytam abba a bogyót. Nekem bejött, helyretette a ciklusomat. Nyilván ha nem lenne párom, nem szedném tovább, de egyelõre csak pozitívumokat tudok mondani. Ha a tünetek nem múlnak el, az már természetes, illetve lehet hogy az, de nem muszáj eltûrni, ki lehet próbálni más tablettát, vagy elhagyni.
A trombózis kialakulhat késõbb is....

Az normális ha 3. hónapja szedek fogamzásgátlót és amikor nemi életet élünk barátommal akkor nem sikerül kielégítenie engem. De előtte mindig sikerült? !

Az mit?l lehet, hogy ha elmentem és ? is elment bennem utána ilyen éget? érzést

Legjobb válasz: Talán visszaesett a libidód, ez nagyon gyakori tablettánál, nekem is visszaeset, nem is kívántam a szexet igazán, ezért is hagytam abba. Más okot nem tudok erre, ha elõtte nem volt ilyen problémád. Talán nem bírod a párod ondóját és azért égsz. Ugyanis a hüvelyed és az ondó kémhatása teljesen más, és lehet hogy túl érzékeny vagy rá. Vagy a másik válasz az lehet, hogy valamilyen fertõzést kaptál el.

Talán visszaesett a libidód, ez nagyon gyakori tablettánál, nekem is visszaeset, nem is kívántam a szexet igazán, ezért is hagytam abba. Más okot nem tudok erre, ha elõtte nem volt ilyen problémád. Talán nem bírod a párod ondóját és azért égsz. Ugyanis a hüvelyed és az ondó kémhatása teljesen más, és lehet hogy túl érzékeny vagy rá. Vagy a másik válasz az lehet, hogy valamilyen fertõzést kaptál el.
az elsõnek igaza van, beszélj a nõgyógyászoddal, tuti kapsz másik tabit...

3 hónapja szed fogamzásgátlót és még nem szeretkeztünk gumi nélkül. Miért?

Azt mondta, hogy ? csak akkor érzi magát biztonságban, ha gumit is használunk...

Legjobb válasz: Mert fél. Te ezt sosem fogod megérteni, mert férfi vagy. Nem te esel teherbe, nem neked kell elvetetni vagy megszülni, te bármikor le tudsz lépni. Mindig a nõkön lesz a nagyobb felelõsség ebben, így érthetõ, hogy jobban fél a teherbeeséstõl, mint te.

Mert fél. Te ezt sosem fogod megérteni, mert férfi vagy. Nem te esel teherbe, nem neked kell elvetetni vagy megszülni, te bármikor le tudsz lépni. Mindig a nõkön lesz a nagyobb felelõsség ebben, így érthetõ, hogy jobban fél a teherbeeséstõl, mint te.
Tudod, ezt egy nõ elég nehezen tudja megmagyarázni egy férfinak. Elvileg véd az a rohadt tabletta. Elvileg megakadályozza a peteérést. Nem lehet baj. Erre a gondolatra felbátorodik a nõ, és azt mondja, nem kell a gumi. Viszont a tabletta sem nyújt 100%-os védelmet. Benne van a pakliban, hogy a nõ szervezete nem úgy reagál, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Na, ezeknél a gondolatoknál jön az elbizonytalanodás, bevillannak a rémtörténetek, hogy hányan lettek terhesek tabletta mellett, és a végeredmény, hogy mégiscsak kéne a gumi.Figyi, ha mégis terhes lesz, õ megy abortuszra. Olvasgass csak utána, mi történik a nõvel egy abortuszon. Ugye nem szeretnéd ilyesminek kitenni a barátnõdet? Vagy megvannak a feltételei, hogy gyereket neveljetek?
Fél a nem kívánt terhességtõl..
Jókor kérdezed, fõleg, hogy valószínûleg már az elsõ tabletta beszedése után védett lett! (A legtöbb fogamzásgátló így hat, ha a menstruáció megfelelõ napján szedik be. Legrosszabb esetben is 1 hét.) Nyilván azért akar duplán védekezni, mert fél a terhességtõl, csak ez nem feltétlenül jogos félelem, ugyanis a fogamzásgátlók (fõleg a maiak) nagyon jól védenek. Meg ugye minek "mérgezi magát", ha kell a gumi is? Amúgy azt felesleges várni, hogy majd egyszer meggondolja magát, ugyanis ennél védettebb már nem lesz (mint írtam, legkésõbb 1 hét után védett lett). Bár lehet, hogy õ ezt nem tudja, mert nincs tisztában a fogamzásgátló mûködésével. Lehet beszélgetnek kellene vele.
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem vele, de azt mondta, hogy "MAJD"
bírd már ki egy kicsit -.- ha ennyire fontos hogy szabadon lóbáld akkor rakd másba !!!!!! -.-

Eshetek-e teherbe úgy, hogy a menstruációm meg volt már 4 napja és 3 hónapja szedek fogamzásgátlót is?

4 napja volt meg a menszeszem, amikor a barátommal szeretkeztünk és nem védekeztünk, de bennem ment el. 3hónapja szedek fogamzásgátlót, de nem igazán vagyok biztos semmiben sem, mert bármi megtörténhet. Lehetséges, hogy teherbe tudok esni?

Legjobb válasz: Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)

Ha három hónapja szeded a fogamzásgátlót, akkor miért ne mehetne el benned? Minek szeded? Nem cukorka. Igen, teherbe eshetsz, nincs 100%-os védekezési módszer. (még a gumi sem)
Kolleganõm az elsõ gyerekével fogamzásgátló mellett, a másodikkal spirál mellett esett teherbe.... szóval sose lehet tudni!
Igen kevès az esély rá hogy teherbe ess gyogyszer mellett, fõleg ha betartottad a használati utasitást. 4es, ha a kolleganõd ennyire fogékony volt kellett volna kiegészitõ védekezésként gumit használni v. egyszerûen elköttetnie magàt. Sztem kevés ilyen nõ van.
Nekem és a barátaimnak sem sikerült még teherbe ejtenünk egy lányt se akik szedtek fogamzásgátlót... Teljesen független attól, hogy hol állt a ciklusával...
A kérdező hozzászólása: Nem azért szedem mert cukorka vagy annyira ízlik vagy tudja az isten... Igazából pont ezért tettem fel a kérdést itt, hátha kapok egy normális választ, mert mindenki mást mond. :) Az én véleményem szerint, meg az életben bármi megtörténhet és semmi sem biztos. :) Vannak csodák. Köszönöm szépen a válaszokat! :) További szép estét.
Lehetséges. De akkor is lehetséges, ha fog.gátlót szedsz, gumival védekeztek, pharmatexet használtok, és a termékeny napjaidon nem szexeltek. Ha "az van megírva", úgyis terhes leszel, akárhogy is óvatoskodsz. Ha nem bízol a bogyóban, ne is szedd, mert így több, mint felesleges.
Elköttetnie magát?????? Úgy, hogy még sose volt gyereke????? Te meg vagy huzatva.
Dehogy gond! Rá se ránts!
Ha nem csak írni tudsz, hanem olvasni is, akkor szépen elõveszed a betegtájékoztatót és elolvasod, hogy ilyen esetben mi a nagy helyzet! Vagy szétnézhetsz itt az oldalon is. Ezerszer feltették már ugyanezt a kérdést. Ha nincs meg a betegtájékoztató, akkor Google! Gyógyszer neve + betegtájékoztató = egybõl kiadja. Pofonegyszerû, nem? De tudod, mit? Jobb ha nem szedi és inkább óvszerrel védekeztek, ha ennyit nem tudtok megtenni magatoktól.

3 hónapja szedek fogamzásgátlót. De most kicsit meg vagyok ijedve, mert 3 hónap után a gyógyszer szedés közben is vérzek és van hogy a hasam alatt szúró fájdalmat érzek, egyik éjjel az oldalam is görcsösen szúrt! Mitől lehet ez?

1,5 évvel ezel?tt már szedtem úgyanezt, akkor nem volt vele semmi probléma!

Legjobb válasz: Menj el az orvosodhoz, aki felírta a bogyókat és beszéld meg vele a gondod. Innen nem nagyon tudunk segíteni.

Menj el az orvosodhoz, aki felírta a bogyókat és beszéld meg vele a gondod. Innen nem nagyon tudunk segíteni.

Terhes vagyok? -Három hónapja szedek fogamzásgátlót, és március közepén egyik nap történt egy kis baleset. A tablettát annak bevétele után kb.3 óra 50 perc elteltével hánytam.

A tablettát nem pótoltuk,de az eset után másnap szexeltünk a barátommal(óvszer,stb nélkül.)Utána jöttünk rá,hogy lehet,hogy baj lesz.10nap után csináltam egy tesztet(amire az volt írva,hogy már 10nap után kimutatja,amit kell),és az nem mutatott terhességet,plusz a menzeszem is megjott azóta már kétszer,de ez ugyebár a fogamzásgátló miatt történik,ún.megvonásos vérzés.Viszont mostanában kicsit nagy a hasam,vagy nem is tudom,eddig nem tûnt ekkorának..Szerintetek túl hamar csináltam a tesztet,illetve lehet,hogy egy nem volt elég?A vérzés meg a tabletta további szedésétõl jött meg?Szerintetek terhes vagyok?:( Értelmes válaszokat,légyszi!

Legjobb válasz: Hallottál már arról hogy fantomterhesség? Ha nem akkor keress rá.

Hallottál már arról hogy fantomterhesség? Ha nem akkor keress rá.
Ilyenkor még nem is látszódna a hasad, simán meghíztál...
10 napos terhességet mutat ki, de az nem ám 10 nappal a kufirc után van! Korai volt. Miért nem tesztelsz ismét? Kb. a 10. hét környékén lennél, ha az lennél... már a Holdról is látszana a két csík. Egyébként egy "bezabált has" méretû növekedés ekkora már normális. De az furcsa lenne, ha semmilyen más tüneted nem lenne. Persze van, aki minden kellemetlenség nélkül átvészeli a kezdeti idõszakot, de nem ez a jellemzõ.

2-3 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát és hánytam lehet ez a terhesség jele?

este hánytam, a menstruáciom 1-2 napja késik,de nem nagyon szokott pontos lenni,a barátom nem szokott belém élvezni,a tabit pontosan szedem. vagy lehet a hányás a tabi mellékhatása? aggódhatok?

Legjobb válasz: nem a tablettákkal kell jóllakni .

nem a tablettákkal kell jóllakni .
Ha fáj a fejed akkor agyrákra gyanakszol? Ha lázas vagy akkor pestisre? Hányni kvázi kismillió dologtól lehet, példának okáért ott a gyomorrontás. A terhességnek pedig ezer már jele van, sok nõ pedig még csak hányingert se érez.
"menstruáciom 1-2 napja késik, de nem nagyon szokott pontos lenni" Azt meg hogy? A tabletta dolga, hogy szabályozza a vérzés idõpontját (nem a menstruációét, mert az nincs, helyette megvonásos vérzést kreál). Mindig a 7 napban kell megjönnie. A többségnek napra, órára pontosan jelentkezik gyógyszer mellett. Egyébként a hányinger kicsit késõbb szokott jelentkezni (úgy a 6. héttõl, te meg a 4.-ken lennél). Persze utalhat arra is, de egy jó kis vírusra vagy akár napszúrásra is. Tesztelj, ha aggódsz!
A kérdező hozzászólása: értem.. lehet csak a sok stressztõl van, köszi a válaszokat! még nem olyan régen szedem 1-2 nap késés múltkor is volt, majd lehet beáll rendesen.
"lehet csak a sok stressztõl" A hányás? Mert a késés NEM lehet attól. Megvonásos vérzésre NEM hat a stressz!
A kérdező hozzászólása: igen a hányás.
Miért nem szokott a barátod belédélvezni? Annyira gyûlölöm az ilyen "túlparázom a dolgokat lányokat". Mégis minek szeded a tablettát, ha annyit nem engedsz meg a párodnak, hogy benned menjen el? Így teljesen elveszed az együttlét varázsát, mellesleg a fogamzásgátlót azért találták ki, hogy a férfi mindenféle aggodalom és lelkiismeretfurdalás nélkül elélvezhessen a párjában. Véleményem szerint így a tabletta ára csak szépen repül ki az ablakon... Túlparázod az egészet. Ha rendesen szedted a gyógyszert, minden szemet bevettél ugyanabban az idõben, illetve 3-4 órán belül nem jelentkezett hányás/hasmenés, nem szedtél antibiotikumot, vagy más gyógyszert, amely befolyásolhatná a tabletta hatását, akkor nem lehetsz terhes. Az ilyen parázós embereknek véleményem szerint nem való a szex... Ide jársz kérdezgetni ahelyett, hogy normális, higgadt fejjel átgondolnád a dolgokat, esetleg elõvennéd a betegtájékoztatót (mert azért van)... Nõjj föl a szexhez, vagy ne csináld!
"akkor nem lehetsz terhes" Tévedsz, lehet. A fogamzásgátló tabletta rendes szedés mellett sem ígér 100 %-os védelmet. Minden fogamzásgátló módszernek van hibaszázaléka. "azért találták ki, hogy a férfi mindenféle aggodalom és lelkiismeretfurdalás nélkül elélvezhessen a párjában" NEM. Azért találták ki, hogy a nõ is védekezhessen.
Igen, van hibaszázaléka. Hallottál már a Pearl Indexrõl? 1 év alatt 100 nõbõl mennyi esik teherbe a különbözõ védekezési módszerek mellett. A tablettáé: 0.1-0.5%. Nem magamtól találom ki, itt van a hivatalos forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/10806/pearl-ind.. Ez azért rohadtul nem 1%, vagy 5%... Ez az egyik legmegbízhatóbb módszer, nem kell riogatni, hogy terhes lesz.

PCOS-em van, 3 hónapja szedek metformin-t 2x1-et és cypromix fogamzásgátlót azért, hogy megjöjjön. Ha februárban abbahagyom a fogamzásgátlót mennyi esélyem lesz hogy teherbe esek? ÉS milyen gyorsan?

Legjobb válasz: Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.

Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.
A kérdező hozzászólása: Hát sok sikert a babához!!!!
szia, szintén pco-s vagyok. decemberben volt meg utoljára, májusban kaptam norcolutot ami meghozta a vérzésem végre(nem is értem h mért ciprot adott a dokid...mindegy..biztos megvan az oka..)és utána clostit szedtem 2x1et. elsõ hónapban megfogant a baba, ugy h évi 3-4spontán mensim volt elötte és lehet h nem is mindnél volt peteérésem...szoval metformin mellett sztem ezt a kurát kéne neked is, hatásosabb nálunk ugy gondolom.

3 hónapja szedek 21 szemes fogamzásgátlót, és most vagyok a 3.7napos szünetben. De most az egyik órában, jön egy kevés aztán fél napig semmi, néha kis barna is és így váltakozik 2 napja. Nem fáj a hasam. Miért van ez?

Legjobb válasz: Ha most szedsz elõször fogamzásgátlót, ez elõfordul, beletelik pár hónapba, mire újra beáll normálisan. A görcsöket meg a gyógyszer csökkenti/megszünteti.

Ha most szedsz elõször fogamzásgátlót, ez elõfordul, beletelik pár hónapba, mire újra beáll normálisan. A görcsöket meg a gyógyszer csökkenti/megszünteti.
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, nem is menstruációd van, hanem megvonásos vérzésed. Nem ugyanaz; gyengébb, kevesebb ideig tart, kevésbé fájdalmas. Mikor tablettát szedtem, nekem is váltakozott: a vérzések fele ilyen kis barnás színû anyagban nyilvánult meg, mint amilyet leírtál, a másik felében meg volt rendesen vér, de közel sem annyi, mint annakelõtte.
Sajnos ez így van. Nekem is már 4-5 napig tart, de az utolsó nap már alig van vmi. Elõtte meg legalább egy nappal hosszabb volt. Ahogy vannak elõnyei a gyógyszernek, úgy hátrányai is vannak. Teljesen normális, amit leírtál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!