Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapja műszeresen (3 db)

3 hónapja elvetéltem, műszeresen kellett befejezni a terhességet. Azóta újból próbálkozunk, de a menstruáciom 1 napig tart, és rendszertelen, váratlanul vérezgetek. Van esélyem így is, hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: A méh nem fél év alatt regenerálódik, hanem sokkal elõbb. Valóban orvosa és paciense válogatja kinek mit javasolnak. Én 11 hetesen vetéltem el. Nekem is mondták ezt a szokásos 6 hónapot, amin nagyra nyitottam a szememet és közölték, hogy nem fognak megsértõdni, ha 3 hónap után azt mondom, hogy terhes vagyok. Na ehhez képest eltelt két hónap és már a harmadik mensim nem jött meg, mert elszámoltam magam és bacsúszott a baba. Felhívtam a dokit és mondtam, hogy baj van, mert a 3 hónap letelte elõtt úgy tûnik terehes lettem. Azt mondta, ha spontán így teherbe tudtam esni, akkor semmi baj nincsen. Kaptam gyógyszert, de én ennek ellenére nagyon izgulok, hogy ne legyen baj. Na ennyit a 6 hónapról. Más orvosoktól olvastam azt is, hogy elég egy mensit megvárni és lehet próbálkozni. Sõt itt is írta valaki korábban. Neked mit javasoltak? Azt vedd alapul!

A méh nem fél év alatt regenerálódik, hanem sokkal elõbb. Valóban orvosa és paciense válogatja kinek mit javasolnak. Én 11 hetesen vetéltem el. Nekem is mondták ezt a szokásos 6 hónapot, amin nagyra nyitottam a szememet és közölték, hogy nem fognak megsértõdni, ha 3 hónap után azt mondom, hogy terhes vagyok. Na ehhez képest eltelt két hónap és már a harmadik mensim nem jött meg, mert elszámoltam magam és bacsúszott a baba. Felhívtam a dokit és mondtam, hogy baj van, mert a 3 hónap letelte elõtt úgy tûnik terehes lettem. Azt mondta, ha spontán így teherbe tudtam esni, akkor semmi baj nincsen. Kaptam gyógyszert, de én ennek ellenére nagyon izgulok, hogy ne legyen baj. Na ennyit a 6 hónapról. Más orvosoktól olvastam azt is, hogy elég egy mensit megvárni és lehet próbálkozni. Sõt itt is írta valaki korábban. Neked mit javasoltak? Azt vedd alapul!
Ha mûszeresen fejezték be a vetélést, valószínûleg azt is mondták a kórházban, hogy kb. fél év, mire a méh regenerálódik, addig pedig nem szabad teherbe eséssel próbálkozni, mert könnyen újabb vetélés lehet a vége. A rendszertelen, váratlan vérzések alátámasztják azt, hogy nincs még itt az ideje egy új terhességnek. A vetélés utáni fél év kihagyás alapszabály!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!3 hónapot mondott nekem is az orvos..És a rendszertelen menstruácio, az nem gond, így is összejöhet?Ki sem tudom számolni így peteérésemet!

Baj lehet, ha nem akarunk 3 hónapot várni a műszeres terhességbefejezés után?

Volt egy elhalt babánk, május 9.-én m?szeresen lett a terhesség befejezve, de mi már újra próbálkozni akaruk, júniusba.

Legjobb válasz: Szia! Nekem januáraba mûszaresen kellett befejzni a terhességemet, mert nem maradt meg a baba. Én akkor 6 hetes terhes voltam! A doki azt monta, hogy nem muszály várni a 3 hónapot. Nekem megjött február elején és utána is próbálkoztunk és terhes vagyok!!! Most töltöttem be a 13. hetet. Voltak pecsételõ vérzéseim, de kaptam rá Utrogestant, ami teljesen rendbe hozott. Nálam csak az a furcsa, hogy már van két gyermekem, akikkel nagyon gyorsan terhes lettem. Most pedig sajnos eltelt már egy kis ídõ és szerintem ezért kellett a mûtét is elõzõleg, meg talán a korom is, mert elmúltram 30 éves?.. De most bízom benne, hogy minden rendben lesz... A legjobbakat kívánom neketek! +Mielõbbi gyermekáldást!

Szia! Nekem januáraba mûszaresen kellett befejzni a terhességemet, mert nem maradt meg a baba. Én akkor 6 hetes terhes voltam! A doki azt monta, hogy nem muszály várni a 3 hónapot. Nekem megjött február elején és utána is próbálkoztunk és terhes vagyok!!! Most töltöttem be a 13. hetet. Voltak pecsételõ vérzéseim, de kaptam rá Utrogestant, ami teljesen rendbe hozott. Nálam csak az a furcsa, hogy már van két gyermekem, akikkel nagyon gyorsan terhes lettem. Most pedig sajnos eltelt már egy kis ídõ és szerintem ezért kellett a mûtét is elõzõleg, meg talán a korom is, mert elmúltram 30 éves?.. De most bízom benne, hogy minden rendben lesz... A legjobbakat kívánom neketek! +Mielõbbi gyermekáldást!
Igazából a méhednek kellene regenerálódni, akkor nagyobb eséllyel nem halna meg a következõ baba.Egy a gyerekre félig felkészült méhnek nem biztos hogy jót tesz egy megtapadt magzat. De beszélj errõl egy orvossal!Õ talán többet tud mondani, én nem vagyok szakember.
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszi szépen a válaszikat! az elsõ válaszolónak nekem is van már két kislányom, decemberben is volt egy ilyen vetélésem, utána megvártuk a 3 hónapot de aztán megint ez történt, mind a kettõ 5 hetes volt mikor elhalt azért gondoltuk hogy nem befolyásolja az idõ, de nagyon félek hogy mi lesz! neked most rendben ment minden? mit mondtak miért vetéltél el?
utrogestan most már kell hogy adjanak!! Kérdezz rá a dokira. És ha észreveszed a terhességet mielõbb keresd is meg az orvost.Ha nem bízol benne menj másikhoz.
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Nekem mostmár minden rendben van. Amikor kb 5 hetes voltam, akkor elkezdtem pecsételve vérezni és a dokim egybõl Utrogestant adott rá, ami segített, meg 2x1 folsavat is kellett-kell szednem. Az elhalt terhességemnél már 6 hetes voltam, amikor dokihoz mentem és a dokim csak 4 hetes terhességet látott egy 51mm átmérõjû üres petezsákkal. Akkor azt mondta, , hogy vagy van egy elhalt terhességem vagy csak késõbb fogant a baba. Sajnos akkor hiába keztem el utrogestant és folsavat szedni, mert néhány nap múlva dõlt belõlem a vér, de nem akart a méhem magától kitisztulni, azért kellett mûszeresen befejezni... Azt, hogy mitõl lehetett, senki sem tudta megmondani, én magamat okoltam, de a párom és a dokim szerint biztosan valami genetikai rendellenesség volt vele, ezét nem maradt meg. A mûtéten vettek szövetmintát is, ami szerencsére nem mutatott semmilyen kóros elváltozást, csak a terhességi szövetek voltak benne. A legjobbakat! Mielõbbi gyermekáldást kívánok. Ne aggódj, mostmár biztosan rendben lesz minden veletek! Szorítok nektek nagyon!!!
mindenképp várd meg a 3 honapot. merrt ha nem várod meg akkor van rá esélyed hogy nemlesz egészséges, mert a méhednek megkell erõsödnie
Szia! Nekem márc. 20-án volt a mûszeres befejezésem, nekem is meghalt a babám. Már van egy 7 éves kisfiam. Én megvárom a 3 hónapot. Kicsit félek attól, hogy nehogy az én hibámból történjen valami a következõ babóval. Erõsödni kell a méhnek. A türelem rózsát terem, szerintem várd meg a 3 hónapot, hamar elszalad az idõ, majd meglátod! :) Minden jót kívánok neked!

Aki műszeres befejezés után 3 hónapon belül esik teherbe hány %-ban marad meg a baba?

Legjobb válasz: Nézd van akinek megmarad van akinek nem.

Nézd van akinek megmarad van akinek nem.
Én úgy gondolom, hogy nem túl gyakori a vetélés, ha mégis, akkor más probléma is lehet.
Megmaradhat, de felesleges %-rólbeszélni azt midig ki lehet magyarázni, hogy pont te vagy a % azon kicsi része akinek nem jön össze. Ne adjunk utat magyarázkodásnak! Van esély természetesen, de ha volt egy ilyened-gondolom, akkor elvileg akár letelt 3 hónap akár nem mindenképp szoktak adni magzatmegtartó gyógyszert az elsõ 12 hétre..ha esetleg terhes leszel és nem kapsz ilyet kérdezz rá a dokidra, hogy nem-e látja szükségét.Ha pedig nem vagy terhes akkor érdemes azt a pár hónapot kivárni mert neked is okozhat apró bevérzést is.. Sok sikert.
nekem januárban volt egy spontán vetélésem mûszeres befejezéssel rá 3 hónapra teherbe is estem de alaptalan volt az örömöm mert 5+2 hetes terhesen üres volt a petezsák és ismét mûtét lett a vége! most augusztusban kivizsgáljanak hogy a 4 . terhességem sikerûljön és születhessen kistesó!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!