Találatok a következő kifejezésre: 3 hét szülök csak, (8 db)

A barátommal 3 hete vagyunk együtt, és most a napokba szeretne bemutatni a szüleinek, ezért a jövő héten megyek hozzájuk. Az első találkozásnál illik vinni valamit a szüleinek? Vagy az csak sznobság? Vagy ez hogy működik?

Van egy kisöccse, és arra gondoltam, hogy legalább neki vinnék valami csokit. De abszolút tanácstalan vagyok. Szégyen ide vagy oda, de sosem voltam még ilyen helyzetben. Mit tegyek? én 17/L ? 19/F

Legjobb válasz: én mikor elõször mentem barátnõmékhez anyjának egy szál ilyen narancssárgás pirosas :D rózsát vittem, de csak azér ezt mert ez megtetszett és mellesleg nõnap is akk volt valamelyik nap :) öccse meg barátnõm egy egy tábla vaníliás mogyorós csokit kaptak ami 400 ft körül van, sztem drága de eszméletlen finom, imádom azt a csokit :9 az anyja is kapott csokit ugyan abból a márkából csak õ mogyorósat :) azóta nem volt semmi problémánk se, sõt nagyon jól kijövünk egymással jókat beszélgetünk, bár volt egy pár megjegyzése a hátam mögött amit nem tudok mire vélni...

én mikor elõször mentem barátnõmékhez anyjának egy szál ilyen narancssárgás pirosas :D rózsát vittem, de csak azér ezt mert ez megtetszett és mellesleg nõnap is akk volt valamelyik nap :) öccse meg barátnõm egy egy tábla vaníliás mogyorós csokit kaptak ami 400 ft körül van, sztem drága de eszméletlen finom, imádom azt a csokit :9 az anyja is kapott csokit ugyan abból a márkából csak õ mogyorósat :) azóta nem volt semmi problémánk se, sõt nagyon jól kijövünk egymással jókat beszélgetünk, bár volt egy pár megjegyzése a hátam mögött amit nem tudok mire vélni...
a sütés jó ötlet :) már csak azért mert ha finom majd a barátod is meg fog dicsérni esetleg egy kis jutalmat is kapsz érte :)
Mit szólnál, hogyha sütnél valamit, és azt vinnéd vendégségbe? Az személyesebb is, mint egy tábla csoki :)
A fiúnak illene, de mivel te lány vagy én nem vinnék. Abban az esetben, ha várnak, készülnek(mondjuk ebéddel), a barátod vihet valami virágot, de ne egy kazallal. A lényed a fontos, és hidd el nekem, ha kedves emberek, akkor szeretettel fognak fogadni téged és nem azt nézik hoztál-e valamit.
kérdezd ki a barátod, hogy a családjában ki mit szeret, az öccsének vihetsz valami játékot is ha még kicsi, ha nagyobb már akk inkább csokit, az anyjának és az apjának pedig sztem valami bonbont, vagy ha az apja nem szereti akk valami mást, esetleg egy üveg bort vagy valamit, ne ess túlzásba, nem kell mindenbõl a legjobbat és legdrágábbat megvenni, elég a szolidabb is és ebbpl nem kell rendszert csinálni. késõbb majd ha többet leszel ott esetleg besegíthetsz takarításba, asztal leszedésébe mosogatásba ilyenekbe, nem szokták rossz néven venni :)
Mindenkor illik vinni valamit, hiszen te is fogyasztasz náluk. Ropit, csokit a kicsinek, a szülõknek üdítõt, esetleg bort, vagy süteményt az ebéd utánra. Ha azonban kb. egyenlõ arányban lesz ezután a vendéglátások száma, tehát ugyanannyi idõt töltötök nagyjából nálatok, mint náluk, akkor nem kell minden egyes odalátogatáskor vinni valamit.
Nem kell vinni semmit, de jó benyomást teszel egy csokor virággal, egy-két tábla csokival. Ráadásul oldódik az a feszültség, ami akkor keletkezik, amikor belépsz hozzájuk:)
Én mindig vittem valamit az elsõ bemutatkozóra, párom is hozott. Apukának bor, anyukának bonbon, ennyi.
Sznobságnak egyáltalán nem sznobság. Szten nem kötelezõ vinni, vagy bunkóság nem vinni, de én magamból kiindulva vinnék, pl. egy üveg bort a szülõnek meg egy csokit a kisöcsinek. Ráadásul ez egy jópont is :) .
ha tudsz megnyerõ lenni, akkor nem muszáj, ha jó benyomást akarsz tenni, mosolyogj kedvesen, beszélj értelmesen, és tisztelettel, nem azt fogják nézni, vittél-e ajándékot.

A kórházi csomagba messzívó pumpát is kell tenni, de ha azt kifertőtlenítem és elcsomagolom, de csak 3 hét múlva szülök mégis akkor mivan?

Legjobb válasz: Akkor úgy fejsz:-) Vagy ha ez ennyire izgat-úgysem kell még az elsõ nap, férjed otthon újból -vagy frissen kifõzi, és beviszi neked. Majd a 2-3-4. nap kell csak-ha kell.

Akkor úgy fejsz:-) Vagy ha ez ennyire izgat-úgysem kell még az elsõ nap, férjed otthon újból -vagy frissen kifõzi, és beviszi neked. Majd a 2-3-4. nap kell csak-ha kell.
Semmi nincs, a melled sem steril, a levegõ sem. Amit lefejsz a kórházban, azt a minimális mennyiséget, úgysem tudod lefagyasztani, tehát nem fontos, hogy totál steril legyen minden.

3 héten belül szülök az ÁEK (volt Máv) kórházban. Azt hallottam, h a betegszobában nincsenek szekrények, csak egy kis éjjeliszekrény az ágy mellett. Ez valóban így van?

Ha tényleg csak egy éjjeliszekrény van, hol tarom ruháimat, táskát és esetleges egyéb dolgokat. Pl. pelus, mellszívó, cip?, stb.

Legjobb válasz: Szia! Én augusztusban szültem a Mávban.Az éjjeliszekrényeken kívül vannak rendes szekrények is.

Szia! Én augusztusban szültem a Mávban.Az éjjeliszekrényeken kívül vannak rendes szekrények is.
Van rendes szekrény is, egy ilyen magas keskeny. Kb 50-60cm széles, de embernyi magas. Én mondjuk nem használtam, csak bõröndöt hajítottam bele.De aztán ki isvettem és az ágy alá tettem.
én is augusztusban szültem a Mávba. Tényleg van szekrény, de én sem használtam. Bent volt a táskám az ágy alatt.
Én dec-ben szültem ott, és a kórteremben volt szekrény, de oda volt tolva az ágy, így nem használtuk. Az ágy alatt volt a táskánk, és az éjjeliszekrényben, ami bele fér. De senkit nem zavart :) Szerintem téged sem fog :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is csak a bõrönd miatt aggódom, de ha szekrény is van, meg azért se szólnak ha az ágy alatt van, meg oldva a probléma.


3 hét múlva szülök csak, de fél év után ki jött megint a herpeszem.2-3nap alatt el is múlt, de mi van akkor ha szoptatás alatt is kijön?

Nekem mindenki azt mondta hogy herpesszel nem szoptathatok, ez igaz? Vagy csak akkor nem ha "kijön "rendesen? Nekem sosem a számon, mindig az arcomon vagy az orrom alatt jön ki.

Legjobb válasz: hülyeség! Ha herpeszed van a vírus akkor is benned van, ha az éppen nem jött ki látványosan..tehát akkor nem is szoptathatnál?? Ez nem így van. Ha esetleg kijönne akkor , úgy elegendõ ha szájkendõt viselsz a szopatáskor, de ha kételkedõ vagy -én pedig az lennék- akkor jobb ha a dokit kérdezed meg..nem a védõnõt!!A dokit!

hülyeség! Ha herpeszed van a vírus akkor is benned van, ha az éppen nem jött ki látványosan..tehát akkor nem is szoptathatnál?? Ez nem így van. Ha esetleg kijönne akkor , úgy elegendõ ha szájkendõt viselsz a szopatáskor, de ha kételkedõ vagy -én pedig az lennék- akkor jobb ha a dokit kérdezed meg..nem a védõnõt!!A dokit!
Megint én vagyok és most már csak annyit, hogy nyugodj meg a doki is azt fogja mondani hogy figyelmesen szabad szoptatni.. Tudod akár faluban laksz akár városban, vagy a világ másik végén mindenhol vannak NAGYON OKOS BARÁTNÕK, MEG SZOMSZÉDOK- de nem kell rájuk hagyatkozni, lehet csak irigyek tudatalatt és azért mondják hogy nehogy már olyan jól érezd magad-ez persze nem az õ hibájuk..ilyen az ember . Az orvos pedig nem ilyen. Sok boldogságot kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, csütörtökön megyek orvoshoz, itt ahol én élek nincs is védõnõ. Csak több olyan barátnõm is van aki azt mondta herpeszesen nem lehet szoptatni mert veszélyes a babára, nekem meg néha 2hetente is kijön, néha meg hónapokig nem. Csak nem szeretnék tápszerezni ha nem muszály.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
sztem ez hülyeség.Mivel a herpesz vírus és te hordozó is vagy a babád is az mivel belõled van.A tejben ugayn így megvan nem hiszem, hogy kijön rajta mivel õ is hordozó, szval sztem a szájmaszk is felesleges de kérdezd meg a dokidat õ biztos okosabb.
Nekem is volt nemrég herpeszem, és kipróbáltam az Aloe Verától egy ajakápolót, ami egyben erre is jó.Egy hét alatt rendbe jött és nem is volt nagyon csúnya.www.forever.hu

Gerincsérvem van. Most a 25. hétben vagyok, és az orvosom szerint mindenképp császárral szülök majd. Már egy hete fáj a derekam, pedig még csak 3 kilót szedtem fel. Császár lesz?

Tartok t?le!

Legjobb válasz: Nem a testsúlyod miatt lesz császár,hanem a gerincsérved miatt.A dokid úgy ítéli meg,hogy olyan szintû a sérv,hogy a kitolási szakaszban,ami baromi nagy erölködéssel jár,eseleg te is veszélybe kerülnél.A derékfájás meg attól van,hogy a baba és a járulékos dolgok egyre nehezebbek.Nekem is szokott néha fájni a derekam.Egy kevés hátonfekvés kemény helyen sokat segít.Igaz,amíg helyre áll a gerincem,pokolian tud fájni.Azt mondják,hogy a törökülés is jól kiegyengeti a csigolyákat.

Nem a testsúlyod miatt lesz császár, hanem a gerincsérved miatt.A dokid úgy ítéli meg, hogy olyan szintû a sérv, hogy a kitolási szakaszban, ami baromi nagy erölködéssel jár, eseleg te is veszélybe kerülnél.A derékfájás meg attól van, hogy a baba és a járulékos dolgok egyre nehezebbek.Nekem is szokott néha fájni a derekam.Egy kevés hátonfekvés kemény helyen sokat segít.Igaz, amíg helyre áll a gerincem, pokolian tud fájni.Azt mondják, hogy a törökülés is jól kiegyengeti a csigolyákat.
Nekem át van repedve 4 csigolyám, nekem is kell ortopédtól szakvélemény, hogy szülhetek -e , de nagy valószinüséggel császár lesz. Ez nem a hízástól, nem a gerincfájástól van, a sérv miatt kell a te érdekedben. A gerinceddel meg foglalkozz, kérj tanácsot és tornázz, mozogj, ússz, kezeld, mert különben nagy fájdalmaid lesznek. Járj utána!! Tabit ne szedj, csak tünetileg kezel és árt a babnak, gyulladáscsökkentõ kenõcsöt lehet használni, de a torna az igazi

Hugom mult héten (2010. 08. 05) öngyilkos lett. Ilyenkor ki örököl? 12évig élettársi viszonyban élt, kettö gyerekük született a ma 3.5éves fiú és 2éves lányúk. Szüleink már eltávoztak csak mi ketten voltunk testvérek.!

Hugom_és_élettársa_már-2010_január-óta_különéltek_közös_laká

Legjobb válasz: A gyerekeket te is magadhoz veheted. Örökölni viszont csak a gyerekek örökölhetnek. 18 éves korukban addig a gyámhatóság kezeli. De a lakásban benne lakhatnak pld veled.

Miért a szomszéd 55 éves nõhöz kerültek a gyerekek, amikor te az elhunyt testvére vagy?? Gondolom, hogy nem vagy kiskorú! Az anya jogán járó örökség a gyerekeké, de valóban csak 18 éves koruk betöltését követõen juthatnak hozzá.
A gyerekeket te is magadhoz veheted. Örökölni viszont csak a gyerekek örökölhetnek. 18 éves korukban addig a gyámhatóság kezeli. De a lakásban benne lakhatnak pld veled.
gyerekek örökölnek
A gyerekei örökölnek.
a gyerekek örökölnek, amíg nem töltik be a 18-at, addig a Gyámhatóság kezeli az örökséget.
Hát nem vagyok én abban biztos, hogy a gyerekek örökölnek, mivel az anya lemondott a gyerekekrõl!!!! Elég érdekes helyzet, egy közjegyzõt kellene errõl megkérdezni szerintem...
Miért tûnik úgy nekem, hogy a kérdezõ szeretné a pénzt?
Ez szép, halottról jót vagy semmit. Mindkét szülõ lemondott a gyerekekrõl? No comment. Miért ideiglenesen a szomszédnál vannak elhelyezve???? Én azonnal a helyedben magamhoz venném az elhunyt testvérem gyermekeit, nem érdekelne milyen árat kellene fizetnem érte. Mivel lemondtak a gyerekekrõl, ezért nem biztos, hogy õk örökölnek. De tök jó, hogy most halt meg a húgod és máris az a legnagyobb bajod, hogy ki örököl. Elõbb a gyerekekkel kellene foglalkoznod (szerintem) Szép mondhatom.
A gyerekek örökölnek, te lehetsz a gyámjuk, ha akarsz az ideiglenes elhelyezés ellenére is. A vagyont zárolja a gyámhatóság, a gyerekek 18 éves korukban férnek csak hozzá. Romák vagytok?
szóköz nincs azon a nyavalya billentyûzeten????
A gyerekek örökölnek, viszont 18 éves korukig csak a gyámhatóság engedélyével lehet hozzányúlni a pénzükhöz(ezt a szomszéd nõ kérvényezheti)pl.majd ha az egyik gyereknek olyan mûtétje lesz, vagy a tanulásához, életviteléhez nagyobb összeg kell.Mondjuk olyanra, hogy tv, ruhák, nyaralás nem ad engedélyt a gyámhatóság.
11:08 Az 55 éves szomszédot nem kellene minõsíteni, mivel a gyerekek hozzákerültek, egy idegenhez, és nem a kedves nagybácsihoz. Egyébként megvan a véleményem a tesóról, még alig temették el a testvérét, de a pénz a legfontosabb kérdése. A szomszéd felvállalta a számára "idegen" gyerekek ideiglenes nevelését, inkább meg kellene köszönni.
Szerintem pedig a gyámhatóság zárolja a vagyont, különben a gyám (55 éves nõ most ki? gyám) el is szórhatja a pénzt, mondjuk a körmeit políroztatja naponta belõle.
mindent a gyerekek örökölnek, ami a nõé volt....mivel ketten vannak, ezért fele fele arányban...a párja még akkor sem örökölne utána, ha házasok lettek volna, legfeljebb a haszonélvezetet kapná az ingatlanra
Erre is van egy házaspár, akik elváltak. Az anya lemondott mindkét gyerekrõl. Az apánál van az egyikük, a másik nem akart ott maradni, õ a nagyszüleihez költözött. De a gyerekek fognak örökölni ettõl függetlenül. Itt is õk fognak, de csak 18. évük után. Viszont azt nem tudom, hogy ki kezeli a pénzt, mert ideiglene gyám nem hiszem, hogy kezelheti.
Ez az 5 év egy városi legenda, én is hallottam már, de ilyen nincs sehol :) Másrészt a gyerekek mindenképp örökölnek valamennyit (ha jól tudom, a felét), mivel van egy kötelezõ rész, ami mindenképpen jár nekik! Akkor is, ha az anyjuk lemondott róluk, abból nem lehet õket kizárni. De szerintem ebben az esetben a gyerek örököl mindent.
8, 55 olvasd el, azóta élnek külön, nem együtt közös meg nem lesz semmi, ami elõtte magánvagyon volt csak az közös, ami közös néven van A vagyoni viszonyok rendezése a Ptk. rendelkezései értelmében úgy mûködik, hogy az élettársak együttélésük alatt a szerzésben való közremûködésük arányában szereznek közös tulajdont, ha pedig a közremûködés aránya nem állapítható meg, azt azonos mértékûnek kell tekinteni, hozzátéve, hogy a háztartásban elvégzett munka a szerzésben való közremûködésnek minõsül. Szó nincs 5 évrõl.
vagyis õ kezeli
Ha 2010 január óta laknak együtt akkor az élettárs semmit nem kap mivel az a törvény h bizonyított 5 év együttélés után lesz minden közös, így a gyerekek kapnak mindent de mivel kiskorúak a gyerekek gyámja kapja majd az örökséget
Nekem ez az egész elég érzéketlennek tûnik...talán jobb a gyerekeknek , ha maradnak ott ahol vannak. Nem tudom ki örököl, csak remélni merem, hogy az a két szerencsétlen gyerek.
Szerintem akkor is a gyerekek örökölnek, hiszen nem õk mondtak le a szüleikrõl, hanem fordítva. Gondolom, az õ érdekeiket fogják nézni elsõsorban. De ha minden közös, gondolom az élettársnak élete végéig haszonélvezeti joga lesz, vagy ez csak házasságnál jár?
a barátnõm férje autóbalesetben halt meg, mikor a lány 5 hónapos terhes volt, a pici örökségét a megszületése után azonnal zárolta a gyámhatóság, majd 18 éves korában juthat hozzá.

30- as heteim elejetol sokat kemenyedtem. Ket napja alig. Tegnap 3x ma meg egyszer sem. A baba is lelassult mozgasban. Ha mozog akkor erosen csak ritkabban. Jelenthet valamit? Jo lenne mar szulni.38+3 km. Volt mas is hasonlo helyzetben? Mikor szult?

Legjobb válasz: Nekem néha lelassult a mozgás, néha meg sokat mozgott felváltva. Én túlhordtam, nagy baba volt. Gondolom nézik rendszeresen a szívhangját a babának, ha az rendben, akkor lehet hogy szülni fogsz, azért érzed ezeket.

Nekem néha lelassult a mozgás, néha meg sokat mozgott felváltva. Én túlhordtam, nagy baba volt. Gondolom nézik rendszeresen a szívhangját a babának, ha az rendben, akkor lehet hogy szülni fogsz, azért érzed ezeket.
szia! 38+3 hetes kismami vagyok én is. az a helyzet hogy én is sokat keményedtem, azt nem jegyeztem meg hogy mikortól, de mostanában alig mozog a bébink, valószínû hogy a front miatt is lehet.Az én pocilakóm is ha megmozdul akkor erõteljesebben de kevesebbet, elõfordulhat hogy már elég kevés a helye, így nem sûrûn és sokat, de annál erõsebben érzed a mozgását, forgolódását. hol fogsz szülni!?
Én 24 héttõl rengeteget keményedtem, feküdtem is fõleg. Aztán utolsó hónapban szinte 0 keményedés, 40 hét megvolt. Minden baba lelassul már ilyenkor, semmit nem jósolnak a leírtak a szülési idõpontodról szerintem :)

Pont 3 hónapom van a szülésig. Mennyi esélyem van bejutni egy anyaotthonba? Sajnos csak múlt héten kezdtem el, mert akkor derült ki, hogy a (baba apján kivül) szüleim sem szeretnék, ha visszamennék hozzájuk.

Valakinek van valami tapasztalata anyaotthonokkal kapcsolatban? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: jézusom... milyen emberek közt élsz te...?

Az hülyeség, hogy elveszik a gyereked, ehhez bizonyos feltétéléknek meg kell lenniük. Csak azért, mert nem tudsz hová menni, ezért nem veszik el a babát. Ezért jöttek létre ezek az intézmények, hogy segíteni tudjanak az ilyen helyzetekben. És ezeken a helyeken senki nem fog lenézni, nem fognak emiatt bántani, de az is biztos, hogy nem hagyhatod el magad, mert csak a te segítségeddel, és akaratoddal tudnak majd a szakemberek segíteni. Holnap pedig ne félj semmitõl, senki nem fog lenézni, csak légy õszinte, és mond el, hogy bajban vagy. Minden meg fog oldódni!
jézusom... milyen emberek közt élsz te...?
Minnél elõbb keresd fel a helyi családsegítõ központot, kell, hogy legyen, ha vidéken élsz, akkor is. Ennek a fele sem tréfa, ha nem teszed meg, elveszik Tõled a babát, és nem fogod visszakapni, csak, ha már talpraálltál, az meg nagyon nehéz lesz. Keresd fel a helyi önkormányzatot, a szociális osztályt, tõlük kérj segítséget. Szomorú, hogy a szüleidhez nem mehetsz, ha Téged nem, legalább az unokájukat nézhetnék...Most a kicsi élete a legfontosabb, érte tegyél meg mindent.Szorítok Neked!
Már kismamaként be tudsz kerülni anyaotthonba. Ajánlom, hogy menj be egy családsegítõbe, és ott tudnak neked segíteni, és akár már szülés elõtt be tudsz kerülni egybe. Egy otthonban 12 hónapig maradhatsz, ami hat hónappal meghosszabbítható. De saját magad is kershetsz ilyen helyeket, de személy szerint azt ajánlom, hogy fordulj szakemberhez, sokkal több információt és helyet tudnak neked mondani, mint amennyit megtalálsz a neten.
Azért menjél családsegítõbe, mert ott nem csupán helyet tudnak Neked szerezni, hanem elbeszélget Veled egy szakember, aki arra is tud megoldást mondani, hogyan hozd helyre a kapcsolatot a szüleiddel, elvégre hidd el, nem megoldás hosszútávon az anyaotthon, hiába maradhatsz ott 1 évig, szörnyû azt tapasztalni, hogy mikor ez az egy év letelik, bizony mennetek kell. Nem egy anyától ilyenkor elveszik a gyereket, intézetbe kerül, Te pedig (ha addigra nem hozod rendbe az életedet, mert senki nem fogja helyetted)jobb esetben hajléktalanszállóra kerülsz, ahonnan igen nehéz visszakapaszkodni a civillizált életbe. Nekem egyszer egy szoc.munkás családsegítõ azt mondta:"Nem nekünk kell halásznunk az emberek helyett, hanem megtanítani õket halászni." Term. képletesen értendõ. Próbáld a szüleiddel felvenni a kapcsolatot, a gyermeknek is jobb családi közegben felnõni, mint életének azt a másfél évét, mint "rászoruló" kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Hát én sem akartam elhinni. A szülésig nincs gond, max. addig van hol laknom. Nem tudom mit kéne még megpróbálnom. Lemondani semmiféleképp nem fogok a babáról, még ha ilyen helyzetben is vagyok.
Nem tudom, apuka miért nem akarta a babát, ha így próbáltad megfogni, "gratulálok", ettõl még a szüleid elfogadhatnának, de talán kicsit érthetõ, hogy talán nem erre neveltek, és kínosnak érzik a szituációt, de akkor se kéne ezt tenniük. Próbálj felkeresni családsegítõt, biztos van felétek is, be tudsz kerülni anyaotthonba, de tudod, én azt a picit sajnálom legjobban, mert õ aztán semmirõl nem tehet, és egybõl egy pocsék helyzetbe születik bele. Remélem, ha felnõ, több esze lesz, mint a szüleinek és a nagyszüleinek.
Szerintem nem kell félned attól, hogy megaláznának, megjegyzéseket tennének Rád. A segitõ munkatársak ezt egyébként sem tehetik meg (valószinûleg súlyos etikátlanság, sõt fegyelemsértés lenne részükrõl). Ezenkivül, az eddig leirt helyzetedbõl nem is következik, hogy etikátlanul jártál volna el, és nem is életszerû ezt alapból feltételezni. Ezt csak azért irom le, mert a NANE segélytelefonos oldala szerint sokszor épp a megszégyenitéstõl való félelem tartja vissza az embereket a segitségkéréstõl (igaz, ez más ügy, ott bántalmazásról van szó). A gyereket elvileg anyagi okokból nem vehetnék el, de ezt, úgy tudom, rendszeresen megszegik vagy megkerülik az önkormányzatok. , A gyermeket kizárólag anyagi okból fennálló veszélyeztetettség miatt nem szabad családjától elválasztani.'' 1997. évi XXXI. törvény (a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról), 7. § (1) Sajnos, teljesen ködös számomra, hogy ezen a törvényen mit is értenek. Nem tudok róla, hogy akár egy önkormányzatot is megbüntettek volna önkényeskedésért, az ügyészség akér egy esetet is visszacsináltatott volna. Igazából csak azért irom le, hogy ekkor se veszitsd el feltétlenül a teljes bizalmadat az egész társadalomban, talán ilyen esetben is van segitség, de erre csak képzett szakember tudna pontos választ adni. Mindenesetre õszintén kivánom Neked, hogy eleve szóba se jöjjön ilyesmi, remélem, sikerrel jársz és a családsegitõben segitséget kapsz.
Szia!Merre laksz?
szegénykém úgy sajnállak.tudom ez nem ide tartozik.Az anyaotthon jó lenne.A gyerek egy szemét disznó!A szüleidrõl ne is beszéljünk.Miért nem fogadnak be?De te is szégyellheted magad.Nem lehet csak úgy, a világba szülni.Ennek a gyereked issza meg a levét!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Holnap megyek be a helyi önkormányzat szociális osztályára és a családsegítõközpontba. Eléggé magam alatt vagyok, hogy pont azok az emberek fordultak el tõlem, akiknek most mellettem kéne állniuk. A szüleimtõl sem anyagi segítséget mentem kérni, hanem a lehetõsget, hogy a kétszintes házuk felsõ szintén lakhassunk. Majd jelentkezem még, hogy hogy alakultak a dolgaim. Köszönöm a (többségében) biztató szavakat.
Sajnálom hogy nem tudsz jó hirekkel szolgálni! Lehet hülyén gondolkozok de szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben! Miért nem próbálod meg hogy hirdetéseket adsz fel!Egy próbát megér!Nem egy olyan ember van szerintem aki csak azért adja ki albérletbe a lakását mert hogy lakva legyen!Mondjuk egy vidéki házat cserében rendbe raknád vagy ha idös néni mellé mennél cserében föznél rá!Tudom rossz ez is meg hát idegennel lakni a baba mellett kiszolgálni egy vadidegent de egyenlöre szerintem több mint ha az "utcán" lennétek! Vagy szerinted/szerintetek mit csinálnak ha kórházba bejelented hogy nincs hová menned!?Elvennék babát talán?Nem tudom nem voltam ilyen helyzetben hála isten! Amúgy hova valósi vagy? Irhatsz privit ha gondolod!
A kérdező hozzászólása: Szió! Hát semmi. Pedig elég sok telefonszámot, segélytelefont felhívtam. Holnap is megyek egy helyre elbeszélgetésre. Az egyik segélytelefonos is ígérte 2 napja, hogy visszahív, hát azóta sem. A baba apja pedig teljesen elérhetetlenné vált.( Még egyszer nem ezzel akartam megfogni és eddig semmihez nem járult hozzá.) K.O.
Szia! Mi a helyzet?Tudtál vmit találni?
Ezt nem hiszem el, komolyan mondom. De megis hova fogsz menni a kicsivel akkor, mit mondtak, mikor hivnak vissza teged telefonon? Gyorben tudok egy csaladok atmeneti otthonat, ez egy alapitvanyos otthon. Szent Cirill Method Alapitvany, azt hiszem igy hivjak, de mindjart megnezem neked. Talan nagyobb varosokba probalkozz, mert ott tobb otthon lehet. Es kuloben most hol laksz???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát végül sajnos csak annyi idõnk volt, hogy a családsegítõbe mentünk be. Kedves volt a nõ, meg szimpi, de hát egy kicsit többet vártam, vidéki otthon címeket (mert nem mindegyik van fenn a neten), de igazából semmi. Felírtam a nevem, szül.hely, idõ, tel.számom és majd beszél a kollégáival, és majd hívnak, és hogy hossszú a várólista, valaki 1.5 évet is vár. Meg hogy hátha megoldódik a szüleimmel való viszony. De mondtuk, hogy hogyan ha anyám pszichiátria kezelés alatt áll évek óta, apámmal pedig soha nem volt jó a kapcsolatunk a testvéremmel. Hát ennyi. :( És az önkormányzattól a segélyt majd a baba megszületése után kapok.
Hat ha mar ismernek is a csaladsegitoben, akkor nem is mesz felve. Remelem minden jol alakul, es probaljal fogamzasgatlo tablettat feliratni, igaz nem olcso, de meg mindig jobb, mintha megint terhes lennel!!!! Majd irjal!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Holnap egy jó barátnõmmel megyek, aki gyakori vendég ezeken a helyeken. Az öcsém korábban gyakori vendég volt a családsegítõben, ezért nem lesz ismeretlen a családi történetünk. És köszi, hogy válaszoltatok, és biztattatok. Holnap majd elmesélem mi volt.
Holnap ha mesz a csaladsegitobe, szerintem oda menjel be eloszor, akkor kerjed azonnali elhelyezesedet! A szuleid nagyon-nagyon melysegesen szegyelljek magukat, mert a kotelesseguk segiteni nekik, hiszen a veruk, a gyermekuk vagy. Par bunko hozzaszolo irt neked, ne foglalkozz veluk. Aki jo, normalis csaladban nott fel, nem tudja mit jelent bajban lenni. Legy nagyon eros, es nehogy terhes legyel megint!!!!!! Valaki elmegy veled holnap intezkedni? Jo lenne, ha nem kellene egyedul menned.
Mivel a kérdésben nem igazán tértél ki a helyzetre, csak most egészítetted ki, és úgy fogalmaztál, hogy abból nyugodtan feltételezhette bárki, hogy nem mostanában alakult így, hogy apuka elfordult, számomra a kérdésed megfogalmazásából csak az következik egyenesen, hogy a szüleid fordultak el most, apuka már jóval régebben. Szóval örülök a pontosításnak részedrõl.
senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért alakult így. elítélni senkinek nincs joga. szerintem próbálj meg egy élhetõ életet alakítani magadnak, és szard le magasról a szüleidet. ha megérkezik az unoka, úgyis õk lesznek az elsõk, akik majd ugranak, hogy a közelükben legyen. a helyeben én akkor sem bocsájtanék meg nekik.
Szia, hogy alakult az életetek azóta ? ha szoktál még ide járni írhatnál (jó) híreket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!