Találatok a következő kifejezésre: 3 hét kell mennem (35 db)

Hányadik héten kell menni a 3. laborvizsgálatra?

Legjobb válasz: Szia!Én a 32.héten voltam.Ja és én szóltam a védõnõnek,hogy mennem kellene és adhatna beutalót.

Szia!Én a 32.héten voltam.Ja és én szóltam a védõnõnek, hogy mennem kellene és adhatna beutalót.
Én 36 hetesen megyek hétfõn.Most kaptam meg a beutalót a doki bácsitól.
pontosabban melyikre gondolsz? 3. trieszterire, vagy összesen a 3. alkalommal?
a 3. trimeszterire 36.héten mentem. A 3 azt hiszem az AFP volt

12-hetes babás vagyok, jövö héten kell mennem 3-dik uh-ra, de akkor már 13 hetes leszek. Milyen vizsgálatok következnek? Látni rendesen a babát?

Legjobb válasz: Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat,2 agyféltekét,a szemeket,gerincet,kezeit,lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre,vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat, 2 agyféltekét, a szemeket, gerincet, kezeit, lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre, vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

34+3 hkm vagyok miért jovo héten kell mennem a 36ik utolso uh-ra, vizsgálatra? Hány hetes vagyok akkor most?

Az elejétol gondban vagyok a hetekkel. Utoljára 31+1 hetesen voltam, már akkor is 32 hetet irt a papirjaimra a doki. Most akkor 34 vagy 35 hetes vagyok? Nektek hogy számolja az orvosotok?

Legjobb válasz: Nem veszik ezt olyan véresen komolyan, de az uh papíron rajta van hány hetes és napos a baba.

Nem veszik ezt olyan véresen komolyan, de az uh papíron rajta van hány hetes és napos a baba.
Szia azért mert 34+3 hkm-ként már a 35-dik hétben vagy, a 35+1-tõl meg már a 36-dikban.Legalábbis nállunk így számolják és a kiskönyvben is így írják.Üdv: 39hkm
Most 34+3 naposan vagy a 35. hétben, 35+0 leszel betöltött 35. hetes, és 35+1-en kezded a 36. hetet.
ha 34 elmúltál, a dokiféle számítások szerint azt jelenti, hogy a 35. hétben jársz. tehát amikor egy nappal is túlmnész a 35-ön, akkor már a 36. hétben jársz, tehát jövõhéten. viszont, az UH-sok meg betöltött hetekkel számolnak tehát szerintük meg akkor vagy 35 hetes, ha már elmúltál 35 hetes. de a könyvekben, ahol levezetik mondjuk hónapról hónapra hogyan fejlõdik a babád, neked milyen kellemetlenségeid lesznek (ödéma, stb) ott is pl még be nem töltött, de megkezdett hónappal számolnak tehát ha 5 hónapos és egy hetes vagy, az már azt jelenti, hogy 6. hónapban jársz összegezve, szerintem 35+7 kellene bemenned UH-ra

3 het mulva eskuvore kell mennem. Addig leszeretnek fogyni kb.5 kg. ot. Segitenetek?

Azt sem tudom hogyan kezdjek neki... 20 eves lany vagyok, 170cm magassagu es 60 kg..

Legjobb válasz: Sehogy ne kezdj hozzá. 3 hét alatt nem fogsz tudni ennyit fogyni, pláne nem ilyen kevés súlyból. 3 hét alatt 1.5 kg-ot lehet fogyni. Ne haragudj, de 20 évesen lehetne már egy kis eszed. Hamarabb kellett volna észbe kapni. Most csak annyit tehetsz, hogy olyan ruhát választasz ami a legelõnyösebb. Ennél többet nem. Hónapok kellenének, nem 3 hét.

Sehogy ne kezdj hozzá. 3 hét alatt nem fogsz tudni ennyit fogyni, pláne nem ilyen kevés súlyból. 3 hét alatt 1.5 kg-ot lehet fogyni. Ne haragudj, de 20 évesen lehetne már egy kis eszed. Hamarabb kellett volna észbe kapni. Most csak annyit tehetsz, hogy olyan ruhát választasz ami a legelõnyösebb. Ennél többet nem. Hónapok kellenének, nem 3 hét.
Atkins diétával tudsz, de az nagyon durva, és a kezdeti súlyvesztés jó része zsír.
Tökéletes alakod lehet. Én vagyok 175 cm 58 kg és sírok hogy nem tudok hízni. Szerintem max kezdj el futni hogy formásodj.
* kezdeti súlyvesztés jó része zsír. Bocs, helyesen: kezdeti súlyvesztés jó része víz.

3 hét múlva kell mennem AFP-re, rögtön megkapom az eredményt?

Legjobb válasz: Nem. Majd csak 3 hét múlva. Bár ez kórháza rendelõje válogatja, mert én ennek ellenére a következõ héten már tudtam. Ilyenkor csinálják a Hepa szûrést is, és arra kell sokat várni az a három hét, csak külön nem szokták küldözgetni az eredményeket.

Nem. Majd csak 3 hét múlva. Bár ez kórháza rendelõje válogatja, mert én ennek ellenére a következõ héten már tudtam. Ilyenkor csinálják a Hepa szûrést is, és arra kell sokat várni az a három hét, csak külön nem szokták küldözgetni az eredményeket.
Én nem is kaptam a kezembe.A dokim kérte ki(Bp i vagyok)A hepa szûrésrõl meg nem is tudtam csak mikor mentem a védõnõzöz akkor mondta , hogy megjött ez az eredmény is és ez kérni fogják a szülésnél, uhogy meg kell õrizni a papírt .
Az AFP eredményére 1 hetet kell várni, Hepatitist is szûrnek, azt a védõnõnek is küldik, az 3 hét, én pont ma voltam a vérvételen, ott mondták a laborban. De nekem is a dokim megy érte a kórházba, én már csak a dokihoz megyek majd.
Hello, én ma voltam AFP-n és azt mondták, hogy 2 hét múlva lesz meg az eredmény (hepatitisz, Afp) és egybõl felküldi a labor a nõgyógyászati osztályra az orvosomnak. Nem is tudtam, hogy valahol a védõnõnek küldik ki...
Szia nálunk a vérvétel után 3 nappal meg van az eredmény de ugy látom ez mindenhol máshogy van 19 hetes kismama:)

Mit szólnátok, ha így karácsony előtt egy héttel kiderülne, hogy 3 nap múlva külföldre kell menned 2-3 hétre?

Tesómat (20L) ma hívta anyánk, hogy talált neki egy 2-3 hetes melót külföldön.

Legjobb válasz: A párom kint dolgozik,2-3 hét jó pénz lehet.Melója válogatja.

A párom kint dolgozik, 2-3 hét jó pénz lehet.Melója válogatja.
Persze, azért 20 évesen elég fiatal még ehhez. Hát, nehéz helyzet. Én, ha ilyen helyzetben lennék, tuti elvállalnám azt a melót (de csak mert nem igazán vagyok az a karácsonyozós típus, meg szeretem az új dolgokat). Gondoljátok át még egyszer és ha nem muszáj, inkább ne menjen el. Fiatal is még, meg amúgy is..összetartó családnak tûntök. Remélem, így is, úgy is szép karácsonyotok lesz:) 18/L
tudod hogy mondják...a pénz az úr...
Szia! Régebben történt, de egyszer velem is megsett, hogy nov.30-án szólt a fõnõköm, hogy dec.2-án már külföldön leszek egy hónapra. Kibúvó nem volt, vagy utazom, vagy mehetek a cégtõl. Utaztam. Én még ilyen magányos, depressziós soha életemben nem voltam, mint azon a karácsonyon, egyedül a cég által fizetett albérletemben, távol a családomtól. A mai napig eszembe szokott jutni, olyan rossz volt. De túléltem és a végén a megállapodott pénzen felül még kaptam egy kis "fájdalomdíjat" is! Aztán amikor hazajöttem, összeültünk egy pótkarácsonyra, szépen terített, ünnepi asztalnál, ünnepi menüvel. Azt mondom, nem könnyû, de különösen a mai világban meg kell fogni a munkát, akkor is, ha épp Karácsonykor adódik.
Ahhoz az éhezés határán kellene lenni a családnak, hogy eszünkbe jusson, bárkit karácsonykor dolgozni küldeni. Nem írtad, pontosan milyen az anyagi helyzetetek (a "nem vagyunk gazdagok" elég tág kategória). Ha anyukátok hitelekkel küzd, anyagilag el vagytok úszva, akkor lehetséges, hogy pont az az összeg hozná egyenesbe a családot, amit most a tesód odakint meg tud keresni.
Az a meló nem vár.Ha a tesód nem vállalja majd más örül neki.A 2-3hétbõl 1 eltelik mire vége a karácsonynak.
Karacsony minden evben van, de munka nem mindig! Viszont a 2-3 het szinte semmi, persze akinek semmilye nincs annak ok. Viszont a kiutazas is penzbe kerul es a hazaut is. Tehat jol meg kell gondolni, hogy mennyi lesz a haszon. Es az sem mindegy, hogy ket vagy harom het lenne a munka.
2-3 hét alatt nem hinném, hogy annyit lehet keresni, hogy csapot-papot itt hagyva loholjak ki.Utána kellene jobban nézni.
A kérdező hozzászólása: A nem vagyunk gazdagok annyit tesz, hogy átlagos. Mindenre ki van osztva. Az általad említett példától, hogy az éhezés szélén állnánk, attól messze vagyunk azért, ezért nem is értem miért csinált olyan hisztit, mikor tesóm húzta a száját. Tisztában van vele , hogy a pénz jól jön, csak most tényleg lett volna egy szép családi, boldog karácsonyunk, most pedig minden oda... Azt én nem tudom mennyit keresne ezalatt a pár hét alatt.
A kérdező hozzászólása: 18:22-es igen lehet, de õ azért még csak 20 éves, ami tudom hogy már felnõtt, de még mégis az a kor, amikor az ember a megszokott családi környezetbõl kitépve eltölteni egy karácsonyt... hát nem tudom. Egyedül lesz idegenek között. Nagyon sajnálom ezt most, mert nekünk is rossz hát akkor még neki :(
A külföldi melóknak mindenképpen utána kell járni megbízhatóság terén. Ha ez egy tuti meló, akkor ezt a 2-3 hetet el kell vállalni, fõleg fiatalon, mert fiatalon lehet kiépíteni a jó lehetõségeket a jó tapasztalatokat a jó munkakapcsolatokat, késõbb már lehet, hogy késõ. Megbízhatatlant meg akármennyit kínálnak, nem szabad elvállalni. Szóval sokat meghirdetnek, de annak egy jó része nem az, aminek hirdetik. Ha anyuka személyesen ismeri a munkáltatót, akkor természetesen megbízható, de ha nem, és kiderülne, hogy valami csalás, amivel kirángatnak embereket külföldre a semmire, akkor õ bánná legjobban, hogy nem volt körültekintõ. Én, ha megbízható, elvállalnám egy komoly kapcsolatban is, mert ha fiatalon nem építi ki valaki a megfelelõ tapasztalatot, a munkáltatók magasról tojnak majd a fejére, ez viszont már tapasztalat. Semmilyen iskola nem garancia arra, hogy ha kikerülsz, lesz biztos munkahelyed.
én nagyon örülnék, hogy mehet a tesóm, lesz pénze, világot lát, tapasztalatot szerez, szuper dolog egy másik országban karácsonyozni, szilveszterezni. a karácsony persze a családdal az igazi, de hát egy-két alkalom, mikor nem velük vagyunk, ugyan kit érdekel, ezernyi karácsony lesz még, amikor bepótolhatjátok.
Azt gondolom, meg kell ragadni az életben a lehetõségeket, és ha egyszer karácsonykor kell elutazni munka ügyben, akkor sem dõl össze a világ. Javaslat: hozzátok elõre a karácsonyt, csináljatok 3 nappal elõbb egy meghitt, közös családi estét.

A 34 hetes vérvétel után csak NST-re kell mennem? Az is 3 hét múlva lesz. UH nem is lesz már?

Legjobb válasz: Nálunk a 36.-ik héttõl kellett NST-re menni, és akkor van még egy kötelezõ UH. De az én dokim rendes volt, és szinte minden héten megnézte a babát UH-n, és adott képet is róla! -7 hetes baba anyukája-

Nálunk a 36.-ik héttõl kellett NST-re menni, és akkor van még egy kötelezõ UH. De az én dokim rendes volt, és szinte minden héten megnézte a babát UH-n, és adott képet is róla! -7 hetes baba anyukája-
Szia!Úgy látom tényleg minden máshogy mûködik mindenhol!Nálunk 30 hetesen van ultrahang, utána 36 hetesen ellenanyagszûrés+kenetvétel, 37 hetesen NST, 38 hetesen NST+ultrahang, 39 hetesen NST 2x egy héten. 34 hetes km.Boldog babavárást! :)
nekem 31hetesen volt az utolsó UH utána a 38.héttõl heti 1 NST, majd a kiírt nap után 2naponta. Gyõr
Bocs, hogy közbekérdezek: kenetvétel van még valamikor szülés elõtt és az kötelezõ vagy dokifüggõ?
Nálunk (Bp.) 32.héten ellenanyag szürés, vérvétel és vizelet, 36.héten kenetlevétel, 38.héttõl NST.Nincs több UH állítólag, csak indokolt esetben:(
A kérdező hozzászólása: értem. köszi a válaszokat!

Ma voltam a nődokinál és 6mm-es utarust és megnagyobodot bal petefészket irt a papiromra 1 hete késik 3 hét mulva vissza kell mennem túl korán mentem?

Legjobb válasz: uterus elirtam ez mit jelent nem mondot semmit csak, hogy mennyek vissza 3 hét mulva ha nem jön meg

A kérdező hozzászólása: uterus elirtam ez mit jelent nem mondot semmit csak, hogy mennyek vissza 3 hét mulva ha nem jön meg
A kérdező hozzászólása: Ez igaz mert a kisfiamnál a 4-ik orvos mondta, hogy terhes vagyok a többi azt mondta nem lát semmit! És elõzõ nap mondta az egyik nem másik nap már igen!
Szia! Elõször is nyugodj meg! Nekem lett egy pár pozi tesztem, elmentem orvoshoz (korán sajnos) és csak 5 mm nyálkahártyát látott! Erre ugyebár írták hogy az lehetetlen... így nem lehetek terhes stb... 1 hét múlva már ott volt a petezsákocska :) Akkor ez hogy is van? Szerintem az hogy voltál 1 orvosnál, és ezeket írta a papírodra még nem jelent semmit. No para! 6+1 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkien a válaszokat! Már van egy kisfiam 2 éves! De nem értem azt se , hogy a jobb oldalamon mér szurkál?
Próbálkozhattok tovább, ha megfogan, semmi baja nem lesz, csak jóval kevesebb eséllyel jön ösze a terhesség, mint normál esetben.
A kérdező hozzászólása: És ha tovább probálkozunk a babával akkor nem eshetek teherbe? Ha igen akkor nem lesz semmi baja a babának?
A 6 mm-es endometrium nagyon kevéske. :( Elvileg a terhességhez minimum 8 mm kell. De így már nagyon valószínû, hogy PCO-s vagy. Doki nem tudom mért nem mondott semmit. És amiatt simán késhet a mensid, mert sajnos emiatt gyakori a rendszertelen menstruáció, van hogy egy pco-snak hónapokig nem jön meg... Keress fel inkább egy másik dokit.
PCOS-policisztás ovárium szindróma, ami annyit jelent, h peteéréskor nem szabadul ki a tüszõ, hanem ciszta formájában visszamarad a petefészekben, ezek a ciszták pár mm-esek és gyöngysorszerûen helyezkednek el a petefészekben. Ennek a betegségnek nagyon sok jele van, ha beírod a keresõbe nagyon sok hasznos oldalt találsz errõl a témáról! Nekem is ez volt kialakulóban, nálam az inzulinrezisztencia következtében megváltozott hormonok miatt, doki kiderítette, nem kellett gyógyszeres kezelés, elég volt diétáznom és már a 2. hónapban babás lettem:) ) Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: De elõzõ honapba 32 napra jött meg ahhoz számitva csak 4 nap
A kérdező hozzászólása: 36.-ik napján járok! És mi az a Pco ? De akkor mért nem mondot semmit és ez miadt nem jön meg már teljesen össze vagyok zavarodva! Köszönöm a válaszodat
Szia, A ciklusod hányadik napján jársz? A petefészekben gyöngysorszerûen elhelyezkedõ kicsi kis pontok, utalhatnak PCO-ra is. Ha egy hete késik akkor kevés a méhnyálkahártya 6 mm-es vastagsága. Nekem 1 hét késés után kézi vizsgálat után már megállapította a terhességet és az UH-n is lehetett látni a petezsákot. Remélem hamar összejön és mihamarabb babás leszel!
A kérdező hozzászólása: Endometrium 6mm bocsánat elnéztem a petefészekre még azt mondta, hogy több apró valamik vannak benne! Akkor lehet a petefészek miadt nem jön meg?
Biztos így van a leleten, hogy uterus mérete 6 cm? Mert azt nem így szokták mérni, hanem két számmal, pl. 62x72. Az endometrium vastagságát nem mérte? Mert teherbeesés szempontjából az is fontos. A megnagyobbodott petefészek nem valami jó, az leginkább cisztára, vagy más problémára utal, nem terhességre. Lehet, hogy még korai volt, azért nem látott semmit. Amúgy pozitív teszted van?
Szia! Szerintem is PCO gyanús vagy. :-( Már kimutatná a teszt, ha babás vagy, lõj el egyet! Ha mégis cisztás lennél, jobban jársz, ha elmész terheléses vércukor és inzulin vizsgálatra, mert igenis lehet baja a babának ettõl!!! A PCO oka általában cukoranyagcsere zavar, így nagyobb esélye van egy vetélésnek. :-(

Most jöttem a dokitól.6 hetes terhes vagyok. Crl 5, 2. sehová nem küldött, semmit papírt nem adott .3 hét múlva kell mennem. Ti sem kaptatok ilyenkor semmit a terhességetek igazolására?

Legjobb válasz: Szia! A dokid szándékosan nem adott leletet, és nem véletlenül kért még egy uh-t kilenc hetesen. Akkor már túl leszel a 2. nem várt mensin, nagyban csökken a spontán vetélés kockázata. Nálam mind a két terhességnél így járt el az orvosom, szerintem jól tette, elég kellemetlen lett volna 6 hetesen kikérni az összes papíromat a védõnõtõl aztán meg két hét múlva sírva menni h sajnos nem maradt meg a baba. Várj türelemmel, nem olyan fonos h kezedben legyenek a papírok, pihenj sokat, egyél sok vitamint! Nálam sem volt semmi gond, nálad sem lesz, de sok orvosnál ez a protokoll! Gratulálok! 13+2 hetes + 18 hós

Szia! A dokid szándékosan nem adott leletet, és nem véletlenül kért még egy uh-t kilenc hetesen. Akkor már túl leszel a 2. nem várt mensin, nagyban csökken a spontán vetélés kockázata. Nálam mind a két terhességnél így járt el az orvosom, szerintem jól tette, elég kellemetlen lett volna 6 hetesen kikérni az összes papíromat a védõnõtõl aztán meg két hét múlva sírva menni h sajnos nem maradt meg a baba. Várj türelemmel, nem olyan fonos h kezedben legyenek a papírok, pihenj sokat, egyél sok vitamint! Nálam sem volt semmi gond, nálad sem lesz, de sok orvosnál ez a protokoll! Gratulálok! 13+2 hetes + 18 hós
Szia!Én 5.héttõl jártam uh-ra 2 hetente, pedig semmi gond nem volt, leletet mindíg kaptam, de az nem lett volna elég a védõnõnek.A bizonyításról szóló papírt 11 hetesen adta oda, pont a vetélés kockázata miatt, mert addigra már egyre jobban csökken. 22hetes pocis
A lelettel, amit kaptál a védõnõhöz kell elmenned! Õ majd mindent elmond neked!
szio, akkor monnd neki hogy beszéltél a védönövel és kérte a papirt ami a terhességet igazolja!én 7 hetesen voltam és adott! volt szivhangotok?mindenképp hivd fel és mehetsz a védöbe a további vizsgálatok végett! sok sikert
A kérdező hozzászólása: De még leletet sem adott. Ahogy bementem, úgy jöttem ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Most nagyon megnyugtattál. és tényleg igaz, h nem számít az a papír ha a babó velünk marad. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!