Találatok a következő kifejezésre: 3 gyerekem de (139 db)

Ha valakinek van 3 gyereke de nem bír egyszerűen velük, nem pusztán anyagilag hanem pszichésen, lelkileg, fizikailag, ki van bukva, állandóan sír, pszichológus nem segít, pszichiáter meg csak begyógyszerezi ami mellett szintén nem tudja ellátni őket?

Akkor mi történik? Apuka van de egyfolytában dolgozik. Ilyenkor első körben körülnéznek a családban ki tudná gondozni a gyerekeket? Nagyszülők közül 2 alkoholista és gyógyszereken él, magát se tudja fenntartani. A szülők testvérei közül egyik nagyon fiatal egzisztenciája nulla, másiknak magának is van 3 gyereke? Olyan elképzelhető hogy csak egyet vesznek el tőlük, kettőt náluk tartanak? Vagy mi történik ilyenkor?

Legjobb válasz: Ezt mind a bezártság teszi. Ha egy pár órára elmenne dolgozni vagy magára fordíhatna egy kis idõt teljesen más lenne. Tudom,hogy nehéz 3 gyerek mellett. 4 gyerkõc anyukája

Ezt mind a bezártság teszi. Ha egy pár órára elmenne dolgozni vagy magára fordíhatna egy kis idõt teljesen más lenne. Tudom, hogy nehéz 3 gyerek mellett. 4 gyerkõc anyukája
Na ezért nem vállalok én 3. gyereket. Néha a kettõ is feladja a leckét. De komolyan, gondolom már kettõvel is nehezen bírt, ha már ott tart az anyuka, hogy orvos kell, minek vállaltak három gyereket? Szerintem ha elveszik, akkor az összeset elveszik, nem csak egyet. Anyuka nem dolgozik. Talán ha kiszabadulna az otthoni légkörbõl, az segítene a dolgon.
Jó pénzért felfogad segítõt.
Csak azt nem értem, mint az elõttem válaszoló, hogy milyen gyógyszer az amit felír és úgy elkábítja, hogy nem tudja a gyerekeket ellátni.Mert az antidepresszánsoktól tényleg csak jobban lesz.Én 2 hónapig szedtem, de kifejezetten jól éreztem magam s ki voltam virulva.Egyéb mellékhatás miatt viszont abbahagytam, mert a tejem is visszajött és iszonyatos fülzúgást kaptam, ami a mai napig nem múlt el, pedig ennek már 7 hónapja. Ha megtalálja az orvos a megfelelõ gyógyszert a számára, szerintem csak jobban lehet.Ezeknek a gyógyszereknek ez a lényegük, hogy szorongáaoldó, kedélyjavvítók. 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Nem tudom milyen BETEGSÉGE van, nem is írtam ilyesmit, mivel nem tudom beteg e, csak a tüneteket látom. Ezt õ mondta hogy nyugtatókat kap a pszichiátertõl és sógorom elmondása szerint nem szedi be mert akkor alszik és nem ébred fel a gyerekekhez mikor sírnak stb. És ezt a begyógyszerezi témát sem én találtam ki hanem õk fogalmaznak így, meg a sógornõm is, hogy járt pszichiáternél IS de az szerinte oda se figyelt rá csak felírt egy halom gyógyszert amit õ nem szed be.
Nem tudom melyik gyógyszert kapta, de a fronton 0, 25-bõl, ha bevesz napi 1 vagy 2-szer felet sokkal-de sokkal jobban lesz s ami a lényeg, hogy nem álmosodik el és el tudja látni a gyerekeket. Én is szedtem s 4 gyereket elláttam + egy 20 éve fekvõbeteg nagymamát.Háziorvossal íratassa ki. Nézz utánna a frontin tényleg jó és ez a gyengébb változata. Én volt, hogy csak 1 hétig szedtem s csak napi felet s tényleg jobb volt.Azt mondják ez annyira gyenge, hogy nem szokik hozzá az ember. Vagy amit felírt nyugtatót az orvos neki vegyen be belõle kevesebb adagot, ha úgy érzi, hogy tényleg eltompítja. A munka keresést viszont ne adja fel, mert ez tipikus gyes betegség!
nem tudom, milyen nyugtatót kap, a mitõl elalszik. esetleg az elsõ napokban álmosabb lehet a bevétel után, de aztán... (én is szedtem már nyugtatót) pedig szerintem antidepresszáns kellene neki. nem hiszem amúgy, hogy elveszik tõlük agyerekeket, bár arra nem válaszoltál, hogy mennyire súlyos a helyzet pl. ad-e nekik enni, veszélyezteti-e õket, agresszív-e, vagy csak rosszkedvû, lehangolt, elege van az otthonlétbõl?
A kérdező hozzászólása: Utánanézek, meg megkérdezem miket kapott pontosan. Bár az a baj, hogy így elzárkózik tõle mondván álmos tõle, alszik és nem szedi be a gyerekek mellett. Meg nem tudom, az alap problémáját mennyire oldja ez meg, hogy a 3 kicsi gyereket ellátja és éjszakázik évek óta meg kimerült stb. Átérzem amiket mond pedig nekem sokkal nagyobb különbség van korban a gyerekeim között, és a férjem is tud segíteni de néha nem könnyû.
A kimerültségtõl is ide tud jutni valaki, fõleg, ha nagyon picik a gyeekek.Nagyon le tudják strapálni az embert. Majd írd meg mi van velük. Minden jót! 4 gyerkõc anyukája
Mekkorák a gyerekek?És õ hány éves? Talán többet kellene kimozdulniuk a játszótérre ott õ is tudna egy kicsit beszélgetni anyukákkal.
Sajnos a mai világba nem egyszerû munkát taláni.Mostanába én se vagyok a toppon, de hozzáteszem én már 15 éve gyesen vagyok. A kicsi dec-be lsz 3 éves, de most elérkezett a pillanat mikor már azt mondtam elég s el kell menjek dolgozni. Hidd el nem egyszerû ám neki se 3 gyerekkel otthon.Én azt mondom sokkal fáradtabb vagyok, mintha dolgoznék. A gyógyszereket valahogy mwllõzni kellene, mert az csak eltompítja a tüneteket, de nem gyógyul meg tõle. 4 gyerkõc anyukája
szülés utáni depressziója van? mennyire szar a helyzet? miben nyilvánul meg? a pszichiáter egyébként nem begyógyszerezi, hanem a megfelelõ gyógyszert írja fel neki. mi az a gyógyszer, ami miatt nem tudja ellátni õket? mert pl. az antidepresszánstól pont hogy jobban lesz. de légyszi, konkrétan írd már le, milyen betegsége van az anyukának.
A kérdező hozzászólása: Állítólag keres a szakmájában de nem talál munkát meg a kicsi még nagyon kicsi 8-9 hónapos, a középsõ se túl nagy de õt gondolom bölcsõdébe bevennék, ha õ dolgozna.
A kérdező hozzászólása: 250 kmre lakunk... amennyire tudom próbálok segíteni nekik, de egyrészt nem hagyja mert azt hajtogatja hogy neki kell megoldania meg hogy akkor a gyereke majd minket jobban fog szeretni mint õt ha elhozzuk . Felajánlottuk már hogy a 3 közül (elég kicsik) akármelyiket küldheti hozzánk heti 1szer vagy havi 2 hétvégére tudom nem sok de nekem is van 3 és épp hogy megélünk meg én is dolgozok hétközben, a férjem is. Mondtam neki hogy havi 1szer akár mindet is "küldheti" ha gondolja, de mindig van valami kifogás. Erõlködni, rámászni nem akarok nyilván de közben meg halljuk-látjuk milyen állapotban van/vannak.
Vidd le a gyerekeit a játszótérre, hadd pihenjen addig az anyukájuk. Vagy takaríts ki néha vagy beszélgess vele vagy sétáljatok együtt.
A kérdező hozzászólása: Jézusom dehogy "fáj a fogam" a gyerekre...sógoromékról van szó. Napról napra egyre rosszabb a helyzet. Próbálnánk segíteni de nem igazán lehet/tudunk.
Te kije vagy?????? Kicsit úgy tûnik, mintha a gyerekekre fájna a fogad...
A kérdező hozzászólása: az apuka épp azért dolgozik annyit (2 állás) hogy épp mindenre elég legyen, hiteleik is vannak stb.
A kérdező hozzászólása: Annyi pénzük nincs hogy felfogadjanak állandó vagy legalább huzamosabb idõre segítõt.
Anyukának szülés utáni depije van e miatt még nem veszik el a gyereket hisz a nõk 80%-a ugyanígy van. Az lenne a jó ha néha anyukát elvinné a család sportolni kikapcsolódni, fontos lenne ha magnéziúmot, halolajat, citromfû teát kapna az anyuka.

Igényelni szeretnénk a szocpolt 3 gyerekre, de nekünk csak 2 van. Lehetséges e?

2 gyerekünk van és még 1-t válalnánk hogy a szocpolt 3 gyerek után igényelhessük.

Legjobb válasz: nem, ha már van gyerek akkor csak a meglévökre lehet, ha még nincs egysem akkor 2 gyerekre lehet elözetes szocpolt kérni.a terheség nem számít gyereknek.

nem, ha már van gyerek akkor csak a meglévökre lehet, ha még nincs egysem akkor 2 gyerekre lehet elözetes szocpolt kérni.a terheség nem számít gyereknek.
nem. a szabály úgy szól, hogy max. két gyereket lehet elõre bevállalni. Összesen kettõt, azaz, ha már van 1 gyerek, akkor mégegyet, ha már van két gyerek, akkor egyet sem. Egyszerûen fogalmazva, a harmadik gyerektõl kezdve, csak a meglévé gyerekekre jár szocpol. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Ez most rossz? 12 éve vagyok a párommal van 3 gyerek de minden sexnél szóvá teszi hogy hú de szűk vagy és sokszor ez olyan mintha ez nem lenne neki jó vagy tényleg nem jó ha szűk vagyok?

Legjobb válasz: Ha tág volnál az volna a baj mert õ sem érezne semmit meg te sem és még rosszabb volna neki ha te semmit nem éreznél. Kérdezd meg tõle miért mondja, szük vagy, zavarja talán vagy mi??

Ha tág volnál az volna a baj mert õ sem érezne semmit meg te sem és még rosszabb volna neki ha te semmit nem éreznél. Kérdezd meg tõle miért mondja, szük vagy, zavarja talán vagy mi??
Tudod a szádat nem azért csinálták csak, hogy a levest meg tud fújni vele... kérdések feltételére is alkalmas! Én kipróbáltam!
Dehogynem jó. Sokan ölnének egy ilyen csajért. Legközelebb ha elõhozza a témát kérdezz vissza, hogy ez jó-e neki.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy igazad van de a részletekbe most nem folyok bele:(
Pff, már bocs de a párod hülye? Az a jó ha szûk valaki, vagy tán annyira kemény és szûk vagy, hogy már neki fáj!? Ezt azért nehéz elképzelni...
Gondolom ki fog derülni a végére hogy te vagy a férj.
A kérdező hozzászólása: Nem fog nyugi :) Én vagyok a nõ:)
Gyanakszol megcsalásra? :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudom eldönteni mert kint dolgozik külföldön egy hónapot ott van pár napot itthon és hát a sex az úgy van ha én kezdeményezek.
Ez pech ha õ külföldön van és ritkán van itthon! Lehet kíváncsi volt milyen egy külföldi nõvel dugni és az lehet tág volt azt be jött neki! Szerintem nagy bajba vagy illetve a házasság!
Hogy lehet olyan idióta válaszoló, aki kihozta abból, hogy a csávó szerint szûk a csaj, azt hogy megcsalja? Ez a nõi logika olyan mélysége amit sosem fogok megérteni.
Akkor lehet meg csalt valami tág nõvel és ezért mondja, az jobban tetszett neki!!! De remélem, hogy nincs igazam! :(
A kérdező hozzászólása: Nem egy 2 hónapja mondja ezt
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem hogy most ez baj?De nem adott konkrét választ meg beszélgettünk hogy kikéne próbálni valami segédeszközt is és úgy inditott hogy egyelõre csak tágító valamit mert így is nagyon szûk vagy!
Akkor szerintem nem örül neki. :(
3 gyerek utan, te egy csodano lehetsz :)
Mekkora a párod méretei? hossz/vastagság?? Azt se jó, ha nagyon kitágit, nem értem õt!
Kérdezd meg tõle! Általában szeretik a pasik ha szûk.
A kérdező hozzászólása: Nem nagy, átlagos sõt az átlagosnál kisebb is ezt is modhatnám, normál vastagságú .Volt már nagyobbal dolgom na akkor én vergõdtem alatta hogy vérzés nélkül szálljak ki alóla:(
Minden esetre kérdezd meg többször! De valami nincs rendben nála!
12 éve szóvá teszi , hogy hú de szûk vagy? Neked csak most ütött szöget, hogy mit gondol vajon?
Hát, ha egy kepcsolat 12. évében egy 3 gyerekes nõ szûk lesz...az vagy a változó kor, vagy a pasi viszonyít.

Hétvégén 15 főre (ebből 3 gyerek, de legalább ennyi nagyétkű) szeretnék bográcsosat főzni, húsosat. Mit javasoltok, ami nem kerül vészesen sokba?

2 cukorbeteg is van köztük, tehát nem lehet benne sok krumpli és tészta.

Legjobb válasz: füstölt csülkös babos káposzta kakas pörkölt vegyes pörkölt bab gulyás halászlé marha pörkölt

füstölt csülkös babos káposzta kakas pörkölt vegyes pörkölt bab gulyás halászlé marha pörkölt
Palócgulyás. sertéslapockából is nagyon finom, hamar megfõ és a zöldbabbal igazán nem lehet baj cukorbetegeknél sem.
Csirke-pörköt: 700 Ft/kg Körömpörkölt cca ugyanannyiba kerül, de sok benne a csont Malac-húsból (különbözõ részekbõl összeválogatott) pörkölt Ezek kb. ugyanabban az árban, a malacka talán valamivel drágább, viszont az már leginkább csont nélküli lesz. Ezekhez jó a fõtt krumpli-köret és a kovászos uborka!!! A marhahús sokkal drágábbb, de ha jó adag gulyáslevest, vagy babgulyást készítel vele, utána pedig egy tányér túrós-csuszát, akkor már megéri az árát. (Mondom én!) Kérdés, hogy a cukrosoknak a túrós-csusza helyett mit tudsz adni, vagy ennyi még belefér a napi ch-keretükbe?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! egyik jobb, mint a másik :) . Nehéz lesz dönteni :)

Akinek 3 kicsi gyereke van de nincsenek nagyszülők, az hogy oldja meg a kikapcsolódást? Létezik olyan bébiszitter aki 3 gyereket elvállal?

Gondolom ilyen nincs. A gyerekek 5-3-1 évesek. Nincsenek nagyszül?k sajnos.(aki van azt meg nem érdekeljük). Vagy tör?djek bele hogy amíg nagyobbak nem lesznek (na de MENNYIRE nagyok, tizenévesek?) sehova se tudunk ketten elmenni apjukkal vagy én egyedül?

Legjobb válasz: Nálunk még pocakban a harmadik, a nagyok 3 éves lány, 14 hónapos fiú. Nekem ugyan van anyukám, aki néha tud rájuk vigyázni - nem gyakran, mert még dolgozik, általában egyedül vagyok a gyerekekkel - de van egy kedves ismerõsöm, õ vállal 3 gyereket is pár órára, amúgy civilben kórházi gyermekápoló. Kell neki a fizetéskiegészítés, meg el is bír 3 gyerkõccel, hozzá van szokva. :-) Talán ilyesvalakit kellene keresned, aki civilben ovónõ, bölcsõdei gondozó, ápoló... Õk elég jól bírják a "kiképzést". :-)

Nálunk még pocakban a harmadik, a nagyok 3 éves lány, 14 hónapos fiú. Nekem ugyan van anyukám, aki néha tud rájuk vigyázni - nem gyakran, mert még dolgozik, általában egyedül vagyok a gyerekekkel - de van egy kedves ismerõsöm, õ vállal 3 gyereket is pár órára, amúgy civilben kórházi gyermekápoló. Kell neki a fizetéskiegészítés, meg el is bír 3 gyerkõccel, hozzá van szokva. :-) Talán ilyesvalakit kellene keresned, aki civilben ovónõ, bölcsõdei gondozó, ápoló... Õk elég jól bírják a "kiképzést". :-)
Nekem 4 gyerekem van, õket is bíztam már rá egyszerre bébiszitterre. :) Sajnos a többség nem engedheti meg magának, hogy visszautasítson egy ilyen ajánlatot, csak mert "túl sok a gyerek", de aki tapasztaltabb, az még szeretheti is, hogy így van.
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék, nem nyafogni akarok hiszen mi akartuk (bár a harmadikunk spirál mellett fogant és nem volt tervezve), csak érdekelne más nagycsaládos hogy oldja meg vagy megoldja e egyáltalán?
Ez csak nyafogás, 1gyerekkel a legnehezebb :) Mondom én, aki 6ra is vigyázott már egyszerre(két család gyerekei) :D De tényleg.Egy gyerekkel játszani kell, lekötni, ha több van gyakorlatilag csak aszükségleteiket kell kielégíteni:) Bár, én jobban szeretek játszani is velük :)
A kérdező hozzászólása: Mi is vidékiek vagyunk nekem ez teljesen jó lenne bár ahogy korábban nézegettem itt egy gyerek vigyázásra is elkérnek 1200 at...:(
Örülök, hogy segítettem. :-) Akit én ismerek (vidéken lakunk) 1500-at kér egy órára, ha több gyerek van. Túl gyakran nem mondom, nagy érvágás lehet, de elvétve, egy-egy délután, este, hogy apával kimozdulhassatok, szerintem teljesen megéri. :-)
A kérdező hozzászólása: Igen azt gondoltam . Mikor még csak egy baba volt és a fõiskolára mentem vizsgázni, akkor volt egy bébiszitterünk aki addig vigyázott rá, de õ konkrét tarifát mondott, nem nekem kellett mondani. Húú tök zavarban lennék, milyen összeget is ajánljak, hisz olyan nagyon sokat nyilván nem tudunk fizetni (3 gyerek mellett) ugyanakkor meg a munkája mindennél fontosabb és értékesebb hiszen a legfontosabb embereket bízom rá...Nehéz..
Hát azért nem 3x annyi, de nyilván valamivel magasabb összeget kell ajánlani, mintha csak 1 gyerek lenne.
A kérdező hozzászólása: És egyébként ez ilyenkor úgy van hogy 3 gyerek akkor 3x annyi az órabér?
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon köszi hirtelen eszembe is jutott hol kérdezhetnék utána!! jaj de jó köszi!!! Na ezért is jó ez az oldal akármennyen szidják is, mert az ember hajlamos rá hogy beszûküljenek a gondolatai és jó ha valaki kívülrõl kilendíti:)
A kérdező hozzászólása: Tényleg?? :) Köszi! Mondjuk nálam a nagyobbakra tényleg igaz hogy együtt már szépen eljátszanak, nem veszekednek, fõleg ha idegen is van ott, a rosszaságot 100% ban nekem tartogatják...

Mennyi családi adókedvezmény jár 3 gyerek után? A férjem veszi igénybe most a két gyerekre, de szeretnénk 3. babát.120 ezer a fizetése.

Legjobb válasz: Annyi adókedvezmény jár, amennyi az adója, de maximum 99 eFt 3 gyerek esetén. Meg tudja nézni a bérpapírján mennyi adót vonnak tõle, de szerintem br. 120 eFt esetén még a 2 gyerekre igénybe vehetõ 20 eFt-ot sem tudjátok igénybe venni. Tehát ha neked nincs adód és nem tudjátok megosztani, akkor semmivel nem marad több, mint eddig.

Annyi adókedvezmény jár, amennyi az adója, de maximum 99 eFt 3 gyerek esetén. Meg tudja nézni a bérpapírján mennyi adót vonnak tõle, de szerintem br. 120 eFt esetén még a 2 gyerekre igénybe vehetõ 20 eFt-ot sem tudjátok igénybe venni. Tehát ha neked nincs adód és nem tudjátok megosztani, akkor semmivel nem marad több, mint eddig.
Ahhoz, hogy a teljes összeget vissza tudjátok igényelni, 618.750 Ft bruttó bérnek kell lennie. Ilyenkor 99.000 Ft a nettó családi adókedvezmény.
Neked van kereseted? Mert meg kellene osztani mert nincs akkora adóalapja, hogy igényelni tudja.
Te biztosított vagy? Csak mert a férjed fizetésébõl(ha ez nettó), kb 28-30 ezer forint az adó, így csak annyit tud igénybe venni, pedig a max. az 99ezer forint! Ha biztosított vagy, akkor a harmadikra te vedd igénybe, az is kicsit több, ha nem, akkor sajnos csak a férjed 30ezre jár...
A kérdező hozzászólása: Most tgyáson vagyok itthon.95 ezer az alapbérem.Mennyi jövededelemnek kell lennie?
Akkor kettõre igényelje meg a párod, egyre pedig te. Az is valami :)
A 120 bruttó vagy nettó. A teljeset tuti nem tudjátok igénybe venni a tgyásra te is kaphatsz valamennyit, meg a fizuja után a párod is, de a teljeset még megközelítõleg sem ilyen alacsony bér mellett.
Ha bruttó 120e a fizetése, akkor az szja, az 19-20e Ft közötti. Ennél többet nem tud igényelni. Ha nettó 120.000 Ft., akkor picivel talán kevesebbet :(
Utolsó.... nem! Ha nettó, akkor többet, nem kevesebbet!!!
Szerintem se utazhat 3 gyerek és 3 felnõtt
nem: „Két 10 éven aluli gyermeket – ha az általuk elfoglalt ülésen a gyermekbiztonsági rendszer használata a 48. §-ban foglaltak alapján nem kötelezõ – egy személynek kell tekinteni.” Ezt a szabályt abban az esetben lehet alkalmazni utazáskor, ha pl. ha az autó gyári kialakítása olyan, hogy hátul nem lehet biztonsági ülést rögzíteni, vagy taxival közlekedés során.

Ti melyik oviba íratjátok a gyerkõcöt? Abba ami közelebb van, de lehet hogy nem lesz ismerõs, vagy a távolabbiba ahova 2-3 gyerek megy a volt bölcsis csoportból?

Kisfiam elég félénk, ezért talán jobb lenne a távolabbi ovi, ahol már van ismerõs, viszont az távolabb van tõlünk... és most 3 évig oda vinni télen-esõben... De mindent a gyerekért, csak érdekelnének a vélemények. Valaki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Nekem is félénk gyerekeim vannak, és nem az ismerõsök miatt választottam ovit, hanem az óvodát, az óvónõket néztem meg. Simán lehet, hogy nem is az a 2-3 gyerekkel fog játszani, akiket ismer. Nekem az ovi volt a fontos, milyen a hozzáállásuk a gyerekhez, milyen a fejlesztési szemlélete, minden. Milyen óvónõhöz kerül.

Nekem is félénk gyerekeim vannak, és nem az ismerõsök miatt választottam ovit, hanem az óvodát, az óvónõket néztem meg. Simán lehet, hogy nem is az a 2-3 gyerekkel fog játszani, akiket ismer. Nekem az ovi volt a fontos, milyen a hozzáállásuk a gyerekhez, milyen a fejlesztési szemlélete, minden. Milyen óvónõhöz kerül.
Kislányom olyan csoportba került, ahol 8 gyerek egy csoportba járt bölcsibe, ott mindegyiknek más barátja van. Kislányomnak is a legjobb barátnõje az egyik bölcsis kislány.
én a közelibe vinném. napi 2x kell megtennetek az utat, nagyon nem mindegy, milyen messze van. a bölcsiben is megbarátkozott a társaival, nem? akkor itt is találni fog barátokat. és mivel feltételezem, körzetesek vagytok, könnyen lehet, hogy lesz is ismerõs.
Én oda vinném, ahol szimpatikusabb a légkör és az óvónénik. Úgyis talál magának barátot.
heti5x napi sok órában össze lesznek zárva, szerintem kizárt, hogy nem találna barátot. az megint más lenne, ha azt írnád, hogy a legjobb barátját a távolabbiba viszik, de sülve fõve együtt vannak. de csak azért mert pár ismerõs jár majd oda, szerintem az nagyon kevés. pár nap alatt itt is mindenki ismerõs lesz. és lehet azért félénk mert a csoporttársai nem úgy állnak hozzá, itt meg új esélyeket kapna. szóval minden szempontból a közelebbit választanám
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megkönnyítettétek a választást.
Én a távolabbiba vittem, (mert oda járt bölcsibe is, és jobb ovi, mint a közeli körzetes), de attól függ, hogy mennyire távoli. Nekünk gyalog a körzetes 5 perc (se) konkrétan a házunk végénél egy kanyar, és a sétálón pár méter, még úttest sincs. Ahova most jár, gyalog vele 15 perc, forgalmas keresztezõdés (lehet nem forgalamas útvonalon is menni, ha ráérünk) De kibírom. A lányom is oda fog járni bölcsibe, így nem kell kétfelé vinni õket. Nekünk azt mondták az oviban, hogy kb. az elsõ 2-3 hétben számít az, hogy vannak e ismerõsök, mert nagyon könnyen beilleszkednek. A fiam, aki szintén félénk típus, nagyon sokáig azt mondta, hogy a két kislánnyal játszik, akikkel a bölcsibõl ment. Én nem bántam meg, bár a körzetes vegyes csoportos is lett volna, oda meg végképp nem akartam, hogy menjen.

3 év után sem múlik el a szerelem, mit tegyek? Együtt nem lehetünk, mert mindketten kapcsolatban élünk (férj, feleség, gyerek), de mindig visszatérünk egymáshoz, keressük egymás társaságát, a másik nélkül nincs levegő.

Legjobb válasz: Biztos õ neked a nagy Õ-d, de amikor valakinek gyereke van, akkor a saját érdekei másodlagosak. Ha nem lenne gyereked, azt mondanám, meggondolandó, hogy elválj a feleségedtõl... viszont így semmiképpen nem. Egy gyereknek szüksége van a normális családra.

Biztos õ neked a nagy Õ-d, de amikor valakinek gyereke van, akkor a saját érdekei másodlagosak. Ha nem lenne gyereked, azt mondanám, meggondolandó, hogy elválj a feleségedtõl... viszont így semmiképpen nem. Egy gyereknek szüksége van a normális családra.
A kérdező hozzászólása: a következõt írtam Neki (remélem nincs jelen ezen a forumon :-) ) , szóval így szólt: Semmi ertelme olyan ferfi utan sovarogni, aki nem letezik, elerhetetlen. Nem vagyok hülye, ezt belátom. És én sem engedhetem meg ezt magamnak, mert ezzel saját magamnak tennek rosszat, önmagunk ellensége nem lehetünk. Ha a jelenlegi kapcsolatomban nem érzem jól maga az magán ūgy, egyedül én oldhatom meg, még fiatal vagyok, de családos embereket nem szabad bántani. Mégegyszer bocsanatot kerek, nem foglak keresni. Erre ezt válaszolta nekem : Legyen úgy ahogy akarod, minden jót kivánok!
A kérdező hozzászólása: Ezzel úgy érzem pont került a végére, és én is megnyugodtam.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm a tanácsot, erõt adott!
Végre egy "tökös" lány;)
És még annyit hogy biztosan keresni fog majd elöbb-utóbb, és csak rajtad áll hogy kitartassz e az mellett, hogy lerendezted magadban ezt az egészet vagy még mindig el tudsz csábulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a "trükkös lány" megszólítást, szerintem ennél a Férfinél ez édes kevés, nem fog keresni, de jó ez így.
A kérdező hozzászólása: bocs, tököset akartam :-D , ez egyre viccesebb :-D
velem is ez a szitu,
Remélem kitartasz a most elhatározottakban. Mert ezzel fogod elérni azt hogy mással boldog lehess, de azt is elérheted, hogy a férfi átgondolja, hogyha nem tarthat meg mindkettõtöket, akkor talán melletted dönt. Ha mégsem, akkor bebizonyosodik, hogy jól tetted hogy elhatároltad magad tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat és hogy megosztottátok személyes tapasztalataitokat.
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólónak: Teljesen igazad van, ha nem lép és mégis érdeklõdik utánam ez a legnagyobb önzõség részérõl, csak kihasznál. Maradjon meg a kényelmes házasságában, nem állok vele szóba többé.
Nem biztos, hogy akkor teszel jól, ha maradsz a laposka házasságodban, és büszkén feszítesz te is, és a szerelmed is, hogy lám, mi nem borítjuk fel a normális családi életünket, mi a gyerekeket tartjuk szem elõtt, inkább melengetjük itthon a [email protected] a párna alatt, de teljes családban élünk. Közben meg képmutatóan hazudtok mindenkinek. Ha nem mûködik a házasság, lépjetek ki belõle, és lehet próbálkozni együtt.
nekem is volt ilyen barátom vagy 15 évig neki is volt párja, nekem is, néha mi jártunk együtt, aztán megint neki valakije, meg nekem is, néha meg is csaltuk a párjainkat egymással most ott tartunk, hogy annyira meguntuk egymást, hogy csak telefonon beszélgetünk túl vagyunk minden de izgi, meg forr köztünk a levegõ dolgon, még sem õ a nagy õ....
Én is voltam így. Én férjnél a barátom nõs volt. Két év titkolózás és szenvedés után elváltam. Rá nem sokkal õs is. Együtt élünk 2 éve. Igaz nagyon nehéz volt ezt végig csinálni, de megérte. Mert hazugságban nem jó élni. Mindenkit becsapsz. A párod a gyered, meg magad is. A gyerekeknek is jobb így, mint egy halódó kapcsolatban szar példát látni és aztán leutánozni. Nem mondom hogy mindenkinek ez az útja, de hazugságokkal ne takarózz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, nem könnyû a helyzet!
A kérdező hozzászólása: A legutolsó válasz adótól kérdezném: a gyerekeket nagyon megviseli a válás? Nekem nincs gyerekem, de a szeretett Férfinek van.
Nekem 16 és 11 éves volt a két fiam mikor elváltunk. Nem mondom hogy örültek mikor elmondtuk mi van, de hamar hozzászoktak hogy nincs állandó veszekedés, meg harc a családban. Egy év után mindkettõ azt mondja hogy sokkal jobb így. A páromnak 2 éves volt akkor a lánya. Most õ is 4 éves már, és náluk is sokkal jobb a helyzet, mert a gyerek nem az állandó feszültséget látja hanem azt hogy anyuval és apuval is nagyon jó lenni külön külön. Nem kell a gyerekeket hülyének nézni, nagyon jól érzik õk azt hogy valami nincs rendben. És ha ilyen szar példát látnak nem valószínû hogy õk jobban fogják csinálni. Ugyan honnan tudnák hogy kell jól csinálni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de itt kicsit más helyzet, a Férfi családjában nincs veszekedés, mert a feleség teljesen rá hagyatkozik, rá támaszkodik, nem vesz részt a közös döntésekben, elfogadja feltétel nélkül ami van. Ilyen esetben mi a vélemény?
Ahogy írtad neked még nincs gyereked. Gondolom majd szeretnél. A férfi részérõl nem fair ha ezt az állapotot fenntartja még sokáig. Hisz neki jó, révbe ért, van családja meg szeretõje is, valahol kerek a kép. De mi van veled. Eltelik a fiatalságod a bizonytalanságban. A férfinek el kellene döntenie hogy miért van a feleségével ha téged szeret. Vagy ha kényelmes neki a beleegyezõ felesége mellett, akkor ne téregessen vissza hozzád hanem engedje hogy boldog legyél mással. Nálunk én váltam el elõbb, vártam pár hónapot és mivel nem lépett a barátom elkezdtem ismerkedni. Nemsoká õ is eldöntötte hogy nem akar nélkülem élni és õ is lépett. Szóval aki komolyan gondolja az tesz is érte valamit. Vigyázz, ne használjon ki a férfi. Ha meg jó neki a feleségével akkor ne vigasztalódjon veled néha korba. Vagy te állj elé hogy döntse el mit akar, mert így ez nem mehet a végtelenségig. Amúgy meg te tudod neked mi mit ér meg, nincs két egyforma eset.
A kérdező hozzászólása: Küld el a francba! Most olvasom vissza hónapok után, amit írtam, egyszóval gáz! Nem voltam normális! De vége, jó lecke volt!

Nagy divat lett most ez a szülj 4-5-6 gyereket, hogy gyarapítsd a nemzetet, de lehet-e ennyi gyereknek megadni azt a törődést, mély szülő-gyermek kapcsolatot, mint 2, max 3 gyerek esetén?

Legjobb válasz: jó kérdés. Akiknek van, azok azt mondják, igen. Én a 2.-nál is azt éreztem, hogy tudom-e úgy szeretni, mint az elsõt. Nagyon szeretem, de másképp. Most egy ikerpár jön, tök véletlenül... Tehát 4-en lesznek. Most is ezen agyalok. De ha meglesznek, biztos majd azt mondom, hogy igen.

jó kérdés. Akiknek van, azok azt mondják, igen. Én a 2.-nál is azt éreztem, hogy tudom-e úgy szeretni, mint az elsõt. Nagyon szeretem, de másképp. Most egy ikerpár jön, tök véletlenül... Tehát 4-en lesznek. Most is ezen agyalok. De ha meglesznek, biztos majd azt mondom, hogy igen.
12 vagyok. Sejtettem, hogy saját tapasztalatból írtad. :) Nekem is nagyon hiányzik ez a kapcsolat a mai napig, pedig már 25 vagyok, de nem ítélem el érte. Mindenesetre tanultunk ebbõl és én is úgy látom, hogy mindent megteszek, hogy ha lesz gyerekem, ez ne történjen majd meg!
Most volt a hírekben szó a 3as ikrekrõl, összesen már 5en vannak testvérek. Pedig csak egy harmadik gyereket akartak. DE MÉGIS HOVA??? A fal nincs levakolva, padló sincs a házban, VÍZ sincs. Inkább legyen 1 gyerek de annak az életszínvonala ne a béka segge alatt legyen. Tényleg jó 5 gyerekkel éhezni? Tudom, a szeretet meg minden, de az édeskevés ezekben a helyzetekben. Szerintem nem lett divat, max beszélni róla divat. Remélem a többség még el tudja dönteni hogy hány gyereket tud vállalni arra a vagyonra amivel rendelkezik.
Érdekes felvetés. Fõleg, ha azt vesszük, mennyi a válás vagy az otthonról a "friss húsért" lelépõ "apuka". Akkor mi lesz a 4-5 gyerekkel?
11. az én gyerekkorom nagy része is így telt ahogyan leírtad, de tudom, hogy miért. Anyukám rengeteget dolgozott, hogy el tudjon tartani, mellette itthon a házimunkák, fáradt volt és életunt. De nem hibáztatom ezért, mert mellette felnevelt tisztességesen, anyagilag megadott mindent, persze e miatt nem kaptam annyi törõdést, beszélgetést, figyelmet, de nem hibáztatom érte. Ebbõl tanulva, igyekszem majd e mellett a rohanó világ mellett nem elkövetni ezt a hibát az én gyerekemmel. Ezért is nem fogok 4 gyereket szülni!
Szerintem a "Miért nem tudnak a szülõk elég idõt fordítani az egy szál gyermekükre?" egy kicsit összetettebb kérdést. Nem olyan rég voltam én még tizenéves és persze, aláírom, sok szeretõ család van, ahol a szülõket a munka akadályozza abban, hogy sok idõt legyenek együtt, de amennyit együtt vannak azt értékesen töltik el. De egyre inkább azt látom - és láttam 14 éves koromtól kezdve -, hogy mikor ment a gyerek pár családi percért, akkor apu/anyu nyomot egy tízezrest a zsebébe, hogy "jól van, eredjél, hagyjál békén, persze szeretlek, itt a pénz" vagy "most hagyjál, fáradt vagyok", aztán csodálkoznak, hogyha kiderül, hogy a fiúk 16 évesen szétdrogozza az agyát és a lányukat már 2 város is elhasználta. Ez azért szomorú. Szóval, ez a "mély szülõ-gyermek kapcsolat" nagyon sok családban nincs meg és az ilyen emberek azért ne vállaljanak még egy gyereket se, mert ezt várják el tõlük, hát még ötöt.
Én is nagyon max 2 gyereket szülök majd a jövõben, ha megértem arra, hogy szüljek (nem testileg, hanem lelkileg). De az is biztos, hogy ebbe az országba egyetlen egyet se óhajtok világra hozni. (Huh, ezért de alul fogok szállni százalékban, de ez van.) Egyébként én is agyalok azon, hogyha anya leszek, jó anya leszek-e, illetve két gyerek esetén nem leszek-e részrehajló, nem bánok-e velük másképp? De ez még távolabbi jövõ, de néha-néha már ma is elgondolkodok ilyeneken.
tegnap 21:58 vagyok. Egyet még én is szeretnék, mert utolsóval egyet értek (csak az anyagi helyzetet elõbb stabilizálni szeretnénk, gyesre nem vállalnék még egyet.) Viszont én nem bántam volna, ha nincs testvérem (nem az osztozkodás megúszása meg a szülõk kisajátítása stb miatt. Egyszerûen nagyon [email protected] kapcsolatunk van, féltestvér csak, és nem 100%-os. Idegbeteg, agresszív, és ingyenélõ.)
kettesnek: mi bajod azzal, aki bár állami segítséggel, de fel tudja tisztességesen nevelni a gyermekét? Vajon a te nyugdíjadért ki fog dolgozni? Azért tessék belegondolni, hogy mennyit kell majd dolgoznia 30-40 év múlva a munkaképeseknek, hogy a nyugdíjasokat eltartsák- azokat, akiknek legtöbbjüknek nincs, vagy csak 1 gyermekük van. Off: Ha ügyes vagy, és tényleg akarod, hogy megkapják az elegendõ törõdést, megfogják. Sok pozitív példák láttam. És annál több egykét, kivel alig foglalkoztak. A fontos, hogy tartalmasan töltsétek el az idõt..Amúgy én is nagy családban nõttem fel és büszke vagyok a szüleimre, hogy bevállalták. Voltak nehéz helyzetek, de elvileg annál több örömük..Nekik nincs ilyen "gyarapítsd a nemzetet" elvük, csak nagy családot akartak- úgy ahogy én is.
Érdekes kérdés Szerintem 4 már durva, maximum 3 és akkor mindenkire jut idõ De szerintem a legideálisabb ha 2-en vannak testvérek, mert 3 gyerek esetén a 2 összefoghat az 1 ellen stb 1 gyerek meg szerintem nem az igazi, egy testvér mindenféleképpen kell.Legalábbis az én gyerekkorom nagyon szürke lett volna testvér nélkül
Nem is a törõdés és a szeretet a gond, hanem a pénz. 5-6 gyerek esetében minimum hét számjegyû fizetésre van szükség.
12-es: Én is így nõttem fel, egyke gyerek vagyok, egyedülálló anyám rengeteget gürcölt, hogy megéljünk. Sok van a sztoriban, lényeg, hogy nem hibáztatom érte, õ nevelt fel, még ha nagyon sok mindennel nem is értek egyet és õ is tudja, hogy nem volt szuperjó anya (és nem azért, mert tényleg alig láttam). Mélyen tisztelem, mert simán eldobhatott volna (volt rá példa a családban), de nem, õ végigcsinálta, de nem volt és már sosem lesz meg a az tipikus anya - lánya kapcsolat köztünk és ez nekem nagyon hiányzik. Mikor nekem lesz/lesznek gyerekem/gyerekeim én nagyon szeretnék arra törekedni, hogy együtt legyek velük lélekben is, ez szerintem nagyon fontos.
Ez annyira hülyeség nem is divat a 4-5-6 gyerek. Én egyetlen egy párt sem ismerek ahol ennyi gyerek van. Második: ne ítélkezik, lehet dolgozott már egy csomó évet a gyerekek ellõtt, és a fizetése 1/3-át elvivõ adóknál nem kérdezed meg az állam bácsit, hogy az adóm nélkül mit tenne.
Senkit nem érdekel, mert õk nem gyerekeket látnak, hanem jövõbeni adófizetõket.
mi négyen vagyunk testvérek, és azt tapasztalom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak mindnyájunkkal a szüleink, leg csak panaszkodnak (pont hogy így év eleje van) hogy ennek ez kell ennek az, mindenhova mindent be kell fizetni, én idén érettségizek, és nem hogy tanácsot adnának a továbbtanulásomhoz, de ha elkezdek beszélni róla, kikérem a véleményüket velem ordibálnak hogy van elég dolguk és nézzem meg a neten :/ És sajnos ez volt egész gyerekkoromban. Pl a táncvizsgámra nem jött el anyukám, azzal a kifogással, hogy a tánc nem az õ világa és még sorolhatnám. Egy nagyon jó barátnõmnek2 éve született a legkisebb testvére, így már 5-en vannak testvérek, és amiket mesél, náluk is hasonló a helyzet. Drága ennyi embernek elmenni akár hova, így nem csinálnak együtt semmit, csak a veszekedések és a problémák maradnak. Ezzel nem arra célzok hogy lehetetlen megadni 4+ gyereknek a törõdést, ezek csak az én tapasztalataim, amiket kevésbé látok keesebb gyerekes családokban. Én pl eldöntöttem hogy max 2 gyereket szeretnék, akikkel törõdni is fogok majd, nem csak úgy egy házban lakok velük és annyi...
A kérdező hozzászólása: jó, a divat szót ne abban az értelemben vegyétek most, hogy versengés lett abból, ki szül 5-6 gyereket. csak furcsának találom, hogy pont a konzervatív oldal erõlteti ezt a meghitt családdal együtt, miközben nekem már ez is furcsa, hogy miképp lehet ennyi gyermekkel olyan mély, meghitt, bizalmas kapcsolatot ápolni, mintha csak pl. ketten lennének. egyszerûen maga az idõ korlátozza ezt, hiszen egy nap csak 24 órából áll...
Na de vajon miért nem tudnak manapság még egy gyerekre se annyi idõt, türelmet, szeretet, gondoskodást fordítani a szülõk? Mert leköti õket a munka, annak a kevés pénznek a hajszolása. Ma már más világ van mint régen, mikor a nõk 18-20 évesen már férjhez mentek szültek. Érdekes, hogy ezt a dumát lökik, mert eddig az volt a fontos, hogy tanuljál, egyetemre járjál, diplomát, nyelvvizsgát szerezzél. Ezek mellett hogy szüljenek a nõk, 4-5 gyereket, és ki fogja õket eltartani? A fõiskolás férjük? Vicc!
én ismerek olyan családot, ahol öten vannak testvérek, és igen, az összes gyerek megkapta a szeretetet, törõdést, útnak indítást az életbe... Náluk is vannak problémák, de nálunk is voltak, úgy, hogy mi csak ketten vagyunk testvérek...Szóval szerintem ez maximálisan szülõ függõ...aki ordibál, az valószínûleg eggyel is ordítana, és van, aki 5-tel is elbír és szépen felneveli õket..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!