Találatok a következő kifejezésre: 3 es honapos kislanyommal (141 db)

3, 5 hónapos kislányom a este 4-szer is hányt, nagyon ijesztő volt - evett és hányt. Mit tegyek? Vigyem ügyeletre? Ti vinnétek? Mennyire hamar megy el a testvizük?

Amúgy azóta elaludt, miután minden visszajött.Kedve jó, utána mosolygott - ismét enni kért, majd újra kihányta.Rajtunk is átment egy hányós nyavaja a napokban - csak hányás és utána étvágytalanság. Csak azért vagyok nyugtalan mert ennyire kicsi és nagyon messzinek tünik még a holnap reggel. Ha valakinek van hasonló tapasztalata, kérlek ossza meg.

Legjobb válasz: én lehet, h bevinném, kicsi még és a hányás nem játék. csak gondolom alszik már és az idõ sem túl klassz kint. nehéz dolog. bizti ami bizti alapon bevinném asszem...

én lehet, h bevinném, kicsi még és a hányás nem játék. csak gondolom alszik már és az idõ sem túl klassz kint. nehéz dolog. bizti ami bizti alapon bevinném asszem...
lehet piros a torka!!! mi ma voltunk az ugyeleten mert az enyem is hanyt es azt mondta az ugyeletes orvos hogy azert mert piros a torka reggel hanyt vagy 4-szer is es felhivtam a dokit delutanra belazasodot es ismet hanyt ujbol hivtam a dokit aki azonal az ugyeletre kuldot, szerintem ha ismet hanyni fog akkor menj az ugyeletre vele mert nagyon hamar kiszaradhat es vigyaz nehogy almaban hanyon, inkab alugy vele mert akkor hamarab eszre veszed jo gogyulast a babadnak 7 honapos kislany anyukalya
ha csak a vacsit hányta ki, talán várnék a helyedben én is és 1-2 óra múlva megpróbálnám az álometetést amit az elõttem válaszoló is írt. azért ne felejtsd el, hogy amikor visszajön az már keveredik a nyállal, gyomortartalommal, stb. tehát több mint ami bement, tudom milyen ijesztõ! én babám 2 hónapos koráig minden nap kihányta a vacsit, borzasztó volt, de a doki mindig megnyugtatott, hoy ha csak az egyik étkezést hányja ki akkor nagy baj nem lehet (bár nálunk hozzátartozik, hogy haspók volt, 2-3 óránként evett, szóval kicsit túl is ette magát :) ) remélem minden rendbe lesz, figyelgesd éjjel
Mi kb. két hete jártunk így.Kihívtuk az orvost éppen ilyenkor.Megvizsgálta, és kapott egy szurit, amitõl elmúlt a hányás, szerencsére nem volt komolyabb baja.Nagyon rendesek voltak.
Szia Kislanyom most van tul egy betegsegen es kiszaradt kozben.A draga haziorvos nem vette eszre, hogy virusos fel es torok gyulladasa van.Nem tudott enni es inni.A fulgyulladas magas lazzal jar es kiszaradt.Bevittem az ugyeletre, pedig mindenki lebeszelt rola es nagyon jol tettem!!En bevinnem es probalkoznek "alometetessel/itatassal".Lanyomnal 7 honapos korig "mukodott" azota sajnos nem. En para anyuka vagyok es inkabb ketszer doki mint egyszer elven vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Az egész az utóbbi 2 órában történt, most alszik. Rendesen szopizott - de nagyon soknak tünt az ami visszajött (szinte nem tudom elképzelni, hogy olyan sokat evett volna!) és jókedvü - dumál, mosolyog. És nem elsõ gyerek, hanem negyedik. Most meg nem merek alaludni, félek mi lesz ha... reggel mindenképp megyünk orvoshoz, csak hát az még messze van.
Én is bevinném. Az ilyen picik pár óra alatt is vészesen ki tudnak száradni.
vizet/teát elfogadott? ha ivott pár kortyot és nem fog éjjel hányni nagy baj nem lehet. ha nem is ivott, nézd meg a nyelvét, ha fehér, szája kiszáradt, vigyétek le! ha nem tudom eldönteni, felhívom az ügyeletet. ha pontosan elmondod mennyit evett-ivott ma, tudnak telefonon is tanácsot adni
kockázat a kiszáradás, ilyenkor az is jó, ha csak 1-1 korty vizet vagy anyatejcit kap egy kiskanálból... ha nem áll fenn a kiszáradás veszélye (babák néhány óra alatt is kiszáradhatnak), akkor ráértek reggel menni, de addig tényleg figyelj oda a folyadék utánpótlásra!!! egyébként én is bevinném... vagy legalább betelefonálnék, hogy mit javasolnak?
nekem úgy száradt ki a 4 éves kisfiam, hogy egy hete már nem hányt, hasmenése múlóban volt. Napközben jól ivott, boldogok voltunk, hogy nem lesz baj. Megivott két pohár vizet hajnalban, reggel nyolckor még nem volt baja, de visszaaludt, 11-kor mikor ébredt már nem tudott lábra állni. Súlyos kiszáradással vittem kórházba. Én teljesen megdöbbentem és bent a fertõzõn, mondták bizony van ilyen. Úgyhogy figyelj rá, mert pikk-pakk kiszáradhatnak és az én fiam nem is volt ilyen kicsi, mint a lányod.

3, 5 hónapos kislányom nagyokat pukizik sokat és nagyon büdöset! Normális ez?

1 hete kap tápszert az anyatej mellé kiegészitésképpen...Már váltottunk tápszert is. Másnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Az én fiam csak anyatejes, mégis olyanokat pukizik, hogy egy felnõttnek is a becsületére válna hangjában és szagában egyaránt! :) Engem nem zavar, úgy vagyok vele, hogy legalább nem hasfájós.

Az én fiam csak anyatejes, mégis olyanokat pukizik, hogy egy felnõttnek is a becsületére válna hangjában és szagában egyaránt! :) Engem nem zavar, úgy vagyok vele, hogy legalább nem hasfájós.
Szia! 3-4 hós babáknál ez gyakori, minket sem kímélt, és nõvéreméknél is így volt. Mi anyatejesek voltunk, õk tápszeresek.
Igen normális. Ha csak ez a panasz várj még, idõ kell, hogy "átálljon" az emésztése. Persze a tünet amit írtál azért nem arra utal, hogy minden rendben a pocakkal, de valószínûleg csak a tápszer zavarta meg kicsit. Ha késõbb is lesz vele gond, adhatsz probiotikus, vagy prebiotikus tápszert. Mindkettõ más szempontból segíti az emésztést.
9-16-os vagyok, elfelejtettem írni hogy ez magától elmúlt nálunk is és a tápszeres babánál is

Kislányom kb.3 hetes kora óta átaludta az éjszakát. Most 3, 5 hónapos, és pár hete nagyon rosszul alszik. Nyugtalan, állandóan felébred, és sírdogálni is szokott. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: lehet készülõdnek a fogacskák. az én kislányomnak már 4 hónaposan kibújt két foga, de természetesen már hamarabb kezdõdtek a tünetek... lehet kicsit hígabb a széklete vagy piros a popója is

lehet készülõdnek a fogacskák. az én kislányomnak már 4 hónaposan kibújt két foga, de természetesen már hamarabb kezdõdtek a tünetek... lehet kicsit hígabb a széklete vagy piros a popója is
A kérdező hozzászólása: Már egy ideje nyálzik és rágcsálja az öklöcskéjét. A fogzás miatt rosszabbul alszanak?
Vagy növekedési ugrás is lehet, vagy mozgásfejlõdés!És igen, ha a foga jön, persze hogy rosszabul alszik, hiszen fáj neki!Lehet hogy az elkövetkezendõ idõszak ilyen lesz!Olyan sokat változnak...változik az alvási szokásuk is!
Igen a fogzástól alhat nyugtalanabbul, az én kislányom is 7 hetes korától este 9-reggel 8-ig aludt, aztán 4, 5 hónapos korától kezdett ébredni egyre gyakrabban és ez egészen 8 hós koráig tartott, most 11 hónapos és van h csak 1x kel éjszaka enni, de van h 3x is. Próbálj neki adni chamomilla ch 15-t, vagy viburcol kúpot, ezek homeopátiás szerek és nagyon jók. Kitartás!!


Hamarabb lehet kezdeni kásákat etetni, mint 4 honap? Kislányom 3, 5 honapos és nem birok vele. Keveset eszik egyszerre, másfél oránként enni akar. Nutrilon prémiunot eszik 7, 10 kilo és 65 centi, csak 100ml-t eszik vagy kevesebbet

Legjobb válasz: Próbáltál vizet adni neki, hogy kitold az evések közötti idõt? Mert nagy baba, a fél évesek szoktak ekkorák lenni. Vagy beszéld meg a gyerekorvossal, védõnõvel, hátha a tápszerrel van a gond. Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak: én 3 hónapos korától gyümölcspépekkel és tejbepapikkal is etettem a kislányomat. Nem tudtam szoptatni, úgyhogy úgy voltam vele, ha már anyatejet nem adhattam neki, legalább finomakat egyen, mert a tápszer nem valami fincsi. :-)

Próbáltál vizet adni neki, hogy kitold az evések közötti idõt? Mert nagy baba, a fél évesek szoktak ekkorák lenni. Vagy beszéld meg a gyerekorvossal, védõnõvel, hátha a tápszerrel van a gond. Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak: én 3 hónapos korától gyümölcspépekkel és tejbepapikkal is etettem a kislányomat. Nem tudtam szoptatni, úgyhogy úgy voltam vele, ha már anyatejet nem adhattam neki, legalább finomakat egyen, mert a tápszer nem valami fincsi. :-)
Szia! Ezt a kevés (100 ml) evést mindig így csinálta vagy csak az utóbbi idöben. Nálunk úgy van, hogy tápszert csak max. 6-szor lehet adni (legalábbis így áll a dobozon). Egy ilyen idös babának 3 órát már azért ki kell bírnia. Szerintem, nem igazán éhes (lehet, hogy rossz evö) vagy át kellene állni másik tápszerre. Kását, meg ilyesmit még nem adnék neki. Föleg, ha van valaki a családban, aki esetleg allergiás! Egyébként a súlya alapján nem rossz evö, szerintem próbáld meg egy kicsit kihúzni az idöt (persze lassan, elsö héten fél órával késöbb stb). Kívánom, hogy sikerüljön!
Az én babám 4 hónapos és 1 hete kezdtem neki adni rizspépet, mert a tápszert nem gyõztem neki adni 2 óránként evett 150-170 ml-et.

3 és fél honapos kislányomat el lehet kezdeni hozzátáplálni? Egy honapos kora óta csak tápszeres

Legjobb válasz: Egész nyugodtan elkezdheted az én kislányom is ennyi idõs és imád kanalazni :) Akkora nagy ügyet csinálnak ebbõl a hozzátáplálás mizériából, 2 hét múlva 4 hónapos, onnantól meg vannak bébi ételek, akkor miért ne lehetne?! A gyártók nem tudják hogy nem érett rá a kis gyomruk?! Ugyan már...

Egész nyugodtan elkezdheted az én kislányom is ennyi idõs és imád kanalazni :) Akkora nagy ügyet csinálnak ebbõl a hozzátáplálás mizériából, 2 hét múlva 4 hónapos, onnantól meg vannak bébi ételek, akkor miért ne lehetne?! A gyártók nem tudják hogy nem érett rá a kis gyomruk?! Ugyan már...
nyugottan adhatod neki!
Elméletben lehet ugy van ahogy mondjátok, de ha a baba már nem lakik jól csak a tápszerrel, akkor éheztesse? Az én fiam másfél óráknként kérte a tápot és mégis korgott sokszor a hasa.Nem kell mindig az elõirthoz ragaszkodni.Én nem könyvek szerint nevelem a babám, hanem a szükségletei szerint.
El lehet, csak felesleges. Hová rohansz? Ehet még szilárdat egész életében, most még jót tesz a pocakjának, ha tápszeren kívül mást nem kap.
Én annak vagyok a híve, hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást, akár tápszeres akár szopis a baba.
Nyugodtan kezdheted, hiszen a fõzelékek is jók, meg a gyümölcs is.
Igen, alma, répa, jöhet. Nekem sem töltötte be még a 4 hót amikor a gyerekorvosunk mondta adjak neki fõzeléket, mert már nem lakott jól a tápszerrel.
Szia! Mi most leszünk 4 hónaposak.Kezdetektõl fogva tápszeresek vagyunk. Mostanában egyre kevésbé laktatja, hamar megéhezik. Többet meg nem tud megenni.Nekünk a védõnõ azt javasolta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást. Almalével próbálkozzunk kezdésnek.
Lehetni lehet, de hogy helyes-e, az más kérdés. Én nem tenném. 6 hónapos koráig tápszer, ez számára a legegészségesebb.
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat! látom megoszlanak a vélemények azért is kérdeztem mert a védönönk azt mondta még ne kezdjük a doktorbácsi viszont ajánlotta!

3 hónapos kislányom hasán és karján ujjnyi nagyságú piros száraz foltok jelentek meg. Napközbe elhalványul, este ismét nagyon bepirosodik. Vajon mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szerintem ekcéma! Vidd el a háziorvoshoz, vagy bõrgyógyászhoz és fog felírni rá krémet! Mivel fürdeted? Mert ha ilyen Gabi vagy Johnsons, akkor azt hagyd el minél elõbb és váltsatok mosakodókrémre! Az én babámank ugyanez volt, amikor 3 hónaposan átváltottunk a mosakodókrémrõl Gabi fürdetõre, 4 hónaposan már ki is jött az ekcémája! Azóta csak mosakodókrémmel fürdetem, írt fel a doki testápolót, amit szintén a gyógyszertárban kevernek ki, azzal kenem a bõrét! Jah és még annyit, hogy amíg nem kapsz rá krémet, addig kend Sudokrémmel, nekünk az sokat segített mert gyulladáscsökkentõ! Jobbulást a babádnak!!

Szerintem ekcéma! Vidd el a háziorvoshoz, vagy bõrgyógyászhoz és fog felírni rá krémet! Mivel fürdeted? Mert ha ilyen Gabi vagy Johnsons, akkor azt hagyd el minél elõbb és váltsatok mosakodókrémre! Az én babámank ugyanez volt, amikor 3 hónaposan átváltottunk a mosakodókrémrõl Gabi fürdetõre, 4 hónaposan már ki is jött az ekcémája! Azóta csak mosakodókrémmel fürdetem, írt fel a doki testápolót, amit szintén a gyógyszertárban kevernek ki, azzal kenem a bõrét! Jah és még annyit, hogy amíg nem kapsz rá krémet, addig kend Sudokrémmel, nekünk az sokat segített mert gyulladáscsökkentõ! Jobbulást a babádnak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. Mi az a mosakodókrém? Nem hallottam még róla. Amugy csak sima vízzel fürdünk, a testápolónk pedig gyógyszertári. Azt mondták, hogy a nátha miatt jött ki ez rajt, de én nem akartam elhinni. Lehet más dokival is meg kellene nézetnem?
Ja bocsi, igen, szerintem vidd el bõrgyógyászhoz, Te is akkor nyugszol meg majd igazán, ha szakember is látja!
nálunk ugyan ez, mióta Gabi fürdetõt teszek a vizébe, piros, száraz foltok jelentek meg rajta... ennyit a heim pál kórház ajánlásáról.... a mosakodókenõccsel kend be reggel este, nem kell többezerért krémet venni.

8 hónapos kislányom 2-3 hete kezdett mászni, azóta felült, feltérdelt, felállt, és mindent állva akar csinálni. A mászást háttérbe helyezte emiatt. Nem baj ez?

Legjobb válasz: Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)

Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)
Most s felkapaszkodás, állás érdekesebb, de még az is lehet, hogy elkezd járni, és utána fog újra mászni.Ne aggódj, végülis õ tud és mászott is, ráadásul ahogy az elsõ is mondja, ha kimarad a mászás sem lesz tragédia.
Egy éve múlt a lányom és hasonló korban kezdte el a mászást, mint nálatok, aztán állás stb. Most kezdett el aktívan járni kb. 2-3 hete, tehát nagyjából egy évesen. Már szinte egyáltalán nem mászik, pedig még eléggé botladozva jár. De jelenleg nem sok mindent hajlandó csinálni, ami nem állva van, a kádban is áll, evés közben is csoda, hogy arra az 5-10 percre képes leülni. :) Úgy tudom mindig az köti le õket, amit épp sikerült elsajátítani. :)

3 és fél hónapos kislányom már majdnem 3 hete náthás? Ez normális?

Csak orrcseppet használok és porszívózom az orrát. Egy ideig adtam neki a Calcimuscot, de a doktorn? azt mondta, hogy már nem kell neki adnom.

Legjobb válasz: A én 9 hónapos lányom is több mint 2 hétig volt taknyos. Kb. 5 nap után írt fel neki Neomicin orrcseppet a doki. Az egy hét után sem segített. Ekkor egy másik antibiotikumos orrcseppet írt fel, amitõl 3-4 nap után teljesen elmúlt a nátha. Persze én is folyamatosan szívtem az orrát. Szeritem ennyi idõ után már valamit a ti dokitok is adhatna a picurnak, bár én nem vagyok orvos.

A én 9 hónapos lányom is több mint 2 hétig volt taknyos. Kb. 5 nap után írt fel neki Neomicin orrcseppet a doki. Az egy hét után sem segített. Ekkor egy másik antibiotikumos orrcseppet írt fel, amitõl 3-4 nap után teljesen elmúlt a nátha. Persze én is folyamatosan szívtem az orrát. Szeritem ennyi idõ után már valamit a ti dokitok is adhatna a picurnak, bár én nem vagyok orvos.
Szia Teát szoktál neki adni? Ha igen akkor adjál neki csipkebogyó teát, tele van c-vitaminnal. Visszahütõtt forralt vízbe áztasd egy éjszakán át. Izesítés nélkül kínálhatod.

Adhatok 3 és fél hónapos kislányomnak alma-áfonya bébiételt (HIPP)? Ha mégsem lehet akkor mi legyen a következő? Szeretném ha változatos lenne az étrend.

Már kipróbáltuk az almát,banánt,?szibarackot,répát,krumplit, süt?tököt, k?rtét. A narancsra illetve a sárgabarackra úgy t?nik allergiás, a többi ételre jól reagált és azóta jó a széklete.

Legjobb válasz: 3 és fél hónapos babának még nincs szüksége a változatos étrendre. Kizárólag tejre van szüksége, ha nincs anyatej, akkor tápszerre.

3 és fél hónapos babának még nincs szüksége a változatos étrendre. Kizárólag tejre van szüksége, ha nincs anyatej, akkor tápszerre.
Tény, hogy mind 4 hónapos kortól adhatóak. Azt viszont hozzátenném, hogy a babáknak ÁRT a "változatos" etetés! Nekünk a védõnõ kifejezetten kihangsúlyozta ezt... Minimum 4-5 napig ugyanazt az ételt kell adni neki, hogy a gyomra hozzászokjon. Fokozatosan kell hozzászoktatni az ételekhez, az elsõ nap új ízbõl csak 3-4 kanalat adni neki max és tápszert utána. Ha már a fõbb ételek (alma, õszi, répa, burgonya) be van vezetve, akkor utána egy egész adagot megehet az új ízbõl ha ehhez kevered. Akárhogy is számolom 9 ízt adtál neki, 3 hónapos korától, tehát kb 2 hét alatt. Nagyon nagy ostobaságot követtél el! Az normális, ha a baba 4-5 naponta kakil csak. Hõmérõzésrõl is hallottam, de általában a hozzátáplálás miatt kell, mert még nem szokta meg teljesen a kicsi szervezete. Az orvos pedig egy idióta lehetett. Nálunk a fiam 2 ÓRÁNKÉNT evett tápszert, holott 3-4 óránként kellett volna és nem szólt semmit az orvosunk, emellett 4 naponta kakilt csak nehezen. Ne haragudj de én azt javaslom azonnal válts orvost!
3, 5 hónaposnak anyatejre vagy tápszerre van szüksége.hány hónaposan kezdted, hogy már 9 fajta gyümölcsöt kipróbáltál?egy hónaposan?ráadásul a bogyós gyümölcsöt 1, 5 éves kortól javasolják, a citrusfélék meg nagyon allergének.Csak gratulálni tudok.Természeti nép gyermeke vagy?vagy hova sietsz?nem ehet még szerencsétlen csecsemõ egész életében eleget?Jól tönkre vágod az immunrendszerét.
3.5 hósan már ennyi mindent evett? o.O Hát egy kicsit még nagyon korai. Egyébként adhatsz neki nyugodtan, ha már így eteted, az 4 hótól való.
Ezeket amúgy kóstoltattad is, vagy egybõl többet kapott? Mennyit eszik egy alkalommal? Szerintem egynél többször ne adj neki egy nap. Amúgy a banán, krumpli pl pont nem jó székrekedésre, de nálunk az alma is fogja.
akkor sem kéne már kilenc féle kajánál tartani két hét alatt.ezek szerint szinte minden nap másfajtát adtál neki.és ezt ki javasolta.különben meg az orvosnak inkább másféle tápszert kellett volna javasolni, nem a hozzátáplálást három hónaposan.egyáltalán nem néztél utána sehol, csak azonnal hallgattál az orvosra?
Védõnõddel nem beszélgettetek errõl?
nem hiszem, hogy ilyen magasról kéne reagálnod.én kikérem magamnak, hogy lebunkózol.Ha már itt vagy ezen az oldalon, simán feltehettél volna a hozzátáplálásról egy kérdést, vagy bárhol utána tudtál volna nézni.Az meg hogy több kárt okoztál, mint hasznot az tény.gondolom beindult a lelkiismereted, azért veszed sértésnek, ha nem ért veled egyet mindenki, hogy 3, 5 hónaposan már kétszer adsz szilárdat a gyereknek, ráadásul kilenc félét.úgyhogy ne bunkózz itt, hanem nézz magadba, és hozd helyre, amit elrontottál
mindentõl függetlenül ezután ha bevezetsz egy új ízt, azt már kóstoltatni kéne. gondolom ha 2 hét alatt 9 fél ízt vezettél be akkor eddig ezt nem tetted meg. pedig nagyon veszélyes nélküle, fõleg ennyire picinél, éretlen emésztõrendszerrel. csak a mi példánkat írom le, fiam allergiás (pont az áfonyás bébiételnél jött ki) 2 kiskanáltól tele lett pöttyökkkel és tenyérnyi vörös foltokkal. egybõl mentünk az orvoshoz mert én allergiás vagyok, attól féltem, hogy befullad. na most gondolj bele, ha 2 kiskanáltól így kiütötte, akkor egy adag mit csinál? kóstoltatás lényege, hogy egyszerre csak 1 új ízt adunk 3-4 napig, hogy ha valami gond van vele akkor kiderüljön. elsõ nap 2, második nap 4. kiskanál ételt adsz neki, harmadik nap fél adagot és csak a 4. nap mehet egy egész adag. azonkívül, hogy kóstoltatsz a pocakját is hozzá kéne szoktatni, azzal hogy össze-vissza adsz kevert ételt, minden nap mást, egy nap többször is, nagy adagokban kikészítheted a pociját és akár egy hasfájósság is kialakul, az eddig allergiás ízek meg felerõsödhetnek ha nem megfelelõen táplálod hozzá. azonkívül táblázatok szerint kéne csinálni mert nem csak olyan ételt adtál amit 4-6 hónapos korig lehet (a 3 hónapos korról inkább nem írok semmit), hanem olyat is amit sokkal késõbb, pl. a narancs 8 hónaposan bevezethetõ, de a körte is csak 6 hónapos kor után. azért mert jóval elõbb kezdted mintaz ajánlott kor, nem ugorhatsz át 3 lépcsõfokot, attól még nincs megérve az emésztõrendszere ezekre az ízekre. ajánlani meg én személy szerint azt ajánlom, hogy a hozzátáplálás helyett térj át arra, hogy 10óraira adsz neki egy-egy gyümölcslevet (alma, sütõtök) majd 2 hét múlva esetleg egy kisebb adag tejpépet ebédre és csak ezután, egy hónap múlva kezded elölrõl a hozzátáplálást. de ez csak az én véleményem, én elég óvatos vagyok, nehogy baja legyen a babámnak, ki tudja mi a jó...
Most már mindegy, semmi baj. Többfélét egy darabig ne adj, a citrusféléket meg pláne kerüld. Amiket eddig adtál, azokat kapja továbbra is, de szerintem maradj a szimpla ételeknél, ne adj vegyeset (külön alma, külön krumpli, répa, stb.).
A 9, 5 hós babám nem sokkal többfélét eszik:) Sinlacot próbáld meg, ne adj többféle babakaját.
8-as vagyok. Én ezt a táblázatot követem: http://ww1.nestle.hu/baba/dokomentumok/NESTLE-Hozzataplalasi..
A kérdező hozzászólása: Most akkor mit javasoltok? hogyan tovább? Adjam továbbra is ezeket és ne adjak neki új ételeket? Reggelire szoktam gyümölcsöt, ebédre zöldséget, és utána még 2szer tápszert. Egyébként egész kicsi kora óta adom neki a duphalacot ami meghajtotta és volt széklete tõle de az orvos az mondta hogy 3 hónaposan már elkezdhetem adni ezeket az ételeket hogy ne keljen mindennap szirupot adni neki.
A kérdező hozzászólása: És nem adtam neki olyan ételt ami másfél éves kórtol való, csak olyat ami 4-tõl...
maximum olyan ételeket adnék neki amik 4 hónapos kortól adhatóak az még belefér....
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Az orvosom javasolta mivel a kislányomnak nem volt széklete a tápszertõl és lázmérõzni kellett. Azóta van széklete mióta kapja ezeket! Egyébként 3 hónapos kórban kezdtem el etetni vele.
Szia! Hogy vagytok? Sikerült valamelyik tanácsot hasznosítanod? Üdv!

3 és fél hónapos kislányom még nem nézegeti a kezét, a csörgőt sem fogja meg, az elé tartott tárgyakat tárgyakat élénken figyeli, de nem nyúl értük - ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 3,5 hónapos a lányom, de ugyanazt csinálja. Egyenlõre nem aggódom-e miatt, mert voltunk konduktornál és mutatott feladatokat, mert kicsit kötöttnek látta az izületeit, de azt nem monda, hogy baj lenne, hogy még nem nyúl a dolgokért. Mindenesetre sokat foglalkozz vele és mutass neki érdekes dolgokat, majd beindul! :o)

Szia! Nekem is 3, 5 hónapos a lányom, de ugyanazt csinálja. Egyenlõre nem aggódom-e miatt, mert voltunk konduktornál és mutatott feladatokat, mert kicsit kötöttnek látta az izületeit, de azt nem monda, hogy baj lenne, hogy még nem nyúl a dolgokért. Mindenesetre sokat foglalkozz vele és mutass neki érdekes dolgokat, majd beindul! :o)
Szia! Szerintem normális, az én kisfiam is kb, 4.5 hósan kezdett nyúkálni a csörgõ vagy bármi után, addig csak nézegetett! Ja és a kezét is nemrég kezdte el felfedezni (most múlt 5 hónapos). Szerintem hülyeség, hogy mikor "kell" életkor szerint ezt vagy azt csinálnia! Nekem is mondta a védõnõ kb 1 hónapja, hogy most már 2 hét múlva oldalra kell neki fordulni, ehhez képest igazán még csak most kezdett el az oldalára fordulni! Szóval szerintem nem kell ezen parázni, minden gyerek más! Boldog babázást!
nem emlékszem fejbõl, de a http://www.babaszoba.hu hónapra lebontva leírja, hogy mit "kellene" tudnia az adott korban a babának. a fisher-price honlapján is meg tudod nézni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat. A sztenderd fejlõdésrõl én is olvastam különbözõ weboldalakon, ott írták, hogy ilyen idõs korban már a babák nézegetik a kezüket és kezdenek nyúlni a tárgyakért...így merült fel bennem is a kérdés. Sokat foglalkozom vele, de akkor továbbra is kitartok :) , majd csak beindul!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!