Találatok a következő kifejezésre: 3 évig szedtem. Kihagytam (2 db)

igen, lehetsz a ciklusod melyik idõszakában voltatok együtt?
ha beléd ment akkor lehetsz igen. betegtájékoztatón is oda van írva: Ha filmtabletta esedékes bevételének elmulasztása óta több mint 12 óra telt el (A tudnivalókra vonatkozó összefoglaló ábrát lásd a lap alján): Ebben az esetben elégtelenné válhat a fogamzásgátlás. Minél több filmtabletta bevételét mulasztotta el, annál nagyobb a terhesség kialakulásának veszélye. A teherbeesés kockázata különösen akkor jelentõs, ha a csomag megkezdését követõ idõszakban, vagy a harmadik héten felejti el bevenni a tablettákat.
Az is igaz, amit az elõzõ két válaszoló írt, de megeshet, hogy nem leszel terhes, mivel a gyógyszer alapanyagai felhalmozódnak a szervezetben, fõleg, ha már 3 éve rendszeresen szeded. Nõvérem is évek óta szedi a gyógyszert, úgy egy éve leállt vele, mert a férjével gyermeket szeretnének, viszont sehogy se jött össze eddig, mivel ezek az anyagok felhalmozódtak benne. Szóval nem biztos, sõt én azt mondom, hogy nem lettél terhes nagy valószínûséggel, de azért menj el és csináltass egy tesztet! Ez a legbiztosabb :)
A kérdező hozzászólása: Menstruációm után egy héttel történt az esett...Tesztet csinálhatok e már??
Szia! Én egyszer két év gyógyszerezés után jártam így, négy-öt napig elfelejtettem szedni (egy utazásra nem vittem el, és fura mód nem tûnt fel). Dokihoz mentem, õ mondta, hogy nem valószínû, mert ilyen hosszú szedéstõl a gyógyszer hatóanyagai, stb felhalmozódnak a szervezetben, és a testednek van "tartaléka". Csináltatott velem egy tesztet, de az negatív lett, és nem is lett semmi baj. Azért persze azonnal szedtem újra a pirulást, amint tudtam. 25/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Csináltam egy tesztet, negatív lett.most várom majd a menstruációmat. 25/L:Én is hallottam errõl, h aki régebb óta szedi annak elég sokáig benne van a szervezetében.remélem én nem vagyok kivétel és persze jobban odafigyelek a szedésre.
A teszt aktus után két héttel mutat megbízható eredményt.
Nagy a káosz a fejekben.Egyrészt nem mindegy, hogy mikor felejtetted el bevenni azt a három szemet!Ha az elsõ vagy a harmadik héten, akkor még nagyobb a baj.A másik tévhit ez a felhalomozódás dolog.Mindenki azt hangoztatja, hogy a mai alacsony hormontartalmú...stb., de ha gond van, akkor védjen úgy, mintha csak egy lórúgásnyi hormont szedne az ember."Sajnos" ezek a tabik 1-2 napon belül ki is ürülnek az ember szervezetébõl.Azért kell mindennap szedni és NEM szabad kihagyni egyet sem, nehogy gond legyen.3 egymás után pedig már rengeteg.A plusz védekezés ezután a minimum, amit meg kell tenni. Ha valaki abbahagyja a szedését, akkor nem a felhalmozódott hormon mennyiség miatt nem esik teherbe, hanem az elmaradt peteérés miatt.Az orvosok javasolják a 3 hónapos várakozási idõt tabletta és baba fogantatása között, de nem a hormon mennyisége miatt, hanem, hogy újra be tudjon állni a nõnek a rendes ciklusa és hogy egyértelmûbben ki lehessen számolni a fogantatás idõpontját és a várható szülést. A kérdezõnek ajánlom, hogy keresse fel az orvosát vagy csináljon tesztet (két hét múlva).A mobilt sem ártana beállítani, hogy minden nap jelezze, hogy be kell venni a bogyót.Aki 3 éve szedi nem értem, hogy tudja 3 napon keresztül elfelejteni.
Fogamzásgátló esetében teljesen mindegy, hogy a (nem létezõ) ciklus melyik szakaszában vagy. Értsétek már meg, hogy a fogamzásgátló megszünteti a peteérést, ezáltal a ciklust is. A levél végén jelentkezõ megvonásos vérzés pedig nem menstruáció! az attól van, hogy mivel szünetelteted a gyógyszert, a szervezet nem kapja meg az ösztrogént így a vékony méhnyálkahártya leválik. ha valaki nem szedi rendesen a gyógyszert, kihagyogat pár szemet, tévedés, hogy vannak tartalékok a szervezetben. már egyetlen szem tabletta elfelejtése esetén beindulhat egy peteérés, ezért szokták azt mondani, hogy ilyenkor 1 hét kiegészítõ védekezés javasolt. Úgyhogy el kell keserítselek, de van esély a terhességre. vagy normálisan szeded azt a gyógyszert, ügyelve arra, hogy minden nap bevegyed, vagy adtál a szarnak egy pofont és úgy maradsz. De akkor meg ne csodálkozz. Az rizikós idõkben létrejött aktusoktól számítva 2 hét múlva csinálj tesztet, addig meg imádkozz sûrûn.

3 évig Mercilont szedtem. Kihagytam egy hónapot, most újra szedem. Jelenthet ez bármilyen problémát? Az újrakezdéskor mennyire vagyok védett? Mert azért annyira sok idő nem telt el.

Legjobb válasz: Amennyire én tudom, abszolut nem vagy védett, uhogy az elején még kiegészítõ védekezést használjatok. Már 2 szem kihagyásával is megszûnik a védettség, ilyenkor pedig biztos.

Amennyire én tudom, abszolut nem vagy védett, uhogy az elején még kiegészítõ védekezést használjatok. Már 2 szem kihagyásával is megszûnik a védettség, ilyenkor pedig biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Amúgy nem vagyok túl jól, mert nagyon fáj a hasam. De ez lehet mondjuk attól hogy kihagytam egy hónapot és most újra szedem és ezáltal felborult a hormon háztartásom?
Kérdésedre a válasz:igen lehet, h. amiatt fáj a hasad, h. csak 1 hónapra hagytad abba a tabit és most nem tudja a szervezeted, h. mivan valójában.Nemtudom miért csináltad ezt, de legközelebb jól gondold meg, ha szüneteltetni akarod, mert 1 hónapra nem szabad!Remélem nem haragszol, nem kioktatni akartalak, csak tanácsot adni:) de nem lesz baj remélem, és mostmár szedd tovább.
Nem kellett volna kihagynod azt az 1 hónapot! Ha akkor kezdted el szedni, amikor írja a betegtájékoztató, talán védett vagy!Ha akár csak 1 szemet elfelejtesz bevenni, már akkor megszûnik a védettség, te meg 1 hónapot hagytál ki!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszi szépen. DE elviekben ha terhes lennék akkor nem görcsölne vagy igen? csak mert nekem alul görcsöl a hasam vagy szóval ahol szokott mikor megjön. deh igaz még terhes se voltam uh nem tudhatom olyankor hogy van... amúgy nem vettem kioktatásnak...inkább köszönöm hogy válaszoltok...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!