Találatok a következő kifejezésre: 3 évig szedtem (63 db)

3 évig szedtem a Lindynette20-at, és a 3 év alatt kb. 15kg-ot szedtem fel, 6 honapja hagytam abba és lement 5kg, de kb.1hónapja hullik a hajam csunya a bőröm. Adjatok tanácsot, mit szedjek? Diana35, Minervát szed valaki, ?

Legjobb válasz: Én másfél évig szedtem diana35.-öt, és az elsõ fél évben 20 kilót szedtem fel, utána egy évig tartottam a súlyom. Most hogy abbahagytam, fogytam 3 hó alatt 13 kg.-ot.

Én másfél évig szedtem diana35.-öt, és az elsõ fél évben 20 kilót szedtem fel, utána egy évig tartottam a súlyom. Most hogy abbahagytam, fogytam 3 hó alatt 13 kg.-ot.
A kérdező hozzászólása: húú az is komoly!akkor lehet a diana 35-öt hanyagolom, mondjuk mindekinél másképp hat
én lindynette 20at szedek 2 hónapja.. nem sok idõ, de azóta csak fogytam.. szóval meg vagyok elégedve vele..:) egyébként tényleg egyéntõl függ teljes mértékben.
A kérdező hozzászólása: hát igen egyén függõ, sajnos nekem nem vált be
Szerintem 6-7 hónap alatt sikerülnie kell, ha nincsen semmi baj a férjednél.
A kérdező hozzászólása: Konkrét eseteket tudnátok írni, kinek mikor és mennyi idõn belül sikerült.
Állj hozzá pozitívan és nyugodtan.Sikerülni fog, az, hogy mikor az a szerencsén múlik. Próbálj meg nem görcsölni rajta.sok sikert!
esetleg vegyél ovutesztet és hõmérõzz mellette és akkor tudni fogod a peteérést és h mikor kell akcioznotok:)
34 vagyok, jobb oldali petefészek és petevezeték nekem sincs (bár nekem 19 éve vették ki) férjemnél minden ok, nekünk 4 éve nem jön össze. Az esélyeket tekintve, ahány orvosnál voltam, annyifélét mondtak :( volt aki csak legyintett, hogy ne aggódjak, volt aki azt mondta, hogy örüljek, ha valahogy összejön. Fél éve kezdtem el endokrinológushoz járni, még elõttem áll néhány vizsgálat.
Úgy tudom 3 hónap de én egy évvel elõtte abbahagytam!
Igazából nem szükséges már várni, akár egybõl utána lehet próbálkozni. Én 1 hónapot védekeztem csak, és a másodikban terhes is lettem.
Az én nõdokim anno azt mondta hogy egybõl utána lehet próbálkozni és nagyobb is az esély a teherbe esésre mint ha vár az ember, ezért szokták néha ismeretlen eredetû meddõség esetén azt javasolni hogy pár hónapig szedjen bogyót a nõ, mert egybõl utána nagyobb a fogamzásra az esély. Azt mondta még hogy ha nem ürülne ki egybõl az ember szervezetébõl akkor nem kéne naponta szedni, de mivel nagyon pici dózis, ezért már 1-2 nap alatt kiürül, ezért is lehet olyan hogy ha valaki 1-2 napig nem veszi be már akkor terhes lehet. Ez így valóban logikus szerintem.
Természetes, a szervezetedben (a terhesség alatt) megtalálható hormonokat tartalmazott, ezért nem kell várni a próbálkozással. Ezt a betegtájékoztatóban is írták, és az orvosod is elmondaná. Ha gumival védekezel, akkor soha nem fogsz teherbe esni. Ha a gyógyszer kiürült a szervezetedbõl, úgyis csak akkor fogsz tudni teherbe esni... Egyébként amíg helyreállnak a ciklusaid, az beletelhet 1-2 hónapba, de van, akinek az elsõ naptól semmi gondja nincs azzal. Védekezni teljesen felesleges, mégha gyógyszer szedése mellett esel teherbe, akkor sem lesz baja a babának...
A kérdező hozzászólása: Csak azért várunk hogy a gyógyszer kimenjen a szervezetembõl teljesen, mert már elmúltam 35.éves. Így sem fog teljesen zökkenõmentes terhesség lenni, a jobb oldali petefészkem és petevezetékem kivették 3, 5 éve. Túl a 35.éven, fél oldallal és egy összeszabdalt hasfallal sok minden a szerencsén múlik. Annó, 14évvel ezelõtt a lányom is a gyógyszer abbahagyása után a harmadik hónapra sikerült, a fiam meg gyógyszer mellett.

3 évim szedtem a yasminelle fogamzásgátlót. Most hagytam abba 3 hónapja. Lefeküdtem a barátommal Szeptember 17. én 18. án ugy hogy nem védkeztünk. Szeptermber 15. én, 16. án, 17. én 18. án és 19. én volt peteérésem. Lehetek terhes?

Szeptermber 19. én (Csütörtökön) megjött a vérzésem 9 nappal előbb jött mint ahogy kellett volna, gondolom azért mert a gyógyszer bekavarja hogy már nem szedem. Viszont lehetek terhes? Vagyis megfoganhatott így a baba hogy nekem 19. én megjött 2 nappal azután hogy a barátommal lefeküdtünk védekezés nélkül ugy hogy peteérésem volt? SEGÍTSÉG!

Legjobb válasz: Igen megvan rá az esély! Vegyél tesztet!

Igen megvan rá az esély! Vegyél tesztet!
Nekifuthatnál újra, elég érthetetlen lett a leírás..Szeptember 15-tõl 19-ig minden nap peteérésed volt?? :) Egyébként meg ha csütörtök óta menstruálsz, akkor hogyan lehetnél terhes??
A kérdező hozzászólása: 17.én és 18.án feküdtünk le (védekezés nélkül). és 19.én hajnalba jött meg a vérzésem. és 15.tõl 19.ig volt peteérésem igen.
A kérdező hozzászólása: ha elmult a vérzésem hétfõn. aztán várok még egy kicsit és szeptember végén veszek tesztet. körübelül akkor már kimutatja.
Hú pont peteéréskor kellett védekezés nélkül! Elég felelõtlen voltál! Szeptember vêgén csinálj tesztet de ha az negatív 2 hét mulva ismételd meg! Az a biztos!
A kérdező hozzászólása: de akkor miért jött meg 19.én? mert még akkor nem mutatható ki a terhesség hát végül is nem mert rá 1 napra megjött és most is megvan vérzek rendesen. ígyis lehet baba? akkor elkéne hogy muljon nem?
Menstruáció alatt pont az a megvastagodott méhnyálkahártya távozik a méhedbõl, ami az embrió beágyazódásához elengedhetetlenül szükséges. Kicsit jobban nézz utána a nõi biológiának, mert ezek szerint az alapdolgokkal sem vagy sajnos tisztában. Szóval elég képtelen dolog az, hogy most ess teherbe.

Letettem a fogamzásgátlót novemberben 3 évig szedtem, most rendszertelen a ciklusom, lehet ettől?

November elején még normálisan megjött, erre 37 napra rá jött meg Decemberben, majd 26 napra januárban, pénteken kellett volna megjönnie? Van okom aggódni, ha vettem tesztet az negatív lett, de lassan egy hete nem jött meg? Ha jöv?héten csinálnék tesztet, az már pontosan megmutatná, hogy terhes vagyok e. Védekeztünk óvszerrel! Így nem hiszem, hogy a teszt lenne a hibás, ,kb. mikorra áll vissza normálisan a ciklusom?

Legjobb válasz: Azt szokták mondani, hogy a fogamzásgátló abbahagyását követõ 3-6 hónap alatt kell helyreállnia a ciklusnak.

Azt szokták mondani, hogy a fogamzásgátló abbahagyását követõ 3-6 hónap alatt kell helyreállnia a ciklusnak.
Elõtte nem volt rendszertelen? Mert nekem igen, és kb annyi ideig szedtem, mint te és nekem is kellett egy pár hónap, míg rendezõdött a dolog. Sajnos ez az összevisszaság a tabletta miatt van, nem hiszem, hogy terhesség miatt aggódnod kellene.
A feleségem 1 éve hagyta abba a fogamzásgátlót, és még mindig rendszertelen a ciklusa.
hát nekem is nagyon sokáig rendetlenkedett, sajnos elõtte is problémáim voltak, fiatalon kezdtem el szedni. ha ezt tudom akkor, biztos nem iratom ki.
A kérdező hozzászólása: Szerencsere megjott. Elõtte rendszeres volt.
Igen, a tabletta miatt van. Mikor szeded a tablettát, akkor a ciklusod teljesen ki van kapcsolva. Mikor abbahagyod, idõ kell a szervezetnek, hogy a peteérést és a ciklust újraindítsa. Valakinél ez gyorsan megy, valakinél meg hónapokba telik. Ritkább esetben nem is rendezõdik.

Milligest után teherbeesés? 3 évig szedtem és már 6 hónapja abbahagytam. De semmi. Miért? Miért nem mondta az orvos, hogy baj lehet utána?

Legjobb válasz: Mert nem lehet baj utána. Nem a gyógyszer okozza valószínûleg, az sem bizonyított, hogy a méhnyálkahártyát elvékonyítaná. 6 hónap még nem sok idõ, kivizsgálni is csak 1-1,5 év után szokás. Drukkolok, hogy hamar összejöjjön!

Mert nem lehet baj utána. Nem a gyógyszer okozza valószínûleg, az sem bizonyított, hogy a méhnyálkahártyát elvékonyítaná. 6 hónap még nem sok idõ, kivizsgálni is csak 1-1, 5 év után szokás. Drukkolok, hogy hamar összejöjjön!
Nem hiszem, hogy a gyógyszer a hibás! Sajnos a baba nem megy egyik napról a másikra! Mármint a teherbe esés! Fõleg, ha rágörcsöltök, hogy most legyen baba, akkor fõleg! Van aki iszonyat szerencsés, de van akinek évekig kell várnia egy babára! SAJNOS! Én is türelmetlen vagyok, pedig még csak 1 sikertelen hónapon vagyunk túl! Vagyis nem is sikertelen, mert tök jó sokat együtt lenni, és szeretjük egymást, és ha most nem, majd jövõhónapban! Vagy inkább késõbb, csak legyen egészséges! Így állj hozzá! Ne azért szexelj, mert muszály, hanem mert élvezed! És ne az ovu napon, hanem amikor jól esik! :)
Nem a gyógyszer a hibás, neked alapból nem lehetett teljesen rendben a ciklusod, amikor elkezdted szedni. Ezért kell normális orvoshoz menni felíratni, aki hajlandó alaposan kivizsgálni, mielõtt szeded, mert ezek a gyógyszerek nem cukorkák! Én többször szedtem évekig M-t és soha semmi problémám nem volt, szabályos ciklusaim is voltak és teherbe estem simán.
Kedves utolsó! Honnan tudod, hogy nem voltak rendben a ciklusai? Honnan tudod, hogy most nincsenek tökéletes ciklusai? Mert errõl egy szó sem esett. Miért betegség, miért patológia, ha fél évnél tovább kell próbálkozni? 18 hónap védekezés mentes szex után a teherbeesés esélye 80-85%. Nem kell orvoshoz menni fél év után, ha amúgy a ciklusaiddal nincs baj. És az, hogy még nem estél teherbe, semmit nem jelent. Biztosan nehéz várni, de türelem!

Teherbe eshettem ha 3 évig szedtem a gyógyszert és 3-4 hete álltam le róla?

Sziasztok! Kb 3 évig szedtem a fogamzásgátlót, de elég rendszertelenül, (tudom,ez egyáltalán nem jó)mert szétszórt típus vagyok. A párommal úgy döntöttünk, hogy már eljött az id? hogy gyermekünk legyen. 3-4 hete álltam le a tabival és 3 napja azt tapasztalom, hogy valami nincs rendben. Napi szinten mindig csak fél liter folyadékot ittam, most másfelet, mert nagyon szomjas vagyok. 2 napja banánt ennék. Reggel kimentem az udvarra,mikor bejöttem undort éreztem a sült hús szagától és hánytam is. Pluszba reggel görcsöltem nagyon. El?fordulhat, hogy terhes vagyok és ilyen hamar jelentkeznek a jelei? Ha nem szedem a gyógyszert, akkor 3-4 hónapig alapból nem jön meg. Szóval azt sem várhatom meg. Tesztet még nem szeretnék venni,még várnék kicsit, nem akarok elszomorodni, ha mégsem sikerült volna. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Terhes lehetsz, de szerintem 1-2hónapot várnotok kellett volna,h kicsit kiürüljön a szervezetedbõl. Egyébként meg ugyanúgy meg kell jönnije, nálam legalábbis ugyanúgy megjött...

Terhes lehetsz, de szerintem 1-2hónapot várnotok kellett volna, h kicsit kiürüljön a szervezetedbõl. Egyébként meg ugyanúgy meg kell jönnije, nálam legalábbis ugyanúgy megjött...
Simán lehetsz terhes már most.Ne feledd a fogamzásgátló mellet is lehetsz terhes. PL: elfelejtesz bevenni egyet , hasmenés, hányás.
Szia! Én azt hallottam, hogy közvetlenül a fogamzásgátló abbahagyása után nagyobb az esélye a terhességnek. Nem véletlenül szedetnek meddõségi kezelések elõtt 1 hónapig fogamzásgátlót a páciensekkel. Ha okt. 1-én volt a menzid utolsó napja akkor az elsö kb. szept. 25-26-án. Akkor már több mint 4 hetes is lehetsz. Tesztelj!
hát a hormonok nagyon kósza dolgok a szervezetben, ajánlani szoktak min. 2-3 hónapot a tisztulásra, de nemegyszer lett valaki rögtön terhes, és semmi baja nem lett a babának... Általában a peteérést szokta kicsit összezavarni a gyógyszer abbahagyása, mivel mesterségesen idézte elõ a gyógyszer a mensidet. (azokat a hormonokat tartalmazza, amitõl x idõben elindul a peteérés). Ez nem rögtön derül ki, hanem 1-2 hónappal utána. Ismerek olyat, akinek 3negyed évig se volt utána mensije...
A kérdező hozzászólása: Akkor csináltatok egy tesztet, de félek a csalódástól. :( Ha várok vele mondjuk még 2-3 hetet, akkor még ugyanúgy "reagál" a terhességi teszt? Vagy akkor már biztosabb a nõgyógyász? És ha terhes is vagyok, ugye ebbõl nem lehet baj, hogy nem vártam meg hogy tisztuljon a szervezetem? Hogy érted, hogy összezavartam a peteérésemet?
lehet :( sajnos ezek még nem egyértelmû terhességi tünetek, azért érdemes nõdokihoz elmenni, vagy tesztet csinálni...
A kérdező hozzászólása: Jah és azt kihagyjtam, hogy van még valami. 1 hete annyira gondoskodó lettem, a páromra rászolok, hogy óvatosan vágja a krumplit, el ne vágja a kezét, vegyen fel kabátot mert megfázik. És van egy fura dolog is...Van egy kiskutyánk. A minap megfürdettem és behoztam az udvarról, mert úgy tûnt nagyon fázik. Elkezdtem simogatni, hogy elaludjon, szárazra törölgettem és nem érdekelt, hogy kitúrt a helyemrõl és már ülni sem tudtam a fotelon. Ez nekem is nagyon furcsa, de lehet hogy csak bemesélem magamak, annyira szeretnék kisbabát??!!
hát igen... kicsit összezavarta a mensid , és mostmár a peteérésedet is... nem biztatlak fel, ne értsd félre, de talán egy nõgyógyászati vizsgálat meg tudná állapítani, hogy mizu odabent?:)
A kérdező hozzászólása: Elõszõr is köszönöm a válaszokat. Az utolsó mensesem október 1.-jén múlt el, ugye az utolsó tablettám beszedése után 3 nappal jött meg. Lehet, hogy helyreáll a mensesem, nemtudom, de az tény, hogy ezelõtt 1 évvel leálltam róla 2 hónapra, addíg máshogyan védekeztünk és nem jött meg. Ezért újra folytattam. Igazából ezért is kezdtem el szedni a gyógyszert, nem a védekezés miatt, mert az máshogyan is megoldható lett volna.
Szia! Ha abbahagyod a fogitabit nem jelenti azt automatikusan, hogy kell 2-3 hónap míg visszaáll a ciklusod. Én is szedtem és az abbahagyása után ugyanúgy rendszeresen megjött. Namost , egy dolgot jó tisztázni: mikor volt az utolsó mensid?
Hát, ez tényleg túl korai lenne, jó lett volna pár hónapig máshogy védekezni a gyógyszer abbahagyása után. Kellene némi idõ a szervezetednek, hogy visszaállhasson a saját hormonmûködés. A tüneteid persze lehetnek mástól is, de elég sok és jellemzõ ahhoz, hogy terhesség miatt legyen. Ha gondolod, várhatsz még pár napot a teszttel, de ne túl sokat. Ha mégsem lennél most terhes, szerintem 1-2 ciklust még védekezzetek, hogy a szervezeted visszaállhasson a régi kerékvágásba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, hamarosan veszek tesztet, meg hát meglátom hogyan alakulnak a napjaim... Remélem minden a legjobb úton halad :)

Babát szeretnénk.3 évig szedtem a Harmonett fogamzásgátlót. Mennyi idő kell, hogy a szervezetből kiürüljön teljesen?

Legjobb válasz: Ezt a fogamzásgátlót nem ismerem, de ha modern, alacsony hormontalmúak közül való, akkor nem kell várnod, próbálkozhattok azonnal. Mindenkinél más, mikor áll vissza a saját hormonmûködése a normálisra, mikor van már rendes peteérése, de ha megfogansz, akkor minden rendben. Amúgy van, akinek azonnal, van, akinek 3 hónap is beletelik. De ha létrejött a fogamzás, akkor baj nem lehet, mert akkor visszaállt minden a régi kerékvágásba. Sok sikert!

Ezt a fogamzásgátlót nem ismerem, de ha modern, alacsony hormontalmúak közül való, akkor nem kell várnod, próbálkozhattok azonnal. Mindenkinél más, mikor áll vissza a saját hormonmûködése a normálisra, mikor van már rendes peteérése, de ha megfogansz, akkor minden rendben. Amúgy van, akinek azonnal, van, akinek 3 hónap is beletelik. De ha létrejött a fogamzás, akkor baj nem lehet, mert akkor visszaállt minden a régi kerékvágásba. Sok sikert!
Egyetértek a fentebb szólóval. Nem kell védekeznetek másképp, ha abbahagyod a fogigátlót. Az elsõ egy hónapban nagyon magas az esélye, hogy teherbe esel, ha ott mégsem, akkor elképzelhetõ, hogy pár hónapot várnod kell. Sok sikert, jöjjön a bébi, amikor szeretnétek!
Harmonetet szedtem 3 evig, abbahagytam, es babas lettem a masodik ciklusban :) Csak azert nem az elsoben, mert a peteeresem a 20. napon volt, es akkor nem tudtunk akciozni :( Utana mar rendesen, 14. napon ert a pete, a test nagyon hamar helyrehozza a ciklust, nyugodtan kezdhetitek a probalkozast :)

3 évig szedtem a Mercilon tablettál. Már 1-2 hónapja nem szedem, mert szeretnénk kisbabát. Van rá esély, hogy a babának valami baja lesz?

hogy ilyen hamar már akarunk. Várjak még egy kicsit, vagy nem lesz semmi baja? Van rá esély hogy teherbeeshetek ilyen rövid időn belül?

Legjobb válasz: képtelenségnek tartom:D keresztanyumnak 6hónap után sikerült :) szerintem várjatok még egy kicsit

képtelenségnek tartom:D keresztanyumnak 6hónap után sikerült :) szerintem várjatok még egy kicsit
A kérdező hozzászólása: Csak mert olvastam olyanról, hogy valaki 2-3 hónap múlva teherbe esett.
2 normális menzeszt várjatok meg, utána már semmi gond nem lesz, ha összejön a baba :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ

Mennyi idő alatt tisztul ki a szervezetböl egy antidepresszáns pl. cyimbalta ha 3-évig szedtem?

Legjobb válasz: Elméletben kb 2 hét mire az anyag eltávozik, de a mellékhatása megmarad. 2 hónap alatt kb javúlia kell az állapotodnak

Elméletben kb 2 hét mire az anyag eltávozik, de a mellékhatása megmarad. 2 hónap alatt kb javúlia kell az állapotodnak

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!