Találatok a következő kifejezésre: 3 éves naponta kétszer (2 db)

3 éves kisfiam naponta kétszer (mindig ébredés után) 1, 5 órát mesét néz (minimax). Nem gond ez? Nem nagyon sok?

Nekem is kell az az id?, mert van egy 1,5 éves öccse is. Csak aggódom, hogy nem sok-e.

Legjobb válasz: Nálunk is van Minimax, de én kb fél órát/2 mesét engedek. Ritka, hogy több megy... napi 3 óra TV szerintem sok egy picit... én arra gondolok, hogy apa esti híradója is TV, hiába nem nézik direkt, azért mégis fülelnek, azzal együtt épp elég szerintem.

Nálunk is van Minimax, de én kb fél órát/2 mesét engedek. Ritka, hogy több megy... napi 3 óra TV szerintem sok egy picit... én arra gondolok, hogy apa esti híradója is TV, hiába nem nézik direkt, azért mégis fülelnek, azzal együtt épp elég szerintem.
A 2 éves lányom kedvenc meséje a szaffi, és naponta 2-3szor megnézi.Szerintem nem baj , mert a szókincsüket ezzel is fejlesztik és ettõl ne foglalkozom vele kevesebbet, sõtt ..Sokszor nézzük együtt és megbeszéljük mi van a mesében és miért van ez vagy az.a mesék is lehetnek olya érdekesek mint a mesekönyv .Csak tudni kell kezelni a távirányítót.
Nálunk is a reggeli kakaót mesenézés mellett fogyasztja el a 2.5 éves lányom. A mese azonban nem konkrétan mese, hanem a BBC Prime csatornán egy angol gyerekmûsor. A lányom egy szót nem tanult senkitõl angolul, de már ezt a mûsort nézi kb. fél éve. Reggel 6-9-ig van rajta gyerekmûsor, nemcsak rajzfilm, hanem szórakoztató, tanulságos mûsorok. http://www.bbc.co.uk/cbeebies/characters/ oldalon megnézheted, milyen mûsorokat készítenek. Szerintem nagyon hasznos, vagy legalábbis hasznosabb, mintha rögtön Minimax-szal indítanánk. Azt szoktam mondani, hogy a "minimaxosok még alszanak ilyenkor", ezt elfogadja a gyermekem. :)
Könyörgöm!!!Egy ekkora gyereknek max.15 percet szabadna tévét nézni!Olvassatok utánna.Elhiszem, hogy nehéz és néha én is a kmönnyebb utat választom és leülhet dvd-t nézni(magyar népmesék, Süsü, Thomas, Kukori...)válogatott mesék és rövidek.A fejböl mesélt mese a legjobb nálunk ez apa dolga(néha-néha)én könyvbõl olvasok rövid meséket, ebbõl minimum 3-at mert 3 gyereknek kell olvasnom.Ez az én véleményem meg a szakembereké, minden jót mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csökkentettük a mennyiséget... Sejtettem, hogy nem túl jó így :o(
Sokat olvass neki mesét, énekeljetek. Még van esélyed rá, hogy egy kis észkombájnt nevelj. Azért, mert a szellemi gazdagság tanulási hajlandóságot, képességet alapoz meg. Az én lányomnak soha nem kell mondani, hogy írja meg a leckét, vidáman megteszi, ez az elsõ dolga. Mert óvodás és bölcsõdés korában (nem volt bölcsõdében!) már megalapoztam a szellemi színvonalát. :)

3 éves kisfiam egyik napról a másikra dadogni kezdett. Nem mindig beszél így, de gyakori, ha rászólok, hogy nem értem, akkor elismétli dadogás nélkül a mondandóját, de naponta egyszer-kétszer még így is megakad. Más is tapasztalt ilyet?

Logopédus tornáztatást javasol, mert szerinte inkább idegrendszeri fejletlenségben szenved a kisfiam és fél év múlva kinőheti.

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg. A dadogás a hadarással ellentétben tudatos, tehát a dadogó tudja, hogy õ dadog és szégyenli is. Ne kezd el hisztizni ha meghallod, hanem játékosan próbáljátok kezelni, vagy észre se vedd, vagy játék közben ismételjétek azokat a szavakat amiknél észleled a dadogást, ezek a mássalhangzókkal kezdõdõ szavak általában. Tornára mindenképpen vidd el, illetve felkereshetsz egy másik logopédust is. Próbáljatok meg sokat énekelni otthon a gyerekkel, ritmusos mondókák, tanuljatok új éneket. Énekléskor máshol képzõdik a hang ezért van az, hogy a dadogó ember tud énekelni. Késõbb utoléri a társait majd, de a lényeg, hogy ne lássa rajtatok, hogy megijedtek illetve sajnáljátok mert akkor rágörcsöl a témára és tényleg dadogni fog.

Elõször is nyugodj meg. A dadogás a hadarással ellentétben tudatos, tehát a dadogó tudja, hogy õ dadog és szégyenli is. Ne kezd el hisztizni ha meghallod, hanem játékosan próbáljátok kezelni, vagy észre se vedd, vagy játék közben ismételjétek azokat a szavakat amiknél észleled a dadogást, ezek a mássalhangzókkal kezdõdõ szavak általában. Tornára mindenképpen vidd el, illetve felkereshetsz egy másik logopédust is. Próbáljatok meg sokat énekelni otthon a gyerekkel, ritmusos mondókák, tanuljatok új éneket. Énekléskor máshol képzõdik a hang ezért van az, hogy a dadogó ember tud énekelni. Késõbb utoléri a társait majd, de a lényeg, hogy ne lássa rajtatok, hogy megijedtek illetve sajnáljátok mert akkor rágörcsöl a témára és tényleg dadogni fog.
"3 éves kisfiam egyik napról a másikra dadogni kezdett." Ez azt jelenti, hogy elõtte folyékonyan beszélt, és nem volt ilyen probléma? Mert ha igen, akkor ez belefér az életkori sajátosság esetébe. Az én kislányom 3 és fél éves volt, amikor ugyanezt csinálta: egyik napról a másikra elkezdett dadogni. Nálunk kb. 1 hónapig tartott, majd magától megszûnt. Tehát ha korábban nem volt gond, akkor valószínûleg csak átmeneti "visszaesés"-rõl van szó: a gondolatai gyorsabbak, mint ahogy ki tudja mondani õket.
Élettani dadogás ez, fiammal is átestünk rajta, pár hónap és elmúlik. Ne szólj rá!!!! Olvasd el ezt, esetleg keress még rá máshol. [link]
Az én 4 éves Kisfiam is lekezdett dadogni, augusztus óta tart. Mindent betartok, amit a szakemberek javasolnak, a családot is megkértem, ovonokkel is, konzultaltam. Nalunk biztos, hogy ijedtségtõl van, augusztusban majdnem megmûtötték, nagy hercehurca árán sikerült elkerülni a mûtétet.az ovono szerint éppen elég lehetett az neki, h látta rajtam, h megijedek es sírok, es igy mar o is félt (amugy mar kétszer mûtötték, ugyh tudja, h mit jelent a kórház, stb) nem tudom h mikor fog elmúlni, de türelmesen várunk.....remélem egyszer vege lesz.....
Azt írtad, hogy ha megkéred akkor nem dadog. Nem lehet, hogy csak játékból csinálja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elõfordul, hogy napokig nem dadog, majd háromszor-négyszer naponta, elvittem egy másik logopédushoz is, aki türelmet kért, mert szerinte ez élettani ls négy éves kor alatt természetes, de aggódjak, pláne, ha nem állandó jellegû a probléma. Reménykedem, hogy kinövi.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!