Találatok a következő kifejezésre: 3 éves naponta (63 db)

Normális, ha 3 éves kislányomnak csak 2-3 naponta van széklete?

Engem nagyon idegesít,hogy nem tud mindennap kakilni, de láthatóan őneki így normális. Azt olvastam, hogy a székrekedés az, ha 48 óra alatt egyszer megy nagyWC-re, fáj és puffadt a hasa, rossz a közérzete, étvágytalan. Az én kislányom ezzel szemben, jókedvű, jóétvágyú, játékos, normális hasú gyermek, viszont csak 2-3 naponta kakil (teljesen normálisat, tehát nem kemény és nem küszködik vele). Már csak olyanokat eszünk ami rostos, tehát nem kérek tanácsot, hogy mit adjak neki, már azt hiszem mindent próbáltunk és próbálunk is. Engem nagyon idegesít a dolog, vigyem szakorvoshoz? Vagy nála ez a normális?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy normális-e, de az én kislányom is már jó ideje 2 naponta kakil, van amikor 3 naponta, teljesen normálisat, és neki sincs semmi baja. Lehet, hogy lassabb az emésztésük, és ezért. Egyébként meg én sem szoktam minden nap, lehet hogy ilyen fajták vagyunk. Én úgy tudtam, hogy a székrekedés az, amikor visszatartja a székletet, vagy nem tudja kinyomni, mert kemény, ilyet nem hallottam, hogy 48 órán belül.

Nem tudom, hogy normális-e, de az én kislányom is már jó ideje 2 naponta kakil, van amikor 3 naponta, teljesen normálisat, és neki sincs semmi baja. Lehet, hogy lassabb az emésztésük, és ezért. Egyébként meg én sem szoktam minden nap, lehet hogy ilyen fajták vagyunk. Én úgy tudtam, hogy a székrekedés az, amikor visszatartja a székletet, vagy nem tudja kinyomni, mert kemény, ilyet nem hallottam, hogy 48 órán belül.
Szerintem az a normális ha minden nap kakil az ember. De tényleg sokszor hallom hogy csak pár naponta kakilnak a gyerekek, pedig az étkezésükkel elvileg nincs baj. Gyerekorvos mit mond? Én biztos megkérdezném.
adj neki idõnként ennivalót... vagy itass meg vele pár liter uborka levet vagy ha ez sem válikna be , tegyél ki a napra 4 napig egy is tejed, és itasd meg vele .. akkor biztos jönni fog belõle a dolog.
Utolsó hozzászóló: Menj a pics-ába, egyáltalán nem vagy vicces, 4 napos romlott tejet adjon a 3 éves kislányának? Normális vagy? Nem feltétlen jelent gondot ennyi idõsen (sõt késõbb sem), de ennyi idõs korban ez általános jelenség. Ettõl függetlenül a napi 1 széklet elvárható lenne, kérdezd meg a dokit, hogy mi a stájsz, ha nincs baja a gyereknek, akkor lehet próbálkozni különféle dolgokkal. (mint pl rost bevitel növelése)
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszoló: köszönöm szépen! Igazad van, én nem is méltattam válaszra, nem megf.satni akarom szegény gyereket. Amúgy mostanában rendben van (kopp-kopp), minden nap és magától.
Adj neki ricinust!

Naponta kakál 2, 5-3 éves gyermeked?

Kisfiam van, hogy kihagy 1 napot. De általában naponta van neki.

Legjobb válasz: Naponta 2-3-szor kéne, még felnõtt embernek is lehetõleg 2-ször.

Naponta 2-3-szor kéne, még felnõtt embernek is lehetõleg 2-ször.
napi 1-2x kb havi egyszer-ketszer, amikor nagyon keveset eszik, akkor nincs, vagy nagyon keves miutan tisztaba tettem, le is ellenorzi, hogy jó e a kakija, es midnig megallapitja, hogy jó :D
fiam változó.van hogy egy nap 3x, de van hogy kihagy 1 napot.ált 2x szokott.2 éves
Enyém nem minden nap, mondjuk kb heti 5.
3 éves lesz a kislányom, általában 2 alkalommal kakil, de van, hogy csak 1-szer.
Lassan 3 éves a fiam, és már legalább 1éve, napi 1x 2x van kaki...
2, 5 éves lányom van, rendszeresen 2 naponta kakil, de órára pontosan :) Senki nem mondta, hogy ez rossz lenne.
Az én 2 éves lányom napi egyszer szokott.
Naponta kb. 1-2-szer szokott /3 éves lányom van/, de ez attól függ hogy mit eszik. én viszont úgy tudom, hgoy felnõtt embernél a napi 1 a norma.
A 3 évesem naponta, de a 1, 5 évesem van hogy 3 naponta. Mindig is ilyen volt az emésztése. Pedig szépen eszik, fú jó nagy adagokat. Semmi baja nincs, csak mindent megemészt :)

3 éves kislányomnak 3-4 naponta van csak széklete, de azt is nagyon megszenvedi:- ( Mivel próbálkozzam, hogy naponta tudjon menni?

Az utóbbi id?ben egyszer?en nem megy a nagy dolog, vagy ha megy is, nagyon szenvedés az egész :-( Sír szegénykém, és látom rajta, hogy fáj neki.

Legjobb válasz: Reggelire adhatsz neki tejeskávét, pici, fél mokkáskanálnyi nescafé tejjel cukorral, hátha meghajtja!

Reggelire adhatsz neki tejeskávét, pici, fél mokkáskanálnyi nescafé tejjel cukorral, hátha meghajtja!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nagyon-nagyon szépen köszönöm!!! Megpróbálkozunk, remélem nálunk is segít majd. ( Nálunk költözés volt, és utána kezdõdött minden :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megpróbáljuk a vizet is!!
Kamilla tea! Napi minimum 6 dl víz szörp vagy tea gyümölcslé amit meg kell innia! Reggelire mûzlit adj neki tejjel, tízórai joghurt, ebéd valamilyen fõzelék husival, uzsonna gyümölcs, vacsi kenyér felvágott paprika paradicsom mellé, vagy péksüti! Nálunk ez vált be!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, tanácsokat, megfogadom amiket írtatok!
szia, italdiszkontba vagy patikába kaphato nézz utána a netem , mi ezt isszuk 2 naponta fél dl, MYRA bébiviz, természetes, nem lehet rászokni és eredményes.
elözö vagyok, igy helyes, MIRA GYERMEK GYOGY VIZ, és mi ugy szoktuk, mert elég rossz iza van, hogy fél dl és szörpöt teszek bele, hamar van hatása, de van mikor 1 dl mira viz és valami lével felengedem, vagy 1 dl mira viz szörp és még 1 dl sima ásványviz.


Ti mennyit foglalkoztok naponta 3 éves gyereketekkel? Minden nap leültök vele rajzolni, gyurmázni, építőkockázni? Mennyi az ideális idő egy nap a foglalkozásokra?

Legjobb válasz: Igen, minden nap leülök játszani a 3 évesemmel, de nem csak vele, van egy kishúga is (14 hós). Gyurmázunk, rajzolunk, festünk, kirakózunk, babázunk. Sokat játszom vele, mert szeretem ezeket csinálni. Persze nem egész nap vele foglalkozom, házimunkát reggel gyorsan meg szoktam csinálni, utána én már szinte csak velük vagyok.

Igen, minden nap leülök játszani a 3 évesemmel, de nem csak vele, van egy kishúga is (14 hós). Gyurmázunk, rajzolunk, festünk, kirakózunk, babázunk. Sokat játszom vele, mert szeretem ezeket csinálni. Persze nem egész nap vele foglalkozom, házimunkát reggel gyorsan meg szoktam csinálni, utána én már szinte csak velük vagyok.
3 és fél éves a kisfiam és igen, minden nap játszunk vele. Óvodás, de így is naponta 1 óra az övé. Néha megosztjuk ezt apával, néha hárman játszunk. Persze eljátszik egyedül is, de a közösen eltöltött idõ pótolhatatlan.
Csak vele sajnos nincs lehetõségem. 10 hónapos kishuga van, együtt játszunk egész nap. Kb 2 óra, amit fõzéssel, takarítással, egyébbel töltök, ilyenkor egyedül eljátszik vagy a hugával játszanak együtt ekkor is vagy ilyenkor mesét néz. épp 3 éves.
igen minden nap.olvasni rajzolni, építeni, autózni, bújócskázni, nyomdázni mikor mit akar.összességében 1 nap ami csak így az övé olyan 3 óra.de amúgy egész nap csevegünk, dolgozunk, sétálunk, fogocskázunk.idõnként játszik egyedül szépen, ezek az órák az enyémek.
Nekem még kisebbek a gyerekeim, de én is úgy gondolom, hogy ha nem jár bölcsibe vagy oviba, ahol egész nap ilyesmikkel foglalkoznak, hanem otthon van veled, akkor igen, minden nap több órát (min. 3-4 óra, amiben nincs benne étkezés, alvásidõ) kell és szülkséges játszani, foglalkozni vele.
Mivel már ovis, én pedig dolgozom, így a minden nap az túlzás. Hétvégén már inkább, bár nem igényli annyira, hogy csak vele foglalkozzak, hasonló korú testvérei vannak, nem csoda, hogy inkább együtt játszanak. De hétvégente mindenkire szánok idõt.

A cicák naponta hány órát alszanak? Van egy 3 éves nőstény cicám és rengeteget alszik. Pedig csak 3 éves, szobacica.

Remélem nincs semmi baja.

Legjobb válasz: dehogy..az enyém is alszik egész nap,néha felkel enni,rohan egy kört a lakásban és megy aludni:)

dehogy..az enyém is alszik egész nap, néha felkel enni, rohan egy kört a lakásban és megy aludni:)
Így van, az én cicám is egész nap alszik, csak enni kel föl, meg idõnként körülnéz az udvaron. De a macskák alapvetõen kb 18-20 órát alszanak naponta. Idõsebb korában meg még többet. :)
Semmi baja csak jó dolga van. Az enyém is alszik a nap nagy részében, aztán kaját kér, egy kicsit játszik majd újabb szundikálás és így telnek a napjai.
Nekem ugyan még nincs 1 éves a cicum de nagyon sokat alszik. Az éjszakát teljesen végigalussza, reggel kap reggelit, és utánna is alszik, majd játszik, alszik, eszik, játszik, eszik, alszik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam. De ha ilyen fiatalon ennyit alszik akkor késõbb szószerint átalussza majd az egész napot :D

3 éves gyereknek hány naponta kellene kakilnia?

Normális, ha 3-4 naponta kakil? Mi okozhat székrekedést? Most leálltunk a kakaóval, talán jobb lesz.

Legjobb válasz: Szerintem is 1-2 naponta kéne. Ebben segíthet, ha sok folyadékot iszik, meg sok rostos ételt kap.

Szerintem is 1-2 naponta kéne. Ebben segíthet, ha sok folyadékot iszik, meg sok rostos ételt kap.
Naponta kétnaponta kakál. székrekedés: rizses étel sok édesség kevés folyadék banán
adj neki aloe vera italt, rendbejon tole, de vigyazz, hogy foreveres legyen, a barackos finomabb.
Nálunk is ez a helyzet csak már 1-2 hónapja. Én éhgyomorra rostos gyümilevet adok minden nap + utána egy mokkás kanál ricinus olajat. Minden nap iszik aktimel jughurtot, és a kakaót visszavettem. Adom neki a gyõri zabfalatot... ez sokat segít! olivás halat... ez is. Nekünk ezek beválltak most :)
Naponta többször lenne ideális. Felnõttek és gyermekek számára is. Majdnem minden ember vastagbelén vannak megkeményedett székletrögök, a bélfalra tapadva (teljes vastagbélmosással az is kipucolható, és ajánlott legalább évente egyszer megismételni), de ennek ellenére is egészséges és természetes rostdús (lehetõleg húsmentes) táplálkozás mellett naponta többször kellene székelési ingernek jelentkezni, és könnyen üríteni. Én pl. törekszem bár eg. táplálkozásra magam számára, de még mindig van min javítanom; így hát csak átlag napi egyszer "hív engem a természet" (van, hogy napi többször, van, hogy kétnaponta); ez a tendencia viszonylag egészséges gyakoriságúnak mondható, még ha nem is az igazi. Még valami: minél kisebb termetû emberrõl van szó -ergo ha kisgyermekrõl-, értelemszerûen annál kisebb ûrtartalmú szinte minden belsõ szerve, így a belei is; ennél fogva pláne egy kicsivel még gyakrabban is kellene, hogy kakiljanak, mint a felnõttek. Szerintem alapvetõen egészséges bélmûködéssel minimum napi 3-szor kellene a piciknek; ha nincs annyi, akkor szükséges javítani a táplálkozás minõségén, persze lehetõségektõl függõen.
Naponta
Nálunk naponta 2-3x
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Az utóbbi 2 hétben van gond. Eddig tudott kakilni 2-3 naponta. Pedig eszik mindent, és adok neki gyakran inni. Próbáltunk már kamillateát is, szõlõlevet, lenmagot. A kúp se használ mindig.
Az enyém 3-4 naponta, de én is, pedig változatosan étkezünk. A védõnõnk erre azt mondta, hogy jól hasznosítja a szervezete a táplálékot. A székrekedés az, amikor erölködik és nem jön a kaki, ill. nagyon kemény. Nálunk ilyen probléma nincs. 3-4 naponta kakil, de nem kemény neki, nem erölködik. Ettõl függetlenül régebben volt székrekedése. Ilyenkor fõztem neki kb. 20 ml kamillateát, megitta és megszûnt a probléma. Csak nem szabad sûrûn adni neki, mert a bélflórát felborítja.
1-2 naponta. Ha már második nap sincs neki, akkor biztos kap valami olyasmit, ami kissé lazítja a székletét.
Ami segíthet: Barack + zabfalat. Reggelire ideális. Még több folyadék. Ha eszik szedvicset, naponta kétszer teljes kiõrlésût adj. Fõzelék. Sokszor!

Nagyon keveset ivó 3 évesed mennyit iszik kb naponta? Esetleg bevált praktikák, amivel ösztönözni lehet?

3,5 éves fiam sosem volt egy nagy ivó, esetleg az édes gyümölcslevekből iszik egyszerre többet, de sem víz, sem tea nem kell neki, max. egyszerre egy korty. Most éppen beteg, tehát még inkább szükség lenne a nagyobb folyadékbevitelre, erre most teljesen elutasítja. A torka nem piros, tegnap voltunk orvosnál. Reggeltől estig max 2 dl folyadékot iszik meg. Teljesen kikészít... Hogyan vegyem rá, hogy igyon?

Legjobb válasz: Kisfiam is keveset iszik. Õ is beteg, torokgyulladása van. 4 éves. Ma 4 falat kalácsot vett magához, mint étel. Inni 10-15 percenként kínálom teával. Nem iszik sokat max. 1-2 korty. Én azt mondtam neki, hogy ha nem iszik, akkor kórházba kerül. Nála ez hat.

Kisfiam is keveset iszik. Õ is beteg, torokgyulladása van. 4 éves. Ma 4 falat kalácsot vett magához, mint étel. Inni 10-15 percenként kínálom teával. Nem iszik sokat max. 1-2 korty. Én azt mondtam neki, hogy ha nem iszik, akkor kórházba kerül. Nála ez hat.
meg ma már mnegivott kb. fél pohár tejet.
A kérdező hozzászólása: A kórházzal már én is fenyegettem, semmi hatása:(
Adj neki valami sósat, amire tuti megszomjazik, pld pufi, vagy sós ropi.Nálunk mikor betegek, és nem akarnak inni még az szokott beválni, hogy szívószálat adok az italukhoz.Máskor annyira nem szoktam szívószálat adni, pont azért, hogy olyankor élvezik, hogy azzal ihatnak.

2 és fél éves kisfiam 3-4 naponta kakil, elég ha megestik egy szelet kakós kalácsot vagy akármilyen csokis dolgot, nálatok is előfordul?

Persze nem direkt adok neki, de el?fordul néha, ha vendégeskedünk, még a rudiról is leszedjük a csokit.

Legjobb válasz: Szia! Szinten 2 es fel eves a kisfiam, es mindennap tud kakilni. Ha autazunk akkor nem szokott. De masnap bepotolja mert ket adag jonn. O is eszik csokis dolgokat, de nem fogja meg annyira a hasat. sok joghurtot es folyadekot iszik, igy nincs befolyasal ra a csoki. Max. megszinezi a kakit.Probalj tobb folyadekot adni es keruld a csokit. Nem jo ha olyan sokaig nem tud kakilni. De egy vedonot is megkerdezhetsz rola, mint mondanak.

Szia! Szinten 2 es fel eves a kisfiam, es mindennap tud kakilni. Ha autazunk akkor nem szokott. De masnap bepotolja mert ket adag jonn. O is eszik csokis dolgokat, de nem fogja meg annyira a hasat. sok joghurtot es folyadekot iszik, igy nincs befolyasal ra a csoki. Max. megszinezi a kakit.Probalj tobb folyadekot adni es keruld a csokit. Nem jo ha olyan sokaig nem tud kakilni. De egy vedonot is megkerdezhetsz rola, mint mondanak.
Több gyümölccsel és folyadékkal próbáld kínálni!Esetleg gyümölcstumixot is készthetsz, ha iszik már tejet.

Gáz ha 16 évesen 3-4 naponta kell borotválkoznom?

Ti ilyen id?sen milyen gyakran borotválkoztatok?

Legjobb válasz: Én 23 vagyok és 2-3 hetente villanybritvával, de sajna cserélhetõ pengére kellesz lassan váltanom, mert egyre sûrûbben nõ a képemen és a recés penge nem viszi.

Én 23 vagyok és 2-3 hetente villanybritvával, de sajna cserélhetõ pengére kellesz lassan váltanom, mert egyre sûrûbben nõ a képemen és a recés penge nem viszi.
Fiú vagy lány vagy? Mit borotválsz? Igen, gáz.
Gondolom nem most kezdtél borotválkozni hanem jóval elõbb.Elárulom az elkövetkezendõ idõben még többet fogsz mert a rendszeres borotválkozástól annyira megerõsödtek a szõrszálaid, hogy kénytelen leszel.Ez egyáltalán nem gáz! Viszont nagyon idõigényes!
Nem gáz viszont néha szüneteltesd mint most úgy is tél van :) !
Gáz, mert én 14 éves korom óta borotválkozom 1-2 naponta.
nem gáz, a szõr meg nem nõ gyorsabban azért mert borotválod! én 15 éves koromban kezdtem borotválkozni és 4-5 naponta kellett, manapság a 2-3 napos borostám még épphogy elmegy, munkahely függõ. nemrég még szakállam volt 1 évig, kb havonta 1x-2x nyírtam vissza 6-8mm hosszúra, de kb 1 hónapja megint rendszeresen borotválkozok és nem nõ lassabban, mint 1 évvel ezelõtt ennyi, a férfi szõrös, a nõ meg vérzik és fáj a feje
én 15 vagyok és kb 5-6 naponta borotválkozom szal nem para ... meg ez teljesen személy függõ ... amelett meg attól is függ, h mikor kezdted ...

Baj ha 15 evesen naponta 2 vagy 3 alkalommal verem ki?

Baj ha 15 evesen ?

Legjobb válasz: 3 még belefér, de a 4-ért már büntet az APEH.

3 még belefér, de a 4-ért már büntet az APEH.
A párom 37 és ugyanezt csinálja, amikor nem vagyunk együtt... Semmi baj Veled. 25/L
Verjed csak TMS maszturbációt ne alkalmazz, ert az káros!
És attól függy, mert ha dlnak benne a hormonok akkor természetes. Mondjuk 15 évesen lehet, h késõnérõ típs vagy, mert aki már 12 évesen elkezdi verni, annak 15 évesen napi 1 max 2 az átlaga: három sztem már túlzás. bár nyufógi egy idõ után úgyis lefogsz csillapodn.
nem gond!!!EGÉSZSÉGEDRE!!:)
Miért lenne baj. Annyiszor vered ahányszor jólesik. Fontos hogy annyiszor csináld amennyiszer neked van rá szükséged és nem azért mert valakitõl hallottad h õ naponta többször csinálja.
A kérdező hozzászólása: XD oke koszonom:P
Valószínûleg korai magömlésben fogsz szenvedni. Bizonyított tény, hogy aki sokat veri a farkát az erre a sorsra jut... annyira rászoksz, annyira ráizgulsz és várni fogok hogy kipróbálhasd nõvel hogy fel fogsz sülni. Azt javaslom csak egyszer csináld egy nap, és húzd el ameddig csak bírod.
Ha nem az a maszturbálás lényege hogy minél gyorsabban végezz, hanem elnyújtod, akkor nem lehet gond. A maszturbálástól nõ az ingerküszöböd (csökken az érzékenység, mert megszokod) és a tested is megtanulja, hogy nem vagy gyorstüzelõ. És ne hagyd, hogy ijesztgessenek a szörnyû következményekkel, mint 15.48.:)
A kérdező hozzászólása: Oke koszonom:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!