Találatok a következő kifejezésre: 3 éves kutyámat, hogy tudnám (4 db)

Labrador kutyám 3 éves, eddig nem tette, de most rettegve fél a zivatartól, azaz a dörgéstõl, villámlástól. Kerti kutya, hogy tudnám leszoktatni a páni félelemrõl?

Legjobb válasz: Sajnos errõl leszoktatni nem tudod. Bele van kódolva genetikailag a kutyába a félelem. Azt teheted, hogy zivataros idõben behívod a lakásba, hogy a közeletekben legyen, ettõl talán kissé megnyugszik, mert látja, hogy ti nem féltek. Azt ne várd, hogy a félelme teljesen megszûnik, csak egy kissé csillapodik.

Sajnos errõl leszoktatni nem tudod. Bele van kódolva genetikailag a kutyába a félelem. Azt teheted, hogy zivataros idõben behívod a lakásba, hogy a közeletekben legyen, ettõl talán kissé megnyugszik, mert látja, hogy ti nem féltek. Azt ne várd, hogy a félelme teljesen megszûnik, csak egy kissé csillapodik.

Van egy 3 éves kutyám akit udvarban tartok rá szeretném szoktatni arra hogy egy bizonyos helyre ürítsen. Ezt hogyan tudnám elérni?

Legjobb válasz: Döntsd el hol legyen az a hely, amit kutyavécének használhat. Ha valahol a kertben elvégzi a dolgát szedd össze és 2-3 db kakit tegyél arra a helyre, ahová szeretnéd szoktatni. (azt a helyet ahonnan összeszedted higitott kölnis vízzel és sprickoló flakon segítségével locsolt le) Ha legközelebb nem a jó helyre piszkit, gyorsan takaritsd föl és locsold le és egy kicsit dorgált meg érte a kutyust. Ha a kijelölt helyre végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutifalat, óváció. Ne számítsd túl gyorsan eredményre - kutyája válogatja- de legalább 2-3 hónap mire megszokja. Sok sikert és kitartást !

Döntsd el hol legyen az a hely, amit kutyavécének használhat. Ha valahol a kertben elvégzi a dolgát szedd össze és 2-3 db kakit tegyél arra a helyre, ahová szeretnéd szoktatni. (azt a helyet ahonnan összeszedted higitott kölnis vízzel és sprickoló flakon segítségével locsolt le) Ha legközelebb nem a jó helyre piszkit, gyorsan takaritsd föl és locsold le és egy kicsit dorgált meg érte a kutyust. Ha a kijelölt helyre végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutifalat, óváció. Ne számítsd túl gyorsan eredményre - kutyája válogatja- de legalább 2-3 hónap mire megszokja. Sok sikert és kitartást !
A kérdező hozzászólása: Kösznöm a választ remélem eválik majd !!
A kérdező hozzászólása: De ez az elárás nem tesz kárt a fûben?

3 éves Amstaff kutyámat, hogy tudnám hozzászoktatni a többi kutyához, ha folyamatosan csak támadni akarja őket, ha kisebbek, ha nagyobbak?

Legjobb válasz: hat fokozatosan szoktasd oket hozza,de foleg ugy,hogy ha jon veletek szemben egy masik kutyus,akkor tereld el a kutyud figyelmet jutalomfalattal,vagy jatekkal,es akkor tarsitani fogja azt,hogyha nem ugatja meg a masikat akkor jutalmat kap,es ezt meg fogja szokni

hat fokozatosan szoktasd oket hozza, de foleg ugy, hogy ha jon veletek szemben egy masik kutyus, akkor tereld el a kutyud figyelmet jutalomfalattal, vagy jatekkal, es akkor tarsitani fogja azt, hogyha nem ugatja meg a masikat akkor jutalmat kap, es ezt meg fogja szokni
Az én egyik kutyám is ilyen "zizi". Én mindig azt csináltam, hogy ha ugatta rászoltam, aztán leültettem, mondtam neki ott várjon meg és oda mentem a kutyához megsimogatni, aztán felkeltette az érdeklõdését, és szépen lassan közeledni kezdett, hogy megszagolja. Ha közben rávicsorgott rászoltam, leültettem, nem engettem közelebb. Aztán megint simogattam, õ megint jött és végül megszaglázták egymást. Ha közben megint vicsorgott megint leültettem. (De persze ez ne kölyök kutya legyen, mert az nagyon tud örülni egy kis siminek, és nehogy a féltékenységet hozzuk ki a kuyánkból.) Arra is kell figyelni, hogy sajnos vannak olyan kutyák, akik nem türik meg egymás jelenlétét, ha ezt tapasztalod inkább nagy ívben kerüld, nehogy balhé legyen belõle. :S
Szia:) Ugyanebben a cipõben jártunk, anno!Kiskorában félõs volt nagyon, ez késõbb átfordult nagyon kemény agresszioba!A futtato, ahova mellesleg most is járunk, nagyon bejött, mert ott bull terrier, minibull, staff, pit, bandog, stb...járnak csak.Hosszú ideig csak szájkosárban vittük be, de legalább el volt engedve, és volt kerítés, ami nem hátrány:) Prázon ha õ is "kattos"méginkább az lesz!Magátol rájön pár alkalom után, hogy felesleges a mûsor, jobban élvezi a játékot:) Amúgy a Cerberosnál meg tudják oldani a problémád!!!!!
Az én kutyám is kicsinek mindentõl félt, most másfél éves szuka, de minden kutyát megakar enni, nem engedném össze más kutyával!


3 éves Fila Brasileiro kutyám állandóan kaparja az ajtót vagy az ablakot. Még éjjel is. Hogy tudnám leszoktatni róla?

Legjobb válasz: nekem a cicám csinálja ezt...és hiába szolunk rá nemhagyja abba.. ez fõleg hajnalban a legidegesítöbb.. de ugye a cicám macskaalomba jár a wc-be a te kutyád kinnt végzi a dolgát..és lehet h kell neki..vagy csak ki akar menni sétálni..stb este szerintem vidd ki sétáltatni vagy vidd ki egy közeli pályára ahol tud futkározni és kifárad majd..

nekem a cicám csinálja ezt...és hiába szolunk rá nemhagyja abba.. ez fõleg hajnalban a legidegesítöbb.. de ugye a cicám macskaalomba jár a wc-be a te kutyád kinnt végzi a dolgát..és lehet h kell neki..vagy csak ki akar menni sétálni..stb este szerintem vidd ki sétáltatni vagy vidd ki egy közeli pályára ahol tud futkározni és kifárad majd..
3 éve kaparja már az ajtót és a ablakot? Akkor már szerintem (a filát ismerve) pozdorjává alakította volna át az egész házat. Mikortól csinálja, mire hagyja abba. Kevés az info egy normális válaszhoz, de elég valószínû hogy nem igazán hallgathat rád, ha felszólításra nem hagyja abba.
A kérdező hozzászólása: Nem 3 éve kaparja.Kb.2 hónapja kezdte el.Kinti kutya igy nem ki akar menni.Minden másban hallgat rám, de ha ilyenkor rászólok, semmi.
kinnt v bennt tartod? mert nem egyértelmü..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!