Találatok a következő kifejezésre: 3 éves kutyámat, (124 db)

Van egy 3 éves kutyám lehet még tanítani trükökre?

Legjobb válasz: persze hogy meg az én kutyám 9 éves (bichon) és még mindig nagyon könnyen tanítható... a kutyákat életük végéig lehet tanítani csak vannak fajták amik nehezebben tanulnak vagy makacsabbak meg persze amelyik kutyus nagyon öreg hogy mozogni is alig tud attól azért ne sokat várjunk de egy 3 éves kutyával elég sok mindent lehet kezdeni :) ..neked milyen kutyád van??

persze hogy meg az én kutyám 9 éves (bichon) és még mindig nagyon könnyen tanítható... a kutyákat életük végéig lehet tanítani csak vannak fajták amik nehezebben tanulnak vagy makacsabbak meg persze amelyik kutyus nagyon öreg hogy mozogni is alig tud attól azért ne sokat várjunk de egy 3 éves kutyával elég sok mindent lehet kezdeni :) ..neked milyen kutyád van??
3 évesen még simán, sõt idõsebb korban is.
A világ egyik legjobb trénere Susan Garret - pont errõl szól egy nemrég feltööltött videója. Innen elérhetõ: http://www.puppypeaks.com/sq/6291-old-dog-new-tricks
A kérdező hozzászólása: A fajtáját még a kutya doki se tudja de szerintunk golden és tacskó keverék.:)

3 éves kutyának tenyészszemle?

Találtam egy kutyust egy hirdetésben. Törzskönyve van, a tulajdonostól megkérdeztem a kutyus nevét is, és gyors utánajárással megtaláltam a kutyust egy kennel honlapján (ahonnan származik). A kennelt ismerem, a kutyáik szépek, egészségesek... ami kell, meg van. Holnap, vagy pénteken megyek megnézni a kutyust. Ezért érdekl?döm, hogy ha úgy alakul, hogy meg veszem, le lehet e tenyészszemléztetnem? Válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Elviheted tenyészszemlére ha küllemre megfelel a kutya. De azért azon gondolkodj el, hogy egy tenyészet vajon miért ad el egy 3 éves kutyát, ami már ivarérett. Ha az a kutya megfelelõ lenne és tenyészthetõ lenne akkor nem adnák el.

Elviheted tenyészszemlére ha küllemre megfelel a kutya. De azért azon gondolkodj el, hogy egy tenyészet vajon miért ad el egy 3 éves kutyát, ami már ivarérett. Ha az a kutya megfelelõ lenne és tenyészthetõ lenne akkor nem adnák el.
ma 16:54 Persze, hogy veszünk felnõtt kutyát, ha beleillik a terveinkbe. De azzal tisztában vagyunk hogy miért és nem azon gondolkodunk, hogy lehet-e tenyészszemlézni. Ezért írtam, hogy elõbb nagyon sok mindent meg kell tanulni. Nem a tenyészszemlén és a szûréseken múlik a tenyésztés. Elõször a koncepció.
Ha tenyészteni akarsz, vegyél olyan helyrõl kutyát, ahol mindent biztosítanak hozzá. Lehet, de minek? Ha még az alapokkal sem vagy tisztában, mire is kell a tenyészszemle?
El lehet vinni a kutyust persze, de elõtte a szûréseit meg kell csináltatni. megkérdezhetem milyen fajta? Ha Munkavizsgára kötelezett, akkor a tenyészszemle nemcsak egy küllembirálat. Én is vettem már felnõtt kutyát. és legalább nem kellett agyalnom azon, kijön-e a foga, milyen lesz a külleme, az agya, stb. Jó hogy többe került sokkal, de nem vettem zsákba macskát.
Mit tudsz a kutya felmenôirôl?? Ugyanis a tenyésztésnek ez az alapja - milyen géneket hordoz az adott egyed, ill. milyen várható tulajdonságokat örökít.
Ha nem értesz hozzá ne tenyész semmit! Én tenyésztõ vagyok, és mielõtt elkezdenéd mindent tudni kell a kutyákról, és a fajtáról is, nem csak szaporitani kell õket mint a nyulakat!
Ezért kell elõtte mindent megtanulni. A kérdésed a bizonyíték, hogy még semmit nem tanultál. Ezért kell tenyésztõtõl venni, aki mindenben segíteni fog és nem kell ilyen fórumokon kérdezned. Sajnos igen sok olyan embert ismerek, aki tényleg jószándékkal áll a fajtához, szeretne minél jobb kutyákat, csak épp megfelelõ mester hiányában nem tudja hogyan kezdjen hozzá. És utólag csodálkozik, hogy nem az lett az eredmény, amit szeretett volna.
3 évesen már késõ neki egy elsõ ellés ... amire megvannak a szürései, tenyészszemle 4 is elmúlik
A név nem minden. Maga a kutya , ami számít. Gondolom, ismered a követelményeit annak a fajtának, amit meg akarsz venni. Bár kétlem, hiszen akkor nem kérdeznéd, hogy viheted-e tenyészszemlére. Bármilyen kutyát el lehet vinni . Befizetsz, elmész és kapsz egy bírálatot. Vagy jót, vagy kizárót.
Figyelj ha felveszi a tenyésztõjével a kapcsolatot, már ha valóban tenyésztõ, akkor közösen a tudásra alapozva belevághat szerintem.

Egy 3 éves kutya képes lehet még tanulni?

Legjobb válasz: Egy 13 éves kutya is képes tanulni:) Igen, természetesen jól tanítható a 3 éves is.

Egy 13 éves kutya is képes tanulni:) Igen, természetesen jól tanítható a 3 éves is.
Képes. Nehezebben tanul, mint egy kölyökkutya, de tanul. Még nem olyan öreg, szóval igen:)
Persze.
nálunk a 10 éves kutyám gyorsabban tanult meg egy trükkött, mint a 7 hónapos :D
Az enyém épp 3 éves, és most kezd csak igazán belejönni a tanulásba. Kellett, hogy benõjön a feje lágya!

Mik az előnyei és hátrányai, ha egy 3 éves kutyát veszek magamhoz, kicsi helyett?

Egy német boxerr?l van szó, kép alapján szerelem els? látásra, infókat nem tudok róla. Szombaton megyek és megnézem.

Legjobb válasz: Az nagy elõny, hogy a kiskutyával járó gondokat megúszod. Én is szeretem a kölyköket, mint mindenki, de hónapokig együtt élni velük elég fárasztó tud lenni. A felnõtt kutyának már kialakult a természete, a tartói ismerik, alaposan faggasd ki õket. Ha van cicátok kérdezz rá hogyan viselkedik cicákkal. Ha nincs tapasztalatuk és menhelyrõl hozod ki biztosan megengedik, hogy hazavidd megnézni, hogyan reagálnak egymásra, mert ez többnyire a cicától függ. Ha nem menekül el akkor már nyert ügyetek van. Mi sok kutyát teszteltünk cicára mielõtt a külföldi gazdájukhoz kerültek volna, igaz a mi macskánk semmitõl nem fél. Nevelésnél ugyan úgy következetesnek kell lenni, a szabályokat az elején lefektetni, a kutya számára érthetõvé tenni és nagy gond nem lehet.

Az nagy elõny, hogy a kiskutyával járó gondokat megúszod. Én is szeretem a kölyköket, mint mindenki, de hónapokig együtt élni velük elég fárasztó tud lenni. A felnõtt kutyának már kialakult a természete, a tartói ismerik, alaposan faggasd ki õket. Ha van cicátok kérdezz rá hogyan viselkedik cicákkal. Ha nincs tapasztalatuk és menhelyrõl hozod ki biztosan megengedik, hogy hazavidd megnézni, hogyan reagálnak egymásra, mert ez többnyire a cicától függ. Ha nem menekül el akkor már nyert ügyetek van. Mi sok kutyát teszteltünk cicára mielõtt a külföldi gazdájukhoz kerültek volna, igaz a mi macskánk semmitõl nem fél. Nevelésnél ugyan úgy következetesnek kell lenni, a szabályokat az elején lefektetni, a kutya számára érthetõvé tenni és nagy gond nem lehet.
Kérdezõ, a Boxer fajtamentéstõl viszed, a Noétól? Ott én is jártam! Van is egy nagy kedvencem köztük! Mi oda mellé járunk kutyasuliba. Nagyon ajánlom! Nem igaz, hogy a felnõtt kutyákat nem lehet nevelni, ez egy nagy baromság. Aki ezt mondja, az sajnos nem falkavezére a kutyának! Itt kezdõdik a dolog! Nekem 2 kölyökkutyám volt, de azt mondom, igaz, hogy már nagyon jól nevelt a mostani, de legközelebb tutira nem veszek kiskölyköt, mert mi lakásban vagyunk és rém fárasztó ez a szobatisztaságra nevelés-nekem! Úgyhogy örülj, hogy ezt megúszod, már ha lakásban lesz a boxer!
Elõnyei: kis szoktatás után nem kell veszõdni a szobatisztasággal, rágcsálással, rombolással...bár ezek is függnek az elõélettõl minden egyes kutyánál. Hátránya: az ember nem látja felnõni, nem lehet tudni az elõéletét, lehetnek olyan dolgai, amiket nem tudunk megmagyarázni, kevesebb ideig lehet velünk. Én 9 hónapos korában hoztam el a kutyámat, 3 nappal korábban adta le az idõs gazdija a menhelyen/gyepin. Elsõ napokban bizonytalan volt, én voltam számára a biztos pont, el sem ment nagyon mellõlem. Nevelése simán ment a nagy könyv szerint :)
A kérdező hozzászólása: Még nem tudok semmit, szombaton megyek el hozzá :) De már nagyon izgatott vagyok :) Róla van szó: http://kepfeltoltes.hu/view/121009/boxxx_www.kepfeltoltes.hu..
Nincs képed róla?
HÁT EZ GYÖNYÖRÛÛÛÛ!!! REMÉLEM, MINDEN OK LESZ!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is remélem. Majd írok hétvégén, hogy mi volt :)
Boxer és amerikai bulldog? Júúúúúúj az nagyon szép lehet! Mindkét fajtát nagyon szeretem, akkor gondolom masszívabb, mint a boxer! Biztos lehet próbaidõre elkérni szerintem. Vagy esetleg kijön egy gondozó vele Hozzátok, nem?
A macska viselkedésén is sok múlik. Ha menekül, fogócskázni fog vele a kutya, vagy prédának tekinti. Ha nyugton marad a cica, max. fúj rá kicsit, akkor a mi kutyáink megtartják a tisztes távolságot :D
Ez abszolút kutyafüggõ! Nagy mértékben rajtad áll vagy bukik a dolog. Hacsak nem sérült lelkileg totálisan szegény eb. De talán közveszélyes ebet nem adnak csakúgy házhoz. A kutyák tanulékonyak, ha jól kezeled akkor a megmentõjének, ételadójának és falkavezérének bármit megtesz. Még a gyûlölt ellenséget, a macskát is imádja a kedvedért. No nem mindet, csak a sajátját :) Nem kell vele kivételezni, mert jajj szegény mentett kutyuli. Figyelni kell rá, de szokja meg a rendet.
Kérdezd meg õket, hogy elengedik-e a kutyát, azonban általában ha az örökbefogadónak van másik háziállata, kutya-macska, akkor kifejezetten javasolt elõtte összeismertetni õket, kutyákat együtt sétálni vinni, stb, szóval kétlem, hogy ez gond lenne, sõt. Add elõ nekik a helyzetet, amúgy is tudni akarják hogy hova kerül a kutya, kinti-benti lesz-e, megfeleltek-e egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Kertes házba lenne. Illetve bent, napközben pár órát lenne a kertben, amíg dolgozom. Nem a Noétól, boxer és amerikai bulldog keverék. Igazából a cicával való összeszoktatástól félek. Kitudja, milyen múltja volt a macskákkal... Olyan kérhetek a menhelytõl, hogy 1-2 nap hadd hozzam el, próbaidõre? Mert annak nincsen értelme, hogy örökbe fogadom, és viszem vissza 1 hét múlva, mert pont az ellenkezõje mint amit mondtak róla. Egyébként azt mondták nagyon bújós, és kedves. Kijön a többi kutyával, egész nap ugrál, játszik.
Az utolsóval teljes mértékben egyet értek. Az egyik kutyusomat utcáról fogadtam be, már akkor is minimum egy éves volt. Akkor még falkavezérségrõl hírbõl sem hallottam. Nagyon nehéz volt vele, vert, éheztetett kutyus volt. Több embert megharapott, ész nélkül ugatott, ha olyanja volt verekedett a többi kutyával. Pár éve jött fel ez a falkavezérség téma, és õ lett az elsõ számú kísérleti alanyom. Ne tudd meg az óta mekkorát változott! Sok kutyusom van (ideiglenesek), de mind közül õ a legkedvesebb. Most kb. 10 éves, vagy több, és sajnálom, hogy csak idõs korára sikerült rájönnöm, hogy miként kellene bánnom vele. Az óta az idõs kutyák a kedvenceim, mert ezerszer könnyebb velük, mint egy kölyökkel.
hátránya: a szokásain nehéz változtatni, és pl. a macskával nem nagyon lehet összeszoktatni
3-as A mi mopszinknak is volt vágás a pocakján és kiderült, hogy még az igazi gazdija, aki valószínûleg nagyon szerette és törõdött vele, mûttette. 2-es voltam
Nekem van ezzel pozitiv es nagativ tapasztalatom is. A negativ: idös hazaspartol vettek a szüleim gyerekkoromban egy nemet juhasz kutyat. Soha nem sikerült megszoknia a gyerekeket, eleg volt az udvarra kitennem a labama, rögtön morgott es vicsorgott (pedig egyebkent egy jambor kutya volt). Vannak tehat a kutya ilyen korara olyan megszokasok, berögzödesek, amiken valtoztatni nem (nagyon) tudsz. Azaz egy ke´sz kutyat kapsz. A pozitiv a jelenlegi kutyank. Elsö pillanattol elfogadott gazdajanak, egy nagyon halas, okos kutya. Igen amit elöttem irtak, vannak dolgok, amik soha nem derülnek ki rola, pl. miert van vagas a hasan...
Szia! Én egy 5 éves mopszot vettem magamhoz. Nekünk az a hátrány, hogy nem tudjuk már nevelni. Iszonyat neveletlen, akaratos, makacs, mindig annak kell lennie amit õ szeretne. Nem tudjuk, hogy akinél elõttünk volt, hogyan viselkedett vele (mármint a kutyussal), de nagyon fél az emberektõl és az állatoktól is. Nálunk ez negatívum, de a nevelés biztosan nálatok is az lesz. Elõnye, hogy van nekünk, segíthettem rajta hiszen nagyon betegen került hozzám és akármilyen makacs és engedetlen nagyon szeret minket :) és hálás a segítségért. Megnevettet és amint írtam, sok szeretetet kapunk tõle :)
A kérdező hozzászólása: Lehet látjátok egy másik kérdésemnél is, de leírom ide is, mert megígértem. Ma voltam nála, nagyon kedves volt, és hatalmas :) Képen nem is látszik mennyire. Sajnos beteg, nem tudják mi baja, de szinte biztos, hogy hazahozom. Addig is rendszeresen látogatom, nagyon remélem, hogy rendbe jön.
2 nap alatt (ha napi kétszer klikkerezel) le kéne esnie neki, ha jól csinálod...
A kérdező hozzászólása: és ezt mennyi idõ alatt kéne a akutyának megtanulnia? biztos nem lehet egy tutifix idõpontot adni, de 1 nap, 1 hét, 1 hónap, 3 hónap, mennyi kb?
keress rá a 101 kutyatrükk cimû könyvre. A neten is fent van valahol. Nagyon jól, képekkel illusztrálva megmutatja a tanítás módját. Én ebbõl tanítottam a kutyámnak.
Ez is egy álláspont, és érthetõ. Én preferenciát állítok. Nekem fontosabb a jutalmazás helye h ezáltal az adott feladat egyértelmûbb és pontosabb legyen. Bár az én kutyáim nem igen esznek föl a földrõl semmit, és jól el tudják különíteni a tanulás közbeni jutalmazást a sétán talált bármitõl.. Plusz nem kertes házban lakunk. Így ezt mindenkinek magának kell eldöntenie h mi a fontosabb neki illetve h hogyan tudja kezelni ha kell. De olyat sosem jelentenék ki h NEM SZABAD...a kutyakiképzésben az a jó h nincs egy üdvözítõ út ;o) valakinek ez jön be, vkinek az. ;o)
kifejtem. egy kutyának alap dolog megtanítani hogy séta közben vagy akár otthon is hogy ne szedjen fel a földrõl minden szart, vagy pl ha bedobnak valami mérgezett ételt a kerítésen ne egye meg, ezért nem szabad a földre dobni a jutalom falatot hogy semmit ne egyen meg a földrõl... nekem van egy 1 éves bernim, és nem eszik meg semmit amit idegentõl kap, legyen az akár egy rúd kolbász. így próbáltak már hozzánk betörni, el akarták altatni a kutyát, hát nem jött nekik össze...és a kutya nem tudja megkülönböztetni a földön heverõ szart a leejtett jutalomfalattól...tessék kifejtettem!
Türelem. Az én vizslám a lábam alatt átbújt simán, mert alapból is láb között közlekedik, viszont az ág alatt az erdõben nem akart átmenni. Hívogasd, csalogasd, dicsérd, ha próbálkozik, és ha végre átmegy akkor hatalmas dicséret (jutalom falat). Én nem klikkerezek, szóban dicsérem, de az mindegy itt. Hamar rájön, hogy nagyon ügyes dolog átmenni a lábad alatt. Imádom, ahogy örülnek, ha sikerül a feladat. Szóval türelem. Egyelõre nem érti mit szeretnél és miért. Egyébként sok kutya nem szereti ha fölé állnak, ami ugye itt megvan. Lehet szoknia kell a szitut.
Ezt fejtsd ki kérlek bõvebben :D
soha ne ejtsd le neki a jutalom falatot, mindig a kezedbõl kapja azért jutalom falat.
Ez a videó nem jó...látszik h egy olyan kutyával mutatja amelyik már tudja. Én pont most tanítok egy idióta :o) vadászkutyát 8asozni. Kb 5 perc volt és értette. Terpeszben állsz és hátulról a két lábad között tartod a jutalofalatot és csalogatod. Ha már elindul át a lábad között, klikk és a jutalmat a lábadhoz de magad elé ejted le, h már fordulnia is kelljen h a másik oldalról menjen át. Elõször gyakorold mimdkét aldalra, majd amikor már rutinosan tudja, lehet 8asozni és egyre kevesebbet használni a csalogató kezdet. Végül csa minden 2.nál jutalmazni, vagyis csak akkor ha megcsinálta a 8ast.
tuszkold át kézzel. lehet azért nem csinálja, mert nem ízlik neki a jutalomfalat. :)
A kérdező hozzászólása: de nem hajlandó átmenni...:-) akkor mit kell csinálni??
A kérdező hozzászólása: sikerült, köszönöm :-)))

3 éves kutyát is meg lehet tanítani bármire?

2 éves korában került hozzánk, azel?tt egy telepen volt, ahol az ismer?söm kutyákat tenyészt. Eddig nem nagyon tanítottam. Tudtok valami jó könyvet, amib?l elsajátíthatnám az alapokat? Id?sebb kutyát is ugyanúgy meg lehet tanítani mint egy kölyökkutyát?

Legjobb válasz: Persze, meg lehet tanítani! Elképzelhetõ, hogy nem lesz olyan könnyû dolgod mint egy kölyökkel, de ez is inkább egyedfüggõ szerintem. Az alapok elsajátításához én Jan Fennelt ajánlom, a Hallgassunk a kutyánkra az elsõ könyve, a Tanuljunk meg kutyául a második, ez a hasznosabb szerintem. Az alapok után pedig a konkrét trükkök elsajátításához itt van ez: ***** Csak sok kitartás és türelem kell hozzá, úgy biztosan sikerül! * Automatikusan eltávolított tartalom.

Persze, meg lehet tanítani! Elképzelhetõ, hogy nem lesz olyan könnyû dolgod mint egy kölyökkel, de ez is inkább egyedfüggõ szerintem. Az alapok elsajátításához én Jan Fennelt ajánlom, a Hallgassunk a kutyánkra az elsõ könyve, a Tanuljunk meg kutyául a második, ez a hasznosabb szerintem. Az alapok után pedig a konkrét trükkök elsajátításához itt van ez: ***** Csak sok kitartás és türelem kell hozzá, úgy biztosan sikerül!* Automatikusan eltávolított tartalom.
Fennel:Kutyapszichológia. Scribden van fenn.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Elolvasom ezeket a könyveket, és meglátjuk, mire jutok. :)
Szerintem könnyebb is felnõtt kutyát tanítani, õk már nem olyan hebrencsek, jobban tudnak koncentrálni.
Persze! Csak a gazda szabhat határt a tanulnivalóknak :) Elõzõ kutyám majdnem 15 évesen, halála elõtt 2-3 héttel tanulta meg a fémtálját odahozni vacsi után...

Van egy 3 éves kutyám akit udvarban tartok rá szeretném szoktatni arra hogy egy bizonyos helyre ürítsen. Ezt hogyan tudnám elérni?

Legjobb válasz: Döntsd el hol legyen az a hely, amit kutyavécének használhat. Ha valahol a kertben elvégzi a dolgát szedd össze és 2-3 db kakit tegyél arra a helyre, ahová szeretnéd szoktatni. (azt a helyet ahonnan összeszedted higitott kölnis vízzel és sprickoló flakon segítségével locsolt le) Ha legközelebb nem a jó helyre piszkit, gyorsan takaritsd föl és locsold le és egy kicsit dorgált meg érte a kutyust. Ha a kijelölt helyre végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutifalat, óváció. Ne számítsd túl gyorsan eredményre - kutyája válogatja- de legalább 2-3 hónap mire megszokja. Sok sikert és kitartást !

Döntsd el hol legyen az a hely, amit kutyavécének használhat. Ha valahol a kertben elvégzi a dolgát szedd össze és 2-3 db kakit tegyél arra a helyre, ahová szeretnéd szoktatni. (azt a helyet ahonnan összeszedted higitott kölnis vízzel és sprickoló flakon segítségével locsolt le) Ha legközelebb nem a jó helyre piszkit, gyorsan takaritsd föl és locsold le és egy kicsit dorgált meg érte a kutyust. Ha a kijelölt helyre végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutifalat, óváció. Ne számítsd túl gyorsan eredményre - kutyája válogatja- de legalább 2-3 hónap mire megszokja. Sok sikert és kitartást !
A kérdező hozzászólása: Kösznöm a választ remélem eválik majd !!
A kérdező hozzászólása: De ez az elárás nem tesz kárt a fûben?

Van egy 3 éves kutyám akinek nagyon jó barátja lett a macskám, miért lehet ez?

Eddig sosem volt kanos a kutyám,egyszer csinált meg egy n?stény kutyát kb 1 éves lehetett... de ami 1 hete megy az már abnormális... a hím macskámat akarja meghágni aki már teljesen bele?rül abba hogy a kutya miért változott így meg,eddig együtt aludtak stb... mit tegyek???

Legjobb válasz: ivartalanítás??akkor nem tengenének benne a hormonok. egészségesebb is lenne, nem csinálna fel több szuka kutyát, stb.

ivartalanítás??akkor nem tengenének benne a hormonok. egészségesebb is lenne, nem csinálna fel több szuka kutyát, stb.
A kutyád ledominálja a macskát, kifejezi, hogy õfelette áll a rangsorban. (Bár ez dominancia, de ha tüzelõ szuka van a környéken, az rásegíthet a túlzottan hiperaktív, domináns viselkedésre.) A fedezés, pároztatás nem segít rajta, eszedbe ne jusson, csak rontasz a helyzeten! A megoldás az ivartalanítás.
az ivartalanítás nem hat rá negatívan. embereket is mûtenek, tudod jól. most mi a jobb? az, h tengenek benne a hormonok, és nem közösülhet(amit pedig nagyon jól tudja, h milyen érzés, mert egyszer már átesett rajta), és hagyod így szenvedni? vagy az, h ivartalanítod, és nem fogja érezni, h mennyire hiánya van, ha megérzi pl., h egy szuka kutya a közelben van?? Neked se lenne jó, ha pl. nagyon kívánnál valamit, tudod is milyen jó érzés, mégsem teheted. Inkább akkor ne érezd a kívánatot, nem? :) az én kutyusom is ivartalanítva lett, csak annyit érzett, h húzódik a seb, de semmi mást. azóta is nagyon vidám, játékos. PLusz, azt is mondják, h visszakapják a kutyusuk a gyermekkorukat, ami nem egy hátrány:) nem beszélve a rákról, ami sajnos igen gyakori a kan kutyusoknál is. hátha ez még segít: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá, de sajnálom szegényt...az azért rossz élmény lehet neki:( egészséges, aktív, érzékenylelkû de nagyon szeretõ kutyus:) félek hogy ez nyomot hagyna benne:( Nem engedjük szuka kutyákhoz, vagyis nincs alkalma találkozni velük, csak kapun keresztül:) az udvarban tarjuk, nagy helye van szaladgálni és mindennap visszük sétálni az erdõbe, mert közel van, és nagyon imád ott futkározni:) Befogadtunk 1 éve egy kiscicát, alig tudott totyogni, mivel aprócska volt nem tudta hogy a kutya aki után szaladgál az tulajdonképpen nem az anyja, csak fázott és félt ezért odabújt a kutya szõréhez:D a kutyusunk pedig hamar megszerette, kezdett kialakulni egy közös szimpátia(szeretet) köztük! 1 éve már elválaszthatatlanok, együtt alszanak, játszanak, esznek! De a kutyámra rájött a párzási láz és a cicán tölti ki...nyalogatja, és próbálja meg****, másik macska nem érdekli egyáltalán, de nekem van egy olyan gyanum hogy a szuka kutyák sem igazán:S nem értem miért lehet ez:( a macskám teljesen kivan már:( sokszor szerencsére játéknak fogja felXD félek hogy elege lesz a cicának és nem fogja barátnak tekinteni többet a kutyust:( kérlek segítsetek, mit tegyek?!
Egyik kutyám fiatal még, 3 éves. tenyészteni szerettem volna. Múlt héten napokig hányt és folyamatosan duzzadt volt a pénisze. A környéken tüzel néhány szuka. Inkább ivartalanítottuk, mint hogy hagyjuk szenvedni szegényt. És egy csomó betegséget megelõzünk vele. Ne kínozd a kutyádat. Szegény már a macskára is rágerjed, pedig az nem is tüzel.

3 éves kutyát is lehet szobatisztaságra tanítani?

Úgy döntöttünk, hogy örökbe fogunk fogadni egy kutyát. El is mentünk megnézni õket az állatmenhelyre, és beleszerettünk az egyikbe. De õ 3 éves, mi pedig panelban lakunk. Lehet még szobatisztaságra nevelni?

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Minden további nélkül.
simán, az enyém kb 6 évesen tanulta meg.
utolsó: mennyi idõ alatt lett szobatiszta? hogy ment?

Orvosi indokkal le lehet vágni egy 3 éves kutya farkát?

A helyzet a következő: 3 éves német vizsla kutyusom nagyon örül, amikor meglát valakit, hogy szinte előáll a "farka csóválja a kutyát" effekt, annyira csóválja a farkát, hogy nem is figyel, hogy mibe üti bele, így a farkának a vége sokszor vérzik, kisebesedik. Félek attól, hogy elfertőződik ez a seb. Van rá mód, hogy levágathassam orvossal a farkát ennek megelőzésére és mégsem büntessen meg emiatt senki?

Legjobb válasz: Ha az orvos is úgy látja jónak, akkor igen.

Ha az orvos is úgy látja jónak, akkor igen.
Ha az orvos úgy látja jónak, majd õ levágja, és megfelelõen el is látja, hogy ne legyen fertõzés és akármi. Remélem, nem úgy kérdezed, hogy te levághatod-e?????
le lehet, az én nagyobbik vizslámnak is felnõtt korában kellett vágni mert 3 helyen is eltörte többször volt sebes, mindig kezelni kellett. A 3. törés után adtuk fel a szenvedést és megkértük az orvost, hogy vágja le mert már teljesen sebes is volt meg görbe a törések miatt meg ugye fájt is szegénynek. Nemrég vettünk még egy vizslát, õt már úgy kértük, hogy a tenyésztõnél születés után levágták neki a farkincáját.
Szerintem igen, hiszen ha a lábát is levághatja ha olyan a helyzet, akkor a farkát is biztosan. De kérdezd meg az állatorvosodat, kétlem hogy nemet mondana.
A kérdező hozzászólása: Isten ments, hogy én vágjam le! Köszönöm a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!