Találatok a következő kifejezésre: 3 éves kislányom, és még mindig (8 db)

Mit csináljak? A kislányom 3 éves lesz és még mindig szopik. Nem is ez a bajom.

Mikor szopik a keze mindig az én számban van és csípi húzza a számat... így nyugszik meg és így is alszik el. De viszont nagyon fáj már a szám hogy folyamatosan piszkálja! Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Igen meg tudom vele beszélni csak akkor õ is el magyarázza hogy nem tud akkor el aludni. ki próbáltam azt is hogy akkor nincs cici de hiába akkor képes egész éjjel fent lenni és sírni a cicié... Van neki egy bocikája amit nagyon szeret és azt szoktam a kezébe adni egy idejig bírja utána le teszi mellém hogy el aludt a boci és tente van neki be takarja és ugyan úgy a számát piszkálja...

A kérdező hozzászólása: Igen meg tudom vele beszélni csak akkor õ is el magyarázza hogy nem tud akkor el aludni. ki próbáltam azt is hogy akkor nincs cici de hiába akkor képes egész éjjel fent lenni és sírni a cicié... Van neki egy bocikája amit nagyon szeret és azt szoktam a kezébe adni egy idejig bírja utána le teszi mellém hogy el aludt a boci és tente van neki be takarja és ugyan úgy a számát piszkálja...
Sem neked, sem a gyereknek nem tesz jót, ha 3 évesen még szopik. Próbáld leszoktatni róla, hiszen nemsokára óvodás lesz. Oda is bemész majd megszoptatni? 3 év után az anyatej elveszíti azokat az értékeket, ami miatt az újszülöttnek olyan nagyon fontos. Ez ilyen korban már csak egy rossz szokás. Arról nem is beszélve, hogy nagyban hátráltatja abban, hogy megszokja a természetes, vegyes táplálkozást.
Javaslom a Suttogó titkai c könyvet.És állj a sarkadra!Te vagy az anya!
Miért gondolják azt egyesek, hogy az óvodában is kér egy gyerek szopit...? Nem értem. Kérdezõ, ha maga a szoptatás nem zavar téged, akkor csak magáról a szájhúzogatásról kéne leszoktatnod. Arról viszont tényleg, mert neked is kellemetlen, meg egyáltalán. Ha elég nagy már a lányod, meg tudod tõle kérdezni, hogy miért húzza a szádat szopi közben? Miért csinálja, miért kell ez neki? Mert ha maga a húzkodás a lényeg, akkor köss pl. egy sálat a nyakadba, húzza azt. Tudom, ez lüke ötlet, de ki tudja. :)
3 éves már, meg tudod vele beszélni, hogy ne csipkedje a szádat. Rá is szólhatsz, hogy ha csipked, akkor nincs szopi sem. Nincs valami kedvenc állatkája, amit a kezébe tudsz adni?
Én fokozatosan leszoktatnám.Mivel már 3 éves ezért kemény menet lesz, sok sírással, arra készülj fel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon de nagyon szeretném le szoktatni de sajnos nem bírom! Van ötleted?
3-as vagyok. Nekem nem kellett leszoktatnom õket, leszoktak maguktól. Ugyanis amikor elkezdtem normál étellel kínálgatni õket, akkor nem mûködött a védõnõ és az orvosnõ által ajánlott elõször 1-2 kiskanál módszer. Rögtön folyamatosan tátogtak érte. a következõ szoptatásoknál egyre kevésbé akartak szopni, de a kanalas kaját mind megették. Ezért sajnos a te esetedre nem tudok tippet adni. De örömmel látom, mások már jó ötleteket adtak.
A kérdező hozzászólása: A rendes kajával semmi gond eszik rendesen az mellett szopik!

3 éves elmúlt a kislányom és még mindig nem szeret rajzolni, satírozni (színezni) is max fél percig, kéne aggódnom? Másnál volt/van ilyen?

szeptemberben kezdi az ovit, nem lesz ebből gondja, hogy nem érdekli rajzolás?

Legjobb válasz: nem lesz gond nem minden gyerek rajz fenomén / sõt van aki késõbb sem lesz az pl a fiam is utálta és csak feketét volt hajlandó használni szépen kinõtte nagycsoportos korra most már szépen színesen rajzol

nem lesz gond nem minden gyerek rajz fenomén / sõt van aki késõbb sem lesz az pl a fiam is utálta és csak feketét volt hajlandó használni szépen kinõtte nagycsoportos korra most már szépen színesen rajzol
Az én fiam sem szeretett rajzolni, sem színezni, sõt még a ceruzafogás sem ment. 4, 5 éves koráig csak irkafirkát rajzolt, majd 5 éves kora körül kezdte el érdekelni a rajzolás, és mára olyan ügyesen rajzol és színez.
Max attól aggódj, hogy nem lesz egy Picasso. :)

3 éves a kislányom, és még mindig van tejem. Mit tegyek?

Igaz csak pár csepp, de van. Az orvos azt mondta, hogy egy id? után el fog apadni. Menzi el?tt fáj és kemény, és ha megnyomom akkor jön a tej. Tudom, hogy nem szabad megnyomni, mert termel?dni fog tovább. (nagymell? n? vagyok)

Legjobb válasz: Egyéni, ha sok tejed volt, valószínû, hogy lassabban apad el. Az nem baj, ha fokozatosan apad, mert jobban visszaáll a mell eredeti alakjára. Tényleg ne nyomkodd, szép lassan eltûnik majd.

Egyéni, ha sok tejed volt, valószínû, hogy lassabban apad el. Az nem baj, ha fokozatosan apad, mert jobban visszaáll a mell eredeti alakjára. Tényleg ne nyomkodd, szép lassan eltûnik majd.
3 évig szoptattam és utána még egy évig volt nekem is pár csepp tej. Mostanra teljesen "elfogyott". :) )) Ha a doki nem aggódik, akkor neked sincs miért.


A kislányom 3 éves és még mindig szopik nagyon fárasztó, hogyan szoktasam le a szopásrol?

Már sok mindent probáltam de nem sikerül.

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=492 http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=5411 http://209.85.135.104/search?q=cache:tWI-ufhYgiIJ:www.babane..

Kösd be a cicidet és mond neki.hogy nagyon fáj.Párnap múlva elfelejti, ismerõsõmnek bevált õ 2 1/2 évig szoptatott.

3 és fél hós kislányunk anyatejes volt, most tápszeres 1 hónapja de még mindig nem bir ki 3 órát két evés között. Néha csak 90 ml eszik, vagy 180 ml. A baj hogy egy óráig eszik, tiétek mennyit eszik mennyi idő alatt?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.

Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.
Lányom 7 hónapos, még mindig másfél óránként eszik. Egyszerre csak keveset eszik, nem tudom mennyit, sosem mérem, de a doki szerint tökéletesen fejlõdik, így nem aggódom.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat!

Pisi gondok. Kislányom 2 éves kora óta szobatiszta nappal. Viszont éjszaka még mindig bepisil most lesz 3 és fél éves. Nálatok hogy volt ez ki hogy szoktatta le?

Legjobb válasz: Bátyámék úgy csinálták, hogy nem adtak pelenkát éjszakára sem a gyerekekre, ez jobban ösztönözte, hogy szóljon ha kell. Amúgy nekem majdnem 9 éves koromig elõfordultak balesetek. Jó, ez már nem túl normális, de 3,5 éves korban még simán belefér. Nagyobbik unokaöcsém most múlt 4 éves és néha még mindig elõfordul, hogy bepisil.

Bátyámék úgy csinálták, hogy nem adtak pelenkát éjszakára sem a gyerekekre, ez jobban ösztönözte, hogy szóljon ha kell. Amúgy nekem majdnem 9 éves koromig elõfordultak balesetek. Jó, ez már nem túl normális, de 3, 5 éves korban még simán belefér. Nagyobbik unokaöcsém most múlt 4 éves és néha még mindig elõfordul, hogy bepisil.
A kérdező hozzászólása: Persze nem hasonlitgatom, és nem verseny csak fura volt nekem.Azt hittem számit a nappali szobatasztaság, ahhoz hogy mikor nem pisil be éjszaka, de ezek szerint nem.:(
5, 6 éves koráig nem gond ha bepisil, egyáltalán, ha õt nem zavarja és nappali, és a nappali alvásba nem zavar neki be, akkor ne erõltesd, ha viszont úgy látod, már kezd kialakulni nála, pl titkán de van száraz pelus, akkor esetleg megpróbálhatod, hogy nem adsz rá pelust, és elmagyarázod neki, hogy szóljon ha pisilnia kell, mert nincs rajta pelus, idõ még megszokja, és az is lehet még nem is érett rá, de lehet hogy ez a kis segítség kell neki, igy nem is fog bepisilni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen mi is próbáltuk kelteni éjszaka de volt hogy ennek ellenére is volt pisi a pelusba reggelre.De olyan is volt hogy 3-4 napig száraz volt pedig éjjel sem jött ki pisilini, na meg olyan is volt hogy magától felkelt és kiment egyedül.Egyszerûen nem igazodok ki rajta.:( Persze tudom hogy ráér még valameddig, csak már jó lenne ha nem kellene neki.Barátnõmnek most májusba volt 3 a kislánya, és két hete még nappal is pelusos volt, kaki pisi minden, aztán egyik napról a másikra vége lett és õ éjjel sem pisil be.Na ezen kész voltam hogy mi meg milyen ügyesek vagyunk már régóta csak az éjszakával nem.:(
Az én fiam 20 hónaposan lett nappalra szobatiszta, 23 hónaposan már éjjelre sem kellett neki. Ennek már 1 éve. Én nem vártam meg, míg reggel száraz pelussal ébredt, mert akkor szerintem még mindig pelusos lenne. Egy (!) száraz pelus után én levettem róla éjjelre is. Egyszer volt baleset, mikor beteg volt. Sógornõm védõnõ. 2 év van a fiai között. A kicsi látta a nagyot wc-zni, nagyon tetszett neki, így nappalra hamar szobatiszta lett (másfél éves körül volt). Viszont éjjelre még 4 évesen is pelus kellett rá. Ha felébresztették éjjel, akkor dühkitörései voltak, csapkodott, ütötte az anyját-apját, aki épp felébresztette. Így nála csak a türelem maradt, míg magától nem szólt, hogy már nem kell.
Ne hasonlítgasd a barátnõdhöz a lányodat! Ez nem ügyesség kérdése, vannak gyerekek, akik mélyebben alszanak, vagy egyáltalán, késõbb érnek ebbõl a szempontból. Bizonyára van/lesz olyan dolog, amiben a te lányod „lekörözi” a barátnõdét, de a szobatisztaságban versenyezni olyan, mint amikor azzal henceg valaki, hogy magasabb a másiknál. Semmi értelme, ez nem egy érdem.
Mennyire van tele a pelenkája? Én, amikor csak a reggeli friss pisi volt a pelenkába, le is vettem róla és mondtam neki, hogy szóljon reggel, ha pisilnie kell. Hetekig arra keltem, hogy szól, hogy pisilni kell, én meg ugrottam ki az ágyból, de sosem volt baleset. Nálunk hamarabb ment az éjjeli szobatisztaság. De nincs elkésve vele, és ha csak késõbb szokik le róla, az sem gond.
Elõzõ vagyok. Ha már volt száraz pelusa, ill fel is kelt éjjel pisilni, akkor bízz benne jobban. Szerintem szólni fog õ. Ha már korábban sikerült neki, akkor miért ne sikerülne akár most?

Kislányom 3 éves lesz márciusban és éjjel még mindig bepisil. Már lassan 1 éve szobatiszta nappal. Mit tegyek?

Minden éjjel felkel inni mindig próbálom pisiltetni is de sír hogy nem akar.Ha nem adok inni sír,hogy szomjas.Van egy 8 hónapos huga de már nem látom hogy féltékeny lenne rá.(Õ már nem kel fel éjjel)

Legjobb válasz: Pelenkát kellene még éjszakára adni rá.A szobatisztaság és az ágytisztaság között óriási a különbség.Az ágytisztaságot késõbb érik el.Az este még túl hosszú idõ a lányodnak hogy kibírja.Fõleg ha iszik is.Ha nem akarsz rá pelust adni akkor ne adj neki inni.

Pelenkát kellene még éjszakára adni rá.A szobatisztaság és az ágytisztaság között óriási a különbség.Az ágytisztaságot késõbb érik el.Az este még túl hosszú idõ a lányodnak hogy kibírja.Fõleg ha iszik is.Ha nem akarsz rá pelust adni akkor ne adj neki inni.
A doktornénink azt mondta, hogy morbid ugyan egy kicsit, de este 7 után már ne kapjanak a gyerekek inni. Ezt persze nem tartottam be sohasem, nem volt hozzá szívem. A fiam éjjel felébred és kimegy pisili, a lányom is mostmár, õ most lesz 3 éves. A dokink azt mondta, hogy két "féle" gyerek van, az aki nem alszik mélyen, az felkel és kimegy pisilni és az aki olyan mélyen alszik, hogy nem is ébred fel arra, hogy pisilnie kell. Próbálj meg este kevés innivalót adni a lányodnak, éjjel meg csak pár kortyot engedj neki és akkor hátha nem fog bepisilni.
Az én lányom azóta nem pisil be mióta este nem kap elalváshoz inni. Régen mindig egy (cseppmentes)pohárral ment aludni és éjszaka mind be is termelte. De egyszer fogtam magam és nem adtam neki, mondjuk szerencsénkre nem hisztizett. Este is kevesebbet adunk neki inni ha kér és így kibirja reggelig, eddig sosem jött ki éjszaka, hogy pisilni kell és kb.6-7alkalommal volt kis balesete.
Amit az elõttem írók írtak, azokat fogadd meg, de nagyon fontos még az is, hogy ne tulajdoníts nagy jelentõséget az egésznek, mert minél jobban idegesíted magad ezen, annál idegesebb lesz a kislány is, és a végén pszcihés probléma lesz az egészbõl, amit sokkal nehezebb kezelni, mint azt, hogy még nem elég nagy a hójagja.
Ha sok pisi van a pelusba reggel, akkor még nem készült fel az ágytisztaságra. Ha viszont úgy érzed legalább 1 hétig, hogy 1 x pisilt a pelusba, akkor viszont megpróbálhatod éjszakára levenni a pelenkát és alá tenni egy gumilepedõt, és ami a legfontosabb rakj az ágya mellé egy bilit.
Szia! Az én kislányom még kicsi a szobatisztasághoz, de unokatesómék úgy oldották ezt meg, hogy a gyerkõcöt este nyolckor lefektették aludni, és mielõtt õk is elaludtak volna, egyszer felkeltették pisilni. Nem is ébredt fel, de csukott szemmel szépen állt a wc elõtt míg lehúzták a pizsit, ráültették, pisilt(persze tartani kellett :) ), és aludt reggelig baleset nélkül.

Már 2 féle antibiótiumot beszedett a kislányom (1 éves), mert lázas volt és gyulladt a torka már abbahagytuk a szedését 3 napja de még mindig estére höemelkedése van, nappal 36.5-37.1, estére 37.4, Mikor mulik el?

Azért 2 gyógyszert kapott ,mert az első nem használt,szedése közben belázasodott azért írt másikat!

Legjobb válasz: Melyik volt az a 2 féle antibiotikum?

Melyik volt az a 2 féle antibiotikum?
A kérdező hozzászólása: Cekloretta és Azithromycin Sandoz a gyógyszerek neve.Tegnap üzent a testvéremmel , hogy nem kell elvinnem a gyereket nincs neki semmi baja csak a foga jön..mondjuk ez igaz lent jön 1
Hát ez két olyan gyenge antibiotikum, hogy ne is csodálkozz. A lányomnak a cekloretta után magasabb volt a láza mint elõtte, úgy szaladtunk az ügyeletre és kaptunk normális gyógyszert.
Más orvos után néz nálunk is hülye volt a gyerekorvos ugyhogy átmentem a felnöttbe 13 évesen mert a gyerekorvos csecsemögyógyszert adot ami nemhasznált persze, de 2 a te esetedbe nemtudod a36.5 az nem höemelkedés hanem az normális ??? A Hõemelkedés kedves kérdezö anyuka 37 töl indul 38 tol láz majd afölöt magaslázról beszélünk. Igen 37.1 töl már én is szarul érzem magam az már betegség söt 36.9 is piszkál de az még nem höemalkedés, anormál testhö 36.5-37ig


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!