Találatok a következő kifejezésre: 3 éves kislányom, (538 db)

Apuka viszi a 3 éves kislányt az úszódába. A kislány nehogymár a férfi öltözőbe menjen be, apuka meg a nőibe nem mehet be. Hol öltöztesse át a lányát?

Legjobb válasz: Egy 3 éves kislányt még nyugodtan átöltöztetheti a napon a napozónál, vagy a napernyõ alatt, vagy egy fa tövében. Nehogy gondot okozzon már ez! Nagyobb gond, hogy amíg õ öltözik át, addig ki fog a kislányra vigyázni!!!!

Egy 3 éves kislányt még nyugodtan átöltöztetheti a napon a napozónál, vagy a napernyõ alatt, vagy egy fa tövében. Nehogy gondot okozzon már ez! Nagyobb gond, hogy amíg õ öltözik át, addig ki fog a kislányra vigyázni!!!!
A kérdező hozzászólása: Az rendben is lenne hogy otthon adom rá a fürdõruhát, de amikor hazafelé jönnek azt a vizeset le kell venni.
szokott lenni az uszodákban családi öltözõ nem? vagy zárható öltözõkabin. meg ahogy elõttem írták: ilyen kislányt félreesõ helyen kint is átlehet öltöztetni szerintem.
Apuka vigye a gyereket kabinos öltözöbe. De attól sem lenne baja a gyereknek, ha aferfi öltözöben öltözteti át.

Mit tegyek, hogy 3 éves kislányom ne sírjon mindenért? Bármit teszek, bármit mondok, sírva elutasítja és arra panaszkodik ilyenkor, hogy fája feje.

Legjobb válasz: Egyébként a fejfájást kivizsgáltattad, hogy tényleg van-e neki? Unokaöcsémnek 3 évesen kezdõdtek a fejfájásai, én nem hittem el, hogy tényleg fáj, de az anyja igen. 3,5 évesen meghalt agydaganatban (mûtötték, kezelték, de menthetetlen volt). Kislányomnak a hasa "fáj" minden este, de mivel nem produkál semmi tünetet (összegörnyedés, bármi...), így tudom, hogy csak figyelmet igényel. Csak okulásul írtam le ezt neked, nem ijesztgetni akarlak persze.

Egyébként a fejfájást kivizsgáltattad, hogy tényleg van-e neki? Unokaöcsémnek 3 évesen kezdõdtek a fejfájásai, én nem hittem el, hogy tényleg fáj, de az anyja igen. 3, 5 évesen meghalt agydaganatban (mûtötték, kezelték, de menthetetlen volt). Kislányomnak a hasa "fáj" minden este, de mivel nem produkál semmi tünetet (összegörnyedés, bármi...), így tudom, hogy csak figyelmet igényel. Csak okulásul írtam le ezt neked, nem ijesztgetni akarlak persze.
Off: a hasfájásról írónak: nem árt megbeszélni az orvossal, mert a lányomnál jó néhány év után derült ki, hogy csökkent gyomorsav termelése volt, emiatt lassabban emésztette az ételt és emiatt fájt a hasa. Gyógyszerrel szépen helyreállt, meg is szûnt a hasfájás.
mi az a "bármit teszek, bármit mondok"? leírnál pár példát? úgy érted, ha megkéred valamire? vagy mikor? máskor nem panaszolja a fejét?
A kérdező hozzászólása: Természetesen csak akkor fáj a feje, amikor sír, ezt már a doktornõvel is megbeszéltük. Olyankor sír, amikor megkérem, hgoy vetközzünk, mert fekszünk le vagy fürdünk, megyünk sétálni, enni, a barátaival találkozni, zeneórára. Természetesen nem erõltetem ezekre, mert a zenét is nagyon szereti, alig bírom hazahozni, a barátaival is szeret játszani. Egyszerûen mindenre ellentmond és ezt sírás kiséri, csak néha már nem tudom kezelni. Különben a legjobb kislány, nem hiszem, hogy engem hiányolna, mert még van egy 8 hónapos kisfiúnk és mindent együtt csinálunk, szinte egész nap együtt játszunk, mesélünk stb.

Miért ennyire szégyenlős, félős a 3 éves kislányom?

Nagyon szófogadó okos, kedves gyerek, de rajtam az anyukáján kívül szinte senkit nem fogad el. Apukáját és a mamát ha olyan kedve van, de sokszor azonnal kiabál és rúgkapál ha hozzá érnek vagy nem válaszol ha beszélnek hozzá esetleg elbújik pedig nagy szeretettel van felé apukája és a mamája is. Csak az unokatestvéreivel szeret játszani, ha idegen gyerek megy a közelébe menekül, elbújik, nem veszi el a neki nyújtott játékot stb Akkor se ha már többször találkozott az illet? gyerekekkel. Sok id? kell mire egyáltalán el?merészkedik. Miért ilyen? Elrontottunk valamit?

Legjobb válasz: Még az apukájától és a mamájától is fél?!! Jézusom. Nagyon rossz lehet nektek. Igaz nekem nincs gyerekem, de próbáljátok a kislányt többször vinni ide-oda. Töltsön el több idõt az apjával és a többiekkel. Elõbb vagy utobb javul a helyzet, de ha nem akkor psziologushoz kell vinni. 3 évesen a gyerekek fele visszahuzódo de nem ennyire mint a te kislányod. Nem rontottatok el semmit. KIfogja nõni szerintem. Remélem nem lesz ilyen visszahúzódo:)

Még az apukájától és a mamájától is fél?!! Jézusom. Nagyon rossz lehet nektek. Igaz nekem nincs gyerekem, de próbáljátok a kislányt többször vinni ide-oda. Töltsön el több idõt az apjával és a többiekkel. Elõbb vagy utobb javul a helyzet, de ha nem akkor psziologushoz kell vinni. 3 évesen a gyerekek fele visszahuzódo de nem ennyire mint a te kislányod. Nem rontottatok el semmit. KIfogja nõni szerintem. Remélem nem lesz ilyen visszahúzódo:)


Mit tehetnék még, hogy 3 éves kislányom jobban legyen, meggyógyuljon?

Pici kora óta asztmás, hörgõszûkületes.

Legjobb válasz:
Az én kislányom is 3 éves, asztmás. nemrég jár kozossegbe, azota szinte mindig beteg. Amig fullad, addig tilos a kopteto, ha mar nem all fent a horgogorcs veszelye, akkor reggel es du-i ebredes utan Sinupretet kap, alvas elott Robitussin Juniort, legmosoba Salvus vizet ontok es az megy egesz ejjel, az agy fejreszet vastag konyvekkel feltamasztjuk. Vannak igy is rossz ejszakak, de ugy tunik, ez van :( A gyermekorvosunk is asztmas, keni-vagja a betegseget, o sem tud jobbat. Ha belazasidott, vagy ha konkretan horghurut a diagnozis, nem art az antibiotikum, amugy meg fololseges, mert a kohoges nem milik el tole. Nemreg elkezdtun kketfele multivitamint adni neki (Nuskin Jungams es FLP-s gyerek multivitamint, naponta Beres C vitamin es Gastro Prokid, allitom, hogy azota enyhebb lefolyasu a betegsege). A kakukkfu furdo is segithet, es a Salvus gyogyklima, keress ra mindkettore a google-n. Jobbulast kivanok, es kitartast!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én kislányom is 3 éves, asztmás. nemrég jár kozossegbe, azota szinte mindig beteg. Amig fullad, addig tilos a kopteto, ha mar nem all fent a horgogorcs veszelye, akkor reggel es du-i ebredes utan Sinupretet kap, alvas elott Robitussin Juniort, legmosoba Salvus vizet ontok es az megy egesz ejjel, az agy fejreszet vastag konyvekkel feltamasztjuk. Vannak igy is rossz ejszakak, de ugy tunik, ez van :( A gyermekorvosunk is asztmas, keni-vagja a betegseget, o sem tud jobbat. Ha belazasidott, vagy ha konkretan horghurut a diagnozis, nem art az antibiotikum, amugy meg fololseges, mert a kohoges nem milik el tole. Nemreg elkezdtun kketfele multivitamint adni neki (Nuskin Jungams es FLP-s gyerek multivitamint, naponta Beres C vitamin es Gastro Prokid, allitom, hogy azota enyhebb lefolyasu a betegsege). A kakukkfu furdo is segithet, es a Salvus gyogyklima, keress ra mindkettore a google-n. Jobbulast kivanok, es kitartast!
Nekem kruppos, amiatt fullad, erre sajnos még a ventolin sem hat, bár legalább kinövi olyan 6 éves korára.
Tudomásom szerint hörgõ szûkületnél nem is szabad nyakoldót (pl. sinupret) adni...
A kérdező hozzászólása: Orvosi utasításra kapja a nyákoldót, mindig ezt adják neki, vagy az ambroxolt. Veleszületett 50%-os fõhörgõ szûkülete van, de ilyen még nem volt, hogy ennyi ideig nem reagált a gyógyszerekre. Légtisztìtòt kaptunk kölcsön, neki semmit nem használt.
Nálunk a gyerekorvos akart neki adni, viszont a gyerekklinikán a szakorvos azt mondta, hogy nem szabad. Remélem azóta jobban vagytok?!
A kérdező hozzászólása: Éjjel már nem köhögött annyit, és nem akart megfulladni a sok öklendezéstõl. Remélem ez már így is marad. Szeptemberben kezdi az ovit, elõre rettegek tõle, mennyit lesz beteg.

Miért nem játszik el egyedül 3 éves kislányom?

Megeszi a reggelijét miközben nézi a mesét addig émn is eszem lezuhanyozom stb És amint vége a mesének jön hogy játszunk, ha más dolgom van és mondom neki hogy játszon valamit egyedül addig, teljesen kiborul könnyes szemmel kérdezi hogy akkor kivel játszon, mikor játszok vele stb. Mondom neki hogy mit csináljon adok ötletet, és hogy kés?bb majd játszunk. De amig a dolgomat csinálom ? általában a lábamnál téblábol,nyafog, vagy fetreng az ágyon vagy a földön egyszer?en képtelen magával mit kezdeni ha kell 1-2 órán át is csak verg?dik.

Legjobb válasz: Nálunk 3,5 évesen lett jobb a helyzet, de közben megszületett a testvére is, így szerintem az is közrejátszott, hogy ezáltal képtelen voltam minden pillanatban a nagyobbal játszani. MOStmár azért eljátszik fél órákat, többe tnem, és van olyan nap is, hogy egyáltalán nem megy az önálló játék. Nekem az a tapasztalatom, hogy fél év ilyenkor még rengeteget számít, tehát egy 3 éves és egy 3,5 éves között nagy különbség lehet ilyen téren. Mármint az egyedüli eljátszás terén. Viszont amit még szeretnék írni, és kérlek ne haragudj ezért meg, mert nem azért szánom. Amikor a lányod reggelizik, akkor te éppen tusolsz, eszel, intézed a dolgod, tehát nem veled van, hanem a tv elõtt. Utána szetene veled lenni, de akkor meg azzal fogadod, hogy most játszon egyedül, tehát megint nélküled. Próbáld meg legalább a reggelit együtt tölteni vele, háta változik a helyzet.

Nálunk 3, 5 évesen lett jobb a helyzet, de közben megszületett a testvére is, így szerintem az is közrejátszott, hogy ezáltal képtelen voltam minden pillanatban a nagyobbal játszani. MOStmár azért eljátszik fél órákat, többe tnem, és van olyan nap is, hogy egyáltalán nem megy az önálló játék. Nekem az a tapasztalatom, hogy fél év ilyenkor még rengeteget számít, tehát egy 3 éves és egy 3, 5 éves között nagy különbség lehet ilyen téren. Mármint az egyedüli eljátszás terén. Viszont amit még szeretnék írni, és kérlek ne haragudj ezért meg, mert nem azért szánom. Amikor a lányod reggelizik, akkor te éppen tusolsz, eszel, intézed a dolgod, tehát nem veled van, hanem a tv elõtt. Utána szetene veled lenni, de akkor meg azzal fogadod, hogy most játszon egyedül, tehát megint nélküled. Próbáld meg legalább a reggelit együtt tölteni vele, háta változik a helyzet.
Nálunk is ugyanez van, az én lányom is 3 éves. Ha fõzök délelõtt õ is egyfolytában nyafog, hogy menjek vele játszani, menjünk ki, stb. Én már várom az ovodát, remélem hogy attól megváltozik, megtanul egyedül is játszani.
A kérdező hozzászólása: De látom a 2.5 éves unokahugát aki egy órát is elmatat egyedül... Meg szoktam dajkálni mikor felkel, sokszor velem is alszik és van hogy mellette eszem én is a reggelimet, sokszor egész nap játszunk vagy programunk van együtt, ezért rossz annyira amikor fáradt vagyok vagy más dolgom van és képtelen egyedül elmatatni. Nálunk 2 hónapos a kistesó, de se a testvére születése elõtt se most nem tud egyedül ellenni a lányom :(
Az én 3 éves fiam is ilyen, egész nap az megy, hogy Anya, játszunk valamit? Az autózás az egyetlen, amit egyedül szokott csinálni, kb. napi 2x20 perc, minden mást csak velem. Ha játék közben kiosonok a szobából, akkor õ is rögtön abbahagyja, nem játszik tovább egyedül. És az a baj, hogy amikor nem játszom vele, rögtön mesét akar nézni, csak azzal tudja magát lekötni, én meg sokszor be is kapcsolom neki, csak ne nyûglõdjön már. De érdekes, hogy amikor ismerõsöknél vagyunk, fél napig a hangját sem lehet hallani, úgy eljátszik akár egyedül is. Unná már az itthoni játékokat? Nem tudom. Az ovi talán javít majd a helyzeten. Te kislányod is kezdi szeptemberben?
A kérdező hozzászólása: Az én lányom is rögtön mesét akar nézni ha nem tudok vele játszani. Az biztos hogy jól jön néha egy kis környezetváltozás meg új játék de nem tudom elhinni hogy minden játékát unja egy 3 éves gyerek... Nem irattam állami oviba mivel itthon vagyok, magán oviba akarom vinni 2-3 délelöttöt egy héten de nem tudom hogy menne a beszoktatás közben a 2 hónapossal a kezemben...nem tudom mikor tudunk próbálkozni :(

3 éves kislányom nagyon rossz evő, semmit nem akar megenni. Zöldséget, gyümölcsöt sem eszik. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Szia! Az enyém is keveset eszik, mindig is keveset evett. Béres cseppet kap, az csinál némi étvágyat, anélkül szinte semmit sem evett. A gyümölcsevés a legfontosabb, azt úgy oldom meg, hogy gyümölcspüréket veszek neki. Elég drágák a tiszta gyümölcspürék, de azokat megeszi, úgyhogy inkább veszek. Ha nem vagy lusta, akkor meg otthon pürésítsd a gyümit, én is azt tettem, amíg még nem dolgoztam, nem tudom, mennyi idõd van ilyesmire... de az enyém úgy megette a gyümölcsöt, pedig darabolva nem! A zöldséggel meg úgy vagyok, hogy majd ha nagyobb lesz, több esze lesz és megeszi, nem akarom kínozni vele. Kitartást nektek! - 3 és fél éves kislány anyukája

Szia! Az enyém is keveset eszik, mindig is keveset evett. Béres cseppet kap, az csinál némi étvágyat, anélkül szinte semmit sem evett. A gyümölcsevés a legfontosabb, azt úgy oldom meg, hogy gyümölcspüréket veszek neki. Elég drágák a tiszta gyümölcspürék, de azokat megeszi, úgyhogy inkább veszek. Ha nem vagy lusta, akkor meg otthon pürésítsd a gyümit, én is azt tettem, amíg még nem dolgoztam, nem tudom, mennyi idõd van ilyesmire... de az enyém úgy megette a gyümölcsöt, pedig darabolva nem! A zöldséggel meg úgy vagyok, hogy majd ha nagyobb lesz, több esze lesz és megeszi, nem akarom kínozni vele. Kitartást nektek! - 3 és fél éves kislány anyukája
Máshol sem eszik? Kereszt lányunk otthon igen válogatós nálunk, zöldséget, gyümölcsöt is simán eszi.
nálunk is ez van. Nem erõltetem. Borzasztó. A másik gyerek elõl meg szinte dugdosni kell a kaját, a gyümölcsöt is lelopja a bokorról... Béres cseppet adhatsz neki.
Hogy áll a desszertekkel és a mûzlivel? Ha szereti a mûzlit, abba csempészhetsz pár szem friss gyümölcsöt, aztán mindig többet. Csinálhatsz gyümölcstortát vagy pitéket is, hátha az édesség felkelti a figyelmét és inkább megeszi, aztán hátha magában is meg fogja. Zöldségre: próbálj pl. rántott tököt, patisszont, hátha azt inkább megkóstolja, a patosszon pont olyan, mint a rántott hal :) . Pizzát zöldséggel, amit jópofán rendezel el rajta, hogy kedvet kapjon megkóstolni.

Hogyan mondjam el a 3 éves kislányomnak, hogy elválunk az apával?

Annyira félek,hogy mély sebet okozok neki ezzel,de valahogy meg kell mondanom neki.Így is sokat hallott a veszekedésekb?l,kiabálásokból.Elég volt.Mit mondhatnék neki,hogy megértse.

Legjobb válasz: az egyik barátom volt ilyen helyzetben. a szintén 3 éves kislányával kellett tudatniuk a hírt. azt mondták, h apa mostantól máshol alszik. semmit sem kérdezett, elfogadta,mert még annyira pici, hogy nem gondolja tovább és másra sem gondol :-( amúgy nagyjából helytálló volt az állítás az ottalváson kívül más különbség tényleg nem volt, ugyanolyan sûrûn járt hozzá, együtt játszottak, mentek ide-oda. szerintem az õ szintjén nem érdemes válásról, megromlott kapcsolatról beszélni. az õ nyelvére fordítsátok le a helyzetet (ki alszik máshol és mikor jön)

így van. senkinek semmi köze hozzá. nem is ez volt a kérdés. mint a mellékelt példa is mutatja, attól, h 3 éves a kislányotok, még nem 3 évig tartott és ment tönkre a kapcsolatotok...
Azért vállaltál egy olyan embertõl második gyereket akivel tudtad, hogy hamarosan tönkre megy a kapcsolat, hogy egymásra tudjanak majd számtani?! 1 majd lett volna másik párod akinek szülhettél volna és többre becsül titeket 2 nem minden testvéri viszony jó
az egyik barátom volt ilyen helyzetben. a szintén 3 éves kislányával kellett tudatniuk a hírt. azt mondták, h apa mostantól máshol alszik. semmit sem kérdezett, elfogadta, mert még annyira pici, hogy nem gondolja tovább és másra sem gondol :-( amúgy nagyjából helytálló volt az állítás az ottalváson kívül más különbség tényleg nem volt, ugyanolyan sûrûn járt hozzá, együtt játszottak, mentek ide-oda. szerintem az õ szintjén nem érdemes válásról, megromlott kapcsolatról beszélni. az õ nyelvére fordítsátok le a helyzetet (ki alszik máshol és mikor jön)
Szerintem nem kell magyarázkodnod... aki még nem élt megromlott házasságban, úgysem fogja megérteni...
Mindenképpen próbáld vele megértetni, hogy attól õt ugyanúgy szeretitek majd, és hol anyával, hol apával lesz... akivel épp van, az minél többet foglalkozzon vele, többet, mint amikor együtt voltatok! Amúgy nem nagyon fogja megérteni...
Sajnálom, hogy így jártál, sok erõt kívánok! Erre mondom én, hogy az elsõ kapcsolatok sosem tartanak örökké, de mindig leszólnak ezért. 24N
3 év alatt hagytok tönkremenni egy kapcsolatot? Ááááá
10#:nem akarok undok lenni, de az én szüleim elsõ szerelembõl házasodtak össze, és 20 éve élnek boldog házasságban hála az Égnek..
Beszélj egy gyerekpszichológussal!
Ez tényleg borzasztó, h ez lett a történet vége, de inkább egy nyugodt harmonikus egyszülõs családban nevelkedjen fel (ne haragudj a szóhasználatért!), mint olyanban, ahol csak agresszív kommunikáció és ingerszegény környezet veszi körül, mert mind a kettõtöknek ki kell venni a részét a gyereknevelésben! Ha kell valami tanács, akkor szívesen segítek priviben. Üdv: egy gondozó néni
na mindegy fölösleges azon keseregni, hogy mi lett volna a jó, reméljük a gyerekek túl teszik magukat ezen és te meg találsz egy olyan férfit akinek a családja (ti) lesztek az elsõ
A kérdező hozzászólása: Igazad van 7# válaszoló, de nem nagyon kapkodnak gyermekes anyukákért a férfiak, korom miatt késõbb nem nagyon szültem volna. Ja és a lényeg, hogy azért bíztam abban, hogy változik a helyzet, mert is itt a lényeg, hogy kényelmesebb volt magamnak ezt bebeszélni, mint kilépni felrúgni 15 év kemény munkáját.Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Van egy 10 hónapos kistesó is. Mielõtt jönnének a kérdések, hogy miért vállaltam be másodikat, azért mert úgy gondoltam kell a lányomnak egy segítség, ha én nem lennék(valamiért), mert az apjára úgy sem számíthat.Na meg mindenképpen 2 gyermeket szerettem volna. 15 éves kapcsolat, elsõ szerelem....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Fõleg 13# hozzászólónak.Remélem zökkenõ mentesen túl leszünk az elváláson és normális viszonyok között tudjuk nevelni külön a gyermekeinket. Köszönöm még 1*!:)

Van egy 3 éves kislányom.18 éves vagyok. A kislányom nagyon hisztis, bármit mondok neki vagy csak rá szólok egyből síkít, földhöz veri magát. Mit tehetnék?

Igen fiatal vagyok még de rengeteg türelmem van hozzá! El lett kényeztetve, bármit kér meg kapja. Tudom hogy ez rossz, de már nem tudom hogy bírnám meg változtatni!

Legjobb válasz: Kedves 2. válaszoló! köszönöm és meg próbálom hátha össze jön. Az a baj hogy muszály vinnem magammal mert egyedül nevelem öt. Nincs kire hagynom:( Szoktam mondani neki hogy nem szabad mert az nem eladó vagy az neked nem jó. és kapsz helyette másikat . de neki az a gondja hogy mindent nem kaphat meg. ha nem veszem meg neki amit épp szeretne akkor jön a hiszti a bolt közepén, síkít , üvölt, rúg, harap. kedves 3. válaszoló.! És sikerül le szólnia? vagy enyhült a hiszti valamikor?

14.vagyok.Most akkor magasztaljam fel õket hogy milyen ügyesek voltak.Nem tudom akkor miért nem kértek tanácsot amikor 14 évesen megcsinálták a gyereket.Nem tudom a válaszolók közül kinek mekkora a gyereke, de nekem az egyik 18/L és igen-igen el tudom ítélni azokat a tizen éveseket akik nagy hassal tolatnak.A szüleikrõl meg ne is beszéljek...
14. válaszoló. abban igazad van, hogy most bulizniuk, tanulniuk kéne, de látod, elkövettek egy "hibát", vállalták a felelõsséget és lelkiismeretesen, szeretettel nevelik ilyen fiatalan a gyereküket :) majd buliznak ha a gyerekek nagyok lesznek, még akkor is bõven lesz idejük rá, nem kell kiakadni mindenen. ha azt lett volna a kérdés, hogy 15 évesen megszülje-e vagy elvetesse akkor meg azért puffognál, hogy megölné-e a gyerekét... bocs az offért, nem bírtam ki... :)
Ha az én 3, 5 évesem kivágja valamiért nagyon a hisztit, és már nem használ a figyelemelterelés, alternatíva felajánlás, akkor azt szoktam mondani: Tudod mit! Vegyünk egy elefántot. Ezen úgy ledöbben, hogy abbamarad a hiszti. Volt hogy azz mondta inkább kutyát, volt hogy megkérdezte, miért itt az is van? a lényeg, hogy elkezdtünk másról beszélgetni, azt meg elfelejtette miért állt le hisztizni.
Atya úr isten!!!18 évesen 3 éves gyereket neveltek!!!Nektek még tanulni, bulizni, barátnõkkel lógni kellene, vagy épp érettségizni, nem pedig GYESEN lenni.Hova halad ez a világ.Elszomorító.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! köszönöm és meg próbálom hátha össze jön. Az a baj hogy muszály vinnem magammal mert egyedül nevelem öt. Nincs kire hagynom:( Szoktam mondani neki hogy nem szabad mert az nem eladó vagy az neked nem jó. és kapsz helyette másikat . de neki az a gondja hogy mindent nem kaphat meg. ha nem veszem meg neki amit épp szeretne akkor jön a hiszti a bolt közepén, síkít , üvölt, rúg, harap. kedves 3. válaszoló.! És sikerül le szólnia? vagy enyhült a hiszti valamikor?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Remélem sikerrel járok:)
Szerintem a figyelemelterelés nagyon hatásos. Pl. Ordít a gyerek, s te tudomást sem veszel róla, hanem döbbenten mutatsz valamire, hogy nahát milyen érdekes, õ egybõl kizökken, mert minden gyermek kíváncsi. Vagy hátat fordítasz neki, s azt mondod, ha abbahagytad, beszélünk. Vagy: KÖVETKEZETESEN, ha ordít SEMMIT nem kap meg, de ha szépen kéri, akkor igen. Vagy mielõtt boltba mentek megbeszéled vele, hogy egy túró rudit kaphat, amelyiket kiválassza, mást nem, de ha csúnyán viselkedik, semmit nem kap. S tartsd is be amit ígérsz. Csak azt ígérd amit be is tudsz tartani, akkor hiteles személy leszel a szemében. A lényeg az, hogy ne jutalmazd az ordítását sem figyelemmel, sem tárgyakkal, s így egy idõ után rájön, hogy nem ér el semmit vele, s leszokik róla. Az a lényeg, hogy légy nagyon következetes, mert ha egyszer is engedsz, õ okos, s rájön, hogy nálad ezzel mindent elér.
Szia! Én is 18vagyok, és az én fiam is ilyen, õ is 3éves.Én is azt szoktam, hogy felajánlok valami kisebbet neki, ha tetszik megkapja, ha nem, igy járt, semmit nem kap.Iszonyat hisztis!!De mostanába már kicsit jobban hallgat rám!!Nekem soha nem volt szivem berakni a szobába, meg is lett az eredménye!!:/ :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Remélem sikerrel járok!
4. vagyok.Igen ez nem megy ám egyik napról a másikra, be fog próbálkozni, de egyre ritkábban, kitartás.A figyelem elterelés is jó lehet, sõt itt olvastam olyat, hogy úgy tett az anyuka mintha keresné, de nem látná.Én is kipróbáltam(Hol van a jó kisfiam?)és ez is mûködött.
Jól csinlátad, amit az utolsó kommentedben írtál. Ha egymás után minden hisztijénél ezt eljátszod, megcsinálod, vagyis nem éri el a célját, akkor abba fogja hagyni. 3, 5 éves a lányom, alapba nem hisztis, de mostanában elég rossz a kisasszony. Múltkor mentem velük (22 hósak az öccsei) szandit venni mindhármuknak, a fiúknak sikerült is, de a lány nem hagyta hogy felpróbáljak neki több szandit (3 félét), így hazajöttünk és nem kapott. Következõbe már nem csinálta, mert õ is akart szandit. :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves 4. válaszoló! Azt tudom hogy csak nagyobb gond lesz belõle... Amúgy nagyon okos, számol, verset tanul, bármit mondok neki õ meg teszi. csak a hiszti ne volna... Csináltam már olyat is hogy el kezdett hisztizni a bolt közepén fogtam a kezét és szépen ki sétáltam a boltból és nem vettem semmit haza vittem be ültettem a szobába, és ott ült magába. utána jött hogy szeret meg puszi :) jó minden de utána kezdõdik megint elõlröl...
Azért csinálja mert tudja tapasztalatból hogy akkor eléri a célját.3 éves gyerekkel már meg lehet beszélni mindent, magyarázd el neki hogy nem szereted ezt a viselkedést.Ha hisztizik és nem otthon vagytok azonnal fogd meg és vidd haza, ha otthon történik vidd a szobájába és nem jöhet ki amíg ezt csinálja.Ne törõdj vele akkor abbahagyja.Te vagy a fõnök ezt tudnia kell különben nagy bajok lesznek késõbb, nem tudsz majd hatni rá.Amit még szoktam hogy erõsen fogom meg a kezét, és kicsit felemelem a hangom.Pár perc és kiabál hogy abbahagyta.És ne kapjon meg bármit amit kér, hidd el ezzel többet ártasz mint használsz.Gondolj bele mert még fiatal vagy õ is lesz kamasz, mit szeretnél milyen legyen?Próbáld már most végig gondolni, mert kis gyerek kis baj, nagy meg nagyobb lesz.
Pofon hülyeség...attól max te nyugszol le õ nem fog. sztem hagy egy pár alkalommal hagy hiszizzen, é szép lassan rájön nem er el vele semmit és abbahagyja. tapasztalatból mondom 2 lányom van. Ök is voltak hiszis korban, de így elmaradtak lassan
A kérdező hozzászólása: Soha nem ütöm meg öt! Néha a seggére ütõk ( ami eddig 2 volt ) de nem használ .
egy ket pofon olyankor , aztan szep lassan leszokik rola

Milyen fegyelmezesi modszereket hasznaljak 3 eves kislanyommal szemben?

Nagyon rossz lett mar, nem nagyon tudom koraban tartani. Ti milyen modszerekkel fegyelmezitek a gyereketeket?

Legjobb válasz: Az én fiam is 3 éves és még tart nála a dackorszak, ezért erõsen feszegeti a határait. Már több mindent kipróbáltam. Ami nem jött be >> Az egyik tévécsatornán, volt egy dadusos mûsor, ahol azt javasolták, hogy jelöljünk ki a lakásban jól látható helyen egy büntetõ pontot, vagy büntetõszéket, és ha a gyerek rosszalkodik, akkor állítsuk/ültessük oda annyi percre ahány éves (tehát a 3 évest 3 percre). Nálunk ez a büntetõs dolog nem jött be. Ami bejött >> Mivel láttam, hogy az erélyes rendreutasítás a dac miatt csak még nagyobb ellenállást vált ki belõle és annál inkább csinálja a rosszaságot, máshogy közelítek hozzá. Inkább próbálom az õ szemszögébõl nézni a dolgokat. Rájönni arra, éppen miért rosszalkodik. Pl. nem figyelek rá eléggé, és így akarja magára vonni a figyelmet? Így általában nagyobb sikerrel kezelem az adott helyzetet. Rájöttem, ha figyelmesen, kedvesen, de határozottan kérem - és nem dühvel, haraggal, amiért rosszalkodik-, hogy fejezze be, akkor sokkal hamarabb abbahagyja. Ha valami olyasmit piszkál, amit neki nem szabadna pl. cd-lejátszó, és többszöri "szépen kérésre" sem hagyja abba, akkor odamegyek és elhozom onnan, de nem dühösen, csak némán, szó nélkül és megpróbálom elterelni a figyelmét valami másra. Nekem általában ez megy a legnehezebben (a figyelemelterelés), de egyre kreatívabb vagyok. Általában igyekszem a jó tulajdonságait hangsúlyozni, és sokat dicsérni, de nem csak az elcsépelt "ügyes vagy" mondattal, hanem valahogy így pl. „ma szépen ettél az asztalnál” (ahelyett, hogy „legalább ma nem dobáltad szét az ételt”) Egy barátnõm ajánlotta módszer, ha az utcán rosszalkodik a gyerek. Mindig legyen nálunk egy videó felvevõ eszköz (mobiltelefon vagy kisebb fényképezõgép) és vegyük fel amint rosszalkodik, mondván "ezt majd megmutatjuk apának is", ettõl állítólag megszeppennek és abbahagyják a rosszalkodást. A legfontosabb szerintem, hogy ha a gyerek a rosszalkodással feldühít, akkor is próbáld megõrizni a higgadtságodat, mert egyébként az egész napotok, vég nélküli ideges veszekedés lesz a pici és közted. Ha azt látja heteken át, hogy nem ér el sok mindent a rosszalkodással, nem vált ki vele különösebb reakciót, akkor szerintem ritkulni fognak a csínytevései is. A leírtakat persze nagyon nehéz betartani, én is minden nap mantrázom magamban párszor „nyugi, nyugi, csak ne legyél ideges”.

Az én fiam is 3 éves és még tart nála a dackorszak, ezért erõsen feszegeti a határait. Már több mindent kipróbáltam. Ami nem jött be >> Az egyik tévécsatornán, volt egy dadusos mûsor, ahol azt javasolták, hogy jelöljünk ki a lakásban jól látható helyen egy büntetõ pontot, vagy büntetõszéket, és ha a gyerek rosszalkodik, akkor állítsuk/ültessük oda annyi percre ahány éves (tehát a 3 évest 3 percre). Nálunk ez a büntetõs dolog nem jött be. Ami bejött >> Mivel láttam, hogy az erélyes rendreutasítás a dac miatt csak még nagyobb ellenállást vált ki belõle és annál inkább csinálja a rosszaságot, máshogy közelítek hozzá. Inkább próbálom az õ szemszögébõl nézni a dolgokat. Rájönni arra, éppen miért rosszalkodik. Pl. nem figyelek rá eléggé, és így akarja magára vonni a figyelmet? Így általában nagyobb sikerrel kezelem az adott helyzetet. Rájöttem, ha figyelmesen, kedvesen, de határozottan kérem - és nem dühvel, haraggal, amiért rosszalkodik-, hogy fejezze be, akkor sokkal hamarabb abbahagyja. Ha valami olyasmit piszkál, amit neki nem szabadna pl. cd-lejátszó, és többszöri "szépen kérésre" sem hagyja abba, akkor odamegyek és elhozom onnan, de nem dühösen, csak némán, szó nélkül és megpróbálom elterelni a figyelmét valami másra. Nekem általában ez megy a legnehezebben (a figyelemelterelés), de egyre kreatívabb vagyok. Általában igyekszem a jó tulajdonságait hangsúlyozni, és sokat dicsérni, de nem csak az elcsépelt "ügyes vagy" mondattal, hanem valahogy így pl. „ma szépen ettél az asztalnál” (ahelyett, hogy „legalább ma nem dobáltad szét az ételt”) Egy barátnõm ajánlotta módszer, ha az utcán rosszalkodik a gyerek. Mindig legyen nálunk egy videó felvevõ eszköz (mobiltelefon vagy kisebb fényképezõgép) és vegyük fel amint rosszalkodik, mondván "ezt majd megmutatjuk apának is", ettõl állítólag megszeppennek és abbahagyják a rosszalkodást. A legfontosabb szerintem, hogy ha a gyerek a rosszalkodással feldühít, akkor is próbáld megõrizni a higgadtságodat, mert egyébként az egész napotok, vég nélküli ideges veszekedés lesz a pici és közted. Ha azt látja heteken át, hogy nem ér el sok mindent a rosszalkodással, nem vált ki vele különösebb reakciót, akkor szerintem ritkulni fognak a csínytevései is. A leírtakat persze nagyon nehéz betartani, én is minden nap mantrázom magamban párszor „nyugi, nyugi, csak ne legyél ideges”.
Írj speciális rosszaságokat, amit elkövet az a kis csintalan manó!

3 éves kislányomat leszoktassam-e szerintetek a cicizésrõl? (részletek lent)

Este lefekvés elõtt még nagyon igényli. Nem csak a biztonságérzet miatt,hanem azért is,mert tehétejet nem ihat. Mikor próbáltuk,hogy azt adunk neki és leszoktatjuk a cicirõl,olyan allergiás reakció jeletkezett,hogy nagyon megijedtünk. Ekkor úgy voltunk vele,hogy akkor marad a cici még egyelõre. Azonban õsszel megy oviba,attól tartunk,hogy kinevetnék már,hogy még szopizik este. Elvegyem már tõle teljesen,vagy az is lehet megoldás,hogy megpróbálom kifejni neki azt a keveset,ami van még? Soha nem fejtem (mindig annyi volt pont,amennyire szükség volt),nem tudom,ha már nagyon kevés van,ki lehet-e fejni,fõleg kézzel. Ha nem tudom kifejni neki,ugye nem lesz semmi baj,ha elveszem tõle? Nem lelki dolgokra gondolok,hanem pl kevés lesz a kalcium vagy a fehérje a szervezetében. Vagy mivel lehet ezeket pótolni,ha elvesze tõle a cicit?

Legjobb válasz: 1 éves kora után le kellett volna szoktatnotok róla. Ha nem ihat tehén tejet, akkor el kell fogadni a tejérzékenységet, és mással pótolni neki a kalcium bevitelt. Van aki csak kimondottan a tehéntejre érzékeny, de amúgy fogyaszthat tejterméket: túrót, joghurtot. Ezt a gyermekorvossal kellene megbeszélned aki beutal majd szakemberhez vele. Ha szerencsétek van, majd kinövi, ha minden féle tejtermékre érzékeny akkor marad a rizstej és társai. De egy 3 éves gyereket szoptatni szerintem gáz, mindenképp elvenném tõle a cicit, azonnal. 3 évesen már nem szabad, hogy ettõl sérüljön a lelke.

1 éves kora után le kellett volna szoktatnotok róla. Ha nem ihat tehén tejet, akkor el kell fogadni a tejérzékenységet, és mással pótolni neki a kalcium bevitelt. Van aki csak kimondottan a tehéntejre érzékeny, de amúgy fogyaszthat tejterméket: túrót, joghurtot. Ezt a gyermekorvossal kellene megbeszélned aki beutal majd szakemberhez vele. Ha szerencsétek van, majd kinövi, ha minden féle tejtermékre érzékeny akkor marad a rizstej és társai. De egy 3 éves gyereket szoptatni szerintem gáz, mindenképp elvenném tõle a cicit, azonnal. 3 évesen már nem szabad, hogy ettõl sérüljön a lelke.
Jaja, ebben a témakörben állandóan lepontoznak engem is, de látom, hogy tökmindegy mit ír az ember, ugyanúgy lepontozzák. Nem tudom, mit kéne tanácsolni, de komolyan, hogy ne tegyék. Egyébként én tuti védõnõt, pszichológust kérdeznék, honnan a francból tudjam, fõleg elsõ gyereknél, hogy hogy mûködik pszichésen, meg pontosan hogy adjak neki vitamint, egyebek.
Azta itt mennyi hülye van! Remélem a lepontozás lesz a legnagyobb örömötök az életben. Boldogok a lelki szegények.
Most 4, 5 éves
Az én kislányom is hasonló volt. 3, 5 éves koráig szopizott. Kb 2, 5 éves koráig napközben is kérte ha volt rá mód, utána reggel és este, majd kb 3 éves kortól csak este. Persze hogy nem az evésrõl szól ez a dolog, de õt megnyugtatta. Nekem már terhes volt, így sokszor beszéltünk róla hogy már nagylány és abba kellene hagyni a szopit. Nem akarta, nagyon ragaszkodott hozzá. Próbáltam leszoktatni, de nem ment. Nem bírtam volna hagyni sírni. Végül 3, 5 évesen egyik napról a másikra mondta hogy elég volt a cici, õ már nagylány. És onnantól nem volt szopi. Még ma is hozzábújik a cicihez, szereti megölelni és megszaglászni, mikor összebújunk, de csak pozitív emlékei vannak. És én sem bánom hogy így alakult. Szeretnivaló, érzékeny, de talpraesett, nyitott, vidám kislány. 2, 5 éves korától bölcsis volt, és még az ovi elején is volt néhány hét mikor szopizott. Soha senki nem bántotta ezért. Nem is nagyon tudtak róla. Nem vertük nagydobra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én elválasztódás-párti vagyok, szintén ennyi ideig szoptattam, úgyhogy ilyen szemszögbõl írom, amit: Egyáltalán nem kell, hogy kinevessék a gyerkõcödet azért, mert még szopizik! Fõleg, hogy kinek kellene errõl tudnia? Ha már csak este szopizik, az csakis rátok, a családra tartozik, az óvodai közösségre biztosan nem. Nem hiszem, hogy nektek szülõként kötelességetek lenne errõl (elõre) beszámolni az óvónõk felé, és nem hinném, hogy a kislányotok is éppen errõl mesélne a pajtásainak... de ha mégis, akkor sem kell, hogy õt ezért bárki lenézze! Nagyon sok függne itt a leendõ óvónõk aktuális reakciójától is, csak úgy megjegyzem... remélhetõleg lenne annyi eszük, hogy le tudnának kezelni egy ilyen helyzetet, megfelelõen. (Annak ellenére, hogy esetleg õk se értenek egyet a helyzettel.) Én azt gondolom, hogy bármely életkorban addig érdemes folytatni a szoptatást, amíg minden résztvevõnek kényelmes. Vagyis ha a kislányodnak még van rá igénye és neked sem terhes, szerintem nincs semmilyen kényszerítõ oka annak, hogy azonnal leszoktasd róla. Legalábbis a kérdésedbõl nekem úgy tûnt, hogy csakis az óvodai közösség reakciója miatt aggódsz, de más oka (perpill) nem lenne... De természetesen te ismered a lányodat, te látod a helyzetet és te tudod, nektek mi a jó, én csak a felvetésedre reagáltam. Szerintem nem KELL õt leszoktatnod mindenképp; de ha úgy jobbnak látod, akkor próbáld meg és meglátod, hogyan alakul. :) A kálciumot, fehérjét stb. sok más módon is lehet pótolni a szervezetben, ebben kérd gyerekorvos, védõnõ tanácsát. Ha a tejre érzékenyen reagált már egyszer, érdemes allergiavizsgálatot kérni, hogy kiderüljön, pontosan milyen összetevõre. Aztán ennek fényében a kezelõorvos, allergológus ill. dietetikus tanácsát kérni, hogy mivel váltsátok ki a tehéntejet. Egyébként ha csak a tápanyagtartalmat nézzük, a napi 1 szopival már valószínûleg eddig is csak a töredékét fedezted a fenti szükségleteknek; de valószínûleg nem tapasztaltál semmi aggasztót, úgyhogy ezután sem kell emiatt aggódnod. :) A szopi ilyenkor már szinte kizárólag lelki igény, és a vegyes táplálásból már minden egyéb tápanyagszükségletét ki tudja elégíteni.
ha valóban allergiás a tejre, akkor az az anyatejen keresztül is kiütné! Szigorú diétát kéne tartanod, hogy tünetmentes legyen.. Nálunk így derült ki az allergia pár hónaposan. Írom ezt úgy, hogy gondolom, te nem vagy tejmentes diétán! :) mert ha azon vagy, akkor azért nem ütötte ki az anyatej.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor maszírozom és kiváltjuk mással az esti szopit. Nem lesz egyszerû pár napig biztosan, de egyszer el kell ennek is jönnie.
Ha masszírozod naponta többször, akkor nem lesz csomós és nem gyullad be, idõvel elapad. Viszont ha fejed akkor továbbra is megmarad a tejtermelés.
Szerintem a fejéssel felesleges próbálkoznod, tényleg kevés lehet már ahhoz a tejed, a lányodnak meg nem arra a pár korty anyatejre van szüksége, hanem a szoptatás lelki részére. Így szerintem a kalciumháztartása egyáltalán nem fog felborulni attól, ha elválasztod. Ha eszik elég husit, akkor a fehérjebevitellel se lehet gondja. Szóval próbálkozz nyugodtan az elválasztással, próbálj meg valami más közös programot kitalálni esti szopi helyett, mondjuk összebújva meseolvasás, akkor talán könnyebb lesz a lányodnak lelkileg feldolgozni a cicimegvonást.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor beszélük szakemberrel, hogy mit javasol.Mert eddig úgy voltunk vele, hogy cicizik még. Azt nem szereténk, hogy csúfolják vagy bántsák a többiek ezért az oviban. Ezért kérdeztem, hogy esetleg megpróbáljam-e kifejni. De akkor nem szükséges, nem fejem, ha nem kell már neki az anyatej. Ami meg van még kevés tej, elapad magától, ha nem fejem ki? Nem fognak a melleim begyulladni?
lemész az orvoshoz és megmondod, az a gyanúd, hogy allergiás a tejre. egyrészt ír speciális tápszert amit tudsz neki adni, másrészt elküld tejterhelésre, mert ha allergiás akkor azt igazolni kéne. nem hiszem, hogy szüksége van egy ekkor gyereknek a cicire. nálunk is van az oviban olyan 3, 5 éves aki még szopizik és igen, kinevetik õt, bár szerintem nem is értik a gyerekek, de gondolom azért érzik, hogy az nincs rendben, hogy egy nagy ovis az anyja mellébõl eszik. engem személy szerint csak az aggasztana, hogy 3 éves korban alakul ki a hosszútávú memória, tehát ekkortól megmaradnak az emlékek és én nem szeretném ha a gyerekem arra emlékezne, hogy szopik. persze mindenkinek más az értékrendje, ez a te döntésed.
Az az igazság, hogy egy éves kor után, ha nem ihatott tejet, akkor gyerekitalt kellett volna adni neki, amiben minden megvan, ami kellhet nekik, három éves korig. A tehéntejben amúgy sincs semmi igazán a tejcukron kívül. Hát, pszichológust, védõnõt, dokit kéne megkérdezni, egy ilyen cikket találtam [link]
Egy ekkora gyereknek már nem táplálkozási része van a szoptatásban, nincs rá szüksége. Az óvodai elszakadást pedig nagyban nehezíti ha szopik még akkor is, ha csak este teszi. Ha a tejre allergiás, próbáld ki a laktóz mentes tejet, vagy a tejitalt. 3 évesen már nincs szüksége anyatejre.
Ennyi idõsen a tej már nem táplálék, sokkal inkább lelki dolgok miatt szopizik még a lányod. Én a helyedben elválasztanám, most már elég nagy, mindent megtettél, hogy a lehetõ legtovább szopizzon, ami jó. Csak hát szerintem itt kéne meghúzni a vonalat és lezárni ezt a korszakot, tudom, nem egyszerû, de õ már igazi Nagylány. Máshogy is lehet pótolni az esti szopikat, összebújtok, mesét olvasol neki, stb. Ugyan én csak 15 hónapig szoptattam, így nekem nagyon furcsa, hogy valaki még 3 évest is szoptat, de biztos nem véletlenül alakult így, viszont most már tényleg ideje lesz elválasztani. Sok sikert, remélem nem fogja megviselni a dolog.
A dokimamis cikk nem feltétlenül rossz, bár ahogy olvasom, nem igazán értelmezi helyesen a gyerek igényeit, ill. elég egysíkúan gondolkodik a rossz szokásokról....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!