Találatok a következő kifejezésre: 3 éve szedet (136 db)

3 éve szeded és még csak most engedted meg neki???? Ejha. Megfog jönni ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: kösziiii
Már bocs, de akkor eddig mi a fenének tömted magad feleslegesen hormonokkal??? Amúgy megfog, nyugodj meg! Azért nem olyan könnyû fogamzásgátló mellett terhesnek lenni. Nekem 7 év alatt soha nem jött össze, amíg szedtem. Sõt, még az abbahagyása után is 7 hónapig tartott, mire összejött. Mondjuk oda is figyeltem mindenre, mialatt szedtem!
A kérdező hozzászólása: köszi. de ezt h érted h mindenre oda figyeltél?
Mindig minden szemet bevettem, ha csúsztam a bevétellel, vagy ha olyan dolgot szedtem, pl. antibiotikum, akkor mindig védekeztem óvszerrel is kiegészítve. És nem is lettem terhes soha a szedése alatt, mint ahogyan már írtam.
A kérdező hozzászólása: én is ezekre oda figyelek bárén nem mindig ugyanabban az idõben veszem be ugy értem, hogy 8-kor szoktam bevenni de van amikor csúszok 1-2 órát de gondolom ez nem lényeges.és volt olyan amikor egymásután többször is elment ez sem jelent gondot?
Már miért jelentene gondot, ha többször vagytok együtt? A fogamzásgátló hat, annyiszor szexelsz, ahányszor akarsz. És gond akkor lehet, ha 12 óránál többet csúszol a bevétellel.
A kérdező hozzászólása: megjött :)

3 éve szedek fogamzásgátló tablettát (yasminelle), ennyi idő után érdemes szünetet tartani, hogy tisztítsam a szervezetem? Ha igen, hány hónapot?

Mellékhatásai nem nagyon vannak. Kb. fél éve sokat fájt a fejem, h?hullámaim voltak, de már elmúltak. Szerintetek? Ha tartok szünetet akkor utána váltsak gyógyszert vagy ha már elmúltak a mellékhatások akkor maradhatok ennél a gyógyszernél?

Legjobb válasz: Valaki szerint nem kell szünet, a dokim szerint 3 év után 3 hónap, 5 év után fél év. Szerintem jobb, ha van szünet, legalább megnézed, hogy a szervezeted hogy reagál a dologra. Pl. ha hónapok alatt sem rendezõdik a ciklusod, akkor nem árt, ha nem gátolod le tovább a peteérésed...

Valaki szerint nem kell szünet, a dokim szerint 3 év után 3 hónap, 5 év után fél év. Szerintem jobb, ha van szünet, legalább megnézed, hogy a szervezeted hogy reagál a dologra. Pl. ha hónapok alatt sem rendezõdik a ciklusod, akkor nem árt, ha nem gátolod le tovább a peteérésed...
A kérdező hozzászólása: Én is 3 hónapra gondoltam. Köszi, hogy írtál.
Lehet a régi gyogyszert le kéne majd váltanod a mellékhatások miatt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is váltani fogok.

3 éve szedem a meliane-t. Végigszedtem a 3heti tabit. Nem tartottam szünetet, elkezdtem szedni a köv. Levelet.3 tabit vettem be, most vettem észre. Elfelejtettem, hogy szünetet kell tartanom. Ilyenkor mi a teendő? Hagyjam abba? Szedjem végig?

Legjobb válasz: Elméletileg ha olyan a tabletta aminél lehet folytatni szünet nélkül és te végig szeded, akkor véd, ha abba hagyod óvszerezhetsz. Vagy ha van olyan a tájékoztatóban, hogy menses eltolása három nappal, akkor most azt csináltad. De a folyamatos szedés nem minden tablettánál lehetséges, el kell olvasnod a tájékoztatót!

Elméletileg ha olyan a tabletta aminél lehet folytatni szünet nélkül és te végig szeded, akkor véd, ha abba hagyod óvszerezhetsz. Vagy ha van olyan a tájékoztatóban, hogy menses eltolása három nappal, akkor most azt csináltad. De a folyamatos szedés nem minden tablettánál lehetséges, el kell olvasnod a tájékoztatót!
hagyd abba és rendesen meg fog jönni ahogy szokott. eltoltad 3 nappal a havidat, 7 nap után kezdd el a következõt ahogy kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Közben utána kérdeztem. Végigszedem a hónapot szünet nélkül, így most nem fog megjönni a menzeszem.Ha végig szedtem a levelet, 7 napos szünet, majd folytatom a tabi szedését, ahogy eddig.Egy évben 1x lehet ezt, de utánna figyelni kell rá, hogy rendesen szedjem.Eltolhattam volna, de eddig mindig jókor jött meg, ezért nem akartam megváltoztatni a menzesz napját.

3 éve szedek fogamzásgátlót (yasminelle) és most a 3. tabit elfelejtettem bevenni. Lehet ennek következménye? (czúszik e a menszeszem? ) a párommal nem votlam együtt az előző héten és most se. Köszönöm.

Legjobb válasz: Elég egy tabit kihagynod ahhoz, hogy beinduljon a peteérés. Egy hétig használjatok gumit is a biztonság kedvéért. Amíg a tabit szeded, addig nem jön meg a vérzésed, majd csak a szünetben.

Elég egy tabit kihagynod ahhoz, hogy beinduljon a peteérés. Egy hétig használjatok gumit is a biztonság kedvéért. Amíg a tabit szeded, addig nem jön meg a vérzésed, majd csak a szünetben.
Vedd be az elmaradt tabit a következõvel együtt (mind a kettõt), és 7 napig használjatok kiegészítõ védekezést. Kis szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel 3 éve szeded szinte minimális az esélye, hogy rendesen beinduljon a peteérés.

Már 3 éve szedem a Meliane nevű fogamzásgátlót! Nem kell a gyógyszer szedése közben néha szünetet tartani? Nem árt, ha már ennyi ideje szedem folyamatosan?

Legjobb válasz: Nekem egy doki mondta, hogy nem kell szünetet tartani, mert az jobban felborítja a hormonháztartásodat! Abbahagyod 2-3 hónapra, majd megint elkezded, ezt nem szabad! Többet ártana, mint használna!

Nekem egy doki mondta, hogy nem kell szünetet tartani, mert az jobban felborítja a hormonháztartásodat! Abbahagyod 2-3 hónapra, majd megint elkezded, ezt nem szabad! Többet ártana, mint használna!
Nem kell szünetet tartani, éveken keresztül lehet folyamtosan szedni, 5-6 évig tuti, meg utána is, azt mondta a doki. Gondoljunk bele, az anyukáink is évek óta szedik:-) És te rendszeres gyógyszerszedés mellett nem lettél terhes??? Mert olvastam itt, hogy valak 1 éve szedi a lindynette20 tabit, és most terhes. De ha valaki minden nap beveszi a gyógyszert, nincs gyengítõ tényezõ, hányás, hasmenés, akkor tuti védett a nõ, igaz??????
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én rendszeresen szedem és eddig még nem volt semmi "gond".
Ha vki rendesen szedi, akkor kizárt, hogy terhes legyen! Az az egyén valószínûleg nem szedte megfelelõen!

A fogamzásgátlótól rendszeres a menstruációm. Már 3 éve szedem eddig nem volt semmi gond. De most 10 napja elmúlt a menzeszem és 3 nappal ezelőtt megint vérzek de ez nem olyan mint a menstruáció nincs olyan erőssége és barbás szine van. Mi ez?

Legjobb válasz: Köztivérzés. Okozhatja betegség, stressz, más gyógyszer, de csak úgy is jelentkezhet, minden ok nélkül. Nekem 7 év gyógyszerszedés alatt egyszer volt összesen. Elmentem dokihoz, megvizsgált, annyit mondtott, hogy ha megint jelentkezne menjek vissza. Nem volt többet.

Köztivérzés. Okozhatja betegség, stressz, más gyógyszer, de csak úgy is jelentkezhet, minden ok nélkül. Nekem 7 év gyógyszerszedés alatt egyszer volt összesen. Elmentem dokihoz, megvizsgált, annyit mondtott, hogy ha megint jelentkezne menjek vissza. Nem volt többet.
Lehet közti vérzés is. Vagy lehet tanácsos lenne egy terhességi tesztet csinálni -nem kell megijedni - tudod, a fogamzásgátló szedése sem 100%-os, és akkor még idejében dönthetsz. (nekem egyszer ezt mondta a doki) Ha nem múlik el, akkor doki!
A kérdező hozzászólása: Eléggé kivoltam bukva mikor elõjött lehet akkor tényleg a stresstõl van. ha elmúlik meglátogatom a nõgyógyászomat a biztonság kedvéért. köszönöm a válaszokat
Szerintem nem lesz gond!Elég régóta szeded!
miért kellett lepontozni az 1, válaszolót?most komolyan szted ninsc baj , ha hány ennyi idõ elteltével, menj inkább dokihoz, mert ennyibõl nem az jön le hogy jól vagy és nem vagy terhes
ha 3éve szeded akkor miért hánytál tõle?nem akarlak megijeszteni , de lehet terhes vagy, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Alkoholtól hánytam...

Lassan 3 éve szedek fogamzásgátlót. A 7 napos szünetbe mindig a 3.4. napon szokott megjönni, a második napon barna folyásom volt. Aggódom egy keveset, mert még ilyen nem fordult elő. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem is a 3.4. napon szokott ,a barna folyás leeht elõjel is hogy meg fog jönni ,de legrosszabb esetbe elméeltileg valami fertõzés lehet ! De szerintem nem lesz semmi gond!

Nekem is a 3.4. napon szokott , a barna folyás leeht elõjel is hogy meg fog jönni , de legrosszabb esetbe elméeltileg valami fertõzés lehet ! De szerintem nem lesz semmi gond!

Tisztelt Doktor úr! 54 éves vagyok. 3 éve szedem az extrimax tablettát. Szeretném megkérdezni, hogy meddig szedhetem folyamatosan. Előre is köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú tablettákat legfeljebb 5 évig javasolt szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú tablettákat legfeljebb 5 évig javasolt szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 54 éves vagyok. 3 éve szedem az extrimax tablettát. Szeretném megkérdezni, hogy meddig szedhetem folyamatosan. Előre is köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú tablettákat legfeljebb 5 évig javasolt szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú tablettákat legfeljebb 5 évig javasolt szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!