Találatok a következő kifejezésre: 3 éve kapcsolatom (92 db)

Kérhetném érthetõbben? Ki az a 21 éves?
Tehát tény, hogy Isten súlyos helytelenségnek tartja. Lehet, hogy igaz, hogy egyes személyeknek genetikai okok miatt hajlamuk van rá, DE ha tisztában van egy adott személy azzal, hogy ez mennyire helytelen, akkor ellen kell, hogy álljon ennek. Tehát ebben a kérdésben sincs szerintem kibúvó
Szia! Elõször is szeretettel köszöntenénk, és kifejeznénk azt, hogy mennyire örülünk annak, hogy meglátogattak bennünket. Megdicsérnénk õket az õszinteségükért, és elmondanánk természetesen azt is, hogy Isten törvénye ellen való az amit cselekednek. Nem bántóan, csak kedvesen. Invitálnánk õket, hogy máskor is jöjjenek el, és biztosítanánk õket Isten szeretetérõl, és a mi szeretetünkrõl is. Jézus Krisztus szívesen volt együtt bûnös és parázna emberekkel, mert tudta, hogy segítségre szorulnak. Mi is így gondolkodunk. Üdv. Péter
"Tehát tény, hogy Isten súlyos helytelenségnek tartja. Lehet, hogy igaz, hogy egyes személyeknek genetikai okok miatt hajlamuk van rá, DE ha tisztában van egy adott személy azzal, hogy ez mennyire helytelen, akkor ellen kell, hogy álljon ennek. Tehát ebben a kérdésben sincs szerintem kibúvó" Egyszerûbb kilépni az egyházból és normálisan a szexualitásának megfelelõen élni. Olyan hülyeség, hogy egy veleszületett hajlam, amivel tud szeretni, szerelemmel másokat bûn, eleve hiteltelenné teszi az egyházat. Mégis honnan tudnák, hogy melyik isten a valódi, ha még az emberi szexualitáshoz sem értenek és nem tudják megkülönböztetni a a bûnöst az ártatlantól? Ha az egyház azt mondja, hogy ugorj a kútba, megteszed?
Szia! Az egyházam nevében nem nyilatkozok, de ha nem akarná az a 21 éves fiú Isten Igéjének alárendelni a szexuális életét és nem akarna megtérni, akkor nagyon gyorsan megmutatnám neki hogy merre van a kijárat.:-) Mert az egyház nem melegklubb.
Minek mennének oda? Mazochisták? Én nem állok szóba olyan "emberekkel", akik gyilkosokkal említenek egy lapon, miközben csak meleg vagyok és nem ártottam senkinek. Homoszexuálisok ne menjenek disznók közé.
A melegek különbek, hogy ilyen debil egyházakba betegyék a lábukat.
A tudomány már régen megállapította, hogy a homoszexualitás veleszületett hajlam, génrendellenesség, nem akaratlagos, mint pl. a bûnözés. Hogy magyarázzák a Tanúk, hogy ha Isten ilyen embereket teremtett, õk miért bánnak velük páriaként?
Ha a gyülekezetben hozná oda, elég furcsán néznék. Nem küldeném haza, mert nem az én dolgom, de nem keresném a társaságát, az biztos. A Hit Gyüliben egyébként sem merné ezt reklámozni magáról. Ha a világban történne ugyanez, nem szólnék semmit. Láttam már ilyet egész közelrõl.
@lsandor Te ezt mind honnan tudod? Tán ismerted is õket ugye?
Mit tennétek akkor, ha kiderülne, hogy Jézus/Isten egy meleg néger volt?:) )))
Isten a nemi dolgokat jó indokkal alkotta úgy ahogy. Megvan, hogy mi természetes és mi nem. A keresztényeknek fel kell hagyniuk az ilyen dolgokkal. A Bibliából kiderül, hogy az ókori Korintuszi keresztények között is voltak olyan személyek, akik homoszexuális kapcsolatokban éltek azelõtt, hogy keresztények lettek, DE felhagytak ezzel, tehát képesek voltak rá és nem bánták meg, hogy így tettek. A homoszexualitással az emberek visszaélnek az Istentõl kapott természetes dolgokkal
"Egyrészt nem állapította meg, másrészt pedig a hajlam csak hajlam, tehát nem kötelezõ érvényû. Önmagában a hajlam senkit nem tesz homoszexuálissá, sokkal inkább a körülmények számítanak." Ha nem lenne a hajlam, a melegek aszexuálisak lennének, ahogyan a heterok is hajlam nélkül. A melegekben egy csöppnyi heteroszexualitás sincs. A melegség nem azt jelenti, hogy a két szexualitás hadakozik az emberben. Vagy ez van, vagy az. A biszexualitás más téma. Nekik megvan mindkettõ. Az asszexualitás az élet egyik legnagyobb örömét veszi el az embertõl. Sose lesz szerelmes, sose él át szexuális örömöket. Ne kívánd ezt senkinek. A homo/bi/hetero emberek megkapták az élettõl ezt az örömöt.
"Szerencsére a Biblia írói nagyon távol álltak attól, hogy primitívek legyenek. Ha valóban primitívek lettek volna, akkor te most nem lennél képes olvasni az írásaikat, mert nem maradtak volna fenn évezredeken keresztül." nem hallottál még a keresztes háborúkról és a keresztény diktatúráról? Gyilkolással, megfélemlítéssel könnyû.
"A homoszexualitás rendellenesség. Ennek alapvetõ bizonyítéka, hogy ha mindenki homoszexuális lenne, akkor kihalna a faj. Ha normális lenne a homoszexualitás, akkor az biztosítaná a faj fennmaradását." Biztosítja is. Azért vannak leszbikusok. Egy meleg férfi és egy leszbikus nõ simán össze tud hozni egy gyereket. Nem kell ahhoz szexelni.
6. Ha különbek lennének, akkor nem lennének melegek. 7. Homoszexuális disznók ne menjenek emberek közé. 8. Egyrészt nem állapította meg, másrészt pedig a hajlam csak hajlam, tehát nem kötelezõ érvényû. Önmagában a hajlam senkit nem tesz homoszexuálissá, sokkal inkább a körülmények számítanak. 9. "...normálisan a szexualitásának megfelelõen élni..." Ebben a mondatban alapvetõ hiba, hogy a homoszexualitás eleve nem lehet normális. A homoszexualitás nem normális. A homoszexualitás rendellenesség. Ennek alapvetõ bizonyítéka, hogy ha mindenki homoszexuális lenne, akkor kihalna a faj. Ha normális lenne a homoszexualitás, akkor az biztosítaná a faj fennmaradását. 11. Szerencsére a Biblia írói nagyon távol álltak attól, hogy primitívek legyenek. Ha valóban primitívek lettek volna, akkor te most nem lennél képes olvasni az írásaikat, mert nem maradtak volna fenn évezredeken keresztül.
A bibliát primitív emberek írták egy primitív, fejletlen korban. Fogalmuk sem volt semmirõl. Még a fürdésrõl is megfeledkeztek.
szerintem kiátkoznának.
Én is aláhúzom Péter válaszát, de ki is egészítem. Adventisták szeretnek olyannak, amilyen vagy, és ez nem máz, hanem a legbelsõbb leghitelesebb érzelem. Azonban nem keresztelnek meg, ezzel a szexualitással.Ezzel kifejezik aa véleményüket is, ami szerint az üdvözüléshez a keresztelkedés is hozzá tartozik, tehát veled szemben alaapvetõ fenntartásaik vannak. Azonban te ne ezzel foglalkozz, hanem éld át a Biblia igazságának teljes magaslatait és mélységeit. Az Úr, az igaz bíró pedig majd ítéletet mond errõl és eldönti, hogy örök üdvösségre méltó vagy-e. Én reménykednék a helyedben Jézus kedvezõ döntése felõl.

3 éve kapcsolatban élek viszont most megjelent a multamból egy ember. Felforgatott bennem mindent. Mit tegyek?

Szeretem a páromat viszont most mejelent egy srác akivel igazán együtt sem volt soha csak egy csók volt de nagyon szerettem. eddig külföldön dolgozott most hazajött egy hónapra. Egy szórakozóhelyen találkoztunk táncoltunk elvoltunk, de nem történt semmi. Megadtam neki a számom és most félek h felhív. A helyes utat tudom: ne legyen semmi, maradjak a párom mellett és felejtsem el az egészet a srácot meg rázzam le. De akkor sem hagy nyugodni. Tudom azt h egy hónap mulva elmegy és itthagy és ennyi de ...

Legjobb válasz: Azzal fogod magad megnyugtatni ha beszélsz vele. Az még nem jelenti, hogy megcsalod. Csak ne menj bele taliba vele kettesben.

Azzal fogod magad megnyugtatni ha beszélsz vele. Az még nem jelenti, hogy megcsalod. Csak ne menj bele taliba vele kettesben.
Már velem is volt ilyen! De nekem rosszab mert a szomszédom!Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal és néha engem is megzavar a szomszéd! Én nem tudtam hogy mit akarok és majdnem ráment a kapcsolatom! Magadban kell le rendezni hogy mit akarsz de ha megy vissza melozni akkor ne rugd fel a kapcsolatodat pláne ha tényleg jol megvagytok! Mert nyilván csak azt akarja! De te tod!
Nincs de, vagy maradsz a mostani párodnál, vagy elveszíted mindkettõt. A választás rajtad áll. Ha meg tudod a helyes utat, akkor mosz az eszeddel gondolkodj ne a szíveddel.
Ez az én pasim! Bocs már fogalat. 21L

Egy kapcsolatnál a 3. év a fordulópont, lassan 3 éve vagyok a párommal, de többször majdnem szakítottunk, van jövője így egy kapcsolatnak h. minden nap összeveszünk v. min?

szerelem,hűség,kitartás

Legjobb válasz: Én egy teljesértékû kapcsolatban, ahol együttélnek a felek, és nem csak netes ismeretség, annál soknak tartom. De egy távkapcsolatnál, a netes félreértések miatt elõfordulhat.

Én egy teljesértékû kapcsolatban, ahol együttélnek a felek, és nem csak netes ismeretség, annál soknak tartom. De egy távkapcsolatnál, a netes félreértések miatt elõfordulhat.
Az sem mindegy min vesztek össze.... bár nem tudom, sose értettem azokat akik mondják hogy sokat veszekednek. Mi a fenén lehet minden nap összeveszni? Mi a férjemmel 3 hónap múlva töltjük be a 3 és fél éves kapcsolatot, illetve a 2. házassági évfordulónkat. Még egyszer nem veszekedtünk ez idõ alatt. Mint mondtam, tudni kéne mi a veszekedések tárgya. Ha már minden apróságon ordibálós, kiabálós veszekedések vannak, akkor az szerintem nem jó jel. Megbeszélhetitek a dolgot, és talán jobb lesz. Több infó kéne, mert ez így kevés....így nem tudok ennél többet írni... 27/N
ez hozzáállás kérdése, ha szereted õt, akkor légy türelmesebb. neki sem lehet könnyû


Ha valakinek több mint 3 éve nem volt kapcsolata, sem szex kapcsolata, akkor az lehetséges, h aszexuálissá vált?

Legjobb válasz: Nekem a 26 évem alatt még sosem volt kapcsolatom, így nem is szexeltem, de nem vagyok aszexuális, mert vágyom rá (sajnos, lehet, hogy aszexuálisként könnyebb lenne).

Nekem a 26 évem alatt még sosem volt kapcsolatom, így nem is szexeltem, de nem vagyok aszexuális, mert vágyom rá (sajnos, lehet, hogy aszexuálisként könnyebb lenne).
nem igazán, ez nem ettõl függ
Aszexuálisnak születni kell. :) Van, aki kevésbé kívánja a szexet, de ez inkább hosszú párkapcsolatokban jellemzõ és más az oka. 3 év után simán újra lehet kezdeni.
nekem már 23 éve nem volt szexuális kapcsolatom, nemtom hogy azsexuális vagyok-e :D
Nem, ez nem ettõl függ ne légy buta.
A kérdező hozzászólása: Kicsit zavar, mert tudom, h ez alapjában véve "nem normális".
Ez esetben lehet hogy változott a szexuális orientációd az évek során. Az ilyesmi megesik, vannak akinek változik élete során az orientációja. Lehet pár hónap/év múlva megint megváltozik vagy így marad, ezt nem lehet elõre tudni. Bánod, hogy jelenleg aszexuális vagy, vagy jól érzed így magad? - MoonEyes
A kérdező hozzászólása: Azt, aki nem vonzódik szexuálisan egyik nemhez sem.
Aszexuálissá ritkán "válnak" az emberek, mivel az egy szexuális orientáció, mint a hetero/mekeg/bi/stb.: az aszexuális ember az, aki nem érez más emberek iránt szexuális vonzalmat. Szal ritka ha valakinek változik a szexuális orientációja. (De pl. ez sem élesen körülhatárolt kategória, van a határterület, olyanok akik csak nagyon kevés ember felé vagy csak erõs lelki kötõdés után kezdenek el egyáltalán szexuális vonzalmat érezni.) Kérdezõ, te mit értesz aszexuálissá váláson? - MoonEyes
Igen.
A kérdező hozzászólása: Akkor mitõl függ? Egyáltalán, h válik valaki aszexuálissá?
lehetséges, de szerintem ott még nem tart. olyan, mint a bringázás. kihagyás után nehezen kezdi el az ember, de hamar visszajön a rutin.:)
Hát nem a többségi orientáció valóban, de nem is "abnormális". Ugyanolyan egészséges ember vagy, mint bárki. Ha romantikus aszexuális vagy, akkor mondjuk valószínû, hogy nehezebb (lesz) párt találnod, mint ha szexuális lennél, mert annyira kicsi és láthatatlan az aszexuális közösség... - MoonEyes

Egy kb 3 évig tartó kapcsolatot mennyi idő lehet kihevernie egy férfinak?

Normális, hogy 5-6 hónap alatt még mindig nem felejtette el a volt nőjét? Szerintem nagyon szerethette, nem csak úgy volt neki a lány(a lány csúnyácska, szóval szerintem a belső értékei miatt szerethette annyira). Sajnos nem tudom ki szakított kivel, de van egy olyan érzésem, hogy a lány a fiúval. Ja azt majdnem kihagytam, hogy már együtt is éltek. Tapasztalataitok és véleményetek szerint, körülbelül mennyi idő alatt lehet elfelejteni egy ilyen kapcsolatot? (Hozzátenném, a fiú nagyon helyes, bárkit megkaphatna)

Legjobb válasz: "Tapasztalataitok és véleményetek szerint, körülbelül mennyi idõ alatt lehet elfelejteni egy ilyen kapcsolatot? " Ha átlag kapcsolat volt: 0-1 év Ha átlagon felüli érzelmi kapcsolat:évek.

"Tapasztalataitok és véleményetek szerint, körülbelül mennyi idõ alatt lehet elfelejteni egy ilyen kapcsolatot? " Ha átlag kapcsolat volt: 0-1 év Ha átlagon felüli érzelmi kapcsolat:évek.
Szia! Na hogy áll a helyzet?:) Együtt vagytok minden ok?
A kérdező hozzászólása: Rajta leszek nagyon, csak nem tudom hogyan viszonyuljak hozzá, mivel mindenképp azt szeretném, ha megkedvelne, de lehet, hogy adott esetben(ha igazak a feltevések) akkor zaklatásnak venne bármit..Ezért nem tudom hogyan beszéljek vele:s
Ja hogy még nem is találkoztatok? Akkor lehet h abszolut nem is az a helyzet amit írsz. Elõször ismerd meg
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy személyesen még sajnos nem ismerjük egymást:P Közös barátaink által, valószínûleg pár nap múlva megismerjük egymást. Én meg addig nem akarom keresni.. Ezt akarom én is, kedves leszek vele mikor megismerkedünk, próbálom lazábbra venni a dolgokat, hogy ne érezze kényszernek. Bárcsak lenne már enyém ez az értékes ember:(
Persze, legyél kedves, türelmes, megértõ. Próbálj meg a bizalmába férkõzni annyira, hogy merjen beszélni az érzéseirõl. De azért közeledj felé egy kicsit, érezze, hogy több akarsz lenni egy barátnál. De hagyd meg neki a komolyabb kezdeményezési lehetõségeket. Mármint keresd nyugodtan, akár hívd is el ide oda. Érezzétek jól magatokat. De pl az elsõ csókot vagy érintéseket hagyd, hogy õ tegye meg. Csak a lehetõség legyen elõtte. Érezze, hogy a lehetõség nyitva áll elõtte, mert te õt akarod:) Ebben ugye az a nehéz, hogy neked kell kiismerni asrácot, hogy ezek a dolgok hogyan mûködnek nála, mi sok neki és mi nem. Nehéz, de ha összejön olyan értékes embert kapsz ami megér minden fáradozást
A kérdező hozzászólása: 11:07es nagyon sajnálom:/ Miért szakítottatok? Azóta lehetett volna ezer meg egy szebbnél szebb barátnõd?
A kérdező hozzászólása: Egyébként igen, én lennék az új lány:) Félek ettõl nagyon, mert tudom, hogy én is könnyen sérülhetek..
Másfél évvel ezelõtt jártam egy lánnyal 2, 5 hónapot. Az volt nekem az elsõ szerelem de sajnos a magam hibája miatt vége lett a kapcsolatnak. Azóta szerelmes vagyok belé, hiába volt más barátnõm idõközben azt a lányt egyszerûen nem tudom elfelejteni, õ az én szerelmem közel 2 év után is :'(
A kérdező hozzászólása: 3-as, sajnos nem vagyok biztos benne, hogy a lány szakított a fiúval, az is lehet, hogy fordítva történt..gondolom akkor más a helyzet:/ Remélem még semmit sem szúrtam el, de akkor ezek után úgy teszek majd, mintha csak barátként közelednék hozzá, és nagyon kedves leszek továbbra is:)
Gondolom te lennél az új lány akinek kell ez a pasi. Ha valóban így volt, és a belsõ miatt volt vele, akkor nagyon nehéz dolgod van. Kiheverni egyedül nem is biztos, hogy tudja, pláne ha csúfos vége lett. Sok türelemmel és óvatos lassú közelítéssel talán segíthetsz neki túllenni rajta, de nem fogja elfelejteni soha, csak megtanul együttélni a csalódás emlékével.
*Ha átlagon felüli érzelmi kapcsolat:évek. Még akkor ha uj kapcsolatba kezdett.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnos nem:( Azóta prónálom elfelejteni a srácot, mással is ismerkedem, de annyira kis cuki, hogy sajnos nem nagyon megy:/ Nem tudom mi lehet a baj, nem irogatok neki, nem vagyok csúnya se, de akkor se keres..úgyhogy hát, így jártam. :/

Azoktol kérdezem, akik több éve kapcsolatban vannak (3-4-5 éve), hogy milyen érzései vannak?

Nekem 4 éve van barátom. Eleinte nagyon jó volt, szerelem meg ami szokott. Az évek múlásával sok minden változott. Most is törődök vele, szeretem meglepni, gondoskodok rolla(főzés,stb.), de már nem mondhatom el azt, hogy szerelmes vagyok belé. Kétszer szakítottunk, az első után helyre jöttek a dolgok, a másadik nemrég volt de nagyon hiányzott így kibékültünk. Most pedig nagyon össze vagyok zavarodva, ráadásul mehetnénk ketten külföldre dolgozni, de nem tudom, bele merjek-e menni. Ti hogy vagytok?

Legjobb válasz: mi 3 és fél éve vagyunk együtt. szerelmes vagyok belé és nagyon szeretem is, de nyilván nem úgy, mint a randizós idõszakban. vannak hullámvölgyeink (most is épp), de ettõl függetlenül még érzem, hogy szeretem!

mi 3 és fél éve vagyunk együtt. szerelmes vagyok belé és nagyon szeretem is, de nyilván nem úgy, mint a randizós idõszakban. vannak hullámvölgyeink (most is épp), de ettõl függetlenül még érzem, hogy szeretem!
Mi is 3 és fél éve vagyunk együtt. Nálunk is vannak hullámvölgyek, sõt, olyan is volt, hogy azt hittem, hogy nem szeretem, de ha arra gondoltam, hogy nem lenne az nagyon fájt. Most végre kifelé lábalunk a gödörbõl, de az elmúlt hónapokban majdnem volt szakítás. Amúgy mi is szeretjük már egymást, de a kezdeti hévhez képest ez már nem olyan. Inkább szeretjük egymást, de nem vagyunk szerelmesek szerintem. de ettõl függetlenül egymás nélkül nem tudnánk meglenni.
Lehet, hogy kezditek megunni egymást... Gyakran elõfordul, ha nem tudtok új dolgokat kitalálni. Szerintem ez a külföldi munka nagyot lendítene rajtatok, de komolyan. Ha megkérné a kezed, igent mondanál? Ezen gondolkodj el, és hogy tényleg szereted-e.

Kérlek leírnátok gyerekeitek történetét ahol 2-3 év van a testvérek között és nem alakult ki katasztrofális testvérféltékenység hanem sikerült jól megoldani és naggyal és kicsivel is bensőséges kapcsolatban maradni?

Szerintetek miért sikerült? Mit és hogyan csináltatok?

Legjobb válasz: Szerintem bármennyire is óvjuk és felkészítjük a kistesó érkezésére a gyermekünket, valamilyen mértékben mégiscsak megsínyli. De lehet csökkenteni a mértékét, és az új helyzet elfogadását, egy zökkenõmentes alkalmazkodást az új helyzethez. Saját tapasztalataim és tanulmányai, munkám is megerõsítenek ebben. Óvónõ vagyok. A 2-3 év korkülönbségnek a nagy hátránya, hogy a nagytesó ewkkor kerül általában közösségbe. Én törekedtem arra, hogy a nagytesónak az adott idõben csak a kistesó érkezése legyen az új stressz helyzet. Mi kicsit csúsztattuk a beszoktatást, 3,5 évesen kezdett. Az a tapasztalat, hogy az igen hátrányos, maikor a kistesó érkezésével egyszerre kezdi a gyermek a bölcsit, az ovit. Gyerekeknek, szülõnek egyaránt. Lehetõleg ne ekkora idõzítsétek a beszoktatást. Ne azért vegyétek el tõle pl, a kiságyat, a babakocsit, mert kell a tesónak, hanem mert õ már szépen sétál, esetleg kap új ágyat, nagyobbat amiben jobban elfér stb. és pár hát múlva ajánljuk fel, mikor már nem használja ezeket az eszközöket, hogy kölcsönadhatnánk tesónak. Nekem is fontos volt, hogy elsõ perctõl kezdve beszéljünk neki a tesóról, készítsük fel rá, hogy mire kell számítani. Simogathassa a pocakot is és a megszületett babát is érinthesse, lehessen a közelébe, ezzel válik a sajátjává. Jó dolog bevonni a tesó körüli feladatokba, adhatja a pelust, tolhatja a a pelenkát, de nagyon vigyázni kel, ezzel is, nehogy kicsinyített édesanyát csináljunk belõle, így ez mindig fakultatív legyen. Ami szerintem nagyon fontos, hogy a nagyobb gyerekeknek is megnõ ilyenkor újra a fizikális szükséglete, igényli a babusgatást, a gondozást, az anya testközelségét, látva a tesó körüli törõdést. Vegyük fel õt is sokat, cirógassuk, puszilgassuk, amennyire csak igényli. Ne hajtogassuk neki állandóan, hogy te már nagy vagy, és ne is várjunk el tõle ilyen viselkedést, segítsük õt is, és pesrzs normál keretek között, tehát pl. ne kezdjük el újra etetni, ha már evett önállóan, és azt kéri, mert a kicsit is etetjük, nagyon sokat dícsérjük, konkrét dícséretekkel. pl ilyet sose mióondjunk, hogy ügyes vagy, mindig konkretizáljunk, nagyon, figyelmes, szófogadó voltál, ezért anya nagyon boldog vagy nagyon szépen, lassan lapozod a könyvet, így biztosan nem szakad el, ügyes vagy. Csodálatos tornyot építettél. A másik ami szerintem is nagyon fontos, hogy legyenek csak nagytesós percek alvásidõben, vagy mikor apa nagymama valaki ráér. Bocs mennem kell, fel kelt a kicsi

Szerintem bármennyire is óvjuk és felkészítjük a kistesó érkezésére a gyermekünket, valamilyen mértékben mégiscsak megsínyli. De lehet csökkenteni a mértékét, és az új helyzet elfogadását, egy zökkenõmentes alkalmazkodást az új helyzethez. Saját tapasztalataim és tanulmányai, munkám is megerõsítenek ebben. Óvónõ vagyok. A 2-3 év korkülönbségnek a nagy hátránya, hogy a nagytesó ewkkor kerül általában közösségbe. Én törekedtem arra, hogy a nagytesónak az adott idõben csak a kistesó érkezése legyen az új stressz helyzet. Mi kicsit csúsztattuk a beszoktatást, 3, 5 évesen kezdett. Az a tapasztalat, hogy az igen hátrányos, maikor a kistesó érkezésével egyszerre kezdi a gyermek a bölcsit, az ovit. Gyerekeknek, szülõnek egyaránt. Lehetõleg ne ekkora idõzítsétek a beszoktatást. Ne azért vegyétek el tõle pl, a kiságyat, a babakocsit, mert kell a tesónak, hanem mert õ már szépen sétál, esetleg kap új ágyat, nagyobbat amiben jobban elfér stb. és pár hát múlva ajánljuk fel, mikor már nem használja ezeket az eszközöket, hogy kölcsönadhatnánk tesónak. Nekem is fontos volt, hogy elsõ perctõl kezdve beszéljünk neki a tesóról, készítsük fel rá, hogy mire kell számítani. Simogathassa a pocakot is és a megszületett babát is érinthesse, lehessen a közelébe, ezzel válik a sajátjává. Jó dolog bevonni a tesó körüli feladatokba, adhatja a pelust, tolhatja a a pelenkát, de nagyon vigyázni kel, ezzel is, nehogy kicsinyített édesanyát csináljunk belõle, így ez mindig fakultatív legyen. Ami szerintem nagyon fontos, hogy a nagyobb gyerekeknek is megnõ ilyenkor újra a fizikális szükséglete, igényli a babusgatást, a gondozást, az anya testközelségét, látva a tesó körüli törõdést. Vegyük fel õt is sokat, cirógassuk, puszilgassuk, amennyire csak igényli. Ne hajtogassuk neki állandóan, hogy te már nagy vagy, és ne is várjunk el tõle ilyen viselkedést, segítsük õt is, és pesrzs normál keretek között, tehát pl. ne kezdjük el újra etetni, ha már evett önállóan, és azt kéri, mert a kicsit is etetjük, nagyon sokat dícsérjük, konkrét dícséretekkel. pl ilyet sose mióondjunk, hogy ügyes vagy, mindig konkretizáljunk, nagyon, figyelmes, szófogadó voltál, ezért anya nagyon boldog vagy nagyon szépen, lassan lapozod a könyvet, így biztosan nem szakad el, ügyes vagy. Csodálatos tornyot építettél. A másik ami szerintem is nagyon fontos, hogy legyenek csak nagytesós percek alvásidõben, vagy mikor apa nagymama valaki ráér. Bocs mennem kell, fel kelt a kicsi
Lányom 3 éves, kisfiam 3 hónapos. Lányomnál már egészen kiskorától fogva úgy alakítottam ki a mindennapokat, hogy sokat mentünk társaságba, többször vigyáztak rá rokonok stb. ez sokat segített, hiszen így nem érezte mindig õ magát a középpontba.Aztán amikor kiderült, hogy van egy kis pocaklakó egybõl elmeséltem, elmagyaráztam neki a dolgokat.Igyekeztem minél gyakrabban ismerõsök gyerekeit a kezembe fogni, hogy ne lepje majd meg a dolog.Együtt mentünk vásárolgatni a babának...Majd amikor már látszott a pocim simizte...Amikor megszületett engedtem a lányomnak, hogy fürdetésnél segítsen, segített pelusozni, ilyenek.Nagyon élvezik az együttlétet, még a babakocsit is tolni szokta...Remélem nálatok is jól fog alakulni:)
Nekem pontosan 2 és fél év van a két gyerek között. A kicsi most fél éves a nagy három. A nagyobbat nekem az viselte meg, hogy 5 napig távol voltam a szülés miatt. Mikor hazajöttem a kórházból a kicsivel, attól a perctõl óvja, védelmezi, ölelgeti, puszilgatja. Mindig mondja, hogy örül a tesónak. Viszont a távollétem miatt teljesen anyás lett, mindenkit elküldött magától, nem engedett senkinek semmit, hisztizett. Ez két hónapig tartott, utána visszatért minden a régi kerékvágásba. Gondolom félt, hogy megint elmegyek. Én mindenben engedem, hogy segítsen a kicsi körül, pelenkázás, fürdetés, öltöztetés, stb. A lényeg, hogy ne érezze a nagy, hogy a második helyre szorult, mert ugye ez nem is így van. Érezze, hogy egyenlõk.
3 év van a lányaim között. Szerintem ez az egész testvérféltékenység dolog nagyban szerencse kérdése. Én nem neveltem testvértudatosan a lányomat. Õ volt a középpont, persze kordában tartva, tehát nem az volt amit csak õ akart stb. Terhes lettem és nagyon örült neki, hogy lesz egy tesó. Megszületett és annyi változott nála, hogy megint az ágya mellett kellett ülnöm amikor elaludt. Persze amióta megvan a kicsi már tudatosan törekszem arra, hogy ne a kicsinek kedvezzek, hanem mindig igazságosan (a lehetõségekhez mérten). Nem kell kényszerrel semmit megosztania stb. Imádja a testvérét most 1.5 éves a kicsi. Nagyon jól eljátszanak együtt és szinte mindent megoszt vele. Viszont a következetesség mellet szerencsém is volt, mert a barátnõm hiába ugyan ilyen következetes a nagyfiú sokszor gyepálja a húgit (igaz ott 4 év a különbség és a nemek sem egyeznek)

A férjemmel meg romlott a kapcsolatunk 2-3 éve semmi sem az igazi. Úgy néz ki véget akar vetni neki mit tegyek?

Egy ideje külön lakunk de még egy párt alkotunk. De úgy néz ki nagyon megszeretett egy másik lányt. Folyton vele beszélget stb mint megtudtam. Õ nem tudja, hogy tudom de a lánynak azt mondta, hogy már szeretne véget vetni ennek a kapcsolatnak mivel ez csak szenvedés amiben igaza is van de 9 évet nem köny? feladni, illetve nem tudom nélküle, hogy tudnám nevelni a fiamat. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha külön laktok egy ideje,akkor miért nem járható út a válás?Gondolom anyagilag támogat,amit válás után is meg fog tenni,hisz kell gyerektartást fizetnie.Téged ugyan nem fog eltartani,de a fia nevelésébe besegít. A 9 év hosszú idõ,de ha az utolsó 3 év már csak haldoklás,akkor kinek jó az,ha ez az állapot így marad? Õ megtalálta a boldogságát,keresd te is a tiédet!

Semmit. Már megtettétek, amit lehetett; külön laktok, és nem ölitek egymást, nem kínozzátok a gyereketeket azzal, hogy két gyûlölködõ szülõ között kelljen szenvednie. Ha talált magának valakit, akkor pedig végképp itt az ideje, hogy hivatalosan is lezárjátok a kapcsolatotokat. A gyerek nevelésébe nyilván segít anyagilag, és - feltételezem - rendszeresen találkozik is vele. Ezt a jövõre nézve, megbeszélhetitek egymás között, de ha nem tudtok megegyezésre jutni, a bíróság a válóper részeként, dönteni fog az õ sorsáról is. Ha a "nem tudom nélküle, hogy tudnám nevelni a fiamat" arra vonatkozik, hogyan fogod elviselni, hogy elvált, egyedülálló anya lettél, arra nem tudom a választ. De talán, az elmúlt években, és a különélés alatt, lelkileg hozzászokhattál a gondolathoz.
Ha külön laktok egy ideje, akkor miért nem járható út a válás?Gondolom anyagilag támogat, amit válás után is meg fog tenni, hisz kell gyerektartást fizetnie.Téged ugyan nem fog eltartani, de a fia nevelésébe besegít. A 9 év hosszú idõ, de ha az utolsó 3 év már csak haldoklás, akkor kinek jó az, ha ez az állapot így marad? Õ megtalálta a boldogságát, keresd te is a tiédet!
Mit tegyél? Vess véget neki. Vagy vele akarsz maradni? De miért akarnál vele maradni? Miért jó az neked, hogy olyan férfivel vagy együtt akirõl tudod, hogy nem szeret téged? Szereted kínozni magad? Amúgy meg miért ne tudnátok így is együtt nevelni a gyereket? Egyszer itt lesz egyszer meg ott, meg majd fizeti a gyerektartást, úgyhogy remélhetõleg anyagilag se leszel padlón.
hagyd ott a fenébe. ami nem megy nemm kell erõltetni, a gyerek inná meg a legjobban a levét szerintem...
Ha külön laktok, erre számítanod kellett..
Tudod, hogy kinek kellene ilyen pasi, aki siman kimondja, hogy neki mar nem kellesz, sot mar van is uj noje es ennyi ido alatt semmit sem tett, hogy megmentse a kapcsolatotokat! Hogy neveld a fiadat? A valas nem jo, de mar igy is kulon eltek, tehat gyakorlatilag mi a kulonbseg a valas es a kuloneles kozott a gyerek szamara? Ha a penzugyi reszere gondoltal, gyerektartast megitel majd a birosag.
Beszéld meg a férjeddel. Ez a legcélravezetõbb.
Nõk-.-
A kérdező hozzászólása: Ezt kifejtenéd?
olvasd el a "miért a rossz lányokat szeretik a férfiak, ill. a miért a rossz lányokat veszik el férfia" c. könyveket az életed megváltozik tõle :)
Kérd meg a férjed, hogy menjetek el egy párterápiára(családsegítõben érdeklõdj, hol van ilyen).Ott sokszor rávilágítanak a valódi bajra.Van úgy, hogy a dolgok tisztázhatók, mi romlott el, és mit kell tennie egyiknek/másiknak hogy megjavuljon, a gyermek érdekeit tartsátok szem elõtt.Erre jó még a párkapcsolati mediátor is. Viszont van olyan is, amikor már nincs értelme valamit "megragasztani".Ha ezt elfogadod, lehetsz boldog egy olyan férfi mellett, aki szívbõl szeret téged és a kisfiad is.
A párterápiához, ahogy a nevében is van, két ember elhatározása kell. Ebben az esetben szerintem, max. a kérdezõben lehet meg a szándék az újrakezdéshez, de mérget erre sem vennék. A realitás inkább az, hogy próbálják meg korrekt módon lezárni a kapcsolatukat, és törekedjenek arra, hogy a közös gyerek minél kevésbé szenvedje meg a válást.
Gyereknek jót tenne ha abba nõ fel hogy szendvetek egymás mellet, ha erõszakba fordulna a kapcsolatotok?

Én egy 22 éves srác vagyok. Nekem 1 éve kb tönkre ment a 3 éves kapcsolatom és még mindíg szeretem de ő már nem. Mit kéne csinálnom hogy elfeledjem és boldog lehessek?

Mert csak rá gondolok és ezt a mostani "párom"is tudja és nem akarom ezzel bántani.

Legjobb válasz: Egy hoszabb kapcsolatból való felrázkódás után legalább egy év kell. Nagyon korán nyitottál egy új kapcsolatra. Talán egyedül létre van szükséged. Ne haragudj hogy ezt mondom, de ez a helyzet sem neked sem a párodnak nem jó. Talán utánna fogsz megismerni olyan valakit aki jobban fog érdekelni téged, és elfeledtetheti veled a volt szerelmed.

Egy hoszabb kapcsolatból való felrázkódás után legalább egy év kell. Nagyon korán nyitottál egy új kapcsolatra. Talán egyedül létre van szükséged. Ne haragudj hogy ezt mondom, de ez a helyzet sem neked sem a párodnak nem jó. Talán utánna fogsz megismerni olyan valakit aki jobban fog érdekelni téged, és elfeledtetheti veled a volt szerelmed.
Én ugyan ebben a cipõben járok csak mi 1 évig voltunk együtt és 21 vagyok.fél éve vagyunk külön és neki van pasija (egy barátom), és nekem is de mindig rá gondolok.Próbáltam elfojtani , de nem megy. Szurkolok neked hogy elfelejtsd, nálam az a baj hogy nem érzem azt hogy el akarnám felejteni.Sok sikert!

1 éve lett vége egy 3.5 kapcsolatom azóta volt pár új barátom de mindig én szakítok, ez normális, miért?

most is van egy kapcsolatom de már nagyon az utolsókat rúgja és sajnos megint nekem kellesz kimondanom hogy legyen vége :/ 20/L

Legjobb válasz: normális. én is egy 3,5 éves kapcsolat után szakítottam másfél éve, és azóta nincs egy normális barátnõm se. :S de nem adom fel, elõbb vagy utóbb lesz. 19/F

normális. én is egy 3, 5 éves kapcsolat után szakítottam másfél éve, és azóta nincs egy normális barátnõm se. :S de nem adom fel, elõbb vagy utóbb lesz. 19/F
Miért nem mûködnek a kapcsolatok? Nyílvan egy 3, 5éves kapcsolat után bizony elvársz dolgokat, de idõt kell adni magadnak is meg és a pasiknak is. Ne várd el hogy sec-perc ugyan azt fogod érezni mint abban a kapcsolatban. Minél tovább tart 1 kapcsolat annál nehezebb utána felgyógyulni :) 19F
A kérdező hozzászólása: talán még jobb is így hogy én szakítok és tudom hogy miért és nem kell válaszokat keresgélnem
Szerintem elég gerinctelen vagy. Mindenkiben az exedet keresed. Sztem lépj túl rajta elõször és utána ismerkedj. Akiket dobsz, azoknak is vannak érzéseik. 34/F
A kérdező hozzászólása: nem vagyok gerinctelen csak mert valami nem mûködik akkor nem erõltettem és nem csak én lehetek a hibás én csak keresem az igazit, te is szakítottál már akkor te is gerinctelen vagy
Az nem normális, hogy te dobálod a fiúkat. Ha valaki nem szimpatikus alapból nem jársz vele. Neked kellett kimondani... Azért te szakítasz, mert így kevésbé sérül az önbecsülésed, jobban érzed magad, hogy te irányítod a dolgokat. Hagyj idõt magadnak és csak olyan fiúval járj, akivel érzed, hogy több lehet egy két alkalmi dugásnál!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!