Találatok a következő kifejezésre: 3 éve de szülés (4 db)

Lehetséges, hogy szülés után a GYED-et kérem 2 évig és utánna az egy évben pedig a GYES-t? Mert 3 évig itthon szeretnék maradni de a GYED jobban fizet.

Legjobb válasz: Ha volt bejelentett munkahelyed akkor igen.Onnan mehetsz gyedre 2 évig utána pedig 1 évig gyest kapsz. A gyed a fizetésed 70 % ka. üdv. 25 hetes kismama

Ha volt bejelentett munkahelyed akkor igen.Onnan mehetsz gyedre 2 évig utána pedig 1 évig gyest kapsz. A gyed a fizetésed 70 % ka. üdv. 25 hetes kismama
Még annyit, hogy elsõ félévben tgyást kaphatsz, után a baba 2 éves koráig gyedet, majd 3 éves koráig gyest. Az OEP honlapján le vannak írva a tudnivalók. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_..

3 éve szültem de szülés közben a medencénél futó szalagok megnyúlása következtében torzult a medencém. Kifért a baba de újra kellett tanulnom járni, nagy fájdalmakkal. Szülhetek-e ezután természetes úton vagy császár lesz?

Történt már valakivel hozzám hasonló eset?

Legjobb válasz: Szerintem, ha tud errõl az orvosod, akkor császározni fog. Én legalábbis nem merném megkockáztatni, hogy megint az történjen, mint az elsõ alkalommal.

Szerintem, ha tud errõl az orvosod, akkor császározni fog. Én legalábbis nem merném megkockáztatni, hogy megint az történjen, mint az elsõ alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Jár a GYES? Kisfiam március 7.-én tölti a 3. évét. GYES-t kaptam utánna, de december 16.-án szültem, szülési szabadságon vagyok. Kisfiam után továbbra is jár a GYES?

mert állítólag vissza kell fizetnem ugyanis akkor már nem jár.azt mondják fedésbe van a szülési szabadság a gyessel.De az egyiket az egyik gyerekre a másikat a másikra kapom.Aki tudja válaszoljon!El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Sajnos jól mondták, vissza kell fizetned. Hiába két gyerekrõl van szó, egyszerre csak egyfajta támogatás adható.

Szia! Sajnos jól mondták, vissza kell fizetned. Hiába két gyerekrõl van szó, egyszerre csak egyfajta támogatás adható.
Nem jár egyszerre két ellátás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
Így van.Egyszerre csak egy ellátás vehetõ igénybe.Onnantól mikortól kettõ van, akkor egy ellátás két gyerek után, ami persze sokkal kevesebb mintha kétszeres pénz volna.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat!De ha a férjem kapta volna a gyest a kisfiam után akkor továbbra is járna?
Nem, akkor sem járna. Ki van ez találva nagyon!
Illetve akkor járna, ha elválva, külön háztartásban nevelnétek a két gyereket, de gondolom nem így van nálatok.
Nagyon utánna kell érdeklõdni, ugyanis én azt hallottam, hogy az apuka veheti ilyen esetben a gyest igénybe.Járj utánna, nekem is ezt mondták még nincs itt az idõm, de ha ott tartok utánnanézek én is mivel ne az állam kapja meg azt a pénzt amit esetleg mi is megkaphatnánk.Irj ha megtudsz valami konkrétat.


Nem küldhet el!!HIszen állapotos vagy.
De, elküldheti két esetben: az egyik, ha határozott idejû a szerzõdése és lejár. A másik, ha rendkívüli felmondással válnak meg tõle. És ezt találtam a GYED-del kapcsolatosan: Gyermekgondozási díjra (GYED) jogosult: A gyermeket saját háztatásban nevelõ: * biztosított édesanya, aki a szülést megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt, * biztosított szülõ, aki a gyermekgondozási díj igénylését megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt, * terhességi-gyermekágyi segélyben részesült édesanya, akinek biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély folyósítása alatt szûnt meg, ha az ellátásra való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett, és a szülést megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt. A jogosultsághoz szükséges elõzetes 180 napi biztosítási idõbe beleszámít: * a biztosítás megszûnését követõ táppénz, baleseti táppénz, terhességi- gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának idõtartama, valamint * a közép – vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, 1 évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje. A munkaviszonyban, közalkalmazotti, köztisztviselõi jogviszonyban álló igénylõnek, a gyermekgondozási díj idõtartamára fizetés nélküli szabadságot kell kérnie munkáltatójától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sajnos augusztus 1-én lejár a szerzõdésem és elküldenek!! Nem tudjátok hol tudnák ez ügyben segitséget kérni???
A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelõzõ két éven belül 365 napon át biztosított volt, és • a biztosítás fennállása alatt, vagy • a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, vagy • a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül, vagy • a biztosítás megszûnését követõen táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül. Vagyis ha megszûnik a munkaviszonyod, jelentkezz be a munkaügyi központba, hátha a szülésig fog járni az ellátás, ha nem még remélhetõleg a 42 napban benne vagy. Ja és elõbb a terhességi gyermekágyi segély jár 168 napi, majd ezt követõen jár a GYED. Remélem tudtam segíteni.
Munkanélküli ellátás is jogosíthat tgyásra illetve gyedre is, csak ahhoz az kell, hogy a szülés napján is jogosult legyél ellátásra. A szülés után a munkanélküli ellátást szüneteltetve a szülés napjától kell a tgyást igényelni. Ha az lejár akkor nem szabad rögtön utána gyedet igényelni, mert akkor nem fog járni, hanem a munka nélkülit újra kell igényelni, ha ez utána meg van akkor lehet gyedet igényelni. Egy kicsit bonyolult, de munkaügyi központoknál szokták tudni, hogy mi pontosan a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!