Találatok a következő kifejezésre: 3 éve de (747 db)

Ha SZTE BTK-n pszichológus akarok lenni, akkor az alapfok 3 év, de van felsõfok is?

és oda meddig kell járni, és csak azzal meg az alapfokkal lehetek pszichológus?

Legjobb válasz: 3+2 év, alap és mesterképzés. sajna nem lehetsz 3 évvel pszichológus, sõt semmire sem mész vele. 5 évvel már dolgozhatsz, de nem praktizálhatsz, szóval összesen minimum 9 év mire magánba kezdhetsz. egyéb ágazatokban 7, de jellemzõ az élethosszig tartó tanulás, mert nagyon fiatal és változó tudományág. akkor vágj bele, ha felkészültél rá, hogy rengeteg harccal jár.

3+2 év, alap és mesterképzés. sajna nem lehetsz 3 évvel pszichológus, sõt semmire sem mész vele. 5 évvel már dolgozhatsz, de nem praktizálhatsz, szóval összesen minimum 9 év mire magánba kezdhetsz. egyéb ágazatokban 7, de jellemzõ az élethosszig tartó tanulás, mert nagyon fiatal és változó tudományág. akkor vágj bele, ha felkészültél rá, hogy rengeteg harccal jár.
1-es. Miféle harccal?
arra gondolok, hogy nehéz érvényesülni, mert túlképzés van, sok kitartást és tanulást igényel, a szakma iránti elkötelezettséget, rajongást. sok mindent be kell áldozni, ha az ember ezt a pályát választja, pénz és idõ, viszont megtérül, mert gyönyörû szakma.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!! :)

A férjem 3 évvel ezelőtt megcsalt, pontosabban egy kuplerájban kereste a boldogságát. Azóta volt egy viszonylagos szépnek mondható 3 évünk, de rájöttem, hogy a társkereső oldalakon kalandozik. Mit csináljak? Miért csinálja ezt velem?

Legjobb válasz: Hány éve vagytok együtt? Abból hány éve házasságban? És mennyi idõsek vagytok? Van gyereketek? Ezekre a kérdésekre jó lenne tudni a választ, mielõtt bármit is mondhatnánk, mert ezektõl sok minden függ..

Hány éve vagytok együtt? Abból hány éve házasságban? És mennyi idõsek vagytok? Van gyereketek? Ezekre a kérdésekre jó lenne tudni a választ, mielõtt bármit is mondhatnánk, mert ezektõl sok minden függ..
mert nem illetek össze szexuálisan teljesen... belõled pedig ha minden jól megy milf lesz.
A kérdező hozzászólása: 14 éve vagyunk együtt, 10 éve vagyunk házasok, mindegyikünknek a második házassága, nincs közös gyerekünk.
Én se értem, hogy ennyi együtt töltött idõ után miért keresi máshol a boldogságot :( Talán megunt, de ez elég gyenge indok. :( Szerintem ülj le és beszélj vele, kérdezd meg, miért regisztrált társkeresõ oldalakon.
Kutyából nem lesz szalonna! Túl naív voltál.
akkor megyek más pi.a után ha a bnõm nem elégít ki teljes mértékben.megoldás:kommunikáció, kompromisszum.
Mégis mit kell ezen beszélni. Tiszta sor, nem szerelmes beléd, csak elvan veled, mert nincs jobb. Ez azért elég egyértelmû. Vagy beletörõdsz ebbe, vagy lapát.
Nem egyszer játszotta el a bizalmad! Kíváncsi vagyok mi lett azóta...

Most fejeztem be a Trónok harca 3. évadát, de nem tudok várni egy évet a folytatásra, tehát a többit el akarom olvasni. De vajon könyvileg most hol járok? Nem akarom elölről olvasni, mert már tudom a fordulatokat. Vagy olvassam az első résztől?

Legjobb válasz: Mindenképp kezd el olvasni a könyvet, én is ezt csinálom épp. Az egy dolog, hogy a nagyobb fordulatokat ismered, de rengeteg dolog kimaradt a sorozatból, vagy máshogy van, mint a könyvekben. Egyébként kb úgy haladnak, hogy egy könyv/ éved, szóval a 4. könyvvel talán elkezdheted, de nem tudom pontosan, még nem járok ott :P

Mindenképp kezd el olvasni a könyvet, én is ezt csinálom épp. Az egy dolog, hogy a nagyobb fordulatokat ismered, de rengeteg dolog kimaradt a sorozatból, vagy máshogy van, mint a könyvekben. Egyébként kb úgy haladnak, hogy egy könyv/ éved, szóval a 4. könyvvel talán elkezdheted, de nem tudom pontosan, még nem járok ott :P
Jelenleg a sorozat úgy a hármas könyv felénél-kétharmadánál jár, attól függ, melyik történetszálról van szó. Én is azt javaslom, hogy kezd el elölrõl a sorozatot, a könyv sokkal részletesebb (fõleg a kettes). Viszont ha nem akarod törni magad, akkor kezd el a harmadik könyvvel.
Az elejétõl kezd, mert elég sok minden kimarad. Eddard fejezetei pl. elég fontosak, ill. Dany szála a második könyvben a látomások miatt.
Elejétõl a legjobb.
Én is azt javaslom, mindenképp az elsõ könyvvel kezdd. Hiába láttad a sorozatot, úgy is tud újat mutatni, könyvben még jobb is. Vagy ha nagyon nem akarod az elsõvel kezdenki, kezdd a másodikkal, de azt már muszáj elolvasnod, mert ott nagyon máshogy vannak már a dolgok.
Mindenképpen a elejérõl. Ha érdekel a Westeros világa akkor nagyon sok mindent meg tudsz majd róla. Karakterek jelleme is részletesebb (kinek mik az ambíciói mik nyomják a kicsi szívüket) Úgyhogy mindenképpen :D


Policistas ovarium syndromam van 3 éve, de még mindig azt mondja az orvos, hogy még nem szükséges megműteni. Ennek ellenére lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia.Nekem ugyan ez volt a bajom és ugyan ennyi ideje.Amikor észre vették kb 2,5 éve, az almányi nagyságú cysta volt azt laparoszkóppal eltávolították, és utána jött a poly cystás ovárium. Ez azt jelenti hogy sok pici cystád van a petefészkeidbe, amit nem igazán mûtenek mert nagyon aprók, és sok van belõle. És hát persze lehetsz terhes, csak kicsit nehezebben, mert gátolja a peteérést. De én szedtem a mercformint, titokba egy darabig amíg rá nem beszéltem a dokit hogy írja fõl mert ettõl van peteérésem. Fõl is írta, és kb fél évre rá terhes lettem és most a 22. hétbe vagyok. És az összes cystám fõl is szívodozz.Azt hiszem ez kielégítõ és tömör válasz volt. Sok sikert

Szia.Nekem ugyan ez volt a bajom és ugyan ennyi ideje.Amikor észre vették kb 2, 5 éve, az almányi nagyságú cysta volt azt laparoszkóppal eltávolították, és utána jött a poly cystás ovárium. Ez azt jelenti hogy sok pici cystád van a petefészkeidbe, amit nem igazán mûtenek mert nagyon aprók, és sok van belõle. És hát persze lehetsz terhes, csak kicsit nehezebben, mert gátolja a peteérést. De én szedtem a mercformint, titokba egy darabig amíg rá nem beszéltem a dokit hogy írja fõl mert ettõl van peteérésem. Fõl is írta, és kb fél évre rá terhes lettem és most a 22. hétbe vagyok. És az összes cystám fõl is szívodozz.Azt hiszem ez kielégítõ és tömör válasz volt. Sok sikert

Akinek gyermeke nem töltötte még be a 3. évet, de már ovis, hogyan bírja? Nem "kicsi" még hozzá?

Legjobb válasz: Még nincs 3, de már ovis. Nem érzem kicsinek hozzá, tud egyedül enni, öltözni, stb. Inkább a természetében fakadóan nem való oda, de ezt meg kell szoknia (zárkózott, magának való típus). De tulajdonképpen ennek ellenére jól érzi bent magát.

Még nincs 3, de már ovis. Nem érzem kicsinek hozzá, tud egyedül enni, öltözni, stb. Inkább a természetében fakadóan nem való oda, de ezt meg kell szoknia (zárkózott, magának való típus). De tulajdonképpen ennek ellenére jól érzi bent magát.
Tuti nagyon nehéz otthagyni, mikor látod, hogy sír, de arra gondolj, hogy elõbb-utóbb úgyis be kell szoknia, ez az élet rendje. Bennem is ez volt, mikor szoktattam a kislányomat, mert õ meg annyira anyás, hogy el se mozdult mellõlem.Aztán elvették tõlem, én eljöttem, sírdogált, de csak beszokott, annyira, hogy most már nagyon szeret ovikába menni.KITARTÁS!!!!!!
A kérdező hozzászólása: december végén.
Mikor tölti be a 3-at?
A kérdező hozzászólása: A beszoktatás nagyon tetszett neki, hisz ott voltam én is. Gondolta, hogy ez így szuper lesz, anyukám 10 m-en belül én meg játszhatok sok-sok játékkal. Aztán jött az elválás. Elsõ héten bepisilt, nem evett, csak sírdogált. Második hét nagyon jól indult, egész héten nem is pisilt be, viszont csütörtök, péntek sírdogált délig van ott, de 1-2 órát biztos hogy sírdogált hogy anyukám, anyukám. :( Olyan nehéz ez! De nem lenne könnyebb az elválás fél év múlva sem, úgyhogy nem adjuk fel! NAgyon kedvesek az óvónénik, bízom hozzá, hogy minél hamarabb sikerül ezt a mélypontot átugrani.
És a te gyermeked hogy viseli az ovit, kérdezõ?
Az én fiam februárban tölti a 3. évet. Az elsõ hét maga volt a mennyország...azért sírt ha mentem érte és elvittem, könyörgött, hogy még maradni szeretne. A második héten lebetegedtünk, itthon maradt. A héten kezdtük elölrõl, de persze már nem volt zökkenõmentes a dolog. Az oviig ordított, szó szerint ki kellett tépni a kezeim közül. Az elválás nehéz, de ha már ott van jól érzi magát, nincs vele probléma. Kezd belerázódni a hét végére, de már elõre félek a jövõhéttõl. Persze ezt nem mutatom felé, igyekszem határozott és következetes lenni. AZ én gyerekem a legkisebb a csoportban, az óvónénik szerint nem tûnik fel a korkülönbség, bár õ még nem annyira ügyes mint az elsõ válaszoló csemetéje, de ellenben nagyon nyitott és barátkozó természet. Minden nap új élményekkel jön haza, amit mindenkinek elmesél és elmutogat. Amit észre vettem nála az, hogy még inkább Anyásabb és Apásabb lett itthon, jobban bújik és puszilgat minket mint eddig...:)
De, néha azt gondolom, hogy kicsi, de aztán látom, milyen jól érzi magát és rájövök, hogy jó ott neki.
Elsõ vagyok, meg hát muszáj volt beadnom óvodába, teljesen mindegy, hogy kicsi vagy sem, muszáj dolgozni járni.
mármint természetébõl fakadóan csak elírtam
Az én kis lányom most múlt el 2 éves és nagyon szeret bölcsibe járni , eleinte nem akartam vinni mivel úgy gondoltam kicsi még hozzá de mivel egyke hiányzik neki a társaság akivel játszhasson, így beadtam és imádja.

Ha a gyermekem betölti a 3 évet, de én továbbra is gyesen maradok vele tartós betegsége miatt, akkor ugye nem mondhat fel nekem a munkáltató?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak a gyerek 3 éves koráig vagy védett, ha nem mész vissza dolgozni. Ha betöltötte a hármat és gyesen maradsz, akkor onnantól kezdve felmondhat, mert a gyerek elmúlt 3 éves.

Én úgy tudom, hogy csak a gyerek 3 éves koráig vagy védett, ha nem mész vissza dolgozni. Ha betöltötte a hármat és gyesen maradsz, akkor onnantól kezdve felmondhat, mert a gyerek elmúlt 3 éves.
Nem mondhat fel, ha nem szakítod meg a fizetés nélküli szabit: 128. § A munkavállaló gyermeke harmadik életéve betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, amelyet a munkavállaló kérésének megfelelõ idõpontban kell kiadni. 130. § A munkavállalónak gyermeke személyes gondozása érdekében - a 128. §-ban foglaltakon túl - fizetés nélküli szabadság jár a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyermekgondozási segély folyósításának tartama alatt. 65. § (3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt c) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §) …tartama alatt.
A gyermek 3 éves koráig vagy védett, utána felmondhat.
3-mas kommentelõnek: 2-es vagyok, ott vannak a jogszabályi hivatkozások ( Mt.) a kommentemben, ami alapján NEM MONDHAT FEL. Belinkelnéd, mi alapján állítod hogy mégiscsak felmondhat?
Ebben a helyzetben vagyok az asztmás kislányommal.
Felmondtak? Milyen indokkal? Jogásszal beszéltél?

Voltélettársammal 4 évig éltünk. Miután kiszabadult a börtönböl miadtuk a családot. Probált újéletet kezdeni. Ez mûködött 3 évig, de lassan eltávolodtunk egymástól. Valaki ennyire megváltozhat?

Egyik nap arra mentem haza,hogy el költözött.Hitegetett hónapokig,hogy tisztalappal újra kezdjük.De lett új nõje,amirõl nem tudtam.Végül haza jött 1 hétre.De kiderült mégis együtt vannak és a nõ terhes lett.Én tudok a múltjáról és hogy remélem újra börtönbe megy!Nekem ajándékba szifiliszt adott,amirõl a lánynak beszéltem,de nem igazán törödik vele.Szeretném ha tudnák az ismerõsei valojában milyen gerinctelen,simlis!Szeretném ha minnél elõbb börtönbe kerüljön,hisz ott a helye.Tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Vagy alapjáraton mindig is ilyen volt,csak én nem vettem észre?

A kérdező hozzászólása: Vagy alapjáraton mindig is ilyen volt, csak én nem vettem észre?
Miért vagy tanácstalan? Mi itt a probléma? Te hittél egy baromnak, akinek nem kellett volna. Megcsalt, még meg is fertõzött.. mégis mi itt a kérdés?
Mi a kérdés? Felejtsd el a volt élettársad.
A kérdező hozzászólása: Õszintén, nem tudom milyen tanácsra van most szükségem.Nagyon meg vagyok zavarodva!Nekem most 2 hétre korházba kell mennem emiatt.Bûntetõ tárgyalása lesz, de nem elérhetõ.Ezért körözést fognak kiadni ellene, de nem leszek itthon, csak a lányom és a beteg apám.
A kérdező hozzászólása: Nagyon féltem õket, mi van ha ez kijön a ciccaiért, míg nem vagyok itthon.4 évig nem is ismertem kivel élek?Nem ilyennek ismertem meg, de már mindent kinézek belõle.
Attól függ, mennyi kreditet (tanegységet) tudsz elfogadtatni óvodapedagógusin az FSz-képzésbõl.
A kérdező hozzászólása: és ha ezt a 2 évet elvégzem utána is mehetek államilag támogatottra vagy csak önköltségesre?
Természetesen mehetsz államira. De nem hiszem, hogy tudsz rövidíteni, bár ez gondolom az intézménytõl is függ. Nekem nagyon sok tárgyat elfogadtak, de nem rövidíthettem évet, mivel minden félévben van óvodai gyakorlat, ami a félév tárgyaira épül, és nem mehettem egy évben 2 gyakorlatra.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi!!

Nincs véletlenül valaki aki jól beszél olaszul, és segítene nekem rendesen megtanítani ezt a nyelvet? Önszorgalomból kezdtem el tanulni itthon kb 3 éve de már közel fél éve bele sem szagoltam.

Beszélgetni még nagyon nem volt alkalmam tehát valószínű hogy katasztrófa lehetek.Nem nyelvtanárra gondoltam, hanem inkább olyan valakire aki szimplán szeret beszélgetni ezen a nyelven, és elég elszántnak, és türelmesnek tartja magát ahhoz, hogy megtanítson helyesen,pontosan beszélni olaszul.

Legjobb válasz: Ha gondolod, írd meg privát üzenetben, meddig jutottál el, kb. milyen szinten állsz a nyelvben, ill. van-e Skype-od.

Ha gondolod, írd meg privát üzenetben, meddig jutottál el, kb. milyen szinten állsz a nyelvben, ill. van-e Skype-od.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!