Találatok a következő kifejezésre: 3 és hónapos a kisfiam (127 db)

3, 5 hónapos a kisfiam és 7, 5 kg-os nagy baba. Elkezdjem- e a hozzátáplálást és hogyan, vagy próbálkozzak tejserkentő csodaszerekkel?

Az elmúlt két napban vettem észre, hogy lassan nem lesz neki elég az anyatejcsi, pedig éjszaka is felkelek 2x fejni, hogy ne szakadjon meg a termelés. Az éjjel lefejt tejcsit másnap este simán megissza és még szopizik is, de akkorra már szinte alig van a ciciben. Egyel?re még nincs nyivákolás, éhségnek jele, de félek, hogy lassan eljön ez is, és nem akarom hogy felkészületlen legyek. Ha volt valaki hasonló cip?ben, szívesen veszem, ha megosztaná a tapasztalatait velem.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is a gyakoribb szoptatást próbálom most, remélem, beválik és még sokáig elég lesz az anyatejcsim. Csak kicsit beparáztam, mert eléggé parás csaj vagyok :) De elhessegetem a kétségeimet gyorsan, mert az sem használ. Köszi mégegyszer.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Én is a gyakoribb szoptatást próbálom most, remélem, beválik és még sokáig elég lesz az anyatejcsim. Csak kicsit beparáztam, mert eléggé parás csaj vagyok :) De elhessegetem a kétségeimet gyorsan, mert az sem használ. Köszi mégegyszer.
Szia! Ha nincs jele annak hogy kevés lenne a babádnak a tejcsi, akkor nincs is semmi baj. Én is elmentem ugyanezzel a problémával a dokihoz, de azt mondta, hogy szoptassam gyakrabban a babámat, mert úgy termelõdik több tej! Ha olyan nagy baba, akkor felesleges 5-6 hónapos koráig hozzátáplálni, elég neki az anyatej! Nálunk bevált, egy pár nap után újra több tejcsim volt.Ihatsz Laktoherb teát is segítségként! Addig amíg nem fogy a baba, addig ne aggódj!
Igaza van az elöttem szólónak mert a korához képest jó súlyban van szóval szerintem tuti nem éhezik. Nyugodj meg azt úgyis észre veszed ha nem elég neki....ez tapasztalat. Tegnap épp ezen az oldalon ajánlottam 1 csajnak a homeopátiás szereket ami nekem nagyon bejött és a mai napig szoptatok (6és fél hó) Urtica Urens 5ch vagy Ricinus Communis 5ch, de akár együtt a kettõ is szedhetõ, a lényeg hogy 20 perc teljen el a 2 szer beszedése elõtt. Patikában lehet kapni 50 golyócska van benne és 530 Ft. Ha napi 2x5-öt szedsz akkor 5 napig elég. Ha nem ismered ezeket a szereket és hogy hogyan kell alkalmazni, mert azért be kell tartani 1-2 dolgot pl. evés, ivás, fogmosás....hogy használjon is akkor ajánlom a http://www.homeopatia.info.hu vagy kérdezz a patikustól. Remélem tudtam segiteni.
Én is ugyanígy voltam 3 hete.Nekem azt mondta a védõnõ, hogy kezdjem el adni neki az almát.3 hétig próbálkoztam, hogy visszajöjjön a tejcsim, de már annyit idegeskedtem hogy éhes marad a gyerek, hogy tegnap elkezdtem adni neki az almát.Én úgy gondoltam hogy majd szép lassan vezetem rá az új ízekre.Õ is nagy baba, majdnem 7 kiló volt 3 hósan.Most 4 hós lesz egy pár napon belül.Ráadásul a kis fogacskái is mocorognak, úgyhogy sokat sír, keveset alszik.Ezért sem tudtam hogy éhes maradt-e vagy a fogai miatt nyûgölõdik.

3 és fél hónapos a kisfiam és tápszeres. Nektek ebben a korban már sikerült valamilyen rendszert vinnetek a napi étkezésekbe, alvásokba illetve az esti lefekvésbe? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot,reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt,fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi,aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam,akiknek nincs gond a babával,Bálint eszik és alszik,2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni,hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra,hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!

szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot, reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt, fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi, aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam, akiknek nincs gond a babával, Bálint eszik és alszik, 2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni, hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra, hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!
Szia! Szerintem kezd azzal, hogy meghatározott idõben megfürdeted, majd vacsi és lefekvés. Reggel adj neki reggelit ébredés után. Ha ez a két dolog rendszeressé válik, napközben majd õ fogja alakítani a többit, hiszen ha éhes, meg kell etetni, ha szomjas adj neki inni stb. Igazság szerint a napközbeni étkezéseket nekem a lányom irányítja, de kb mindig ugyanabban az idõben Én azt is szoktam csinálni, hogy kb fél 10 fele adok neki gyümölcsöt, mert már tudom, hogy kb akkor lesz éhes. Ha nem fogadja el, megpróbálom késõbb. Ugyanígy az ebéddel (csak ott fõzeléket adok) és az uzsonnával is. Sok sikert, hidd el, ki fog alakulni a napirend:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a gyors válaszokat és a jó ötleteket!
Én kezdetektõl próbálom azonos idõpontokban etetni a kislányom, de félórás eltérések lehetnek. Eszik 7-kor, 10-kor, 1-kor, fél 4-kor, fél 7-kor és 9-kor. Mi 9-kor fürdetünk, aztán evés és alvás reggelig. Hathetes kora óta átalussza az éjszakákat. Holnap lesz tízhetes. Remélem így is marad!

3 és fél hónapos a kisfiam.3 hete beteg voltam és abba kellett hagyni a szoptatást. El is ment a tejem, azóta nem is szopiztattam, de még így is van kb 20ml. Nem sok de 3 hete nem apadt el. Visszafordítható?

Valakinek valami módszere?

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy vissza lehet hozni. Sõt, azt olvastam, hogyha valaki örökbe fogad, és gyakran mellre teszi a babát, akár attól is megindulhat. Nekem 3 hónapos volt, amikor hirtelen a 250 gr-ból cicinként lett 40 gr. Azóta sem tudom miért. Egész nap szoptattam, szó szerint 1 hétig. És visszajött. De sajna ehhez az is kell, hogy a baba partner legyen benne. Van amelyik lefordul a cicirõl és sír, ha üres.

Én is úgy tudom, hogy vissza lehet hozni. Sõt, azt olvastam, hogyha valaki örökbe fogad, és gyakran mellre teszi a babát, akár attól is megindulhat. Nekem 3 hónapos volt, amikor hirtelen a 250 gr-ból cicinként lett 40 gr. Azóta sem tudom miért. Egész nap szoptattam, szó szerint 1 hétig. És visszajött. De sajna ehhez az is kell, hogy a baba partner legyen benne. Van amelyik lefordul a cicirõl és sír, ha üres.
siman vissza lehet hozni. hivj fel egy szoptatasi tanacsadot. http://www.lll.hu oldalon talalsz. Onkentesek, szakszeru valaszt toluk kaphatsz. Addig is tedd a babad minel tobbszor mellre, ha meg elfogadja.
Amíg egy kicsi is van, addig van remény. Igen, az a legjobb, ha minél gyakrabban ráteszed cicire, ha csak a szájában van és nyamnyogja, szívogatja, akkor is vissza tudja hozni. Nekem is majdnem elment 3 hónaposan, a védõnõm tanácsolta az urtica urens 5 ch s homeopátiás bogyókat. Visszajött, cca egy hét kellett hozzá, vagy egy kicsivel több nem emlékszem, Most már több mint egy éves, és mivel nagyon szeret cicizni, most már apasztanám, de nekem meg az nem megy. Tépi a blúzomat érte..:)


2013. jan.9-én lesz 3 hónapos a kisfiam és hasfájósak voltunk de kezdet már múlni. Többi lent. Mi a teendőm?

és kb 1 hete megint nagyon fáj neki mindig este 6 körül kezd?dik a széklete meg egyszer spenót zöld egyszer aranysárga egyébként mosolyog szépen növekszik semmi más probléma! Tanácsot szeretnék kérni mi a teend?m?

Legjobb válasz: Sajnos ezzel nem sokat tudsz tenni. Esetleg biogaia cseppet veszel az nekünk bevált. Próbáltam én is mindent, szõlõmag párna, espumisan, infacol.. az idõ fogja megoldani. Most 4 hónapos a kisfiam de még idõnként neki is fáj a pocija

Sajnos ezzel nem sokat tudsz tenni. Esetleg biogaia cseppet veszel az nekünk bevált. Próbáltam én is mindent, szõlõmag párna, espumisan, infacol.. az idõ fogja megoldani. Most 4 hónapos a kisfiam de még idõnként neki is fáj a pocija
Nálunk is 4 hónapos korig tartott a hasfájás, nekünk a babycalm segített, de ha aggaszt a széklete inkább kérdezd meg a dokit is
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat hiába kérdezem a dokinõt fel ír 4000- 3800 ft-os értendkiegészítõket :S

9 hónapos a kisfiam, és még nincs foga. Kb.3 hónapos kora óta nyáladzik és mindent betöm a szájába de fognak nyoma sincs. Honnan tudom hogy mikor fogzik, vagy azt lehet látni? Mit kell nézni?

Legjobb válasz: Elõször láthatóan beduzzadt az ínye. Utána megjelent egy fehér folt, majd ez egyre nagyobb lett, majd olyan volt, mintha repedne ki az ínye. Innentõl kezdve kb. 1-2 nap múlva kint voltak a fogak.

Elõször láthatóan beduzzadt az ínye. Utána megjelent egy fehér folt, majd ez egyre nagyobb lett, majd olyan volt, mintha repedne ki az ínye. Innentõl kezdve kb. 1-2 nap múlva kint voltak a fogak.
Nálunk 2 hónaposan kezdett nyûgösködni fogzás miatt és most 9 és fél hónaposan törte át az elsõ! Sokkal nyûgösebb meg megduzzadtt nagyon az ínye!
Igen azt lehet látni, mert elõször megduzzad az kisínye, vörös lesz, majd lila, és végül fehérlik a vége.az én kisfiamnak most jön a felsõ 2, õ 7 hónapos, sztem a héten kint is lesz neki.Étvágya alig van, örülök ha eszik pár falatot.Volt hogy ment egy kicsit a hasa, többször kakilt.Az elsõ 2 foga 5 hónaposan jött ki alul. Nem tudom adsz-e neki elég D vitamint.Ezt meg kellene beszélned a dokival.Lehet azért nem bújt még ki foga, mert nem elég neki amennyi vigantolt adagolsz.
mindkét fiam 14 hónapos kora után kezdett el fogzani :-) én nem láttam soha a duzzadt ínyt, inkább egy-egy nátha, torokgyulladás alkalmával bújtak elõ, tehát õk ilyenkor fogékonyabbak voltak a betegségekre
Az én fiamnak 13 hós kora után jött ki az elsõ foga. A kishúgának is elég késõn, 10 hós elmúlt már.

10 hónaposan át kell állni a 3-as tápszerekre? A kisfiam 10.5 hónapos, és a védőnő azt mondta, hogy ha szereti a 2-est akkor ne váltsak.

Igaza van? Akkor miért találták ki a 3-ast? Jobban hizlal a 2-es (a kisfiam elég vékonyka, lehet hogy ezért mondta)?

Legjobb válasz: Inkább adj neki tápszer helyett rendes ételeket,akkor majd hízni is fog.

Inkább adj neki tápszer helyett rendes ételeket, akkor majd hízni is fog.
10 hónapos babának még kell a napi 0, 5l.tej adag! Ha nem kel fel éjszaka enni, mert éhes a babád, akkor még elég neki a 2-es tápszer! Az enyém már 8, 5 hónaposan nem lakott jól a 2-es tápszerrel, ezért Sinlac-al kevertem, és 9 hónaposan kapta a 3-ast!
Az én lányom 13hós koráig itta a 2-t, arról váltottunk tejre. Nekem nem mondta a doki, hogy váltsak így maradtunk annál.

3 hónapos a kisfiam és tegnaptól remeg a szemgolyója, nem állandóan, de elég gyakran, néz rám és gyors remegésbe kezd, mi lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel?

Legjobb válasz: Mindenképp orvost kérdezz szerintem. Az én fiam is épp 3 hós, még nem tapasztaltam ilyet. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Mindenképp orvost kérdezz szerintem. Az én fiam is épp 3 hós, még nem tapasztaltam ilyet. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
holnap beszélj a gyerekorvossal és addig ne nyugodj bele mig nem küld el neurológiára
orvos!! küldjön neurológushoz, ahogy elõttem is írták. lehet egyfajta epilepszia.

Holnapra -3 fokot és változékony időt mondanak. Merjünk vállalkozni egy hosszabb kirándulásra? 13 hónapos a kisfiam.

A Normafához mennénk fel busszal és onnan sétálnánk fel a János-hegyre. Kb. 1 - másfél óra oda-vissza babakocsival. Nem tudom, hogy nem lenne-e túl hideg egy ekkora túrához.

Legjobb válasz: Nyugodtan menjetek, a -3 nem olyan vészes, és az egy óra mindenképpen megengedett minusz fokban is. Ha megoldható, kicsit megmelegedhettek a visszaút elõtt, de ha jól felöltözik és kicsit megmozgatja magát akkor nem is muszály. Jó szórakozást!

Nyugodtan menjetek, a -3 nem olyan vészes, és az egy óra mindenképpen megengedett minusz fokban is. Ha megoldható, kicsit megmelegedhettek a visszaút elõtt, de ha jól felöltözik és kicsit megmozgatja magát akkor nem is muszály. Jó szórakozást!
A kérdező hozzászólása: Hát, a mozgással nem lesz gond, mert amióta elindult, egész nap meg sem áll :)

3 hónapos a kisfiam és 3 hete tápszeres. Hasfájós ezért elég sok mindent kipróbáltam, hogy ne sírjon. Gripe water, infacolt, mecsek teát, hasmasszást, de már nem segítenek. Mit lehet még tenni?

Legjobb válasz: szia! nem tudom hogy segit-e valamit,de az én babám is hasfájos volt pont mint tied és semmi sem segitett aztán rájöttünk hoy nem elég meleg vizben oldottuk fel a tápszert és attól fájt a pocija.

szia! nem tudom hogy segit-e valamit, de az én babám is hasfájos volt pont mint tied és semmi sem segitett aztán rájöttünk hoy nem elég meleg vizben oldottuk fel a tápszert és attól fájt a pocija.
Szia'Probáld ki az angol vízet nekem ez vált be és nagyon sok ismerõsõmnek!
nekünk a gyerekorvos írt valami kanalas gyógyszerféleséget, amit a gyógyszertárban kevernek. napi 3x kell adni neki (nem kötelezõ ha nem fáj neki) és csodákat mûvel. Olyan kis nyugodt ha fent van, tud kakálni, pukizni stb... mond meg a gyerekorvosotoknak, hogy írjon nektek is. nagyon használ. (nekünk...) Meg még az is használt, hogy van hasmasszázskrém kisbabáknak a DM-ben és azzal kenegettem a hasát (puffadás ellen és emésztést segítõ hatóanyaga van) és az is bevállt, vagy még a meleg textilpelenka. Mondtak nekem olyat is, hogy valakinek az vállt be, hogy a kisbaba köldökére vöröshagymát vágtak nagyon apróra és betakarták. Ezt nem próbáltuk ki de valakinek ez is bejön. Minden jót. 8 hetes kisfiú anyukája
én babám 3hetes és kap pótlásnak tápszert, õ is hasfájós.nekünk az espumisan csepp használ.
Nálunk az espumisan nem jöttbe, az inflcol viszont igen. Az Inflacolnál van még egy kicsit erõsebb gyógyhatású készítmény. Azt hiszem Sab vagy Sub kezdetû? De a patikában biztosan tudni fogják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a javaslatokat majd kipróbálom.

2 hónapos a kisfiam, 3750 gr-mal született és már 7 kg. Csak anyatejet eszik, éjszaka éjfélkor és 3-kor is szopizik. Túl nagy a babám? Ez normális?

Legjobb válasz: a 7 kilo az nagyon sok két hónaposan. nem mondott a háziorvos semmit.?? ki kellene vizsgáltatni. az éjfélit pedig lassan elhagyhatnád, illetve orvos!!!

a 7 kilo az nagyon sok két hónaposan. nem mondott a háziorvos semmit.?? ki kellene vizsgáltatni. az éjfélit pedig lassan elhagyhatnád, illetve orvos!!!
Ez tényleg nagyon sok , nekem a 4 hónapos fiam volt ekkora , vizsgálódás nem árt , viszont szoptass nyugodtan akkor amikor jólesik . Én fél évesen hagytam abba az éjjeli szopit a fiammal a lányokkal 1 év körül .
valóban egy kicsit sk, mi 8 kg-osak vagyunk 6 hónaposan. Az elsõ hónapban 1.3-at, a másodikban 1.2-t híztunk. Én is csak anyatejeet adtam neki. Azt tudom, hogy 1 hónaposan kb 130-t evett, két hónaposan 170 körül 3 óránként. Éjszaka 1-szer evett. Nekem is mondta a doki, hogy ne adjak neki annyit és vegyek füldugót, de mindenki azt tanácsolta, hogy annyit adjak neki, amennyi jól esik és ha alszik, akkor ne keltsem fel csak azért mert kaja idõ van. Van egy ismerõsöm, akinek 5 hónaposan 11 kg volt a babája. Õt uszni viszik, hogy egy kicsit többet mozogjon. Dia (6 hónaos kislány anyukája)
Minden ok, anyatejjel nem lehet túltáplálni. Nehogy vizet adj, vagy mesterségesen kihagyj egy-egy szopit!!!
Az én fiam az elsõ hónapban 2, a másodikban 1 kg-t hízott. Aztán még két hónapig havi 1kg-t. Szóval 2 hónapos korára kb. annyit hízott, mint a Te babád.A gyerekorvosunk szoptatáspárti, nagyon jól képzett ilyen téren. Szerinte anyatejjel nem lehet túltáplálni, legfeljebb túletetni, de azt meg úgyis visszabukja. Õ akkor nekem azt mondta, hogy semmit ne csináljak másképp, folytassam nyugodtan úgy, ahogy edgig, szopizzon a fiam nyugodtan igény szerint, ha kéri, akkor éjjel is. Vizet meg végképp ne adjak étkezés helyett. Pedig az én fiam olyan kis golyó volt, hogy alig látszott a nyaka. A dokink azt is mondta, hogy késõbb magától lassulni fog a súlynövekedés és ne aggódjak, nem lesz kövér gyerek. Igaza lett. Ma már 20 hónapos, igazi kis örökmozgó, koránál magasabb és nehezebb, de már egyáltalán nem duci, teljesen jó alakja van :) Szóval nyugi, idõvel lassulni fog ez a rohamos súlynövekedés! Etesd nyugodtan igny szerint és ne hallgass senkire, csak a saját ösztöneidre!
Szia!Lehet hogy picit sok, de az én 2370 gr-al született fiam fél éves, és 6 kg, volt hogy 6 hét alatt hízott 40 dekát, pedig akkor még szopizott, szóval irigyellek picit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!