Találatok a következő kifejezésre: 3 és hónapos,6,5 (21 db)

3-as etetőcumi (6+) 5 és fél hónapos babának adható? Nem lesz baja, ha túl gyorsan eszi meg az adagját?

Eddig a kétlyukú avent cumit használtuk, de sokáig evett vele és sokszor meg kellett állni büfizni, rengeteg leveg?t nyelt. Most rendeltem Dr. Brown-féle üveget és hozzá már olyan cumit, amit 6 hónapnál id?sebb babáknak ajánlanak. Ezzel jó gyorsan benyomta az adagját és kevesebbet kellett megállni. Lehet baja, ha ilyen gyorsan eszik?

Legjobb válasz: Ez szerintem babafüggõ. Én 6 hónaposan váltottam 6 hós kortól való cumira (MAM) de attól majdnem megfulladt a gyerek, így a tápszert most is a 2-es cumiból kapja. A 3-asból csak a folyékony tejpépet mert az sûrûbb. Van olyan baba, aki ha hamarabb a kaja végére ér, akkor több kaját nyel és kevesebb olevegõt és van olyan, aki pont ezért nyel több levegõt. Ha láthatóan jól érzi magát evés után és nem nyomja a pociját a bentrekedt levegõ, akkor nem lesz baja, ne aggódj. Valószínûleg még örül is, hogy nagyobbakat kortyolhat kevesebb levegõvel és hamarabb jóllakik :) Majdnem 9 hós kiscsaj anyuja

Ez szerintem babafüggõ. Én 6 hónaposan váltottam 6 hós kortól való cumira (MAM) de attól majdnem megfulladt a gyerek, így a tápszert most is a 2-es cumiból kapja. A 3-asból csak a folyékony tejpépet mert az sûrûbb. Van olyan baba, aki ha hamarabb a kaja végére ér, akkor több kaját nyel és kevesebb olevegõt és van olyan, aki pont ezért nyel több levegõt. Ha láthatóan jól érzi magát evés után és nem nyomja a pociját a bentrekedt levegõ, akkor nem lesz baja, ne aggódj. Valószínûleg még örül is, hogy nagyobbakat kortyolhat kevesebb levegõvel és hamarabb jóllakik :) Majdnem 9 hós kiscsaj anyuja

3 és fél hónapos, 6, 5 kilós babának mennyi a napi kajaadagja?

Legjobb válasz: Szia!Én nem szoktam mérni. Az enyém is ilyen idõs és 6,1 kiló. Amennyit kér, annyit eszik.Bezabálni ugysem fog. Napi kb 5-6 szor cicizik és éjszaka alszik 8-9 órát. De úgy tudom, hogy a baba súlyát ha felszorzod 150-nel annyi grammot ehet, vagyis kell ennie egy nap, hogy fejlõdjön. Viszont ha többet kér, sztem nem baj, én biztos nem éheztetném. Van mikor több kell neki, van hogy kevesebb. Te se eszel mindig ugyanannyit. Hidd el õ már tudja mennyi elég neki. Minden jót. És szép a súlya, pont jó, ne aggódj. Ha sokat enne nehezebb lenne.:)

Szia!Én nem szoktam mérni. Az enyém is ilyen idõs és 6, 1 kiló. Amennyit kér, annyit eszik.Bezabálni ugysem fog. Napi kb 5-6 szor cicizik és éjszaka alszik 8-9 órát. De úgy tudom, hogy a baba súlyát ha felszorzod 150-nel annyi grammot ehet, vagyis kell ennie egy nap, hogy fejlõdjön. Viszont ha többet kér, sztem nem baj, én biztos nem éheztetném. Van mikor több kell neki, van hogy kevesebb. Te se eszel mindig ugyanannyit. Hidd el õ már tudja mennyi elég neki. Minden jót. És szép a súlya, pont jó, ne aggódj. Ha sokat enne nehezebb lenne.:)
Ha a testsúlyát beszorzod 120 grammal, akkor megkapod a napi minimumot, amit ennie kell, ha 150-nel szorzod, akkor a maximumot kapod. Amúgy a kislányom 2 hétig nem ette meg a minimumot sem, mégis hízott, úgyhogy szerintem ez a tejedtõl is függ.
Az elsõ válaszoló vagyok. Köszi a javítást, ezt én se tudtam. De egyébként már nem mérem, csak az elsõ 2 hónapban mértem, azóta eszik akkor amikor kér, de fogalmam sincs mennyit.A fejlõdése jó. Jó babázást nektek.
Pontosítok, a 120 a minimum, de 180 amaximum, mert a 150 az átlag :) Vagyis 6, 5*120=780 ml minimum, 6, 5*180=1170 ml maximum a napi adag, ezt el kell osztani annyifelé, ahányszor eszik egy nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A 150-nel kiszámoltam, kb. 160 ml ehetne alkalmanként, most van, hogy megeszi a 2 dl-t és alig bírja ki a kb. 4 óra hosszat, amíg megkapja a következõ adagot. Nem merem növelni az adagját.
Hú, kezdek kétségbe esni, a kisfiam sokkal kevesebbet eszik négy hónaposan. Jövõ héten megyünk mérésre, ha jól fejlõdik nem baj, hog keveset eszik?

3 gyermekünk van 6, 5;5;és 17 hónapos. Szeretnék papagájt, de nem merem. Lehet ilyen idős gyerek mellé?

Legjobb válasz: 6-7 éves gyerek mellé szerintem lehet, ha a szülõ is részt vesz a madár ellátásában. Bár én inkább valami prémes állatot(kutya, macska, tengerimalac, nyúl.) ajánlanék, az jobban bírja a dögönyözést:)

6-7 éves gyerek mellé szerintem lehet, ha a szülõ is részt vesz a madár ellátásában. Bár én inkább valami prémes állatot(kutya, macska, tengerimalac, nyúl.) ajánlanék, az jobban bírja a dögönyözést:)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, még átgondoljuk.


Ha 5 hónaposan 6, 5 kg, kb.68 cm a kislányom, aki 50 cm-vel és 3, 17 kg-val született, akkor a augusztusra kb. mekkora lesz, ha ebben az ütemben fejlődik?

Tudom, ezt így nagyon nehéz megállapítani, kérem, olyanok válaszoljanak, akinek a kislányunk hasonló méretekkel rendelkezett. Köszönöm!

Legjobb válasz: ezt lehetetlen megállapítani,és nem fog ilyen mértékben fejlõdni a súlya.feltételezem akkor már bõven mászni fog (remélhetõleg)és le mozogja amit eszik.havi kb 400-500 gramm hízás az átlag,a hosszúság pedig genetika.

ezt lehetetlen megállapítani, és nem fog ilyen mértékben fejlõdni a súlya.feltételezem akkor már bõven mászni fog (remélhetõleg)és le mozogja amit eszik.havi kb 400-500 gramm hízás az átlag, a hosszúság pedig genetika.

Pelenka kérdés! Fiam 3 hónapos és 6kg. A 6kg jó pelenka kicsi mert elszorítja mindenhol. Az 5-8ig és a 6-9ig nekem meg nagynak tűnik felér a mellkasáig. Valaki tapasztalt hasonlót? Melyik pelenka vált be és milyen méretbe?

Legjobb válasz: Én úgy tapasztaltam, hogy amikor a babóca eléri mondjuk a 6 kilós súlyt akkor olyan pelust kellett neki venni ami 6-9 kilóig volt. Simán ráadhatod, nem baj ha nagynak látod, ez így van, fiamnak is eleinte a köldökéig ért fel a pelenka, ahogy nõnek úgy lesz jobb és jobb :)

Én úgy tapasztaltam, hogy amikor a babóca eléri mondjuk a 6 kilós súlyt akkor olyan pelust kellett neki venni ami 6-9 kilóig volt. Simán ráadhatod, nem baj ha nagynak látod, ez így van, fiamnak is eleinte a köldökéig ért fel a pelenka, ahogy nõnek úgy lesz jobb és jobb :)
Nézzél meg több pelenkamárkát, mert mindegyik máshogy osztja el a kilókat. Mi DM-eset és Liberót használtunk, ált. ahogy elérte az alsó határt, már kellett a nagyobb. Nem baj, ha nagyon felér, a combjánál ne folyjon ki a cucc, az a lényeg.
11 hónapos most :)

6, 5 hónapos a lányom.3 napja van hőemelkedése, megy a hasa, és nagyon nyűgös. Voltunk a Dokinál, azt mondta a két alsó foga jön, és hogy érzi hogy ki van már púposodva de még nem tört át. Mennyi idő kell, (púposodástól) hogy kibújjon a foga?

Legjobb válasz: Szerintem ezt így nem nagyon lehet megmondani. 15 hónapos kisfiam szemfogai és hátsó fogai hetek óta ebben a stádiumban vannak. Talán most kezdi áttörni. De az elsõ 4 fogát szinte észre sem vettük. Ha adsz neki hûthetõ rágókát és harapdálja, akkor gyorsabb.

Szerintem ezt így nem nagyon lehet megmondani. 15 hónapos kisfiam szemfogai és hátsó fogai hetek óta ebben a stádiumban vannak. Talán most kezdi áttörni. De az elsõ 4 fogát szinte észre sem vettük. Ha adsz neki hûthetõ rágókát és harapdálja, akkor gyorsabb.

Ha várandós lennél mikor megkérik a kezed inkább megszerveznéd az esküvőt/lagzit amikorra kb. a 3-4-5. hónapban jársz, vagy inkább várnál egy évet, és a 6-8. hónapos babával csinálnál hetedhét országra szóló lagzit?

Legjobb válasz: Ha terhesen akarsz esküvõt,tartsatok egy szerény összejövetelt,nem erõltetheted meg magad és nem stresszelhetsz.Szülés után biztosan nem az esküvõvel fogsz foglalkozni és nem hinném,hogy jó formádban éreznéd magad,mint általában mindannyian.

Ha terhesen akarsz esküvõt, tartsatok egy szerény összejövetelt, nem erõltetheted meg magad és nem stresszelhetsz.Szülés után biztosan nem az esküvõvel fogsz foglalkozni és nem hinném, hogy jó formádban éreznéd magad, mint általában mindannyian.
Én várandósan fogok férjhez menni, ha minden a terv szerint halad, akkor olyan 14 hetes leszek. Mondjuk eleve nem nagy lagzit tervezünk, hanem két tanúsat, kinn a természetben, utána étteremben vacsora. Ilyenkor még van idõ/energia szervezkedni, egy csecsemõ mellett sokkal nehezebb, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy olyankor az ember lánya nincs a legjobb formájában, hisz nem arra figyel :)
Én gyorsan megszervezném :) a baba után már annyira nem ez a fontos, annyira lényegét veszti, babavárás közben még meg tud lenni a szervezés izgalma.
Várnék. Nem 6-8 hónapot, hanem 2-3 évet. Utána házasodnék. 6-8 hónapos babával még a napjaidat szervezed, nem az esküvõdet, hidd el...
Én várandósan mennék férjez :)
biztos, h nem akkor tartanám, amikor terhes vagyok.
azt hiszem elõtte megtartanám. 6-8 hónapossal nem igazán tudsz hetedhétországra szólót csinálni. kicsi még, szopik, stb. míg bent van sokkal szabadabb vagy és ezt minden - nélkül írom. nekem 4 éves a kisfiam és még most is nehéz lesz az esküvõnk napja, pedig már messze nem baba.
Nem tartanék úgy esküvõt, hogy terhes vagyok.
3-4 hónaposan még tartanék lagzit, a legtöbb nõnek csak 3-3, 5 hónaptól kezd valami látszódni, 4 hónaposan sem nagy a pocak. De ha a 4 hónapot túllépi, már nem tartanék. Én nem akarnék pocakosan bulizni. Lehet, hogy az esküvõt megejtenénk két tanúval, de igazi ceremónia és lagzi csak késõbb lenne.
"Mi nagyban készülünk, hogy mit vegyünk fel, mit vigyünk ajándékba, õk meg azt mondják, ez az egész nem fontos, mivel jövõre lesz a nagy buli." Asszem ez a lényeg.:-) De ez akkor is az õ esküvõjük, ezt tudomásul kell venni.
Én 4 hónapos terhes voltam, nem is értem, miért kérdés, hogy terhesen esküvõ. Semmi gondom nem volt, miért különbözött volna egy nem terhes esküvõtõl?
Tudatosan vállalnék gyereket az esküvõ után, hogy ilyen sos megoldásokon ne kelljen gondolkodni.
várnék.
Azt elárulná valaki, hogy egy véleményt kérõ kérdésnél miért vannak lepontozva azok, akik a kérdésre válaszolnak? Komolyan ennyire korlátolt emberek járnak ide?
Én biztos elkezdeném megszervezni amikor terhes lennék akkorra amikor már a baba 3 hónapos körül van. Azért mert még kicsi.Eszik, alszik, nézelõdik. A 8 hónapos körüliek már másznak, izgágábbak.Az 1-2 évesek meg pont az a kor hogy nem is kicsi nem is nagy.Megy, szalad, hiszti, csak anya csak apa...Nekem 2 hét múlva lesz esküvõm a fiam 2 éves lesz.Nélkülem nem alszik el, nagyon anyás, nem beszél még így más ne tudja mit akar mert csak mutogat meg nyöszörög. De remélem nem lesz gond vele.
Furcsa, hogy ennyire nem számít nekik, de õk tudják. Tényleg ezért nem érdemes látod senkinek beleavatkozni az életébe. Így most lesz egy felemás esküvõjük, lehet, hogy nem lesz étterem sem, majd mindenki szétszéled a két igen után. Így még lehet, hogy nekik sem fog tetszeni a dolog. Persze ha így lesz, magukra vethetnek, hogy nem intéztek semmit. De ugyanakkor téged is hibáztathatnak, erre készülj fel, hogy minek kellett egyáltalán rábeszélned õket a lagzira. Mert lehet, hogy utána megbánják majd, hogy összeházasodtak mindenféle ünnepség nélkül, ahelyett, hogy évekkel késõbb egy normális esküvõt csináltak volna.
Kedves kérdezõ, akkor hadd legyen az öcsédéknek egy szimpla szertartás a tanúk elõtt az anyakönyvvezetõnél, fotók és torta nélkül. Végülis az õ életük.:-)
Nem értem, te mit foglalkozol ezzel? Rábeszéled, hogy kérje meg, pedig láthatólag nekik nem fontos.... Gondolom felnõtt emberek, majdõk eldöntik mit csinálnak. Meg isbolondulnék, ha lenne a családban valaki aki mindenbe belebeszél.
Láthatóan nem fontos nekik a dolog, szerintem jobb ilyenkor bele sem avatkozni. Sem terhesen, sem kisbabával nem buli az esküvõ. Én végig rosszul voltam, szó sem lehetett bármiféle ilyesmirõl, a szülés után jöttek a zombi-hónapok. 2 éves volt a fiunk, amikor végül úgy döntöttünk, hogy jobb helye is van a pénznek, mint egy lagzi. A szülõkkel és két tanúval megesküdtünk ingyen és bérmentve az anyakönyvvezetõ elõtt. Egyáltalán nem bánom, hogy nem volt cécó.
A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem, ezt a pici esküvõt ami most lesz, már hetekkel ezelõtt kitûzték, de még semmit nem intéztek, azon kívül, hogy az anyakönyvvezetõnél megvan az idõpont. És ha valaki azt gondolná, talán azért akarnak nagy lagzit jövõre, mert addig pénzt akarnak gyüjteni, ez sem igaz, mert öcsém milliomos, ha akarná, holnap kifizetné az egész lagzit. Sajnos lustaságból nem szervezik meg idén nyárra, csak azt nem látják át, hogy jövõre már teljesen okafogyottá válik, hiszen három hét múlva fogják kimondani az igent, a család most fog örömkönnyeket ejteni, jövõre már nem, szerintem. Ennek ellenére, egy tortát, vagy egy fotóst se szerveznek idénre. Az a benyomásom, még ez a szûk 20 fõ is terhes nekik, már bánom, hogy rábeszéltem az öcsémet a nõsülésre, hisz ennyire nem érdekli õket.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Elárulom, nem rólam van szó, csak egy kis közvélemény kutatást tartottam, de látom változó, ki hogy csinálná. Én azt a véleményt osztom, hogy inkább várandósan, 3-4. hónapra megszervezném, és nem a babával akarnám végig csinálni, próbáltam ezt megmagyarázni az öcsémnek, náluk van ez a helyzet, de õk eltökélték, hogy babával hetedhét országra szóló lagzi lesz, vidéken, két napos, és a többi... Mindezt úgy, hogy még arra is én beszéltem rá, hogy ugyan vegye már el a barátnõjét, ha már tudatosan babaprojektben voltak fél éve, és össze is jött a baba. Nem akarta megkérni. Most már megkérte, lesz egy kis polgári szûk családdal, de annak meg alig alig akarják megadni a módját, nem érdekli õket, három hét múlva lesz, de még az éttermet se találták ki, hogy hol leszünk (kb.20 fõ). Nem értem a sógornõmet se, miért nem érdekli jobban az egész, illetve nem értem, hogy nem bírnak belegondolni milyen nehéz lesz babával lagzizni, mikor 14 hónapja saját szemükkel láthatják, hogy nem egyszerû sokszor a kisbabás élet (a mi babánkról beszélek, aki most 14 hós), már voltunk vendégként vele pár lagziban, de még vendégként is olyan, hogy a szertartást a templom elõtt várjuk ki, mert mikor pici volt sírt, aztán este max 10kor hazamentem vele (apát hagytam bulizni), babakocsiban altatni, volt olyan esküvõ is, hogy lemaradtunk a szertartásról mert aludt itthon, nem tudtunk idõben összekészülni, felébreszteni nem akartuk. Szóval nem értem a tesómékat, de õk tudják. Csak mások véleményére is kiváncsi voltam.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mindenkinek! Igen, az õ esküvõjük, úgy csinálják ahogy akarják. Lehet, hogy én tök máshogy csinálnám/csináltam volna, de ez teljesen lényegtelen.

Lehet fözni a babáknak 2-3 napra elöre? Mármint ma föztem neki, holnapra, és esetleg holnapután is adhatok neki, mert lett annyi? Hütöbe tenném. Csak azért, mert szomb, vas. Nem lesz idöm neki fözni.6, 5 honapos

ja még egy másik kérdés is lenne?mi a különbség az között,hogy fözöm vagy párolom a zöldségeket?a fözni,felrakom edénybe,meg viz,lefedem és fözöm.és a párolás?

Legjobb válasz: Én is mindig elõre fõzök, és megkapja másnap és harmadnap. Párolás, saját levében fõ meg, fedõ alatt.

Én is mindig elõre fõzök, és megkapja másnap és harmadnap. Párolás, saját levében fõ meg, fedõ alatt.
Szia! Én mindig több napra fõzök, az elejétõl fogva. Ha párolod akkor nem öntesz rá vizet, max egy keveset, saját levében párolódik meg, fedõ alatt ez is.
Én harmadnap már nem merem odaadni, de én is elõre fõzök, csak nem 3 napra, hanem 2-re.
Másnap még oda lehet adni hûtõbõl, de a többit inkább kiadagolva tedd a mélyhûtõbe és onnan vedd le ha késõbb is fel szeretnéd használni! Ha most van idõd, akkor szerintem csinálj több félét (egyszerûeket), tedd el kis adagokban és így akár egy-két hétig is tudsz neki mindig levenni és változatos is! A fõzés-párolás kérdést már megválaszolták elõttem :-)
Én harmadnap is odaadom neki kajától függõen. Párolásnál néha teszek én alá még egy kis margarint vagy vajat, minimális vizet.

Miért nem tud elaludni? 6, 5 hónapos. Eddig kézben ringatva aludt el. Ebből elegem lett mert feszegette magát folyamatosan ezért rászoktattam őt arra, hogy cumizzon és lerakom melléfekszem, simogatom, van alvós macink csend nyugalom.3 hétig működött.

dobálja magát összevissza, becsukja a szemét egy percig úgy marad már nyitja is és úgy csinál mint aki aludt 3 órát.. néha olyat dob magán hogy megijedek. persze folyamatosan ny?gös a nem alvástól. rettegek ha jön az alvásid?. újra ringatni nem akarom neki se jó ha ahhoz szokik hozzá. néha már annyira álmos hogy csukott szemmel dobálja a testét és úgy ordít.NEM JÖN A FOGA.mi baja lehet? ez a görcsös rángatózás normális?

Legjobb válasz: Ezeket mi is próbáljuk,de néha semmi. Én már annyira elszoktam fáradni éjszaka, hogy hullik a könnyem tehetetlenségemben...Egyébként mindig ilyen nehezen elalvos volt a babád? Nappal is ilyen nehéz mindig?

A kérdező hozzászólása: mindig nehezen elalvós volt de nem ennyire. babakocsizás mûködött ez volt az egyetlen ments váram, de ilyen esõs hideg idõben nem viszem ki. és most már ilyen idõ lesz ugye folyamatosan? hideg az oké, de szakad az esõ. az a legrosszabb hogy a családom is utálja már ezt. nagylányom menekül a szomszédba, férjam nem nyúl hozzám mert félünk hogy felkel és akkor mi lesz?
Ezeket mi is próbáljuk, de néha semmi. Én már annyira elszoktam fáradni éjszaka, hogy hullik a könnyem tehetetlenségemben...Egyébként mindig ilyen nehezen elalvos volt a babád? Nappal is ilyen nehéz mindig?
A kérdező hozzászólása: éjszaka alszik kétszer háromszor kel fel.
Éjszaka mennyit alszik?
Nálunk is csak a babakocsi mûködik, úgy oldom meg, hogy a lakásban is abban tologatom, mert különben szerintem nem lenne egész nap alvás.Érdekes, mert én minden ilyen megoldástól idegenkedtem(hozzáteszem nem kellett ilyen megoldásokhoz folyamodnom...eddig), de ha egyszer tényleg nincs más lehetõség... Esetleg a dokid nem tud segíteni?
aludj jól gyermekem c. könyv és homeopátia coffea ch 5. vagy opium ch 5-ös napi 1 bogyócska ha a könyvet nem találod írj e-mail címet elküldöm
Amikor ezt csinálja, utána mennyi idõvel alszik el?
Babakocsit próbáltad már?
Nálunk is hasonló a helyzet, én is kézben ringatással kezdtem, de az is csak egy pár hétig ment, aztán ugyanúgy feszítette magát mint a Te babád. Tegnap 2 óra hosszát tartott az elalvás...van amikor könyebb, de akkor meg éjszaka nehéz visszaaltatni.Az én babám 6hós, de mostanában sokkal nehezebb mindig mint az elején...Szerintem ez egy idõszakos problémánk...REMÉLEM!!!
A kérdező hozzászólása: most éppen egy óra 15 perc volt mire sikerült elaludnia. simogatom énekelek, suttogok neki szerelmes szavakt, semmi.
Hát akkor lehet, h õ ilyen baba.A miénk napközben nagyon ritkán alszik fél óránál többet, úgyan sokszor, de csak ilyen keveset.Hát ez van, majd lesz jobb is, fel a fejjel!

Mit csinálhatok rosszul? 6 és fél hónapos anyatejes kisfiam méretei: 7, 5 kg és 69 cm. Ahogy nézegetem a 6 hónapos babák méreteit úgy látom elég soványka az én kicsim (3.720 grammal és 53 cm-rel született).

Akinek fél éves korára többet gyarapodott a babája, hogyan etette? Én nagyon sokat szoptattam és még most is szopik, ebédre bébi hamit kap, és még így sem egy vasgyúró szegénykém. Amikor látom, hogy anyukák írják, hogy ennyi id?sen a babájuk már közel 9 kg, mindig megijedek, hogy én vajon mit nem csinálhatok jól?

Legjobb válasz: Teljesen jó a babád súlya! Fél éves korukra megkétszerezik a súlyukat. Ez a gyerek súlyával való versengés valami új hóbort??

Teljesen jó a babád súlya! Fél éves korukra megkétszerezik a súlyukat. Ez a gyerek súlyával való versengés valami új hóbort??
kedves utolsó, 09:17-es vagyok, ha nem haragszol, épp most dagadtoztad le a gyerekemet... :) nem szép dolog ám :)
Az elsõ lányom 6 hónaposan nem volt 6 kiló.A kicsi 7 hónapos és 10 kiló.Nyugi semmi gond.Vannak sovány és vannak folyton éhes babák.A lényeg, hogy vidám legyen.
Az én fiam 11 hónaposan 8700 gramm (3 kg-mal született). Én is mindig megdöbbenek más babák nagy súlyán, de elnézem a manómat és rájövök, hogy semmi okom aggodalomra. Arányos, vékony testalkatú baba, nem túl nagy étvággyal. Vidám, kiegyensúlyozott és nagyon szépen fejlõdik. Végülis nem hízóállatok, minden baba a saját ritmusában gyarapodik.
Szia! Az én lányom 7, 5 hós(koraszülött volt) és 8 kg.Azt mondta a doki hogy 1 éves korára kell 9-10 kg körül lennie.Szerintem ne aggódj.
Az újszülöttek sem egyforma mértûek, a gyerekek sem, a felnõttek sem. Természetesen a babák sem! NYUGI! Ha jókedélyû, akkor nincs gond :) 3 gyerekes anyuka
az én babám 7 és fél hónapos, 8900 gramm és 71, 5 centi, nem duci, de én azt mondom, hogy lehetne kevesebb is. én meg azt látom, hogy más kislány babák sokkal kisebbek nála. :) )) tényleg felesleges ezen kattogni, nézd a dolog jó oldalát: könnyebb cipelni :)
Szia! Ne azt nézd, hogy más baba mekkora. Ha jó étvágyú, jó kedvû, kiegyensúlyozott baba, akkor neki ennyire van szüksége. Mindent jól csinálsz :) Egyébként az én lányom másfél évesen 10 kiló. Nincs két egyforma gyerek - szerencsére.
Ne törõdj ezzel, Én is mindig el vagyok hûlve ezeken az óriásbabákon. Kislányom 9 hónapos, 7750 gramm és 68 centi. Egyáltalán nem sovány, sõt, tök jó húsban van. 2700-al és 49 centivel született. Úgy tökéletes, ahogy van, mint ahogy a Te babád is. Komolyan, nem is értem, hogy mitõl híznak fel egyes babák 8-9 kilóra fél éves korukra, szerintem meg az a nem normális.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sikerült megnyugtatnotok:) Üdv
Ha mindenképpen azt nézzük, hoyg a nagykönyv szerint milyennek "kell" lennie a babáknak, akkro súly szerint az én babám is jó. De ettõl függetlenül soványabbnak néz ki a többi babánál. Ugyanis más alkat. Õ inkább hosszú, de vékony baba, már a születésétõl fogva. A dokinéni is mindig ijedten tetette velem a mérlegre, mert olyan kis soványkának nézett ki, aztán elégedetten rázta a fejét, hogy jó a súlya, gyarapszik folyamatosan, jó a kedve, minden rendben van. Nem érdemes hasonlítgatni. A babára figyelj, ha éhezne, észrevennéd, mert "szól"!
Ne foglakozz azzal, hogy más babák mekkorák, mikor mit tudnak már. A tiéd teljesen tökéletes! Nem kell minden babának fél évesen 9-10 kilósnak lennie. Az enyém fél évesen csak 6640g volt és 64 centi. Az orvos szerint tökéletes volt..szerintem is. én éppen azon csodálkozom néha, hogy mekkorák ma a 6-7 hónapos babák.. az enyémek mindig átlagosan növekedtek... ja! A kislányom ilyen elõzmények után 1 évesen kereken 10 kiló volt és 74 cm (az átlag), most 14 hónapos és 1070g és 77cm... Az a fontos, hogy a babád kiegyensúlyozott és boldog baba legyen, megfelelõen fejlõdjön a mozgása és akkor nincs semmi gond :) Ne akard másként etetni, mint ahogy neki jó!
A lányom 6 hónaposan 7 kg volt ls 70 cm, de õ 4200-gmal született. Szóval nekem is lett volna min aggódni, de én meg pufinak láttam. Most másfél éves és 11 kg. Igazi kis giliszta a 89 centijéhez. Minden gyerek más. Ha elégedett, jóevõ és vidám baba, akkor semmi gond.
Az én lányom 8 hónapos lesz vasárnap, 7, 83 kiló és 75 cm, 6 hónaposan 6, 81 kiló és 72 cm volt. Ja és 50 gramm híján 4 kilóval születte, 6 hónapig csak anyatejes volt. Mászik, ül, áll és eszik rendesen. Szerintem ez a 9-10 kg körüli súly 6 hónaposan már túlzás. Fiam 4, 4 kilóval született, õ is csak 7 hónaposan volt 9 kiló és az 9 éve eléggé nagynak számított, manapság már nem lenne az.
Szerintem is ne aggódj, mert nincs semmi gond a babáddal.Az a lényeg, hogy egészséges, és kiegyensúlyozott baba legyen.Azzal meg ne is törõdj kinek milyen súlyú a babája.Nekem a lányom 6és fél hónapos és 69cm, 8590g.Ja, és annak örülj, hogy tudod szoptatni, annál jobb nincs is.Nagyon szép napot kívánok nektek!
10:04 - bocsi, nem akartam ledagadtozni a babád, tényleg, csak Nekem furcsa, az Én lányom még 1 évesen sem lesz akkora, mint a Te 7, 5 hónapos babád most. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!