Találatok a következő kifejezésre: 3 és hónapos (1235 db)

A babám 3 és fél hónapos, nem igen eszi a tejcikét, nem szopizik, Nutrilont eszik, hozzátáplálhatom már mondjuk Nestlé kásával?

Legjobb válasz: Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3,5 hónapos, 7,3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!

Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3, 5 hónapos, 7, 3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!
A Nestlé még nagyon korai. Tápszert kellene adni neki. Miért nem szopizik? Nincs tejed, vagy lusta? A cumisüvegen jó a cumi? Én nutrilont sem használnék.
3, 5 hónaposan ne táplálj még hozzá. Ha nincs tej, akkor adj tápszert.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Vigyázz mit adsz neki, nehogy baj legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi rendesek vagytok, képzeljétek nekem a doktornöje mondta, hogy már kóstoltathatok vele ezt-azt :O!!!
A kérdező hozzászólása: jah és a nutrilon az tápszer, nincs tejem és nem is volt...

Milyen ételek lehet adni 3-4 hónapos kortól a tápszeres csecsemőnek? Recepteket írjatok, mit főzzek a mindig éhes 3 hónapos kisunokámnak és hogyan?

Legjobb válasz: Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes,ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék,ha én nem tàplàltam méghozzà,és anyukàm,vagy anyosom azt gondolnà,éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék,bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres,még nem kapott semmit,szépen fejlödik,és ha sir,az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol,akkor legyen az elöbb pürésitett répa,vagy krumpli,esetleg alma,öszibarack,sütötök.,meggy,de ezeket is egyesével bevezetni,külön külön,egy héten csak egy fajtàt.

Egy tàpszeres baba elvileg nem lehet éhes, ha a tàpszert rendszeresen kapja. Nem örülnék, ha én nem tàplàltam méghozzà, és anyukàm, vagy anyosom azt gondolnà, éhezik a baba éss ö akar adni enni a gyereknek. Megsértödnék, bàntana nagyon. Ezt a gyerek anyjànak kell eldöntenie. Egyébként 3-4 honapos babam ég ràér a hozzàtàplàlàssal. Az enyém négy és fél honapos szintén tàpszeres, még nem kapott semmit, szépen fejlödik, és ha sir, az nem mindig az éhség jele. Ha nagyon hozzàakar tàplàlni valaki 4 honapos kortol, akkor legyen az elöbb pürésitett répa, vagy krumpli, esetleg alma, öszibarack, sütötök., meggy, de ezeket is egyesével bevezetni, külön külön, egy héten csak egy fajtàt.
Ne fõzz neki semmit!Én sem tûrném el ha a 3(!) hónapos babámat az anyám vagy anyósom bármivel megetetné!Ez az anyja dolga!Neki még csak tápszer való, nem minden sírásnál éhes, talán már a pocakja fáj a sok etetéstõl, vagy szomjas vagy bármi más de ne etesd meg tápszeren kívül semmi mással.Õ még kicsi ehhez.Hagyd hogy az anyja olyan tempóban szoktassa hozzá új ételekhez ahogy Õ azt szeretné, nem kel rábeszélni ilyen hülyeségre hogy egy 3 hónapos babának másra is szüksége van a tápszeren kívül ha csak az orvosa bármi ok miatt nem javasolja! Ha valóban nagymama vagy, akkor pedig tudnod kellene miket lehet adni egy babának és hogy kell elkészíteni, de nem kell siettetni, ez már nem a "Ti" idõtök, és dolgotok.A mai fiatalokra nem kell rá erõltetni a múltat amikor ilyen idõsen már bármit ettek a gyerekek és még tejet is ittak. Ez ma már nem "divat" és nem is ajánlott!
Egy három négy hónapos babának már kellene gyümölcsöket, zöldségeket kapnia! De ezt az anyukájávak megbeszélve kellene bevezetni.Nem biztos, hogy éhezik a tápszertõl, de a tápszer mûkaja, ha van is benne vitamin, az mesterséges, nem olyan mint a gyümölcs-zöldségben levõ természetes vitamin.A tápszergyártókat nem kellene a baba rovására támogatni.Egyébként pedig a liszttartalmú ételeket 4 hónapos korban már be kell vezetni a legújabb kutatások szerint.A tápszerben pedig nincsenek.
Ezt bizd rá a szüleire, hogy mit adnak neki, te ne akarj beleszólni.
Talán elõbb meg kellene beszélnie az anyukával, nem? Amúgy pl. vasárnap húslevesbõl krumplit, répát már lehet neki adni, vagy brokkolit krumplival, répát fõtt csirkemájjal...
A kérdező hozzászólása: Az Anyukával mindent megbeszélünk. Egy hónapig nálam lesz a baba, ezért én fogom gondozni és etetni, ahhoz pedig ételt is készíteni kell. Ezért kértem a tanácsot!! Amugy kösz a hasznos infókat!!! Ezekbõl is látszik, mindenki másképp gondolja a hozzátáplálást!
Huuu egy honapig ràd hagyja? Ne érts félre, nem töled féltem, de én eleve nemadnàm oda fél orànàl tovàbb senkinek a babàmat mig ilyen pici. Na de ebböl làtszik hogy jo kapcsolatod van a baba anyukàjàval, ami tiszteletre mélto. Nos visszatérve a kérdésedre, ha még nincs 4 honapos, akkor én a tàpszer mellé csak leveket adnék neki:tehàtalmalé, répalé, baracklé, körtelé. Ha betöltötte a négy honapot, akkor kezdheted almàval egy hétig(reszelt, pürésitett)a köv héten barack, aztàn körte, esetleg megy. Zöldséggel is kezdhetsz, akkor az legyen répa, majd krumpli, sütötök. De a legegyszerübb ha üveges bébi ételt veszel, arra felvan tüntetve mikor mi adhato. Jo babàzàst!
Ha az anyukája rád bizza, akkor töle kérdezd meg, hogy mit adjál a picinek.

Elképzelhetö hogy 3 és fél hónapos babámnak jön a foga?

Már evett,kakált,aludt,nem hasfájós baba,és megis ugy felsír 2 napja hogy ilyesztö.Nagyon csurog a nyála,és mindent vinne a szájába,rágja a cumit,az öklét erösen,,,lehet hogy jön a foga? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Barátnõm kisfia pont ma 4 hónapos, és a héten kibújt az elsõ fogacskája. Viszont 3,5 hónaposan az én lányom is ezt csinálta. Akkor én is azt gondoltam, hogy a foga jön, pedig csak kevés volt neki a tejem. (erre persze utólag jöttem rá) Most 8 hónapos és még 1 foga sincs.

Barátnõm kisfia pont ma 4 hónapos, és a héten kibújt az elsõ fogacskája. Viszont 3, 5 hónaposan az én lányom is ezt csinálta. Akkor én is azt gondoltam, hogy a foga jön, pedig csak kevés volt neki a tejem. (erre persze utólag jöttem rá) Most 8 hónapos és még 1 foga sincs.
Szia! Az én kislányom 3hónapos, és mi is hasonló tünetektõl szenvedünk. Én is úgy gondolom, hogy elindult nála a fogzás, szerintem ha ezek a tüneteitek vannak, akkor minden bizonnyal elindult a dolog. Recept nélkül kapható homeopátiás golyócskák, ínyre kenhetõ zselék segítik ezt a dolgot.Bár én még nem vetettem be õket, ha már annyira fáj majd neki, majd akkor. Sok sikert nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A tejem nem lehet kevés neki, ugyanis már több mint 8 kiló, és a cicim mindig tele van. A gelét meg már használjuk, olyan mintha megnyugodna vele egy kicsit, hát majd meglátjuk. Üdv...Mindenkinek jó babázást.


3 és fél hónapos babámmal ma kóstoltatom meg először a burgonyát, de nem tudom hogyan készítsem el neki?

Véd?n?m azt tanácsolta, hogy két-három kockát vízben f?zzek meg, és keverjem össze tápszerrel. De csak a síma porral keverjem, vagy pedig már a kész kikevert tápszerb?l adjak hozzá? Abból, amit enni fog utána?

Legjobb válasz: 10:24-esnek, szerintem is bunkóság észt osztani! nem ezt kérdezte, semmi közötök hozzá, õ hogy csinálja! Miért ne lehetne adni, ha akar! Te csináld úgy, ahogy te akarod. Ennek az oldalnak az lenne a lényege, hogy a kérdésre válasz érkezzen, nem kioktatni a másikat. Egyébként meg ahány védõnõ és orvos, annyiféleképpen javasolják a hozzátáplálást. Különben is 4 hónapos kortól már lehet kóstoltatni, miért ne lehetne? Ez hülyeség, hogy nincs megérve rá a gyomra! Ezt valami olyan nagyokos találta ki, mint pl. te! Az én orvosom már 2-3 hónapos kortól javasolta a gyümölcslevek itatását (különbözõ okok miatt), azt még én is korainak tartottam, de a 4 hónapot nem. És szerintem az a 2 hét a kérdezõnél sem számít sokat. Visszatérve a válaszra: tényleg ne turmixold, mert nyúlós lesz, hanem törd össze villávál és miután hígítottad tápszerrel passzírozd át egy kislyukú szûrûn. Így tuti nem lesz darabos. 2. válaszoló voltam

10:24-esnek, szerintem is bunkóság észt osztani! nem ezt kérdezte, semmi közötök hozzá, õ hogy csinálja! Miért ne lehetne adni, ha akar! Te csináld úgy, ahogy te akarod. Ennek az oldalnak az lenne a lényege, hogy a kérdésre válasz érkezzen, nem kioktatni a másikat. Egyébként meg ahány védõnõ és orvos, annyiféleképpen javasolják a hozzátáplálást. Különben is 4 hónapos kortól már lehet kóstoltatni, miért ne lehetne? Ez hülyeség, hogy nincs megérve rá a gyomra! Ezt valami olyan nagyokos találta ki, mint pl. te! Az én orvosom már 2-3 hónapos kortól javasolta a gyümölcslevek itatását (különbözõ okok miatt), azt még én is korainak tartottam, de a 4 hónapot nem. És szerintem az a 2 hét a kérdezõnél sem számít sokat. Visszatérve a válaszra: tényleg ne turmixold, mert nyúlós lesz, hanem törd össze villávál és miután hígítottad tápszerrel passzírozd át egy kislyukú szûrûn. Így tuti nem lesz darabos. 2. válaszoló voltam
Miért nem tudtok csöndbe maradni, ész osztok???? Nem azt kérdezte az anyuka, h lehet e adni, hanem hogy hogy készítse el?! Ha arra nem tudtok válaszolni, akkor ne írjatok! Már megint ez a sok nagyon okos szuperanya! Bocs az off-ért, de nem tudtam, nem megírni... Egyébként, igen, egy kis vízzel jól turmixold össze-forralt-visszahûtöttel.
Szerintem még nagyon ráértek azzal a kóstolással, még tápszeres babánál sem szoktuk tanácsoni az ilyen korai hozzátáplálást. Még legalább egy hónapot várjatok vele. Vnõ
utolsónak: Mert egy 3, 5 hónapos baba gyomrának semmi szüksége még krumplira s egybekre, okostojás.
Szerintem még korai elkezdeni.
Az elkészített tápszerrel keverd össze. És tényleg ne turmixold, mert nyúlós lesz. :)
Az a bibi hogy egy 3és fél hónapos csecsemõ még nem tud meg birkózni a darabos étellel, hiába puha mint a vaj. Fõzd meg vízben, hûtsd le, és egy kis forralt vízzel turmikszold össze, olyan legyen az állaga mint a tejföl(vagy még inkább).Ne ízesítsd mert ilyen korban még nagyon frissek az ízlelõ bimbóik.Egy két kanál elég is, mert nem az a cél hogy jól lakjon tõle, hanem hogy kóstolással ismerkedjen más ízekkel.Nem ismerem a tápszereket, de ha azzal kevered és akor nyúlós lesz, inkább használj vizet...ne maradjon darabos a krumpli mert tényleg meg is fulladhat.
Persze, hogy a kikeverttel, mintha pürét készítenél egy kis tejjel. De csak villával törd át, ne turmixold, mert akkor olyan lesz, mint a gumi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. itt aztán most kaptam hideget-meleget. pedig csak egy egyszerû kérdés volt, nem arra voltam kíváncsi, hogy adjak-e vagy sem, hanem hogy hogyan készítsem el!
A kérdező hozzászólása: csak azért merném odaadni neki, mert védõnõm tanácsolta , hogy nyugodtan adjak neki, kóstoltassam meg vele, és idõvel ki is válthatom a tápszert ebédnél a krumplival.

3 és fél hónapos a kisfiam.3 hete beteg voltam és abba kellett hagyni a szoptatást. El is ment a tejem, azóta nem is szopiztattam, de még így is van kb 20ml. Nem sok de 3 hete nem apadt el. Visszafordítható?

Valakinek valami módszere?

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy vissza lehet hozni. Sõt, azt olvastam, hogyha valaki örökbe fogad, és gyakran mellre teszi a babát, akár attól is megindulhat. Nekem 3 hónapos volt, amikor hirtelen a 250 gr-ból cicinként lett 40 gr. Azóta sem tudom miért. Egész nap szoptattam, szó szerint 1 hétig. És visszajött. De sajna ehhez az is kell, hogy a baba partner legyen benne. Van amelyik lefordul a cicirõl és sír, ha üres.

Én is úgy tudom, hogy vissza lehet hozni. Sõt, azt olvastam, hogyha valaki örökbe fogad, és gyakran mellre teszi a babát, akár attól is megindulhat. Nekem 3 hónapos volt, amikor hirtelen a 250 gr-ból cicinként lett 40 gr. Azóta sem tudom miért. Egész nap szoptattam, szó szerint 1 hétig. És visszajött. De sajna ehhez az is kell, hogy a baba partner legyen benne. Van amelyik lefordul a cicirõl és sír, ha üres.
siman vissza lehet hozni. hivj fel egy szoptatasi tanacsadot. http://www.lll.hu oldalon talalsz. Onkentesek, szakszeru valaszt toluk kaphatsz. Addig is tedd a babad minel tobbszor mellre, ha meg elfogadja.
Amíg egy kicsi is van, addig van remény. Igen, az a legjobb, ha minél gyakrabban ráteszed cicire, ha csak a szájában van és nyamnyogja, szívogatja, akkor is vissza tudja hozni. Nekem is majdnem elment 3 hónaposan, a védõnõm tanácsolta az urtica urens 5 ch s homeopátiás bogyókat. Visszajött, cca egy hét kellett hozzá, vagy egy kicsivel több nem emlékszem, Most már több mint egy éves, és mivel nagyon szeret cicizni, most már apasztanám, de nekem meg az nem megy. Tépi a blúzomat érte..:)

3 és fél hónapos a kisfiam és tápszeres. Nektek ebben a korban már sikerült valamilyen rendszert vinnetek a napi étkezésekbe, alvásokba illetve az esti lefekvésbe? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot,reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt,fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi,aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam,akiknek nincs gond a babával,Bálint eszik és alszik,2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni,hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra,hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!

szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot, reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt, fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi, aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam, akiknek nincs gond a babával, Bálint eszik és alszik, 2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni, hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra, hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!
Szia! Szerintem kezd azzal, hogy meghatározott idõben megfürdeted, majd vacsi és lefekvés. Reggel adj neki reggelit ébredés után. Ha ez a két dolog rendszeressé válik, napközben majd õ fogja alakítani a többit, hiszen ha éhes, meg kell etetni, ha szomjas adj neki inni stb. Igazság szerint a napközbeni étkezéseket nekem a lányom irányítja, de kb mindig ugyanabban az idõben Én azt is szoktam csinálni, hogy kb fél 10 fele adok neki gyümölcsöt, mert már tudom, hogy kb akkor lesz éhes. Ha nem fogadja el, megpróbálom késõbb. Ugyanígy az ebéddel (csak ott fõzeléket adok) és az uzsonnával is. Sok sikert, hidd el, ki fog alakulni a napirend:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a gyors válaszokat és a jó ötleteket!
Én kezdetektõl próbálom azonos idõpontokban etetni a kislányom, de félórás eltérések lehetnek. Eszik 7-kor, 10-kor, 1-kor, fél 4-kor, fél 7-kor és 9-kor. Mi 9-kor fürdetünk, aztán evés és alvás reggelig. Hathetes kora óta átalussza az éjszakákat. Holnap lesz tízhetes. Remélem így is marad!

Miért hajlik a 3 és fél hónapos törpe pincseremnek visszafele a füle?

amikor kicsi volt előrekonyult,most meg hátra fele pöndörödik.

Legjobb válasz: "Amikor kicsi volt" ?:DD Most 3 és fél hónapos...most is kicsi :D Én arra gondolok,hogy a fogváltás miatt,furcsa pózokat vesz fel a füle,ez tök normális.Ha 7 hónapos koráig sem áll rendesen,akkor gond van.Esetleg ha nem törzskönyves,akkor az a baj,hogy nem fajtatiszta.

"Amikor kicsi volt" ?:DD Most 3 és fél hónapos...most is kicsi :D Én arra gondolok, hogy a fogváltás miatt, furcsa pózokat vesz fel a füle, ez tök normális.Ha 7 hónapos koráig sem áll rendesen, akkor gond van.Esetleg ha nem törzskönyves, akkor az a baj, hogy nem fajtatiszta.
Ha fajta tiszta akkor felfelé fog majd állni. Az anyémé is nyeklik nyaklik elõre hátra :) De közben már egyre szebben kezd felfelé állni.

Tudom, hogy tápszeres babák hozzátáplálását 4hós korban már el lehet kezdeni. Ha 3 és fél hónapos, elkezdhetem?

Nem vagyok biztos benne hogy 4 hónapos kora elött elakarnám kezdeni a hozzátáplálást, csak anyukám görcsöl a témán, hogy próba képpen kínáljam meg almával, fél hónap nem számít. Nem akar ám rosszat anyu, csak a kisfiam annyira nézi az ételt és rágó mozdulatokat csinál, és ebből gondolja anyu hogy akár már elkezdhetném a hozzátáplálást. Mi a véleményetek? Mindenképpen várjuk ki a 4. hónapot vagy 3 és fél hónaposan elkezdhetem óvatosan kóstoltatni?

Legjobb válasz: A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden. Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át. 3,5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít! Ezzel az erõvel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít... Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták. Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettõl még jó evõk lettek.

A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden. Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át. 3, 5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít! Ezzel az erõvel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít... Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták. Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettõl még jó evõk lettek.
Szerintem várd meg, azért 2 hetet ki lehet bírni. :) Nem véletlen lett a 4. hónap meghatározva, az egy dolog, hogy a baba kiváncsi, de a kis gyomrának is meg kell érnie rá.
Számít fél hónap, legalábbis ilyenkor még. Nézd meg, mennyire sokat fejlõdik, akár hetek alatt. Én biztosan a szívemre hallgatnék (és megkínálnám :D).
gyümölcsleveket elkezdhetsz adni, pár kiskanállal. Én 8 hetesen kezdtem, mert nem tudott kakilni. Öszilevet, sütõtöklevet adhatsz neki. Az alma savanyú, de azt is megpróbálhatod. Inkább akkor már jó édes õszit reszelj le neki és kínáld meg.
Hát én kivártam a hetedik hónap elsõ napját, mivel anyatejes volt, addig csak azt kapott. Semmi baja nem lett ettõl, sõt bízok benne, hogy jót tettem neki. Ez az én és a férjem közös döntése volt, ami mellett kiálltunk a család többi csupán "jót akaró" tagjaival szemben. Neked is a saját utadat kell járnod és azt kell tenned, ami szerinted a legjobb a kicsidnek. Ha egyetértesz anyuddal, akkor kezd el a kóstoltatást, ha várni szeretnél, tedd azt :-) A lényeg, hogy a Te döntésed legyen...
Az én lányom 4 hónapos és mesét mond... Csodababák!
Mászni? 6 hónaposan. Az én 9 hónaposom folyékonyan felolvassa a Háború és Békét, és szó szerint idéz is belõle, h kérem. :-)))) Én is nagyon büszke vagyok rá! :-))))) Bocsi, kérdezõ, de nem lehetett kihagyni. Mellesleg ügyes a babád, büszke is lehetsz rá, de szerintem nem csodagyerek, teljesen átlagos. Persze neked csodagyerek! Ez így van rendjén!
11:35 és 11:45-ös vastaps. :D Az én fiam amúgy 3 és fél hósan már megmutatta, Észak -és Dél-Amerika összes országát a térképen, természetesen fõvárosokkal együtt. :D Most egy éves, és három nyelven beszél. És már tanulja a kínait is. :D
Az án lányom is 3 hónaposan forgott mindkét irányba és két kézzel tömte a szájába a játékokat. Viszont elég késõn nyomta ki magát hason.Nagyon különbözõen fejlõdnek a babák.
Ügyes a babád. Õk meg irigyek. Nem azt írtam, hogy már mászik a babám, hanem, hogy tanulja. Én is meglepõdtem rajta, de ez van. És mért lenne csoda. Apja 5 hónaposan ült, 7 hónaposan már járni kezdett. 8 hónaposan egyedül járt. Jó géneket öröklött. Foga viszont csak 9 hónaposan lett. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondtam hogy csoda baba csak egyszerûen kíváncsi voltam más babák mit tudnak, hogy hogyan fejlõdnek. Jól esik hogy gúnyolódtok!!!!!......az elsõ babám, s fogalmam sincs mennyire ügyes vagy sem......Egyetlen babás ismerõsöm van akivel együtt szültem s az övé pl. nem csinálja ezeket!De minek is magyarázkodom....
Én azt hittem elõször, hogy 3 és fél hetes, a kérdéseknél nem látszott.:)
:D
Utolsó kettõnél a pont!:D
Lányom 3 hónaposan forgott, 5 hónaposan rágta mind 2 lábat, 5. hónap végére 1 percet egyedül is ült anélkül, hogy tartottuk volna. Most tanul mászni. 6 hónapos
De azért nálunk sem minden fenékig tejfel. Mert alig alszik, sokat kell foglalkoznom vele, és egyedül nincs el. Nem erõltetem a mozgását, nem jártatom, direkt nem ültettem. Ami plussz, hogy babaúszásra járunk, és jót tesz neki.

3-4 hónapos babák anyukái milyen napirendet követtek? Mikor kel reggel, mikor és mennyit eszik, mikor és mennyit alszik babátok? Fürdés után még eszik? Valami nálunk nem jól működik, mert alig tudjuk elaltatni délután és az este egy rémálom!

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hónapos. A mi napirendünk a következõ: éjszaka felkel egyszer enni(ez változó, hogy mikor) reggel 6-kor ébred és 6.45-kor eszik. 7.30-45-körül visszaalszik. Nálunk az altatás az annyi, hogy beteszem a kiságyába,beadom a cumit, betakarom, mire kiérek a szobából alszik. Általában 9.30 körül ébred. 10.15-kor eszik. Dél körül megint alvás. Majd fél 2-kor megint eszik. Ezután kimegyünk levegõzni. 3-kor megint alszik. 4.30-45-körül ébred. Akkor eszik. Fél 7-körül még alszik egy fél órácskát. Este 8-kor fürdés. Utána eszik és alvás. Hát ennyi.

Az én kisfiam 3 hónapos. A mi napirendünk a következõ: éjszaka felkel egyszer enni(ez változó, hogy mikor) reggel 6-kor ébred és 6.45-kor eszik. 7.30-45-körül visszaalszik. Nálunk az altatás az annyi, hogy beteszem a kiságyába, beadom a cumit, betakarom, mire kiérek a szobából alszik. Általában 9.30 körül ébred. 10.15-kor eszik. Dél körül megint alvás. Majd fél 2-kor megint eszik. Ezután kimegyünk levegõzni. 3-kor megint alszik. 4.30-45-körül ébred. Akkor eszik. Fél 7-körül még alszik egy fél órácskát. Este 8-kor fürdés. Utána eszik és alvás. Hát ennyi.
Az lemaradt, hogy 120ml eszik egyszerre.
Nincs napirend. Szopizik. Reggel 6-7 között kel, eszik. 8-9 között vissza alszik, fél órára, majd ha felkelt, eszik. 12-körül eszik, elalszik, ilyenkor alszik 1-2 órát. 2-körül kel, eszik.4-körül eszik, megint bealaszik, fél óra múlva kel, eszik. 7-8 körül megint eszik, alszik fél órát, 8-9 között fürdés, majd eszik, s 10- körül alszik be. 3-5 között kel hajnalban enni, hol egyszer, hol 2x kel éjjel. 3, 5 hónapos, 7, 2kg. Nem tudom mennyit eszik, néh mérem, van hogy 100-at, van hogy 20-at szopizik. Igazából akkor eszik mikor kér, de 2 óránként kéri.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nálatok minden rendben van az evéssel és alvással. Nálunk az a probléma, hogy bármennyire fáradt nem tud egyedül cumival a szájában elaludni, csak ha párnája elringatom, de itt is nyafog, sír 5 percet, mire becsukja a szemét. Kb 2 órát alszik, de háromszor altatom vissza. Délután még rosszabb a helyzet, akkor csak fél, max 1 órát alszik, de elõtte 40 percig hisztizik, mire beájul. Nem értem, ha fáradt, miért nem tud egyedül elaludni......
Hason fektetve próbáltad már?nálunk az vált be.3 hónapos lesz a babám.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy hason fekve nem teszi le a fejét, addig tartja, amíg bírja, majd ordít, ha elfáradt. Már próbáltam a suttogó szerinti altatási módszert is, de 40 perc után, mikor már 10-12-szer felvettem és letettem annyira sír, hogy szinte levegõt sem kap, lila a feje és 30 perc is kell, mire megnyugtatom! A sírni hagyást ki sem merem próbálni...
Kedves 3-as, mintha a mi napunkat írtad volna le :D és az én kisfiam is 7, 2 kg :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!