Találatok a következő kifejezésre: 3 és éves a kisfiam. A (106 db)

3, 5 eves a kisfiam es eleg rosszak a fogai, ilyenkor mi a teendo?

mert a dokink mindenfele keppen fogorvoshoz akar kuldeni h.huzak ki a kicsimnek a benne maradt gyokereket,d en nem szeretnem h.3,5 evesen kihuzzanak tobb gyokeret is.normalis h.kihuzza afogorvos 3,5 evesn?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem vidd el, és a fogorvos majd úgyis mondja, hogy mi lenne a legjobb. Ha nem károsíthatja a maradandó fogait akkor úgyis bent hagyja, ha igen akkor akkor pedig ti is jobban jártok a késõbbiekre nézve, ha kihúzza.

Szia! Szerintem vidd el, és a fogorvos majd úgyis mondja, hogy mi lenne a legjobb. Ha nem károsíthatja a maradandó fogait akkor úgyis bent hagyja, ha igen akkor akkor pedig ti is jobban jártok a késõbbiekre nézve, ha kihúzza.
Az én fiamnak is rosszak a fogai.(8 db)Semmiképp nem szabad kihúzni, azt ne engedd.Mivel akkor a tejfogak befelé húzódnak a száj közepe felé, így nem marad hely az alatta lévõ igazi fogak, nem tudnak kibújni. Vidd el fogdokihoz.Az enyémnek kifúrták a fájós fogát(ha fáj), azért, hogy elhaljon és ne legyen begyulladva.Megnyitják a fúrással a járatot. Eddig 1 foggal jártunk így.A többi hét az csak van, nem fáj neki, így hagyjuk nyugodtan.Ebbõl 4 az elsõ felsõ fog.Nem szép, de majd kijönnek, ha eljött az ideje. A fúrás kissé kellemetlen volt neki, de az õ érdeke, hogy ne fájjon.Kihúzatni ne engedd.De én megfogadtam legközelebb a férjem viszi a fogászatra, mert én alapból rosszul vagyok a fogdokitól, hát még ha a pici is szenved! Én jobban pánikoltam mint a 4 éves gyerek.Jól viselte, ahhoz képest, hogy 4 éves, ügyes volt. Meg arra kell figyelni a fúrás után, hogy mindig kimossátok neki a lukat, amig el nem hal a fog.Fogkefe, vagy vízsugár. Remélem tudtam segíteni!
fluor mentes fogkrémet használjatok!! ettõl nem lesz jobb a foga, de nem romlanak tovább.
Hol laktok? Mi Bp-en járunk egy olyan fogászatra (igaz, magán), ahol nem fúrnak, hanem ózonnal kezelik a fogát, utána csak kitisztítja és úgy tömi be, nem kell fúrni. Lehet, hogy vidéken is van ilyen.
Vidd el feltétlenül fogorvoshoz. Mi most voltunk a 3 évessel. Egy kis szürke foltot láttam a rágófogán...elvittem..egy picit fúrták..nagyon kicsit..majd betömték. Nem is fájt még neki a foga..nem volt egyszerû megmagyarázni neki hogy nyitva maradjon a szája...mert csak pánikolt egy kicsit..de nem volt vészes. Szerintem ha egy nagyon kedves, türelmes dokit fogtok ki...nem lesz gond..de nézesd meg feltétlenül..húzatni én sem engedném.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, kulfoldon elunk es itt nem furogatnak meg stb.tudom hogy ami mar lukas vagy epp mar csak a gyokere van benne mert kitort vagy kirohadt, kihuzznak azonnal, ez tuti es ezt nem szeretnem, hala eg meg egyiksem faj neki...

Aupair vagyok egy családnál, 1 hete kezdtem csak.3 évesek a kisfiúk, az anyukájuk is otthon van. Sokszor, ha segíteni akarok megtagadják tőlem és azt akarják hogy anuy csinálja. Hogyan vegyem rá őket, hogy ne csak anyu létezzen?

Rábeszél?s szövegek, bármilyen ötletek jöhetnek!

Legjobb válasz: Sehogy. Egy 3 évest nem lehet megerõszakolni azzal, hogy anyu nincs én vagyok. Egy 3 éves ahoz ragaszkodik a legjobban akivel sok-sok idõt töltött. Ezt ne vedd személyesen. Lassan lehet õket megszelídíteni. Pl. leülsz, csinálsz valami a számára érdekeset és õ odamegy hozzád. Meg kell várni, míg odamegy hozzád. a legjobb hasonlat tudom idétlen, de igaz: egy 3 éves gyerek majdnem olyan mint egy macska. Ha odamész hozzá elszalad, ha van türelmed kivárni õ akar majd a kedvedben járni. Profi nanny vagyok 1ö éves gyakorlattal...hidd el tudom mirõl beszélek.

Sehogy. Egy 3 évest nem lehet megerõszakolni azzal, hogy anyu nincs én vagyok. Egy 3 éves ahoz ragaszkodik a legjobban akivel sok-sok idõt töltött. Ezt ne vedd személyesen. Lassan lehet õket megszelídíteni. Pl. leülsz, csinálsz valami a számára érdekeset és õ odamegy hozzád. Meg kell várni, míg odamegy hozzád. a legjobb hasonlat tudom idétlen, de igaz: egy 3 éves gyerek majdnem olyan mint egy macska. Ha odamész hozzá elszalad, ha van türelmed kivárni õ akar majd a kedvedben járni. Profi nanny vagyok 1ö éves gyakorlattal...hidd el tudom mirõl beszélek.
Bocs, hogy offolok! Kedves profi nanny! Csecsemõt is vállalsz? Merrefelé? Gyógytornára kéne járnom, hétköznap délelõttönként. Írhatok neked privit?

Ha november végén lesz 3 éves a kisfiam, akkor áprilisban kell oviba iratnom legkésőbb és jövőre megy oviba szeptemberben, amikor majdnem 4 éves lesz?

Van aki kivárja hogyha teheti, hogy addig otthon legyen a gyerekkel és az az 1 év hátrány nem okoz majd problémát az oviban?

Legjobb válasz: Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.

Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.
kérdés mennyire közösségi a gyerek ? ha igen akkor jobb lenne neki az oviban ha még nem akkor jobb otthon -- hátránya nem lesz egyik esetben sem igazán a nagylányom februári ö anno szeptemberben kezdte az ovit 3, 5 évesen - 3évet járt csak a fiam novemberi ö nov közepén kezdte az ovit 3 évesen - 4 évet járt nem volt gond egyik esetben sem a lemaradással sok mindenrõl nem maradnak le az oviban
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, azthiszem mi akkor tavasszal megyünk beiratásra és jövõ szeptembertõl ovi. Valahogy úgy érzem, most még jó neki otthon. Sokfelé járunk, sokmindent tapasztal, gyerekekkel is érintkezik, utazgatunk, szépen fejlõdik. Akkor az még sem olyan nagyon sok idõ ha akkor már majdnem 4 éves lesz.
Mivel gondolom most tavasszal nem irattad be, ezért ki kell várni a következõ beiratást. Legalább is az önkormányzati oviknál. Hiába tölti be nemsokára a 3-at.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor még maradunk együtt :-) és tavasszal beiratkozás, jövõ õsztõl ovi.


A kérdező hozzászólása: 3 éves kora körül lett szobatiszta
Most kezdte az ovit vagy járt már tavaly is? És tavaly volt ilyen problémátok?
A kérdező hozzászólása: nem az oviban történt.Éjszaka itthon.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem egy doktornõt a következõt tanácsolta:este kevés tv, folyamatosan elcsendesedni, hamar altatni.És bejött!! Persze nem akarom elszólni magam, de örülök:)
nem írtad, hogy mikor, milyen körülmények közt történnek ezek a balesetek? Éjszaka? Oviban? Otthon? Rendesen bepisil vagy csak becsurog?
Nézd, a cukros kisfiú anyukája nem megijeszteni akart, meg beléd beszélni a cukorbetegséget. Nézz utána a neten, mik a tünetei, egyszer méresd meg a cukrát. Ha nem cukor, akkor próbáld meg kideríteni, hogy mitõl fél. Lehet, hogy már mondogatják nekik, hogy (teszem fel) jövõre már nem ovis lesz, hanem iskolás és fél a bizonytalanságtól, mivel álmában dolgozza fel az ember az aznapi eseményeket, talán így jön ki rajta. Ha nem, akkor én is elkezdenék szervi eredetû problémára gyanakodni. Reméljük, csak "gyerekstressz".
A kérdező hozzászólása: De a kisfiam egyszer pisil be éjszaka, nem minden nap és nappal nem pisil többet. A cukorbetegségnek a sok vizelet a jele nem?
valójában nálunk sem volt semmi csak a bepisilés, a többi már 4 hét után (illetve azt mondják ez 2 hónapos folyamat)jelentkezett. A sok ivás csak pénteken és a fogyás is akkor lett feltûnõ ( kedden még 15 kiló volt és szombatra lett 13)és szombaton már az intenzíven feküdt. De egyébként nem beléd beszélni akarom, csak mi is azt hittük a bepisilésnek lelki okai vannak, aztán nagyon pofára estünk, mert erre a legmerészebb álmunkban sem gondoltunk.
A kérdező hozzászólása: Nem fogytunk nincs cukorbetegségre utaló jel.
Ja igen és eleinte bepisilt, utána viszont kijárt pisilni éjjel, de sokszor. Nappal nem pisilt bár akkor is feltûnõen többször ment el. De ez már csak az utolsó 4. héten tûnt fel. Eleinte csak éjjel pisilt be egyszer. Aztán egyre többször, volt hogy 4 szer húztam ágynemût.
4 évesek vagyunk, és pontosan mikor kezdõdõtt nem tudom, de kb 3-4 hete pisilt be éjszaka, mikor megmértem a vércukrát, de még akkor sem aggódtunk, egy barátnõm tanácsára mentünk be a kórházba. De mondjuk az utolsó héten már az összes tünet megvolt: bepisilés, hasfájás, fogyás, zabálás mértéktelenül (igaz viszont nem ivott sok folyadékot, de egy pohár vizet úgy hajtott fel, mint aki szomjan hal kb 3 korty- de összeségében nem ivott litereket)
A kérdező hozzászólása: Cukorbeteg anyukája! Hány évesek vagytok? Minden nap bepisilt? Meddig vártatok? Köszi
hát az az igazság, nálunk ugyanez történt a nyáron, hogy egyébként szobatiszta gyerekem éjszaka elkezdett bepisilni (és be is kakilt õ is, ami korábban nem történt) azt hittem én is lelki ok stb stb. És cukorbeteg volt. Az orvos mondta, hogy ha nem történt korábban ilyen (õ sem pisilt be, amikor a tesó született, sem az oviban), akkor elsõ dolog megnézni van e cukor a vizeletben. És nálunk volt, mire orvoshoz jutottunk olyan 50 volt a cukra. Persze lehet nálatok nem ez a helyzet, sõt remélem, mert ritka betegség, de azért járj utána, hátha szervi eredetû a baj.
A kérdező hozzászólása: ez a 3. éve az oviban tavaly nem volt ilyen.estleg néha elvétve.de most rendszeres.
Még jobb ha oviba kakilbe és nem az iskolában. A kisfiam szeptemberben már kétszer bekakilt a padban ülve. Egyszerûen nem tudok mit csinálni vele, hogy ha mennie kell akkor menyjen ki a mosdóba. Nem és nem. A másodikos osztálytársai is kinevetik már sokszor. Még egyszer sem szidtam meg érte, már azért gyûlik bennem. Amit tudsz csinálni az az, hogy megkérde az óvonéniket, hogy minden lefekvés elõtt kisérjék ki a mosdóba. (ha kell neki és akkor is ha nem)
A kérdező hozzászólása: Éjszaka pisil be hétköznap.Tegnap éjszaka kakilt be.
Velünk teljesen ez volt a helyzet. :) A kisfiam már az elsõ napon bekakilt és olyan lett az ágy és a bugyija, harisnyája is. Akkor azt mondták, hogy ammedig nem szobatiszta, addig ne vigyem az oviba. Másnap nem történt semmi és tetszett is a fiamnak az ovi. Viszont a harmadik napon pedig bepisilt. (Persze nem õ volt az egyetlen, mivel mások is, de el akartak taácsolni az óvodától.) Menjek magánóvodába?! (Ki tudja azt megfizetni?) Azután a gyermekorvosunkkal azt találtuk, ki hogy éjszakai pelust adunk rá. Ez olyan mint a bugyi, csak pelus is egyben, azt hiszem drynites a neve. Nézz utána a neten. Ez teljesen bevált és kb. fél év múlva nem is volt probléma vele, a székletet vissza tudta tartani és mindig idõben kiment a wcre.
A kérdező hozzászólása: Elszóltam magam...tudtam mikor leírtam...pedig nem vagyok babonás..

3 és fél éves kisfiam viselkedése néha kihoz a sodromból. Másnál is néha elszakad a cérna?

Kisfiam nagyon akaratos, és persze néha belebúj a kisordog is, van egy hét hónapos tesó is... lehet nem kéne, de úgy érzem néha máshogy nem tudok rá hatni. Ma az uzletben olyat lemuvelt, el kezdett futkosni, ha nem kapom el, akkor levert volna mindent a polcról, hiába kértem, hogy hagyja abba, nagyon mérges voltam, aztán mikor kiértunk nagyon letoltam ot ezért, megjegyzem egy percre van az uzlet a házunktól, persze aztán ment a bombolés még itthon is, én pedig nagyon kiabáltam vele, van, hogy utcán is elkezd hisztizni, hogy o nem arra szeretne menni, hanem másik irányba pl, múltkor egy autós bevásárlókocsiért ment a hiszti, nagyon turelmes próbálok vele lenni, turtoztetem magam rendesen, de nem mindig sikerul... Néha úgy gondolom, hogy kell is neki ez, hogy egy kicsit letorkolom, mert amúgy nagyon elkanászkodik, de ha igy kiabálok vele akkor utána nagyon bánt mégis... Az itthoni hisztik még konnyebben kezelhetoek, de ha utcán kezd el hisztizni, ha nem hajlandó jonni vagy ilyesmi az nagyon tud duhiteni, mert ott nem tudom figyelemn kivul hagyni a hisztit, mert o annál keményfejubb, ha pl elindulok nélkule o akkor sem jon utánam... Másnál is néha elszakad a cérna?

Legjobb válasz: Persze, mindenkinél elszakad a cérna, emberbõl vagyunk. Szedj magnéziumot, az segít, hogy jobban bírd. A legtöbb gyerkõc próbára teszi a szülõ türelmét, az én 5 éves lányom is nagyon hisztis, sõt õ már nagyon szemtelen is. :(

Persze, mindenkinél elszakad a cérna, emberbõl vagyunk. Szedj magnéziumot, az segít, hogy jobban bírd. A legtöbb gyerkõc próbára teszi a szülõ türelmét, az én 5 éves lányom is nagyon hisztis, sõt õ már nagyon szemtelen is. :(
Kisfiam is nagyon akaratos, nálunk is megy az utcán, boltban hiszti. Ilyenkor az a megoldásom, hogy mindent abbahagyunk és azonnal hazamegyünk, ha kell, végigordítja az utat hazáig . Illetve, ezt már egyre ritkábban kell alkalmaznom, elég ha szólok neki, ha nem fejezi be a hisztit, akkor hazamegyünk. Inkább befejezi, igaz, kicsit azért duzzog :) És igen, néha elszakad a cérna, de nagyon-nagyon-nagyon igyekszem türtõztetni magam, remekül el tudok számolni magamban 100-ig is :D

3 és fél éves kisfiam beütötte a fütyijét, vigyem orvoshoz?

Állítólag délután a dédinél ágyon való ugrálás közben, az ő elmondása szerint, nem is sírt. Kicsit meg van duzzadva, piros, és látszik az egyik oldalán a zúzódás ahol beüthette. Pisiléskor nem fáj neki, de ha hozzányúlok, és ha hason fekszik fáj. Mit csináljak? Vigyem holnap orvoshoz?

Legjobb válasz: igen nemtudom mennyire súlyos de inkább jobb a biztonság (még lehet belõle nagyobb baj)

igen nemtudom mennyire súlyos de inkább jobb a biztonság (még lehet belõle nagyobb baj)
Én elvittem a 2, 5 évesemet, bár azt sem tudtam, konkrétan mi a baj. Nem volt véres a pelus, de a makkja nagyon piros volt. Doki megállapította, hogy beütötte (talán motorozás közben) és megsérült, vérzett. Teendõ semmi, kenegetni pár napig kenõccsel, és ennyi. Csak akkor fájlalja, amikor bekenem neki, egyébként alapból nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Közben szabadságolás miatt délutános volt a gyerekorvos, én ezt nem tudtam kivárni, és elvittem a keresztapjához (orvos csak nem gyerekorvos). Állítólag megcsíphette valami, kenjük fenistillel és már alig látszik.

3 és fél hónapos kisfiamnak négy napja nagyon fáj a pocija evés közben. Annyira görcsöl, hogy szinte nem tud enni, csak 80 ml-t a tápszerből, és nem is kívánja. Mit tegyek?

Azt hittem, már túljutottunk a poci fájáson, de lehet, hogy visszajött?Akkoriban csak evés után fájt neki.Kakija többször is van egy nap.

Legjobb válasz: Beszélj szerintem a dokitokkal és próbáljatok meg egy másik tápszert.

Beszélj szerintem a dokitokkal és próbáljatok meg egy másik tápszert.

Szerintetek miért ilyen a 3 és fél éves kisfiam?

Õ egyedül akar lenni a játszótéren,nem akar bemenni az ugrálóvárba,ha van bent valaki.Ha esetleg egyedül bemegy,jókedvűen ugrál.Amint megjelenik valaki,pánikszerűen menekül kifelé.A bölcsis társai kiabálnak neki,ő tudomást sem vesz róluk.Nem akar más kisgyerekekkel játszani.Vittem kicsi korában mindenfelé,nem ültünk otthon kettesben.

Legjobb válasz: Az én fiam 2,5 és õ is hasonló. Mondjuk vannak barátai a játszón, de ritkán játszik velük, inkább csak mellettük, de mindennap mondja, hogy menjünk már le, a barátaim várnak már. Most pl nyaralni vagyunk, és itt is addig érzi jól magát a medencében, amíg egyedül van, utána kéri, hogy vegyük ki. Egyszerûen fogadd el, hogy ilyen. Változni fog! Nekem a nagy pl pont az ellentéte volt, õ mindig csak másokkal tudott játszani, mindig mindenki azonnal a barátja volt (most is ilyen).

Az én fiam 2, 5 és õ is hasonló. Mondjuk vannak barátai a játszón, de ritkán játszik velük, inkább csak mellettük, de mindennap mondja, hogy menjünk már le, a barátaim várnak már. Most pl nyaralni vagyunk, és itt is addig érzi jól magát a medencében, amíg egyedül van, utána kéri, hogy vegyük ki. Egyszerûen fogadd el, hogy ilyen. Változni fog! Nekem a nagy pl pont az ellentéte volt, õ mindig csak másokkal tudott játszani, mindig mindenki azonnal a barátja volt (most is ilyen).
Talán oviba bekerülve változni fog.
Az én 3, 5 évesem is pont ugyanilyen. Bár õ a bölcsistársaival jól megvan, egybõl játszanak, hogy bemegy, de a játszón a két homokozó közül abba megy be, ahol nincsenek, vagy játszik, és oda megy egy vele egykorú, vagy akár kisebb, nagyobb kisgyerek, akkor már mondja, hogy "mehetünk!". 1, 5-2 évesen, ha csúszdázni akart, és ment a csúszda felé, de egy gyorsabb kisgyerek is arra szalad (a csúszda felé) hirtelen megtorpant, volt hogy még el is sírta magát. Ez már nem jellemzõ, de még mindig megvan ez a tartok mindenkitõl... Amúgy barátságos, nyugodt, felnõttekkel jól elvan, közlékeny, de ez a menekülés a gyerekek elõl.... kiakaszt sokszor. Remélem én is, hogy fog változni, és nem lesz olyan nyámnyila, mint az anyja....
Hála az égnek!!!! Most annyira megnyugodtam, bár tudom ez rajtad nem segít, de én azt hittem, hogy csak az én 3, 5 éves lányom ilyen. Már azon gondolkodtam, hogy elviszem valami dokihoz, mert pánikol a gyerekektõl. Pont ugyanazt csinálja mint a tiéd. Õ nem bölcsis, itthon van velem és a kicsi tesóval. Tavaly nyáron nem volt ilyen problémánk, ez most tavasszal kezdõdött. Próbálom állandóan magyarázni neki, példát mutatni(én beszélgetek a játszótéri gyerekekkel), de néha annyira kiborító! NÉha látom rajta, hogy a szíve szakad meg annyira szeretne pl. csúszdázni, de mivel van ott más gyerek, még a játszóról is elmegyünk. Én nagyon remélem, hogy hamarosan túljutunk ezen a dilin is. (majd jön egy következõ)

Januárban lesz 3 éves a kisfiam, és még mindig pelust kér kakihoz, hogyan szoktassam át a WC-re?

Legjobb válasz: És ha esetleg bilit próbálnál, aztán ha ott megy akkor a wc-t? A lányom elõször bilibe kakilt, utána ment wc-re.

És ha esetleg bilit próbálnál, aztán ha ott megy akkor a wc-t? A lányom elõször bilibe kakilt, utána ment wc-re.
Lehet, hülye tipp, de rakj a wcre pelenkát és vágd ki középen ;)
A kérdező hozzászólása: Máskor nincs rajta pelus, már nem tudom mit csináljak hogy a wc-rw üljön:( El vagyok kenõdve, okos, ügyes kispasi és ez mégsem megy. Jan.23-án kezdené az ovit, csak délig lenne... De így nem hiszem, hogy bevennék. Valami szuper jó ötlet?
Kislányom 3, 5 éves koráig pelusba kakilt. Amúgy teljesen szobatiszta volt, éjjelre is és mindig (kb akkor egy éve már). 3 éves kora óta járt oviba. Nem okozott gondot, az oviban nem kakilt. Nem kell az orrukra kötni. Én nem erõltettem semmit (az enyém is okos :o) , csak kb. két naponta mondta neki, hogy a nagy gyerekek már WC-be/bilibe kakilnak, és ha õ is úgy gondolja, tegye is ezt. 3, 5 éves kora óta eltettük a pelust. Amúgy olvass utána egy kis szakirodalmat, ha érdekel, az leválásról, meg arról, hogy a gyerekek hogyan tekintenek saját végtermékükre...
Az én tesóm 6 éves koráig pelust kért kakiláshoz... mondjuk ez szerintem azért már a szüleim hibája is volt, hogy hagyták addig.
Próbálkozzatok a bilivel és örüljetek a "kismadárnak, ott a kismadár, megjött a kismadár."
Én egyszerûen nem adtam rá pelust, hanem hagytam hogy bekakiljon. Igaz mindennap bugyit mostam, de egyik nap úgy döntött hogy a bilibe fogja csinálni, mert akkor nem kell mindig zuhanyozni ha bekakil. Kényelmesebb ha kitörölöm neki, mintha a seggét kéne kimosni.

Lassan 1 éves a kisfiam. Vettem fogkefét amibe 3 drb van, 1 év után melyiket kell használni? és milyen fogkrémmel? Elég 1szer megmosni neki?

Legjobb válasz: elsõ vok: én elõször a kezébe adtam a fogkefét, bár én azóta barátkoztatom a fogmosással amióta 4 foga van :) most 17 hós és még mindíg van, hogy csak alul engedi megmosni kitartás :))

elsõ vok: én elõször a kezébe adtam a fogkefét, bár én azóta barátkoztatom a fogmosással amióta 4 foga van :) most 17 hós és még mindíg van, hogy csak alul engedi megmosni kitartás :) )
attól függ hány foga van :) mi a sörtéset használtuk már a 3 közül. én is vettem ezt a 3 db-os verziót. Gyerekfogkrémmel, amiben nincs még fluorid . (dm-ben vettem)
A kérdező hozzászólása: 12 foga van, én gabi fokrémet vettem, 1 éves kortol van, de abba van egy pici fluorid.
szerintem a sörtést lehet, mi gabi fogkrémet vettünk, szerdán lesz egy éves a lányom és próbáltam neki mosni, neki 12 fogacskája van, de nem engedi:( Hogy próbáljam rábírni?
Mi elõször a gumós végût adtuk a babánknak, azt élvezettel rágcsálta. Aztán jött a fogkefe alakú, de gumisörtés, ezzel átdörgöltem a fogait, és rágcsálhatta tovább. Ezt még fogkrém nélkül, csak azért h szokja. Mindig az esti fürdetés után adtuk a kezébe, és közben nézte, ahogy én is fogat mosok. Pár hétig csak ennyit tettünk. Ma már a rendes babafogkefére kap egy kevés babafogkrémet, átsúrolom azt a 8 pici fogat ami van, aztán szürcsölgeti a fogkefét, ill a maradék fogkrémet. Nem viszem túlzásba, nincs is sok foga, inkább a megszokás miatt tartom fontosnak, h amikor már kinõlnek a fogai, rendesen tudjuk õket mosni. 14 hós fiúcska anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!