Találatok a következő kifejezésre: 3 és éves (1757 db)

Mit vennétek egy 5 éves kisfiúnak egy 3, 5 éves kislánynak és egy 3, 5 éves kisfiúnak mikulásra és karácsonyra? És milyen összegért?

A 3,5 éves kisfiú az én fiam,a másik két gyerek pedig az unokatesók.

Legjobb válasz: 5 évesnek színezõt és mesekönyvet. 3,5-3,5 évesnek nem tudom. Én speciel hamar elkezdtem barbizni, lehet hogy tetszene a kislánynak :) 2700 Ft Tescoban most egy olcsóbb barbie, ami szerintem jobban néz ki mint a drágább. A fiadnak akár 2 ajándék is mehet a maradék 5-6 ezerbõl :)

5 évesnek színezõt és mesekönyvet. 3, 5-3, 5 évesnek nem tudom. Én speciel hamar elkezdtem barbizni, lehet hogy tetszene a kislánynak :) 2700 Ft Tescoban most egy olcsóbb barbie, ami szerintem jobban néz ki mint a drágább. A fiadnak akár 2 ajándék is mehet a maradék 5-6 ezerbõl :)
Én több apróságot szoktam ilyenkor a csomagba tenni. A lánynak lehet például szép kis csatot, nyakláncot, karkötõt, vagy van olyan pici "zsákbamacska-szerû" póni a játékboltokban, az most nagyon menõ :) az én 4 éves lányom olyat is kap. Fiúknak szerintem kicsit nehezebb. Az én 3 évesem kis bádogperselyt kap meg egy autót a Verdák rajfilmbõl, mert az most a nagy kedvenc. És persze apró csokikat, mogyorót és mandarint, a hagyomány kedvéért :)

Hogyan lesz 3, 5 éves gyermekem szobatiszta? Nincs még késő ahhoz, hogy 2-3 hetet itthon töltsek vele és csak bugyiban legyen?

Eddig semmi hajlandóságot nem mutatott, pedig próbáltuk már tavaly nyáron is a pelenkát elhagyni. Idén nyáron itthon csak bugyiban volt és gyakran vittük el pisilni (éjszakára még mindig pelust adunk rá). Kakilni 90%-ban még mindig a bugyiba kakil, de ha elvisszük pisilni, szívesen pisil a wc-be, állva (mert fiú). Mi már azt hittük, hogy szobatiszta, de 2 napja kezdtük az ovit és felnyitották a szemünket, hogy állandóan bepisil és nem szól. Az oviban megkérdezik, hogy pisilnie kell? - ha nem a válasz, nem erőltetik tovább a kérdést. Mi sosem kérdeztük, hanem természetesen csak elkísértük a wc-hez és mindig tudott is pisilni. Õ sosem mondja, hogy pisilni kell. A bilit nem szereti. Védőnő javaslata, hogy 2-3 hetet maradjak itthon vele, ne kérdezgessem, hogy pisilni - kakilni szeretne-e. Hagyjam bepisilni és ha már zavarja a pisis-kakis bugyi, szólni fog. Így elérjük azt, hogy a hólyagja megtelik és hamar megtanulja, hogy szólni kell...

Legjobb válasz: Nincsenek autisztikus tünetei? Kérdez Miért?-et? Egyébként lehet vele kommunikálni, õ jelzi a szükségleteit más téren? (Ha éhes-szomjas)? Elmondja, kimutatja, ha fáj valamije, vagy valami miatt szomorú, vagy örül valaminek? Válaszol Igen-t és Nem-et a kérdésekre, vagy elismétli a kérdést szó szerint? Tud Nem-et és Igen-t bólintással kifejezni? Kérni érthetõen tud? Az én kisfiam autista gyanús és neki nem segít a 2 hétig bugyiban, majd szól-hát nem szól, vagy esetleg szól, de nem érdekli, akár fél óránként is bepisil és akár órákig is ellenne a pisis bugyiban, vagy ha úgy tartja kedve, akkor a szõnyeg közepére végzi a dolgát... 2 hónap múlva lesz 3 éves és õ még nagyon nem érett rá sajnos, hogy szobatiszta legyen. Lehet, hogy nekünk csak 5 évesen fog 100%-ra sikerülni. Egyébként van olyan gyermek, aki késõn lesz szobatiszta és nem áll mögötte különösebb ok, csak az idegrendszere valamiért késõbb érik meg rá. Van ismerõs kislány, aki szintén 3 és fél -4 éves kora között lett szobatiszta és nem autista! Nem erõszakolták, egyszer csak szólt magától (tudom nálatok ovi miatt sürgõs lenne, de ezen valószínû csak az idõ segít-amúgy beszokáskor még az addig stabilan, hónapok óta szobatiszták is visszaesnek)!

Nincsenek autisztikus tünetei? Kérdez Miért?-et? Egyébként lehet vele kommunikálni, õ jelzi a szükségleteit más téren? (Ha éhes-szomjas)? Elmondja, kimutatja, ha fáj valamije, vagy valami miatt szomorú, vagy örül valaminek? Válaszol Igen-t és Nem-et a kérdésekre, vagy elismétli a kérdést szó szerint? Tud Nem-et és Igen-t bólintással kifejezni? Kérni érthetõen tud? Az én kisfiam autista gyanús és neki nem segít a 2 hétig bugyiban, majd szól-hát nem szól, vagy esetleg szól, de nem érdekli, akár fél óránként is bepisil és akár órákig is ellenne a pisis bugyiban, vagy ha úgy tartja kedve, akkor a szõnyeg közepére végzi a dolgát... 2 hónap múlva lesz 3 éves és õ még nagyon nem érett rá sajnos, hogy szobatiszta legyen. Lehet, hogy nekünk csak 5 évesen fog 100%-ra sikerülni. Egyébként van olyan gyermek, aki késõn lesz szobatiszta és nem áll mögötte különösebb ok, csak az idegrendszere valamiért késõbb érik meg rá. Van ismerõs kislány, aki szintén 3 és fél -4 éves kora között lett szobatiszta és nem autista! Nem erõszakolták, egyszer csak szólt magától (tudom nálatok ovi miatt sürgõs lenne, de ezen valószínû csak az idõ segít-amúgy beszokáskor még az addig stabilan, hónapok óta szobatiszták is visszaesnek)!
Bocs, hogy ezt írom, de szerintem eleve rosszul kezdtetek hozzá. Azzal is vitatkoznék, amit a védõnõ mond... Az alatt mit értesz, hogy próbáltátok elhagyni??? Vmi szertartás, magyarázat, dícséret, jutalom, motiváció? 90 % -ban bugyiba kakil? És ezt rá is hagyjátok?? Az még nem eröltetés, és nem is leszidás, ha elmagyarázod neki, hogy ez nagyon nem helyes. Ha pedig sikerül, akkor jutalom. Ennyi idõsen már egész biztosan érett volna rá, hacsak nem vmi nagyon egyedi eset.
sziasztok, hát én leszek egy negatí pléda, hogy mit hogy kell, és mégsem sikerül... Lányom most volt 3 éves 1 hete. 3 hónapja pelus nélkül van, és nem szobatiszta, az oviban szóltam, mert felvették, és beveszik így is, de hát nrm tufom mi lesz.. Sajnos úgy látszik hiába próbálok kitartani, és õ is tökre benne van, mondja, hogy anya, nagy vagyok, szólok, de nem szól..ha én nem viszem el pisilni, akkor simán bepisil, és csak akkor szól, mikor már 3dl pisi a földön van... vagy pl. néha bekakil, és nem is szól, egyáltalán nem zavarja..:-(( Pedig volt jutalom, dicséret, megvan benne az akarat, szép bugyi, matrica, és mégsem megy a dolog.. én is el vagyok keskenyedve nagyon, nem tudom így mi lesz az oviban, mert most kedvesek, azt mondják hogy ott pár hét alatt majd szólni fog, de mi van ha mégsem???..de ha 3 hónap alatt nem érzett rá, akkor ott mitõl érezné???? és hát dolgoznom kell nekem is, a bölcsibe már nem veszik vissza, meg nem is akarnám, mert ott meg beteszik az 1-2 évesek közé...az is tök gáz... bocs, hogy nem tudok segíteni, viszont te lelkileg kicsit segítettél, hogy nem vagyunk egyedül ezzel..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igyekszem leírni majd a tapasztalatokat, talán másnak segítség lesz.
Utolsó vagyok. 1-1, 5 hét után olyan jól belejött, hogy azóta nagyon szépen szól. Ritkán cseppen be egy-egy csepp. 3 éves múlt õ is amikor elkeztük (febr.töltötte a 3.-at, amikor jött a jó idõ akkor kezdtük)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! És így mennyi idõ volt, mire a gyerek szólt, ha pisilni vagy kakilni kell? Én is elviszem a gyereket pisilni óránként, de a kaki szinte mindig a bugyiban landol. Az ovitól ezt lehet kérni? Mert szerintem nekik erre nincs idejük, õk azt várják, hogy a gyerek szóljon vagy ha megkérdezik, akkor válaszoljon (ne pedig 2-3 perc után bepisiljen). Tegnap beszélgettünk a kisfiunkkal és remélem, megértette, hogy okos nagyfiú már, hogy elõtte szóljon. Ma nagyon fogok figyelni rá.
Én azt a nagyon szuper tanácsot kaptam annó, hogy ha az ember egyszer leveszi a pelust, akkor nem szabad visszaadni a gyerkõcre. Én eleinte nem kérdeztem, hogy kell-e, hanem 1 max 2 óránként vittem pisilni. Így megszokta és nagyon kevés balesetünk volt... Remélem segítettem.
Igaza van a óvónõknek, ez nem szobatisztaság. Akkor szobatiszta, ha felismeri az ingert és tudja tartani, amíg magától elmegy a bilihez/wc-hez. Attól, hogy elviszitek gyakran pisilni, attól ne is várjad, hogy szobatiszta lesz. Kislányom 2, 5 évesen lett szobatiszta. Volt már elég régóta bilije, amire az elején ráült ruhába, ráültette a játékait, stb. Egyszer levettem róla a bugyit, hogy próbáljuk ki, elmondtam, hogyha kell pisilni, menjen oda (elöl van hagyva a bili) és pisiljen. Úgy gondoltam, óránként ráültetem, de nem kellett, mert 2-3 nap alatt pár becsorgás után nem volt már baleset. A délutáni alváshoz a pelenkát csak 3 évesen vettem le róla, hogy szeptemberre, amire kezdje az ovit, az is rendben legyen, éjjelre még kap pelenkát. Válasszon õ bilit, legyen elöl, azt hátha szeretni fogja. Ne vigyed el a wc-re, mert pont az a lényege a szobatisztaságnak, hogy felismerje, és tartsa vissza, amíg nem jut wc-hez/bilihez. Kérdezgesd, hogy kell-e pisilni, és ha igen, akkor ott a wc/bili. Addig gondolom nem is mehet oviba, amíg alváshoz is nem lesz szobatiszta, nem? Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 5-ös válaszoló: dehogy pontozunk le és köszönöm a tippet. Amit írsz, nagyon hasonlít ránk is: az én fiam is játéknak nézi a leszokást. Azt hiszem, ezt fogom elõször kipróbálni, mert nincs sok idõm (nem beszélve arról, hogy a munkahelyemen mit fognak szólni hétfõn, ha bejelentem, hogy megint hiányozni fogok)...
Próbáljatok mihamarabb valami jó technikát ki, mert nálunk pl az oviból hazaküldik a kicsiket emiatt. :( Most megköveztek, pontozzatok le, de nálunk a szigor vált be. Nem könyörögtem sem én, sem az apja. Elõtte össze-vissza pisilt a lakásban, kakilt a padlóra. Már játszmázott, mert élvezte hogy takarítunk utánna, nevette, vagy nem reagált semmit hogy szétszórta a kakit. Egy hét alatt szobatiszta lett. Van aki azt mondja, hogy ezzel maradandó károsodást okoztunk a gyereknek......nem látok rajta semmi problémát. Ügyesen megy, elintézi, lehúzza a wc-t, kezet most.
A kérdező hozzászólása: autisztikus tünetei? Ennek utána olvasok. Sokat kérdez miért-et, de ez már rég így van, elég kíváncsi. Értelmes, okos, szépen beszél (bár kicsit raccsol), érzelmeit kifejezi, szól ha éhes vagy szomjas, verset mond, énekel, szól ha fáj valami, mivel az ühüm nekem nem válasz mindig igen-t vagy nem-et várok el tõle, amit teljesít és tud bólogatva is válaszolni (de ezt sem szeretem).
A kérdező hozzászólása: A mi fejünkben az volt, hogy nem kell bili, egybõl a WC-re szoktatjuk, ezért dupla lehajthatós WC-t vettünk. Mivel ez nem vált be, vettünk bilit, de mind kényelmetlen neki (22 kg, de nem kövér, csak zömök gyerek). Tavaly nyáron így nem sikerült. Idén vettünk bilit. Mikor sikerült bele intézni a dolgot, kapott egy szép képet, amit kiszínezett, ennek mindig örült. Ha baleset történt, elmondtam, hogy nem baj, de jobban örülnék, ha õ is úgy csinálná mint mi, azaz bugyin kívül. Ma esett le, hogy nem jól csináltuk, pedig én meg voltam róla gyõzõdve, hogy mivel itthon nincs pisis baleset, a kakisra is tudunk figyelni, nem lesz gond az oviban. Most pedig kétségbe estem... Pedig annyi könyvet olvastam róla és folyton beszéltünk a gyerekorvossal, védõnõvel + barátnõkkel és tessék, elrontottam. De hogyan tudom ezt helyre hozni?
Az óvoda érettséghez hozzátartozik hogy ki meri/kifejezi szükségleteit.(szól hogy pisilni kell, szomjas vagyok stb)25 gyerek van egy csoportban nem kérdezgetik végig mindet hogy kell e pisilni.Sõt nem fogják óránként ki vinni rá ültetni mert erre nincs idõ.Az nem szobatisztaság csak reflex hogy ha ráültetnek pisilni kell.Másik oldalról:A fiam augusztusban elmúlt 3 éves és pelenkás, akkor sem pisilne wc-be bilibe a ráültetném.Viszont idejön hogy anya bepisiltem cseréld ki.Maradt a bölcsiben egy évre még.A gatyában leszel és majd szólsz nem jön össze.Szétpisilte az egész házat nyáron.

Mit kell egy 3 és fél évesnek tudnia és mit szokott játszani? Milyen képességeit és hogyan kell fejleszteni?

Legjobb válasz: a fiam 2.5 éves.nagyjából eléri a 3 évest szintet.de az öltözésben még nem önálló.imád mesélni,sztorizgatni,régi emlékeket mondogatni,amikor nyaralni voltunk azt még mindig meséli.elmeséli épp mi történt vele,ki mit csinált és miért,édekli az összefüggések,miért teszik bele?miért csinálják ezt?mi lesz belõle?stb.puzzle-éval szépen játszik kirakja õket,szeret szerepjátékokat csinálni,most doktorosat játszik,de sokszor kalauzost,vagy fõz és tálal.rajzolni viszont csak firkákat csinál még,színezni is csak firkálgat,de érdekli a dolog igy hamar megtanulja.Amit én most csinálni szoktam vele az a rá,mellé,fogalom gyakorlása,mrá ismeri a fõbb formákat az összes szint,azt nem tudja hol lakik csak a nevünket és hogy hány éves.itt elolvashatod mi egy 3 éves gyerek átlag fejlõdése. http://www.csaladinet.hu/tudastar/gyermekeink_fejlodese_ujsz..

a fiam 2.5 éves.nagyjából eléri a 3 évest szintet.de az öltözésben még nem önálló.imád mesélni, sztorizgatni, régi emlékeket mondogatni, amikor nyaralni voltunk azt még mindig meséli.elmeséli épp mi történt vele, ki mit csinált és miért, édekli az összefüggések, miért teszik bele?miért csinálják ezt?mi lesz belõle?stb.puzzle-éval szépen játszik kirakja õket, szeret szerepjátékokat csinálni, most doktorosat játszik, de sokszor kalauzost, vagy fõz és tálal.rajzolni viszont csak firkákat csinál még, színezni is csak firkálgat, de érdekli a dolog igy hamar megtanulja.Amit én most csinálni szoktam vele az a rá, mellé, fogalom gyakorlása, mrá ismeri a fõbb formákat az összes szint, azt nem tudja hol lakik csak a nevünket és hogy hány éves.itt elolvashatod mi egy 3 éves gyerek átlag fejlõdése. http://www.csaladinet.hu/tudastar/gyermekeink_fejlodese_ujsz..
Ezt nem lehet megmondani, mert minden gyerek más. Figyeld, hogy mivel foglalkozik szívesen, és azt fejleszd, ami érdekli.


Pisi gondok. Kislányom 2 éves kora óta szobatiszta nappal. Viszont éjszaka még mindig bepisil most lesz 3 és fél éves. Nálatok hogy volt ez ki hogy szoktatta le?

Legjobb válasz: Bátyámék úgy csinálták, hogy nem adtak pelenkát éjszakára sem a gyerekekre, ez jobban ösztönözte, hogy szóljon ha kell. Amúgy nekem majdnem 9 éves koromig elõfordultak balesetek. Jó, ez már nem túl normális, de 3,5 éves korban még simán belefér. Nagyobbik unokaöcsém most múlt 4 éves és néha még mindig elõfordul, hogy bepisil.

Bátyámék úgy csinálták, hogy nem adtak pelenkát éjszakára sem a gyerekekre, ez jobban ösztönözte, hogy szóljon ha kell. Amúgy nekem majdnem 9 éves koromig elõfordultak balesetek. Jó, ez már nem túl normális, de 3, 5 éves korban még simán belefér. Nagyobbik unokaöcsém most múlt 4 éves és néha még mindig elõfordul, hogy bepisil.
A kérdező hozzászólása: Persze nem hasonlitgatom, és nem verseny csak fura volt nekem.Azt hittem számit a nappali szobatasztaság, ahhoz hogy mikor nem pisil be éjszaka, de ezek szerint nem.:(
5, 6 éves koráig nem gond ha bepisil, egyáltalán, ha õt nem zavarja és nappali, és a nappali alvásba nem zavar neki be, akkor ne erõltesd, ha viszont úgy látod, már kezd kialakulni nála, pl titkán de van száraz pelus, akkor esetleg megpróbálhatod, hogy nem adsz rá pelust, és elmagyarázod neki, hogy szóljon ha pisilnia kell, mert nincs rajta pelus, idõ még megszokja, és az is lehet még nem is érett rá, de lehet hogy ez a kis segítség kell neki, igy nem is fog bepisilni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen mi is próbáltuk kelteni éjszaka de volt hogy ennek ellenére is volt pisi a pelusba reggelre.De olyan is volt hogy 3-4 napig száraz volt pedig éjjel sem jött ki pisilini, na meg olyan is volt hogy magától felkelt és kiment egyedül.Egyszerûen nem igazodok ki rajta.:( Persze tudom hogy ráér még valameddig, csak már jó lenne ha nem kellene neki.Barátnõmnek most májusba volt 3 a kislánya, és két hete még nappal is pelusos volt, kaki pisi minden, aztán egyik napról a másikra vége lett és õ éjjel sem pisil be.Na ezen kész voltam hogy mi meg milyen ügyesek vagyunk már régóta csak az éjszakával nem.:(
Az én fiam 20 hónaposan lett nappalra szobatiszta, 23 hónaposan már éjjelre sem kellett neki. Ennek már 1 éve. Én nem vártam meg, míg reggel száraz pelussal ébredt, mert akkor szerintem még mindig pelusos lenne. Egy (!) száraz pelus után én levettem róla éjjelre is. Egyszer volt baleset, mikor beteg volt. Sógornõm védõnõ. 2 év van a fiai között. A kicsi látta a nagyot wc-zni, nagyon tetszett neki, így nappalra hamar szobatiszta lett (másfél éves körül volt). Viszont éjjelre még 4 évesen is pelus kellett rá. Ha felébresztették éjjel, akkor dühkitörései voltak, csapkodott, ütötte az anyját-apját, aki épp felébresztette. Így nála csak a türelem maradt, míg magától nem szólt, hogy már nem kell.
Ne hasonlítgasd a barátnõdhöz a lányodat! Ez nem ügyesség kérdése, vannak gyerekek, akik mélyebben alszanak, vagy egyáltalán, késõbb érnek ebbõl a szempontból. Bizonyára van/lesz olyan dolog, amiben a te lányod „lekörözi” a barátnõdét, de a szobatisztaságban versenyezni olyan, mint amikor azzal henceg valaki, hogy magasabb a másiknál. Semmi értelme, ez nem egy érdem.
Mennyire van tele a pelenkája? Én, amikor csak a reggeli friss pisi volt a pelenkába, le is vettem róla és mondtam neki, hogy szóljon reggel, ha pisilnie kell. Hetekig arra keltem, hogy szól, hogy pisilni kell, én meg ugrottam ki az ágyból, de sosem volt baleset. Nálunk hamarabb ment az éjjeli szobatisztaság. De nincs elkésve vele, és ha csak késõbb szokik le róla, az sem gond.
Elõzõ vagyok. Ha már volt száraz pelusa, ill fel is kelt éjjel pisilni, akkor bízz benne jobban. Szerintem szólni fog õ. Ha már korábban sikerült neki, akkor miért ne sikerülne akár most?
Ez esetben a 3 évesnek való adagot vedd figyelembe.
Attól függ, milyen vitamin? Ha vízben oldódó, akkor adhatod az 5ml-t, mert kipisili. Ha zsírban oldódó (tehát D, E, K, vagy A vitamin), akkor maradj a 2, 5ml-nél.
Én 2, 5 ml-t adnék. 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Cebion multi szirup köszönöm szépen a válaszokat!

3 és fél hós kislányunk anyatejes volt, most tápszeres 1 hónapja de még mindig nem bir ki 3 órát két evés között. Néha csak 90 ml eszik, vagy 180 ml. A baj hogy egy óráig eszik, tiétek mennyit eszik mennyi idő alatt?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.

Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.
Lányom 7 hónapos, még mindig másfél óránként eszik. Egyszerre csak keveset eszik, nem tudom mennyit, sosem mérem, de a doki szerint tökéletesen fejlõdik, így nem aggódom.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat!

Angliai anyukák: két kisgyerekkel költöznénk ki (3 és 1.5 évesek), milyen juttatásokat/támogatásokat lehet igényelni?

Legjobb válasz: 1,5 evesnek child tax credit es child benefit (csaladi potlek) a 3 evesnek csak csaladi potlekot. A child tax credit az jovedelem fuggo. En nagyon keveset kapok mert mindketten dolgozunk es a brutto jovedelmunk osszesen meghaladja a 47ezret bruttoba evente. Tehat a child tax creditet akkor tudjatok kiszamolni ha majd tudjatok az eves jovedelmeteket mert az jovedelem fuggo. A csaladi potlek az mindenkinek jar es ez gyerekenkent 80 font havonta de ebbol is van emelt ami szinten jovedelem fuggo. de ha tudjatok a ferjed fizeteset mert gondolom te otthon leszel a gyerekekkel akkor vannak a neten szamitogepek ahova beirjatok es kiadja mire vagytok jogosultak. Az angol google-be benefit calculator-oknak hivjak oket.

1, 5 evesnek child tax credit es child benefit (csaladi potlek) a 3 evesnek csak csaladi potlekot. A child tax credit az jovedelem fuggo. En nagyon keveset kapok mert mindketten dolgozunk es a brutto jovedelmunk osszesen meghaladja a 47ezret bruttoba evente. Tehat a child tax creditet akkor tudjatok kiszamolni ha majd tudjatok az eves jovedelmeteket mert az jovedelem fuggo. A csaladi potlek az mindenkinek jar es ez gyerekenkent 80 font havonta de ebbol is van emelt ami szinten jovedelem fuggo. de ha tudjatok a ferjed fizeteset mert gondolom te otthon leszel a gyerekekkel akkor vannak a neten szamitogepek ahova beirjatok es kiadja mire vagytok jogosultak. Az angol google-be benefit calculator-oknak hivjak oket.
Szia.Igen child benefit es child tax credit ami tenyleg jovedelem fuggo(max evi 40ezer).DE a megszoritasok miatt mivel most mentek ki eloszor szerintem semmit nem fogtok kapni.Egy kis idonek el kell telnie azert.0£ adobefizetes-0£ tamogatas.Ami igy jogos.De remelem tevedek es kaptok valamit.
Igen nekunk is azzt mondtak hogy jarni fog a child tax credit megis elutasitottak a kerelmet minden nyomosabb indok miatt, pedig mar cirka 40Ezer font tax-unk van befizetve ha nem tobb.Tuom hogy nem attol fugg termeszetesen na de az rengeteg penz es megis elutasit.A lakasunk se olcso a lakhatasi tamogatast se adjak mar.Esetleg onkormanyzati lakas de arra eveket kell varjunk.Igaza van az utolsonak jol gondoljatok meg ott se kolbaszbol van a kerites.

3, 5 éves és 1, 5 éves gyerekeknek milyen ajándékot adnátok?

A 3,5 éves kissrác már oviba jár, a kishúga pedig 1,5 éves. Valami nem túl drága, de jópofa és egyben azért "hasznos" ajándékot szeretnék adni. Gyurmát, legót nemrég kaptak.

Legjobb válasz: A 3,5 éves fiúnak kisautót,kisvonat,valami munkagép(markoló,mixerautó,kukásautó-lehet ezekbõl is olcsóbbat kapni)a 1,5 éves kiscsajszinak mûanyag edénykészlet,mûanyag zöldség-gyümölcs mert az ilyenkorú kiscsaszik már szeretik utánozni anyukájukat a fõzésben!

A 3, 5 éves fiúnak kisautót, kisvonat, valami munkagép(markoló, mixerautó, kukásautó-lehet ezekbõl is olcsóbbat kapni)a 1, 5 éves kiscsajszinak mûanyag edénykészlet, mûanyag zöldség-gyümölcs mert az ilyenkorú kiscsaszik már szeretik utánozni anyukájukat a fõzésben!
Kockakirakót, puzzlet, rongybabát, könyvet.
Egy 3, 5 éves ovis nagyfiú és egy 1, 5 éves kislány anyukájaként azt javaslom, hogy kérdezd meg a szüleiket. Tök komolyan. Nálunk már hegyekben állnak a mûanyag munkagépek meg társaik, ráadásul tapasztalataink szerint ezek közül még a drágábbak is iszonyatosan vacakok, pár nap, esetleg egy-két hét használat után eltörnek. Ha nem szeretnéd megkérdezni, leírom, az enyémek minek örülnének: - kifestõ könyv (a nagyobbik) - mesekönyv. De errõl is a szülõknél célszerû bõvebben érdeklõdni. - kis doboz Duplo - matchbox (ez olcsó és tartós) - esetleg valamilyen fából készült játék

Mekkora egy 3 és egy 5 évesnek a méretei? és hányas cipő?

Ha még esetleg tudjátok h 6 és egy 10 évesnek?

Legjobb válasz: Hát minden gyerek más. Az én 5 évesem 110-116-os ruhákat hord, és 28-29-es cipõket. A 3 évesem 22-24-es cipõ, és 92-98-as ruha. Nagyobbam nincsen. :)

Hát minden gyerek más. Az én 5 évesem 110-116-os ruhákat hord, és 28-29-es cipõket. A 3 évesem 22-24-es cipõ, és 92-98-as ruha. Nagyobbam nincsen. :)
3 évesem van "csak". 103 cm magas 104-110 méretû ruhákat és 25-ös cipõt hord.
4, 5 éves lányaim 107 és 108 centisek, 110-es ruhákat hordanak többnyire. (van olyan rövid nadrágjuk, amibe 6-9 hó van írva, de olyan felsõjük is, amibe 122.) a lábuk 27-28-as.
A fiam ugyan még csak 2 és fél, de télre biztos 98-104-es ruhákat és 25-ös cipõt fog hordani. A lányom 6 és fél, most 30-as cipõt, 134-140 ruhákat hord. 5 évesen 29-es cipõt, 128-as ruhát hordott.
3 éves lesz a fiam.nadrágból 92-98, felsõbõl 98-104.a lába 24-es 13, 5 kiló, 97 centi annyira el vannak méretezve a ruhák, hogy van amelyik márkából ugyanaz a méret hatalmas, vagy kicsi.nagyon durva, de van olyan rövidnadrágja, ami 6-9 hónapos gyerekre való, és tökéletes rajta.atlétából is van amibõl jó a 92-es, de a másikból 98-as kell, a harmadik márkából 104-est hord.tegnap turiztam neki egy 122-es rövidgatyát, ami elvileg 5-6 évesre való és tökéletes, meg az ugyanakkora atléta is. szóval méret és méret között is hatalmas a különbség.pl a tescós f&f rucik dagibb gyerekekre, a scamp vékonyabbakra és hosszabbakra jó.a [email protected] és a c&a-nak van kétfajta kollekciója, így ott találok a vékonyabb fiamra is.ha meg állítható a dereka, az a legjobb
Fiam 5 éves. 110-116-os ruhákat hord és 31-32-es cipõket. Nagy lábon él a drágám :)
3 évesem van. 104-110-es ruhákat hord. 3 éves státuszon volt 18 kg és 104 cm. A lába 28-as, de õsszel már 29-es kell ahogy látom.
A lányom 3 évesen 101 cm magas volt (104-110-es ruhaméret), a lábára ár nem emlékszem. Most 6 éves, 120 cm körül van, a lába 32-es.
Kislányom 27 hós, lába 22-es, 89 cm magas. Nagylányom 4 éves, 25-ös a lába és 101 cm. Valóban minden gyerek más. Keresztlányom 1 évvel idõsbb nagylányomnál de nem nagyon tudjuk hordani a kinõtt ruháit, mert egy szezonnal késõbb jó csak (tehát az õ nyári ruhái télen jók az én lányomra, pedig mindkettõ nyári születésü) 6 éves keresztlányomnak 116-124-es ruha kell.
3, 5 éves múlt a lányom, õ pici termet, 92 cm és 12, 5 kg, 92-es nadrágokat hord, és 92-98-as felsõket. Lába 23-as.

3 és fél éves, és még alig beszél! Mit tegyek?

Az unokaöcsémr?l van szó. Bölcsibe is járt, most kezdte az ovit. Örökké mosolygós, jó természet?, nem hisztis, szófogadó. De szinte alig mondd bármit:( A szülei egy kissé lazán kezelik, én viszont nagyon aggódok miatta.

Legjobb válasz: Az én fiam, (most 12 éves) 3 éves koráig nem beszélt, csak gagyogott, és mutogatta, hogy mit szeretne. Az látszott rajta, hogy mindent megért amit mondunk neki. Már valami tanácsadóhoz akart minket küldeni a védõnõ. Pedig mi sokat beszéltünk hozzá. Aztán egyszer csak megszólalt, és már komplett mondatokat mondott... Azóta is mindig megdicsérték a szókincsét az oviban, iskolában. Van aki ilyen, szerintem ne aggódjatok.

Az én fiam, (most 12 éves) 3 éves koráig nem beszélt, csak gagyogott, és mutogatta, hogy mit szeretne. Az látszott rajta, hogy mindent megért amit mondunk neki. Már valami tanácsadóhoz akart minket küldeni a védõnõ. Pedig mi sokat beszéltünk hozzá. Aztán egyszer csak megszólalt, és már komplett mondatokat mondott... Azóta is mindig megdicsérték a szókincsét az oviban, iskolában. Van aki ilyen, szerintem ne aggódjatok.
Mozgással be lehet inditani a beszédet, pl TSMT torna, de beszédindító terápiákra ha rákeresel a neten, biztos sok hasznos tanácsot kaphatsz. A speciális torna, mozgás beinditja az agy azon részeit, melyek a beszédért felelõsek.
A humoros, mert megkap mindent, minek beszéljen:) Az ismeretségi körben több gyereknél derült ki hogy, hogy nem hall, vagy bizonyos frekvenciákat nem hall. Errõl sokszor a szaktekintélyek is elfelejtkeznek. Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!