Találatok a következő kifejezésre: 3,5 hós adhatok (10 db)

3.5 hós anyatejes babámnak adhatok estére már tejpépit?

tudom hogy elég az anyatej 6 hós koráig, de én szeretném már elöbb az izekhez szoktatni ?t. és este kevés is neki a tejcsi. tápszert nem szivesen adnék neki, akkor már inkább elkezdeném a hozzátáplálást. lehet valami baja töle???

Legjobb válasz: A tápszer nem méreg, én tuti HA-s tápit adnék neki estére (ha az allergiától való félelmedben nem akarsz neki tápit adni bár a tejpép az ugyanaz ilyen szempontból mint a tápszer szóval nem hiszem hogy ezért nem akarsz neki tápszert adni) megpótolva a cicizést és szépen várnék a kóstoltatással 4-5 hós koráig legalább... Még a 100% tápis babáknak se szokták 4 hónál elõbb javasolni a hozzátáplálást. Most biztos jól le leszek pontozva, de akkor is ez a véleményem...

Szia! Én tejpépet 4 hónapos korától adtam a lányomnak, születése óta tápszeres. Ne éjszakára add, hanem uzsonnára szerintem, nehogy a pocija fájjon esetleg tõle.
A tápszer nem méreg, én tuti HA-s tápit adnék neki estére (ha az allergiától való félelmedben nem akarsz neki tápit adni bár a tejpép az ugyanaz ilyen szempontból mint a tápszer szóval nem hiszem hogy ezért nem akarsz neki tápszert adni) megpótolva a cicizést és szépen várnék a kóstoltatással 4-5 hós koráig legalább... Még a 100% tápis babáknak se szokták 4 hónál elõbb javasolni a hozzátáplálást. Most biztos jól le leszek pontozva, de akkor is ez a véleményem...
Szerintem nagyon ráérsz az ízekre szoktatással. Én 6 hónaposan adtam neki elõször mást addig csak tejcsi.
Semmiképpen ne a vacsorával kezd a hozzátáplálást. Mi van ha allergizál.
11.45-ös miért lennél lepontozva. Teljesen igazad van.
12:10es vagyok, utolsónak: teljesen igazad van, én itt már kaptam hideget-meleget, hogy miért kezdtem némely dolgot hamarabb a babánál. Fél éves és már elég "sok" mindent eszik.
11.45-ös vagyok:) megszoktam már hogy mindig lepontoznak ha próbálok arról írni miszerint szegény baba bõven ráér meg 3 hósan a kajálással még akkor is ha tápis, ha meg nem tápis akkor meg pláne ráér..gyakran lehurrognak a "mi idõnkben is ettünk ittunk stb.tejet, rendes kaját stb.ennyi idõsen és mégis itt vagyunk" nézet vallói:) )
11.45 és 12.56-os vagyok, hát igen...és a legjobban akkor vagyok megdöbbenve, mikor szegény anyukáknak pont a gyerekorvos vagy a védõnõ mond akkora butaságot hogy döbbenetes..(pl. múltkor amit írt egy anyuka h neki a gyerekorvos javasolta hogy az ikreinek 3 hónaposan mikor kevés lett a tej kecsketejet adjon!!! basszus az még rosszabb, mintha tehéntejet mondott volna..na ez csak egy példa volt, nem a tej témára akartam rátérni megint) na mindegy, bocsánat az offért:)
Csajok ez az oldal már csak ilyen lehurrogós. Biztos mindenki a legjobbat akarja a babájának...
Napi kétszer kell neki a tej, anyatej, vagy tápszer formában, gondolom ezt tudod.Általában nem a vacsora kiváltásával szokták kezdeni a kiváltást, mert éjjelre ne terhelje a pociját.Adhatsz neki tejpépet, mert az könnyû, de a hozzátáplálást ne vacsinál kezd.
Adhatsz Neki, de inkább uzsonnára adjad, ne vacsira.
Ja, sõt ahány orvost kérdezel annyi félét mondanak

Már egy hete nem aludt rendesen a 3, 5 hós lányom éjszaka. Adtam neki Chamomillát és máris aludt 20-4-ig egyfolytában. Adhatom ez miatt neki tovább, mert lehet fáj a hasa vagy a foga?

Legjobb válasz: Másfél hétig adhatod megszakítás nélkül nyugodtan, majd ugyanennyi szünet, vagy amíg ismét vissza nem térnek a tünetek (nem alvás, nyûgösség, stb.)

Másfél hétig adhatod megszakítás nélkül nyugodtan, majd ugyanennyi szünet, vagy amíg ismét vissza nem térnek a tünetek (nem alvás, nyûgösség, stb.)

3, 5 hós kislányomnak adhatok már 4 hós bébiételt? Vagy várjak még?

Legjobb válasz: Nem azzal van a gond, hogy kanállal adod, (kanállal is add, ne cumisüvegbõl!!!) hanem, hogy azt a két hetet tényleg ki lehet bírni. Én a babámnak mindig az egy hónappal korábbra írt bébiételeket adtam inkább, minthogy valami ne úgy süljön el. Persze nem feltétlen ezen a két héten van a hangsúly, de ha így állsz hozzá, talán máskor még inkább nagyobb babáknak való kaját adsz neki, mert úgysem lesz baja.

Nem azzal van a gond, hogy kanállal adod, (kanállal is add, ne cumisüvegbõl!!!) hanem, hogy azt a két hetet tényleg ki lehet bírni. Én a babámnak mindig az egy hónappal korábbra írt bébiételeket adtam inkább, minthogy valami ne úgy süljön el. Persze nem feltétlen ezen a két héten van a hangsúly, de ha így állsz hozzá, talán máskor még inkább nagyobb babáknak való kaját adsz neki, mert úgysem lesz baja.
Én 6 hós koráig is várnék, akkor is ha tápszeres, de 2 hetet még igazán ki lehet bírni. Nem tudom, miért vannak besózva az anyukák, alig van, aki kivárja azt, amíg a baba megérik a kanalazásra. Most biztos lepontoztok, de akkor is ez a véleményem.
Szia. Szerintem igen.Elözször adj neki pár kanállal, ha nem lessz poci fa´jás, akkor nyugodtan.
Szerintem is nyugogdtan adhatsz neki. Egyik ismerõsöm pici fia is két héttel "idõ elõtt" kóstolta meg a sütõtök pûrét, és nem lett semmi baj. Nagyon ízlett neki! De elõször csak 3-4 kiskanállal!
Nyugodtan. Most sokan rosszallani fogjátok, amit mondok, de én már ezeket 3 hónaposan adtam, mert amikor a nagyobbik gyerek született, akkor pontosan ezeken a bébiételeken még a 3 hónapos cimke volt. Na most a nagyobbiknak nem lett semmi baja tõle, szép egészséges nagylány, sose volt beteg, nem allergiás semmire a világon. Szóval én a kicsinek is adtam ezeket már három hónaposan.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsaitokat! Azt hiszem megis fogadom!!
A kérdező hozzászólása: én azt mondom, hogy a kanalazásra nem kell megérniük hisz azt mondták nekem a korházba, hogy próbáljam kanállal adni neki a tejcsimet mert nem volt hajlandó szopizni!
Tápszeres babánál nehogy már meg kelljen várni a 6 hónapos kort! Nálunk a doki kifejezetten rámparancsolt, mikor 5hónapos tanácsadáson voltunk, hogy mostantól csak reggel-este ehet tápszert, mert nagyon pufi volt tõle. És késõbb nem fog idõsebb babának valót adni neki a kérdezõ. Ez csak azért kérdés most, mert a CSAK 4hónapos kortól vannak bébiételek.
A kérdező hozzászólása: adtam a babámnak 3 kanálnyi répapürét és nagyon ízlet neki.


3, 5 hós tápszeres kisfiamnak adhatok 4 hónapos kórtól való gyümölcslevet vízzel hígítva?

Ha igen, miyen arányban hígítva és mennyit ihat meg bel?le egy nap?

Legjobb válasz: Adhatsz neki. Én kb fele-fele arányban adtam, de nem sokat, inkább teát kapott, és mi már akkor elkezdtük a hozzátáplálást. A védõnõm szerint nem kell mindent olyan szigorúan követni.

Adhatsz neki. Én kb fele-fele arányban adtam, de nem sokat, inkább teát kapott, és mi már akkor elkezdtük a hozzátáplálást. A védõnõm szerint nem kell mindent olyan szigorúan követni.

3, 5 hós a fiam, tápszeres, szeretném elkezdeni a hozzátáplálást. Mi az a zöldség, gyümölcs, amit adhatok már neki?

Legjobb válasz: Szia!Én almával kezdtem.Elsõre nem tetszett neki úgyhogy raktam mellé mézet.Majd 1-2napig mézzel adtam, de egyre kevesebbel, majd simán magában.Aztán a banánnal próbálkztunk,de az nem tetszett úgyhogy jött az õszi barack (Kecskeméti üveges).És aztán szépen lassan egyre több minden.Aztán a boltokban vannak már 4hós kórtól tejpépek, és avval lehet eyszerûbb bevezetni a gyümiket.Belereszeled és egyre többet adsz neki.Ilyenrõl is hallottam már. A mézzel csak annyi hogy vigyázz mert azt mondják allergizál.Az én kisfiamnak nem lett baja. Jó babázást, és sok sikert a gyümikhez. :)))

Szia!Én almával kezdtem.Elsõre nem tetszett neki úgyhogy raktam mellé mézet.Majd 1-2napig mézzel adtam, de egyre kevesebbel, majd simán magában.Aztán a banánnal próbálkztunk, de az nem tetszett úgyhogy jött az õszi barack (Kecskeméti üveges).És aztán szépen lassan egyre több minden.Aztán a boltokban vannak már 4hós kórtól tejpépek, és avval lehet eyszerûbb bevezetni a gyümiket.Belereszeled és egyre többet adsz neki.Ilyenrõl is hallottam már. A mézzel csak annyi hogy vigyázz mert azt mondják allergizál.Az én kisfiamnak nem lett baja. Jó babázást, és sok sikert a gyümikhez. :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még egy hetet várok, s akkor már csak 1 hét hiányzik hogy betöltse a 4 hónapot, akkor kezdem. Csak szeretnék felkészülni. Csak az almát kell lé formájába kóstoltatni, utána a többi gyümölcsöt már adhatom egybõl?
szia! az én 4 hónapos babám az almát nem bírta, de az õszibarackot imádja és nem fáj tõle a pocija. én azért kezdtem el a hozzátápit, mert nagyon szorulásos a kicsim a tápszertõl. 1 hét múlva 5 hónapos, minden nap kap pár kanál barackpürét, de mást még nem. szóval ha az alma nem jön be, nyugodtan próbáld a barit!
Alma, alma-õszibarack, alma-banán (a banánnal vigyázz, hasfogó), krumpli, s.répa, sütõtök. Almalével, majd reszeltalmával kezdj, utána keverheted õszibarackkal.
Az én babám nem rajongott egyik gyümölcsért sem (eddig), így az elsõ pár sikertelen kóstolgatás után kapott egy kis sárgarépát, az tetszett neki. Amúgy gyümölcs: alma, õszibarack (banánra azt mondják, h csak a bébiételes jó még ilyenkor) Zöldség: sárgarépa, sütõtök, burgonya (paradicsom szintén csak bébiételben).
3. vagyok én almalevet meg körtét adtam neki, fintorgott tõlük még 1 hét után is. aztán gondoltam egyet és egybõl alma-répa HIPP péppel indítottam, 2 kanállal. na az tetszett neki, nem kis szinten.
a tudomány mai állása szerint 4 hónapos korig nem ajánlott, de ha szeretnéd akkor nyugodtan. :) elõször leveket adj neki, alma levét, ilyesmi. aztán pár nap után alma, barck, banán... szépen sorban, fokozatosan.

Adhatok nurofen kúpot a 3, 5 hós babámnak?

Ti adtatok ha kellett? Oltást kapott és belázasodott, egész éjjel lázas volt. De a germicin kúpom elfogyott és nurofent vettem. Mert az nem vény köteles. A picum 5800 gr.

Legjobb válasz: Nem tudod megkérdezni az orvostól? Vagy ha esetleg el tudsz küldeni vkit a gyógyszertárba, vegyen nektek Nurofen szuszpenziót, ennél jobb láz- és fájdalomcsillapító nincs.

Nem tudod megkérdezni az orvostól? Vagy ha esetleg el tudsz küldeni vkit a gyógyszertárba, vegyen nektek Nurofen szuszpenziót, ennél jobb láz- és fájdalomcsillapító nincs.
- 3 hónaposnál fiatalabb és 6 kg-nál kisebb testtömegû csecsemõk számára csak orvosi utasítás esetén adható. Ezt írja a tájékoztató a 60mg-os Nurofenrõl... Nem tudod felhívni a védõnõdet vagy az orvost?
3 honapos kortol adhato a 60 mg-os, nyugodtan adhatod, a hasznalati utasitasban benne van az adagolas. A germicidrol csak annyit, hogy amidazofen szarmazek a hatoanyaga, Ny-Eu-ban regen betiltottak az ilyen hatoanyagu gyogyszereket. Inkabb a paracetamol (panadol) es az ibuprofen (nurofen) hatoanyagu laz- es fajdalomcsillapitokat ajanljak.

Hozzátáplálás! 2 napja kapja az 5 hós babám az almalevet! 3-4 teáskanállal! Közepes a siker! Hogyan tovább? Mivel folytassam, és mikortól adhatom neki az almapürét? Másik kérdésem a glutén! Mivel? A 7 gabonás jó erre! Olyan káosz van a fejemben!

Legjobb válasz: Minek akarsz glutént adni neki? Èn gyümölcsöt elsö lépésnek nem ajánlom, mert mindegyik savas nehéz elsö ételnek, de ha te azzal akarod akkor maradj most még ott. Minden nap egy kanállal többet, így kb egy 10-20 kanálnyit eszik meg egy hét után, majd adsz neki másikat ugyan így egy hétig, majd kevered. Gabona féléket még teljesen ráérsz. èn zödséggel kezdeném, nem savasak és könnyebb az emésztés. Répa, krumpli, paszternák, sütötök stb... majd 5 hét után kiváltasz egy étkezést, és 4 héttel késöbb jöhetnek a gyümölcsök. Majd ha a gyümölcsös étkezést is megoldottátok, akkor esetleg jöhetnek ezek a tejpépek, gabona félék, addigra 7-8 hós lesz.

Minek akarsz glutént adni neki? Èn gyümölcsöt elsö lépésnek nem ajánlom, mert mindegyik savas nehéz elsö ételnek, de ha te azzal akarod akkor maradj most még ott. Minden nap egy kanállal többet, így kb egy 10-20 kanálnyit eszik meg egy hét után, majd adsz neki másikat ugyan így egy hétig, majd kevered. Gabona féléket még teljesen ráérsz. èn zödséggel kezdeném, nem savasak és könnyebb az emésztés. Répa, krumpli, paszternák, sütötök stb... majd 5 hét után kiváltasz egy étkezést, és 4 héttel késöbb jöhetnek a gyümölcsök. Majd ha a gyümölcsös étkezést is megoldottátok, akkor esetleg jöhetnek ezek a tejpépek, gabona félék, addigra 7-8 hós lesz.
én a Nestlétõl veszek gluténmentes gabonát. Nem kell megijedni, ha nem szereti az almát. Nekem egyik gyerekem sem szerette, mindkettõt azzal kezdtem. Utána váltottam barackra, most kap egy kevés banánt, jövõ héten pedig a krumplival és a szilvával fogom folytatni. Utána pedig jön a répa és a paszternák.
Én is az almával kezdtem, de nem igazán volt oda érte és az orvosom is azt mondta hogy a zöldségekkel kezdjem.Krumpli sárgarépa sütõtök stb.A glutént meg még nem is említette.Én tartom amit mond mert megbízom benne és szerintem (és még nagyon sokak szerint is) az egyik legjobb gyerekorvos a környékünkön
Én 3-5 napig szoktam egy ízt kostoltatni, fokozatosan emelve az adagot. Én õszintán szólva pürével kezdtem, nem adtam neki levet, simán ette. Fél éves volt. Kb. két hét múlva én is a 7 gabonás pépet vettem, ezt kevertem bele gyümibe. A glutén bevezetését nekünk azt mondták hogy a 7.hóig jó bevezetni. Pontosabban 5-7 hó között. Középúton tettem ezt.
én az almájába reszeltem babakekszet. Egyébként én egybõl pürével kezdtem, nem volt gond. A glutént nyugodtan most is elkezdheted bevezetni, sõt!
Babakekszet nem adnék ilyen korán, az tele van cukorral! Glutént kölesgolyóva, bulátával vetettem be, a kezébe adtam és elnyammogta, de akkor már 7 hónapos volt. A hozzátáplálst nem kell elsietni, ha nem fogékony még rá, akkor várhatsz nyugodtan akár napokat is! Adhatsz neki rögtön almampépet, lehet, hogy egyszerûen az a fura neki., hogy az állaga olyan, mint a tej, de nem olyan az íze és a más állagút jobban "megszokná". Másdoiknak adhatsz neki répát, az úgyis most kezd beérni, friss, zsenge! A 7 gabonás elsõre szerintem hatalmas sokk lenne a szervezetének, türelemmel szoktasd a dolgokhoz.
Nem mindegyik van tele cukorral kedves utolsó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat! Közben megkérdeztem dr. Bense Tamást a Babavilág gyermekorvosát is, és azt írta hogy 5-7 hó között érdemes bevezetni a glutént! Õ is kekszet javasolt! Kérdésem melyik az a babakeksz ami nincs tele cukorral???

Chamomillából 5 golyó per nap, vagy per egy adag? 3 hósan adhatom már a babának? Sokat nyűglődik, nyála folyik, kezét eszi. Most akkor amig ki nem nől a foga-kb 5 honap-addig adjam neki minden nap vagy csak ha fáj neki?

Legjobb válasz: Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

5, 5 hós a babám, 3 napja be van rekedve. Mit adhatnék neki hogy visszajöjjön a hangja?

Kicsit szörtyög az orra,de orrszívóval le lett szívatva csak kevés fehéres váladék jött ki.Hétf? óta rekedt,tegnap kaptuk a Prevenárt de még csak be sem lázasodott.De a hangja egyre szörny?bb.Ha így haladunk lassan már nem is lesz szegénykémnek.

Legjobb válasz: Hurutoldó szirup(Ambroxol,Paxirasol,kakukkfû) sok folyadék.

Hurutoldó szirup(Ambroxol, Paxirasol, kakukkfû) sok folyadék.
A patikában szólj, hogy laktózérzékeny.Gyakran kínáld meg innivalóval.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! A folyadékkal lesz gond mert nem hajlandó a tápszeren kívül mást meginni.Abból is most kaptunk laktózmenteset, mert úgy néz ki hogy tejcukorérzékeny lett, és 4-5x 170ml-t iszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Kisfiam 5 és fél hós, reggel és este szopizik, de már mindent eszik (gyümi, zöldség, hús). Ma vettem Hipp spenót főzeléket -6 hós kortól adható- de meglepődtem, mert tejszínt 0, 3%-ban tartalmaz. Mikortól adhatom neki?

Most akkor mi van???Adhatom?Vagy várjak 1-2 hónapot?Így jártam a Hipp tésztás kajával,abban pedig glutén van,de 5 hós kortól ehetné a ráírtak szerint(ugyanez a kaja a németeknél 4(!)hós kortól adható.Tudom,h igen gondos eljárással készítik,és,h kell ?ket szoktatni minden féléhez,de tanácstalan vagyok.Adjam?Ha nem,meddig várjak?A ráírtakhoz képest 1-2 hónappal kés?bb vezessem be?SEGÍTSETEK!

Legjobb válasz: Gluténtartalmú kaját szopós babának 8 hónapos kortól óvatosan lehet bevezetni, tejszín nem csak 1 éves kor felett adható. Szerintem ha tudsz inkább te fõzz neki, a Hipp különben is nagyon drága és tényleg a németeknek találták ki. Ha már bébi étel akkor válaszd az Univert, vagy a Kecskemétit magyar minõség, magyar gyerekeknek és nem vészes az ára. Egyébként dietetikusként korainak tartom,hogy szopi mellett már bevezetted a hozzátáplálást, jobb lenne ha 6 hónapos koráig csak szopna. De persze ha úgy érzeted szükséges a te dolgod. Egyébként a legújabb ajánlások szerint 17-26 hetes kor közt kell elkezdeni a fõzelékeket, gyümiket. De legkésõbb 26 hetes korban. Szóval próbáltam neked segíteni remélem hasznát veszed. Jó babázást!

Gluténtartalmú kaját szopós babának 8 hónapos kortól óvatosan lehet bevezetni, tejszín nem csak 1 éves kor felett adható. Szerintem ha tudsz inkább te fõzz neki, a Hipp különben is nagyon drága és tényleg a németeknek találták ki. Ha már bébi étel akkor válaszd az Univert, vagy a Kecskemétit magyar minõség, magyar gyerekeknek és nem vészes az ára. Egyébként dietetikusként korainak tartom, hogy szopi mellett már bevezetted a hozzátáplálást, jobb lenne ha 6 hónapos koráig csak szopna. De persze ha úgy érzeted szükséges a te dolgod. Egyébként a legújabb ajánlások szerint 17-26 hetes kor közt kell elkezdeni a fõzelékeket, gyümiket. De legkésõbb 26 hetes korban. Szóval próbáltam neked segíteni remélem hasznát veszed. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél, és megerõsítettél abban, h a glutén és a tejszín késõbbre való...Azért kellett elkezdenem a hozzátáplálást, mert az elsõ perctõl nagyon kevés a tejem.Az elsõ babámat csak 6 hétig tudtam szoptatni-tea, fejés, igény szerinti szopizás ellenére is!-és ez most kész csoda, h ha kevés is, de még mindig van!Túl vagyok egy hosszadalmas mellgyulladáson, szóval nem volt egyszerû idáig eljutni...A Kecskeméti, és az Univer kajákat is szereti, csak gondoltam bõvítem a repertoárt.Még 1x köszi a segítséget, neked is jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!