Találatok a következő kifejezésre: 3,5 hónapos babám és (52 db)

3.5 hónapos babám 5 percig szopik aztán leáll orditani és nem tudom már vissza tenni a cicire vajon mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Valószínûleg az a baja, hogy 3,5 hónapos :-))) Gondolom, ez hirtelen történt. Ha nem fáj semmije (ha fájna, nem csak ekkor ordítana), akkor most jött el az a korszak, hogy ennyi idõ alatt végez, és már érdekesebb a világ annál, hogy ezzel töltse az idõt. Hagyd békén, ha erõlteted, csak még nagyobb ellenállást váltasz ki vele. Esetleg kínáld meg gyakrabban, ha aggódsz, hogy nem szopik eleget, pl. kevesebb a pisi. Nyugi, ilyen idõsen 5 perc alatt már bõven jól tudnak lakni, erõsek és ügyesek.

Valószínûleg az a baja, hogy 3, 5 hónapos :-))) Gondolom, ez hirtelen történt. Ha nem fáj semmije (ha fájna, nem csak ekkor ordítana), akkor most jött el az a korszak, hogy ennyi idõ alatt végez, és már érdekesebb a világ annál, hogy ezzel töltse az idõt. Hagyd békén, ha erõlteted, csak még nagyobb ellenállást váltasz ki vele. Esetleg kínáld meg gyakrabban, ha aggódsz, hogy nem szopik eleget, pl. kevesebb a pisi. Nyugi, ilyen idõsen 5 perc alatt már bõven jól tudnak lakni, erõsek és ügyesek.
a pici fiam meg7 hetes de ö is sokszor csinal igy 5 perc utan, szopizza de mikor megy a szajaba a tej engedi ki a szajan nem nyeli le , felreveszem s örvend, mosolyog, addig van baj csak mig a cici melett van.de 2, 5 3 orat kibir 5 perc szopival
Hasznaltok cumit, cumisuveget?Hirtelen alakult ez ki nala? Vegulis 5 perc alatt is ki tudja mar szivni a tejcsit.Figyeld hogy van e eleg pisi-kaki.Ha nem kell neki ne eroltesd mert csak rossz elmenye lesz a szopirol.
Lehet, hogy nincs elég tejed, vagy már nem elég neki? Esetleg nincs eldugulva az orra ?
Mérd le szopás elõtt és utána : ha eleget szpott, akkor valami más baja van! Ha a szopott mennyiség túl kevés, akkor az arra utal, hogy nincs elég tejed, elégedetlenkedik õkelme, mert éhes maradt. (Az, hogy 5 perc szopás után ordítva sír, az az utóbbira utal, de a mérés ebben bizonyosságot fog adni.)
Határozottan nem értek egyet a 22.50-essel. A mérés csak hozzávetõleges támpontot ad, és abból hogy esetleg nem jön ki az "adag", nem szabad arra következtetni, hogy kevés a tej. Lehet, hogy a baba nem akar többet enni, van olyan, hogy egyszer 200 ml, másszor 50 ml. Egy egész napon minden szopit le kellene mérni ahhoz, hogy a tej mennyiségére következtetni lehessen. Még akkor is nagyok az eltérések, van abba, aki 1000 ml/nappal sem elégedett, más 600 ml-tõl vígan fejlõdik. ELTÉRÕEK AZ IGÉNYEK. Másrészt az a baba, aki 5 percig folyamatosan szopott, nem ordít azért, mert éhes. Inkább az lehet, hogy túl gyorsan teleszívja magát és feszül a gyomra. Nem a kevés tej a legfõbb oka a problémáknak általában, de ha elkezdünk pótlást adni, tényleg kevés lesz.

3, 5 hónapos babának adhatok már 4hós babaételeket? Anyatejes, de egyre többet kell tápszereznem és inkább szívesebben adnék neki gyümit.

Legjobb válasz: Szerintem várd meg azt a fél hónapot, hamar elmegy úgyis! :) De ha már most ki akarod próbálni a hozzátáplálást, elõször mindenképpen almával próbálkozz, reszeld le vagy turmixold, amelyik neked jobb. Egyébként nekünk a gyerekorvos pont 3,5 hónaposan mondta, hogy próbáljuk ki lassan az almát. Viszont ettõl a védõnõnk idegrohamot kapott. :) Én kipróbáltam, adtam a picinek egy kis almát és két pofira ette és a mai napig semmi baja, imádja a gyümölcsöket.

Szerintem várd meg azt a fél hónapot, hamar elmegy úgyis! :) De ha már most ki akarod próbálni a hozzátáplálást, elõször mindenképpen almával próbálkozz, reszeld le vagy turmixold, amelyik neked jobb. Egyébként nekünk a gyerekorvos pont 3, 5 hónaposan mondta, hogy próbáljuk ki lassan az almát. Viszont ettõl a védõnõnk idegrohamot kapott. :) Én kipróbáltam, adtam a picinek egy kis almát és két pofira ette és a mai napig semmi baja, imádja a gyümölcsöket.
Szoptass, és akkor tejed is lesz. Még 4 hónapos babának sem szabad ilyen kajákat kapnia, nemhogy egy 3, 5 hónaposnak. 6 hónapos kor elõtt szigorúan tilos hozzátáplálni mind a tápszeres, mind az anyatejes babákat, mert visszafordíthatatlan károkat okoz a szervezetében. Úgyhogy, ha nem akarod szoptatni, akkor adj neki tápszert, ha nem akarod szándékosan megbetegíteni.
Pfúú, azért ez durva!! Szerintem várj még 1 hónapot ha tudsz és akkor adhatsz neki gyümiket meg zöldséget nyugodt szívvel! A mi generációnknál már 2 hós kortól elkezdték a hozzátáplálást. Én eddig nem érztem, még kárát. Egyébként én ilyenkor mindig azt mondom, hogy mindenki úgy csinálja ahogy érzi. Ha gondolod megkóstoltathatod vele mondjuk az alma levét lehet, hogy öklendezik majd tõle és akkor el is dõlt a nagy kérdés, hogy még várni kell vele. 7, 5 hós anyuka
A kérdező hozzászólása: Szoptass, és akkor tejed is lesz...-mondod Te. 3, 5hónapja "szenvedek" azzal, h legyen tejem. Már mindent megtettem, erre ezt kapom. :S Természtesen a legjobbat szeretném a gyerekemnek.Gondolom nem véletlenül írják rá, h 4hós kortól.
Ha a legjobbat akarod neki akkor add neki a tápszert meg a tejedet amíg van és várja a hozzátáplálással még legalább egy hónapot, de inkább többet. Én is szenvedtem a tejjel, sõt én fejtem neki, mert nem volt hajlandó szopni, és korán kellet tápszerrel is pótolni. Tudom milyen érzés, de neki még csak tej alapú táplállékra van szüksége, semmi másra. Ha meg mégis adnál neki, akkor inkább friss gyümölcsöt, itt az õsz, mindenhol alma terem. Inkább az, mint a babakaja.
Az elsõ válaszoló azért jól eltulozza a dolgot, még jó hogy nincs igaza.Az én gyerekeim anno(24 és 20 éve)3 hónapos kortól ették a tipikus babakaját:burgonya, répa, alma, stb és egészséges felnõttek lettek.Nyugodtan kóstoltasd ha elszántad magad, de én azt ajánlom magad készitsd ugyis kicsi kell belõle.Ha meg valamelyik nem izlik tudod kombinálni a hozzávalókat.Sok sikert és türelmet(fõleg a sok okos anyukához)
3 hónaposak a lányaim, tegnap volt itt a doki, és mondta, most már elkezdhetnénk az ismerkedést a gyümölcsökkel. És el is kezdtük, nincs semmi probléma, nagyon ízlik nekik. Hülyeség ez, hgoy visszafordíthatatlan károkat okoz, honnan vetted ezt a baromságot? Ha most az összes orvos és védõnõ elkezdené hirdetni, hgoy csak 2 éves kor után lehet elkezdeni a hozzátáplálást, akkor csak akkor kezdenéd? Az okozna neki károsodást!
Nekem az a véleményem hogy régen tényleg tehéntej+pirított liszt ilyenek, mégis itt vagyunk!!!!

Baj, ha 3, 5 hónapos babám nem bír hason feküdni és emiatt nem is erősödik még a karja? Oldalt sem tud feküdni, mert rögtön elborul.

ha a karomban van gyönyör?en tartja a kis fejét, hason is néhány percig, de utána sírni kezd és fekszik, nem nyomja ki magát. Hogy fog így kúszni,mászni? Próbáltam a figyelmét lekötni mindenféle színes, zörg? játékokkal, vagy saját magamat használni csalinak, de kb. max 5 perc után b?gni kezd. Elég nagy súlyú baba, lehet hogy a pociját nyomja ?

Legjobb válasz: Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyûlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak késõbb érõ gyerekek is.... Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt) Nem vagytok semmirõl sem lekésve!!!

Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyûlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak késõbb érõ gyerekek is.... Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt) Nem vagytok semmirõl sem lekésve!!!
Szia, nem kell aggódnod, az én 10 hónapos kislányom egyszer aludt életében hason, tíz percet. Sose bírta, kb. 4-5 hónapos lehetett, mikor már hosszú távon is lehetett hasra rakni. Én is meg voltam ijedve, hogy miért sír hason állandóan, de kinõtte. Mostmár kapaszkodva jár :) Szóval nem hinném, hogy gond!
Az én babám ugyanígy volt, nem erõltettem neki. Már 4 hónaposan megfordult de még akkor sem szeretett hason lenni. Mára szinte kizárólag hason akar lenni, a pelenkázás egy kínszenvedés. Kúszni még nem tud de erõsen próbálkozik, a lényeg, hogy ne aggódj a többség még nem szeret hason lenni ebben a korban majd ráérez, szerintem ne erõltesd! Épp ma 7 hós anyuka :)


Mit tehetnék? 3, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat, de már 4 napja egyszer felébred éjjel és úgy veszem észre éhes is.

Anyatejes. Vagy szerintetek növekedési ugrás ez, és így egészíti ki a tejmennyiséget? Volt valaki ebben a helyzetben? Egyébként szopizik és vissza is alszik. Próbáltam csak megitatni, akkor is visszaaludt, viszont egy óra múlva ismét felkelt.

Legjobb válasz: Biztos hogy éhes!Ciciztesd meg,ha szerencsés vagy pár nap vagy hét és visszaáll a dolog! Nálunk visszaállt!De 5,5 hósan is volt egy ilyen hetünk!Volt hogy kétszer is kelt ilyenkor! Nálunk is 12 hetes kora óta átalussza az éjszakát és csak anyatejes volt 6 hós koráig!

Biztos hogy éhes!Ciciztesd meg, ha szerencsés vagy pár nap vagy hét és visszaáll a dolog! Nálunk visszaállt!De 5, 5 hósan is volt egy ilyen hetünk!Volt hogy kétszer is kelt ilyenkor! Nálunk is 12 hetes kora óta átalussza az éjszakát és csak anyatejes volt 6 hós koráig!
6 hetesen, 3 hónaposan és 6 hónaposan van egy fejlõdési lépcsõ, ilyenkor megugrik az igény is, ciciztesd amilyen gyakran kéri, már csak azért is, hogy a tejtermelésed is az õ igényéhez tudjon alkalmazkodni. Ha van tej, akkor nincs gond :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem nekünk is visszaáll, mert elkényeztetett az éjszakai alvásával és most egy picit rosszul esik kelni, de persze szívesen teszem, mert imádom!

3, 5 hónapos babám éjjel nagyon rosszul alszik, óránként ébred, nyöszörög. Homeos chamomillat c15-t vettem neki, ajánlották még a Sedatif Pc-t is de ezt nem merem neki adni, mivel nem tudom, hogy csecsemőknek jó-e? Ki és hogyan használta ezeket?

Legjobb válasz: Szia. Az én babámmal is ugyan ez van,nagyon rossz alvó. Õ már 5hónapos. A chamomillat még nem próbáltuk,de a Sedatif Pc-t igen,nekünk semmit nem használt! Sõt úgy vettem észre hogy még élénkebb lett tõle. Lefekvés elõtt,és felkelés után adtam neki egy egy szemet. Összetörtem,majd pici folyadékban feloldottam,és kiskanállal beadtam neki.

Szia. Az én babámmal is ugyan ez van, nagyon rossz alvó. Õ már 5hónapos. A chamomillat még nem próbáltuk, de a Sedatif Pc-t igen, nekünk semmit nem használt! Sõt úgy vettem észre hogy még élénkebb lett tõle. Lefekvés elõtt, és felkelés után adtam neki egy egy szemet. Összetörtem, majd pici folyadékban feloldottam, és kiskanállal beadtam neki.
Egyéb tünet ezeken az éjszaki nem alvásokon kívül van? Nyálzás, hígabb esetleg gyakoribb széklet, tömköd-e mindent a szájába, látsz-e valamit az ínyén? Camomilla fogzásra való. Sedatif pc pedig alvászavarra. Egy 3, 5 hónapos csecsemõnél utóbbiról nem beszélhetünk, így szerintem azt felejtsd el. Az alvászavar (ha kifejezetten az jön elõ a babánál) 5-6 hónapos kor körül szokott jelentkezni, mozgásfejlõdéssel egyidejûleg. Ha az elején felsorolt tünetek valamelyikét is tapasztalod, nagy valószínûséggel a fogak mocorognak, ez esetben a camomilla szert nyugodtan adhatod neki. Kitekersz a kupakjába 5 golyót, rácseppentesz pár csepp vizet, hagyod feloldódni, és megitatod vele. Akár negyed óránként is kaphatja, ha nagyon súlyosak a tünetek. Adod neki 1-2 hétig, aztán szünet (1 hétig kb., illetve amíg ismét elõ nem jönnek a tünetek). Az elsõ pár napban felerõsítheti a tüneteket, ettõl nem szabad megijedni, tovább kell folytatni a kúrát. Ha 1-2 hét után sem látsz változást, akkor nem a camomilla a babád alkati szere, másikat kell találni neki.
Alkalmanként 5 golyót kell adni neki. Az az alap adag. Egyébként nálunk is volt ilyen nyáladzós, mindent a szájába tömködõs, nyûgösködõs idõszak 3 hónapos kora körül, és mégis csak 9 hónaposan bújtak ki az elsõ fogai.
Kiváncsi vagyok, mennyit eszik a baba és mit, hányszor egy nap. Egy ekkora baba nem alvászavaros, max éhes vagy a foga gyötri, de hogy a fog miatt óránként keljen, az sem valószínû. Az elsõ fogak viszonylag könnyen jönnek, csak az àttörésnél gyötörhetné ennyire. De az sem tart egy-két éjjelnél tovább. A rágófogak meg a szemfog, na az más tészta, az tudja óránként keltegetni! Biztos, hogy kellõ kalóriabevitele van napközben? Mikor éjjel felkel, kap enni vagy úgyhagyod? Nem létezik, ha megeteted éjjel, akkor is nyöszizve kel egy óra mulva!
A kérdező hozzászólása: Igen elég sokat nyálazik, mindent betöm a szájába ami a keze ügyébe kerül, de még a fogak sehol sincsenek. hetes korától végig aludta az éjszakát ezért furcsa. A chamomillát alkalmanként 5 golyó vagy egész napra elosztva kapja? Ezt nem tudom. Lehet, hogy valami mozgásfejlõdés is van, mert egész éjjel forgolódik emeli a fejét. Napközben pedig hasizomból próbálja ülésbe húzni magát. Pedig még nem is fordult meg.

3, 5 honapos babam hogyan tudna elkerulni, hogy ne kapja el tolem a nathat, es a torokfajast?

mit ne csinaljak vele?mivel kezelhetnem magam?anyatejes

Legjobb válasz: Semmi gond, a baba az anyatejjel megkap minden ellenanyagot, semmi baja nem lesz. Kerülj minden mesterséges anyagot, igyál meleg teát, gõzölj, sok husileves, gyümölcs, és este 2 pizsi, 3 takaró és izzadd ki két éjjel.-)

Semmi gond, a baba az anyatejjel megkap minden ellenanyagot, semmi baja nem lesz. Kerülj minden mesterséges anyagot, igyál meleg teát, gõzölj, sok husileves, gyümölcs, és este 2 pizsi, 3 takaró és izzadd ki két éjjel.-)
Szia! Szerintem használhatsz Bioparox sprayt, azt terhesség alatt én is használhattam, mikor beteg voltam. Próbálj szerezni maszkot, és szoptatáskor vagy pelenkázáskor legyen rajtad, hogy ne menjen a babára baci.
Szia. Igaza van az elõttem szólónak. Ha anyatejes nem fogja tõled elkapni. Pár hete én is nagyon meg voltam fázva, fájt a torkom, köhögtem de a kislányomnak semmi baja nem volt. Én csak mézes teával és negroval kúráltam magam. Üdv, 4, 5 hónapos kislány anyukája

3.5 honapos babam legszivesebben ulne. Ha az olombe van es a hata meg van tamasztva art neki?

Legjobb válasz: 4 hósan már ült a lányom mindenki csodálkozott rajta. nem egyformán fejlõdnek a gyerekek, vannak ilyenek, akik korábban csinálnak dolgokat a társaiknál. Ha ülteted is nyúlj a hóna alá és egy kicsit segíts neki, hogy ne roggyon meg a háta, mert az árt neki, és csak rövid ideig.

4 hósan már ült a lányom mindenki csodálkozott rajta. nem egyformán fejlõdnek a gyerekek, vannak ilyenek, akik korábban csinálnak dolgokat a társaiknál. Ha ülteted is nyúlj a hóna alá és egy kicsit segíts neki, hogy ne roggyon meg a háta, mert az árt neki, és csak rövid ideig.
Azt mondják addig nem szabad ültetni a gyereket míg magától nem ül. Az én lányom mindig hasizomból akart ülni, mert kihagyott egy fejlõdési fázist a forgást. Ha a fejét tartja és a háta támasztva van, lehet ültetni enyhén hátradöntve. Ha fel tudja húzni magát a kezed segítségével akkor már biztosan lehet ültetni.

Mire való a mecsek baby és a mecsek baby plussz tea? Azt éjjel adhatom 3, 5 hónapos babámnak?

Legjobb válasz: Szia! Hasfájásra jó,mert kamilla és édeskömény van benne,bár van olyan baba,akinek az édesköménytõl jobban fáj a pocakja. Én adom néha a kislányomnak már a második héttõl,mert elég pocifájós szegénykém. Úgy vettem észre,hogy a pukik jobban mennek tõle. 4hetes kislány anyukája

Szia! Hasfájásra jó, mert kamilla és édeskömény van benne, bár van olyan baba, akinek az édesköménytõl jobban fáj a pocakja. Én adom néha a kislányomnak már a második héttõl, mert elég pocifájós szegénykém. Úgy vettem észre, hogy a pukik jobban mennek tõle. 4hetes kislány anyukája

Kipattogzódás a 3, 5 hónapos babám mindkét combján mitől lehet és mivel kenjem?

Soha nem volt, de még a popsiján sem. Ez most kb fél hüvelykujjnyi területen van és apró kis kiemelkedés a b?rén, mintha kis pattanások lennének.

Legjobb válasz: én sudocrem-mel kentem be. egy nap alatt helyrejött

én sudocrem-mel kentem be. egy nap alatt helyrejött
A kérdező hozzászólása: köszi, az mire jó /még/?

Álmatlanság - szülés utáni depresszió? 3, 5 hónapos babám alszik, én viszont gyakran képtelen vagyok, és egyébként is levert vagyok sokszor.

Van köztetek olyan, akinél szülés utáni depressziót állapított meg szakember? Álmatlanság volt a tüneteitek között? Mi volt a kezelés és mennyi ideig tartott? A szoptatással mi lett a kezelés alatt?

Legjobb válasz: Szia!Biztos vagyok benne, hogy csak kimerült vagy, ami ebben az idõszakban, sajnos normális dolog. Egy kisbaba ellátása, teljes embert kíván. Ha mégis úgy érzed, hogy tényleg gond van, beszélj orvossal ez ügyben.

Szia!Biztos vagyok benne, hogy csak kimerült vagy, ami ebben az idõszakban, sajnos normális dolog. Egy kisbaba ellátása, teljes embert kíván. Ha mégis úgy érzed, hogy tényleg gond van, beszélj orvossal ez ügyben.
a levertség még nem depresszió, sokan hajlamosak rá, hogy azt mondják depis vagyok, amikor csak rossz a kedve, fáradt. sajnos fárasztó az anyaság, de nézd a szépségeit, a tündér babádat.... és próbálj napközben aludni, amikor stzundítanál ne maradj ébren mondván, hoyg nappal van . a pihenés fontos, akkor aludj, amikor úgy érzed jönne álom. Biztos van olyan idõszak, a szervezetünk okos. ne szégyelld, ha napközben alszol kicsit.nem gondolnám, hoyg antidepresszáns gyógyszer jót tenne a babának...Olyan van, hoyg szülés utáni depresszió, de csak az álmatlanság még nem az, talán nyugtalan vagy valami miatt, gondold át mi aggaszt, van-e megoldatlan dolgod stb. ha minden rendben, nem rágod magadat belülrõl valami miatt( pl. párod, vagy az alakod, korábbi munkád, hoyg meglesz-e két év múlva, rend van-e a lakásban, szüléeid, látogatók, anyós...:-))) ha nem találsz semmit, olyat ami bosszant, akkor valóban nem normális a tartós álmatléanság, keress orvost, de ne szedjél elsõ szóra gyógyszert.
Nálam is volt álmatlanság, azt hiszem pont úgy mint neked 3 és fél, 4 hónapos kora körül. Hiába voltam hulla fáradt, még akkor sem tudtam éjjel aludni, amikor a babóm hagyott volna. Nekem a homeopátiás Sedatif PC-t ajánlották. Úgy emlékszem, 1 doboz egy bõ hétre elég. De azt mondják, ennyi idõ alatt meg is kell hogy oldja a gondokat. Ha esetleg mégsem, akkor már érdemes egy orvost felkeresned. Én próbáltam kicsit megnyugodni és nappal legalább kicsit leülni, ledõlni olvasgatni míg a picim aludt. Meg mászkálni, emberekkel találkozni amikor a gyerkõc engedte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!