Találatok a következő kifejezésre: 3,5 hónapos babám (171 db)

3.5 hónapos babám 5 percig szopik aztán leáll orditani és nem tudom már vissza tenni a cicire vajon mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Valószínûleg az a baja, hogy 3,5 hónapos :-))) Gondolom, ez hirtelen történt. Ha nem fáj semmije (ha fájna, nem csak ekkor ordítana), akkor most jött el az a korszak, hogy ennyi idõ alatt végez, és már érdekesebb a világ annál, hogy ezzel töltse az idõt. Hagyd békén, ha erõlteted, csak még nagyobb ellenállást váltasz ki vele. Esetleg kínáld meg gyakrabban, ha aggódsz, hogy nem szopik eleget, pl. kevesebb a pisi. Nyugi, ilyen idõsen 5 perc alatt már bõven jól tudnak lakni, erõsek és ügyesek.

Valószínûleg az a baja, hogy 3, 5 hónapos :-))) Gondolom, ez hirtelen történt. Ha nem fáj semmije (ha fájna, nem csak ekkor ordítana), akkor most jött el az a korszak, hogy ennyi idõ alatt végez, és már érdekesebb a világ annál, hogy ezzel töltse az idõt. Hagyd békén, ha erõlteted, csak még nagyobb ellenállást váltasz ki vele. Esetleg kínáld meg gyakrabban, ha aggódsz, hogy nem szopik eleget, pl. kevesebb a pisi. Nyugi, ilyen idõsen 5 perc alatt már bõven jól tudnak lakni, erõsek és ügyesek.
a pici fiam meg7 hetes de ö is sokszor csinal igy 5 perc utan, szopizza de mikor megy a szajaba a tej engedi ki a szajan nem nyeli le , felreveszem s örvend, mosolyog, addig van baj csak mig a cici melett van.de 2, 5 3 orat kibir 5 perc szopival
Hasznaltok cumit, cumisuveget?Hirtelen alakult ez ki nala? Vegulis 5 perc alatt is ki tudja mar szivni a tejcsit.Figyeld hogy van e eleg pisi-kaki.Ha nem kell neki ne eroltesd mert csak rossz elmenye lesz a szopirol.
Lehet, hogy nincs elég tejed, vagy már nem elég neki? Esetleg nincs eldugulva az orra ?
Mérd le szopás elõtt és utána : ha eleget szpott, akkor valami más baja van! Ha a szopott mennyiség túl kevés, akkor az arra utal, hogy nincs elég tejed, elégedetlenkedik õkelme, mert éhes maradt. (Az, hogy 5 perc szopás után ordítva sír, az az utóbbira utal, de a mérés ebben bizonyosságot fog adni.)
Határozottan nem értek egyet a 22.50-essel. A mérés csak hozzávetõleges támpontot ad, és abból hogy esetleg nem jön ki az "adag", nem szabad arra következtetni, hogy kevés a tej. Lehet, hogy a baba nem akar többet enni, van olyan, hogy egyszer 200 ml, másszor 50 ml. Egy egész napon minden szopit le kellene mérni ahhoz, hogy a tej mennyiségére következtetni lehessen. Még akkor is nagyok az eltérések, van abba, aki 1000 ml/nappal sem elégedett, más 600 ml-tõl vígan fejlõdik. ELTÉRÕEK AZ IGÉNYEK. Másrészt az a baba, aki 5 percig folyamatosan szopott, nem ordít azért, mert éhes. Inkább az lehet, hogy túl gyorsan teleszívja magát és feszül a gyomra. Nem a kevés tej a legfõbb oka a problémáknak általában, de ha elkezdünk pótlást adni, tényleg kevés lesz.

3, 5 hónapos babám nem nagyon bír ki 3 órát tápszer nélkül?

miért van ez ? a teát nem fogadja el.van amikor elég sok ki jön bekl?le evés után. lehe hogy éhes marad? kapott már tejpépet kb 60 ml lett készen és ugyan úgy megitta az adagát a tápiból mintha nem is kapott volna.amúgy az adagja minden evésnél 170 ml.és éjszaka is .mostanába kétszer is fel kel enni.

Legjobb válasz: Hm... az én kislányom is 3,5 hónapos és 100-120 miliket eszik kb. 3 óránként, a védõnõ szerint ez jó. De ahogy itt olvasgatlak benneteket, kétségeim támadtak. :( Éjszaka is felébred egyszer.

Hm... az én kislányom is 3, 5 hónapos és 100-120 miliket eszik kb. 3 óránként, a védõnõ szerint ez jó. De ahogy itt olvasgatlak benneteket, kétségeim támadtak. :( Éjszaka is felébred egyszer.
Növeld meg az adagját 170-rõl. Annak idején a kislányom többször is változtatott az evési gyakoriságon. És bizony volt, amikor 2 óránként akart enni. A babák remekül tudják, mit és mikor akarnak, nekünk csak igazodni kell ehhez.
Mi is 3, 5 hónaposak vagyunk, és 190 miliket kap 3-4 óránként. Este 200-210, és egész éjjel alszik mint a bunda.
növeld meg az adagját, kevés már neki a 170ml
Én is így voltam a kislányommal és meg kellett neki növelni az adagját.Ha napközben jól lakik és este nem aszik annyit mint szokott akkor is átalussza az éjszakát, mert a napi adagja megvan.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat csak azt elfelejtetem írni hogy már akartam növelni de nem akar 170-nél többet enni.és esre pedig vacsi majd lefekvés elõtt adtam neki még 100 ml-t de ugyan úgy ébredt éjszaka 1-szer 2-szer.

3.5 hónapos babám egyik éjjel 3-4 óránként kell szopizni, másik éjjel 1.5-2 óránként. Ez mitől van?

Legjobb válasz: Szia Nem tudom,hogy mitõl van,de nem vagy vele egyedül.. :) Nekem ilyen idõközönként szokott kelni: 1-4-7. Ma meg minden órában fent volt,és minden 2. órában enni is kért. Üdv.,egy 5 hónapos gyönyörû kicsi lány anyuja :)

Szia Nem tudom, hogy mitõl van, de nem vagy vele egyedül.. :) Nekem ilyen idõközönként szokott kelni: 1-4-7. Ma meg minden órában fent volt, és minden 2. órában enni is kért. Üdv., egy 5 hónapos gyönyörû kicsi lány anyuja :)


3, 5 hónapos babának adhatok már 4hós babaételeket? Anyatejes, de egyre többet kell tápszereznem és inkább szívesebben adnék neki gyümit.

Legjobb válasz: Szerintem várd meg azt a fél hónapot, hamar elmegy úgyis! :) De ha már most ki akarod próbálni a hozzátáplálást, elõször mindenképpen almával próbálkozz, reszeld le vagy turmixold, amelyik neked jobb. Egyébként nekünk a gyerekorvos pont 3,5 hónaposan mondta, hogy próbáljuk ki lassan az almát. Viszont ettõl a védõnõnk idegrohamot kapott. :) Én kipróbáltam, adtam a picinek egy kis almát és két pofira ette és a mai napig semmi baja, imádja a gyümölcsöket.

Szerintem várd meg azt a fél hónapot, hamar elmegy úgyis! :) De ha már most ki akarod próbálni a hozzátáplálást, elõször mindenképpen almával próbálkozz, reszeld le vagy turmixold, amelyik neked jobb. Egyébként nekünk a gyerekorvos pont 3, 5 hónaposan mondta, hogy próbáljuk ki lassan az almát. Viszont ettõl a védõnõnk idegrohamot kapott. :) Én kipróbáltam, adtam a picinek egy kis almát és két pofira ette és a mai napig semmi baja, imádja a gyümölcsöket.
Szoptass, és akkor tejed is lesz. Még 4 hónapos babának sem szabad ilyen kajákat kapnia, nemhogy egy 3, 5 hónaposnak. 6 hónapos kor elõtt szigorúan tilos hozzátáplálni mind a tápszeres, mind az anyatejes babákat, mert visszafordíthatatlan károkat okoz a szervezetében. Úgyhogy, ha nem akarod szoptatni, akkor adj neki tápszert, ha nem akarod szándékosan megbetegíteni.
Pfúú, azért ez durva!! Szerintem várj még 1 hónapot ha tudsz és akkor adhatsz neki gyümiket meg zöldséget nyugodt szívvel! A mi generációnknál már 2 hós kortól elkezdték a hozzátáplálást. Én eddig nem érztem, még kárát. Egyébként én ilyenkor mindig azt mondom, hogy mindenki úgy csinálja ahogy érzi. Ha gondolod megkóstoltathatod vele mondjuk az alma levét lehet, hogy öklendezik majd tõle és akkor el is dõlt a nagy kérdés, hogy még várni kell vele. 7, 5 hós anyuka
A kérdező hozzászólása: Szoptass, és akkor tejed is lesz...-mondod Te. 3, 5hónapja "szenvedek" azzal, h legyen tejem. Már mindent megtettem, erre ezt kapom. :S Természtesen a legjobbat szeretném a gyerekemnek.Gondolom nem véletlenül írják rá, h 4hós kortól.
Ha a legjobbat akarod neki akkor add neki a tápszert meg a tejedet amíg van és várja a hozzátáplálással még legalább egy hónapot, de inkább többet. Én is szenvedtem a tejjel, sõt én fejtem neki, mert nem volt hajlandó szopni, és korán kellet tápszerrel is pótolni. Tudom milyen érzés, de neki még csak tej alapú táplállékra van szüksége, semmi másra. Ha meg mégis adnál neki, akkor inkább friss gyümölcsöt, itt az õsz, mindenhol alma terem. Inkább az, mint a babakaja.
Az elsõ válaszoló azért jól eltulozza a dolgot, még jó hogy nincs igaza.Az én gyerekeim anno(24 és 20 éve)3 hónapos kortól ették a tipikus babakaját:burgonya, répa, alma, stb és egészséges felnõttek lettek.Nyugodtan kóstoltasd ha elszántad magad, de én azt ajánlom magad készitsd ugyis kicsi kell belõle.Ha meg valamelyik nem izlik tudod kombinálni a hozzávalókat.Sok sikert és türelmet(fõleg a sok okos anyukához)
3 hónaposak a lányaim, tegnap volt itt a doki, és mondta, most már elkezdhetnénk az ismerkedést a gyümölcsökkel. És el is kezdtük, nincs semmi probléma, nagyon ízlik nekik. Hülyeség ez, hgoy visszafordíthatatlan károkat okoz, honnan vetted ezt a baromságot? Ha most az összes orvos és védõnõ elkezdené hirdetni, hgoy csak 2 éves kor után lehet elkezdeni a hozzátáplálást, akkor csak akkor kezdenéd? Az okozna neki károsodást!
Nekem az a véleményem hogy régen tényleg tehéntej+pirított liszt ilyenek, mégis itt vagyunk!!!!

Nagy baj, ha 3, 5 hónapos babám még nem tud könyökölni? Csak a fejét emeli.

Ha ébren van nem szeret hason lenni, mindig sír, viszont aludni, csak hason alszik.

Legjobb válasz: A kisfiammal 2 hónapos kora óta járunk a fejlõdésneurológiára. Három hónaposan is vinni kellett és az akkori vizsgálaton még nem tudta kinyomni magát, csak a fejét forgatta. A doktornõ azt monda, hogy már csinálnia kéne, tegyem többett hasra. Erre másnap megcsinálta.:)Hozzáteszem õ is utált hason lenni, sokat sírt. De mindig egy picit tovább bírta. Most 5 hós és már nincs gond a hasalással. Én azt csináltam, hogy amikor hasra tettem körberaktam játékokkal, beszéltem hozzá, énekeltem, az valamennyire lefoglalta. Ja, és õ is hason alszik.

A kisfiammal 2 hónapos kora óta járunk a fejlõdésneurológiára. Három hónaposan is vinni kellett és az akkori vizsgálaton még nem tudta kinyomni magát, csak a fejét forgatta. A doktornõ azt monda, hogy már csinálnia kéne, tegyem többett hasra. Erre másnap megcsinálta.:) Hozzáteszem õ is utált hason lenni, sokat sírt. De mindig egy picit tovább bírta. Most 5 hós és már nincs gond a hasalással. Én azt csináltam, hogy amikor hasra tettem körberaktam játékokkal, beszéltem hozzá, énekeltem, az valamennyire lefoglalta. Ja, és õ is hason alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Én is próbálom hasra tenni, mivel az elõírás, hogy szígorúan hason kell lennie, ha ébren van, de szegénykém pár perc után úgy sír, hogy felveszem, így nem sok van a hasalásból egy nap. Én hiába rakom körbe játékkal nem igazán foglalkozik vele. Viszont már reggel õ is feltámaszkodik pár percre és akkor nem is sír, de napközben továbbra sem tudom hasra tenni. De bízom benne, hogy hamarosan behozza a lemaradását.
Reggel biztosan azért nyomja már ki magát, mert kipihent. Olyankor minden jobban megy. Nem tudom mennyit és hogyan alszik napközben a babád, de próbáld meg minden nagyobb alvás után rögtön hasra tenni. Hátha kipihenten megbarátkozik a hasonléttel és utána könnyebben elfogadja a nap többi szakában. Elsõ voltam

3, 5 hónapos babának lehet már adni alma lét?

Ti mikor adtatok a babátoknak ?

Legjobb válasz: Az én babám 4 hónapos de nem adok még neki. Ha tudod szoptatni akkor az jobb neki. ès nem kell más neki. Ha nem akkor a helyedben biztos kivárnám a 4. hónapot. Amúgy èn biztos almapéppel kezdenèm.

Az én babám 4 hónapos de nem adok még neki. Ha tudod szoptatni akkor az jobb neki. ès nem kell más neki. Ha nem akkor a helyedben biztos kivárnám a 4. hónapot. Amúgy èn biztos almapéppel kezdenèm.
Szopik, tápszeres? Enyém szopizott, de nem hízott megfelelõen, tápszert nem kérte, cumisüveget nem vette a szájába, én 3.5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Reszeltem almát annak a levét kapta 1 kanálla, másnap 3 kanál, utána 6 kanál, majd alma pépet is kapott, de aza lmától szorulása lett, ez után jött a barack bébi étele 2 kanál, 4 kanál stb., utána kapott tejpépet, sütõtököt, banánt, glutént (fél baba keksz reggel) 4 hónaposan napi 2 szer, 5 hónaposan napi 4 szer evet normálisat, mellette szopizik étkezések elõtt mindig. 7 hónapos 4 szer eszik normál ennivalót, és 4 szer szopizik. 4 hónapos kortól mehet a hozzátáplálás, az a 2 hét már nem oszt nem szoroz így mehet az almalé DE ha szopizik azt javasolják csak 6 hónapos korban kezdjük meg a hozzátáplálást. Én babám nagyon szereti az ételeket, nagyon szívesen eszi ezeket, de kicsit azért sajnálom, hogy már nem csak szopival lakik jól.
1. válaszolóval értek egyet. Nincs rá semmi szüksége, a gyomrát csak megterhelnéd. Ha anyatejes, és minden rendben, várd ki a 6 hónapot. Gondolj arra, hogy nem kell még magaddal vinni enni-inni, ha elindultok valahova. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat . Tápszeres a babám
mivel tápszeres nyugodtan adhatod neki... reszeld le a friss almát és annak a levét kóstoltasd meg vele :) semmi baja nem lesz tõle... (engem mindjárt mindenki meg fog kövezni az enyém 2 hónapos tápszeres és már most megkóstoltattam vele a védõnõm tanácsára...)
Az en fiam is tapszeres es orvosi es vedonoi tanacsra megvartam a 4 honapot. Elotte felesleges adni, csak atmegy rajtukemesztetlenul, es maximum elteliti, tehat kevesebb tapszert ker, de semmi haszna nincs, ha csak nem az, hogy tudsz tapszert sporolni.
Az enyém is kb ennyi idõs volt, amikor elõször kapott. Sajnos akkor lett tápszeres és a dokinéni ajánlotta, mert nehezen tudott kakilni. Így nem kellett kúpot, meg ilyen-olyan csodaszereket adni neki, ettõl szépen ment a dolog. :)
mi 3 hónaposan elkezdhettük a hozzátáplálást a védõnõ tanácsára. 2 hete esznek almát és barackot. Úgy reszelem nekik. és ma kezdtük a tököt.
Szintén kövezésre várva, 6 hetes korától adok almalevet Neki, onnantól sorban vezettem be mindent. 6. héttõl kap tehéntejet is. Most fél éves.

Aggódom, mert a 3, 5 hónapos babám néhány napja alig eszik. Mitől lehet, van valakinek tapasztalata?

Nem tudom, mennyit eszik pontosan, mert nincs mérlegünk, de múlt héten egy szoptatás még 30 percig tartott, most meg 5-5 perc mindkét cici, aztán kiköpi. Úgy t?nik, mint aki jól lakott, aranyosan mosolyog utána. De nem lehet, hogy ennyi id? alatt annyit egyen, hogy elég legyen neki! Ennek aztán az a vége, hogy ha megnyikkan, azonnal azt hiszem, biztos éhes, hiszen alig evett, próbálom megetetni újra, de nem kell neki. Ráadásul gondolom ezzel van összefüggésben, hogy újra elkezdett éjszaka szopizni, pedig már régóta átaludta az éjszakát. Mit tegyek? Köszi szépen!

Legjobb válasz: SZERINTEM a meleg miatt lehet meg ezek a frontok nekem babóm 6 hónapos és õ is alig eszik az ilyen melegekbe. Éjszaka meg azért szopizik mert akkor már jobban esik neki a kajcsi amit napközben nem kér:)

SZERINTEM a meleg miatt lehet meg ezek a frontok nekem babóm 6 hónapos és õ is alig eszik az ilyen melegekbe. Éjszaka meg azért szopizik mert akkor már jobban esik neki a kajcsi amit napközben nem kér:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A melegre már én is gondoltam, de volt már meleg idén, akkor viszont nem volt ilyen probléma.
Nálunk is ez van, 3 hónaposak múltunk... szerintem arról van szó, hogy annyira ügyesen szopik, hogy nem kell neki annyi idõ, pláne napközben, amikor minden más sokkal érdekesebb. Én is mindig azt hiszem, hogy keveset evett, de nem jelez, nem sír és nem kér utána korábban enni. Hajnalban kelünk egyszer, akkor is eszik és már alszik is. Mivel eddig szépen gyarapodott és láthatóan jó a kedve, nem csinálok belõle ügyet. Szerintem te se tedd...

3, 5 honapos babának már adhatok almalevet? Az orvos szerint igen, de nem korai? Anyatejes, meg tápszeres is.

Legjobb válasz: Ha szerinted korai, akkor ne adj neki. Nem fog lemaradni semmirol sem. Megjegyzem, szerintem nagyon korai. Soha nem fogom megerteni, miert kell a par honapos babakat mar normal kajakkal tomni. Mindenkinek szive rajta, de nem ernek ra megkostolni az uj izeket?

Ha szerinted korai, akkor ne adj neki. Nem fog lemaradni semmirol sem. Megjegyzem, szerintem nagyon korai. Soha nem fogom megerteni, miert kell a par honapos babakat mar normal kajakkal tomni. Mindenkinek szive rajta, de nem ernek ra megkostolni az uj izeket?
nyugodtan megpróbálhatod, mi is így voltunk (anyatej+táp) szintén 3, 5 hósan kezdtünk almával, ezt nem szerette. a sütõtököt, meg a barackot igen :-) most 6 hónapos, már sokmindent eszik, mellé tápszer már nem kell, csak anyatej :-) illetve tejpép
Én se adnék még. Itt lesz az egész élete még hogy egyen mindenfélét:) Nem tudom milyen arányban anyatejes de ha csak mondjuk egy nap párszor kell kiegészíteni tápszerrel, akkor meg pléne várnék még 1-2 hónapot. Ha sok a tápszer és alig van anyatej akkor 4 hós kortól kezdeném.
A kérdező hozzászólása: inkább tápszeres, nagyon kevés anyatej van.
Szia! Én nem hallgatnék senkire a helyedben!Ha Te szeretnél neki már adni, akkor adj, baja nem lesz tõle! Nekem a kisfiam már 7 hetesen ette a reszelt almát, most két és fél hónapos és már mindenféle bébiételt eszik! Gondolj csak bele, hogy nagymamáink idejében is mindenfélét ettek és mégsem lett senkinek sem baja! Én a helyedben nem hallgatnék senkire, csak magamra!

39 cm fejkörfogat egy 3, 5 hónapos babának megfelelő?

Legjobb válasz: En kisfiame is ennyi volt a 3 honapos statuszon.

En kisfiame is ennyi volt a 3 honapos statuszon.

Baj, ha 3, 5 hónapos babám nem bír hason feküdni és emiatt nem is erősödik még a karja? Oldalt sem tud feküdni, mert rögtön elborul.

ha a karomban van gyönyör?en tartja a kis fejét, hason is néhány percig, de utána sírni kezd és fekszik, nem nyomja ki magát. Hogy fog így kúszni,mászni? Próbáltam a figyelmét lekötni mindenféle színes, zörg? játékokkal, vagy saját magamat használni csalinak, de kb. max 5 perc után b?gni kezd. Elég nagy súlyú baba, lehet hogy a pociját nyomja ?

Legjobb válasz: Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyûlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak késõbb érõ gyerekek is.... Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt) Nem vagytok semmirõl sem lekésve!!!

Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyûlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak késõbb érõ gyerekek is.... Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt) Nem vagytok semmirõl sem lekésve!!!
Szia, nem kell aggódnod, az én 10 hónapos kislányom egyszer aludt életében hason, tíz percet. Sose bírta, kb. 4-5 hónapos lehetett, mikor már hosszú távon is lehetett hasra rakni. Én is meg voltam ijedve, hogy miért sír hason állandóan, de kinõtte. Mostmár kapaszkodva jár :) Szóval nem hinném, hogy gond!
Az én babám ugyanígy volt, nem erõltettem neki. Már 4 hónaposan megfordult de még akkor sem szeretett hason lenni. Mára szinte kizárólag hason akar lenni, a pelenkázás egy kínszenvedés. Kúszni még nem tud de erõsen próbálkozik, a lényeg, hogy ne aggódj a többség még nem szeret hason lenni ebben a korban majd ráérez, szerintem ne erõltesd! Épp ma 7 hós anyuka :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!